|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
||
|
Drozd napisał(a):
Nie wynika, ale niech będzie, że się nie mądrzyłeś, tylko dziwiłeś, jak bardzo Duda się poobijał. Nie gniewaj się! Zresztą opieka lekarska w Wiśle jest tak beznadziejna, że równie dobrze może mieć pęknięte żebro albo grzybicę paznokcia. Mam nadzieję, że Duda prywatnie poszedł na drugą konsultację, żeby potwierdzić. Jaroo1 napisał(a):
To dobre. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ja ogólnie sie zastanawiam, czy zamiast w transfery czy trenera nie powinniśmy zainwestować w sztab medyczny...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nasz sztab medyczny to już niemal jak rodzina, więc nie widzę tutaj pola manewru.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiemy jak moja przygoda w Wiśle wyglądała dotychczas i chciałbym, żeby ten sezon był lepszy. Wiem, na co mnie stać. Ludzie z klubu też wiedzą. Jakoś nie mogłem tego przełożyć na mecze i pokazać kibicom. Czuję kredyt do spłacenia względem kibiców. Mam nadzieję, że tym meczem zacznę go spłacać.
Jaka była tego przyczyna? Analizowałem to. Często były urazy, często nie mogłem złapać rytmu meczowego. Byłem poza grą. To wszystko się nakładało. Samemu trudno jest znaleźć przyczynę słabszej formy. Wiedziałem, jaki jest tutaj mój odbiór, co prezentuję. To w ogóle nie byłem ja, ale wierzę, że ten mecz będzie dla mnie przełomowy i pokażę na co mnie stać. taki śmieszek z tego Igorka no taki śmieszek ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nowy Sapała cz.3.
Jak nie będzie zmuszony wchodzić w buty Carbo to moze być jeszcze przydatny. Choć bardziej to wymusza posiadaną kadra niż jego wybitne umiejętności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jednak trzeba mu przyznać, że to jedyny chyba u nas piłkarz, który potrafi oddać dobry strzał z dystansu.
Przy autobusie rywala w polu karnym to cenna umiejętność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie mógł złapać rytmu meczowego. Pewnie dlatego że Sobolewski i Rude woleli kogokolwiek wystawić byle nie jego. Pewnie spisek. Został mu rok kontraktu i musi się postarać żeby złapać kolejnego frajera. Nie miałbym nic przeciwko żeby zmienił podejście, ale uwierzę jak zobaczę. Na boisku i poza nim. Moskal zapytany o niego na Polsacie powiedział coś w stylu "jeśli będzie tak grał to może dostanie więcej minut" (z pamięci). Trzymam kciuki żeby go trochę wyprostował, bo z kontraktu nie zejdzie a mamy luki na każdej pozycji poza bokami obrony i bramką.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2024 o godz. 13:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przypadku Sapały jedna jaskółka wiosny nie czyni, przecież w zeszłym sezonie też np. uratował nam remis z Płockiem strzałem z dystansu.
W jego przypadku problem leży w tym, co robi w czasie wolnym. Oby ta jego nowa dziewczyna rzeczywiście spowodowała zmianę jego podejścia do zawodu, bo balangujący piłkarz jest prędzej czy później skazany na porażkę. Nie tacy piłkarze jak on przegrywali kariery i marnowali talent w nocnych klubach, np. taki Ronaldinho, który moim zdaniem był najbardziej zaawansowanym technicznie piłkarzem w historii. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Sapała pokazał, że poznał jakąś Big Love, może to szansa że się ogarnie trochę.
Jeśli nie obrzydza was coś takiego jak Instagram, to polecam obejrzeć konto Mikulca. Wydaje się bardzo rozsądnym facetem, twardo stąpającym po ziemi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dla nas swietnie jak bedzie mial dobry sezon, tak czy inaczej mam nadzieje ze Jaro nie da mu nowego kontraktu jak Łasickiemu....
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przyczynę nędzy która u nas panuje, obrazuje postawa w pierwszym meczu. Nowi, którzy jeszcze nie nasiąknęli klimatem walczą biegają, starają się. Nasi starzy typu Młyński, czy nowi typu Dziedzic potrafią wejść na boisko i symulować grę. A niech ktoś nazwie ich postawę po imieniu to już skandal.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
I to jest wina milosciwie panujacego, ktorego tak zaciekle bronisz.
To on chroni ten wewnetrzny uklad niieudacznikow, pasozytow zerujacych na Wisle i niszczacych kazdego kto tu chce cos zrobic inaczej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
To odnośnie dobrej gry Sapaly czy nowego kontraktu od Prezesa xD
Tak wierze w oba, magie CY zawodowego sportowca (w takiej NBA to jest nagminne) jak rowniez w glupote JK tzn że się da złapać na gadki w stylu "dam cos tej druzynie, czuję się zobowiązany" gadka plus rowna runda Sapaly pozwoli JK go przedłużyć, w końcu on swoich nie zostawia a Sapała juz pracuje na swojskość.... ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby zagrał cały, równy sezon w jakimś rozsądnym wymiarze czasowym, to pewnie dostanie nowy kontrakt. Kto wie, może wydorośleje i odstawi balety, a to w jego przypadku jakieś 70% drogi do bycia wartościowym graczem w tej lidze.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednego i drugiego.
Nie wierzę w cud w postaci odmiany Sapały do tego stopnia, że zacznie starać się w każdym meczu i że w każdym da drużynie jakość jakiej nie dawał dotychczas praktycznie ani razu.Natomiast głupota Królewskiego w przedłużaniu kontraktów zawodnikom, którzy na to kompletnie nie zasługują (w imię jakiś pozasportowych hasełek i tłumaczeń) powoli zaczyna robić się legendarna. ![]() Przy okazji: ostatnio zaimponował mi młodziutki Michał Pałka, grający w naszej akademii. Kapitalna technika jak na swój wiek, prowadzenie piłki, drybling, strzał z prawej nogi. Warto zwrócić na niego uwagę. Widać, że to ogromny, nietuzinkowy talent, dlatego byłbym za tym, by najszybciej jak to tylko możliwe został włączony do kadry pierwszego zespołu, bo w wymienionych powyżej elementach już teraz zdecydowanie góruje na przykład nad Młyńskim. Gdy ktoś ma talent i możliwości, wiek nie stanowi przeszkody, co ostatnio na międzynarodowym poziomie kapitalnie pokazuje Yamal. Czy w klubie w ogóle jest jakiś plan na tego zawodnika i jego rozwój? Czy po prostu tak jak dziesiątki innych talentów błyskawicznie go zmarnujemy? Są chłopcy w których warto inwestować i ich promować, ba, którzy dla obecnej Wisły nie byliby tylko osłabieniem, lecz mogliby też wnieść coś pozytywnego. Ten Pałka zdecydowanie należy do tego grona. Czyli i w tym przypadku skończy się tak, że zawodnik będzie uciekał od nas przy pierwszej okazji? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mlynski jak mial 16 lat to mijal przeciwnikow jak tyczki. Pozniej stracil dynamike jak dopakowal miesni.
Co do Sapaly. Moim zdaniem ma ogromny potencjal. Niestety glowa nie dojezdzala. Jesli faktycznie jakas kobieta ma na niego wplyw i potrafi sprawic zeby skupil sie na pilce to mamy dwoch topowych srodkowych obroncow w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Druga sprawa to kogóż to chcącego zlikwidować wewnętrzny układ, zniszczył Królewski? Zatrudnienie Kiko czy Rude to było cementowanie wewnętrznego układu? Teraz zatrudniony Kazek Moskal, którego ów układ zawsze traktował bez szacunku to działanie na rzecz układu? Trochę rozsądku i logiki. To układ walczy z Królewskim, bo TJ jemu oddał władzę, a nie układowi. Dobrze byłoby wreszcie pojąć co się dzieje... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedna decyzja krolewskiego i w klubie nie ma wszystkich, ktorzy tworza patologiczne, toksyczne srodowisko pracy dla wszystkich.
jego klub, jego decyzje. Nie robi nic. Wiec akceptuje. To jak z malzenstwem, w ktorym jedno z partnerow zdradza oporowo, a drugie o tym wie, ale nic z tym nie robi. Pretensje tylko do siebie moze miec, bo wszystko w rekach tej osoby. Tu jest dokladnie to samo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o catering, ktory pojawia sie na stadionie kiedy jest mecz. Nie chodzi o trenera pierwszej druzyny ani pojedynczego zawodnika. Tylko o ludzi, ktorzy nie zarabiaja 60 tysiecy miesiecznie i maja co najwyzej 3 miesieczne okresy wypowiedzenia. Tu nie chodzi o pieniadze tylko o to, ze tak jak jest, jest dobrze. Ty tego nie widzisz, zaslepia cie ch(^uj wie co.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z Sapały dziennikarzyny już chcą bohatera robić bo raz prosto kopnął piłkę. Moskal szybko uspokoił napaleńców wyjaśniając że to od Sapały i jego zachowania zależy czy będzie grał. Jest wyraźny przekaz jasne wymagania, co tydzień. To zasadnicza zmiana, zobaczymy co przyniesie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zmiana jest jedynie w twoich urojeniach. Każdy kolejny mecz to osobny projekt xd no nie powiem, brzmi epicko, wręcz podniecająco. Prawie tak samo jak hard reset ale hard reset brzmiało dumniej!
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Jakie ty masz ostatnio ciężkie życie hejterku, ale nie przejmuj się ostatecznie w końcu przegramy i będziesz mógł lamentować ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się, że ten ostatni mecz świadczy absolutnie o niczym, a gdyby hasło "jeden mecz-jeden projekt" rozumieć po Twojemu, to co dwa tygodnie mielibyśmy nowego trenera. Wyżej pisałem, co myślę o Królewskim, więc nie będę się powtarzał.
Niemniej wydaje się, że jesteśmy na razie na Królewskiego skazani, więc dobrze by było gdybyś miał rację. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps. Oczywiście gdybyśmy przegrali to też o niczym by nie świadczyło. ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.07.2024 o godz. 10:11.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłeś kiedyś w jakimś zespole? Sportowym, w pracy itd.? Takim prawdziwym? Wiesz, że tam się współpracuje, okazuje wsparcie, daje czas w trudnych momentach itd.?
Ja mam czasem wrażenie, że chcesz zamienić Wisłę w obóz koncentracyjny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
niestety mam wrażenie, że Drozd był raczej tym ostatnim którego się wybierało do drużyny
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|