The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2024, 17:07
Nie ma zmiłuj! Kierunek EKSTRAKLASA!

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.07.2024, 18:16
OnizukaTSW napisał(a):Wyświetl post
I zarazem największe sportowe upokorzenie w dziejach klubu. Przypominam że tak nisko w tabeli jeszcze nie byliśmy w swojej 118 letniej historii. Puchar Polski, który niewątpliwie jest sukcesem to w zasadzie jedyny pozytyw, przy morzu upokorzeń z jakim mamy do czynienia od lat. Królewski nie ma żadnej sensownej wizji rozwoju klubu, długi rosną, większość transferów to szrot. Nie mówię już o jego dziecinnych zachowaniach i pajacowaniu na Twitterze. Z obecnymi władzami klubu nie widzę perspektyw na przyszłość. Za bardzo patrzysz zero - jedynkowo nadmiernie idealizując Hiszpanów.
I wszystko to przez to że, Sobczak nie strzelił karnego. Upokorzenie to było 0:6 z legią, a nie takie czy inne miejsce w lidze. Transfery nie stanowią o klubie, o klubie stanowi rozwój zawodników, a teraz jest nadzieja, że coś się w tym temacie zmieni na lepsze.

Królewski ma swoje wady, ale przez te 1,5 roku podejmował próby poprawy sytuacji, nie wszystkie udane, ale nie wszystkie nieudane. Wszystko to w co raz trudniejszej sytuacji finansowej. Dużo więcej spieprzył Błaszczykowski z rodzinką, no ale wydukał "zajebałem" i koniec tematu. Więc zrzucanie całej winy za obecną sytuację na Królewskiego to szczyt bezczelności. Może warto pamiętać że na 10 miejscu w 1 lidze byliśmy kiedy Królewski przejmował władzę i to było w czasie kiedy była jeszcze kasa z Ekstraklasy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 07.07.2024, 19:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Może odniesiesz się do faktu, że firma naszego prezesa jest warta prawie pół miliarda . Ja taką informację przyjmuję z zadowoleniem, a Ty?
Wszyscy przyjmują z zadowoleniem. To fantastyczne, że znalazł się ktoś kto pokryje straty super biznesu z tego i poprzedniego roku. Ostateczna utrata płynności przez Synerise byłaby dla Wisły karastrofą bo cała układanka oparta o zastawione akcje Jarosława rozpadłaby się z dnia na dzień.

Przy czym my w przeciwieństwie do Ciebie rozumiemy co ta informacja oznacza.

A oznacza koniec snów o potędze, bredni o zmienianiu świata i konkurowaniu z potęgami. Oznacza stagnację w wycenach i spadek Królewskiego do 40% kapitału gdzie dwa mocne podmioty (fundusz i strategiczny) w dowolnym momencie mogą go przegłosować i postawić do kąta.

Z braku kasy Synerise zostało zmuszone do wpuszczenia inwestora branżowego trzeciej jak nie czwartej kategorii. Za śmieszne 7% spółki zablokował innych strategicznych przy frustrującej dla poprzedników wycenie. A kasy przy tempie jej spalania jakie miała Synerise w 2022 (sprawozdania z 2023 roku transparentny wizjoner biznesu dalej nie opublikował) starczy może do końca tego roku. I będzie dogrywka już z uprzywilejowanym strategicznym wewnątrz.

Można się tylko domyślać jaki tam był dym w środku. Cała zabawa w startupy polega na tym, że każda kolejna transakcja musi być najlepiej kilkaset a co najmniej kilkadziesiąt procent wyższa od poprzedniej tak aby zachować wizerunek dynamicznie rosnącej wartości firmy i dawać podstawę do znajdowania kolejnych inwestorów oraz zapewniać wrażenie zarobku poprzednim inwestorom. Tak żeby na koniec oddać kontrolę strategicznemu lub wejść na giełdę. A my tu mamy stagnację wyceny czyli klęskę. Dwa lata temu fundusz-krzak obejmował akcje przy wycenie 100 mln EUR czyli wtedy 440 mln PLN. Dziś never-heard inwestor branżowy wycenił na 120 mln USD czyli niecałe 480 mln PLN - inflacja zjadła znacznie więcej przez te dwa lata niż ten pseudo wzrost.

Oczywiście biznesowi pseudospece i brawoszefy będą szczytować ale to jest porażka spektakularna, której konsekwencje nastąpią wkrótce.

To wszystko oczywiście przy założeniu, że bierzemy na poważnie wyceny spółek dokonywane transakcjami na poziomie 7% kapitału. Prawie na pewno są tam zapisy znacząco tą wycenę modyfikujące w przypadku braku sukcesu w określonym czasie. Ale tych zapisów nigdy nie poznamy więc można tylko założyć, że jest gorzej niż to się nam próbuje wczytać. To nam gwarantuje legendarna prawdomówność i biznesowa wiarygodność prezesa Królewskiego.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez BCGorlice : 07.07.2024 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 07.07.2024, 20:02
Merkury napisał(a):
Jestem niemal w 100% pewny że w najbliższych miesiącach dojdzie do zmian wlascicielkich w klubie.
Dlaczego?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.07.2024, 20:13
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Merkury napisał(a):
Jestem niemal w 100% pewny że w najbliższych miesiącach dojdzie do zmian wlascicielkich w klubie.
Dlaczego?
Bo można sobie pleść na forum cokolwiek się ma ochotę, i tak nikt tego nie będzie weryfikował, a już tym bardziej przyznawał się do tego że był w błędzie.

Dopiero co ktoś pieprzył że Hiszpanie będą lepiej funkcjonować w Wiśle bo będą mieć Hiszpanskiego trenera.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.07.2024, 07:26
Wiecie, jesli znowu np. Lanoszka odkupi od Buby kilka procent to tez bedzie zmiana wlascicielska
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2024, 07:50
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wiecie, jesli znowu np. Lanoszka odkupi od Buby kilka procent to tez bedzie zmiana wlascicielska
To fakt, tym bardziej że już o tym przebąkuje Prezes Texom że nie pogardzi jakimś %.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.07.2024, 08:20
Te udziały to zostaną niedługo tak rozproszone że dziada z babą nie dojdzie póżniej kto tam jeszcze jakiś % ma
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 08.07.2024, 09:26
Prezes Texom to chyba tak rzucił tylko na konfie luźno. Najgorsze, co może być to takie rozpraszanie akcjonariatu.
No mam cichą nadzieję, że to co pisze kolega Merkury ma jakieś podłoże w rzeczywistości. Dużo się słyszało w tym roku o różnych rozmowach, ale nic nie wychodziło poza wstępny etap, zobaczymy co dalej. Prawda jest taka, że prędzej czy później i tak musi to nastąpić, bo innej drogi Wisła nie ma. To już niezależnie od sympatii czy nie do Królewskiego.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 08.07.2024, 10:06
To sobie czekaj, ale coś czuję, że nie długo sam napiszesz posta na którego czekasz .

Może odniesiesz się do faktu, że firma naszego prezesa jest warta prawie pół miliarda . Ja taką informację przyjmuję z zadowoleniem, a Ty?
Ponieważ to co napisał BCGorlice to najpewniej dla ciebie czarna magia ja postaram się prościej.
Firma naszego kochanego prezesa wyceniana na jak to piszesz pół miliarda a on musi skamleć u kibiców żeby mu dorzucili 1,5 mln zł bo mu na bieżącą działalność brakuje.Coś tu chyba nie gra...

Po raz kolejny udowadniasz że mentalnie jesteś 10 letnim smarkiem któremu brak honoru i odrobiny męskiego zachowania.Ale czego można spodziewać się po człowieku który otwarcie mówi że nienawidzi Polski i Polaków....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2024, 10:18
I cyk, Lechia ban od uefy na transfery. Ciekawe czy wyjaśnia temat tak szybko jak JK.

Wisły już oficjalnie nie ma na liście z banami.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2024, 10:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I cyk, Lechia ban od uefy na transfery. Ciekawe czy wyjaśnia temat tak szybko jak JK.

Wisły już oficjalnie nie ma na liście z banami.
to trzeba zapisać do sztambucha że JK nie skłamał
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.07.2024, 10:55
https://x.com/Michal_1993/status/1810248455014474215

Tak sie wyjasnia takie sprawy. U nas prezes kloci sie i wyzywa wlasnych kibicow od aferzystow. Taka mala dygresja
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.07.2024, 17:34
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ to co napisał BCGorlice to najpewniej dla ciebie czarna magia ja postaram się prościej.
Firma naszego kochanego prezesa wyceniana na jak to piszesz pół miliarda a on musi skamleć u kibiców żeby mu dorzucili 1,5 mln zł bo mu na bieżącą działalność brakuje.Coś tu chyba nie gra...

Po raz kolejny udowadniasz że mentalnie jesteś 10 letnim smarkiem któremu brak honoru i odrobiny męskiego zachowania.Ale czego można spodziewać się po człowieku który otwarcie mówi że nienawidzi Polski i Polaków....
Dlaczego nie gra? Co ma jedno z drugim wspólnego? Zwyczajnie jaro ma limity, ale wartość jego firmy jest całkiem spora wbrew kolportoweanej tutaj defetystycznej propagandzie.

Co do drugiej infantylnej części twojego wpisu powiem tyle.

Znajdź mi post w którym Drozd:

"otwarcie mówi że nienawidzi Polski i Polaków..."

i przestań pitolić o honorze bo mi się ze śmiechu zajady robią.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.07.2024 o godz. 17:37.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 08.07.2024, 19:11
Dlaczego nie gra? Co ma jedno z drugim wspólnego? Zwyczajnie jaro ma limity, ale wartość jego firmy jest całkiem spora wbrew kolportoweanej tutaj defetystycznej propagandzie.

Co do drugiej infantylnej części twojego wpisu powiem tyle.

Znajdź mi post w którym Drozd:

"otwarcie mówi że nienawidzi Polski i Polaków..."

i przestań pitolić o honorze bo mi się ze śmiechu zajady robią.
Jak jedno z drugim nie ma nic wspólnego to jego firma może być wyceniana i na kilka miliardów i tak chuja to zmienia w kontekście jego dziadowania z Wisłą.

A tego posta to sam sobie poszukaj jak nie pamiętasz mentalny 10 letni smarku.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.07.2024, 19:34
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A tego posta to sam sobie poszukaj jak nie pamiętasz mentalny 10 letni smarku.

Kali myśleć i wymyśleć, powalająca dojrzałość
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 08.07.2024, 21:24
Kali myśleć i wymyśleć, powalająca dojrzałość
Ok Kali ojkofobie nienawidzący Polski i Polaków,myśl...
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.07.2024, 21:42
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...nie-zrezygnuje

Matko Bosko....czy ten człowiek jest w stanie się opamiętać? Wciąż to samo, bardzo ładny kołowrotek na pytanie o ejaj i chyba nowy motyw przewodni: wbijanie szpileczek Lechii - zasadnych czy nie, nie o to chodzi, tylko po co?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 09.07.2024, 21:56
Dużo lania wody w jego stylu, o niczym, a w większości to brzmi jak próba ładnego wytłumaczenia, że kasa pusta i wyniki mogą się nie zgadzać (rozwój może nas kosztować stratę punktów itp.).
A obrażanie agentów piłkarskich w samym środku okienka to świetny pomysł
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 09.07.2024, 22:15
Cytat:
Przedstawiciele Socios mogą być dumni, że wspólnie udało się nam udźwignąć całą operacje finansowo. Oczywiście, brak awansu kanibalizuje dużą ich część, lecz wciąż to dla nas duży sukces.
Niepodrabialny bełkot
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.07.2024, 22:17
azor napisał(a):Wyświetl post
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...nie-zrezygnuje

Matko Bosko....czy ten człowiek jest w stanie się opamiętać? Wciąż to samo, bardzo ładny kołowrotek na pytanie o ejaj i chyba nowy motyw przewodni: wbijanie szpileczek Lechii - zasadnych czy nie, nie o to chodzi, tylko po co?
I to są wnioski po przeczytaniu tego wywiadu?

Matko Boska...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.07.2024, 23:03
Wirtualne robienie laski Królewskiemu przez drozda - ciąg dalszy. Już przylazł bronić Zaskrońca za każda brednie. Tymczasem z wywiadu można wyczytać, że:

- w marcu Socios pomogło Wiśle, dając kasę na uregulowanie spraw aby otrzymać licencję bo już wtedy Zaskroniec myślał o tym aby Wisła mogła w pucharach zagrać.

Nie wiem czy ja coś źle zrozumiałem z tego co było w marcu lub z tego wywiadu ale to nie było tak, że Socios "musiało" dać brakujące 1,5 mln do tego aby uzyskać licencję na grę w I lidze? Ja pamiętam to tak, że była ciągle mowa o tym, że brakuje w budzecie te 1,5 mln.
Tu się nagle okazuje, że chodziło o wymogi pod grę w europejskich pucharach. Dziwne, że wtedy o tym nikt nic nie mówił. Wymogi te są bardziej rygorystyczne niż te do zdobycia krajowych licencji więc wychodzi na to, że Zaskroniec mógł wziąć mniej kasy (wcale?) żeby po prostu zdobyć licencję na grę w ekstraklasie/I lidze lub powinien powiedzieć, że na licencję dla I ligi brakuje 500 tys a ten kolejny milion to jest jakbyśmy awansowali do pucharów.
Dziwne, że nagle się okazuje, że kasa z marca była po to aby móc grać w pucharach xd no ale wiadomo jak jest. Bajeczki się wymyśla na poczekaniu więc później się ot nie klei.

Fajny cytat:
Cytat:
Przez pierwszy rok mojego prezesowania nie chcieliśmy prosić ich o wsparcie jako klub na bieżącą działalność, natomiast staraliśmy oszacować szanse na zdobycie pucharu i poprosiliśmy ich o wsparcie, gdy okazało się, że takowe istnieją.
Ciekawe co za algorytmy to szacowały xd Zaskroniec i szacowanie. Wisła, I ligowy klub z z pozycji 5-10 oszacował, że istnieje szansa na zdobycie PP xd I to na podstawie tego, że się udało wygrać z Widzewem po błędzie sedziego i dzięki golom w końcówkach xd
Wydaję mi się, że takich szacunków może dokonać każdy. po prostu albo się uda zdobyć PP/ awansować do ekstraklasy albo nie.

Cytat:
Przeszłość pokazała, że patrzenie na sezon z perspektywy "większej" liczby spotkań i odkładanie zwycięstw na później to coś co absolutnie nie działa. Skupiajmy się więc na każdej kolejnej potyczce.
To my serio 2 lata nie graliśmy w każdym meczu o wygraną? Przecież tyle było .......enia w wyjaiadach, na konferencjach, że każdy mecz jest wazny, na kazdym meczu się skupiamy.
A jak za Sobola byliśmy na drodze do awansu z top 2, to co, nagle był przedostatni mecz z ZS i pomyśleliśmy, że jeszcze kupa meczów do końca więc to można przegrać? W barażu też nam nie zalezało żeby wygrać? A jak za Rude mieliśmy ostatnie mecze, w których trzeba było walczyć o baraże to też mówiliśmy, że jeszcze aż 3 mecze do końca więc na spokojnie?

Przecież to jest szczyt .......enia głupot. Skupialiśmy sie na każdym meczu, tylko po prostu jesteśmy ciency i przegraliśmy te rywalizacje o awans na boisku albo już w szatni, mentalnie. Nawet jak 30 kolejek mieliśmy wywalone to i tak na koniec każdy wiedział, że te 4 ostatnie kolejki to już mecze o wszystko więc siłą rzeczy każdy tam z siebie tyle dał na ile był gotowy fizycznie i mentalnie.

Cytat:
To tak jakby w firmie IT oczekiwać, że będziemy zatrudniać wyłącznie seniorów, podczas gdy badania pokazują, że często efektywniejsze i efektowniejsze jest wychowanie człowieka, który nie ma złych nawyków.
xd jak on lubi gadać, po to aby gadać. Te zjebane korpo gadki, wszędzie teoria, teoria, teoria, ładne słówka i przykłądy. Szkoda, ze przykłady z dupy, które nijak mają się do praktyki i rzeczywistości.

Cytat:
Poza tym nie jest aż tak z tymi systemami źle, po roku mojego prezesowania coś się jednak po 12 latach udało wygrać - wracamy do Europy w dużej mierze dzięki decyzjom z komputera i algorytmom
Czyli teraz na potrzebę chwili, wywiadu, czasu okazuje się, że AI ściagała Hiszpanów czy może ustalała taktykę? A może pokazała, który zawodnik jest w lepszej formie? hehehe

Cytat:
Taką strategią będzie w Wiśle rozwój narzędzi technologicznych, które mają z nas uczynić klub znaczący w Europie - niezależny od Pana prezesa, trenera czy piłkarzy - oni w sporcie przemijają. Będzie to ciężki proces, ale taki jest mój pomysł na ten klub.
Gołodupiec bez grosza przy dupie, który nie umie spiąć finansowo sezonu w I lidze, już robi drastyczne cięcia i to pomimo 13-17 mln!!! z PP, sili się na mówienie o przyszłości (plany długoterminowe?!!!! :O ) i on nie mający zupełnie pomysłu na tu i teraz, wymyśla jak to w przyszłości ma wyglądać hehe

JK lawiruje w 2 rzeczywistościach. Tej praktycznej gdzie nic mu nie wychodzi i w tej teoretycznej gdzie wszystko umie pieknie opowiadac. Problem polega na tym, że ta teoria nie pokrywa się z praktyką więc te wszystkie gadki można o kant dupy potłuc. Zwykłe gadanie gościa, który nie ma o niczym pojęcia (co wskazuje praktyka) i myśli, że jak naopowiada bajek to tak się stanie jak nazmyslał. Chore to jest.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 09.07.2024, 23:04
Ja się z tego wypisuję.To juz jest takie .......enie które wywołuje u człowieka wstręt do tej osoby.
Możecie mnie linczować,Drozd i reszta spoceńców.Ja Królewskiego zwyczajnie nienawidzę za to co robi z tym klubem.Raz wizja długoterminowa,za chwilę jednak nie,teraz znowu jakieś kilkuletnie plany.Pięć i pół roku temu było .......enie jak to zna Muska i innych wielkich świata ,teraz .......i o kilkugodzinnych rozmowach z właścicielami Juventusu i .... wie kim jeszcze.Mdli mnie.Ten człowiek doprowadzi ten klub do upadku.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 10.07.2024, 05:10
I to są wnioski po przeczytaniu tego wywiadu?

Matko Boska...
A jakie są Twoje? Choć nie myślałem, że to powiem - ale niezmiernie mnie to ciekawi
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.07.2024, 05:15
Skończyła się kasa na tanich Hiszpanów i przybłędę z Kostaryki, módlmy się żeby Moskalowi się udało.
Choć i tak królewski doprowadzi nas najpewniej do katastrofy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.07.2024, 06:38
A jakie są Twoje? Choć nie myślałem, że to powiem - ale niezmiernie mnie to ciekawi
Takie, że wreszcie zaczyna rozumieć co jest kluczem do sukcesu. Czyli stworzenie warunków do rozwoju dla piłkarzy którzy już są, a nie liczenie na papierowe wzmocnienia, które najczęściej okazują się tylko ciężarem dla budżetu. To już dużo, ale samo gadanie nie wystarczy, to że zostawił Łasickiego i Brodę trochę przeczy temu co deklaruje.

Potrzebny jest porządny trener, a za takiego uważam Moskala i wymagania na odpowiednim poziomie. Możemy sobie pozwolić na stratę punktów w wyniku błędu młodego, ale nie możemy sobie pozwolić na olewanie meczów przez młodych, czy grę na alibi.

I uwaga...

Jeżeli będzie zapieprzanie to będzie rozwój i wyniki. Z tego zapieprzania rozliczenia muszą być po każdym meczu to też krok w dobrą stronę
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 10.07.2024, 06:45
Tak calkiem bez uszczypliwości - nie odniosłeś wrażenia, ze fakt iż kasa na zabawę sie skończyła został opakowany w swiecacy papierek, standardowo zajezdzajacy populizmem?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.07.2024, 07:05
Jaro wszystko zrozumiał xd ważne jest walczenie w każdym meczu (od czasu sezonu spadkowego już słyszałem te banialuki że dla nas każdy mecz to finał), że ważne są konkretne wzmocnienia a ściągamy Sukiennickiego czy Mikulca - czyli znowu transfery pokroju Dziedzic, Talar czy Łasicki.

Drozd omamiony Zaskroncem niczym kobrą. Gadać to sobie może Jaro wszystko i gada, gada od 6 lat, dużo, bardzo dużo, bardzo różnych rzeczy. Cały czas jest hard reset i rozwikłanie enigmy polskiej piłki. Dziwne jeszcze że znajdują się debile lykajacy te bajki
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.07.2024, 07:48
Tak calkiem bez uszczypliwości - nie odniosłeś wrażenia, ze fakt iż kasa na zabawę sie skończyła został opakowany w swiecacy papierek, standardowo zajezdzajacy populizmem?
Kasa się skończyła to widać słychać i czuć w każdej linijce wywiadu, a reszta to powtarzanie tego co przeczytał m.in. na tym forum plus refleksje swojego zwichrowanego umysłu.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 10.07.2024, 09:46
Ten wywiad mnie umęczył, to chyba dobre słowo.

Zacznijmy od tego, że można pięknie mówić o rozwoju, ale jak nie ma kasy to żadnego rozwoju nie będzie. Trener tu nie ma nic do rzeczy, bo zwyczajnie w pewnym momencie skończy się płynność finansowa. Ten sezon JK dostał niejako w gratisie jeszcze z powodu błędu w Matrixie i zdobyciu PP. W kolejnym, bez awansu, tu już pieniędzy nie będzie żadnych. Sam awans też niewiele da przy obciążeniach Wisły. Jedyną drogą dla tego klubu jest jego sprzedaż.

Dwa - jak można głosić takie prawdy objawione, będąc prawie dwa lata samodzielnym właścicielem, a wcześniej 5 lat współwłaścicielem. On się zachowuje jaby obejmował rządy teraz. Pomijam, że gdyby kasa była pełna to nie byłoby mowy o dawaniu szansy i rozwoju młodych, tylko o wymaganiach jakie stawia Wisła i że jak ktoś im nie sprosta to nie ma tu dla niego miejsca, że tu się liczy tylko wygrana itp. Narracja zmienia się w zależności od rzeczywistości.

Trzy - zaprzecza sam sobie. Jeszcze kilka tygodni temu mówił, że potrzebuje 6 zawodników do pierwszej drużyny. Teraz nagle jednak trzeba rozwijać tych obecnych, a fakt, że zostało 10 z 11 z finału PP jest atutem? Coś co było raczej problemem, bo każdy mówił, że kadra pod ligę wymaga zmian? Znów narracja zmienia się pod wpływem pustej kasy. Później jednak padają słowa, że wzmocnienia muszą być, ale już z nawiasem, że mogą to być też uzupełnienia składu.

Cztery - wybrał sobie Koźmińskiego, a nie Karcza, żeby mu nikt nie zarzucił, że wygłasza stanowisko w swojej tubie. To nie jest oczywiście żaden wywiad, to spisane stanowisko beż żadnych kontr dziennikarza. Wielki monolog. Zawsze coś takiego następuje jak trzeba opinię publiczną trochę utemperować, bo tt.tsw zaczyna za dużo wymagać. A być może i sam trener (przecież on chciał zawodników doświadczonych na już).

Oby Merkury mial rację i coś podziało się w tematach właścicielkiskich, bo czarno to widzę, czarno. I piszę to jako osoba, która nie jest jakimś hejterem Królewskiego.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 10.07.2024 o godz. 09:53.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów