|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Chyba że o to że przestrzeliłes z hiszpańskim analitykiem i próbujesz wybrnać tym że na forum go zgonojono i dlatego zawalił ligę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Moskal.będzie trenerem.jako odpowiedź na czwartkowe oswiadczenie UW.
Królewski zakiwal się całkowicie, zmienia swój "projekt" o 180.stopni, bo się zwyczajnie przestraszył. Jesli chodzi o.Moskala to pamiętam 2 mecze z ŁKS, gdy taktycznie zmasakrowal Sobolenkę. Dwa razy do przerwy prowadzila Wisła i dwa razy w przerwie Moskal przestawił druzynę i osiągnal swoje. Natomiast to nie trener jest głównym problemem Wisły... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Krolewski zmienil taktyke bo Rude powiedział pas
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Lub ktoś wymógł na Jarku, żeby przestał pogrążać Wisłę i zatrudnił trenera, a nie kolejnego przebierańca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Jeśli plotki o Kaziemierzu się potwierdzą to dla nas bardzo dobra informacja. Niekoniecznie dla niego samego bo zapewne kadrę będzie miał znacznie słabszą niż poprzednicy a oczekiwania będą takie same. Pozostaje liczyć na to, że prawdziwy trener nawet z gorszego składu będzie w stanie wycisnąć więcej.
Ja z kolei kupuję popcorn i z niecierpliwością czekam jakie fikołki intelektualne wymyśli nasz Prezes aby wmówić brawoszefom, że to AI dokonała tego jakże „nieoczywistego” wyboru. No i oczywiście szykuje się intelektualna uczta podczas czytania jak forumowi klakierzy będą tą argumentację rozwijać i wspierać. Zaczynamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
P.S - Ja mam zupełnie inne zdanie na temat kariery trenerskiej pana Moskala. Nie jest to może tak niska półka, jak Sobolewski, ale w moim rankingu polskich trenerów jest sporo, sporo, sporo szkoleniowców przed nim(i raczej też myślę o takich w naszych możliwościach finansowych). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja pamiętam jak po remisie w Lubinie Moskala zastąpił Probierz, a Wisła z chyba 6 miejsca wylądowała na 13. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szkoda Kazika na ten "projekt" i klub, który jest w ten sposób prowadzony.
Mam nadzieję, że znajdzie normalne miejsce do pracy. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Drozd,
o jakim bagienku ty mowisz? Przeciwko komu jest parodysta na stolku prezesa? Przeciez on nikogo z Wisly nie zwolnil. Wszyscy, ktorzy byli i tworzyli patologiczna atmosfere w klubie, dalej pracuja. NIC SIE NIE ZMIENIA W WISLE OD LAT. Wiec o czym ty .......isz? parodysta poltora roku rzadzi samodzielnie. To mnostwo czasu na zbudowanie struktur klubu, zatrudnienie ludzi o odpowiednich kompetencjach. Jest mnostwo, swietnych w swoim fachu pracownikow, ktorzy z sentymentu chcieli w Wisle brac udzial w wielki projekcie odnowienia klubu, przyczynic sie do tego. Ale Wisla takich ludzi nie szuka. Niestety, ale cale te bagienko, jest przez krolewskiego wspierana. Z roznych wzgledow. I powtorze to co mowilem przed zatrudnieniem Rude. Zaden trener tu nie osiagnie sukcesow, ktorych oczekujemy, dopoki nie zajda fundamentalne zmiany w klubie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
"Jest mnostwo, swietnych w swoim fachu pracownikow, ktorzy z sentymentu chcieli w Wisle brac udzial w wielkim projekcie odnowienia klubu"
Którzy to tacy sentymentalni fachowcy Masz jakiś ranking czy liste? Czy tylko tak piszesz żeby sie dojebac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Królewski jest całkowicie z zewnątrz, wszyscy na niego naskakują, pouczają. Wczasach Trio był potakiwaczem Błaszczykowskiego. Czy po wygraniu pucharu Polski, Błaszczykowski wyraził zadowolenie? Pogratulował prezesowi trenerowi i drużynie? Bo nie słyszałem o tym. Mam wrażenie, że tylko czeka aż Królewskiemu powinie się noga. Mając jednak przed oczami postawę niektórych zawodników w lidze, nachodzi myśl, że nie tylko czeka. Casus Hyballi. Teraz Królewski opowiada o AI nowoczesnych metodach wyszukiwania potencjalnych zawodników, pasujących do stylu którym chce grać Wisła. Co w tym jest niby złego? Ano to, że omija się etap, znajomości i układów. Kasa z pucharu pozwoli pociągnąć kolejny sezon, możliwe że słabszym składem, ale nie jest powiedziane że ten słabszy/tańszy skład nie będzie lepiej grał. Może wygasną umowy podpisane kretyńsko związane z obsługą dnia meczowego, może wynajem stadionu będzie na zdrowszych zasadach. Moim zdaniem jest nadzieja na pójście w dobrą stronę. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
To jest wybór na "odpierd sie ode mnie ". Potem będzie: chcieliście Moskala i PMŚ to macie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Właściciel - Jarosław Królewski Większościowy udziałowiec - Jarosław Królewski Prezes - Jarosław Królewski Dyrektor sportowy - Jarosław Królewski Szef skautów - Jarosław Królewski Główny informatyk - Jarosław Królewski P.o. rzecznika prasowego - Jarosław Królewski Kontakt z mediami - Jarosław Królewski Marketing - Jarosław Królewski Osoba odpowiedzialna za wdrażanie AI - Jarosław Królewski Pijar - Jarosław Królewski Gnojenie chamów różnej maści - Jarosław Królewski Dj w szatni - Jarosław Królewski Półasystent trenera od sezonu 24/25 - Jarosław Królewski Jeszcze Ci mało tych stanowisk dla szefa? Wiem że dziwnie to wygląda że jedna osoba robi wszystko ale skoro ma czas i daje radę to czemu nie (?) ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Katowice budowały skład 5 lat. Wy byście chcieli to samo, tylko w rok i z garbem w postaci Urygi, Fazlagicia, Sapały etc. Jeżeli dobrze rozumiem intencje Królewskiego to daje sobie trzy lata na awans. W ciągu tych trzech lat z kontraktów zejdą wszystkie przepłacone pomyłki. Nie napalałbym się na awans w tym sezonie, chociaż fajnie byłoby się mylić. Dlatego nie będzie tu Rude - nie opłaca mu się być celem ataków frustratów i mediów licząc że prezes wytrzyma ciśnienie. I dlatego niedługo Moskal z świetnego fachowca stanie się pewnie wuefistą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.06.2024 o godz. 10:34.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Daje sobie trzy lata oczywiście liczone od dzisiaj a nie od półtorej roku gdzie sam rządzi.
Pomyłki transferowe oczywiście nie wliczamy tych które podpisywał sam czy z JB bo nie ma co patrzeć w przeszłość. Teraz aby znaleźć jak najwięcej Dziedziców, Omranich i Bregow, bo poprzednie okienko pokazało że Jaro potrafi. Rude się nic nie opłaca. Wielki analityk i pół człowiek pół robot z algorytmami zamiast mózgu nie przewidział że są tu frustraci, że w Wiśle się wymaga i że s.......i ten sezon koncertowo. Niestety, znowu głupi ludzki mózg okazał się mądrzejszy niż Jaro i Rude ze swoimi kąkuterami. Osobiście jak słucham .......enia takich idiotów od wymyślania na wszystko swoich teorii albo bajeczek jak Jaro, to już rzygać mi się chce ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to co, mierzy te prącia czy co robi?
Mnie to jednak ciekawi inna rzecz niz prącia. Jak to się stało że był taki wielki projekt hiszpański sztuczno inteligentny, ogłaszany hucznie, wszystko było dogadanie, poukładane i nagle się okazało że po projekcie już ani śladu. A przecież same sukcesy Wisła odniosła w tym największy sukces od 13 lat. I dlaczego ci Hiszpanie zaczęli stąd spierdalaj skoro wszystko było tak super i tak przyszłościowe? No coś mnie się wydaje że z JK to już nawet nie chcą współpracować tacy kombinatorzy i indolenci jak Rude i Kiko. Już nawet 3 jak nie 5 garnitur poziomu trenerskiego, menedżerskiego się na nim poznał ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O to to to. Bagienko chciałoby te wszystkie "stanowiska" przydzielać zasłużonym. A Jaro wszystkie obskakuje sam i jeszcze za czapkę gruszek, żeby kasy klubu nie drenować. Szacunek Panie Prezesie. ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Szacun za pracę na 3 etaty a jak widać jest to etatów kilkanaście i jeszcze w wolnym czasie prywatnym pisze o Wiśle i dla Wisły na X, a nawet potrafi po 4 h dziennie spać pracując na kilkanaście etatów. To jest człowiek niedoceniany i nieprzystający do tych czasów bo ludzie są za głupi aby go zrozumieć
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jak Kazek Moskal będzie trenerem to mam nadzieję że otrzyma trochę dawki wyrozumiałości i cierpliwości ale przede wszystkim ze strony kibiców. Był zryw na awans, hiszpański projekt, czary mary, nie udało się. Teraz będzie trochę biedniej ale niech będzie trochę normalniej. Ja naprawdę osobiście nie obrażę się jeśli ten awans bedzie nie w tym a w następnym sezonie. Ba! Ja nawet nie obrażę się jak awans będzie po 3 latach ale niech tu końcu zacznie się coś budować na zdrowych zasadach. Że jak wejdziemy do tej eklapy to wrzucamy 6 bieg i tam się utrzymujemy. Że mamy zdrowe struktury, skauting i niech to data science się nawet nam przydaje. Ale to wszystko pobożne życzenie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znasz takie powiedzenie "Jak coś jest do wszystkiego to znaczy że tak naprawdę jest do niczego"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakie układy on z tym rzekomym AI ominął? Przecież żaden kopacz mu nawet ręki nie poda bez asysty menadżera. Zejdź chłopie na ziemię |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Mixu
Nie życzenie tylko oczekiwanie. Jak ktoś kiedyś wspominał, chyba Leśnodorski. Wisła to jeden z niewielu polskich klubów, który może być samowystarczalny, zarabiać na siebie. Muszą być spełnione dwa warunki. Dobre zarządzanie i wyeliminowanie pasożytów. Podstawą dobrego zarządzania jest efektywność pionu sportowego. Mam nadzieję, że to dotarło do prezesa i zrozumiał że zapłacić więcej za zawodników to nie gwarancja dobrej gry drużyny.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.06.2024 o godz. 12:11.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co do wymądrzania. Jaro taki już jest. Mógłby olać ciepłym moczem takie "zwracanie uwagi że się myli", a nie olewa tylko nobilituje tych najmądrzejszych wchodząc z nimi w dyskusje. Ma to jak wszystko plusy i minusy. Ale żeby robić relacje z tłiterowych pojedynków Królewskiego i próbować tworzyć atmosferę skandalu. To jest kabaret, a nie skandal.
![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.06.2024 o godz. 12:14.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kimkolwiek by on nie był. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polskie bagienko na czele z JK, wolfym, drozdzikiem i Markusem już wszytko pięknie wytłumaczyli sobie i każdemu, schodzimy poziom niżej, awansu być nie musi teraz, kiedyś przecież w końcu się uda.
Także zaniżamy standardy i wymagania wobec Wisły i siebie, by żyło się lepiej! Teraz to dopiero będzie sielanka. Wystarczy nie spaść i wszyscy będą zadowoleni ![]()
drozd:
|
|

|
||||||
![]() |
|
|