The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2024, 10:47
wiesniak,

po co swiadomie wprowadzasz w blad? uwazasz, ze ludzie sa tak tempi jak ty i nie wiedza jaka jest prawda? Ze nie sprawdza?

Po spadku Lechii do 1 ligi umowa na promocje (10 mln) zostala rozwiazana. Po awansie zostala, albo zaraz zostanie, na nowo podpisana.

Wiec do konca. To standardowa kwota w ostatnich kilku latach. Urfer niczego nie musial wycyganiac.
To tak jakby krolewskiemu gratulowac, ze wycyganil 25 tysiecy ludzi na meczu z Llapi.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.07.2024, 11:00
Tys sam "tempy" skoro nie zrozumiales.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.07.2024, 12:50
kiepsko sie to czyta naprawde

czy tu juz naprawde zostały same trolle jarka i jakuba i beda sie ciąć o każdą rzecz byle tylko dowalić drugiej stronie ?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 18.07.2024, 12:57
Arku,

na forum mamy do czynienia z udowadnianiem, ze decyzja o braku sprzedazy klubu funduszowi MADA byla sluszna decyzja prezesa nieudacznika.
W tym celu wklejano tutaj narracje jakiegos noname'a z twittera. Pisano bzdury. Teraz wiesniak probuje zrobic narracje, ze to dzieki urferowi Lechia ma 10 baniek od miasta. I poniekad tak jest, ale to dzieki jego decyzjom z 1 ligi, ktore daly awans. Bo to awans dal Lechii 10 baniek (brutto) od miasta.

Tymczasem fakty sa takie:
- Lechia splacila dlugi wobec Ruzomberoka.

- splaca zaleglosci wobec zawodnikow
- Lechia jest w ekstraklasie

- zatrudnia graczy z np Szachtara Donieck

- my skonczylismy na 10 miejscu (chociaz startowalismy z prawie gotowa druzyna, a Lechia w tym czasie miala 12 zawodnikow z pola w tym zdaje sie 5 juniorow... czekaj, a moze 7 juniorow?)

Ja nie bede takich imbecyli ignorowac. Miejmy swiadomosc gdzie i dzieki komu jestesmy, a gdzie byc moglismy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.07.2024, 14:38
no właśnie póki co to nie do końca z tym Urferem wiadomo, a tymczasem obie strony walczą o jego dobre/złe imie z uporem godnym lepszej sprawy
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 18.07.2024, 16:32
To nie chodzi o dobre lub zle imie.
Chodzi o fakty.
Lechia wydala na transfery tyle ile nieudacznik prezes zrobil dlugow w Wisle.
Lechia jest w ekstraklasie. Wisla w 1 lidze na 10 miejscu.
Lechia wyceniana jest na ponad 10 mln euro. Wisla na niecale 8. W sensie wartosc zawodnikow. Przy czym my zaraz wytransferujemy za maks kilkaset tysiecy euro wszystkich poza Sukiennickim, na ktorych mozna zarobic.
A Lechia poczeka do zimy i sprzeda kogos za 3-4 mln euro.
Lechia ma kase z ekstraklasy (kilkanascie milionow) i z miasta (10 milionow). Wisla generuje co roku kilkanascie milionow dlugow.

Co tu za dyskusja jest o dobrym imieniu tego czy tego skoro to czyny i efekty sa samo mowiace.
Za to jeden z drugim pajacem probuja udowadniac, ze ego nieudacznika jest wiecej warte niz to co Urfer zrobil z Lechia w ciagu roku.
Tak, pajace. Jestescie zwyczajnymi pajacami a nie kibicami Wisly. Powinniscie sie przemianowac na kibica prezesa nieudacznika. Bo kibicowanie nieudacznikowi nie idzie w parze z kibicowaniem Wisle.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 18.07.2024, 16:33
Poprawka. Lechia wydala polowe tego co nieudacznik zrobil dlugow
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.07.2024, 17:53
Tymczasem Jörg Löser zapuścił brodę i po wykończeniu Stecherta zaczął hodować medyczną marihuanę

https://www.linkedin.com/posts/j%C3%...953353217-VnYS

Norbert Bernatzky/Bernacki po zmianie nazwiska na Buchmann nie zmienił nazwiska kolejny raz już od paru dobrych lat.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 18.07.2024, 18:32
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
czy tu juz naprawde zostały same trolle jarka i jakuba i beda sie ciąć o każdą rzecz byle tylko dowalić drugiej stronie ?
Czyli fakt bycia powiedzmy mocno krytycznym wobec osoby i osiągnięć Jarosława czyni z automatu trolem Jakuba? Poważnie?

W moim przypadku z pewnością nie. Kolega MaLk dawno już ogłosił, że moja postawa wynika wprost z kompleksów spowodowanych tym, iż Szef odbił mi kobietę. Ewentualnie ostatnio odkrył na podstawie posta pisanego na lekkiej bańce, że mszczę się za odebranie mi poczucia przynależności do elity (co ogłosił na shoutboxie niejako za plecami - gratuluję poziomu). Są dwa powody. Można sobie wybrać. Jakub nie ma z tym nic wspólnego.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.07.2024, 18:44
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Kolega MaLk dawno już ogłosił, że moja postawa wynika wprost z kompleksów spowodowanych tym, iż Szef odbił mi kobietę. Ewentualnie ostatnio odkrył na podstawie posta pisanego na lekkiej bańce, że mszczę się za odebranie mi poczucia przynależności do elity (co ogłosił na shoutboxie niejako za plecami - gratuluję poziomu). Są dwa powody. Można sobie wybrać. Jakub nie ma z tym nic wspólnego.
Normalną reakcją człowieka, który napisał głupotę na bańce jest odrobina samokrytycyzmu, nie wiem, może nawet jakieś postanowienie w stylu "nie będę pisał na bańce". Oczywiście zawsze można wybrać reakcję odmienną - mieć pretensje do tych, którzy musieli potem czytać takie posty pisane na bańce i adekwatnie je skomentowali.

Aha, SB nie jest za plecami. Nawet "niejako". Każdy może tam wejść, przeczytać/odtworzyć, a nawet - o zgrozo - odpowiedzieć. Wliczając w to Ciebie. Naprawdę.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.07.2024, 19:23
Czyli fakt bycia powiedzmy mocno krytycznym wobec osoby i osiągnięć Jarosława czyni z automatu trolem Jakuba? Poważnie?

W moim przypadku z pewnością nie. Kolega MaLk dawno już ogłosił, że moja postawa wynika wprost z kompleksów spowodowanych tym, iż Szef odbił mi kobietę. Ewentualnie ostatnio odkrył na podstawie posta pisanego na lekkiej bańce, że mszczę się za odebranie mi poczucia przynależności do elity (co ogłosił na shoutboxie niejako za plecami - gratuluję poziomu). Są dwa powody. Można sobie wybrać. Jakub nie ma z tym nic wspólnego.
Faktem jest że wchodzisz na niszowe forum i napierdalasz na prezesa przy kazdej okazji, szczerze myślę że jest to dla nas wszystkich bez różnicy czy ograł Cie w kapsle jako dzieciak czy miedzy wami wydarzyło się coś bardziej poważnego, nikogo z nas to nie interesuje poza Tobą bo ciągle po latach chowasz do K urazę z jakiegoś tam powodu.

Sam nie jestem zwolennikiem Królewskiego mnie przegrał trzymaniem się kurczowo Sobola ale to co Ty robisz to jest troche overkill i myśle ze z upływem czasu odbiór Twojej negatywnej twórczości stanie się groteską.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 18.07.2024, 20:13
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Normalną reakcją człowieka, który napisał głupotę na bańce jest odrobina samokrytycyzmu, nie wiem, może nawet jakieś postanowienie w stylu "nie będę pisał na bańce". Oczywiście zawsze można wybrać reakcję odmienną - mieć pretensje do tych, którzy musieli potem czytać takie posty pisane na bańce i adekwatnie je skomentowali.

Aha, SB nie jest za plecami. Nawet "niejako". Każdy może tam wejść, przeczytać/odtworzyć, a nawet - o zgrozo - odpowiedzieć. Wliczając w to Ciebie. Naprawdę.
Już nie przesadzajmy. Poza ludźmi spędzającymi na tym SB całe dnie cała reszta trafia na te czy inne wymiany zupełnym przypadkiem. Wchodząc na główną stronę i widząc jakiś fragment. Tak jak ja wtedy. Więc to jednak niezgodne z jakąś podstawową kindersztubą wg mnie. Oczywiście nikogo nie zmuszam do stosowania takich czy innych zasad - wyraziłem tylko swoje zdanie.

I nie mam w sumie żadnych pretensji. Jestem tu głównie w celach rozrywkowych więc byłoby nieuczciwe gdybym jakoś wyjątkowo przeżywał, że ktoś sobie żartuje ze mnie jak jest okazja. Ja się świetnie bawię niech inni też mają fun.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 18.07.2024, 20:22
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Faktem jest że wchodzisz na niszowe forum i napierdalasz na prezesa przy kazdej okazji, szczerze myślę że jest to dla nas wszystkich bez różnicy czy ograł Cie w kapsle jako dzieciak czy miedzy wami wydarzyło się coś bardziej poważnego, nikogo z nas to nie interesuje poza Tobą bo ciągle po latach chowasz do K urazę z jakiegoś tam powodu.

Sam nie jestem zwolennikiem Królewskiego mnie przegrał trzymaniem się kurczowo Sobola ale to co Ty robisz to jest troche overkill i myśle ze z upływem czasu odbiór Twojej negatywnej twórczości stanie się groteską.
Jest trzecia teoria - kapsle. W sumie też fajna.

Może to forum nie jest jednak takie niszowe jeśli sam Prezes najpierw na nim kłusował jako Jerry, potem objawił się oficjalnie, a teraz podczytuje i buduje pozycję z kolejnego konta. Nie deprecjonujmy miejsca o takiej historii. W IT mało co trwa niezmienione 10 lat a tu chyba już będzie ze 20, prawda?

Ja tu trafiłem z polecenia. Bawię się znakomicie. Jakoś nie porafię się zmartwić tym, że moja twórczość zostanie nazwana groteską. To raczej będzie świadczyło o zdolności do rozumienia świata tych śmiejących się a nie mojej. No i jakoś dziwnie jestem przekonany, że wielu może się śmiać przez łzy.

Choć może przeceniam publikę? Wszak dla Was Jaroo1 jest hejterem, a to jeden z niewielu ludzi tu aktywnych, któremu coś się sprawdza.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.07.2024, 20:35
Już nie przesadzajmy. Poza ludźmi spędzającymi na tym SB całe dnie cała reszta trafia na te czy inne wymiany zupełnym przypadkiem. Wchodząc na główną stronę i widząc jakiś fragment. Tak jak ja wtedy. Więc to jednak niezgodne z jakąś podstawową kindersztubą wg mnie. Oczywiście nikogo nie zmuszam do stosowania takich czy innych zasad - wyraziłem tylko swoje zdanie.
Widzisz, ja mam zdanie krańcowo odmienne w zakresie tego, jak powinno się korzystać z forum i sb.

Forum służy (przynajmniej teoretycznie) do poważniejszych dyskusji, a od napieprzanek, adpersonów, żartów, złośliwości i rozmów o d*pie Maryni jest sb.

Dzięki czemu (np. ten) forumowy wątek nie byłby zaśmiecany (m.in. tym) off-topem, który interesuje tylko dwie zaangażowane osoby.

A to, czy przypadkiem czy specjalnie trafisz na moją wypowiedź na forum czy na sb, to już Twój problem, nie mój. Gdybym faktycznie chciał robić cokolwiek za czyimiś plecami, użyłbym do tego priva, a nie powszechnie dostępnego, pierwszego miejsca, które otwiera się po wpisaniu w przeglądarkę adresu tego forum. Zresztą - w rozmowie, w której uczestniczyło wiele osób, napieprzających się wtedy z Twojego wpisu i którą nawet nie ja zacząłem. Znamienne, że - nie mając oczywiście ani trochę pretensji - sugestię o poziomie skierowałeś tylko do mnie.

Znamienne, że nawet się przy tym nie odniosłeś do tego, że pisałem tam też o tym, że do dzisiaj czekam na udowodnienie przekrętów księgowych Królewskiego w Synerise - czyli jedynego, co w tamtej wypowiedzi faktycznie dotyczyło tematu tego wątku. Więc sorry, ale nie przekonałeś mnie, że nie masz żadnych pretensji
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 18.07.2024, 23:01
Całości już dalej drążył nie będę. To rzeczywiście kompletnie nie na temat. Mamy inne zasady i tyle. Poza nami pewnie nikogo to nie interesuje. Tu pełna racja.

MaLk napisał(a):Wyświetl post
Znamienne, że nawet się przy tym nie odniosłeś do tego, że pisałem tam też o tym, że do dzisiaj czekam na udowodnienie przekrętów księgowych Królewskiego w Synerise - czyli jedynego, co w tamtej wypowiedzi faktycznie dotyczyło tematu tego wątku.
Zauważyłem ten tekst, że wciąż czekasz. Ciekawa forma „wygrywania” dyskusji w dogrywce solo. Ale jakoś nie czuję potrzeby kolejnych iteracji. Dostałeś opinię człowieka, który takich startupowych cwaniaczków od lat zjada na śniadanie. Dostałeś wskazanie co jest nie tak w tych sprawozdaniach i dlaczego. Widzisz audytora no-name’a (już samo to jest dla osób z jakimś doświadczeniem sygnałem ostrzegawczym). I dalej twierdzisz, że czekasz. Poczekamy razem. Jest oczywiste, że albo ten interes się zwinie, albo ktoś wymusi zbadanie sprawozdań przez poważny podmiot. I wtedy dostaniemy odpowiedź. Wrócimy sobie wtedy do tego co kto pisał i podsumujemy zdolność analizy sprawozdań i wyciągania wniosków.

Wstępne wnioski moglibyśmy powyciągać już teraz. Nie o oszukiwaniu inwestorów przez abstrakcyjne koszty schowane w aktywach tylko o bieżącym wyniku, dynamice i etapie podbijania świata na którym znajduje się Synerise. Niestety na razie się nie da bo transparentny Szef od paru dni łamie prawo nie publikując sprawozdania w KRS. Jak każdy nie mający nic do ukrycia przedsiębiorca marzyciel zresztą.

Ciekawe co może być przyczyną tego łamania prawa i nielegalnych akcji zarządu Synerise? Gdybym miał strzelać to obstawiłbym, że wskażesz na legendarne trudności techniczne. Wszak jeśli mogły się pojawić przy przelewie i trwać 365 dni to i przy wrzuceniu plików przez sieć do systemu KRS mogą wystąpić.
Ostatnio edytowane przez BCGorlice : 18.07.2024 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2024, 18:18
A co tu taka cisza. UEFA zajmuje nasze pieniądze i nic? Żadnej krytyki?

Aaaa, to za czasów Cupiała było. No to nie ma tematu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.07.2024, 19:02
21 lat minęło, wtedy frank byl po 1.4 a teraz 4.6 nieźle.. Cupiał powinien spłacić to, a nie że teraz nam zabierają prawie 4 miliony
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.07.2024, 20:05
Czyli gramy pod spłatę Mandziary - fantastycznie. Czyli na pucharach europejskich de facto będziemy w plecy, albo na zero

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.07.2024, 20:42
My się nigdy z tego bagna nie wydostaniemy
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2024, 20:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co tu taka cisza. UEFA zajmuje nasze pieniądze i nic? Żadnej krytyki?

Aaaa, to za czasów Cupiała było. No to nie ma tematu.
Zbawiciela tu się nie krytykuje
wszak przyszedł do Wisły drewnianej a zostawił ją szarkalandową

ps. ten rachunek to Królewski powinien wysłać do siedziby telefoniki
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 19.07.2024, 21:45
Królewski już napisał, że wiedzieli o tym od pewnego czasu i nie ma to wpływu na bieżące działanie klubu, zaplanowane transfery itp.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2024, 22:13
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
21 lat minęło, wtedy frank byl po 1.4 a teraz 4.6 nieźle.. Cupiał powinien spłacić to, a nie że teraz nam zabierają prawie 4 miliony
Cupiał to honorowy człowiek. Powiedział że Mandziarze nie zapłaci i nie zapłaci. Może dlatego Meresiński był najlepszym kupcem?

Czekam na mentalne wygibasy idiotów od: "coście k-wy zrobiły z tym klubem!"

@Patryko - nie do końca. Zyski z praw telewizyjnych i meczów domowych są nasze. Po prostu nie dostaniemy kasy za przejście kolejnych rund od UEFA. Przy czym te pieniądze nie znikną, tylko pójdą na spłatę innego długu. Zamiast na Fazlagicia (o którego taki MaLk dostał tu niemal wylewu, bo jak to tak można spóźniać się ze spłatą i jaki to wstyd) pójdzie na Mandziarę. Zamiast jednego przekrętu spłacimy drugi.

Dlatego wygrana z Llapi jest ważna - pełny stadion z Rapidem, fajny wyjazd dla kibiców, kasa za bilety i transmisję dla klubu.

BTW. gdyby ktoś chciał wiedzieć dlaczego tutaj Kapkę nienawidzono - to jeden z powodów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.07.2024 o godz. 22:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.07.2024, 07:42
Bardzo nieprzyjemna niespodzianka czyli od uefy cokolwiek dostaniemy dopiero gdy zakwalifikujemy się do grupy. Przykre.
Niestety mentalni idioci nie rozumieją (udają że nie rozumieją?), że tj. jedna sprawa, a na ogół skrzecząca codzienność i rosnące długi to druga sprawa. I ta codzienność już nie idzie na konto Cupiała.
@ Patryko
Od UEFA nic nie dostaniemy (czyli w tej chwili pół miliona euro plus). Przychody z biletów i praw to na pewno będzie więcej niż koszty wyjazdów drużyny do Kosowa, Wiednia i jeszcze dokądś.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 20.07.2024 o godz. 07:47.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2024, 08:01
Najlepsze, że Zaskroniec o tym wiedział . Mimo wszystko budował propagandę sukcesu i bredził na tt ile to my dostaniemy od UEFA.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.07.2024, 08:16
No tak Królewski znowu winny... Widać każdy powód jest dobry do ataku na Królewskiego. Obrzucić błotem a może coś zostanie.
Ostatnio edytowane przez leszekm : 20.07.2024 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2024, 08:20
A Leszekm znowu tępy i nie rozumie słowa pisanego
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 20.07.2024, 08:30
Jagul ty jesteś tępy. Propagandę przeciw Królewskiemu to robisz ty. Jeśli nie dostaniemy kasy to nie będzie wina prezesa.
Ostatnio edytowane przez leszekm : 20.07.2024 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2024, 08:31
Czy jest ktos w stanie w ogole jakos logicznie przedstawic ta sytuacje?
Kiedy padaly wyroki w tej sprawie, dlaczego akurat tyle zamrozila UEFA, ile splacilismy do tej pory (zaskroniec pisal, ze cos splacali), o co tutaj ogolnie chodzi?
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 20.07.2024, 08:35
Tak napisał Królewski:

"Kwota zajęcia w artykule jest podana prawidłowo (~853k CFH, ~ 3.8 mln PLN). Ostateczną kwotę ustalimy wkrótce bo jednak wiele lat minęło oraz część spłaciliśmy i podamy ją do publicznej wiadomości.21 lat minęło"

https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...ar/c2-18687615
Ostatnio edytowane przez leszekm : 20.07.2024 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2024, 08:51
Pierdy Krolewskiego mnie nie interesuja, chyba, ze poda konkretnie co, jak, gdzie i kiedy, a ze z gory wiadomo, ze nie poda to jest jak jest.

Nawet w tym co cytujesz robi ....e z logiki, "kwota podana prawidlowo, ale ostateczna kwote ustalimy"?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów