|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Myślałem że mistrz ironii zrozumie ironię.
Wygląda na to że to ty nie rozumiesz o czym mówisz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Jest jeszcze możliwe, że nasz trener zaatakuje 11 miejsce w tabeli. Co prawda teoretycznie, ale jest.
Skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ale kto taką teorię postawił? Ja jedynie pokazałem absurdy w myśleniu wiadomego użytkownika. Ani Sobolewski, ani Rude, nie powinni zostać tu zatrudnieni. Jak fatalny jest ten Rude, skoro punktuje gorzej od wyszydzanego(dla mnie po prostu słaby trener) Sobolewskiego? Kurde, to nie fizyka kwantowa, żeby zespół po wielu tygodnia cieszył się z punktów, zwycięstw w tak słabej lidze. A tu mamy chłopa, który nie wie co robi.
Absolutnie trzeba winić trenera. Widać o tym zawodzie masz małe pojęcie. To trener przygotowuje drużynę do meczu i to on wystawia danych piłkarzy(=bierze odpowiedzialność za ich błędy). To on odpowiada za ich formę i to on odpowiada za budowę tej formy. On odpowiada za właściwe podejście do piłkarzy(motywacja, sprawy mentalne). To on wymyśla taktykę w jakiej muszą radzić sobie nasi kopacze(może wielu nie jest stworzonych do akurat takiej?).
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 22.05.2024 o godz. 02:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przypomnę, że skład drużyny w ofensywie był praktycznie taki sam czyli wykonawcy się nie zmienili. Spodziewam się, że wyjaśnisz ten paradoks. Ja mam na ten temat swoją teorię, ale chętnie poczekam na wyjaśnienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
tylko tak ![]() ps. Rude i rozwijanie zespołu ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Rzuciliście się na biednego człowieka i kąsacie z każdej strony.
Dajcie mu żyć w swoim świecie. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
Albowiem jest ona jak papier toaletowy. Rozwija się, ale generalnie jest do dupy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozwoju żadnego nie widać. Niektórzy widzieli po 3 meczach ale już się z tego zgrabnie wycofali.
Za Sobolewskiego graliśmy często dość prymitywnie - piłka do boku i wrzutka lub piłka do boku i niech jeden z Hiszpanów drybluje. Przynosiło to jakieś rezultaty z przodu ale generalnie nic nie zostało zbudowane. Teraz ciężko powiedzieć co my chcemy grać. Niby coś w stylu krakowskiej piłki co już w samym założeniu jest skrajnym debilizmem ale cóż poradzić. My jak widać musimy wymyślać futbol na nowo. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam rację co do trenera. Ponieważ ja się znam na piłce, a wy nie - ale po co i dla kogo ja to piszę.
Niemniej napiszę. Tak że stosujcie sobie te puste porównania i argumenty retoryczne, ale wiedzcie, że jesteście głupi. Proponuję jednak przestać stosować prymitywne metafory i chłopskie racje i posłuchać kogoś, kto ma rację, jak ja. Można by tak w nieskończoność, ale mądremu wystarczy słowo, a głupiemu to i elaborat mało. W zasadzie piszemy na innych forach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wy debile.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - graczy do stylu, jakim chce grać Rude, nie znajdziemy na piłkarskim śmietniku.
Posiadanie piłki samo w sobie nie jest złe. Jeśli my mamy piłkę, to nie ma jej przeciwnik, który musi za nią biegać i się męczyć. Żeby to się jeszcze przekładało na ligowe punkty, to musi być jeszcze element przyspieszenia, zagrania na jeden kontakt na 20-tym metrze, na dużej szybkości, żeby ten blok obronny złożony z 8 cepów, którzy tylko czekają, żeby zajebać wślizg dwoma wyprostowanymi, jakoś rozerwać. Nasz mityczny atak pozycyjny do niczego nie prowadzi właśnie z tego powodu - nie mamy graczy do szybkiej, kombinacyjnej gry na jeden kontakt. Takich graczy nie znajdziemy z kartą na ręce. Teraz zadajmy sobie pytanie: kto w obecnej Wiśle jest w stanie tak grać? Rodado? Alfaro jak ma dobry dzień? Beana pokazał parę razy przyspieszenie, ale im bliżej bramki, tym coraz bardziej chłopa odcina i najczęściej jego akcje kończą się tragikomicznie. Nasza linia pomocy gra zazwyczaj statycznie i podania są w stylu ja do ciebie, ty do mnie. Brakuje przeszywających, prostopadłych podań, które zaskoczą linię pomocy i obrony przeciwnika. Nad obroną nie będę się znęcać, bo tam to jest często walka o dokładne podanie, nie będę od nich wymagać jeszcze do tego odpowiedniej szybkości.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.05.2024 o godz. 08:20.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Wisła od 10 lat chce grać jakimś stylem ale jest za biedna na dobrych wykonawców bla bla bla. Kto w ogóle wymyslił takie usprawiedliwienie? Co to znaczy, że my chcemy grać jakimś stylem? My mamy przede wszystkim wygrywać i to jest sedno sprawy. Mówienie, że m dążymy do jakiegoś stylu to tania wymówka dla patałachów pokroju Wuja, Sobol, Rude i Zaskroniec.
Bo my wiemy co robić, my umiemy i wszystko robimy dobrze ale brakuje nam pilkarzy odpowiednich. Kto normalny tak by powiedzial? Kto normalny będzie napierdalał głową w mur 2 lata i oczekiwał, że ten mur rozwali? W piłce chodzi o to aby wygrywać mecze i tak robi każdy, do tego dąży każdy. Uważam, że w Wiśle dorobiono ideologię do szukania wymówek. Tak samo jak szukanie świętego graala w postaci raz mlodych Polaków, raz w ogóle Polaków, teraz Hiszpanów, bo przecież pójście tylko w jeden kierunek może dać sukces. Teraz będzie to kierunek AI. Ja osobiście mam już dość tego .......enia, że w Wiśle się chce jakoś grać i każdy wie co i jak ale brakuje pilkarzy odpowiednich. Majac normalnego trenera, ktory ma widze i IQ powyżej 50, to na spokojnie z obecnym składem, ogarnął by taką taktykę żeby te mecze wygrywać. Bo to nic nadwyczajnego z dużym budzetem w polskiej I lidze wygrać większość meczów. A na wolfyego nie narzekajcie bo i tak bardzo ładnie się nauczył rozmawiać. Niemniej jak mówi przysłowie kto kąsał wcześniej ten teraz od kąsania inie. Wolfy po meczu z Odrą 2 marca: Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
btw Widac wolfy ma już urojenia wyższościowe dobrze rozwinięte, ciekawe co będzie dalej ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mimo że tracę czas, to napiszę w miarę prosto dla tych nielicznych tutaj którzy nie są kompletnymi kretynami (możesz dalej nie czytać Ogryzek). Załóżmy hipotetyczny (mało realny, ale nie niemożliwy) scenariusz: - wygrywamy z Termaliką, dwa mecze barażowe. Jakim trenerem jest Rude? Wykonał 200% normy, nie dość że awansował, to jeszcze dokonał niemożliwego i wygrał Puchar Polski. Wiadomo, laurki w mediach, Jaroo1, Jagul etc. włażą z powrotem w szpary między boazerią, reszta udaje że co złego to nie oni. Ocena - genialny trener, przetrwał kryzys i zwyciężył. Drugi (równie prawdopodobny): - ten sam co poprzednio, ale w ostatnim meczu przy remisie mamy karnego którego nie wykorzystujemy. Ocena? Było blisko ale zawiódł, kretyn, wiedział na co się pisze etc. Scenariuszy możemy zrobić bardzo wiele, np. taki w którym z Sosnowcem Sobczak nie zachowuje się jak debil. Można jednak zauważyć, że drobne wariacje w przebiegu meczu drastycznie zmieniają ocenę trenera który tak samo przygotował drużynę. To oznacza, że sposób analizy pracy trenera jest chybiony, za dużo w nim losowości, szczególnie w okresie jednej rundy. Nie interesuje mnie to. Nie interesuje mnie ocena wyniku, bo ta jest oczywista nawet dla większości tutaj. Wygrana - dobrze, przegrana - wywalić wszystkich, zaorać klub, wyp. właściciela (dowód jak PRL nadal żyje w ludziach)! Interesuje mnie gra, taktyka, jej wdrożenie vs. materiał ludzki etc. Czy Rude może odnieść z Wisłą sukces w przyszłym sezonie i czego do tego potrzeba. Uważam że tak, przy odpowiedniej przebudowie drużyny, która nie musi być bardzo kosztowna, ale musi być zrobiona bez patrzenia na wychowanków, urojenia o szkoleniu młodych etc. Akurat stoperzy są na rynku transferowym najtańsi i najłatwiejsi do sprowadzenia, tylko nie mogą mieć 35 lat albo długiej historii ciężkich kontuzji za sobą. Skład którym dysponuje Rude obecnie jest bardzo źle zbudowany. Zadecydowały o tym różne względy, nie tylko błędy Kiko ale też np. podpisane wcześniej kontrakty. W większości przed tym zanim Królewski stał się samodzielnym właścicielem. Zadaniem Jarosława jest ocena czy są w stanie zbudować Rude lepszy skład pod to co chce grać właściciel. Właśnie, to jest kolejna sprawa. Napisałem kilkadziesiąt razy wcześniej, że obecny styl gry nie pasuje do naszych możliwości finansowych. Pisałem o tym kiedy większość z piszących tu idiotów szydziła z możliwości spadku. Ale nie mam zamiaru pisać za każdym razem tylko dlatego że niektórzy tutaj mają pamięć muszki owocówki. Chcemy czy nie, poruszamy się w warunkach nakreślonych przez właściciela klubu, bo to on decyduje. Sobolewski nie jest w stanie w tych warunkach nic osiągnąć. Uważam że Sobolewski mógłby awansować grając prymitywną piłkę oparta na wrzutkach, grze faul etc. Ba, być może nawet nie s.......iłby się w następnym sezonie z hukiem z ligi. Problem w tym że przy wymaganiach Królewskiego jego szanse na awans są nikłe. Jest tak jak napisałem - moje przemyślenia odbiegają od Waszych bo moja inteligencja też różni się od Waszej. Możecie to zinterpretować jak Wam wygodniej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2024 o godz. 12:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Proszę panie analityku przedstawić jak to jest ogromny progress w stwarzanych sytuacjach/groźnych atakach/strzałach w najgorszych spotkaniach Rude i RS. Wybierz sobie dowolne spotkania, żeby nie było że cokolwiek sugeruje. Nie podpowiem ci gdzie znajdziesz takowe dane bo przecież twoja inteligencja na to pozwala, a zmysł analityczny sprawi że zrobisz to bez najmniejszego wysiłku. Czekamy zatem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Edit, podwójny post.
@Karherop - coś jest chyba z Tobą nie tak jeśli myślisz że ja teraz będę pisał takie analizy żeby cokolwiek udowodnić... Właśnie, komu? Tobie? Chyba sobie kpisz. Mogę czasem napisać co myślę, ale czasu na takie zabawy nie mam. Zastanów się czy ktokolwiek normalny poświęci kilka dni za darmo po to tylko żeby zaimponować komuś w internecie? Wiem, kibic z zasady nie jest normalny, ale są granice... Nie zmienia to jednak faktu że mam nadzieję że w klubie ktoś taką analizę pisze i to nie pod tezę, bo bardzo możliwe że jej wynik to "nie stać nas". @Jagul - wrzuciłem Cię jako przykład hejtera, post nie był skierowany do Ciebie, co zresztą jasno widać w Twojej odpowiedzi. Po prostu przy okazji większych spraw dbam o galerię fistaszków. Tylko tyle mogę zrobić dla ludzi którzy latami poświęcają mojej skromnej osobie tak wiele czasu i myśli. Czasem mnie to przytłacza, bo ja nie myśle o Was wcale...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2024 o godz. 12:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy,
Ja nie jestem Tobą żeby chować się w norze po kompromitacji ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawód trenera jest oceniany przez wyniki. Nawet "poprawa gry" nie jest CELEM SAMYM W SOBIE a środkiem do CELU czyli wyniku. W naszym wypadku awans był wyznacznikiem dobry/zły On tu nie przyszedł UKAŁADAĆ zespół na przyszły sezon, ale awansować w tym. Tego się trzymajmy. Natomiast jesliby nawet oceniać to co jest grane piłkarsko za Rude - samą grę bez wyników - to jest równie źle. Nie ściemniaj "narcyzie". Podsumowujac - awansuje (jest to wciąż prawdopodobne) - ale WŁAŚNIE patrząc na GRE wydaje sie bardzo odległe - osiagnie cel. Po to tu przyszedł. A zbudował coś? Niewiele... btw Ja tryzmam kciuki cały czas do kiedy mamy nawet tylko matematyczne szanse za zespoł i trenera - ale litości nie będzie jak i te 3 ostatnie mecze zjebie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czyli nie masz nic na pokrycie swoich naukowych odkryć tzn wyobrażeń
Jeśli zestawienie 3 czy 4 parametrów z 5 spotkań to dla ciebie praca na kilka dni to nie wiem o jakim analitycznym umyśle mówiłeś, bo na pewno nie swoim. Cóż, nie pierwszy raz nie czuje się zaskoczony. Zupełnie jak wtedy gdy chciało ci się liczyć średnia z konkretnych spotkań Rude vs RS bo wiedziałeś że pasują pod twoją tezę. Teraz nie pasuje pod nią nic, więc mówisz o pracy na kilka dni. Stand up Polska - otwierajcie nabór, taki talent nie może się marnować.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.05.2024 o godz. 13:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Karherop - tu nie chodzi o ocenę 3-4 parametrów w 5 meczach. Jak te mecze w ogóle wybierzesz? I jaki byłby tego cel? To nie numerologia...
Porównywanie meczy Rude vs Sobolewski to od początku była zabawa, nie moja wina że zareagowałeś na nowego trenera tak histerycznie... @Ogryzek - zaciekawiło mnie (i tylo to w Twoim poście, wybacz) co rozumiesz przez "nie będzie litości". Rozumiem że chodzi Ci o to że będziesz obrażał trenera w internecie i (być może) na stadionie? Zdaje się że nie nazywasz się Jarosław Królewski, o ile się nie mylę. Jednak, na wszelki wypadek - bądź człowiekiem, okaż litość ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2024 o godz. 13:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ze swojej strony podpowiem 2 drobiazgi. Sprowadźmy dobrego bramkarza "młodzieżowca" i porzućmy pomysł z Dudą na środku pola. Nawet Wisła może sprowadzić piłkarza, który będzie go przerastał (co nie powinno być trudne) i da nam jakieś liczby. Jeśli uda się przeprowadzić powyższe i zakontraktować lepszy szrot od obecnego na kilku pozycjach, awansujemy do ekstraklasy bez względu czy trenerem będzie Rude, Srude czy mój kot. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na drugiego Rodado bym nie liczył, za to obrońcy dużo lepsi niż obecnie - szczerze, uważam że trudno byłoby o gorszych. Chociaż jak znam życie to mogę jeszcze tych słów pożałować... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Widzę, że Jerry1986 przelogował się z konta Markusa i drozda oraz lesiapw na konto wolfyego, po czym zaczął odzywać mordę przez to konto i się kompromituje.
Wolfy, lepiej wracaj pod kamień, bo ktokolwiek z sekty Zaskrońca zacznie się tu udzielać to się kompromituje. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Królewski - analityk Rude - analityk Wolfy - analityk Wszystko się pięknie układa tylko dlaczego przypomina mi się zdanie Kasperczaka, cytowane z Boya-Żeleńskiego: "Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Obaj wiedzą jak [analitycy - ode mnie FraMat], żaden nie potrafi" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W tej rundzie interesuje mnie tylko wynik.
Tak naprawdę klasyfikacja Wolfy'ego to faktycznie była tylko zabawa, tyle że - jak rozumiem - Wolfy dobrze się przy niej bawił tylko do momentu, w którym pokazywała, że Rude jest jakimś skokiem jakościowym w porównaniu do Sobolewskiego. Teraz już się przy niej nie bawi tak dobrze. A ponieważ najważniejszy jest wynik, Wolfy ma rację, że póki co Rude może go jeszcze zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To tak dla sprostowania. Dla większości (pewnie 99%) kibiców na tym forum wynik jest najważniejszy - czyli awans. Tak, poczekamy (oby pomyślnie) 2 tygodnie jeszcze żeby móc się cieszyć z awansu albo przy braku moc sobie swobodnie "poużywać" na Królewskim, Rude i piłkarzach. ja wolę te pierwszą opcję.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.05.2024 o godz. 14:44.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
- rozliczenie Rudego jako takiego - tutaj mnie osobiście od początku rundy interesuje tylko i wyłącznie wynik i tylko z tego będę chłopa rozliczał; - rozliczenie bajań forumowiczów z tego, co to niby miał Rude wnieść do gry Wisły i co się faktycznie sprawdziło. Tutaj można się bawić do woli. Byle tylko nie mieszać tych dwóch różnych systemów walutowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tylko, że poprawę gry widać. Problem w tym, że indywidualne obcinki niby poważnych członków drużyny sprawiają, że wyników nie ma.
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To co Ciebie interesuje to już kwestia indywidualna. Zdajesz sobie sprawę że to też bajania, skoro tak tytułujesz moje posty? Mam nadzieję. Inaczej sugeruję przerwę na forum. @Ogryzek - Możesz mi wyjaśnić o czym Ty piszesz? Napisałem przecież że wynik NIE jest dla mnie jedynym punktem w sezonie ratunkowym w kwestii oceny Rude. Nie jest nawet najważniejszy. Szkoda czasu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2024 o godz. 15:27.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|