The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2024, 20:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zadaniem Bashy na pewno nie będzie sięganie do notesu z nazwiskami. Za to rozmawianie z zawodnikami, wywiad środowiskowy, podpisywanie papierów ...
No i wstawianie się za legendami.
Ciekawe kto miał największy wpływ na nominację Bashy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.07.2024, 20:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jeden z doradców Królewskiego. Nazywa się Przypadek bądź Desperacja.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.07.2024, 20:06
Imho Jakub.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.07.2024, 20:10
Zadaniem Bashy na pewno nie będzie sięganie do notesu z nazwiskami. Za to rozmawianie z zawodnikami, wywiad środowiskowy, podpisywanie papierów - tutaj może się przydać.

Jestem neutralnie nastawiony, dobrze że w ogóle jest ktoś ze znajomością języków i kilku lig w sztabie.
Po owocach go poznamy. Nie ma przynajmniej wątpliwości że Giannis Kiakos to równie jego pomysł. Wydaje się więc że swoją rolę to pełni nieformalnie już kilka dni.

Można oficjalnie zacząć. Basha, gdzie transfery?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.07.2024, 20:14
Następny znajomy pozostaje w klubie na dłużej, pewnie Kubuś go polubił, a co do kwalifikacji to czy jest tu jakiś rozsądny insider, który go dobrze zna i na dodatek potrafi określić czy ten człowiek ma predyspozycje do tej roboty? Czy będziemy się tu tylko bawić w powtarzanie historii o 5 językach, że grał w iluś ligach więc na pewno ma kontakty (Łasicki grał w którejś drużynie Napoli i co z tego) itd. itp.
Mnie to pachnie kolejnym kiepskim numerem w tym marnym cyrku, ale jak zawsze: pożyjemy-zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.07.2024, 20:26
masada napisał(a):Wyświetl post
Pewnie jest jak piszesz, choć ja naiwnie myślałem, że rola dyrektora sportowego jest ciut szersza, np koordynowanie działań całego pionu sportowego () wybór i wdrażanie długofalowej strategii etc..
A poważnie to wydaje mi się, że natychmiastowy przeskok z szatni w garnitur może mu tutaj bardziej szkodzić niż pomagać, przynajmniej w przyszłych rozmowach z obecnymi zawodnikami.

Tak czy siak bardzo chciałbym się mylić i oczywiście z całego serca życzę mu powodzenia.
Dlatego pewnie jest pełniącym obowiązki (p.o.) Dyrektora Sportowego, a nie DS-em na lata. Na pewno przyda się ktoś ze znajomością języków, nie tylko przy kontaktach zagranicznych, ale także przy integrowaniu zawodników z zagranicy z zespołem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.07.2024, 20:54
Arked napisał(a):Wyświetl post
Dlatego pewnie jest pełniącym obowiązki (p.o.) Dyrektora Sportowego, a nie DS-em na lata. Na pewno przyda się ktoś ze znajomością języków, nie tylko przy kontaktach zagranicznych, ale także przy integrowaniu zawodników z zagranicy z zespołem.
To on ma pełnić funkcję Dyrektora Sportowego (nawet jeśli z dopiskiem p.o.) czy Misia z Krupówek?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.07.2024, 21:04
Przynajmniej jest w stanie się dogadać w praktycznie każdym miejscu kuli ziemskiej. W porównaniu do Kiko z Google translatorem jest to jakiś postęp.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.07.2024, 21:05
azor napisał(a):Wyświetl post
To on ma pełnić funkcję Dyrektora Sportowego (nawet jeśli z dopiskiem p.o.) czy Misia z Krupówek?
Jeśli dalej będzie uczestniczył w kursach trenerskich to może zostanie naszym trenerem w 4 lidze?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.07.2024, 21:08
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dalej będzie uczestniczył w kursach trenerskich to może zostanie naszym trenerem w 4 lidze?
Czyli to to jest ten plan 3-letni?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.07.2024, 21:11
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej jest w stanie się dogadać w praktycznie każdym miejscu kuli ziemskiej. W porównaniu do Kiko z Google translatorem jest to jakiś postęp.
I to jest klucz. AI będzie wyszukiwać okazji, a Basha będzie je dogadywał.

Co trzeba zaznaczyć, zawsze jak wchodził na boisko to nie symulował gry, to że był szklany to oczywistość. Spędził u nas kilka sezonów na kredyt. Może teraz zacznie ten kredyt spłacać.

Oczywiście płaczki znowu mają problem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.07.2024, 21:31
No nieźle.

Widzę, że siła argumentów "za" kandydaturą Bashy przenosi się na postawę na boisku

Skoro tak - nie obawiasz się Drozdzie, że za dwa tygodnie Basha przyniesie L4?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.07.2024, 21:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście płaczki znowu mają problem.
ja widze z kolei, że każde posunięcie Królewskiego to u wiecznych jego lizusów pretekst do wiwatów?

A może by tak na chłodno, racjonalnie?
Bez płaczów, bez wiwatów, bez "łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu"?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2024, 22:27
masada napisał(a):Wyświetl post
Pewnie jest jak piszesz, choć ja naiwnie myślałem, że rola dyrektora sportowego jest ciut szersza, np koordynowanie działań całego pionu sportowego () wybór i wdrażanie długofalowej strategii etc..
A poważnie to wydaje mi się, że natychmiastowy przeskok z szatni w garnitur może mu tutaj bardziej szkodzić niż pomagać, przynajmniej w przyszłych rozmowach z obecnymi zawodnikami.

Tak czy siak bardzo chciałbym się mylić i oczywiście z całego serca życzę mu powodzenia.
Ma być P.O. Myślę że to nieprzypadkowe.
Problem ze znalezieniem dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia jest od dawna ten sam - brak kandydatur na rynku. To jest nisza niszy.
Gdyby się ktoś taki trafił to pewnie zostanie Dyrektorem. Wątpię żeby był to ktoś z Polski - niewielu takich z prawdziwego zdarzenia u nas i raczej nie narzekają na brak pracy.

@Karherop - nie sądzę żeby to Basha znalazł Greka, może go co najwyżej zaopiniował. AI albo menedżer podrzucił Co nie zmienia faktu że ktoś taki w klubie jest potrzebny.

@FraMat - można krytykować kiedy jest za co. Tutaj? Pion sportowy (który jest u nas żałośnie mały) rozrósł się o byłego piłkarza który zna kilka języków, grał w kilku ligach i jest podobno inteligentny. Jest się czego czepiać na tym etapie? Ja bym poczekał. I nie oczekiwał cudów.

Co nie zmienia faktu że jak na razie transfery wyglądają dobrze.
Raz, że bierzemy piłkarzy do najbardziej zawodzących formacji - defensywnych. Dwa, że są to piłkarze którzy nie wywołują ataku śmiechu jak Janczukowicz, tylko co do sprowadzenia których przynajmniej można dopatrzeć się jakiejś logiki. Oczywiście, nie są to gwiazdy, ale bądźmy realistami...
Zwłaszcza ten Grek wygląda solidnie - dobry wiek, grał w poprzednim sezonie, zbierał dobre noty w solidnej lidze. Tylko jeden mecz zawalił. Gdyby przychodził do Ekstraklasy z takim CV to też nikt by nie robił z tego afery.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.07.2024 o godz. 22:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.07.2024, 22:37
Czy to znaczy że Basha będzie podpisywał zawierane i rozwiązywane umowy?
Która z legend jest tam do przedłużenia?

Tak, wiem, nabijam się, pewnie bezpodstawnie, ale przekonajcie mnie że Basha ma predyspozycje do tej funkcji.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.07.2024 o godz. 22:43.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2024, 22:56
Cytat:
Kolejna totalna szopka. Królewski coraz bardziej pogrąża się w swoim szaleństwie. Tyle.
No no, markusik, pierwszy hejter Zaskrońca na tym forum. Ładnie tak pisać że działania Pana Jarosława to jest szaleństwo? Szopka? Czyli co, jak zatrudniał Hiszpanów to było fajnie a nagle szopkę robi?

Dobry hejter się zrobiłeś. Kto by pomyślał że tak się obrazisz na swojego idola.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.07.2024, 23:22
Ja już nic nie mówię bo znowu będzie że hejt.Poczekam cierpliwie aż nowymi fizjoterapeutami zostaną Żyro i Junca a dietetykiem Omrani....
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 01.07.2024, 23:28
P.o. dyrektora zamiast dyrektora ma sens tylko jeśli cały czas szukamy. W innym przypadku to jakaś szopka bez sensu, bo i tak tu dyrektor zmienia się co 2 okienka.

Jeszcze bardziej podoba mi się to cmokanie znawców: zna języki, będzie przeprowadzał wywiady środowiskowe.

Szkoda, że słabo zna polski, bo akurat mieliśmy się przestawić na młodych ale już ogranych w I lidze.

Jak pijani: od ściany do ściany.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2024, 06:28
@Karherop - nie sądzę żeby to Basha znalazł Greka, może go co najwyżej zaopiniował. AI albo menedżer podrzucił Co nie zmienia faktu że ktoś taki w klubie jest potrzebny.
Basha grał z nim 2 lata temu w jednym klubie. Co najwyżej to "grał" to dużo powiedziane, bo ten Grek wygryzł go ze składu.

Na GK podają że to Basha go z znalazł, a algorytmy dały zielone światło..
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 02.07.2024, 07:33
Czy to znaczy że Basha będzie podpisywał zawierane i rozwiązywane umowy?
Która z legend jest tam do przedłużenia?

Tak, wiem, nabijam się, pewnie bezpodstawnie, ale przekonajcie mnie że Basha ma predyspozycje do tej funkcji.
Czy ma predyspozycje to ciężko stwierdzić bo z tego co czytamy to raczej kształci się jako przyszły trener a właśnie dostał dyrektorską fuchę ale widać Zaskroniec wybiera według sprawdzonego klucza,wszak Kiko też był trenerem.
Wydaje się,że przynajmniej pod względem komunikowania się będzie to lepiej wyglądało niż za Ramireza.
Cała reszta to będzie nauka na żywym-ale już ledwo zipiącym organiżmie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2024, 09:34
W tym zawodzie (dyrektora) to poza kompetencjami które się nabywa, to na końcu i jest to wypadkowa intuicji, budżetu i farta. Basha ma póki co podwaliny, na których można opierać że coś za nim przemawia więcej niż to że zna się z JK czy Kuba.

W PL teraz jest hype na Masłowskiego z Jagiellonii, a dopiero co był wyrzucany z Płocka i Widzewa.

Przykład z Niemiec - Sven Mislintat - do BVB ściągał kozaków za grosze, że cała Europa im zazdrościła (Lewy,.Kagawa,,Gundogan, Piszczek i inni) zeby później zaliczyć słaby okres w Arsenalu, jeszcze słabszy w Stuttgarcie i totalna katastrofę w Ajaxie (4 miesiące pracy).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.07.2024, 09:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Basha grał z nim 2 lata temu w jednym klubie. Co najwyżej to "grał" to dużo powiedziane, bo ten Grek wygryzł go ze składu.

Na GK podają że to Basha go z znalazł, a algorytmy dały zielone światło..
To zwracam honor, ale nawet lepiej, bo ten Grek naprawdę dobrze na papierze wygląda. Jak solidny obrońca, coś czego nie mieliśmy na LO od czasów Hanouska.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.07.2024 o godz. 09:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2024, 09:45
To zwracam honor, ale nawet lepiej, bo ten Grek naprawdę dobrze na papierze wygląda. Jak solidny obrońca, coś czego mieliśmy na LO od czasów Hanouska.
Hanousek właśnie został bez klubu....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.07.2024, 09:46
emjot napisał(a):Wyświetl post
Hanousek właśnie został bez klubu....
Pewnie i tak poza naszym zasięgiem, poza tym 32 lata...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2024, 09:51
Pewnie i tak poza naszym zasięgiem, poza tym 32 lata...
na pewno poza zasięgiem
31 lata to jeszcze nie emeryt (02.06.1993)
ciekawe jak się teraz prezentuje, statystycznie nieźle: w ostatnim sezonie 21 spotkań w lidze tureckiej, 3 w pucharze 1732 min, 3 asysty
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2024, 09:53
To zwracam honor, ale nawet lepiej, bo ten Grek naprawdę dobrze na papierze wygląda. Jak solidny obrońca, coś czego nie mieliśmy na LO od czasów Hanouska.
Ja już jestem na ogół bardzo sceptyczny co do transferów do nas, to zupełnie by mnie nie zdziwiło jakby Kikaosa wziął choćby klub dolnych rejonów esa. Jego CV sie broni.

A Hanousek to o ile miał świetne wejście do Wisły tak później to był tak samo marny poziom jak całego zespołu. Upadłe morale i brak motywacji. Wizytówka Wisły z wiosny 2022.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.07.2024 o godz. 09:55.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 02.07.2024, 10:04
A my czasem z Hanouskiem nie mamy sporu o zaległe pensje?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 02.07.2024, 10:34
Z Turcji do Cypru niedaleko, więc prędzej wyląduje u Guli w Apollonie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.07.2024, 10:45
Wielkie AI z 280 nazwiskami specjalnie wyselekcjonowanymi znowu zawiodło. Ściągamy po znajomości, kolezkę Bashy. Dobre te algorytmy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.07.2024, 11:27
Z tym AI to problem może być taki jak przy graniu w Football Managera słabszym klubem. Wchodzisz do rubryki transfers, ustawiasz filtry żeby znaleźć zawodnika jakiego byś chciał pozyskać i w wynikach wyskakuje ci "NO RESULTS". Więc bierzesz 25 zawodników z free transfer na kilogramy. Nigdy nie zapominajmy w jakich realiach funkcjonujemy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów