The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2024, 18:49
gk O zainteresowaniu Wieczystej Goku napisał jaki pierwszy Piotr Koźmiński z portalu sportowefakty.wp.pl Podał nawet kwotę 200 tysięcy euro, które miałby wyłożyć II-ligowiec za Hiszpana. Z naszych informacji wynika, że zaproponowana kwota jest nieco niższa, a co najważniejsze, oferta nie została przyjęta przez Wisłę. Nie zamyka to definitywnie sprawy, bo strony w każdej chwili mogą wrócić do negocjacji. Tym bardziej, że sam zawodnik miał wyrazić gotowość na taki transfer.

cóż skoro kopacz chce iść
dajcie mu tą szansę
woli III ligę od II (tzn. II od I) to samo świadczy o tym ile tam ma zarobić
i jakie ma priorytety
pożegnać czule i wysłać na Ugorek
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.07.2024, 19:12
No dobra, ale kto w jego miejsce? Olejarka? Nie pozyskamy nawet pół takiego zawodnika jakim może być Goku. Bardziej opłaca się go zostawić i liczyć, że Moskal coś z niego wyciągnie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.07.2024, 19:19
On mimo, że jakieś tam umiejętności ma, będzie tylko robił smród w drużynie. Sprzedać bez mrugnięcia okiem.

Arked napisał(a):Wyświetl post
No dobra, ale kto w jego miejsce? Olejarka? Nie pozyskamy nawet pół takiego zawodnika jakim może być Goku. Bardziej opłaca się go zostawić i liczyć, że Moskal coś z niego wyciągnie.
Pewnie dlatego na razie propozycje odrzucili. Ale ja już straciłem nadzieję w jego przypadku
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.07.2024 o godz. 19:33.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.07.2024, 19:24
Miał już swoją szansę w warunkach iście cieplarnianych, statystki w jego przypadku zaciemniają obraz postawy na boisku.

Klaskałbym uszami, gdyby Kwiecień chciał tylko przejąć jego kontrakt. Jeżeli chce zapłacić nawet wartość kontraktu Omraniego - to nie zastanawiać się sekundy.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.07.2024, 19:31
Cytat:
Tym bardziej, że sam zawodnik miał wyrazić gotowość na taki transfer.
Za: GK Karcz

Sam zawodnik wyraził gotowość na taki transfer - to tylko pokazuje, że nie ma w nim za grosz ambicji.

@Arked Pozorantów jest dostępnych na rynku na pęczki i to z kartą na ręku. Niczym innym niż pozoranctwem nie można nazwać występów Goku przez praktycznie całą wiosnę.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 02.07.2024 o godz. 19:34.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 02.07.2024, 19:33
Nie podzielam waszego entuzjazmu koledzy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.07.2024, 19:38
On ma pomieszane w głowie, wydaje mu się że jest gwiazdą i musi błyszczeć, jak ma kogoś obok kto jest lepszy to świruje. Dlatego wizja bycia gwiazdą w Wieczystej nie jest dla mnie zaskoczeniem
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 02.07.2024, 19:45
Rozumiem wasze obawy i pewnie macie racje wytykając jego wady. Ale przeraża mnie dziura w środku pomocy i potworna bieda ofensywna jaka grozi nam w przyszłym sezonie, jeśli odejdzie jeszcze Rodado. Razem z Goku strzelili oni połowę naszych goli. Póki co nie przyszedł nikt o jakiejkolwiek poważnej wartości ofensywnej i nikogo takiego nie ma na horyzoncie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.07.2024, 19:48
Za 200 k jurków można sprowadzić kogoś młodszego i bez kompleksów jest jeszcze 2 miesiące.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.07.2024, 19:53
Bądź uzupełnić finansową kroplówkę na rzecz funkcjonowania Klubu. Umówmy się - statystki Goku były nabijane w śmiesznych meczach, nigdy nie stał się liderem, dyrygentem zespołu jak oczekiwano przy jego przyjściu. Jeżeli Kwiecień w tej formie chce się dorzucać do Wisły - nie przeszkadzać.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.07.2024, 20:08
emjot napisał(a):Wyświetl post
cóż skoro kopacz chce iść
dajcie mu tą szansę
woli III ligę od II (tzn. II od I) to samo świadczy o tym ile tam ma zarobić
i jakie ma priorytety
pożegnać czule i wysłać na Ugorek
Zgadzam się, dla mnie samo to, że jest gotów tam pójść jasno pokazuje, że nie ma już krzty sportowych motywacji, a tylko finansowe, co źle wróży.
Jedyny problem mógłby być taki, że chyba z Rodado jakąś wyjątkową chemię mają i oby dla Angela nie był to jakiś dodatkowy argument, żeby się jednak zawijać i na to naciskać.

Co do przedłużonych dziś kontraktów to tak dyskutujecie o tym, ale tak naprawdę dla oceny tych ruchów kluczowe są przecież wynegocjowane pensje, których nie znamy.

Weźmy takiego Łasickiego: jego rola w zespole dramatycznie spadła w ciągu dwóch lat, z kapitana stał się kolesiem trwale przyspawanym do ławki i nie zapowiada się, żeby ta rola miała być znowu taka, jak na początku. Poza tym jest dwa lata starszy i miał niedawno operowane kolano, tak? Czyli normalny klub postawił by chyba sprawę jasno: godzisz się na adekwatnie mniejsze pieniądze albo goździk w łapę i do widzenia. Czy tak jest u nas? Nie postawiłbym na to centa.

Kolejny - Broda. Ja wiem, straszny pechowiec, ale no na litość boską, poza PP uzbierał w dwa lata 5 występów w I lidze rywalizując z Biegańskim i Ratonem. Ja rozumiem, że traktujemy go jak 3 bramkarza, który w założeniu nie ma żadnych szans powąchać murawy, więc kontrakt jest chyba adekwatny do niskich oczekiwań. Na pewno? ;D
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 02.07.2024, 20:18
Jeśli z tym transferem Goku to prawda, to tylko pokazuje, jakiego bzika na punkcie piłki i Wisły ma Kwiecień (Królewski zamiast zgrywać wielkiego biznesmena i wizjonera powinien go po rękach całować) oraz jak mało ambicji ma Goku.

Sprzedawać natychmiast. Z pieniędzy pospłacamy długi, teksty o grajkach lepszych od Goku za 200 tys. euro to echo ery Cupiała.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 02.07.2024, 20:31
PS Może Kwiecień kupiłby też Biegańskiego?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.07.2024, 20:35
masada napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, dla mnie samo to, że jest gotów tam pójść jasno pokazuje, że nie ma już krzty sportowych motywacji, a tylko finansowe, co źle wróży.
Jedyny problem mógłby być taki, że chyba z Rodado jakąś wyjątkową chemię mają i oby dla Angela nie był to jakiś dodatkowy argument, żeby się jednak zawijać i na to naciskać.

Co do przedłużonych dziś kontraktów to tak dyskutujecie o tym, ale tak naprawdę dla oceny tych ruchów kluczowe są przecież wynegocjowane pensje, których nie znamy.

Weźmy takiego Łasickiego: jego rola w zespole dramatycznie spadła w ciągu dwóch lat, z kapitana stał się kolesiem trwale przyspawanym do ławki i nie zapowiada się, żeby ta rola miała być znowu taka, jak na początku. Poza tym jest dwa lata starszy i miał niedawno operowane kolano, tak? Czyli normalny klub postawił by chyba sprawę jasno: godzisz się na adekwatnie mniejsze pieniądze albo goździk w łapę i do widzenia. Czy tak jest u nas? Nie postawiłbym na to centa.

Kolejny - Broda. Ja wiem, straszny pechowiec, ale no na litość boską, poza PP uzbierał w dwa lata 5 występów w I lidze rywalizując z Biegańskim i Ratonem. Ja rozumiem, że traktujemy go jak 3 bramkarza, który w założeniu nie ma żadnych szans powąchać murawy, więc kontrakt jest chyba adekwatny do niskich oczekiwań. Na pewno? ;D
Ktos tu pisal ze Lasicki dostal podwyżkę...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.07.2024, 20:41
W takim razie już wiem, że jak będę kiedyś szukał pracy, to poproszę Bashę o napisanie CV, z kolei jak będę wnioskował o podwyżkę to zwrócę się o wskazówki do Łasickiego
Wygrać mając na ręku blotki to spora sztuka
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 02.07.2024, 22:03
Szelagowski wolny jest. Brac a Goku sprzedawac. Bez zastanowienia.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 02.07.2024, 22:15
Zawodnika, który ostatni mecz o stawkę zagrał półtora roku temu? Poza tym to nawet nie jest ta sama pozycja.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.07.2024, 12:38
Co do Goku jestem neutralnie nastawiony. Jeśli przyjdzie odpowiednia oferta to jest na sprzedaż - jak każdy. Słowo kluczowe - odpowiednia.
Nie wiem czy stać nas na przebudowę całej ofensywy, Goku liczby ma, chociaż nie jest na pewno niezastąpiony. To czy następca nie będzie gorszy to czysta loteria. Przypominam jak tutaj rok temu pisano że Goku z powodzeniem Fernandeza zastąpi, tylko taniej. Dlatego nie dziwię się że nie palimy się do sprzedaży bez konkretnej oferty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2024, 13:15
Goku strzelił 11 bramek więc jakby miał odejść to pytanie kto za niego.
Ponoć odpowiedź na to pytanie jest jedynym, co blokuje przejście do Wieczystej.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2024, 18:34
Nie wydaje się wam, że chęć wzięcia Goku do Wieczystej do ukryta pomoc Kwietnia dla klubu, którego jest kibicem?

Goku jednak bardziej może sprawdzić się w II lidze niż w Wiśle, więc Kwietniowi nie będzie aż tak przeszkadzał, a Wisła może mieś kasę na kogoś bardziej ogarniętego.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.07.2024, 18:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje się wam, że chęć wzięcia Goku do Wieczystej do ukryta pomoc Kwietnia dla klubu, którego jest kibicem?

Goku jednak bardziej może sprawdzić się w II lidze niż w Wiśle, więc Kwietniowi nie będzie aż tak przeszkadzał, a Wisła może mieś kasę na kogoś bardziej ogarniętego.
Kwiecien moglby jeszcze kilku przygarnac, Uryge, Lasickiego, Jarocha, Jozka, Brode, Sapale,
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2024, 19:00
Talar podpisał - przepalanie pieniędzy trwa.

Czym naprawdę pozytywnym wykazali się dotychczas w trakcie całego swojego pobytu w Wiśle Łasicki, Talar, Broda? To oczywiście pytanie retoryczne.

Sprzedaż Goku byłaby sensownym i opłacalnym ruchem pod warunkiem, gdyby w jego miejsce przyszedł lepszy zawodnik. Widoków na to niestety nie ma, sztuczna inteligencja pozbawiona notesa Kiko to na razie tylko jeden wielki potworek karmiący się mrzonkami zagubionego Królewskiego.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.07.2024, 19:32
Po dzisiejszym wywiadzie w GK Królewskiego można załamać jedynie ręce. Ta mowa trawa nie wiem do kogo ma trafiać. Oni myślą o sprowadzeniu ofensywnych graczy jak już wszyscy odejdą?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 03.07.2024, 19:44
XxxxxxxxxxxX
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 03.07.2024 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 03.07.2024, 19:46
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszym wywiadzie w GK Królewskiego można załamać jedynie ręce. Ta mowa trawa nie wiem do kogo ma trafiać. Oni myślą o sprowadzeniu ofensywnych graczy jak już wszyscy odejdą?
Nie stac nas obecnie na 99% ofensywnych zawodników ktorzy robiliby różnicę, dla garstki na ktorych byc moze nas stać nie jestesmy 1wszym wyborem, trzeba czekac na koniec okienka/okazje na sprowadzenie ofensywnych zawodnikow.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.07.2024, 20:04
Ja cały czas mam nadzieję, że Moskal będzie potrafił podnieść piłkarzy typu Talar czy Starzyński na wyższy poziom. Wydaje mi się, że jest to bardziej prawdopodobne w ich przypadku niż takiego Goku. To czego w ostatnim czasie najbardziej brakowało to wcale nie umiejętności. Tych wystarczyło na ogranie trzech ekstraklasowiczów. Najbardziej brakowało ambicji. Dlatego moim zdaniem lepszy będzie dla nas piłkarz słabszy ale chętny do pracy na treningu i na meczu, niż dobry ale leser. Na piłkarzy pokroju Rodado nas nie stać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.07.2024, 20:13
Ale jak Moskal ma strugać coś z Talara, kiedy ten jeszcze będzie się kilka miesięcy leczyć? Jaką motywację do pracy ma mieć Łasicki, który za podgrzewanie ławki dostał podwyżkę?

Potrzebujemy graczy do walki od pierwszego meczu w lidze, KAŻDY punkt jest ważny w przestrzeni całego sezonu.

Palimy pieniędzmi w piecu, w zasadzie ich nie mając.

Starzyński zgoda - jeśli weźmie się porządnie do pracy, może jeszcze coś z niego będzie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.07.2024, 20:20
Łasicki to wiadomo, że przepalanie kasy, Broda podobnie, ale trzeba mieć na uwadze że oni wszyscy razem mniej nas kosztują niż jeden Sapała. Może Sapała pójdzie do Wieczystej

Potrzebny jest najlepiej wysoki napastnik. A co jest z Alfaro co sobie zepsół?

A co do perspektyw rozwojowych to jeszcze

Duda, Gogół, Sukiennicki, Mikulec, może Młyński, może Szot, może Fazlagic... Jest troche tej młodzieży. Moskal wyraźnie podkreślał, że u niego piłkarz w każdym wieku ma się uczyć, rozwijać się z korzyścią dla zespołu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.07.2024 o godz. 20:28.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 03.07.2024, 22:17
Mnie rozpierdala to ciągłe pisanie o Talarze, gość kopnął piłkę prosto 1-2 razy i co chwilę widze jakieś pytania, a kiedy kontrakt, a co z nim itp. Nic z niego nie będzie jak z połowy tych pseudo talentów. Grajek jakich dziesiątki w lidze. Na razie to okienko jest dramatyczne. Przyszli zawodnicy do uzupełnienia składu, ofensywa ma potężne braki, o napastnikach nie słychać, a potrzeba dwóch, to samo skrzydłowi, ofensywny pomocnik. Baraże na ten moment jawią się jako wielki sukces.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.07.2024, 23:52
Zarówno Talar i Gogół mieli przebłyski bardzo dobrej gry zwiastującej spory potencjał.

To, że my jako klub z reguły marnujemy potencjał naszych graczy to jest oczywista oczywistość.

Dla mnie powyżsi jak dostawali szanse to prezentowali się dobrze, inna sprawa to ich podatność na kontuzje. Niestety jest całkiem spora.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów