|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może kogoś by wyciągnął z drużyn spadających do II ligi?
Daniel Mikołajewski, Rafał Mikulec, Dominik Jończy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie no, Szot i Krzyżanowski do rezerw jak już. III Liga to ich poziom.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z Chrobrego Zarówny i Bartlewicz. Obaj młodzi i fajnie grający, z Resovii podobał mi się Mikulec.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
bo to jest ten typ kopacza. II ligowego Oglądałem go regularnie jak tylko w TVP sport byłą SSW. Nie ma co sobie robić nadziei, że z niego cokolwiek innego będzie. Podobnie jak tego drugiego wypożyczonego bodaj Chełmeckiego...
Ostatnio edytowane przez emjot : 27.05.2024 o godz. 09:50.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hoyo to w tym momencie grajek idealny na II ligę
Poczekajmy aż tam trafimy to wtedy go wyciągniemy z Hutnika ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mamy ograniczone możliwości, więc plan minimum przy założeniu, że nie zmienimy ustawienia. .
Bramkarz - młodzieżowiec, żeby nie trzeba było oglądać w pierwszym składzie żadnego z naszych zdolniachów Minimum 3 obrońców. Ktoś na prawe i lewe skrzydło oraz porządny stoper. Porządna 8. Zawodnik, który pomoże w kreacji, ale i nie odstawi nogi, gdy trzeba będzie po prostu zapierdalać i wspomóc Carbo. Lepszy lewy skrzydłowy, który da coś z tyłu. Uniwersalny zawodnik, który będzie mógł wejść za Alfaro, albo Goku Jak najlepszy napastnik za Rodado. Pozbyć się Sapała, Łasicki, Junca, Villar, Basha, Żyro, być może Goku, Satrustegui, Omrani, Bregu i tylu młodych Polaków ilu się da. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Można to sprowadzić do stwierdzenia że potrzeba nowego zawodnika na każdą pozycję. Nie wiem czy aż 11, ale może się to zakrecic na 8-10 nowych zawodnikach, choć kadrę na dziś i tak mamy zbyt przepasłą.
7-8 zawodnikow żegnamy na już 5-6 z ważnymi kontraktami albo sprzedamy, albo może sami będą mieli dość tego klubu Daje to lekko 12-14 kontraktów out, przy czym witamy trójkę z Łecznej, wiec i tak na pierwszym treningu powinno być z 20 zawodników lekko. Ktokolwiek będzie to wszystko składał, będzie miał nie lada wyzwanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Obrona do wymiany, zostać może dwóch/trzech piłkarzy maks, poza tym solidny defensywny pomocnik. Reszta w miarę możliwości, wiadomo jak jest z finansami.
Na pewno dobrze byłoby się pozbyć Sapały, Olejarki, przedłużać nie ma sensu z nikim z tych którym się kończą kontrakty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2024 o godz. 09:50.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ci, którzy potencjalnie mogliby się zawinąć nadal będą tu straszyć ps. mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł przedłużenia Junci, który ma opcję w kontrakcie.... choć nie łudzę się za bardzo... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wisła nie zostawia swoich ludzi na lodzie. Junca jest kontuzjowany - przedłużenie kontraktu z nim to przyzwoitość.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jak wygląda Uryga po kontuzjach widać... a ten miał ich chyba jeszcze więcej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zostać może 3/4 kadry bo potencjał mają. Do wy.......enia jest atencyjny prezes który jest zakałą tego klubu i stworzył wielki cyrk z Wisły Kraków sprawiając że czy to trenerzy czy pilkarze osiągają wyniki na 50-70 procent swoich możliwości.
Możemy wymienić Piotrusia Starzyńskiego na Ronaldo a za pół roku pisać że Ronaldo to jebany parodysta i nic Wiśle nie daje. Później Ronaldo pójdzie do Łęcznej i zrobi tam baraże, zaliczy jakieś asysty i bramki z Mlynskim. Także przede wszystkim Zaskroniec won bo nigdy nie będzie z nim normalnie. Nadchodzi hard reset w postaci AI a to oznacza kolejne kłopoty. Także ten ułomny człowiek będzie dalej po swojemu rozwalal klub ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Do Wisły to przed sezonem powinien trafić Jakub Kuzdra. Był wolny , potrafi zapiepszać w dodatku kibic Wisły. Ale wolano jakiegoś Eneko i inne wynalazki. Jak jest do wyjęcia z Chrobrego to brać go.
![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niestety nie mam pewności, że ten scenariusz się nie wydarzy.
Bo jak mam mieć, skoro Królewskiemu i Ramirezowi przyszedł do głowy pomysł przedłużania kontraktu z Łasickim? I tutaj wcale nie chodzi mi o jego aktualną kontuzję. Po prostu chłop nie jest żadną wartością dodaną w 1 lidze (o ekstraklasie nie wspomnę bo po co) a jego kontrakt - z podwyżką - będzie jednym z najwyższych w drużynie... Oczywiście to nie są porównywalne przypadki ale chodzi o sposób (nie)myślenia. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Tylko biedny Michał Żyro nic dalej nie wie... Dlaczego? Bo od jakiegoś czasu jest zdrowy. Ten to ma pecha ![]() ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Potrzebny przede wszystkim na cito ofensywny pomocnik, który nie boi się przetrzymać piłkę z przodu, który będzie potrafił ją przegrać do Rodado lub innego napastnika!!! Wisłą od kilku ładnych lat nie zagrała prostopadłej piłki do napadziora, potrzebni też skrzydłowi, od biedy Baena z Villarem mogą zostać na prawej, ale Alfaro to jeździec bez głowy, w dodatku często ustawiany przez Rude na 10. Do obrony spróbowałbym wyciągnąć naszego Klemenza z Łęcznej, człowiek skrojony na tę ligę, ambitny i w miarę ogarnia grę w polu bramkowym, na cito dwóch bocznych obrońców, najlepiej do wyjściowego składu, resztę niech oceni NOWY TRENER...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Klemens, dajcie spokój. Gra to samo co Uryga, tylko niżej. Wczoraj robił wszystko żeby Tychy zdobyły bramkę, ale ale Gostomski dwoił się i troił. Tam spokojnie.moglo być 3-0 dla Tychów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
swoją drogą, jak weźmiemy wypisywane tutaj teorie o genetycznej supremacji Hiszpanów nad Polakami w piłce, na jego przykładzie możemy spróbować odpowiedzieć na pytanie które od stuleci nurtuje filozofów, bioetyków i pedagogów: czy o tym, że się nie przebił, zadecydowała bardziej hiszpańska natura, czy polskie wychowanie ![]() ale siadłby taki esej dr hab. Markusa na 1,5 strony A4
Ostatnio edytowane przez Watts : 28.05.2024 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie nie
po prostu przy takim miksie dziecko dziedziczy cechy po obu rodzicach , czasem sam dobre, przewaznie pomieszane , a czasem same zle , nam sie trafił ostatni przypadek ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie jest zapasiony jak Tarasovs który gra z nim w parze ale szału nie robi (mam wątpliwości co do jego szybkości i zwrotności, co przy lepszych napastnikach niż w II lidze może być już problemem) może by się nadał na I ligę zamiast Urygi, ale musiałby mieć kogoś dobrego i doświadczonego koło siebie technicznie i przy wyprowadzaniu piłki nawet jak na realia II ligi top ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Markus się jednak mocno uakatywnił po ostatnim blamażu, niejako chcąc wziąć w obronę hiszpański projekt który firmuje Rude z Ramirezem. Widać że idzie to w kierunku jaki oczekuje. Nie można się poddawać po jednej przypadkowej rundzie, gdzie dopiero trener poznaje zespół.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2022
Offline |
|
Młyński ze Starzyńskim może nie są jakimiś kluczowymi postaciami Łęcznej, ale coś tam grali... Ja bym na ten sezon podziękował wszystkim, którym kończy się kontrakt i może jedynie przedłużył Sobczaka, choć też nie za miliony monet i skupiłbym się na przygotowaniu fizycznym, dlaczego te chłopaki nie mają np. szybkości, którą wykazywali wcześniej lub w innych klubach? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o przygotowanie fizyczne itp tylko zwykły mental. Nie będzie dobrze w klubie gdzie
-prezes to pajac - prezes wojuje z całym światem - prezes nic nie wymaga - prezes zawsze cię chwali (to w dłuższej perspektywie demotywuje) - prezes mówi, że dopóki on rządzi to trener x czy y będzie pracował (żenada) - prezes mówi, że swoich ludzi nie zostawia - niby spoko, takie poczucie jednosci i bezpieczeństwa ale z drugiej strony parodia bo np nie zostawia kalek i cieniasów w potrzebie - w klubie nie ma fachowców - prezes udaje biznesmena i oświeconego a jest zwykłym Dyzmą, który nawet nie umie ogarnąć cateringu na meczu - prezes nic nie wymaga bo usprawiedliwi każda porażkę, np 10 miejsce to po prostu słabo ale pracujemy nadal i budujemy długofalowo - żenada tak .......ić - w klubie "grają" kaleki i dzieci, przecież z 40 graczy i tak do gry jest 10. Na tych 10 jest cala odpowiedzialnosc za klub. Nieźle to musi w....iac gdy jest taka kadra, kaleka zarabia prawie tyle/tyle/więcej niż Ty, a nic się od niego nie wymaga, tylko Ty musisz ogarnac - prezes zatrudnia parodystów zamiast trenerów. Jak maja sie czuc pilkarze, ktorzy maja awansowac a dostaja jako przełożonych żółtodziobów, którzy sami się uczą? - prezes zatrudnia jakichś grubasów, parodystów, pariasów bo była okazja... Wisła Kraków to jest klub mem i dlatego nic tu nie gra. Bo w klubie nie gra. Głowa więc nie gra. I tylko dlatego Wisla ma wyniki poniżej potencjału zawodników. Ten klub niszczy piłkarzy, tu się zostaje wrakiem człowieka. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
|
|

|
||||||