The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2024, 06:27
krysztal napisał(a):Wyświetl post
No i zostaliśmy bez trenera....
Skoro Twoim zdaniem z Widzewem sędzia nam pomagał nie gwiżdżąc dwóch karnych na Sobczaku i dwóch czerwieni dla Widzewa, to nie ma o czym dyskutować.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2024, 07:00
Smutne info. Podobno Markus od wczoraj płacze w poduszkę po zwolnieniu trenera
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 07:29
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Smutne info. Podobno Markus od wczoraj płacze w poduszkę po zwolnieniu trenera
Widzisz, znowu bredzisz. Trener nie został zwolniony, tylko podziękował za propozycję dalszej współpracy. Bardzo dobrze, bo teraz propagandyści będą musieli zaczynać robotę od zera, żeby pogonić z Wisły Królewskiego. To pół roku było bardzo cenne bo Jaro wreszcie pojął co jest kluczowe. Rude mu to bankowo wyłuszczył. Decyzje kontraktowe są najlepszym dowodem. To daje nadzieje na przyszłość.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 07:32
A później się obudziłeś i było mokre łóżko.

Trener podjął decyzję i odszedł? Ja czytałem że klub razem z trenerem taką decyzję podjęli. Znowu .......isz to co jest wygodne pod twoją dwubiegunowke.

Sraczkę masz nadal czy już możesz przeprosić za wyzywanie normalnych ludzi od pajaców bo od początku mówili że nie będzie awansu z analitykiem Rude?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2024, 09:32
Mam wrażenie, że do niektórych nie dociera pewna sprawa:

Królewski chciał, aby Rude został, ale Hiszpan nie okazał się na tyle głupi, by zostawać bez gwarancji zmian i wzmocnienia zespołu. Zapewne przekazał mu ile wzmocnień i gdzie potrzeba, kto jego zdaniem był najsłabszy, kto najbardziej zawiódł i oczekiwał wymiany tych elementów jeśli miałby zostać. To całkowicie naturalne.

Ponieważ Królewski jak widać nie był w stanie mu tego zapewnić, Rude widząc na kim musiałby się opierać w przyszłym sezonie po prostu mu podziękował i jest to jak najbardziej racjonalne posunięcie. Uznał, że ten cel jest nie do wykonania w obecnych warunkach.

Zresztą nie on pierwszy widząc tylko osłabienie drużyny i dalsze plany na przyszłość Królewskiego w końcu mówi dość i odchodzi.

O czym to wszystko świadczy? W przyszłym sezonie czeka nas walka o awans z jeszcze słabszym składem, z nadal tymi samymi piłkarzami, którzy w tym w lidze zawiedli, przy jeszcze większych problemach i ograniczeniach finansowych.

Jakikolwiek nowy trener będzie miał dziś w Wiśle przesrane i niemal Mission Impossible. Ciekawe, kto zdecyduje się podjąć rolę tego kamikadze.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.06.2024, 09:46
Mam wrażenie że do niektórych dopiero teraz DOCIERA jak patologiczny to od początku był związaek.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.06.2024, 09:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Skoro Twoim zdaniem z Widzewem sędzia nam pomagał nie gwiżdżąc dwóch karnych na Sobczaku i dwóch czerwieni dla Widzewa, to nie ma o czym dyskutować.
Chłopie czy ty się musisz ośmieszać w każdym temacie?

Ps.Przeproś Jaroo jak masz honor
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 10:08
Markusik, świadczy to też o tym, że masz dobrą sieczkę w głowie bo jakby zebrać to twoje .......enie z kilku miesięcy to generalnie Rude miał na tyle mocny skład, że umiał wygrać PP i za to mu chwała i wszystkim Hiszpanom (Polaczkom nie), miał mocną załogę Hiszpanów i fajne wzmocnienia zimą, które mogły wypalić. Generalnie miał już przed okienkiem skompletowany skład co wykazał w raporcie 80 stronicowym gdzie dopiero o wzmocnienia zaczął żebrać nieoczekiwanie pod koniec przygotowań zimowych.

WERSJA 1: Generalnie wszystko było i jest pięknie, z tą różnica, że nagle wszystko jest źle a twoi Hiszpanie na czele z Kiko, Rude, Villarem i resztą szrotą do chuja sie nadają i już zostali pogonieni.
WERSJA 2 ALTERNATYWNA: ten wasz wielki myśliciel i boss Królewski do chuja się nadaje i nawet go już parodyści jak Kiko czy Rude olali i razem uciekli z tego syfu

A Rude potrzebował wzmocnień bo przecież z tym składem co Sobol punktował jeszcze gorzej więc nie dziwne, że wielki analityk parodysta się musiał ratować tym, że chce tu lepszych kopaczy.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 01.06.2024 o godz. 10:11.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 10:11
Chłopie czy ty się musisz ośmieszać w każdym temacie?

Ps.Przeproś Jaroo jak masz honor
Mam przepraszać propagandystę za to, że jemu podobnym, modlącym się o przegrane Wisły, udał się sabotaż? Musiałbym nie mieć honoru
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 10:20
Drozd, łap jakim jesteś podczłowiekiem:

Cytat:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?
Cytat:
Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę.
Cytat:
Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Jak już załapałeś to teraz by pasowało żebyś złapał te pomysły Zaskrońca, samego Zaskrońca i siebie, w jakąś siatkę na węże i żebyście wypierdalali jak najdalej od Wisły.
drozd:
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.06.2024, 10:30
Mam przepraszać propagandystę za to, że jemu podobnym, modlącym się o przegrane Wisły, udał się sabotaż? Musiałbym nie mieć honoru
Masz przepraszać bo obiecałeś więc nie rób z gęby cholewy
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.06.2024, 10:37
Masz przepraszać bo obiecałeś więc nie rób z gęby cholewy
Brakiem honoru jest informowanie, że przeprosisz jak nie awansujemy, a potem wycofywanie się z tego rakiem.
Ale spoko. Sporo takich bezjajecznych, niehonorowych papudroków jest w klubie i dookoła, nie jesteś jedyny.
Wątpię, czy Reyman splunąłby w stronę któregokolwiek z Was.
Przez takich ....euszy Wisła jest tam, gdzie jest.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 10:52
Drozd, łap jakim jesteś podczłowiekiem:

Jak już załapałeś to teraz by pasowało żebyś złapał te pomysły Zaskrońca, samego Zaskrońca i siebie, w jakąś siatkę na węże i żebyście wypierdalali jak najdalej od Wisły.
Oczywiście, wtedy zostaną sami prawdziwi kibice którzy trzymają kciuki żeby Wisła przegrywała jak im się trener, albo właściciel nie podoba.

Przepraszam, że nazwałem cie zasranym pajacem, powinienem precyzyjniej dobierać słowa...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.06.2024, 11:00
Prawdę mówiąc nie wiem, jakim trenerem był Rude. Opinia zależy od wiary w to jaki wpływ ma szkoleniowiec na grę zespołu. Osobiście uważam, ze to piłkarze wyznaczają szklany sufit Wisły i trener, jaki zechce tu przyjść (nie geniusz szkoleniowy tylko szaraczek po przejściach) nie wyciągnie więcej z drużyny bez poważnych wzmocnień. Przy czym "wzmocnienia" nie muszą oznaczać wybitniejszych piłkarzy, tylko lepiej skrojonych pod role, które mają wypełniać na boisku. Takiego balansu brakuje nam od lat i chyba już najwyższy czas, żeby to szkoleniowiec wymyślił sobie drużynę (nawet nie nazwiska, tylko charakterystyki), a nie robił to za niego klub. Po czystkach (mam nadzieję, że to nie koniec) mamy ogromną okazję, żeby w końcu zbudować zespół z głową, w oparciu o prawdziwe potrzeby i realia. Czego sobie i Wam wszystkim życzę.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.06.2024, 11:12
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Prawdę mówiąc nie wiem, jakim trenerem był Rude. Opinia zależy od wiary w to jaki wpływ ma szkoleniowiec na grę zespołu. Osobiście uważam, ze to piłkarze wyznaczają szklany sufit Wisły i trener, jaki zechce tu przyjść (nie geniusz szkoleniowy tylko szaraczek po przejściach) nie wyciągnie więcej z drużyny bez poważnych wzmocnień. Przy czym "wzmocnienia" nie muszą oznaczać wybitniejszych piłkarzy, tylko lepiej skrojonych pod role, które mają wypełniać na boisku. Takiego balansu brakuje nam od lat i chyba już najwyższy czas, żeby to szkoleniowiec wymyślił sobie drużynę (nawet nie nazwiska, tylko charakterystyki), a nie robił to za niego klub. Po czystkach (mam nadzieję, że to nie koniec) mamy ogromną okazję, żeby w końcu zbudować zespół z głową, w oparciu o prawdziwe potrzeby i realia. Czego sobie i Wam wszystkim życzę.
Bardzo dobrze napisane, niestety od przyjscia Guliczki wymyślono w klubie że Wisła bedzie grać jak Barcelona, mityczną krakowską piłkę, już wtedy mozna było zauważyć że klubu na to zwyczajnie nie stać, obecnie tym bardziej nie ma "$€£" na wprowadzanie tej chorej wizji. Dlatego bez różnicy jaki trener przyjdzie, bez zmiany "danych na wejściu" nie wierze w zbudowanie zespołu z głową w oparciu o rzeczywistość.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 11:17
Cytat:
Przepraszam, że nazwałem cie zasranym pajacem, powinienem precyzyjniej dobierać słowa...
ok, przeprosiny na twoim poziomie. Masz rację, powinienes mnie inaczej wyzwac albo precyzyjniej napisac, ze nie przeprosisz jak nie awansujemy.
Generalnie jak widzisz racja byla po mojej stronie i osob, ktorzy wiedzieli, ze Rude na .... sie nadaje, a twoj i markusa mokre sny od poczatku nie mialy w niczym pokrycia. Skonczylo sie podobnie jak za Wuja i to 10 miejsce w lidze to skandal - tyle potrafil wasz magik z Hiszpani
Cytat:
Prawdę mówiąc nie wiem, jakim trenerem był Rude
Słabym. Takim, ktory teorie zna a w praktyce nic mu to nie daje i nie widac tego. Takim, ktory nie poradzil sobie już w 3cim klubie, a wkazdym z nich jest cor az krocej i idzie mu co raz gorzej.
Wisla ma swoje porblemy, duze ale akurat Rude to cienias.

Cytat:
Po czystkach (mam nadzieję, że to nie koniec) mamy ogromną okazję, żeby w końcu zbudować zespół z głową, w oparciu o prawdziwe potrzeby i realia. Czego sobie i Wam wszystkim życzę.
Przecież to nie czystki tylko standardowy cykl życia Wisła Kraków. Zwalniamy szrot i bedziemy szukac kolejnego szrotu.
Transfery mocne juz Jaro robil zimą, Bregu i Omrani. Ciekawe czy teraz uda mu się jeszcze słabszych znaleźć.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 11:40
Ale gramy w tym roku w pucharach? Czy nie?

I to z przestrzelonym kolanem. Faktycznie miałeś rację jak.... zwykle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.06.2024, 17:15
Najlepszym podsumowanie Rude będzie jego następne miejsce pracy(pewnie dość egzotyczne ).
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.06.2024, 17:27
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym podsumowanie Rude będzie jego następne miejsce pracy(pewnie dość egzotyczne ).
Animator zajęć sportowych w jakimś hotelu na costa brava.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 01.06.2024 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.06.2024, 18:42
Jakbym czytał wpisy JK na X kłócacego się z no namemami.

W kwestii przekonania o swojej nieomylności i niemożności przyznawania się do błędów jesteście dokładnie na tym samym poziomie co nasz Prezes.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.06.2024, 18:45
Albercik będzie sprzedawał pomarańcze gdzieś na hiszpańskiej prowincji.

Hehe

Plac Imbramowski to pewnie za wysoka półka.

Hehe

Hehe

Hehe

Pisałem wielokrotnie:

Na Placu Imbramowskim wśród handlujących owocami znalazłbym lepszego dyrektorka sportowego od Kikuśka, lepszego trenerka od Albercika i lepszego bramkarza od Ratonika.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.06.2024 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 01.06.2024, 18:47
Będzie trenerem w jednej z lig top 5 szef wie co mówi
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 19:10
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jakbym czytał wpisy JK na X kłócacego się z no namemami.

W kwestii przekonania o swojej nieomylności i niemożności przyznawania się do błędów jesteście dokładnie na tym samym poziomie co nasz Prezes.
Ale jakiego błędu? Nie weszliśmy do ligi bo piłkarze z jakiegoś powodu w lidze grali na zupełnie innym poziomie zaangażowania niż w pucharze. Pucharze, który dowiódł po pierwsze jakości trenera, a po drugie, że kopacze jak im zależy to potrafią się skoncentrować i nie robić takich jaj jak w lidze. Dlaczego tak wyglądała liga? Ja mam swoją teorię i to co się dzieje tylko ją potwierdza.

Bardzo bym chciał poczytać te wpisy. Wygląda na to, że Rude otworzył Królewskiemu oczy na odchodne.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 19:26
Rude się zesrała a JK się najebal. Tyle z twoich bajek, tyle z bajek Rude i tyle z bajek JK zostaje jak się je odrze z waszego .......enia kocopolow. Rude wielki analityk i wyjaśniacz od otwierania oczu, a kilka dni temu .......ił na podsumowanie sezonu że poprawił mental kopaczy. Po prostu xd

Twoje czy Królewskiego życzeniowe omamy to powinny wylądować w psychiatryku.

A sam się zastanów, czy jednak JK jest taki zajebisty jak twierdzisz z Markusem, czy nie ogarnął nie i wszyscy zajebiście Hiszpanie od niego uciekają na czele z Rude, Kiko czy Villarem.
To jak ty i spółka gwałciciel co każde wypowiadane zdanie logikę to jest żałosne po prostu
drozd:
Odpowiedz cytując
GrassSnake
Junior Member

Od: 01.2024

Stary 01.06.2024, 19:35
.To jest tekst którym nie udało mi się zainteresować możnych tego forum na X niedługo po wyborze Rude. W sumie może lepiej. Dziś z perspektywy czasu łatwiej ocenić trafność opowiastki. Jak się dziś czujecie z trenerem od sztucznej inteligencji? Widzicie sami siebie w tej opowiastce? To dobrze. Powinniście.

Dr Jarek i Pan Marian. Opowieść wiślacka – odcinek 1.

Jak Cyber Marian znalazł Alberta.

Jarek był w fatalnym nastroju. Końcówka roku zbliżała się nieubłaganie, a problemy nie chciały się same rozwiązać. Żaden trener dający jakieś szanse na poukładanie drużyny nawet nie chciał słyszeć o półrocznej współpracy. Kwoty jakich oczekiwali ludzie z jakimkolwiek doświadczeniem i sukcesami absolutnie nie przystawały do pierwszoligowych realiów nawet tak przepłaconej drużyny jak Wisła. Na placu boju został tylko jakiś bezrobotny kandydat na trenera, którego wynalazł w Hiszpani Kiko no i Mariusz.

Niestety standardowe zagranie z wypuszczeniem ploty o niechybnym wyborze Mariusza przyniosło opłakany efekt. Najważniejsze źródło wiedzy i fundament wszystkich decyzji Jarka czyli opinia użytkowników X w większości przypadków była negatywna. I to wyraźnie negatywna. Mimo wszystko skłaniał się on do tej oszczędnościowej opcji. Już miał zadzwonić do Mariusza kiedy z zakamarków podświadomości, jak zawsze w takich sytuacjach, wypełznął Cyber Marian.

- I jak? Opuszczony? Samotny? Rozsądne opcje znów nie wypaliły? – syknął ironicznie. – Mówiłem, że trzeba ostro grać. Do przodu!

- Ale jak do przodu? Z czym? – zapytał płaczliwie Jarek. – Nikt z nami nie chce nawet rozmawiać. Nie stać nas.

- Jest ten ziomek od Kiko. Albert czy jak mu tam. Ten się nada. Tani jest i bezrobotny. Zgodzi się na wszystko. Nawet na półroczny kontrakt. Trenowanie mu niezbyt idzie, ale za to coś tam ma wspólnego ze statystykami i danymi. Szkołę jakąś nawet założył. Zrobimy z tego technologiczną opowieść sezonu. W moim stylu!

- W Twoim stylu to już obiecywaliśmy nowoczesne systemy dla Wisły w 2019 i później też, inwestorów kilka razy i bazę w Myślenicach i nawet nie chce mi się dalej wymieniać. Mam dość wypuszczania się z tymi obietnicami. W końcu ktoś to podsumuje i co ja wtedy zrobię? – żachnął się Jarek. - Nie dalej jak rok temu mnie namówiłeś, żeby opowiadać o nowoczesnym systemie do kontaktów z kibicami. I wyszło jak zawsze. Nic nie mamy!

- Kto Ci to podsumuje? Dziennikarze? Im płacą za kliknięcia, a nie za myślenie i głębokie teksty. Jak im rzucimy nowy intrygujący temat to o przeszłości zapomną jak na komendę. A jak nie to się ich przekabaci sprzedając parę klubowych tajemnic na wyłączność. Pięć lat to robimy i działa. Czemu teraz miałoby nie zadziałać?

- A kibice?

- Kibice? – Cyber Marian aż się zakrztusił ze śmiechu. – Przecież to są głupole. Wystarczy im trochę komplementów wrzucić, połechtać ego, a potem wstawić kolejny kit. Wystarczy, żeby mądrze brzmiał i załatwione. Oni kochają czuć się wyjątkowi i można to zawsze wykorzystać. Dobrze wiesz. Szczególnie, że teraz jak walczymy o ich sprawy i te wyjazdy to znów mamy wsparcie. Czuję to!

- Ale to nie jest takie proste. I wśród dziennikarzy i wśród kibiców są tacy co już się kolejny raz nie dadzą wkręcić. Im więcej czytam X’a tym bardziej jestem o tym przekonany. – zaooponował Jarek. – Co będzie jak zaczną nas punktować i krytykować?

- Jak to co? To co zwykle. Tych głupich których kontrolujemy napuścimy na tych mądrych.

- Nie mów tak o nich. Przestań! – krzyknął w nieczęstym przypływie odwagi Jarek. – To są dobrzy ludzie. Oni chcą jak najlepiej dla Wisły, a my to wykorzystujemy bo są od nas mniej inteligentni. Źle mi z tym… czasami.

- Jak tam sobie chcesz. Głupi czy naiwni. Na jedno wychodzi. Można ich wykorzystać, żeby pognębić krytyków. Tak jak zawsze. – Cyber Marian uśmiechnął się lekko na wspomnienie tych wszystkich wygranych bitew w social mediach.

- I naprawdę mamy wszystko postawić na tego człowieka od Kiko? Przecież on nie ma żadnych większych doświadczeń. Zero sukcesów. A patrząc na to jakie miał cele to za co się nie zabrał to porażka. W dwa lata przegrał trzy baraże!

- Człowieku, mamy drużynę dwukrotnie droższą od prawie wszystkich konkurentów!

- Nieprawda, jest kilka na tym samym poziomie finansowym… - słabo starał się zaprzeczyć Jarek.

- Błagam! - przerwał mu Cyber Marian. – Nie wkręcasz teraz dziennikarzy i kibiców tylko rozmawiasz ze mną… znaczy sam ze sobą… znaczy jak zwykle. Bądźmy poważni. Przepłacamy co najmniej dwukrotnie. Z taką drużyną każdy rozniesie tę ligę.

- Radek nie rozniósł. Nie udało się dwa razy. – Jarkowi głos się załamał.

- Bo Radka trzeba było po pierwsze nie zatrudniać, a po drugie zwolnić. Uparłeś z tym swoim DNA i tą wiślackością. I nie miałeś jaj żeby go zwolnić. Znów Cię potem musiałem ratować tymi bzdetami o algorytmie i spełnianiu wewnętrznych wymagań. Trochę się rozmyło dzięki temu, ale nie zawsze tak będzie. Czasem trzeba działać!

- No dobrze. Załóżmy, że pójdziemy w tego Alberta. Jak z tego zrobimy sukces? Przecież on jest z tego samego klubu co Kiko. Nawet największe głupole zorientują się, że to z jego polecenia i że to wersja budżetowa. – zmartwił się Jarek.

- Jak zwykle ja się tym zajmę. – wyszeptał czule Cyber Marian czując, że właśnie udało mu się przejąć kontrolę. – Po pierwsze wezwiesz Piotrka i każesz mu przygotować taki algorytm, żeby wyrzucił krótką listę na której będzie kilka fajnych nazwisk w tym Papszun koniecznie no i ten Albert oczywiście.

- No to się da zrobić. Chłop ma tak krótką historię, że odpowiednie zależności można na oko wychwycić. Damy radę! - ucieszył się Jarek. – Ale co będzie jak Piotrek nie zgodzi się na taką manipulację?

- Powiesz mu, że to konieczne i że dzięki temu zrobisz z niego mistrza świata od statystyk. Nie ma takich, którzy by się oparli potencjalnej chwale i popularności. - uśmiechnął się chytrze. - A do załatwienia będzie to banalnie proste. Wystarczy wrzucić taki tekst choćby Szymonowi, temu z Weszło który bezkrytycznie publikuje wszystkie głupoty jakie mu opowiadamy i Piotrek zostanie mistrzem świata analityków. - zbagatelizował problem Cyber Marian.

- Dobrze. To powinno się udać. Przygotujemy algorytm i co dalej?

- Najpierw opublikujemy jakiś niezbyt jasny opis algorytmu. Może być na zamkniętej grupie Socios na fejsie. Będzie trochę tajemniczo, trochę ekskluzywnie. Mamy tam wystarczająco dużo inteligentnych inaczej klakierów, żeby wywołać pozytywny efekt. Dopiszemy jakiś kawałek o profesjonalizmie, wizji długoterminowej i potem samo poleci.

- I tyle?

- Jak tyle? – zirytował się Cyber Marian. - To dopiero początek. Potem trzeba pójść na wywiad do jakiegoś wiarygodnego dziennikarza. Takiego co jeszcze nie jest postrzegany jako nasz człowiek, który uwiarygodni to swoimi zasięgami.

- No to Bartek Karcz odpada.

- On na pewno odpada. To musi być ktoś z wyższej półki. Ale tacy są inteligentniejsi więc trzeba uważać. Tak, żeby nas nie poniosło.

- To raczej Ciebie ponosi. – zauważył Jarek.

- Nas ponosi! Pracujemy razem! Myśl do kogo z tym pójść a nie krytykuj.

- No już dobrze, dobrze. Idealny byłby Tomek Ćwiąkała. – rozmarzył się Jarek. - On lubi statystyki więc byłoby wiarygodnie. Jego będzie łatwo wkręcić. Postaram się to załatwić. Co dalej?

- Ważne aby w tym pierwszym wywiadzie delikatnie rozwinąć wizję naszej nowoczesności, poopowiadać o długoterminowych strategiach. Standardowy kit z branży do wyciągania kasy z naiwnych inwestorów. To znasz na pamięć. Ale nie możemy zapomnieć o jednym. Trzeba gdzieś niby przez przypadek wrzucić, że poza listą od sztucznej inteligencji była też lista od Kiko i że one się w jednym przypadku pokrywały. Wszystkich co się będą potem czepiać tego Castellon załatwimy w ten sposób. Pewnie niejeden domorosły detektyw się znajdzie co będzie chciał błysnąć i to odkryje jako obiektywny dowód z przeszłości. – Cyber Marian aż nerwowo zachichotał oczarowany własną przebiegłością.

- Dobrze wiesz, że to co będziemy mieć nie ma nic wspólnego z żadną sztuczną inteligencją. To nawet za bardzo na miano algorytmu nie zasługuje. Ale sam pomysł genialny. To się naprawdę może udać.

- Oczywiście, że się uda! Nam zawsze się udaje! - krzyknął Cyber Marian. – Kilka dni po pierwszym wywiadzie podamy nazwisko. Sukcesy w Meksyku i Stanach sprzedamy jako jego. Wrzucimy zdjęcie z Beckhamem! Czasy Kostaryki i Hiszpanii opiszemy miejscami które zajmował. Trzeba to tylko dobrze podkręcić. Gawiedź to kupi. Musi kupić.

- A co będzie jak się zorientują, że on przy tych sukcesach to nawet nie był asystentem tylko asystentem asystenta? I że to zdjęcie z Beckhamem jest warte tyle co moje z Dellem? I że przegrał wszystkie trzy baraże w jakich grał, choć miał drużyny z najwyższym budżetem?

- To ich załatwimy w jeden dzień. – Cyber Marian rozsiadł się z tryumfalnym uśmiechem w wirtualnym fotelu. – Zrobimy z nich wrogów postępu, zaprzańców i leśnych dziadków, wrogów budowania długoterminowej wartości, wrogów sztucznej inteligencji. Rozniesiemy ich i to nie swoimi rękami. Pożyteczni idioci ruszą do akcji po drobnym wypuszczeniu. Jak zawsze.

- Tak! To może się udać! To musi się udać! – wykrzyknął uradowany Jarek. – No to jak mamy plan to teraz możemy już jechać do domu pogadać z Olą o świętach.

- Z Olą to już sobie sam lepiej pogadaj. – odpowiedział Cyber Marian wycofując się szybciutko z powrotem do podświadomości.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 19:41
Widzisz jasiu. Fakt, że po meczu jeden z drugim potrafił otwarcie powiedzieć, że odstawiał nogę czy nie walczył tak jak powinien, to jest gigantyczna zmiana mentalna. Pierwszy krok w leczeniu to uświadomić sobie chorobę i dzięki Rude część piłkarzyków chorobę sobie uświadomiła. Teraz czas na leczenie i Rude jasno powiedział że on się takimi przypadkami nie zajmuje, dlatego podziękował za współprace. Dlatego Królewski wspominał że może na awans trzeba będzie poczekać dłużej, bo zrozumiał, że przyczyna postawy w lidze nie jest związana z umiejętnościami i choćby sprowadził pół drużyny za kupę kasy to o po pół roku będą grali o połowę słabiej niż w momencie przyjścia. Tutaj jest potrzebne leczenie mentalne drużyny, z choroby którą zaszczepił wspólnie z Błaszczykowskim nie stawiając żadnych wymagań, a która rozwinęła się po zwalnianiu Hyballi kosztem wyników drużyny. Z tamtych czasów nie ma już w szatni prawie nikogo, ale opary cały czas się unoszą i wywietrzyć je bardzo trudno.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.06.2024, 21:00
GrassSnake napisał(a):Wyświetl post
.To jest tekst którym nie udało mi się zainteresować możnych tego forum na X niedługo po wyborze Rude. W sumie może lepiej. Dziś z perspektywy czasu łatwiej ocenić trafność opowiastki. Jak się dziś czujecie z trenerem od sztucznej inteligencji? Widzicie sami siebie w tej opowiastce? To dobrze. Powinniście.

Dr Jarek i Pan Marian. Opowieść wiślacka – odcinek 1.

Jak Cyber Marian znalazł Alberta.

Jarek był w fatalnym nastroju. Końcówka roku zbliżała się nieubłaganie, a problemy nie chciały się same rozwiązać. Żaden trener dający jakieś szanse na poukładanie drużyny nawet nie chciał słyszeć o półrocznej współpracy. Kwoty jakich oczekiwali ludzie z jakimkolwiek doświadczeniem i sukcesami absolutnie nie przystawały do pierwszoligowych realiów nawet tak przepłaconej drużyny jak Wisła. Na placu boju został tylko jakiś bezrobotny kandydat na trenera, którego wynalazł w Hiszpani Kiko no i Mariusz.

Niestety standardowe zagranie z wypuszczeniem ploty o niechybnym wyborze Mariusza przyniosło opłakany efekt. Najważniejsze źródło wiedzy i fundament wszystkich decyzji Jarka czyli opinia użytkowników X w większości przypadków była negatywna. I to wyraźnie negatywna. Mimo wszystko skłaniał się on do tej oszczędnościowej opcji. Już miał zadzwonić do Mariusza kiedy z zakamarków podświadomości, jak zawsze w takich sytuacjach, wypełznął Cyber Marian.

- I jak? Opuszczony? Samotny? Rozsądne opcje znów nie wypaliły? – syknął ironicznie. – Mówiłem, że trzeba ostro grać. Do przodu!

- Ale jak do przodu? Z czym? – zapytał płaczliwie Jarek. – Nikt z nami nie chce nawet rozmawiać. Nie stać nas.

- Jest ten ziomek od Kiko. Albert czy jak mu tam. Ten się nada. Tani jest i bezrobotny. Zgodzi się na wszystko. Nawet na półroczny kontrakt. Trenowanie mu niezbyt idzie, ale za to coś tam ma wspólnego ze statystykami i danymi. Szkołę jakąś nawet założył. Zrobimy z tego technologiczną opowieść sezonu. W moim stylu!

- W Twoim stylu to już obiecywaliśmy nowoczesne systemy dla Wisły w 2019 i później też, inwestorów kilka razy i bazę w Myślenicach i nawet nie chce mi się dalej wymieniać. Mam dość wypuszczania się z tymi obietnicami. W końcu ktoś to podsumuje i co ja wtedy zrobię? – żachnął się Jarek. - Nie dalej jak rok temu mnie namówiłeś, żeby opowiadać o nowoczesnym systemie do kontaktów z kibicami. I wyszło jak zawsze. Nic nie mamy!

- Kto Ci to podsumuje? Dziennikarze? Im płacą za kliknięcia, a nie za myślenie i głębokie teksty. Jak im rzucimy nowy intrygujący temat to o przeszłości zapomną jak na komendę. A jak nie to się ich przekabaci sprzedając parę klubowych tajemnic na wyłączność. Pięć lat to robimy i działa. Czemu teraz miałoby nie zadziałać?

- A kibice?

- Kibice? – Cyber Marian aż się zakrztusił ze śmiechu. – Przecież to są głupole. Wystarczy im trochę komplementów wrzucić, połechtać ego, a potem wstawić kolejny kit. Wystarczy, żeby mądrze brzmiał i załatwione. Oni kochają czuć się wyjątkowi i można to zawsze wykorzystać. Dobrze wiesz. Szczególnie, że teraz jak walczymy o ich sprawy i te wyjazdy to znów mamy wsparcie. Czuję to!

- Ale to nie jest takie proste. I wśród dziennikarzy i wśród kibiców są tacy co już się kolejny raz nie dadzą wkręcić. Im więcej czytam X’a tym bardziej jestem o tym przekonany. – zaooponował Jarek. – Co będzie jak zaczną nas punktować i krytykować?

- Jak to co? To co zwykle. Tych głupich których kontrolujemy napuścimy na tych mądrych.

- Nie mów tak o nich. Przestań! – krzyknął w nieczęstym przypływie odwagi Jarek. – To są dobrzy ludzie. Oni chcą jak najlepiej dla Wisły, a my to wykorzystujemy bo są od nas mniej inteligentni. Źle mi z tym… czasami.

- Jak tam sobie chcesz. Głupi czy naiwni. Na jedno wychodzi. Można ich wykorzystać, żeby pognębić krytyków. Tak jak zawsze. – Cyber Marian uśmiechnął się lekko na wspomnienie tych wszystkich wygranych bitew w social mediach.

- I naprawdę mamy wszystko postawić na tego człowieka od Kiko? Przecież on nie ma żadnych większych doświadczeń. Zero sukcesów. A patrząc na to jakie miał cele to za co się nie zabrał to porażka. W dwa lata przegrał trzy baraże!

- Człowieku, mamy drużynę dwukrotnie droższą od prawie wszystkich konkurentów!

- Nieprawda, jest kilka na tym samym poziomie finansowym… - słabo starał się zaprzeczyć Jarek.

- Błagam! - przerwał mu Cyber Marian. – Nie wkręcasz teraz dziennikarzy i kibiców tylko rozmawiasz ze mną… znaczy sam ze sobą… znaczy jak zwykle. Bądźmy poważni. Przepłacamy co najmniej dwukrotnie. Z taką drużyną każdy rozniesie tę ligę.

- Radek nie rozniósł. Nie udało się dwa razy. – Jarkowi głos się załamał.

- Bo Radka trzeba było po pierwsze nie zatrudniać, a po drugie zwolnić. Uparłeś z tym swoim DNA i tą wiślackością. I nie miałeś jaj żeby go zwolnić. Znów Cię potem musiałem ratować tymi bzdetami o algorytmie i spełnianiu wewnętrznych wymagań. Trochę się rozmyło dzięki temu, ale nie zawsze tak będzie. Czasem trzeba działać!

- No dobrze. Załóżmy, że pójdziemy w tego Alberta. Jak z tego zrobimy sukces? Przecież on jest z tego samego klubu co Kiko. Nawet największe głupole zorientują się, że to z jego polecenia i że to wersja budżetowa. – zmartwił się Jarek.

- Jak zwykle ja się tym zajmę. – wyszeptał czule Cyber Marian czując, że właśnie udało mu się przejąć kontrolę. – Po pierwsze wezwiesz Piotrka i każesz mu przygotować taki algorytm, żeby wyrzucił krótką listę na której będzie kilka fajnych nazwisk w tym Papszun koniecznie no i ten Albert oczywiście.

- No to się da zrobić. Chłop ma tak krótką historię, że odpowiednie zależności można na oko wychwycić. Damy radę! - ucieszył się Jarek. – Ale co będzie jak Piotrek nie zgodzi się na taką manipulację?

- Powiesz mu, że to konieczne i że dzięki temu zrobisz z niego mistrza świata od statystyk. Nie ma takich, którzy by się oparli potencjalnej chwale i popularności. - uśmiechnął się chytrze. - A do załatwienia będzie to banalnie proste. Wystarczy wrzucić taki tekst choćby Szymonowi, temu z Weszło który bezkrytycznie publikuje wszystkie głupoty jakie mu opowiadamy i Piotrek zostanie mistrzem świata analityków. - zbagatelizował problem Cyber Marian.

- Dobrze. To powinno się udać. Przygotujemy algorytm i co dalej?

- Najpierw opublikujemy jakiś niezbyt jasny opis algorytmu. Może być na zamkniętej grupie Socios na fejsie. Będzie trochę tajemniczo, trochę ekskluzywnie. Mamy tam wystarczająco dużo inteligentnych inaczej klakierów, żeby wywołać pozytywny efekt. Dopiszemy jakiś kawałek o profesjonalizmie, wizji długoterminowej i potem samo poleci.

- I tyle?

- Jak tyle? – zirytował się Cyber Marian. - To dopiero początek. Potem trzeba pójść na wywiad do jakiegoś wiarygodnego dziennikarza. Takiego co jeszcze nie jest postrzegany jako nasz człowiek, który uwiarygodni to swoimi zasięgami.

- No to Bartek Karcz odpada.

- On na pewno odpada. To musi być ktoś z wyższej półki. Ale tacy są inteligentniejsi więc trzeba uważać. Tak, żeby nas nie poniosło.

- To raczej Ciebie ponosi. – zauważył Jarek.

- Nas ponosi! Pracujemy razem! Myśl do kogo z tym pójść a nie krytykuj.

- No już dobrze, dobrze. Idealny byłby Tomek Ćwiąkała. – rozmarzył się Jarek. - On lubi statystyki więc byłoby wiarygodnie. Jego będzie łatwo wkręcić. Postaram się to załatwić. Co dalej?

- Ważne aby w tym pierwszym wywiadzie delikatnie rozwinąć wizję naszej nowoczesności, poopowiadać o długoterminowych strategiach. Standardowy kit z branży do wyciągania kasy z naiwnych inwestorów. To znasz na pamięć. Ale nie możemy zapomnieć o jednym. Trzeba gdzieś niby przez przypadek wrzucić, że poza listą od sztucznej inteligencji była też lista od Kiko i że one się w jednym przypadku pokrywały. Wszystkich co się będą potem czepiać tego Castellon załatwimy w ten sposób. Pewnie niejeden domorosły detektyw się znajdzie co będzie chciał błysnąć i to odkryje jako obiektywny dowód z przeszłości. – Cyber Marian aż nerwowo zachichotał oczarowany własną przebiegłością.

- Dobrze wiesz, że to co będziemy mieć nie ma nic wspólnego z żadną sztuczną inteligencją. To nawet za bardzo na miano algorytmu nie zasługuje. Ale sam pomysł genialny. To się naprawdę może udać.

- Oczywiście, że się uda! Nam zawsze się udaje! - krzyknął Cyber Marian. – Kilka dni po pierwszym wywiadzie podamy nazwisko. Sukcesy w Meksyku i Stanach sprzedamy jako jego. Wrzucimy zdjęcie z Beckhamem! Czasy Kostaryki i Hiszpanii opiszemy miejscami które zajmował. Trzeba to tylko dobrze podkręcić. Gawiedź to kupi. Musi kupić.

- A co będzie jak się zorientują, że on przy tych sukcesach to nawet nie był asystentem tylko asystentem asystenta? I że to zdjęcie z Beckhamem jest warte tyle co moje z Dellem? I że przegrał wszystkie trzy baraże w jakich grał, choć miał drużyny z najwyższym budżetem?

- To ich załatwimy w jeden dzień. – Cyber Marian rozsiadł się z tryumfalnym uśmiechem w wirtualnym fotelu. – Zrobimy z nich wrogów postępu, zaprzańców i leśnych dziadków, wrogów budowania długoterminowej wartości, wrogów sztucznej inteligencji. Rozniesiemy ich i to nie swoimi rękami. Pożyteczni idioci ruszą do akcji po drobnym wypuszczeniu. Jak zawsze.

- Tak! To może się udać! To musi się udać! – wykrzyknął uradowany Jarek. – No to jak mamy plan to teraz możemy już jechać do domu pogadać z Olą o świętach.

- Z Olą to już sobie sam lepiej pogadaj. – odpowiedział Cyber Marian wycofując się szybciutko z powrotem do podświadomości.
Co to za gówno? Jak chcesz błyszczeć to posyp się brokatem.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 22:28
GrassSnake, to by było śmieszne gdyby nie było prawdziwe. Obawiam się, że tak własnie wygląda wiele procesów myślowych i podejmowania decyzji u Zaskrońca. Walka dobrego i szlachetnego Jarka z szalonym alter ego, oszustem i pijaczyną, który nad sobą już nawet nie panuje.

Z tym Papszunem własnie było dobre. W sumie biedna Wisła, która nie ma kasy na nic, ponoć pytała Papszuna, który chyba za 2 tys euro jak Omrani, by tutaj nie robił. Fajna ściema, jak to niby Jaro sondował wielkich trenerów ale im jednak coś nie pasowało. Bidaklub chciał topowego trenera polskiego hehehe
No ale jak się to odkręci i spojrzy,że sprawa ma drugie dno, to już wszystko pasuje. Jaro walił ściemę, jak zawsze, bo to się dobrze sprzedało, że Papszuna chcieliśmy ale on nie chciał, tu jednak Ai rządzi a przy okazji ta druga lista Kiko gdzie wybór się pokrywał. No ....a cuda, same cuda, czy też same bajki.

Cytat:
Widzisz jasiu. Fakt, że po meczu jeden z drugim potrafił otwarcie powiedzieć, że odstawiał nogę czy nie walczył tak jak powinien, to jest gigantyczna zmiana mentalna. Pierwszy krok w leczeniu to uświadomić sobie chorobę i dzięki Rude część piłkarzyków chorobę sobie uświadomiła. Teraz czas na leczenie i Rude jasno powiedział że on się takimi przypadkami nie zajmuje, dlatego podziękował za współprace. Dlatego Królewski wspominał że może na awans trzeba będzie poczekać dłużej, bo zrozumiał, że przyczyna postawy w lidze nie jest związana z umiejętnościami i choćby sprowadził pół drużyny za kupę kasy to o po pół roku będą grali o połowę słabiej niż w momencie przyjścia. Tutaj jest potrzebne leczenie mentalne drużyny, z choroby którą zaszczepił wspólnie z Błaszczykowskim nie stawiając żadnych wymagań, a która rozwinęła się po zwalnianiu Hyballi kosztem wyników drużyny. Z tamtych czasów nie ma już w szatni prawie nikogo, ale opary cały czas się unoszą i wywietrzyć je bardzo trudno.
tobie nie jest wstyd takie głupoty wypisywać?

Szacun dla Jarka i Rude za stworzenie wielkiego projektu AI, który prowadzili razem aż 5 miesięcy i już nawet śladu po tym nie ma bo twój kozak analityk Rude wy.......ił w podskokach.
Jak tacy tam wszyscy jesteście zajebiści, wraz ze swoimi algorytmami, to co za problem było wywalić teraz kogo tylko się da, reszte do rezerw zesłać i jednego wieczoru Jaro z Rude by usiedli przy beczce wódki, poklepali trochę cyferek w kmputerze i by znaleźli 30 jak najlepszych, jak najtańszych i z dobrym mentalem kopaczy, dzięki AI.

Kolejna bajka o poprawie mentalu, złych Polaczkach itd. Dziwne, ze ci dręczeni Hiszpanie wypierdalają stąd pierwsi, najlepszy Eneko, najlepszy Junca i najlepszy Villar. Szrot i odpady. Widac nie docenione nawet przez naszego wlasciciela pariasa. Tak się zna i takie czystki robi, zenajlepszych panów Hiszpanów wyrzuca.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.06.2024, 07:16
Kolejna bajka o poprawie mentalu, złych Polaczkach itd. Dziwne, ze ci dręczeni Hiszpanie wypierdalają stąd pierwsi, najlepszy Eneko, najlepszy Junca i najlepszy Villar. Szrot i odpady. Widac nie docenione nawet przez naszego wlasciciela pariasa. Tak się zna i takie czystki robi, zenajlepszych panów Hiszpanów wyrzuca.
Bo zły Hiszpan Kiko podpisał takie kontrakty dla "swoich" że łatwo je można zakończyć, kiedy jest potrzeba i powody. Bagienko, którego głównym przeciwnikiem był Kiko, Rude i Hiszpanie. Podpisywało sobie takie kontrakty jak Fazlagica, Sapały, czy Urygi. Dzięki którym można doić Wisłę latami nie stanowiąc żadnej wartości na boisku. Więc przestań bredzić akolito bagienka. Kombinuj jak tu zaszkodzić Wiśle bo to może doprowadzi do odejścia Królewskiego i da szansę żeby bagienko bardziej zgęstniało.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.06.2024, 07:16
Jarosław Królewski właśnie powiedział, że "trener Rude poprowadzi najlepszy klub na świecie"

Przecież nikt normalny by tego nie napisał. To jest kompromitacja i dalsze robienie z naszego klubu pośmiewiska.

To już nie jest śmieszne....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów