The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2024, 22:40
Nie wiem czy np taki Skrobacz pali się do pracy w drugiej lidze.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2024, 22:41
Wątpię żeby Moskal miał chociaż odrobinę tej wiedzy, którą miał Pan Trener Albert Rude po ukończeniu 80 stronicowego raportu na temat Wisły.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.05.2024, 23:00
Swoją drogą jak Ktoś taki jak Królewski który ponoć nie lubi długich wywodów przetrwał prezentacje 80 stronicowego raportu?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 28.05.2024, 23:15
Koźmiński właśnie napisał, że Rude zostaje najprawdopodobniej.

Tyle z oświadczenia Socios i generalnie perspektyw na kolejny sezon... NIESAMOWITE.
Przecież tu absolutnie się nie ma czego złapać, to jest oddanie sezonu walkowerem, kolejnego. To już zaczyna być nienormalne.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 28.05.2024, 23:42
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ja tam widzę jeszcze inną interpretację. Jeśli klub faktycznie z nikim by nie rozmawiał, nawet dla sondowania rynku i jako zabezpieczenia planu awaryjnego, to byłaby to katastrofa. Ale wpisywałoby się w naszą nową świecką tradycję, czyli stawianie wszystkiego na jedną kartę.
Katastrofa czy standardowe działanie?

Zresztą pomyślmy. Czy klub mógł rozmawiać?

Jak się właśnie okazało dyr Kiko już przed finałem PP wiedział, że odchodzi więc miał zapewne wywalone. Poza tym on tylko po hiszpańsku więc się do rozmów z nie Hiszpanami nie nadaje.

Poza nim, jeśli czagoś nie przeoczyłem, w dziale sportowym jest skaut Brożek i prawnik od kontraktów, który jeden dzień w tygodniu pracuje u nas a trzy dni w Rakowie. No nie sądze aby to były osoby rozmawiające z trenerami.

A więc zostaje sam prezes, który jeszcze między Lechią a Katowicami wypisywał, że trener Rude będzie tak długo jak on sam. Nie jest to oczywiście wzór prawdomówności, ale o taki gruby numer go nie podejrzewam. Kilka dni po Katowicach był w szoku. Niezbyt wiele na te rozmowy zostaje. Ja bym na to więcej jak 5 zł nie postawił.

Zresztą we wsiach pod Gorlicami mówią, że prezes trenera poprosił o kolejny rok służby w sprawie Wielkiej Cyfrowej Wisły. Kłopot, że trener poprosił o wzmocnienia bynajmniej nie cyfrowe na które prezesa nie stać. Panowie dali sobie czas do przyszłego tygodnia na negocjacje (co potwierdzają już powoli przecieki prasowe i „oświadczenia” pani rzecznik)

Także trzymajcie kciuki. Prezes walczy!

Kolego leszekpw - to jest ten moment kiedy trzeba zacząć zbierać podpisy pod kolejnym listem poparcia. Koledzy Markus, Drozd, wolfy czy pepe72 pomogą. Nie będziesz w tym sam!

Kabaret jakich w świecie mało. Niby na pogrzebie nie wolno się śmiać, ale jakoś nie potrafię się powstrzymać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2024, 23:51
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Katastrofa czy standardowe działanie?

Zresztą pomyślmy. Czy klub mógł rozmawiać?

Jak się właśnie okazało dyr Kiko już przed finałem PP wiedział, że odchodzi więc miał zapewne wywalone. Poza tym on tylko po hiszpańsku więc się do rozmów z nie Hiszpanami nie nadaje.

Poza nim, jeśli czagoś nie przeoczyłem, w dziale sportowym jest skaut Brożek i prawnik od kontraktów, który jeden dzień w tygodniu pracuje u nas a trzy dni w Rakowie. No nie sądze aby to były osoby rozmawiające z trenerami.

A więc zostaje sam prezes, który jeszcze między Lechią a Katowicami wypisywał, że trener Rude będzie tak długo jak on sam. Nie jest to oczywiście wzór prawdomówności, ale o taki gruby numer go nie podejrzewam. Kilka dni po Katowicach był w szoku. Niezbyt wiele na te rozmowy zostaje. Ja bym na to więcej jak 5 zł nie postawił.

Zresztą we wsiach pod Gorlicami mówią, że prezes trenera poprosił o kolejny rok służby w sprawie Wielkiej Cyfrowej Wisły. Kłopot, że trener poprosił o wzmocnienia bynajmniej nie cyfrowe na które prezesa nie stać. Panowie dali sobie czas do przyszłego tygodnia na negocjacje (co potwierdzają już powoli przecieki prasowe i „oświadczenia” pani rzecznik)

Także trzymajcie kciuki. Prezes walczy!

Kolego leszekpw - to jest ten moment kiedy trzeba zacząć zbierać podpisy pod kolejnym listem poparcia. Koledzy Markus, Drozd, wolfy czy pepe72 pomogą. Nie będziesz w tym sam!

Kabaret jakich w świecie mało. Niby na pogrzebie nie wolno się śmiać, ale jakoś nie potrafię się powstrzymać.
Akurat to że trener chce wzmocnień tylko dobrze o nim świadczy. Królewski przedłużał z Łasickim i Talarem bo to tak fajnie na twitterku wyglądało, szkoda że obaj są bezużyteczni...
Tylko kretyn uwierzy w awans tą zbieraniną, zwłaszcza w obronie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.05.2024, 00:46
Chwila, czyli prezes prosi trenera (który powinien być wylany n zbity pysk) by został, ale ten amator pogoniony z Kostaryki, wiedząc, że czeka go najwyżej hiszpańska 4 liga i tak nie chce, bo widzi w jakie łajno wdepnął?

To już nie jest kabaret nawet, tu w tle powinna lecieć muzyka z Benny Hilla 24h na dobę...
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 29.05.2024, 07:19
wolfy napisał(a):
Akurat to że trener chce wzmocnień tylko dobrze o nim świadczy. Królewski przedłużał z Łasickim i Talarem bo to tak fajnie na twitterku wyglądało, szkoda że obaj są bezużyteczni...
Tylko kretyn uwierzy w awans tą zbieraniną, zwłaszcza w obronie.

Nie zrozumiałeś, więc ci wytłumaczę. Kabaretowe nie jest to, że trener chce wzmocnień, tylko to, że trener, który końcówką sezonu się skompromitował i nie zrealizował najważniejszego a realnego celu jest proszony przez klub o to, żeby został. A on kręci nosem i stawia warunki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2024, 07:52
Przecież oczywiste jest, że skoro wybitnemu analitykowi nie wyszło oznacza to tylko jedno: trzeba zmienić analitykowi wykonawców.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.05.2024, 07:55
Pytanie czy on w ogóle jest wybitnym analitykiem.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.05.2024, 07:58
Na logike to jest oczywiste.
Sobolowi rok temu potrzeba bylo Hiszpanow zeby pomarzyc o awansie, a i tak nie wyszlo. Dalej, kierujac sie znowu logika, slabszemu Rude, potrzeba bedzie lepszych Hiszpanow niz Sobolowi rok temu zeby w ogole pomarzyc o awansie.
Tymczasem Odry, Motory, Arki, Leczne sklady z : Mlynskimi, Niziolkami, Szrekami, Klemenzami, Boreckimi czy 39 letnimi Dobrotkami.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.05.2024, 07:58
Takich analityków jak Rude w świecie futbolu są tysiące.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 29.05.2024, 08:15
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Takich analityków jak Rude w świecie futbolu są tysiące.
Nasz jest wyjątkowy. Żaden analityk nie skończył ligi na 10 miejscu mając do dyspozycji TEORETYCZNIE mocny skład, a PRAKTYCZNIE nawet najdroższy w lidze.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.05.2024, 08:27
Po chwilowej nadziei (wczorajszy news meczyków) dzisiaj zejście na ziemię (artykuł Koźmińskiego).

Sam fakt że Rude nie jest przekonany czy kontynuować ten projekt (trzeba go namawiać - sic) powinno dać do myślenia JK czy jest sens się w to babrac.

Ale jak ktoś zawsze musi robić na przekór, to będzie mu tyle makaronu nawijał by został.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.05.2024, 08:31
Watts napisał(a):Wyświetl post
nie pamiętam czy to wybrzmiało dosłownie, ale dudni mi z tyłu głowy, że AI ma nam pomóc "uniezależnić się od czynnika ludzkiego" w polityce transferowej - zinterpretowałem to w głowie tak, żeby np. nie ryzykować, że czyjeś ruchy drugi raz doprowadzą do czegoś na miarę spadku (swoją drogą, to rozkoszne jak wszystkie złe ruchy Jarek zwala na Pasiecznego/TJ, mimo że i tak cała rada nadzorcza to zatwierdzała...), albo nie martwić się, gdyby Kiko jednak skończyła się kołderka, i o ile sama intencja jest dość zrozumiała, tak zupełnie nie wiem, jak to w praktyce miałoby wyglądać
nie spodziewam się, żeby Jarek do tego kogokolwiek oddelegował zamiast samemu mieć ostatnie słowo, zatwierdzać transfery itd. - "ludzki" prezes to zawsze ryzyko różnicy zdań
czyli co, komputer ma wyszukiwać kandydatury, a Rude je aprobować i z nimi negocjować? bo po wczorajszym komunikacie i przeciekach o tym, że to my czekamy na decyzję Alberta, to właśnie tak wygląda
Ostatnio edytowane przez Watts : 29.05.2024 o godz. 08:35.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.05.2024, 08:50
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ojej, co to sie stalo? Status Socios pozwolil wystosowac takie pismo? Na prawde? Dalo sie? Wczesniej sie nie dalo? Trzeba bylo serek ze mna glupie polemiki prowadzic na forum i robic z siebie kretyna? Jak widac dalo sie. Lepiej pozno niz wcale, ale szkoda, ze tak pozno. Moze gdybyscie wczesniej tego typu stanowiska zajmowali to dzis bylibysmy w ekstraklasie. Ale woleliscie byc bezjajeczni jak cala Wisla.

Mam nadzieje, ze bedziecie o tym stanowisku przypominac i pamietac kiedy znowu krolewski wyciagnie lape po kibicow pieniadze.
O czym Ty niedojdo piszesz? Mieszasz wątki jak zwykle, a kretyna to przed lustrem szukaj. "Status"

Ps. rok temu tu nas wyzywałeś, bredziłeś coś o braku inwestora, o jakimś spisku w którym stowarzyszenie bierze udział - masz jeszcze czelność się tu odzywać?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 29.05.2024, 10:01
Czytam sobie właśnie jak Lechia konstruuje pion sportowy, mają jakieś ciekawe wzmocnienia ludzi z przeszłością w Premier League do sztabu pierwszej drużyny, zdolny trener Bella będzie asystentem Grabowskiego. Po roku czasu!!!
Awans i ciekawe struktury!! A u nas? Najgorszy wynik w lidze, brak dyrektora sportowego, trener parodysta, Brożek skaut, bo był kiedyś zawodnikiem i tyle, w pale się to nie mieści... Klub prowadzony na dno, a wszyscy tylko patrzą. Chociaż Socios się trochę przebudziło, ale jak widać na nic to się zda. Gość sobie znalazł zabawkę.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2024, 10:06
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Czytam sobie właśnie jak Lechia konstruuje pion sportowy, mają jakieś ciekawe wzmocnienia ludzi z przeszłością w Premier League do sztabu pierwszej drużyny, zdolny trener Bella będzie asystentem Grabowskiego. Po roku czasu!!!
Awans i ciekawe struktury!! A u nas? Najgorszy wynik w lidze, brak dyrektora sportowego, trener parodysta, Brożek skaut, bo był kiedyś zawodnikiem i tyle, w pale się to nie mieści... Klub prowadzony na dno, a wszyscy tylko patrzą. Chociaż Socios się trochę przebudziło, ale jak widać na nic to się zda. Gość sobie znalazł zabawkę.
wszystko wskazuje na to że lotem koszącym lecimy w dół

był kiedyś taki film "czy leci z nami pilot"
odnosząc to do sytuacji w Wiśle trzeba sobie jasno powiedzieć, że od co najmniej 3 la t nie

dopiero jak gruchniemy o ziemię - tylko nie wiadomo czy to będzie II czy III liga
może wtedy tego "prezesa" to otrzeźwi
choć wątpię
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 29.05.2024, 10:15
Mam wrażenie, że w grę wchodzi już jakaś własna ambicja, udowodnienia wszystkim, że moja wizja nie tyle piłki, co biznesu jest właściwa.. MADE odrzuciłem, bo chciałem być świętszy od papieża, no to widać jak sobie radzą; Sobola zostawiłem, bo chciałem go rozwijać i to Wiślak bla bla; z Łasickim, który nic nie daje, kontrakt przedłużę, bo to trzeba być fair na maxa; Rude zostawię, bo dlugofalowy rozwój, agentowi Rodado pomogę to wcisnął mi grubasa, który ośmieszył moją politykę i klub... Piłka tak nie wygląda, tu czasem trzeba iść twardo, bez sentymentów, odciąć się, wyczyścić. On by chciał, aby tak wyglądała i myśli, że ją zmieni i ciągnie przez to klub na samo dno i ośmiesza cały klub. No ludzie... ileż można.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 29.05.2024, 10:51
Jeśli prawdą jest, że Królewski nie dość, że nie ma ochoty na żegnanie Rude to jeszcze dodatkowo sam go błaga o pozostanie, to nie ma już nadziei.

Teraz jest absolutnie ostateczny moment na to, żeby ten klub w perspektywie najbliższych 2 lat nie upadł całkowicie na ryj i nie zaczynał w konsekwencji od 4 ligi.

Ale jeśli będziemy budować drużyną na przyszły sezon w opraciu o:

1. Trenera który nie chciał tu pracować, ale wlaściciel był na tyle męczący, że zgodził się dla świętego spokoju.
2. Piłkarzy którzy wiedzą, że trener ma ich za beztalencia, ale zostali tylko dlatego, że są młodzi/mają wysokie kontrakty a klubu nie stać na kary za zerwanie.
3. Wracających z wypożyczeń do Łęcznej w której być może zobaczyli jak wygląda normalny klub od środka i rzygają na samą myśl o powrocie do Krakowa (szczeólnie, że to będzie dal nich sportowy regres).
4. Dyrektorem sportowym będącym AIowym toolem do wyscouta.
5. Budżetowymi 30 letnimi hiszpanami wyplutymi przez naszą wspaniałą siatkę neuronową.

To nieironicznie, uważam, że Wisła znajdzie się na autostradzie do 2 ligi. I to w stylu Sosnowieckim.

A jak. 2 liga, to wiadomo, że już od razu 4...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 29.05.2024, 10:59
Ale jeżeli to ma być autostrada do niższych lig w stylu Zagłębia Sosnowiec, to trzeba wprost stwierdzić, że odbędzie się to przy udziale i akceptacji licznych przydupasów Jarka.

Chociażby z odnowionych.

Jarek otoczył się sporą grupę klakierów podobnie jak Marzenka.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 29.05.2024 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.05.2024, 11:03
Rude się zastanawia-to oznacza że list Lesia dotarł
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 29.05.2024, 13:32
Post użytkownika @DbAbsur na X:

7 sezonów z rzędu bez poprawy pozycji ligowej - dłuższej serii nie miał ŻADEN klub z mistrzostwem na koncie, ani z czołówki tabeli wszech czasów Ekstraklasy
Takie same miała Polonia Bytom i Raków Częstochowa 1996-2003
Najmocniejszy klub z dłuższą serią to... Gwardia W-wa 2002-10

Dramat... ale może to dlatego, że od lat nikt nie zatrudnił ludzi, którzy na piłce się znają tylko od początku trio i teraz za Królewskiego, wszystko jest tak jak oni chcą. Był na chwilę Pasieczny i Brzęczek i to wszystko.
Ciekawy jestem Serek czy Wy też komunikujecie prezesowi Wasze niezadowolenie, poza internetem? Co tu się do cholery wyprawia? Czy jedynie oświadczenie i koniec.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2024, 18:46
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Post użytkownika @DbAbsur na X:

7 sezonów z rzędu bez poprawy pozycji ligowej - dłuższej serii nie miał ŻADEN klub z mistrzostwem na koncie, ani z czołówki tabeli wszech czasów Ekstraklasy
Takie same miała Polonia Bytom i Raków Częstochowa 1996-2003
Najmocniejszy klub z dłuższą serią to... Gwardia W-wa 2002-10

Dramat... ale może to dlatego, że od lat nikt nie zatrudnił ludzi, którzy na piłce się znają tylko od początku trio i teraz za Królewskiego, wszystko jest tak jak oni chcą. Był na chwilę Pasieczny i Brzęczek i to wszystko.
Ciekawy jestem Serek czy Wy też komunikujecie prezesowi Wasze niezadowolenie, poza internetem? Co tu się do cholery wyprawia? Czy jedynie oświadczenie i koniec.
a na to wjeżdża cały na biało Królewski i twierdzi "Mamy ponad 80 wymiarów, które staramy się analizować w swoich systemach na temat progresu zespołu Wisły Kraków. "

a już szczyt szczytem jest liczenie do średniej punktowej jaką wykręcił nasz wspaniały "treneroanalityk" meczów PP

panie atencjusz
a idi na uj....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.05.2024, 19:34
Zaraz, zaraz. Czy ja dobrze widzę, że on powiedział, że celem na przyszły rok NIE jest awans?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.05.2024, 20:28
Chciałoby się wierzyć że był to ostatni sezon Królewskiego u sterów. Tego gościa nie da się słuchać i czytać. W dalszym ciągu gość nie jest w stanie wyciągnąć prawidłowych wniosków przez co popełni te same błędy. Zaraz się okaże że będziemy mieć większe długi niż te z początku przejęcia klubu przez grupę ratującą. Takiego wywalania kasy w błoto nie było nawet za Cupiała z tym że jego przynajmniej było na to stać, a Królewski przy nim to gołodupiec z wizją smarkacza.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.05.2024, 20:39
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Zaraz, zaraz. Czy ja dobrze widzę, że on powiedział, że celem na przyszły rok NIE jest awans?
Reversed psychology xDDD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2024, 20:43
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Reversed psychology xDDD
Żebyś się nie zdziwił

Najważniejsze że Legendy jak Uryga, Łasicki, Szot, Krzyżanowski, Sapała czy Talar mają tu ciepły ....idołek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piotrek1803
Member

Od: 07.2007

Stary 29.05.2024, 20:45
Martinus napisał(a):Wyświetl post
on już zrozumiał co jasnym jest od dłuższego czasu. Mamy słaba drużynę, nie ma za co jej za bardzo za co wzmocnić. Debil myślał, że Kiko mu tu grajków na mistrzostwo naściąga Odejdzie jeszcze Rodado i będziemy walczyć o spadek.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2024, 20:49
Pomyślcie sobie, co by było, gdyby nie było siana z PP i bonusów za eliminacje. Co by się teraz działo w gabinetach, w szatni. Kasa najprawdopodobniej już teraz świeciłaby pustkami, a w perspektywie jest utrata Orlenu.

Niestety/stety ta kasa daje jeszcze z rok zabawy w piłkarzyki, jeszcze jeden rok nadziei, że doczołgamy się do Ekstraklasy i się tam pazurami utrzymamy, żeby spłacić grzechy przeszłości. Bez tej kasy myślę, że JK zupełnie inaczej by rozmawiał z mediami, nie byłoby gadania o AI, tylko najprawdopodobniej intensywne szukanie inwestora.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów