|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To przecież jest na sezon, a nie na rundę...
![]() Najdroższy wychodzi po 50 pln za mecz, drenowanie portfeli nieprawdopodobne ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.06.2024 o godz. 21:16.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ludzie ,bilet na gowniany film w kinie kosztuje 45 zł nie mówiąc już o tetrze gdzie trzeba wydać minimum 150 zł a tu płacz bo karnet 600 zł na sezon .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Porównywanie cen karnetów r/r jest o tyle bez sensu, że już w trakcie sezonu, na wiosnę, była podwyżka cen biletów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwyczajnie niektórzy są już w takim amoku, że muszą do wszystkiego się przypieprzyć
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a niektórzy każdą słuszną (nie twierdze że akurat w tym przypadku) krytykę nazywają przypieprzaniem
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ktos pisze o cenie biletu do kina 45. Ktorego kina? Ja w Cinema City place za unlimited 38 zl miesiecznie i chodze ile chce...
Jak juz bronic decyzji o cenie karnetow to raczej nie w taki sposob. Mam wrazenie, ze komus odwaznik na glowe spadl, bo uznal, ze ludzie sie rzuca na karnety, zeby moc w pierwszej kolejnosci kupic bilety na puchary... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Klub strzelił sobie ogromnie w kolano tymi cenami.
To się nie miało prawa wydarzyć przy tym wyniku sportowym i przy tak fatalnie zarządzanym cateringu na stadionie (który lekko mówiąc raczej nie zachęca do przyjścia). Nie wiem jak chca z tego marketingowo wybrnąć. Mogliby dorzucić choćby mecz 1 rundy el. LE - rywal i tak będzie niemedialny, a termin w środku wakacji, a nawet jeszcze w czasie trwania euro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak miałem to samo pisać
słaba manipulacja: najdrozszy mozliwy bilet do kina vs jednostkowa cena biletu na mecz wyliczona z karnetu... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wiesz dlaczego strzelali przede wszystki Rodado, Fernandez etc.? Bo reszta to kaleki strzelające w bramkarza albo obok bramki. Zbudowanie praktycznie od zera składu gdzie wielu graczy będzie strzelało bramki jest kosztowne i wymaga rozeznania na rynkach. Nie mamy ani tego, ani tego. Z drugiej strony pocieszę Cię - na drugiego Fernandeza czy Rodado też nas nie stać Nie jest przecież napisane że musimy strzelać bramki... Tylko jeśli chcemy awansować, ew. się utrzymać. Możemy też zawsze liczyć na fart. Statystycznie mamy większe szanse na trafienie jednego kozaka albo że ktoś złapie formę życia niż na to że na sześć transferów sześć to będą piłkarze z topu pierwszej ligi, użyteczni w obronie i w ataku. Raczej liczyłbym na kolejne Olejarki - bezużyteczne w tym i w tym. Także - liczymy na fart. Niewiele więcej nam zostało.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.06.2024 o godz. 14:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli cena pojedynczego biletu na D to 39 zł a na E 49 zł to nie można mówić, że jest jakoś bardzo drogo.
To jest koszt dużej pizzy czy dobrego burgera. Nie wiem na ile to wychodzi taniej w karnecie, bo jeśli klubowi zależy na ich sprzedaży to powinno być to co najmniej 10 zl na mecz albo nawet blizej 15, cena jednego piwa czy kiełbaski. I tak zapewnie stali nabywcy kupią. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Różnica taka, że karnet jest na cały sezon i jednorazowa kwota niektórych szokuje. Trzeba wyjąć kalkulator podzielić przez 17 i przestać pieprzyć farmazony. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czekamy Drozd,czekamy kiedy w końcu przestaniesz....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szczerze ?
w karnecie maks 20 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To nie polityczny, ale za rządów poprzedniej władzy czynsze w Polsce urosły o 100%, a rachunki o kilkadziesiąt %(prąd, gaz), a ceny w sklepach urosły do takich, jakie znam ze sklepów niemieckich(tyle, że pensje trochę inne). To była twarz smutnej Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to nie rób takich wrzutek, bo zaraz ci ktoś odpowie i s.......isz ciekawą debate
podtrzymuje karnet na zwykły sektor maks 20 młyn 10 vipowskie mogą być droższe tylko poprawić im ten nieszczęsny catering ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Areczku nie stresuj się tak pilnowaniem aby spamu nie było w każdym temacie. Spokojnie, tu się udziela kilka osób w kilku tematach na krzyż, które się uzupełniają/przeplatają więc nie musisz już być nieformalnym moderatorem.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Od stycznia 2024 r. płaca minimalna za godzinę wynosi 27,70 zł brutto, a od lipca 2024 r. 28,10 zł. W przeliczeniu jest to odpowiednio 23,90 oraz 24,25 zł netto. Ale teraz masz -35 ------------- 2 piwa na rynku -43 ------------- 2,5 piwa na rynku -50 ------------- 3 piwa na rynku Czyli na najdroższe miejsca pracujesz w Polsce najwyżej 2 godziny. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przekonałeś mnie
maks 30, młyn maks 20 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ceny są OK. Przypominam że klub płaci miastu, nie na odwrót jak w większości klubów.
@Czerepach - kiedy ostatnio kupiłeś karnet? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Drozd podsunął całkiem ciekawe alternatywy i przekonał mnie że chyba lepiej chlać na rynku niż finansować burdel Zaskrońca spod Gorlic.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
1906% poparcia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rachunek ekonomiczny wygląda prosto: karnety kupią Ci co zawsze minus Ci których krew już zalała. Tych drugich nie przekonają obniżki.
Ile procent więcej karnetów sprzeda klub jeśli obniży ceny o połowę? Realnie 10%, może 20%. Niech będzie nawet 30. Z punktu widzenia ekonomii nie opłaca się obniżać ceny karnetu. Problemem nie jest cena, tylko poziom sportowy. Obniżka ceny to byłoby działanie na szkodę spółki przy obecnych długach. P.S. Jeszcze nie pamiętam żeby ceny karnetów były w porządku. Zawsze za drogo ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ktoś jeszcze pamięta o trzyletnim planie, który miał zostać przedstawiony w Czerwcu, czy usta zatkane Moskalem ?
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W temacie cen. Generalnie nie szokują mnie one jak tako. Jakby te liczby były konsekwencją sukcesywnych 10% podwyżek co sezon to pewnie nikt by się nawet nie zająknął.
Natomiast jak dochodzi do sytuacji, że karnety idą w górę o średnio 40-50% z sezonu na sezon i to po kompromitacji jaką było 10 miejsce w 1 lidze to nie ma co się dziwić, że ludzie są wkuurwieni. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, ja pamiętam. Ale tam termin był do końca czerwca, więc póki co czekamy.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
A co do planu trzyletniego to CI mogę napisać: - długofalowy rozwój - awans zrobiony mądrze a nie na siłę - uszczuplenie kadry - cięcie kosztów aby Wisła mogła spłacać długi i żeby nie było dziury budżetowej - rozwijanie AI żeby być klubem przyszłości, który będzie na AI zarabiał Nie wiem czego więcej ktoś oczekuje niż .......enia Zaskrońca jak to będzie wszystko dobrze robione i jak kiedyś będzie dobrze w Wiśle. Słowo klucz: będzie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Plan trzyletni. Żebyście się nie zdziwili po raz kolejny jak usłyszycie te brednie owinięte pierzynką biznesowego języka, z elementami zapożyczeń z angielskiego. Będzie na pewno bardzo mądrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Błagam, mam nadzieję, że nie będzie żadnego ogłaszania 3-letnich i innych planów. Żeby coś ogłaszać i mieć min. wiarygodności w tym, stawać w pozycji wielkiego planisty i stratega, to trzeba mieć do tego jakieś umocowanie. Bo inaczej wyjdziesz komicznie, jako osoba, która rok po roku notuje coraz większy zjazd sportowy i jak gdyby nigdy nic zacznie opisywać perspektywę najbliższych lat?! Miejmy trochę przyzwoitości wszyscy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|