|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kiedy gramy kolejny sparing i z kim?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jutro mają podać.
Przypuszczalnie będzie to środa, max czwartek popołudniu. Może zrobią jakis zamknięty na R22. Przynajmniej ja bym tak zrobil. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Sparing się odbył
https://www.wislaportal.pl/News.html...ietym_sparingu Ponoć wygrała Wisła 3:0 Ponoć, bo nikt tego nie mógł zobaczyć :LOL co w naszej sytuacji chyba tylko AI mogła zasugerować. Ja rozumiem, że ukrywamy przed rywalami, że testujemy Modrica, Lukaku i Lewego ;-) ale przecież i tak gumiory wszystko wypaplają |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
W sumie Hutnik ma pakę gdzieś na dół pierwszej ligi i za rok dwa tam się znajdzie, byłem pełen obaw o wynik z rywalem na tym poziomie i mnie osobiście cieszy wygrana z taką ekipą ponieważ od lat sobie z takimi nie radzimy i tracimy punkty których potem nam brakuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Najprawdopodobniej Karcz to oglądał bo GK dała dość szeroki opis.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ciekawe że nikt się z Puszczy nie śmieje gdy robi tak samo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie porównujmy klubu profesjonalnego jak Puszcza, który ma jakiś plan, pomysł, strategię i jeśli nawet robi coś śmiesznego to skoro ma wyniki, to można powiedzieć, że to jest składowa tych wyników.
U nas bawimy się w pseudo profesjonalizm a nie mając wyników, jedynie się ośmieszamy takimi ruchami. Jedyne na co nas stać to zrobić sparing ukryty i tam szlifować... yyy no właśnie co? Bo później co sezon na boisku jest chujnia. A zamiast udawania jacy jesteśmy zajebiści i musimy sparingi ukrywać to może lepiej by klub profesjonalnie prowadzić i to by dało lepsze wyniki? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Puszcza to nie jest profesjonalny klub z planem, pomysłem i strategią Puszcza to TUŁACZ on odejdzie, znudzi się, przejdzie na emeryturę Puszcza roztopi się w niebycie jak Groclin, Amika, czy inna Odra Wodzisław ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No to co, obecnie jest to klub, który ma strategię n to aby się na powierzchni utrzymywać. Stać ich na środek ekstraklasy czy bycie w ogonie ale walkę o utrzymanie od końca. I u nich być może taki ruch jak ukryty sparing, da ten 1% więcej w przyszłym sezonie, a to pozwoli zdobyć cenny punkt czy 3 punkty. Więc tam ma to sens.
Nie mówię, że mają pomysł na siebie na kolejne 50 lat i będa MP, tylko, że mają pomysł na teraz i widać tam jakąś ciągłość, myśl i strategię aby osiągać wyniki więc im może ten sparing pomóc. U nas jest to zwykłe ośmieszanie się. Wisła, profesjonalny klub, który gra ukryty sparing a na obóz jedzie z 1 napastnikiem i 5 bramkarzami. Komiczne w ..... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
sam patrzysz jak kibic... Wisły (to akurat spoko) umniejszamy innym klubom bo My jesteśmy Wielka WIsła , a tymczasem inni nam w profesjonalizmie odjechali tak, nasi działacze mogą tym z Niepołomic buty wiązać ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to jest taka sama zajebista strategia oparcia się na jednym człowieku jak to co wyprawia się w Wiśle od ściany do ściany za 5 lat po Puszczy nie zostaną nawet zgliszcza tzn. III liga w dobrych porywach ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pomijam to, że nie postrzegam Puszczy jako rywala Wisły w tym momencie przerastają nas poziomem i organizacją klubu o klasę i bynajmniej nie chodzi tu o klasę sportową ale to wszystko jest oparte o jednego człowieka jak go zabraknie wszystko spektakularnie się rozp... ps. wyleczyłem się z patrzenia na piłkę jako kibic No może tylko jak gra reprezentacja Hiszpanii to jestem kibicem. W pozostałych sytuacjach nie.
Ostatnio edytowane przez emjot : 05.07.2024 o godz. 09:52.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panowie od kiedy zaczynamy przygotowania do wiosny?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Startujemy bez Colleyaz Carbo, Igbekeme, Łasickiego czy będa jeszcze jakieś niespodzianki?
Ciekawe czy Talara wskrzesza czy te 2 lata kontraktu to takie na zachętę żeby się nie spieszyl z powrotem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Będę bardzo zdziwiony, jeśli z Talara jeszcze cokolwiek będzie. Chłopak nie błyszczał jakoś specjalnie przed kontuzją, a później zaciągnął hamulec ręczny na rok w najlepszym dla niego okresie na rozwój piłkarski. W jego wieku taka przerwa w treningu może być katastrofalna w skutkach.
Osobiście życzę mu jak najlepiej, ale obawiam się, że w Wiśle już nie zaistnieje. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z Łasickim to trudno pisać o niespodziance, od dłuższego czasu wiadomo było że kolano do poprawki. Przedłużenie z jednym i drugim to patologia. Gesty pod publiczkę za które teraz zapłacimy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.01.2025 o godz. 15:55.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jop też dowalił do pieca każąc Igbekeme grać ponad 120 minut w Pucharze Polski, mimo że był nieprzygotowany. A nie oszczędzał sił jak Gogół czy Sukiennicki, tylko zasuwał cały mecz. Kamyczek do ogródka tych wg. których młodym bardziej zakeży... Ale skoro trenuje to znaczy że jest OK. On miał podejrzenie problemów sercowych, gdyby nadal było ryzyko to nie pozwoliliby mu na nawet taki wysiłek. Dudę wyłączyli z treningów na kilka miesięcy. Oby James był gotowy na pierwszy mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.01.2025 o godz. 16:33.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Igbekeme gral 120 minut, poniewaz mecz wcześniej rozegral 45. Na tamten moment nie wydawala sie zbytnio dziwna decyzja. W ligowym i tak sie zapowiadalo na pare Carbo - Duda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dotąd zwykle był oszczędzany o czym wspomniał Jop. Nagle miał zagrać dwa razy tyle co zwykle. Dla mnie to była bardzo dziwna decyzja.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W sobotę o 12 sparing:
Wieczysta-Wisła 2 https://x.com/ArturBaster/status/1878876651490263546 https://www.youtube.com/live/Yp2QxKt4w-c ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie wiem dlaczego klub o tym nie poinformowal (przynajmniej nie na klubowym kanale na WhatsAppie) ale wlasnie wszedlem na YT i widze, ze o 11:55 zaczyna sie transmisja sparingu z Podbeskidziem.
https://www.youtube.com/watch?v=K6BR2iJr5-A |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
2-1 - takie male podsumowanie bramek.
1-0 Kiss daje w porzadku pilke ze stalego fragmentu (aczkolwiek prawie urwala mu sie noga 1-1 Blad w wyprowadzeniu Letkiewicza, Podal do stojacego na 16 metrze krytego Alfaro ktory traci pilke i ta sekunde pozniej laduje w bramce. mogl dac na lewo do pustego Biedrzyckiego lub wybic ale z jakiegos powodu wybral obstawionego Alfaro. 2-1 typowa Wisla. Dosrodkowanie z lewej strony zwodnika PBB, ktory mimo bliskosci trzech Wislakow - z ktorych zaden nie podjal nawet najmniejszej proby odbioru - dosrodkowuje do jedynego w polu karnym napastnika (ktory oczywiscie nie byl kryty ani przez Uryge ani Biedrzyckiego) i ten fajnym strzalem strzela przy slupku. Zawodnikow ocenial nie bede bo ogladam jednym okiem w robocie. Widze, jedynie ze Kuziemka cos tam szarpie.
Ostatnio edytowane przez As : 17.01.2025 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widzac te akcje mialem takie skojarzenie. Dawno temu widzialem filmik jak prezydent stanow zjednoczonych wybral sie na jogging i obok niego w pewnym odstepie biegli agenci secret service. Tak wlasnie wygladala ta akcja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozegranie level master.Druga bramka to popis Szota i Urygi. Obaj stali po półtora metra od JEDYNEGO zawodnika rywali w polu karnym. Kryminał. Za pierwszą połowę wyróżnienie dla Baniowskiego. Sukiennicki jak zwykle wracający za rywalem truchcikiem po własnej stracie. Uryga, Szot i Biedrzycki - dno.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2025 o godz. 14:27.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie wiadomo jak mocno im docisnęli śrubę w tym tygodniu, składy też odbiegały od ideału.
Druga bramka dla PBB komiczna, ale niestety obawiam się, że zobaczymy jeszcze niejedną taką w lidze. Taki jest koszt stawiania na dwóch ŚO z zerową dynamiką. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|