The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2024, 14:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niestety, w odróżnieniu od Karheropa nie mam wyobraźni która pozwala mi w każdym Polaku poniżej 25 roku życia widziec potencjalną gwiazdę pierwszej ligi. Nie przypisuję też nacjom cech - Polacy mają bardzie wywalone na Wisłę niż Hiszpanie bo zbieramy z krajowego rynku śmieci, a Hiszpanie są lepiej wyszkoleni bo - uwaga - szkolą swoich piłkarzy i nawet odpady mają podstawy u nas dostępne tylko najlepszym. Taki Carbo na boisku dawał ile mógł (a grał niemal wszystko), a Sapała dreptał sobie myśląc o najbliższej imprezie.

Także nasz jeszcze tańszy skład to będą raczej Olejarki niż Czubaki.
Czemu zestawiasz jednego z najlepszych Hiszpanów w 1 lidze z jednym z najgorszych Polaków zestaw sobie Carbo z Bartoszem Wolskim czy Tomaszem Neugeauerem. Inaczej to będzie typowa manipulacja pod tezę jaka uprawiasz.

Niech sobie przyjdą nawet sami obcokrajowcy w tym oknie, jeśli tylko będą to transfery skrojenie pod 1 ligę. Jak to zda plan to mam na to wywalone z jakiego będą kraju. Obawiam się jednak że będzie tak jak z ostatnim zaciągiem, który nim się zaczął to już się skończył i osiągnął historyczne miejsce w Historii Wisły. I dokładnie to samo mówiłem gdy zatrudniano analityka.

Jako fan statystyki to muszę Cię rozczarować. Na razie jest ona w tej materii bezwzględna. Więcej z tej ligi się awansuje typowego polskiego szrotu jaki był w Puszczy, Katowicach czy Ruchu niż tego który ściąga Wisła. Jeśli nie masz milionów monet jak Lechia to obcokrajowcy powinni byc dodatkiem, który będzie robił różnice, a nie obstawiać nimi trybuny czy pączkarnie, bo już nie masz gdzie ich upchnąć.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.06.2024 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.06.2024, 14:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czemu zostawiasz jednego z najlepszych Hiszpanów w 1 lidze z jednym z najgorszych Polaków zestaw sobie Carbo z Bartoszem Wolskim czy Tomaszem Neugeauerem. Inaczej to będzie typowa manipulacja pod tezę jaka uprawiasz.

Niech sobie przyjdą nawet sami obcokrajowcy w tym oknie, jeśli tylko będą skrojenie pod 1 ligę. Jak to zda plan to mam na to wywalone. Obawiam się jednak że będzie tak jak z ostatnim zaciągiem, który nim się zaczął to już się skończył i osiągnął historyczne miejsce w Historii Wisły.
Nie domyślasz się dlaczego ich porównuję?
- obaj grają w Wiśle
- obaj grają na tej samej pozycji
- jednego zaopiniował Kiko
- drugiego ściągnął nasz niedorobiony skauting.

Kiko nie ma, skauting został (wzmocniony przez AI).

Żadna manipulacja, racjonalne porównanie. Nie ściągnęliśmy Wolskiego, Neugeaucośtam tylko Sapałę, dając mu do tego gwiazdorski kontrakt.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.06.2024, 14:52
Czyli porównanie Carbo do Sapały, ma na celu udowodnienie że w tej lidze robotę robią obcokrajowcy, a nie Polacy. No zaje bista logika.

To że w Wiśle dokonywano pomyłek transferowych tylko wyłącznie świadczy o klubie i ludziach tu pracujących, a nie o tym jakimi zawodnikami grają zespoły które w ostatnich latach z niej się ewakuowały. Wisła zatrudniając Moskala w końcu chce mieć sprawdzone rozwiazanie. Niech tylko za tym pójdzie rozsądna polityka kadrowa (i tu już mam obawy).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.06.2024 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.06.2024, 14:54
@Karherop

Sapała przychodził tutaj jako materiał na gwiazdę i pewniak do składu (odpalony wprawdzie z Rakowa, no ale gdzie Raków, gdzie Wisła). Skauting oczywiście nie odrobił pracy domowej i nie dowiedział się w środowisku jakie były rzeczywiste powody odpalenia Igora z Rakowa. Myślę, że Papszun dostrzegł jego olewactwo i po prostu bez drgnięcia powieki go skreślił.
Pozycję wyjściową i poziom oczekiwań bez dwóch zdań miał zdecydowanie wyższe niż Carbo, okazał się niestety rozczarowaniem, Marc zaskoczył pozytywnie. Takie życie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.06.2024, 17:40
No ale przecież skład jest kwestią drugorzędną wobec trenera i "znajomości ligi", więc nie rozumiem tego wycofywania się rakiem No chyba że to dotyczyło tylko Rude...

Jeżeli chodzi o cel to sugeruję sobie odsłuchać konferencji z Moskalem, tam jest jasno powiedziane - awans. Nie mówimy o realnym celu tylko takim postawionym przez właściciela.

Stąd moje pytanie na które starasz się nie odpowiedzieć - skoro celem jest awans, to jeżeli uda nam się mimo wszystko utrzymać to będzie to sukces czy jednak Moskal out? Wobec tego co tworzyłeś wcześniej w temacie o Rude odpowiedż nasuwa się sama, ale mimo wszystko dla porządku pytam.

Niestety, w odróżnieniu od Karheropa nie mam wyobraźni która pozwala mi w każdym Polaku poniżej 25 roku życia widziec potencjalną gwiazdę pierwszej ligi. Nie przypisuję też nacjom cech - Polacy mają bardzie wywalone na Wisłę niż Hiszpanie bo zbieramy z krajowego rynku śmieci, a Hiszpanie są lepiej wyszkoleni bo - uwaga - szkolą swoich piłkarzy i nawet odpady mają podstawy u nas dostępne tylko najlepszym. Taki Carbo na boisku dawał ile mógł (a grał niemal wszystko), a Sapała dreptał sobie myśląc o najbliższej imprezie. Jest tak dlatego bo Carbo u siebie ma już po karierze ale znał go Kiko, a Sapała przyszedł tu bo nasz "skauting" jako jedyny w Polsce nie wiem wiedział czym naprawdę żyje Igor (bo raczej nie piłką). Teraz nie ma Kiko, "skauting" został wzmocniony przez "AI".

Także nasz jeszcze tańszy skład to będą raczej Olejarki niż Czubaki. To jest zresztą wersja umiarkowanie optymistyczna. Sugeruję odświeżyć sobie transfery przed Kiko.
to już podklad pod jebanie moskala ?

przecież (co akurat było slusznym powodem do beki calego forum i nie tylko) Prezes Jarosław powiedział dokładnie co innego ...
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.06.2024, 18:00
Według algorytmu Wolfy`ego teraz wypada trener, którego należy jechać.

Gula be - Brzęczek Krul - Sobol be - Rude Krul - Moskal musi być be
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.06.2024, 18:17
No ale przecież skład jest kwestią drugorzędną wobec trenera i "znajomości ligi", więc nie rozumiem tego wycofywania się rakiem No chyba że to dotyczyło tylko Rude...
Za stary już jestem, żeby się w to bawić, ale przynajmniej widzę jaką postanowiłeś stosować strategię. Pod koniec sezonu nagle pojawiałeś się coraz mniej, wraz z upływem czasu teraz będziesz pisał coraz więcej, licząc na to, że im dalej od wydarzeń, tym bardziej ludzie będą zapominali co kto rzeczywiście pisał i łatwiej będzie wmówić ludziom, że pisali co innego, a przy okazji zapomną co pisałeś Ty. W sumie taka powtórka z sezonu z Brzęczkiem.

Możesz sobie przybić piątkę z Markusem. W pewnym momencie po prostu ludziom odechciewa się prostować waszych manipulacji. W tym mnie.

Cytat:
Jeżeli chodzi o cel to sugeruję sobie odsłuchać konferencji z Moskalem, tam jest jasno powiedziane - awans. Nie mówimy o realnym celu tylko takim postawionym przez właściciela.
A tu faktycznie chyba muszę posłuchać, choć zwykle uważam konferencje trenerskie za stratę czasu. Natomiast jak czytam skrajne opinie na tym forum na temat tego co w tym zakresie faktycznie zostało powiedziane, to może kiedyś się zmuszę i odsłucham. Ale na pewno nie dzisiaj. Nie chce mi się.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.06.2024, 19:16
A co tu słuchać. Mówione na konferencji i ogólnie w Wiśle jest wszystko. Jaro wypuszcza non stop alternatywne wersje rzeczywistości, a konferencja z Moskalem to dalsza część kabaretu, gdzie Moskal w sumie negował podejście JK, a sam JK nagle zaczął twierdzić, że awans nie jest głównym celem.

Wolfy, drozd, markus i spółka jest taka śmieszna bo widocznie sugeruje się Jarusiem. Pariasi mówią wszystko, zmieniając co kilka tygodni zdanie o 18 stopni, a jak go nie zmieniają to toną w idiotyzmach swoich wpisów, jak np markus cały czas podniecający się Hiszpanami i Rude.

Ten klub jest memem, Zaskroniec jest memem i jego fanclub jest memem. Siłą rzeczy Moskal, który na pewno nie jest trenerem przyszłości, wchodząc w to bagno własciwie już stał się memiczny gdy bedąc nie za bardzo zwolennikiem AI podpisał kontrakt, a później na konferencji mówił to co mówił.

Wybór Moskala na trenera oraz jego podejście do piłki, jest sprzeczne z wizją JK i obecnej Wisły więc idealnie Kaziu, będąc sobą, wpisuje się w memiczność klubu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.06.2024, 21:13
Patryko napisał(a):Wyświetl post
@Karherop

Sapała przychodził tutaj jako materiał na gwiazdę i pewniak do składu (odpalony wprawdzie z Rakowa, no ale gdzie Raków, gdzie Wisła). Skauting oczywiście nie odrobił pracy domowej i nie dowiedział się w środowisku jakie były rzeczywiste powody odpalenia Igora z Rakowa. Myślę, że Papszun dostrzegł jego olewactwo i po prostu bez drgnięcia powieki go skreślił.
Pozycję wyjściową i poziom oczekiwań bez dwóch zdań miał zdecydowanie wyższe niż Carbo, okazał się niestety rozczarowaniem, Marc zaskoczył pozytywnie. Takie życie.
W momencie jego zatrudnienia po internecie latał filmik jak chodzi nawalony z kumplem patostreamerem. Nakręcony przez tegoż.

Reasumując:
- szklany
- prowadzi niesportowy tryb życia
- podpisujemy z nim dwuletni gwiazdorski kotrakt (10 tys. euro podstawy).

To nie była pomyłka, tylko skandal.

@MaLk - czyli nie masz odpowiedzi, tylko Ad Personam. Fajnie było rżnąć głupa przy Rude, teraz zmieniamy optykę. Można i tak.

P.S. Próbowałem przeczytać znowu wywiad i odbiłem się od pustosłowia Królewskiego. Możliwe że powiedział i że celem jest awans, i że nie
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.06.2024 o godz. 21:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.06.2024, 22:48
Wolfy ale przykład Sapały nie jest dowodem na wyższość drugo i trzecioligowych zawodników z Hiszpanii nad solidnymi polskimi ligowcami tylko potwierdzeniem,że nasz pion sportowy nie istnieje a jak ktoś tam w nim jeszcze przed chwilą pracował to był zwykłym melepetą.Jakoś nasi przeciwnicy w lidze nie muszą kontraktować zgranych płyt jak Sapała czy Omrani tylko radzą sobie w inny na pewno bardziej ekonomiczny sposób.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 13.06.2024, 08:22
Z wypowiedzi Królewskiego wynika, że jest dokładnie odwrotnie. Bezwzględnym celem był awans w zeszłym roku. W tym jest to życzeniowe.

Analitykowi się coś pomerdało.

He he pomerdało.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2024, 09:32
Patryko napisał(a):Wyświetl post
@Karherop

Przychodził jako zawodnik:
- po dwóch kontuzjach i praktycznie 2 lata bez gry
- po 5 miesiącach gdy żaden klub esa nie chciał go zakontraktować

Akurat wszyscy kibice wskazywali na to, że jak się na nas zdecydował to musiał być zdesperowany i z czegos się to wzięło.

Oczekiwania były do najwyzej takie że będzie naciskał wówczas Bashe i go wygryzie docelowo z 1 składu, ale absolutnie nie gwiazda zespołu.

Do dzisiaj można powiedzieć zresztą to samo, gdyby mu sie chciało i prowadził się jak należy to miałby 1 skład. Tak jak miał w Rakowie kilka lat temu
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.06.2024 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.06.2024, 10:21
wolfy jak zwykle manipuluje.

Tak, Sapała przychodził jak MEGA GWIAZDA zakomplekiony narcyzie o przeciętnej inteligencji. Lepiej się poczułeś manipulancie?

Niestety ale odbudowa takich piłkarzy w naszych realiach jest jak widać niemożliwa. Omrani kolejny "gwiazdor" na szczęście odpalony. Sapałą ma kontrakt i tylko dlatego jest jeszcze w klubie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2024, 12:58
@MaLk - czyli nie masz odpowiedzi, tylko Ad Personam.
Ależ tam była odpowiedź, ale widać nie potrafiłeś jej dostrzec.

Odpowiedź brzmi: nie będę się tłumaczył z tez, których nie głosiłem, a które usiłujesz wmówić, że głosiłem. Nigdy nie twierdziłem, że skład jest kwestią drugorzędną wobec trenera i "znajomości ligi"...

A ponieważ jestem na tyle stary i doświadczony, że wiem, że nawet gdybym teraz spróbował wejść w merytoryczną dyskusję w takim temacie, to jedynie dam Ci amunicję do tego, abyś mógł udawać, że rzeczywiście coś podobnego pisałem.

Sorry, w tym temacie baw się beze mnie.

Widzę zresztą, że już jesteś na najlepszej drodze do tego, aby udawać, że Moskal będzie w tym sezonie w tej samej sytuacji co Rude i w ten sposób próbować jakoś wyłgać się z tego, że się pomyliłeś w ocenie tego ostatniego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2024, 13:10
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ależ tam była odpowiedź, ale widać nie potrafiłeś jej dostrzec.

Odpowiedź brzmi: nie będę się tłumaczył z tez, których nie głosiłem, a które usiłujesz wmówić, że głosiłem. Nigdy nie twierdziłem, że skład jest kwestią drugorzędną wobec trenera i "znajomości ligi"...

A ponieważ jestem na tyle stary i doświadczony, że wiem, że nawet gdybym teraz spróbował wejść w merytoryczną dyskusję w takim temacie, to jedynie dam Ci amunicję do tego, abyś mógł udawać, że rzeczywiście coś podobnego pisałem.

Sorry, w tym temacie baw się beze mnie.

Widzę zresztą, że już jesteś na najlepszej drodze do tego, aby udawać, że Moskal będzie w tym sezonie w tej samej sytuacji co Rude i w ten sposób próbować jakoś wyłgać się z tego, że się pomyliłeś w ocenie tego ostatniego.
Co za hipokryzja

Nie pomyliłem się w ocenie Rude, nadal podtrzymuję że poprawił zdecydowanie grę po Sobolewskim. Ale przecież nie o to chodzi. Doprowadziłem do furii Ciebie i kilku innych tym że nie zacząłem w niego nawalać od samego początku. Bądźmy odrobinę uczciwi.

Właśnie nie chcę żeby Moskala oceniano tymi samymi chorymi kryteriami, nie atakowano tymi samymi bredniami że "da się z tym składem awansować bez problemu". Przynajmniej prawie na pewno odejdzie bełkot o "uczeniu się ligi".

Reasumując - z Twojej strony zero merytorycznych argumentów, ataki ad personam i nieudolne psychologizowanie Wszystko inne jest ponożej Twojej godności. Zero zaskoczenia.

@Ogryzek - nie chodzi o odbudowę, nasz skauting wziął kolesia po dwóch ciężkich kontuzjach i uwiecznionego na filmie najebanego jak szpadel i dał mu jeden z wyższych kontraktów na dwa lata. Dlaczego? Pewnie przez to że grał w Rakowie. Tak więc nie odpowiadaj jeśli nie rozumiesz o czym mowa.

@kryształ - tylko widzisz, średni, solidni Polacy się cenią i niekoniecznie chcą brać udział w obecnym eksperymencie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2024 o godz. 13:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.06.2024, 13:13
Rude oczywiście poprawił wszystko oprócz punktów, goli zdobytych i ilości goli straconych (poprawił ale na minus).

Straszne jest jak, niektórzy zakompleksieni fajnopolcy by laskę robili każdemu kto tylko jest z zagranicy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2024, 13:14
Przykład Sapały jest symptomatyczny dla naszego klubu, ale nie z tych powodów, o których piszecie.

To przykład na to, jak kiedy coś wyjdzie raz czy dwa, to zarządzający Wisłą uczepiają się tego jako recepty wiecznej skuteczności i próbują stworzyć z tego stałą regułę postępowania, nie zważając na naturalne ograniczenia takiej polityki transferowej.

Sapała został ściągnięty głownie dlatego, że poprzednio grał w Rakowie. A ponieważ poprzednie dwa razy ściąganie osób, które przeszły przez Raków i ostatecznie okazały się za słabe na ten klub akurat u nas były wartością dodaną, to ktoś uznał, że można tak robić stale. Bo Raków na pewno dobrze wykonał robotę skautingową i chłop ma papiery na granie, może już wypadł ze składu Rakowa, ale dla nas będzie idealny, będziemy wokół niego budować zespół. Właściwie nic nie musimy robić, analizować, to idealna okazja, chłop ma na sobie pieczątkę jakości Papszuna.

To jest mechanizm podobny do tego słynnego ściągania Hiszpanów. No bo skoro można wymieniać przykłady Hiszpanów, którzy dali jakość i okazali się wzmocnieniami, to na pewno każdy kolejny będzie. Trzeba powtarzać do skutku.

Nikt w tym klubie nie zauważa, że to tak nie działa. Że zarządzanie klubem polega na wyszukiwaniu wielu takich źródeł, a nie uczepieniu się jednego, który akurat kiedyś zadziałał i przerabianiu go na masową skalę. Że trzeba rozwijać normalny dział sportowy, który będzie normalnie szukał i analizował piłkarzy wszędzie i pod względem ich przydatności do zespołu. Jak każdy normalny zespół, a nie na skróty, wierząc, że znaleźliśmy magicznego świętego Graala, czy to w postaci AI, Kiko i jego znajomości hiszpańskich niższych lig czy zbierania tych, co nie poradzili sobie w Rakowie. Nie ma drogi na skróty w tym sporcie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2024, 13:24
Przykład Sapały jest symptomatyczny dla naszego klubu, ale nie z tych powodów, o których piszecie.

To przykład na to, jak kiedy coś wyjdzie raz czy dwa, to zarządzający Wisłą uczepiają się tego jako recepty wiecznej skuteczności i próbują stworzyć z tego stałą regułę postępowania, nie zważając na naturalne ograniczenia takiej polityki transferowej.

Sapała został ściągnięty głownie dlatego, że poprzednio grał w Rakowie. A ponieważ poprzednie dwa razy ściąganie osób, które przeszły przez Raków i ostatecznie okazały się za słabe na ten klub akurat u nas były wartością dodaną, to ktoś uznał, że można tak robić stale. Bo Raków na pewno dobrze wykonał robotę skautingową i chłop ma papiery na granie, może już wypadł ze składu Rakowa, ale dla nas będzie idealny, będziemy wokół niego budować zespół. Właściwie nic nie musimy robić, analizować, to idealna okazja, chłop ma na sobie pieczątkę jakości Papszuna.

To jest mechanizm podobny do tego słynnego ściągania Hiszpanów. No bo skoro można wymieniać przykłady Hiszpanów, którzy dali jakość i okazali się wzmocnieniami, to na pewno każdy kolejny będzie. Trzeba powtarzać do skutku.

Nikt w tym klubie nie zauważa, że to tak nie działa. Że zarządzanie klubem polega na wyszukiwaniu wielu takich źródeł, a nie uczepieniu się jednego, który akurat kiedyś zadziałał i przerabianiu go na masową skalę. Że trzeba rozwijać normalny dział sportowy, który będzie normalnie szukał i analizował piłkarzy wszędzie i pod względem ich przydatności do zespołu. Jak każdy normalny zespół, a nie na skróty, wierząc, że znaleźliśmy magicznego świętego Graala, czy to w postaci AI, Kiko i jego znajomości hiszpańskich niższych lig czy zbierania tych, co nie poradzili sobie w Rakowie. Nie ma drogi na skróty w tym sporcie.
Chłopie, jaki my mamy dział sportowy?
Kiko ściągał Hiszpanów bo zna tamten rynek. Po to tu przyszedł.
Olejarka i Sobczak przyszli na życzenie Sobolewskiego.
Transfery za Brzęczka robił on sam.

Alternatywą dla Kiko było ściąganie szrotu podsyłanego przez menedżerów (co też za trio przerabialiśmy).

Widzisz co się dzieje ale sam nie rozumiesz przyczyn. Fiksowaliśmy się na Hiszpanach mieliśmy jednego gościa który ogarniał ten rynek. Teraz będzie AI, czyli szrot z całej kuli ziemskiej o którym nic nie wiadomo
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2024 o godz. 13:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2024, 13:31
Nie pomyliłem się w ocenie Rude, nadal podtrzymuję że poprawił zdecydowanie grę po Sobolewskim. Ale przecież nie o to chodzi.
Faktycznie, nie o to chodzi. Zwykle, na całym świecie, w tej grze chodzi o wyniki. Które Rude pogorszył nawet w stosunku do Sobolewskiego.

I znowu, tak jak z Brzęczkiem, ta sam śpiewka z Twojej strony. Tak poprawił grę, że mieliśmy tylko czekać, zaraz się rozkręci, zaraz przyjdą wyniki.

Wyniki nie przyszły nigdy. Te wszystkie opowieści, które tu wpisywałeś o mitycznej poprawie jakości gry, okazały się mrzonką, Nie miały żadnego przełożenia na wynik.

Taki z Ciebie "analityk", że jakimś cudem zawsze jak widzisz poprawę gry u jakiegoś trenera, to ten trener nie ma wyników.

Przeciętny człowiek przy takiej skuteczności powinien się zastanowić nad tym, czy w ogóle ma jakieś pojęcie o tym, o czym się wypowiada z pozycji (urojonego) autorytetu.

Cytat:
Doprowadziłem do furii Ciebie i kilku innych tym że nie zacząłem w niego nawalać od samego początku. Bądźmy odrobinę uczciwi.
Bzdura. Akurat ja w Rude jakoś specjalnie w trakcie rundy nie nawalałem, nawet w pewnym momencie pisałem, że jest szansa na to, że to może wyglądać lepiej.

Tyle tylko że zawsze twierdziłem, że ostatecznym miernikiem jest wynik, a nie jakaś bliżej nieokreślona poprawa gry, która nie przekłada się na nic oprócz wrażeń artystycznych u "analityków" - dlatego wyraźnie pisałem, że ja go będę rozliczał na koniec, jak będzie wiadomo jaki jest ostateczny efekt jego pracy.

Nawalałem za to w Markusa, i owszem, za udawanie, że znajomość ligi nie istnieje i nie ma wpływu, ale nigdy nie twierdziłem, że jest w czymkolwiek decydująca.

Ale, o ile wiem, zawalanie w Markusa i jego tezy nie jest tożsame nawalaniem w Rudego, zwłaszcza jeżeli do nawalania w Rudego używałem jako argumentu słów samego Rudego

Cytat:
Właśnie nie chcę żeby Moskala oceniano tymi samymi chorymi kryteriami, nie atakowano tymi samymi bredniami że "da się z tym składem awansować bez problemu".
Zakładając, że to będzie ten sam lub porównywalny skład, niewątpliwie - kryteria powinny być zachowane.

Ale to Ty usiłujesz teraz wrobić wszystkich w utożsamienie składów, choć skład Moskala na tę chwilę jest jedną wielką niewiadomą i, wedle wszelkiego prawdopodobieństwa, będzie słabszy.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2024, 13:35
Chłopie, jaki my mamy dział sportowy?
Brawo, zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2024, 13:48
Brawo, zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi.
Sens Twojej wypowiedzi był taki że fiksujemy się na Hiszpanach albo byłych piłkarzach Rakowa jako przemyślany wybór. Że nikt w klubie nie zauważa że powinniśmy mieć szeroką sieć skautów i ekspertów. Ot - typowe brednie kanapowego znawcy.

Brutalna rzeczywistość jest taka że skauting kosztuje i buduje się go latami. U nas chałupniczo wdraża się różne tymczasowe rozwiązania bo działu sportowego na jakimś sensownym poziomie u nas nie ma. Aktualnie mamy w nim kilka osób, z czego połowa od tego co nazywamy AI.

Podobnie jest zresztą ze szkoleniem, połowa idiotów tutaj uważa że wystarczy wziąć losowego chłopaka z rezerw, dać mu grać i wszystkiego się nauczy w lidze

Także cała Twoja tyrada to banały bez przełożenia na rzeczywistość. "Powinniśmy zbudować profesjonalną siatkę skatów i dział sportowy od razu nie mając na to pieniędzy a nie ściągać Hiszpanów" - taki jest sens Twojej wypowiedzi. Super. A masz pomysł jak to zrobić?
Czyli tak naprawdę, tak jak napisałem - opisujesz skutki nie rozumiejąc przyczyn.

W przypadku Sapały kompromitacja dotyczyła tego że Brożkowi czy tam Brzęczkowi nie chciało się nawet sprawdzić czy z Sapałą wszystko OK, dlaczego nikt inny go nie wziął przez pół roku. To jest taka czerwona flaga której niesprawdzenie jest kompromitujące.

P.S. A co do Rude - sorry, ale ja nie patrzę na wyniki po 5 miesiącach czasu jako podstawowe kryterium. Zakładam że każdy trener potrzebuje czasu żeby coś zbudować. Miotanie się jak pchła na grzebieniu zostawiam takim "ekspertom" jak Ty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2024 o godz. 14:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2024, 14:17
Sens Twojej wypowiedzi był taki że (...)
OK, odwołuję, jednak nie zrozumiałeś.

Cytat:
Brutalna rzeczywistość jest taka że skauting kosztuje i buduje się go latami. U nas chałupniczo wdraża się różne tymczasowe rozwiązania bo działu sportowego na jakimś sensownym poziomie u nas nie ma. Aktualnie mamy w nim kilka osób, z czego połowa od tego co nazywamy AI.
Brutalna rzeczywistość jest taka, że kiedy przychodził Brzęczek i pozbywano się tego, co w klubie było (było niewiele, ale jednak coś było), to biłem na alarm na tym forum.

Brutalna rzeczywistość jest taka, że kiedy zatrudniano Omraniego za "nic-nie-znaczące-dla-klubu: 2 (hehe) tys. euro na miesiąc, to pisałem, że za te pieniądze (podobno w rzeczywistości większe, ale co tam) można było zatrudnić kogoś do działu sportowego.

To, że dział buduje się latami, to jedno. To, że u nas dział się burzy, a kiedy jest okazja go wzmocnić, to się tego nie robi, to drugie. Budować też trzeba zacząć.

Oczywiście można też siąść i zacząć płakać, że nie, bo to kosztuje i trzeba latami - więc lepiej szukać dalej świętego Graala.

Cytat:
P.S. A co do Rude - sorry, ale ja nie patrzę na wyniki po 5 miesiącach czasu jako podstawowe kryterium. Zakładam że każdy treber potrzebuje czasu żeby coś zbidować. Miotanie się jak pchła na grzebieniu zostawiam takim "ekspertom" jak Ty.
Wygodnie.

W końcu zawsze będziesz mógł - jak Królewski - potem przekonywać, ze poprawa gry była, więc wyniki też by przyszły. Kiedyś. Albo nie. W końcu nikt już tego nie zweryfikuje, jeśli trener dawno wyleci za brak wyników.

Takie nieweryfikowalne "analizy" to każdy może robić i udawać eksperta
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2024, 16:48
Właściwie nie ma o czym pisać. Nic nowego się dziś nie dzieje: transferów brak, nowych sensownych działań klubu też, jedyne ceny biletów poszybowały. Po odejściu Kiko stagnacja, co nie dziwi tych, którzy rozumieli dlaczego Rude wolał zrezygnować niż zostać i o czym to świadczy.

Ci którzy tego nie rozumieli, nie kojarząc, co to oznacza w odniesieniu do polityki klubu i wzmocnień na nowy sezon, dalej tego nie rozumieją. Nihil novi.

Na forum też nic nowego: mądre słowa Wolfiego są atakowane za obnażanie prawdy o sytuacji, a także o manipulacjach oraz hipokryzji części użytkowników pragnących cofnięcia Wisły do czasów przed Kiko - czyli skupowania polskiego ligowego szrotu jako rzekomej recepty na sukces, tym razem firmowanego przez sztuczną inteligencję.

Ponadto Koaliczek dalej tu sufluje swoje rojenia (określił w końcu, ile jeszcze potrwa to obalanie rządu Tuska przez kibiców którzy pojechali do Warszawy na Puchar?), Jaroo zakłamuje rzeczywistość i hejtuje na potęgę, Karherop byłoby gotów wciskać do Wisły każdego polskiego ligowca przybijając mu etykietkę potencjalnej gwiazdy, a MaLK tradycyjnie dowodzi, że nie mówił tego, co inni zapamiętali, że mówił, tylko że chodziło mu o coś zupełnie innego - a jak ktoś tego nie rozumie to kiep. I tak w kółko.

Nihil novi.

Podziwiam Wolfy, że masz siły i cierpliwość dalej prostować te manipulacje, powielanie stereotypów, zaklinanie rzeczywistości i teoryjki typu, że znajomość ligi jest na tyle istotnym czynnikiem, iż powinna być brana pod uwagę przy wyborze trenera, czy że to Hiszpanie najbardziej zawali miniony sezon pomimo, iż zarówno w lidze jak i w Pucharze Polski Wisła zawdzięczała im najwięcej dobrych momentów.

Jaroo masz w ignorowanych, więc tu trochę niezdrowych paroksyzmów, którymi zawsze z maniakalnym uporem okrasza każdy Twój wpis Cię omija, ale zapewniam, nic na tym nie tracisz.

Zobaczymy jak szybko i czy w ogóle w najbliższym sezonie Wisła znów będzie rozgrywać takie mecze, jakie rozgrywała niedawno w Pucharze Polski. Życzę Moskalowi, aby okazał się cudotwórcą i z jeszcze słabszą kadrą niż miała Wisła w ostatnim sezonie osiągnął więcej, przy tym samym błądzącym właścicielu, pionie sportowym zastąpionym przez jego wymysły w rodzaju AI i jeszcze bardziej pustej klubowej kasie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 13.06.2024, 16:56
Markus napisał(a):Wyświetl post
Właściwie nie ma o czym pisać. Nic nowego się dziś nie dzieje: transferów brak, nowych sensownych działań klubu też, jedyne ceny biletów poszybowały. Po odejściu Kiko stagnacja, co nie dziwi tych, którzy rozumieli dlaczego Rude wolał zrezygnować niż zostać i o czym to świadczy.

Ci którzy tego nie rozumieli, nie kojarząc, co to oznacza w odniesieniu do polityki klubu i wzmocnień na nowy sezon, dalej tego nie rozumieją. Nihil novi.

Na forum też nic nowego: mądre słowa Wolfiego są atakowane za obnażanie prawdy o sytuacji, a także o manipulacjach oraz hipokryzji części użytkowników pragnących cofnięcia Wisły do czasów przed Kiko - czyli skupowania polskiego ligowego szrotu jako rzekomej recepty na sukces, tym razem firmowanego przez sztuczną inteligencję.

Ponadto Koaliczek dalej tu sufluje swoje rojenia (określił w końcu, ile jeszcze potrwa to obalanie rządu Tuska przez kibiców którzy pojechali do Warszawy na Puchar?), Jaroo zakłamuje rzeczywistość i hejtuje na potęgę, Karherop byłoby gotów wciskać do Wisły każdego polskiego ligowca przybijając mu etykietkę potencjalnej gwiazdy, a MaLK tradycyjnie dowodzi, że nie mówił tego, co inni zapamiętali, że mówił, tylko że chodziło mu o coś zupełnie innego - a jak ktoś tego nie rozumie to kiep. I tak w kółko.

Nihil novi.

Podziwiam Wolfy, że masz siły i cierpliwość dalej prostować te manipulacje, powielanie stereotypów, zaklinanie rzeczywistości i teoryjki typu, że znajomość ligi jest na tyle istotnym czynnikiem, iż powinna być brana pod uwagę przy wyborze trenera, czy że to Hiszpanie najbardziej zawali miniony sezon pomimo, iż zarówno w lidze jak i w Pucharze Polski Wisła zawdzięczała im najwięcej dobrych momentów.

Jaroo masz w ignorowanych, więc tu trochę niezdrowych paroksyzmów, którymi zawsze z maniakalnym uporem okrasza każdy Twój wpis Cię omija, ale zapewniam, nic na tym nie tracisz.

Zobaczymy jak szybko i czy w ogóle w najbliższym sezonie Wisła znów będzie rozgrywać takie mecze, jakie rozgrywała niedawno w Pucharze Polski. Życzę Moskalowi, aby okazał się cudotwórcą i z jeszcze słabszą kadrą niż miała Wisła w ostatnim sezonie osiągnął więcej, przy tym samym błądzącym właścicielu, pionie sportowym zastąpionym przez jego wymysły w rodzaju AI i jeszcze bardziej pustej klubowej kasie.
Akurat jeśli chodzi o Wolfiego to właśnie wyżej nazwał cię idiotą...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2024, 17:06
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Akurat jeśli chodzi o Wolfiego to właśnie wyżej nazwał cię idiotą...

To, że masz ogromne problemy z rozumieniem słowa pisanego wiadomo od dawna, nie musisz znów o tym dobitnie przypominać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.06.2024, 17:15
Wow markusik, jaka krytyka Zaskrońca. No tak było wszystko pięknie niby i co, dwóch ludzi odeszło i nagle jest stagnacja i klub się rozpada? To niezła ta twoja i Zaskrońca Wisła przyszłości, nowoczesny klub, budowany na mocnych fundamentach z planem AI i Rude jako główny element tej układanki.

.......iłeś razem z Zaskrońcem, drozdami innymi pariasami głupoty, a teraz nagle się wycofujesz i piszesz jak to jest źle.

Teraz nagle markusik oświecony i świadomy jaka lipa jest w klubie. Generalnie można powiedzieć, że Zaskroniec na 1,5 roku, zatrudniając Kiko, a tym bardziej Rude, zamknął ci japę do krytykowania, bo musiałeś się jarać Hiszpanami więc nie mogłeś krytykować tej całej pajacerki, zbudowanej niczym domek z gówna, który się zaraz rozpuści na deszczu.

Hiszpanów nie ma i się uaktywniłes jak to jest źle w klubie Jarosław Królewskiego. To hipokryzja już czy jeszcze nie?
drozd:
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 13.06.2024, 18:08
Markus napisał(a):Wyświetl post

To, że masz ogromne problemy z rozumieniem słowa pisanego wiadomo od dawna, nie musisz znów o tym dobitnie przypominać.
Ty masz ogromne problemy z rozumieniem czegokolwiek...

Swoją drogą jechałem po Lesiu a okazało się że on jako jedyny z tych hiszpańskich dupowłazów odczuwa coś takiego jak wstyd i po tym jak przez kilka miesięcy farmazonił po laniu w Katowicach skleił ....e i siedzi cicho.
Czyta oczywiście co się tu pisze ale wstyd mu się odezwać.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.06.2024, 18:45
No ciekawe kiedy lesiupw chorągiewka się odezwie ale wiemy jedno, markus, drozd i wolfy nigdy się nie zamkną bo to pariasi, fajnopariasi i oni czegoś takiego jak wstyd nie odczuwają. To ludzie z IQ 60, którzy myślą, że jak sami w swoje głupoty wierzą i napiszą tak niby pokrętnie żeby wszystkimi zakręcić, to im się to uda.

Ilość głupot spłodzona na tym forum przez tę trójkę na przestrzeni kilku lat, głupot, które czasami zmieniały swoje główne tezy i założenia z dnia na dzień, jest niewyobrażalna i na prawdę dla tych trzech przydałby się dobry psychiatra żeby ich zdiagnozować bo przecież to to po świecie chodzi i może stanowić zagrożenie dla zdrowej populacji

Markus, jak tam okazja Omrani? Strzeli coś w końcu czy nie? Waży mniej niż 108 kg?

Masz, poczytaj swoje idiotyzmy:

Cytat:
W obecnej sytuacji, związanej również z możliwościami zatrudnienia kolejnych wartościowych Hiszpanów, Wisła do kompletu potrzebuje trenera i sztabu szkoleniowego stamtąd, nawet z ich niższych lig.Zróbmy w końcu w tym klubie choć jedną rzecz jak należy, od A do Z. Jak zdecydowaliśmy się na Hiszpanów, należy zdecydować się również na sztab szkoleniowy stamtąd, a nie dobierać przychodzącym zawodnikom Kazia Kmiecika jako trenera czy Radzia "ja bardzo dużo umiem, bo tak mówię" i dziwić się, że to nie działa.
Markus: W Wiśle był już trener z Hiszpanii, nazywał się Carillo i niewątpliwie radził sobie znacznie lepiej niż dziś radzi sobie Sobolewski ze swoim sztabem.

Trudno żeby hiszpańska droga dała lepsze rezultaty, skoro cały czas od samego początku miała kulę u nogi w postaci beznadziejnego trenera Sobolewskiego i równie fatalnego sztabu, co rzutowało na postawę wszystkich zawodników, nie tylko z półwyspu iberyjskiego. Dajmy tym ludziom porządnego trenera, który będzie umiał ich ustawić i wykorzystać, to wtedy pokażą swoje prawdziwe oblicze.

Kretyńskim pomysłem będzie jedynie powierzenie drużyny kolejnemu nieopierzonemu trenerskiemu nowicjuszowi, bez osiągnięć i wyników, oraz o niezweryfikowanym niczym warsztacie. Takie myślenie doprowadziło do powierzenia drużyny Sobolewskiemu.
Ja proponuję rozwiązanie, które się już kiedyś sprawdziło w osobie na przykład Carillo i byłoby w pełni kompatybilne z obecną strategią i sytuacją klubu oraz tą w kadrze drużyny. Choćby tylko z uwagi na kwestie komunikacyjne i językowe zdecydowanie bardziej Wiśle potrzebny jest trener z Hiszpanii niż taki Jop na cały dalszy sezon.

Kilka spraw pokazujących, dlaczego szkoleniowiec z Hiszpanii byłby obecnie dobrym wyborem dla Wisły:
- Zapewnia dobrą komunikację z hiszpańską częścią naszego zespołu, stanowiącą jego największą siłę i nadzieję na awans do baraży
- Łatwiejsza komunikacja z najważniejszymi zawodnikami pozwoli na lepsze dobranie i realizację taktyki na boisku adekwatnej do możliwości naszej obecnej kadry, A także powinna zaowocować lepszym wykorzystaniem potencjału hiszpańskich graczy, czyli lepszymi wynikami i reakcjami zespołowymi, których tak bardzo w ostatnich miesiącach brakowało.
- Trenerzy z tamtego kraju potrafią znacznie lepiej rozwijać poszczególnych zawodników i dbać o ich formę niż polscy, z uwagi na funkcjonowanie w całkowicie innym systemie tego szkolenia.
- Możliwość wprowadzenia potrzebnych szkoleniowych innowacji, które w Hiszpanii są standardem, a których nie wprowadziliby polscy trenerzy.
- Duże prawdopodobieństwo, że trener z Hiszpanii dostałby zgodę na dobranie sobie całego sztabu stamtąd. Trener z naszego kraju zapewne będzie mógł sobie podobierać najwyżej takich kolejnych Łaciaków, a Kmiecik zostanie w sztabie aż do śmierci (której oczywiście mu nie życzę, niech żyje 100 lat i dużej)
- Pełna kompatybilność z realizowaną obecnie przez Wisłę strategią kadrową klubu, pozwalającą na uniknięcie dodatkowego chaosu.

Markus, 2 marca po 3 meczach Rudego: Można zauważyć, że generalnie wszyscy młodzi prezentują się lepiej niż jesienią i robią jakieś postępy, nie tylko Duda. Krzyżanowski i Kutwa coraz lepiej reagują. Wyjątkiem Olejarka. Praca z Rude i jego zajęcia taktyczne bardzo im służą.
Markus 3 marca: Zadałem Ci proste pytania: czy Rude coś takiego powiedział? Czy powiedział cokolwiek, co wskazywałoby, że uważa, iż ma problem wynikający z tego, iż wcześniej nie znał tej ligi tak dobrze jak znają ją polscy trenerzy? Chętnie poznam Twoją odpowiedź. Skoro sugerujesz, że powiedział lub miał na myśli w swojej wypowiedzi, że brak wcześniejszej znajomości ligi w czymś mu przeszkadza i obniża jego efektywność, czy że dopiero musi nauczyć się ligi, by wiedzieć jak zareagować i jaką taktykę przyjąć, to pokaż w którym miejscu.

Rude 19 kwietnia: Muszę powiedzieć, że pewne rzeczy w tej lidze zaskoczyły mnie. Jest pewien rodzaj intensywności, który jest niespotykany w Hiszpanii. Chodzi o pojedynki w każdym sektorze boiska, żeby zabijać czas, by przeciwnik nie mógł rozgrywać piłki. Dużo jest kontrataków, które przeciwnik wykorzystuje przeciwko tobie. To, co zdziwiło mnie chyba najbardziej, to jak rywale bronią pola karnego.
markus 21 marca: Algierczyk nawet nie zagrał jeszcze minuty, wszystko przed nim, nadal może strzelić parę bramek, których w karierze już w przeszłości trochę nastrzelał w znacznie mocniejszej lidze i klubie niż nasz. Te bramki lub nawet tylko jedna bramka czy akcja mogą dać nam ostatecznie awans, ale Wy już wiecie, że to jest zły transfer i tego nie zrobi, choć jest za przysłowiowe grosze i kompletnie nic mu tego na razie nie uniemożliwia. Urocze. Sami Nostradamusowie na forum.

Markus 26 marca: Osoby, które uważają, że Omrani się nie przyda bazują tylko na swojej ocenie jego aktualnej dyspozycji fizycznej i formy. A ta jak wiadomo jest sprawą zmienną. Osoby, które uważają, że może się przydać, bazują na jego wyszkoleniu oraz piłkarskim dorobku w postaci tytułów mistrzowskich i wielu bramek strzelonych w Rumunii. Na jego umiejętnościach, których nie zapomniał i które przynajmniej w części nadal może pokazywać na polskich pierwszoligowych boiskach. To nie jest sprawa zmienna, on je ma.

Fajnie by się było z tego pośmiać gdyby było wiadomo, że nie grozi ci nic złego w tych urojeniach, które są co raz potężniejsze.
drozd:
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.06.2024, 18:46
dubel

10 znaków
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 13.06.2024 o godz. 18:50.
drozd:
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2024, 18:50
Wiadomo coś o naszych transferach?

Czy trwa jeszcze aktualizacja AI? Czy po prostu czekamy na wynik Euro 2024 aby ściągnąć najlepszych w Europie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów