|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
O matko, nie myślałem że w przestrzeni publicznej jeszcze jest ktoś, kto dalej uważa Frankowskiego za zdrajcę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Akurat pod tym hasłem zacząłem się podpisywać właśnie ze względu na jego działalnośc w PE.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tu wchodzi już w grę upodobania polityczne/światopoglądowe a nie aspekty kibicowskie
Dla nas to informacja wyżej nie oznacza kompletnie nic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pięknie, pięknie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
https://zis.krakow.pl/klub-sportowy-...tow-sportowych Nie chce mi się szukać, był Peszko w Footrucku, gdzie oprowadzał po budynkach/zapleczu Wieczystej i wyglądało to imponująco, przynajmniej jak miejsce w którym się znajdowali. Więc ....... ......., będzie wiosna. Kwiecień łeb na karku ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mnie również projekt Cupial bis nie przekonuje, ale jak pokazuje piłkarski świat, taka bezkompromisowa polityka potrafi zdominować rynek i rozgrywki.
Wieczysta nie ma na pewno tego co ma Wisła, czyli 40 mln długów. A że ludzie będą co raz więcej chorować, to hajs z aptek będzie tylko większy. Uważam że ten projekt może wyhamować najwcześniej po awansie do ekstraklasy i pierwszym zderzeniem z narastającymi kosztami. Coś jak Raków obecnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wieczysta to na ten moment klub z praktycznie zerową publicznością, z malutkim stadionem.
Umówmy się, że żeby im się to spinało finansowo, to musieliby zacząć grać na R22 i mieć chociaż te 10 tysięcy na każdym meczu. Oni już teraz mają budżet płacowy na poziomie ekstraklasowym, a ich dochody z pamiątek czy biletów są najpewniej symboliczne. Póki Kwiecień zasypuje to wszystko kasą (jak Cupiał), to wszystko gra, nie muszą się liczyć z kosztami. Problem pojawi się, jak się Kwietniowi z jakiegoś powodu znudzi. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to już takie myślenie życzeniowe
pilnujmy swojego podwórka Kwiecień wzorowo ogarnął swoje a ten scenariusz ze zmianą nazwy na Wisła... no prosze Was kto by sie na to zgodził , po tylu latach szydery z Lecha ? zreszta wątpie aby chciał tego sam Kwiecień ja przynajmniej bym nie chciał gdybym zbudował coś od zera, niszczyć to tylko po to żeby podać kroplówke naszemu bagienku ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo o bagienku? Przecież byłby wtedy zupełnie nowy zarząd, nowe struktury, solidne podstawy finansowe, brak długów. Poza tym (zanim ktoś mnie zaatakuje) - nie twierdzę, że o tym marzę. Tylko mi się taki scenariusz układa skoro wszyscy cały czas podkreślają jak to Kwiecień jest kibicem Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jakby Wieczysta doszła do ekstraklasy i miała ludzi, którzy potrafią wynaleźć niezłych piłkarzy, a nie w większości szrot jak my i trenera, który potrafi z nich coś wykrzesać to wpływy ekstraklasy i praw już im dużo dadzą. Poza tym moim zdaniem Kwiecień będzie w stanie przekonać kolegów biznesmenów żeby wrzucali jakąś kasę za sponsoring. Będąc w 5 czy 6 lidze mieli bodajże Mercedesa na koszulkach to tym bardziej ktoś się znajdzie w extra. Przejście 2 a potem 1 ligi może zająć trochę czasu i jeśli potrwa długo to wtedy może może mu się znudzić. Ale oczywiście życzę Mu powodzenia m.in. dlatego, że robi to za swoje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak no byłaby nowa Amica Wronki w Poznaniu , bez długów , ale myślisz że bez bagienka ?
za silne są wpływy kibicowskie w krakowie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli Kwiecień jest pogodzony z tym, że w Ekstraklasie co sezon będzie wychodzić na zero, względnie na delikatny (dla niego) minus, to sprawa zapełnionych trybun zejdzie na dalszy plan.
W Ekstraklasie trzeba mieć co sezon te minimum ~20 baniek na wynagrodzenia, żeby się w niej w miarę komfortowo utrzymać, oczywiście mając do dyspozycji trenera i sztab, który dowiezie to od strony sportowej. Wpływ z praw TV za sezon 2022/2023 były na minimalnym poziomie ok. 8 mln PLN, także ze sponsoringu i merchu trzeba jeszcze sporo dozbierać. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() Abstrahując oczywiście od tego, czy sam Kwiecień by tego chciał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jednak Lechia czy Śląsk odmówiły w analogicznej sytuacji (a Polonia czy Lech nie)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja rozumiem że zaczęły się upały, ale kolega głowę do wiadra z lodem zamiast klikać "Wyślij odpowiedź"
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli zastanowisz się nad tym, co różni obydwa kluby, zauważysz, że porównujemy kluby, które mogły zasadnie liczyć na pomoc miasta z klubami, które na to liczyć nie za bardzo mogły. To może być kluczowa przyczyna różnic w podejściu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Natomiast zwracam uwagę szanownych Kolegów (Ciebie i Martinho) na fakt, że - wiedząc iż czytający mają niekiedy problem z odbiorem tego, co npiszę - na końcu wypowiedzi umyślnie zamieściłem specjalnie taką ikonkę " " żeby zaznaczyć, że to była wypowiedź z przymrużeniem oka.Ale, jak widać, i to nie pomogło ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za różne wypowiedzi u nas raczej nielubiany , ale wciąż - choćby za 2 tytuły mistrzowskie - jeden z najlepszych trenerów w historii klubu. R.I.P.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Inteligentny mądry człowiek
co w świeci kopanej nie jest atutem szkoda ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|