The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
roki9
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2024, 09:46
Jestem bardzo ciekawy, czy to nie o tego zawodnika chodziło Moskalowi w programie na Weszło - https://www.transfermarkt.pl/michal-...spieler/386230
Mokrzycki to defensywny pomocnik (a trener mówił, że wzmocnienia potrzebuje jeszcze środek pomocy i atak), grał u Moskala niecałe 40 spotkań i to na jego prośbę ŁKS wykupił go z Płocka po wypożyczeniu. Nie jestem przekonany czy naprawdę potrzebujemy kolejnego pomocnika, bo tak naprawdę na 3 (albo 2 przy grze duetem Rodado - Zwolak) pozycje mamy od groma zawodników (Carbo, Kutwa, Sapała, Duda, Dziedzic, Gogół, Sukiennicki, Alfaro, Olejarka. Talar oraz Fazlagić ), ale jeżeli trener uważa że i tak brakuje tam jakości, to chyba musimy mu zaufać
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 24.07.2024, 10:18
Watts napisał(a):
dlaczego ktoś miałby się przejmować wypowiedziami ludzi którzy nie chodzą na mecze (jak np. wolfy) i nie mają żadnego wpływu na rzeczywistość?
Nie wiem, czy dobrze się zrozumieliśmy.

Mam podobne zdanie co wolfy. Kibice odpalający race to dla klubu szkodnicy.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.07.2024, 10:25
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy dobrze się zrozumieliśmy.

Mam podobne zdanie co wolfy. Kibice odpalający race to dla klubu szkodnicy.
no, a ja się ciebie pytam dlaczego ktoś miałby na to reagować
gdybym tak często stosował rynkową logikę wobec sportu który generuje tyle emocji i jest tak mocno zakorzeniony w tożsamości, zadałbym sobie pytanie, czemu na wolnym rynku przedsiębiorstwo (płacące kary za race) miałoby zmieniać postawy swoich klientów zamiast dostosowywać się do nich, choćby powiększając grupę docelową żeby pomieściła zarówno sympatyków pirotechniki, jak i jej przeciwników
może jednak długofalowo jest więcej zalet, bo atmosfera przyciąga więcej ludzi, uwagi i pieniędzy?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.07.2024, 11:05
Każda większa sankcja (zamknięcie stadionu, wykluczenie z pucharów) rozwala taką długofalową kalkulacje na łopatki. Wg mnie to się nie opłaca.

Wiadomo, że trybuny to nieformalna grupa przemocowa, gdzie decyduje ego osób decyzyjnych, a nie sens. Kluby idą im na rękę, bo po prostu są często ich zakładnikami. Bojkoty narzucone przez takie środowiska są również bardzo szkodliwe dla klubu. Więc klub jest między młotem, a kowadłem.

Na szczęście to jest forum i tutaj możemy pisać co myślimy, korzystając z mniej lub bardziej logicznego myślenia, nazywając rzeczy po imieniu.

___

Kiss i Duarte potwierdzeni. Zaczęliśmy to okno mocno do tyłu w porównaniu do rywali, ale w tym momencie wygląda na to, że przeprowadziliśmy potencjalnie najbardziej obiecujące transfery wśród 1 Ligowców. Zobaczymy jak to wszystko ze sobą zagra.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.07.2024, 11:39
Ostatnie transfery sprawiły że w końcu wyglądamy na konkurencyjnych, na tle 1 ligi.

To się może jednak zmienić jednym transferem out - odejściem Rodado.

Wtedy nie dość że stracilibyśmy serce zespołu i najlepszego zawodnika to doprowadzilibysny do całkowitej rewolucji w składzie. Z ofensywnego grona to wymiana 4/4 zawodników.

Zanim to nabierze jakiegoś zgrania to trochę wody w Wiśle upłynie.

Tak czy siak wyjątkowo konkretnie wygląda każdy z transferów w tym oknie.

Jak mam jednak obstawiać ktoś się nie przyjmie to Kiss i Biedrzycki.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 24.07.2024, 11:47
Tak. Odejście Rodado to będzie mała katastrofa. Ciężko będzie zastąpić tak kompletnego jak na nasze warunki napastnika (potrafi strzelić bramkę w każdy możliwy sposób). Szczerze mówiąc nie sądzę, żeby to było możliwe. Więc pewnie jego odejście wiązałoby się to ze zmianą sposobu gry, a to tak jak napisałeś wymaga czasu.

Dlatego wciąż mam naiwną nadzieje, że Angel jednak zostanie.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.07.2024, 12:09
Ciekawe czy sprowadzenie Duarte i Kissa ozacza, że zrezygnowaliśmy z Ramireza w przypadku odejścia Goku? Ponoć były jakieś zapytania z naszej strony
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.07.2024, 12:47
Niby pisze to akademia, więc mogło by chodzić o rezerwy. Z drugiej strony jest to transfer z Norwegii.
Jeśli nadaje się do pierwszego składu to mamy problem z młodzieżowcem z głowy.

https://akademia.wislakrakow.com/pos...ikiem-wisy/875
Cytat:
Alex Bugaj w nadchodzącym sezonie będzie reprezentował barwy Białej Gwiazdy w polskich rozgrywkach. Młody piłkarz został już oficjalnie zatwierdzony jako zawodnik Wisły Kraków.

18-letni Alex Bugaj zawitał na Reymonta w sierpniu ubiegłego roku, kiedy to przeniósł się pod Wawel z norweskiego Molde FK. Lewy obrońca sygnował dwuletnią umowę z klubem z opcją przedłużenia, a przed startem sezonu zdążył nawet zagrać w kilku meczach kontrolnych. Z przyczyn formalnych, decyzją FIFA, nie mógł jednak rywalizować w oficjalnych rozgrywkach, co wkrótce ulegnie zmianie.
(...)
Finalnie po ukończeniu 18. roku życia - co miało miejsce 9 maja br. - Bugaj mógł związać się z Wisłą bez akceptacji FIFA, jednak dopiero w lipcu został uprawniony do rozgrywek jako piłkarz Wisły Kraków.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2024, 12:54
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Niby pisze to akademia, więc mogło by chodzić o rezerwy. Z drugiej strony jest to transfer z Norwegii.

Kiakos, Mikulec, niestety Krzyżanowski
myślę że wątpię

poza tym ciekawe czy ktokolwiek go na oczy widział i może powiedzieć jaki poziom prezentuje
bo jak to jest poziom Krzyżanowskiego to niech on kopie w tym Ucośtam...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2024, 12:57
pepe72 napisał(a):Wyświetl post

Tak, mamy gotowego młodzieżowca który przez rok nie grał w oficjalnym spotkaniu. Brak słabych punktów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.07.2024, 15:33
Arked napisał(a):Wyświetl post
Każda większa sankcja (zamknięcie stadionu, wykluczenie z pucharów) rozwala taką długofalową kalkulacje na łopatki. Wg mnie to się nie opłaca.

Wiadomo, że trybuny to nieformalna grupa przemocowa, gdzie decyduje ego osób decyzyjnych, a nie sens. Kluby idą im na rękę, bo po prostu są często ich zakładnikami. Bojkoty narzucone przez takie środowiska są również bardzo szkodliwe dla klubu. Więc klub jest między młotem, a kowadłem.

Na szczęście to jest forum i tutaj możemy pisać co myślimy, korzystając z mniej lub bardziej logicznego myślenia, nazywając rzeczy po imieniu.

___

Kiss i Duarte potwierdzeni. Zaczęliśmy to okno mocno do tyłu w porównaniu do rywali, ale w tym momencie wygląda na to, że przeprowadziliśmy potencjalnie najbardziej obiecujące transfery wśród 1 Ligowców. Zobaczymy jak to wszystko ze sobą zagra.
Co do Ultrasów - pełna zgoda. Mogli sobie race odpuścić, ale ważniejsze były Instagram i sława wśród sobie podobnych.

Co do transferów - od początku pisałem że nie ma pośpiechu. Lepiej poczekać i zakontraktować lepszego zawodnika niż jarać się że kadra zamknięta przed pierwszym meczem, żeby potem brutalnie zostać wyprowadzonym z błędu.

Także nakręcana tu panika że trzeba na cito tego czy owego jest bez sensu. Ściągnięcie Janczukowicza nie podniosłoby szans przejścia Rapidu
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 24.07.2024, 16:10
Jest niewyobrażalna MOC:

-Mikulec
-Sukiennicki
-Kiakos
-Zwoliński
-Biedrzycki
-Kiss
-Duarte
.....

Ale przyznajcie, że okienko rok temu było bardziej okazałe:

-Goku-top pilkarz 1 ligi
-Raton
-Baena
-Alfaro
-Sobczak
-Eneko
-Olejarka
-Gogół

Hmmm jak widać okienko lato 23 robiło dużo większe wrażenie.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 24.07.2024 o godz. 16:13.

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.07.2024, 16:33
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jest niewyobrażalna MOC:

-Mikulec
-Sukiennicki
-Kiakos
-Zwoliński
-Biedrzycki
-Kiss
-Duarte
.....

Ale przyznajcie, że okienko rok temu było bardziej okazałe:

-Goku-top pilkarz 1 ligi
-Raton
-Baena
-Alfaro
-Sobczak
-Eneko
-Olejarka
-Gogół

Hmmm jak widać okienko lato 23 robiło dużo większe wrażenie.
Obiektywnie mówiąc to wygląda dużo lepiej. Tam z wyjątkiem Goku przychodzili jednak piłkarze anonimowi, o Ratonie zresztą od razu pisano, że elektryczny mega.
Tutaj mamy solidnych Polaków, w tym Zwoliński na papierze nawet więcej niż solidny. I dodatkowo obcokrajowcy, których CV wygląda bardziej obiecująco niż Hiszpanów rok temu.
I jeszcze jedna roznica. Przed tamtym sezonem stracilsimy najlepszego zawodnika sezonu. Teraz nie I oby się to to nie zmieniło.
Jak byłem krytykiem cyrku, który u nas ostatnio był, tak póki co ruchy wyglądają bardzo ok.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.07.2024, 16:34
Dubel...........
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 24.07.2024, 18:25
Watts napisał(a):
no, a ja się ciebie pytam dlaczego ktoś miałby na to reagować
gdybym tak często stosował rynkową logikę wobec sportu który generuje tyle emocji i jest tak mocno zakorzeniony w tożsamości, zadałbym sobie pytanie, czemu na wolnym rynku przedsiębiorstwo (płacące kary za race) miałoby zmieniać postawy swoich klientów zamiast dostosowywać się do nich, choćby powiększając grupę docelową żeby pomieściła zarówno sympatyków pirotechniki, jak i jej przeciwników
może jednak długofalowo jest więcej zalet, bo atmosfera przyciąga więcej ludzi, uwagi i pieniędzy?

To już musisz, tytanie chłodnej logiki wolnego rynku, zdecydować się. Albo traktujesz Wisłę jak rynkowo albo traktujesz Wisłę emocjonalnie. W pierwszym przypadku Wisła ma dostarczać ci usług/rozrywki, w drugim wspierasz ją. W pierwszym przypadku, Wisła nie musi się godzić na twoje chuligaństwo, a jeśli się zgodzi, doliczy ci to do biletu albo będzie dochodziła odszkodowań (tylko że ciebie nie stać, więc klub bankrutuje w długim okresie). W drugim przypadku powinieneś rozumieć, że klub ledwo żyje i zwyczajnie mu dokładasz zmartwień.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 24.07.2024, 18:36
Witalis napisał(a):Wyświetl post
To już musisz, tytanie chłodnej logiki wolnego rynku, zdecydować się. Albo traktujesz Wisłę jak rynkowo albo traktujesz Wisłę emocjonalnie. W pierwszym przypadku Wisła ma dostarczać ci usług/rozrywki, w drugim wspierasz ją. W pierwszym przypadku, Wisła nie musi się godzić na twoje chuligaństwo, a jeśli się zgodzi, doliczy ci to do biletu albo będzie dochodziła odszkodowań (tylko że ciebie nie stać, więc klub bankrutuje w długim okresie). W drugim przypadku powinieneś rozumieć, że klub ledwo żyje i zwyczajnie mu dokładasz zmartwień.
dzięki
ja po prostu skorzystałem z twojego aparatu pojęciowego, traktujesz klub jak przedsiębiorstwo dla którego kibice są tylko zmartwieniem, więc ci odpowiadam, że nie jest tak, że atmosfera na trybunach nigdy, PRZENIGDY nie jest zaletą która przekłada się na twardą walutę, dlatego kara jedna czy druga może tutaj nie mieć zupełnie znaczenia

według ciebie aktywności które generują straty finansowe są jednoznacznie złe, takiej teorii moralności to chyba nawet Hume by nie wymyślił, obyś nigdy nie odpowiadał za politykę emerytalną albo służbę zdrowia (ja wolnorynkowcem nie jestem, więc nie traktowałbym ludzi jedynie jako koszty)
argument ekonomiczny ma wyglądać na wymierny i obiektywny, więc w oświeceniowej "logice" ostateczny - nawet jak z premedytacją dobiera się dane wejściowe, ja z tym dyskutuję

nie chce mi się rozbierać na czynniki pierwsze słowa "chuligaństwo", po prostu mamy inne kryteria, według moich odpalanie rac się w nich nie mieści, tylko proszę nie pisz zaraz, że stanie na schodach które UEFA wyceniła chyba na 20 tysiaków? to jakaś zbrodnia którą trzeba wyplenić
Ostatnio edytowane przez Watts : 24.07.2024 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.07.2024, 19:13
To że race to żadne zagrożenie to oczywistość. Chodzi tylko o to że jesteśmy biedni jak mysz kościelna i płacenie 50 000 euro za 3 minuty radochy to tak jak kupowanie trufli kiedy w brzuchu burczy z głodu. I dobrze by było żeby uświadomili to sobie wszyscy, łącznie z "najwierniejszymi" choć historia nauczyła, że Wisłę to oni mają w dupie bardziej niż najmniej zaangażowany piknik.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 24.07.2024, 19:16
cieszą transfery in (i out w sumie też) w tym sezonie, tylko czy nie powinniśmy uszczuplić kadry? Razem z Goku (odchodzi czy nie?) to już 38 nazwisk (wliczając 4 bramkarzy). Niestety poza Goku i Krzyżanowskim za bardzo nie ma kogo sprzedać, bo przecież kto się zainteresuje Fazlagicem, Urygą, Łasickim (brawa za przedłużenie kontraktu), Sapałą czy Młyńskim? O Rodado nie mówię, bo jego odejście to by był dla nas strzał w kolano, jak nie w głowę.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 24.07.2024, 19:39
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To że race to żadne zagrożenie to oczywistość. Chodzi tylko o to że jesteśmy biedni jak mysz kościelna i płacenie 50 000 euro za 3 minuty radochy to tak jak kupowanie trufli kiedy w brzuchu burczy z głodu. I dobrze by było żeby uświadomili to sobie wszyscy, łącznie z "najwierniejszymi" choć historia nauczyła, że Wisłę to oni mają w dupie bardziej niż najmniej zaangażowany piknik.
Historia z dawnych lat. Też myślałem, że race to żadne zagrożenie, dopóki na ogólnopolskim proteście przeciwko zakazywaniu rac jeden geniusz nie podpalił sektorówki pod którą wszyscy staliśmy... Wyszedł zajebisty protest, prawie przez samospalenie. Niektórym geniuszom nie dałbym do ręki zapałki, a co dopiero racy.

Pomijając fakt zagrożenia pożarowego, głównym problemem z racami jest zadymienie, które często przerywa mecze i generuje problemy z transmisjami.

W każdym razie prawdopodobnie jeden solidny transfer poszedł z dymem. Pozostaje pogratulować odpowiedzialnym osobom. Mam nadzieje, że followersów na insta przybyło.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 24.07.2024, 19:47
Pomijając fakt zagrożenia pożarowego, głównym problemem z racami jest zadymienie, które często przerywa mecze i generuje problemy z transmisjami.
dworowałem sobie że najgłośniej o racach i traceniu pieniędzy mówią ludzie którzy nie chodzą na mecze i nie płacą za bilety, tutaj chyba mamy jeszcze lepszy przykład - czy meczu z Llapi nie oglądałeś nawet w telewizji?

Tak, wiem, że na meczu z Llapi nie było zadymienia. UEFA wali kary za race profilaktycznie.
ufff
Ostatnio edytowane przez Watts : 24.07.2024 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 24.07.2024, 19:49
Tak, wiem, że na meczu z Llapi nie było zadymienia. UEFA wali kary za race profilaktycznie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2024, 19:57
Kara była niestety większa niż myślałem i wychodzi na to stawki po prostu poszły w górę.

Równowartości jednej zamkniętej trybuny.

Dramat. I niech ich nawet przez myśl nie przychodzi jutro cokolwiek odliczać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.07.2024, 21:41
Watts napisał(a):Wyświetl post
dworowałem sobie że najgłośniej o racach i traceniu pieniędzy mówią ludzie którzy nie chodzą na mecze i nie płacą za bilety, tutaj chyba mamy jeszcze lepszy przykład - czy meczu z Llapi nie oglądałeś nawet w telewizji?
Ech... Kupuję karnety, gadżety innym etc od dawna. Skąd w ogóle pomysł że ludzie tutaj nie zostawiają pieniędzy w klubie? Na jakiej podstawie tak piszesz?

@Karherop - jestem pewny że jutro debile też odpalą race.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 24.07.2024, 23:10
[QUOTE["Watts"]dzięki
ja po prostu skorzystałem z twojego aparatu pojęciowego, traktujesz klub jak przedsiębiorstwo dla którego kibice są tylko zmartwieniem, więc ci odpowiadam, że nie jest tak, że atmosfera na trybunach nigdy, PRZENIGDY nie jest zaletą która przekłada się na twardą walutę, dlatego kara jedna czy druga może tutaj nie mieć zupełnie znaczenia

według ciebie aktywności które generują straty finansowe są jednoznacznie złe, takiej teorii moralności to chyba nawet Hume by nie wymyślił, obyś nigdy nie odpowiadał za politykę emerytalną albo służbę zdrowia (ja wolnorynkowcem nie jestem, więc nie traktowałbym ludzi jedynie jako koszty)
argument ekonomiczny ma wyglądać na wymierny i obiektywny, więc w oświeceniowej "logice" ostateczny - nawet jak z premedytacją dobiera się dane wejściowe, ja z tym dyskutuję

nie chce mi się rozbierać na czynniki pierwsze słowa "chuligaństwo", po prostu mamy inne kryteria, według moich odpalanie rac się w nich nie mieści, tylko proszę nie pisz zaraz, że stanie na schodach które UEFA wyceniła chyba na 20 tysiaków? to jakaś zbrodnia którą trzeba wyplenić[/QUOTE]

Co? Ja napisałem tylko, że złe jest dobijanie klubu, który ledwo zipie dodatkowymi karami finansowymi.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 25.07.2024, 09:16
Goku sprzedany
będzie kasa na idiotyczne zabawy z piro "ultrasów"

kurła, że też nikt nie potrafi i nie chce zrobić z tym porządku
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 25.07.2024, 09:21
emjot napisał(a):Wyświetl post
Goku sprzedany
będzie kasa na idiotyczne zabawy z piro "ultrasów"
juppi! i to 4x więcej wolny rynek rozwiązał problem który sam stworzył robiąc monopolistę z UEFA
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.07.2024, 09:34
Dotarła do mnie ciekawa informacja dotycząca wynagrodzeń, oczywiście nieoficjalna: transfery od Bashy - Kiakos, Kiss, Duarte, zarabiają tyle, co jeden Zwoliński, którego załatwiał Królewski. A niewiele mniej od Zwolaka zarabia Biedrzycki. Obydwaj są w TOP 5 zarabiających w klubie.

Widać, gdzie dalej i przez kogo przepłacamy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2024, 09:35
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dotarła do mnie ciekawa informacja dotycząca wynagrodzeń, oczywiście nieoficjalna: transfery od Bashy - Kiakos, Kiss, Duarte, zarabiają tyle, co jeden Zwoliński, którego załatwiał Królewski. A niewiele mniej od Zwolaka zarabia Biedrzycki. Obydwaj są w TOP 5 zarabiających w klubie.

Widać, gdzie dalej i przez kogo przepłacamy.
Wstawaj, zesrałeś się..
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.07.2024, 09:40
Twój świat rojeń mnie nie interesuje Jaguliku.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2024, 09:45
Dotarła do mnie ciekawa informacja dotycząca użytkowników forum, oczywiście nieoficjalna: Markus to idiota.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów