|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tu i tak wszystko zależy od parodysty na stanowisku prezesa.
Mam nadzieję że trener odseparuje zespół od Zaskrońca i jego przydupasów. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
Tu najlepszy trener nie pomoże, jeśli dowolna persona wpada do szatni i robi w niej szopkę, na festyn niech idzie. Poklepywanie po plecach mówiąc, że wykonali dobrą robotę. Trener wie czy piłkarz wykonał dobrze swoje zadanie, a nie prezes. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wbrew większości piszących uważam, że wiele zależy od trenera Moskala.
Oby mu sprzyjało szczęście. Tak byśmy z dumą śpiewali 'Nie rusz Kazika' ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
https://weszlo.com/2024/06/04/kazimi...j-samej-wisly/ dobry artykuł Michała Treli warty przeczytania.
Ten fragment jest niesamowity: "Ostatnim sięgnięciem po doświadczonego trenera z ligowej karuzeli było chyba zatrudnienie Dariusza Wdowczyka jeszcze przez Bogusława Cupiała w 2016 roku. A przecież sięgnięcie po kogoś, kto już coś osiągnął w podobnych realiach, wydawałoby się najprostszym i rodzącym najmniejsze ryzyko rozwiązaniem. Trudno uwierzyć, że decydowano się na nie tak rzadko."
Ostatnio edytowane przez Mixu : 04.06.2024 o godz. 21:12.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kaziu witaj w domu
w zasadzie nic dodac nic ująć,lezka sie kręci jak w przebitce jest gol Kazia z Saragossą chyba najlepszy mecz Wisly w historii koniec z hiszpańską Wisła,Wisla ma byc tylko jedna bez zadnych podziałow ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2022
Offline |
|
|
Mimo wszystko powiało nadzieją, bo zna ligową sieczkę, przestaniemy raczej też grać tiki-takę, kwestia jeszcze ogarnięcia obrony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
https://weszlo.com/2024/06/04/kazimi...j-samej-wisly/
M.Trela napisał(a):
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konferencja prasowa dziś (środa) o 14:00 będzie live na YT
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1798044545721970881 Tu link do YT: https://www.youtube.com/live/KMrfNX-...Ae14dYRVSp0JBW
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 04.06.2024 o godz. 23:52.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Jest to wybór, który wlewa do serca trochę otuchy.
Był oczywisty pół roku temu, miejmy nadzieję, że pomysł wypali teraz. Miejmy nadzieję, że dostatnie odpowiednich piłkarzy do gry o awans (zatrzymanie Colleya, Jarocha, Carbo, Dudy, Rodado, może Goku zaskoczy), bo nie jest trenerem do gry o utrzymanie. Chciałbym, żeby Jop został w sztabie. Załuska jest mi obojętny, nie umiem ocenić jego pracy, ale jestem podejrzliwy. Natomiast kogoś ogarniętego do przygotowania fizycznego i mini sztabu medycznego (lekarz i rehabilitant) potrzebujemy na wczoraj. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dzisiejsza konferencja to lanie wody pierwsza klasa, natomiast biła z Moskala radość z powrotu do Wisły.
Oby nie zaliczył falstartu, choć terminarz i napięcie spotkań będzie miał bardzo trudny, praktycznie do września ma grę co 3 dni. Trzeba wpisać kilka porażek w koszty. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jasne, trzeba wpisać w koszty. JK też tak uważa, dlatego w tym sezonie nie gramy o awans. W ogóle najbliższe 2 lata wpisałbym na straty, co się tam będzie ograniczać do jednego miesiąca albo sezonu.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie doszukiwałbym się tutaj problemu. Mam niewiele lat mniej od Pana Kazimierza, złożyłem sobie kompa, stworzyłem samodzielnie stronę internetową, podpiąłem domenę internetową, wgrałem na serwer... A trener ma trenować. Poza tym jest jeszcze sztab.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pewnie przytrafi się porażka w Białymstoku. W pucharach może jakaś wygrana, remis i dwie porażki i skończy się na dwóch rundach, jeśli na trzech to dojdą kolejne dwie porażki. Łącznie możemy mieć do połowy września z 8 porażek w tym 4 w pucharach i 1 w superpucharze. Czy to będzie tragedia i wypisanie się z walki o awans? Nie. Takie będziemy mieć realia z grania co 3 dni w pucharach jako 1 ligowiec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Obejrzałem konferencję i szczerze powiedziawszy ja tam jakiejś chemii między trenerem Moskalem a Królewskim nie widzę,nawet w pewnym momencie to Kazek wyciąga mokra szmatę i strzela nią w pysk Jarka odnośnie przesadnego opierania się na danych i statystykach.Moskal też wyrażnie odcina się od decyzji personalnych podjętych przez klub przed podpisaniem kontaktu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ciekawi mnie ten pokoleniowo/technologiczny mezalians, bo wciąż mi się to nie spina. Po Kazku widać, że się dobrze tutaj czuje. Z premedytacją czy nie - trochę z pobłażliwością potraktował Królewskiego.
Co do Prezesa - naprawdę nie chciałbym za każdym razem się do niego przypieprzać, ale kiedy ten sarkastyczny i inteligentny geek stał się takim bufonem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jestem prezes jestem właściciel mogę itp. itd stare to jak świat ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kazimierz Moskal z każdym się dogada, ale przypuszczam że w kwestii danych to będzie robota Siwierskiego i JK namaścił go na łacznika. Moskal nie będzie siedział przed komputerem pół dnia, Siwierski już tak. Ciekawe czy Jop zostanie w sztabie. Nie zdziwiłby mnie zakusy klubów I/II ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Dla mnie od początku to jest jego gra obliczona na swoje korzyści. Dziwne by było gdyby wszystko tak dobrze się w jedną całość składało przypadkowo. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo1, już kilka razy się chwaliłeś, że chcesz wywalić Królewskiego z klubu (co prawda nie da się ale chcesz) ...
Ale czy możesz się ograniczyć do hejtowania właściciela do tematu właścicielskiego? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja generalnie zgadzam się z ogólnymi założeniami o roli analizy danych, technologii itp. w piłce nożnej. Że to jest potrzebne, że to przyszłość. Ale sposób, w jaki - nie mając ku temu środków, potencjału, zaplecza, w permanentnie kryzysowej sytuacji klubu, ignorując wszystkie inne kluczowe aspekty działalności - usiłuje to wdrażać jest jakiś taki... z Marsa. A jedyną odpowiedzią na te problemy do tej pory było "no to dorzućmy więcej tego, co nie działa, wtedy musi zadziałać". No nic, na tę chwilę przynajmniej ruch z Moskalem świadczy o tym, że jest jakaś szansa na uzyskanie jakiegoś balansu rzeczywistej, praktycznej wiedzy o piłce nożnej z teoretyczną wiedzą o analizie danych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Ja zwróciłem uwagę, że na wczorajszej konferencji nasz prezesek często używał liczby mnogiej.
Czyli zrobiliśmy, przeanalizowaliśmy itd. I tak, co do oceny Sobczaka mamy: "Tak został oceniony, tak wyszło z naszych danych i z analizy, którą przeprowadziliśmy. Nie tyczy się to tylko goli i asyst, ale ogólnego pojmowania tego, jak chcemy, żeby drużyna była i wyglądała". Chcemy? Kto? Chyba nie Kiko ani Rude? I chyba nie Moskal. No to kim są ci "oni"? ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
oni nie istnieją no chyba że przez my JK określa siebie i legendarne AI ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tu chodzi najprawdopodobniej o Wawrzynowa.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ogółem Im mniejsze kompetencje tym większa szansa kogoś zrobić Prezesem Wisły, a chyba nie o to chodzi. Ktoś kto ma trochę oleju w głowie to się tego nie podejmie. Chyba że Władek dobry chłop od Kuby. Tutaj jedynie zmiana właściciela wchodzi w grę.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.06.2024 o godz. 12:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Obecny pion sportowy w Wiśle liczy 4 osoby i to ich zapewne ma Królewski na myśli zawsze w takiej sytuacji. Z oficjalnej:
Paweł Brożek - Skaut Michał Szoja - Skaut Piotr Wawrzynów - Lead Data Scientist Filip Waluś - Data Scouting Coordinator |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak robisz to w temacie niezwiązanym z właścicielami to jest co najmniej spamem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Mnie to nie razi. W ogóle, staram się oddzielić sposób bycia człowieka i jego cechy charakteru od jego dokonań. I oceniać za całokształt. Widzę błędy, które popełnia, nie zapominam o zasługach dla Wisły - bo one są. A wiara kibica w lepsze jutro jest wielka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Bo to nie dyrektor sportowy, nie trener decyduje o przydatności zawodnika ale sam pan prezesek. A jakie są tego efekty to widzimy. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|