The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kaka
Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2024, 08:24
Ktoś kto sledził Bruk Bet może coś więcej o tym Biedrzyckim napisać? Tak z tego co na necie wydaje się solidny transfer. To typowy stoper czy może też zagrać na 6?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2024, 09:37
To tylko stoper, ma zbyt mała zwrotność na DP (swoją drogą nie mogę uwierzyć że Uryga kiedyś tam grał - przecież to był sabotaż).

Dla mnie ruch z Biedrzyckim bardzo ok - bierzemy do rotacji ogranego zawodnika, który nie będzie osłabieniem jeśli wejdzie do składu. W większości klubów 1 ligi miałby pewny plac do gry.

Zarówny to byłaby fajna opcja, ale już widzę jego forme w sytuacji gdyby nie był podstawowym zawodnikiem. W tym wieku trzeba grać i zbierać frycowe. Niekoniecznie w takim klubie jak Wisła.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2024, 10:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To tylko stoper, ma zbyt mała zwrotność na DP (swoją drogą nie mogę uwierzyć że Uryga kiedyś tam grał - przecież to był sabotaż).

Dla mnie ruch z Biedrzyckim bardzo ok - bierzemy do rotacji ogranego zawodnika, który nie będzie osłabieniem jeśli wejdzie do składu. W większości klubów 1 ligi miałby pewny plac do gry.

Zarówny to byłaby fajna opcja, ale już widzę jego forme w sytuacji gdyby nie był podstawowym zawodnikiem. W tym wieku trzeba grać i zbierać frycowe. Niekoniecznie w takim klubie jak Wisła.
To jest zawodnik do pierwszego składu IMO, bo nie ma szybkości i zwrotności oldboya.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 19.07.2024, 10:17
Biedrzycki zostaję ściągnięty po to, żeby Karolina Kawula miała trudniej zapomnieć o swoim byłym mężu.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.07.2024, 11:04
Coś mi się zdaje, że Moskal nie będzie się z ewidentnymi ograniczeniami Alana patyczkować. Byle tylko Biedrzycki trochę uspokoił grę, bo liczba kartek przeraża.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 19.07.2024 o godz. 11:07.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.07.2024, 11:32
Mnie jego kartki nie ruszają. Głowacki też kolekcjonował kartki w ilości zatrważającej. Jeżeli będzie szybszy i zwrotniejszy od Alana to niech gra.

Patrząc, że Biedrzycki nastrzelał dużo bramek dla Termaliki to raczej pewnik, że dobrze gra głową.

Mi nic więcej do szczęścia nie trzeba.

Z całą sympatią dla Alana, poprzeczka nie jest zawieszona wysoko.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.07.2024, 11:42
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Patrząc, że Biedrzycki nastrzelał dużo bramek dla Termaliki to raczej pewnik, że dobrze gra głową.
Jeśli wykonywał rzuty karne głową to tak, ale jednak nie wydaje mi się.
https://www.transfermarkt.pl/bruk-be...saison_id=2023
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.07.2024, 12:10
Dokładnie, on nie jest żadnym asem jak Marcelo, żeby robił gole z rożnych.

W BBT etatowo karne robił.
To taki pewnik w tym, że dużo bramek nastrzelał i głową gra dobrze
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.07.2024, 12:55
Ja tylko rzuciłem w okiem na statystyki z transfermarkt, nie oglądam 1 ligi poza naszymi meczami, więc tak naprawdę nie wiem co chłop sobą reprezentuje. Zobaczyłem 10 goli to założyłem, że przynajmniej część będzie po rogach z główki, bo w większości przypadków właśnie tak stoperzy strzelają gole.

Nie przyszło mi do głowy, że mogą to być karne. Rzadko stoperzy się w nich specjalizują, u nas tylko Cleber w całej nowożytnej historii dawał radę z 11 metrów. Tym bardziej, że Biedrzycki załadował aż 10 goli, to strasznie dużo karnych jest.

Także my bad

Nadal uważam, że posadzenie Urygi na ławce nie jest żadnym wyzwaniem, więc obstawiam, że to transfer do 1 składu. Jeśli tylko typ broni przyzwoicie i ma jakąkolwiek dynamikę to powinien być wzmocnieniem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.07.2024 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
Kowalik1906
Junior Member

Od: 07.2023

Stary 19.07.2024, 15:28
Bartosz Karcz popełnił artykuł o przejsciu Goku do Wieczystej.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.07.2024, 15:35
Goku miał najwyzszy kontrakt w klubie? Duży win dla nas.
Biedrzycki?
Dani Ramirez?
Jakis prawoskrzydlowy ?

I jestem optymistą co do tego sezonu.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2024, 15:50
Na razie to wszystko wygląda na w miarę racjonalne ruchy.
Pozbywamy się osób będących jakimś obciążeniem; sprowadzamy ludzi w miarę solidnych lub przyszłościowych.
Oczywiście, szkoda, że nie da się zejść z kominów płacowych (Uryga, Colley, Fazlagic), ale jest umiarkowany optymizm.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.07.2024, 15:52
Robi się miejsce dla kogoś, kto zrobi z przodu więcej wiatru niż Goku. Jego ostatnie występy to była żenada, a jeśli rzeczywiście miał wysoki kontrakt, to należy Kwietniowi ładnie podziękować.

Kontrakt dostał 2+1, czyli Kwiecień wyciśnie z niego to, co najlepsze, a potem wyrzuci jak to ma w zwyczaju. Mam tylko nadzieję, że w jego miejsce mamy od razu nagranego ofensywnego pomocnika, który nie będzie walczyć na boisku sam ze sobą, jak nasz orzeł Młyński.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.07.2024, 16:18
Robi się też deficyt 11 bramek i 3 asyst w sezonie. Ktoś na to miejsce musi przyjść. Nawet będąc optymistą odnośnie Sukiennickiego, to będzie świetny wynik, jeśli zrobi połowę z tego.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2024, 17:51
Arked napisał(a):Wyświetl post
Robi się też deficyt 11 bramek i 3 asyst w sezonie. Ktoś na to miejsce musi przyjść. Nawet będąc optymistą odnośnie Sukiennickiego, to będzie świetny wynik, jeśli zrobi połowę z tego.
przecież to nie jest ta sama pozycja
to po pierwsze
a po drugie on w II lidze w SSW strzelił jedną bramkę....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.07.2024, 18:08
Ja liczę, że Kacper Duda wypełni te lukę. W końcu to jeden z piłkarzy sezonu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2024, 18:13
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wykonywał rzuty karne głową to tak, ale jednak nie wydaje mi się.
https://www.transfermarkt.pl/bruk-be...saison_id=2023

Miałem się odnieść ale widzę że kolega wyjaśnił temat.
Umiejętność wykonywania karnych to oczywiście też plus.

Na razie odejście Goku to spora strata. Zobaczymy czy i kto przyjdzie na jego miejsce.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.07.2024 o godz. 18:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szewa
Member

Od: 12.2018

Stary 19.07.2024, 18:22
Trochę szkoda Goku. Momentami zawodził, ale ma potencjał. No i trochę bramek wypracował
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.07.2024, 19:05
Zobaczymy jak zespół poukłada Moskal. Na ocenę jakości tych transferów przyjdzie czas. Biedrzycki żadną wielką gwiazdą nie nie jest i nigdy nie był, oby mimo to się sprawdził.

Trochę bawi mnie jak Królewski sam ośmiesza swoje własne gadanie o sztucznej inteligencji takimi, a nie inni wyborami personalnymi. Sprowadzamy głównie zawodników znanych na polskim rynku (plus kumpla Bashy), do wyszukania i wybrania których z pewnością żadna sztuczna inteligencja nie była potrzebna.

Najpierw inwestuje w pijar i wizje (ile było niby tych piłkarzy wybranych i wyselekcjonowanych z całego świata? 280?), które potem błyskawicznie sam rozwala, ku uciesze hejterów.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.07.2024, 19:14
emjot napisał(a):Wyświetl post
przecież to nie jest ta sama pozycja
to po pierwsze
a po drugie on w II lidze w SSW strzelił jedną bramkę....
W Stali grał bardziej cofnięty niż u nas. U nas gra na pozycji Goku.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.07.2024, 19:36
U nas zagral 2 mecze z czego ponad polowe jednego na lewym skrzydle i chwile na prawym.

Oczywiscie Moskal wypowiada sie ze go widzi w środku. Gdzie w tym srodku? Za Dude czy za Carbo? Na ofensywnego pomocnika ktos przyjdzie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2024, 20:37
To raczej oczywiste że ktoś musi przyjść. Sądzę że przyjdzie jeszcze dwóch zawodników do ataku.

AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Goku miał najwyzszy kontrakt w klubie?.
Najwyższe kontrakty ma trójka z esa Fazlagic, Uryga i Colley

A Goku trochę szkoda, ale jak już pisałem jakie czas temu - widocznie presją u nas była dla niego zbyt duża. A to raczej piłkarz który lubi wygodne, bezstresowe życie. W Wieczystej takiej będzie miał.

Liczę że będziemy mieć na jego miejsce lepszego zawodnika.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.07.2024, 20:53
Sukiennicki nie jest skrzydłowym, ofensywnym pomocnikiem
grał na boku bo nie miał Moskal kogo tam wystawić

w SSW cały sezon grał albo pomocnika, albo def pom
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2024, 20:58
Weźcie skończcie z tym Urygą na ławce bo nikt nie ma jaj, również Kaziu, żeby go odstawić. Święta krowa, relikt czasów, które powinny być słusznie minione.
Prędzej Colleya posadzą.
Powód: jeszcze jak byłem w podstawówce to spotkałem takiego pawła
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 19.07.2024 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.07.2024, 20:59
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy jak zespół poukłada Moskal. Na ocenę jakości tych transferów przyjdzie czas. Biedrzycki żadną wielką gwiazdą nie nie jest i nigdy nie był, oby mimo to się sprawdził.

Trochę bawi mnie jak Królewski sam ośmiesza swoje własne gadanie o sztucznej inteligencji takimi, a nie inni wyborami personalnymi. Sprowadzamy głównie zawodników znanych na polskim rynku (plus kumpla Bashy), do wyszukania i wybrania których z pewnością żadna sztuczna inteligencja nie była potrzebna.

Najpierw inwestuje w pijar i wizje (ile było niby tych piłkarzy wybranych i wyselekcjonowanych z całego świata? 280?), które potem błyskawicznie sam rozwala, ku uciesze hejterów.
no łał
Biedrzycki nie ma hiszpańskiego paszportu, więc "żadną wielką gwiazdą nie jest"

być może nie zauważyłeś, ale gnijemy w I lidze, gdzie "wielkich gwiazd" nie ma, bo mamy tu tępą rąbankę
więc potrzebujemy wyrobników, którzy nie odstawią nogi, albo głowy

ps. ja tam nie tęsknię za takim Eneko, który miał być "wielką gwiazdą" obrony, albo za Juncą czy innym Villarem
no same kurna gwiazdy.... tylko z ich "gwiazdorzenia" nic konkretnego nie wynikło. Tzn. wynikła nadal I liga.
ps. 2 W klubie nadal jest gwiazda. Z pięknym hiszpańskim paszportem. Baena się nazywa. I nic więcej nie napiszę na jego temat bo szkoda klawiatury
Ostatnio edytowane przez emjot : 19.07.2024 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.07.2024, 21:24
no łał
Biedrzycki nie ma hiszpańskiego paszportu, więc "żadną wielką gwiazdą nie jest"

być może nie zauważyłeś, ale gnijemy w I lidze, gdzie "wielkich gwiazd" nie ma, bo mamy tu tępą rąbankę
więc potrzebujemy wyrobników, którzy nie odstawią nogi, albo głowy

ps. ja tam nie tęsknię za takim Eneko, który miał być "wielką gwiazdą" obrony, albo za Juncą czy innym Villarem
no same kurna gwiazdy.... tylko z ich "gwiazdorzenia" nic konkretnego nie wynikło. Tzn. wynikła nadal I liga.
ps. 2 W klubie nadal jest gwiazda. Z pięknym hiszpańskim paszportem. Baena się nazywa. I nic więcej nie napiszę na jego temat bo szkoda klawiatury
Biedrzycki żadną wielką gwiazdą nie jest nie dlatego, że nie ma hiszpańskiego paszportu, tylko dlatego, że to obiektywnie cienki obrońca, którego wyróżniają tylko statystyki zdobytych bramek napompowanych rzutami karnymi.

Nie stoi za nim ani technika, ani zwrotność, ani szybkość, ani jakakolwiek klasa na tej pozycji. Tak, może popisywać się za to zdolnością do tępej rąbanki jak dziesiątki innych pierwszoligowców właśnie dlatego grających w tej pierwszej lidze i nie potrafiących zaistnieć nigdzie wyżej - co tylko podkreśla to, że robienie z niego wartościowego obrońcy jest komedią. Oby na tą pierwszą ligę rzeczywiście teraz wystarczył i swoją obecnością w kadrze zmusił Urygę do częstszego ruszania dupska na boisku. Termaliki przed jej losem nie uratował.

Aha, i najlepszymi piłkarzami obecnej Wisły dalej póki co są Hiszpanie: Rodado i Carbo. A krytykowany przez Ciebie Villar potrafi pozytywnie zaistnieć nawet na poziomie Ekstraklasy, podobnie jak dziesiątki innych hiszpańskich zawodników.

Dopóki takich przykładów będzie znacznie więcej niż przykładów takich Baenów, czy Eneko, dopóty Twoje słowa będą w tej sprawie fałszowaniem rzeczywistości. Podobnie jak pisanie, że z ich gry nic nie wynikło. Wynikł Puchar Polski i teraz w następstwie tego przejście Kosowian. To więcej niż kiedykolwiek wynikło dla kogokolwiek np. z gry Biedrzyckiego.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.07.2024 o godz. 21:29.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.07.2024, 21:29
Biedrzycki żadną wielką gwiazdą nie jest nie dlatego, że nie ma hiszpańskiego paszportu, tylko dlatego, że to obiektywnie cienki obrońca, którego wyróżniają tylko statystyki zdobytych bramek napompowanych rzutami karnymi.

Nie stoi za nim ani technika, ani zwrotność, ani szybkość, ani jakakolwiek klasa na tej pozycji. Tak, może popisywać się za to zdolnością do tępej rąbanki jak dziesiątki innych pierwszoligowców właśnie dlatego grających w tej pierwszej lidze i nie potrafiących zaistnieć nigdzie wyżej - co tylko podkreśla to, że robienie z niego wartościowego obrońcy jest komedią, Oby na tą pierwszą ligę rzeczywiście teraz wystarczył i swoją obecnością w kadrze zmusił Urygę do częstszego ruszania dupska na boisku. Termaliki przed jej losem nie uratował.

Aha, i najlepszymi piłkarzami obecnej Wisły dalej póki co są Hiszpanie: Rodado i Carbo. A krytykowany przez Ciebie Villar potrafi pozytywnie zaistnieć nawet na poziomie Ekstraklasy, podobnie jak dziesiątki innych hiszpańskich zawodników.

Dopóki takich przykładów będzie znacznie więcej niż przykładów takich Baenów, czy Eneko, dopóty Twoje słowa będą w tej sprawie fałszowaniem rzeczywistości. Podobnie jak pisanie, że z ich gry nic nie wynikło. Wynikł Puchar Polski i teraz przejście Kosowian. To więcej niż kiedykolwiek wynikło dla kogokolwiek np. z gry Biedrzyckiego.
nie rozumiesz nic a nic
nie chce mi się gadać ze ścianą pt. Hiszpania jest zajebista. Zróbmy w Wiśle drugą Hiszpanię.
to NIE DZIAŁA.

PS. Villar to ogór i tyle. Być może umknęło ci, ale przez pół ostatnie roku kontraktu opierdalał się u nas jak tylko mógł.
Skoro ktoś opierdala się bo wie, że odejdzie ciągnąc kasę de facto za nic (tak za nic bo jego gra to było WIELKIE NIC. ZERO) to jest to ktoś o którym można z całym spokojem powiedzieć że jest HISZPAŃSKIM OGÓREM.
i generalnie mam w rzyci, czy strzeli w Białymstoku pińcset bramek i będzie asystował przy drugim pińcset. Ogór mnie nie interesuje. Ani twoje uwielbienie dla niego
ps. 2 Potwierdzeniem tępej I ligowej rąbanki były dzisiejsze dwa mecze na tvp sport. Rzyg i tępe rzezanie piłki. Ruch i Znicz mieli więcej wyrobników do tej rąbanki. I zaskoczę Cię NIE HISZPANÓW. I WYGRALI.
Przemyśl to sobie. O ile jesteś w stanie oderwać się od projektu Espana en Wisla de Cracovia.
Ostatnio edytowane przez emjot : 19.07.2024 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 20.07.2024, 09:22
nie rozumiesz nic a nic
nie chce mi się gadać ze ścianą pt. Hiszpania jest zajebista. Zróbmy w Wiśle drugą Hiszpanię.
to NIE DZIAŁA.

PS. Villar to ogór i tyle. Być może umknęło ci, ale przez pół ostatnie roku kontraktu opierdalał się u nas jak tylko mógł.
Skoro ktoś opierdala się bo wie, że odejdzie ciągnąc kasę de facto za nic (tak za nic bo jego gra to było WIELKIE NIC. ZERO) to jest to ktoś o którym można z całym spokojem powiedzieć że jest HISZPAŃSKIM OGÓREM.
i generalnie mam w rzyci, czy strzeli w Białymstoku pińcset bramek i będzie asystował przy drugim pińcset. Ogór mnie nie interesuje. Ani twoje uwielbienie dla niego
ps. 2 Potwierdzeniem tępej I ligowej rąbanki były dzisiejsze dwa mecze na tvp sport. Rzyg i tępe rzezanie piłki. Ruch i Znicz mieli więcej wyrobników do tej rąbanki. I zaskoczę Cię NIE HISZPANÓW. I WYGRALI.
Przemyśl to sobie. O ile jesteś w stanie oderwać się od projektu Espana en Wisla de Cracovia.
Po pierwsze, nikt z Wisły nie zrobił drugiej Hiszpanii, bo Królewski ma na to za cienki portfel. Gdyby to zrobił, nie musielibyśmy oglądać w składzie popisów Urygi, Łasickiego, Szota, Sapały, czy innego Bregu, którzy są ogórami jeszcze większymi niż Villar, grający pod koniec minionego sezonu na nie swojej nominalnej pozycji i dlatego wypadający fatalnie.

Tak to sprowadzenie Hiszpanów nie zadziałało, że uratowało sezon 2022/23, w którym po fatalnej jesieni groziła nam walka o utrzymanie w pierwszej lidze, a w ostatnim przyniosło największy sukces od 12 lat w postaci Pucharu Polski i grę w Europie w obecnym sezonie. Nie byłoby to możliwe bez tych Hiszpanów.

Jak oparcie drużyny na obcokrajowcach może się opłacać pokazała też Lechia. To działa, gdy nie jest się takim gołodupcem jak Królewski.

Na czym polega Twój problem? Że bierzesz kilku najsłabszych Hiszpanów i twierdzisz na ich przykładzie, że sprowadzanie ich się nie sprawdza ignorując fakt, że to mniejszość, a nie większość.

I żalisz się, że odbijasz się od ściany niezrozumienia dla swoich poglądów opartych na nazywaniu mniejszości większością. Jak wielu Hiszpanów w Polsce się sprawdza i stanowi wartość dodaną dla swoich klubów pisałem wielokrotnie, nie będę się znów powtarzał i pokazywał gdzie naprawdę jest większość, a gdzie mniejszość.

A to czy Villar jest większym czy mniejszym szrotem w żaden sposób nie przestaje czynić z Biedrzyckiego i 99% polskich pierwszoligowców piłkarskich ogórów i szrotu, trzymając się tego Twojego nazewnictwa.

Z piłkarzami do rąbanki na pierwszoligowym poziomie jest taki problem, że nie zrobi się z nich drużyny, która cokolwiek osiągnie później w Ekstraklasie i się tam długo utrzyma nawet jeśli awansuje. Można w to iść, ale później kończy się tak jak skończyło się już wiele razy w ŁKS, Ruchu, Podbeskidziu, Termalice i tak dalej. I żadnego Pucharu Polski z tego nie będzie podobnie jak żadnych europejskich pucharów.

Taki niuans. Przemyśl to sobie.
(...)
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 20.07.2024, 10:27
Po pierwsze, nikt z Wisły nie zrobił drugiej Hiszpanii, bo Królewski ma na to za cienki portfel. Gdyby to zrobił, nie musielibyśmy oglądać w składzie popisów Urygi, Łasickiego, Szota, Sapały, czy innego Bregu, którzy są ogórami jeszcze większymi niż Villar, grający pod koniec minionego sezonu na nie swojej nominalnej pozycji i dlatego wypadający fatalnie.

Tak to sprowadzenie Hiszpanów nie zadziałało, że uratowało sezon 2022/23, w którym po fatalnej jesieni groziła nam walka o utrzymanie w pierwszej lidze, a w ostatnim przyniosło największy sukces od 12 lat w postaci Pucharu Polski i grę w Europie w obecnym sezonie. Nie byłoby to możliwe bez tych Hiszpanów.

Jak oparcie drużyny na obcokrajowcach może się opłacać pokazała też Lechia. To działa, gdy nie jest się takim gołodupcem jak Królewski.

Na czym polega Twój problem? Że bierzesz kilku najsłabszych Hiszpanów i twierdzisz na ich przykładzie, że sprowadzanie ich się nie sprawdza ignorując fakt, że to mniejszość, a nie większość.

I żalisz się, że odbijasz się od ściany niezrozumienia dla swoich poglądów opartych na nazywaniu mniejszości większością. Jak wielu Hiszpanów w Polsce się sprawdza i stanowi wartość dodaną dla swoich klubów pisałem wielokrotnie, nie będę się znów powtarzał i pokazywał gdzie naprawdę jest większość, a gdzie mniejszość.

A to czy Villar jest większym czy mniejszym szrotem w żaden sposób nie przestaje czynić z Biedrzyckiego i 99% polskich pierwszoligowców piłkarskich ogórów i szrotu, trzymając się tego Twojego nazewnictwa.

Z piłkarzami do rąbanki na pierwszoligowym poziomie jest taki problem, że nie zrobi się z nich drużyny, która cokolwiek osiągnie później w Ekstraklasie i się tam długo utrzyma nawet jeśli awansuje. Można w to iść, ale później kończy się tak jak skończyło się już wiele razy w ŁKS, Ruchu, Podbeskidziu, Termalice i tak dalej. I żadnego Pucharu Polski z tego nie będzie podobnie jak żadnych europejskich pucharów.

Taki niuans. Przemyśl to sobie.
a my mamy kasę na Ekstraklasę?
przecież resztkę tej kasy Królewski, Kubuś przy pomocy Kiko rozkurzył na hiszpańskich ogórów w rodzaju Eneko, Villara, Junce, Mulę, Fernandeza i Rodado
przemyśl to sobie
rozmowa z ścianą, która uważa że hiszpańskie ogóry nas zbawią
jest bezsensowna
Ostatnio edytowane przez emjot : 20.07.2024 o godz. 10:46.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2024, 10:32
Co robi Markus jak nie może zasnąć?
Liczy Hiszpanów
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów