|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czyli odchodzi Orlen i GO+bet.
Texom zwiększa zaangażowanie, pojawia się Superbet i LukTrans. Ciekawe jak to się ma w ostatecznym rozrachunku - czy faktycznie w przypadku Texom różnica między poprzednim sezonem, a nowym (a nie ile całościowo wpłacą) + Superbet + LukTrans pokryją w całości Orlen i poprzedniego bukmachera. I co z Synerise? Znika z tyłu koszulek? Pojawi się z przodu? Jeśli tak, to czy ze zwiększonym zaangażowaniem? Może dopiero przy ogłoszeniu kolejnego sponsora na front koszulek ten bilans się wyrówna? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Było to powiedziane w trybie dokonanym, że te umowy już są +/- podobne w zależności od wyników sportowych.
Co ciekawe na prezentacji Texomu padły znów kwoty jakie klub zarobi dzięki zwycięstwu PP i znów mam wrażenie na zasadzie, kto da więcej.. Teraz Królewski mówił o 13 do 17 mln zł, szybko to rośnie |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak te nowe umowy sponsorskie są tak liczone jak kasa zarobiona w PP to szkoda gadać.
A tak na poważnie, nie wierze w ani jedno słowo, które mówi JK. Co z tym długiem, umorzył? Czy ktoś ważniejszy niż no name z forum w końcu naciśnie na JK z tego co sam obiecał? Czy udajemy, że nie ma tematu. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Całkowicie słowo JK straciło moc, już było tyle różnych deklaracji, projekty bazy, szukanie innej bazy, inwestorzy, zmiany w akademii, umorzenia pożyczek, pierdyliard nazwisk na karuzeli transferowej u Karcza, że ja podobnie jak kolega wyżej, przestałem czytać/słuchać co ten człowiek mówi. Czekam już po prostu i oceniam konkrety, bo mam wrażenie, że on wypowiada dziesiątki rzeczy, które są bez związku z rzeczywistością. Nie wiem czy chodzi o stworzenie jakiegoś wrażenia na zewnątrz czy co.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zamiast się cieszyć że Królewski załatał dziurę po odejściu Orlenu to dalej jazda po prezesie. Akurat w kwestii zdobycie sponsorów należą się brawa dla Królewskiego.
A w ekstraklasowej Stali: https://www.sport.pl/pilka/7,65039,3...to-spolka.html
Ostatnio edytowane przez leszekm : 05.07.2024 o godz. 17:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Znaczy mamy go wychwalac za to, ze choc w jednym aspekcie zrobil to co do niego nalezalo? Zawsze mogl dolozyc te 5 baniek do klubu.... Oh whait, nie ma z czego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W Wiśle to się sponsorzy sami szukają. Klub z publika top 5 w Polsce, oglądalność w tv też pewnie na podobnym poziomie, klikalnośc w mediach pewnie jeszcze lepsza niż top 5 więc nie porównuj nas do Stali.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Bilans texomu za 2023 jeszcze nie został opublikowany, przynajmniej ja nie potrafię go znaleźć(może Koledzy @piknik1906 i Inni pomogą. Za 2022 znalazłem przychody 140mln i zysk netto 1,5mln. I teraz na chłopski rozum.. o ile nie mają jakiegoś skokowego wzrostu wyników to ile firma tej wielkości może zapłacić za miejsce na koszulce? Tym bardziej że dają już kasę na stal Rzeszów (żużel), siatkę i kosza w Rzeszowie, jakiegoś boksera, gościa z mma i żużlowców. Luktrans - 202, przychody 63mln, zysk netto - 2,1mln. Nie wiem czy czegoś tu nie łykamy bezrefleksyjnie dlatego proszę o pomoc/analizę mądrzejszych księgowo kolegów.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 05.07.2024 o godz. 20:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Jak zwykle.O to, że nie wiadomo co z umorzeniem długu to pretensje do dziennikarzy, że o to nie pytają. A co do zysków z pucharu. Na dzisiaj z meczu "w wakacje z ogórkami no który nikt nie przyjdzie." 12000*50=600 000. A Polsat ten nikogo nie interesujący mecz będzie pokazywał na trzech antenach w tym w otwartym kanale. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pomijając kwestie finansowe które prędzej czy później obnażą żenujący poziom defetyzmu biadolącej koalicji. Mecz miał nie wzbudzić większego zainteresowania, a tu w pierwszym dniu sprzedaży zeszło 10 000 biletów. Co to się stało? Z jakimś Kosowem w wakacje? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardziej chodzi o źródło kto o tym mówi. Biadolenie nie bierze się znikąd, po prostu każdy bierze przez pół różne liczby czy informacje. Wypowiada je osoba, która mówiła i zapowiadała już tyle rzeczy, że wszystkie te szacunki można traktować anegdotycznie. Czyli może coś w nich jest, ale lekkomyślnie byłoby je przyjąć za pewnik. Więc liczba sprzedanych biletów za wiele nie mówi, bo nie wiemy nic o pozostałych liczbach w tym tych sponsorów.
To, że Karcz napisał, że będzie podobna kwota zupełnie o niczym nie świadczy, to chyba jasne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Jeśli Królewski w naszej sytuacji zdołał załatać dziurę po odejściu Orlenu, to bezsprzecznie należą mu się za to brawa (choć oczywiście, gdyby lepiej prowadził klub sportowo, awansowalibyśmy do ekstraklasy i złapali wyższe kontrakty; może też byłoby łatwiej o sponsora, gdyby nie robił cyrku w social media). Niemniej brawo.
Ale to tylko przy założeniu, że rzeczywiście załatał. Uwierzę, jak zobaczę porównanie jakichś sprawozdań etc., które ktoś ogarnięty zinterpretuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast co do sponsorów. Prawda jest taka, że z kasą w najbliższym czasie będzie w Polsce krucho wszędzie. Powód jest oczywisty. To, że znajdują się jeszcze firmy gotowe promować się przez sport i wybierają Wisłę, świadczy o naszym potencjale medialnym. Oczywiście jest wiele środowisk, które zarabiają też na waleniu w nas i tutaj wypadałoby mieć to na uwadze. Zamiast robić afery z wpisów prezesa, pomyśleć jaki efekt przyniesie wywieszenie wisielca w barwach gumiorów na placu centralnym.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.07.2024 o godz. 07:34.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dokladnie tak samo jest w przypadku sponsorow. Tuba Karcz napisal, ze obecnie na sponsorach zgarniemy w okolicach tego co wczesniej (miedzy slowami nalezy czytac, ze mniej, bo jakby bylo wiecej to zaskroniec na pewno przekazalby odpowiednie dyspozycje pod napisanie artykulu, a tak mozemy sie jedynie zastanawiac o ile mniej) z ta roznica, ze przez te kilka lat od podpisania Orlenu inflacja i inne koszty poszly w gore wiec w cyferkach moze i niewiele mniej, w sile nabywczej pieniadza sporo mniej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dla tych co dalej żałują że Królewski nie oddał Wisłę:
https://x.com/KiewiczKrz/status/1809316679492796668 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tzn co? Pierdy jakiegos idioty z tt powielane przez kolejnego idiote Kiewicza?
Dziw, ze FIFA czy PZPN nie biora takich wpisow na powaznie przy przyznawaniu licencji czy banow na transfery ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co ze zmianą herbu klub? Mieliśmy od nowego sezonu wrócić do odświeżonego herbu TSu. Rozumiem, że to kolejny pierd rzucony przez Królewskiego ch.j wie po co?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak zes wyliczyl milion zysku z biletow z kazdego meczu w PP skoro sam Krolewski wyliczyl niecale 300k po meczu z Widzewem?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
To jest transparentność Zaskrońca i obliczenia Zaskrońca. Wielki matematyk, wszystko robione, liczone tak jakby albo nie umiał się kalkulatorem posługiwać albo miał złą wolę i chciał ciągle niedopowiedzeń, kłamstw. Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakładam koszt organizacji meczu na 0,5 bańki. Więc jeżeli z biletów będzie 1,5 to właśnie tak. Na dzisiaj jest 700 000. przy 20 000, bańka. Przy 30 000 1,5 bańki.
To są oczywiście zgrubne szacunki bo nie znam kosztów organizacji i szacuję bilet za 50 zł.
Gieńjusz...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.07.2024 o godz. 11:32.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zajebiście to policzyłeś. Mógłbyś być prawa ręką Zaskrońca w kwestii finansów.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Policz lepiej gieńjuszu.
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak pisalem wczesniej, Krolewski juz przeciez sam to policzyl i podal dane po meczu z Widzewem (niecale 27k kibicow) - zysk z biletow to bylo niecale 300k. Dalej nie wiem jak zes wyliczyl mlion zyskow z kazdego meczu w PP
W meczu z kozojebcami moze i tyle wyjdzie, bo wszyscy musza kupic bilet i bilety sa w miare drogie, ale nie ma mowy o jakims milionie z naszych meczow w PP.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.07.2024 o godz. 11:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Oczywiście chodziło mi o zyski wynikające ze zdobycia PP i gry w LE popularnie zwanej grą w pucharach. Rozumiem, że 14 lat naszej absencji może wywoływać nieporozumienia .Natomiast wyliczenia dotyczące zysków z Widzewa są moim zdaniem patologiczne. Fakt że niby nie zarabiamy na Vipach to jest skandal. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Myślę, że wiele chorych mechanizmów tego klubu widzę i rozumiem, przewidziałem, że Rude się nie sprawdzi itp itd a tak to po prostu wyśmiewam tu pojebane bajeczki Zaskrońca. Takich propagandystów jak ty czy markus boli to najbardziej. Cytat:
![]()
drozd:
||
|

|
||||||
![]() |
|
|