The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2024, 12:24
Z tego co pisze wolfy wniosek płynie jeden - Rude robi wyniki ponad stan!
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.05.2024, 12:41
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pisze wolfy wniosek płynie jeden - Rude robi wyniki ponad stan!
Nie, wyniki ustabilizowały się na podobnym poziomie co za Sobolewskiego.
Oczywiście, możemy ściągnąć trzeciego trenera (jak chce Karherop) żeby sprawdzić czy może jednak da się awansować bez obrony.

Ja bym jednak poszedł nowatorską drogą i ściągnął jakichś ogarniętych stoperów i bocznych obrońców. Takich o odpowiednich parametrach fizycznych i ogarniętych na poziomie pierwszej ligi.

Wiem, wiem, nic na to nie poradzę - lubię szokować.

P.S. Jaki Ty jesteś prymitywnie głupi
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2024 o godz. 12:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 21.05.2024, 12:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale wyniki za Sobolewskiego tłumaczyłeś tym, że tenże jest parodystą.

Przyszedł nowy trener i nic się nie zmieniło. Czy coś z tego można wywnioskować?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2024, 12:51
MaLk napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale wyniki za Sobolewskiego tłumaczyłeś tym, że tenże jest parodystą.

Przyszedł nowy trener i nic się nie zmieniło. Czy coś z tego można wywnioskować?
Zmieniła się gra ofensywna. Pogorszyła się gra w obronie w ostatnich meczach (tak jak u Sobolewskiego pod koniec zeszłego sezonu - presja).

Co można wywnioskować masz wyżej - trzeba wreszcie ściągnąć obrońców na poziomie top pierwszej ligi, nie pozycji spadkowych. Plus defensywnego pomocnika.

Twoje próby sprowadzenia tego tylko i wyłącznie do plebiscytu Rude dobry/zły są żałosne. To co napisałem powyżej jest prawdą bez względu na to kto będzie trenerem w przyszłym sezonie. Jeżeli Rude, to charakterystyka tych obrońców musi być inna niż dla Moskala grającego bardziej zrównoważony futbol.

Ale spoko, baw się w demagogię Nie mam serca nawet wchodzić w temat mojego osobistego stosunku do Rude który jest neutralny. Tak wiele macie radości.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.05.2024, 12:57

Może to zabawa? Jak Twoje porównania Sobolewski vs Rude
Myślałem, że Twój bystry umysł to zauważy.
Widzę, żę wjeżdża już też mityczny argument presji.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 21.05.2024 o godz. 12:59.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.05.2024, 13:09
O ja pierdziu, ciężko się to czyta.
Wyniki na poziomie Sobolenki (- 6 pkt na tym etapie) podczas gdy Sobolenka był parodystą.
W tym miejscu nie wspomnę o Dejvim Bregu, ktory przeciez dal nam 6 punktów ekstra.
Czyli gdyby nie ten wirtuoz z Albanii to Rude mialby zawrotne 13 punktow ugrane
Poprawiła sie gra ofensywna - no tak, to widać gołym okiem. Dlatego Rodado bierze piłkę i chce zapierdzielac przez pół boiska.
Naprawdę, cięzko sie to czyta.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 21.05.2024, 13:10
Zmieniła się gra ofensywna. Pogorszyła się gra w obronie w ostatnich meczach (tak jak u Sobolewskiego pod koniec zeszłego sezonu - presja).
Ergo, Rude właściwie nie zmienił niczego kluczowego w stosunku do parodysty.

Cytat:
Co można wywnioskować masz wyżej - trzeba wreszcie ściągnąć obrońców na poziomie top pierwszej ligi, nie pozycji spadkowych. Plus defensywnego pomocnika.
Zaje*isty plan. Zatrudnijmy lepszych piłkarzy. Ze też nikt do tej pory na to nie wpadł, a to takie proste. Zwolnić 5 piłkarzy i znaleźć 5 lepszych.

No dobra, a teraz zejdźmy na ziemię.

Cytat:
Twoje próby sprowadzenia tego tylko i wyłącznie do plebiscytu Rude dobry/zły są żałosne.
W ogóle mnie nie interesuje plebiscyt Rude dobry/zły. Interesuje mnie w tej chwili Twoja konsekwencja. Za Sobolewskiego to wszystko była wina parodysty Sobolewskiego. Za Rudego, ci sami piłkarze grają w obronie jeszcze gorzej, ale Rude nie ma z tym nic wspólnego, to wina słabych piłkarzy, Tych samych piłkarzy.

Jesteś w tym równie konsekwentny, co Markus w ocenie Kiko.

Mnie nie zależy na żadnym dobry/zły/neutralny. Mnie zależy na tym, żeby obiektywnie i uczciwie, przy użyciu tych samych miar oceniać to, co Rude, Sobolewski, Kiko, Królewski itd. zrobił dobrze, a co zrobił źle. Krok po kroku. Bo każdy z nich zrobił coś dobrze, każdy coś źle. To, jaką sobie ktoś potem na tej podstawie wyrobi całościową opinię, to jego prywatna sprawa.

Apeluję po pierwsze o dokonywanie takich analiz, a po drugie o uczciwość w tych analizach, a nie co chwilę zmiany podejścia, że jak przy Sobolewskim byłem na nie, to wszystko jest jego winą i wszystko spieprzył, ale jak już Rude był na tak, to wszystko, co przy użyciu tej samej miary byłoby też i jego odpowiedzialnością, to nagle jest winą wszystkich innych tylko nie jego.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2024, 13:19
Wolfy to jeden z przedstawicieli polskiego bagienka, który będzie usilnie bronił swoich chorych też w imię swej nieomylności. Nawet na szkodę klubu ale żeby nie wyszło że on się mylił. Będzie też bronił gówna zamiast powiedzieć prawdę, a takie podejście zawsze się kończy patologia, układami, ukladzikami itp zamiast etosu pracy wystarczy że się ma ładne oczy i już wolfy powie że jesteś spoko gościu i fachowiec.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.05.2024, 13:39
Zmieniła się gra ofensywna. Pogorszyła się gra w obronie w ostatnich meczach (tak jak u Sobolewskiego pod koniec zeszłego sezonu - presja)..
Pogorszyła się gra w obronie ale dla odmiany pogorszyła się też gra ofensywna. Jak masz twarde dane które wskazują że jest lepiej, co więcej, nie jesteśmy ograniczeni do dokonań jednego zawodnika to prosze o takowe.

@MaLk, nic dodać, nic ująć
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.05.2024 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 21.05.2024, 13:44
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy to jeden z przedstawicieli polskiego bagienka, który będzie usilnie bronił swoich chorych też w imię swej nieomylności. Nawet na szkodę klubu ale żeby nie wyszło że on się mylił. Będzie też bronił gówna zamiast powiedzieć prawdę, a takie podejście zawsze się kończy patologia, układami, ukladzikami itp zamiast etosu pracy wystarczy że się ma ładne oczy i już wolfy powie że jesteś spoko gościu i fachowiec.
Jak JK albo jeszcze ktoś każe to będą pisać każdą bzdurę.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 21.05.2024 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 21.05.2024, 14:41
Wolfy ma racje. Zatrudnijmy top obroncow z 1 ligi, jak Lechia bocznych. Kalahura z Resovii czy Pile z Chrobrego. Przeciez to nie w Lechii stali sie czolowymi obroncami, byli nimi wczesniej...

Ba, dodam do tego, ze Jaroch w tamtym sezonie znalazl sie w zestawieniu najlepszych bocznych obroncow, Lasicki w srodkowych, a Junca lewych
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.05.2024 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.05.2024, 14:43
wolfy watch: punkt 1
Znowu się włączył asperger - zamiast dyskusji odruchowe, bezwiedne, spontaniczne obrażanie interlokutora.
Nie przejmujcie się panowie - im więcej obrażania tym więcej dowodów na brak argumentów.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 21.05.2024 o godz. 14:46.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.05.2024, 14:50
wolfy watch - punkt 2
Zmieniła się gra ofensywna.
Faktycznie:
Zgodnie z wolfy'owym Rude watch
Czternaście meczów Sobola - bramki 26-16
Czternaście meczów Rude - bramki 24-25

Nie dość, że pogorszyła się gra obronna - i to znacząco to pogorszyła się gra w ataku.
Jakimi to lepszymi obrońcami dysponował Sobolewski, że zespół tracił mniej bramek? Nawet w fazie końca sezonu i pojawienia się presji?

Jakimi to lepszymi napastnikami dysponował Sobolewski, że zespół strzelił więcej bramek? Choćby dwie więcej?

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.05.2024, 15:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
wolfy watch: punkt 1

Znowu się włączył asperger - zamiast dyskusji odruchowe, bezwiedne, spontaniczne obrażanie interlokutora.
Nie przejmujcie się panowie - im więcej obrażania tym więcej dowodów na brak argumentów.
To nie ASPERGER

To zwykłe kompleksy "zakompleksionego narcyza". wolfy jest narcyzem i mysli że jest najmadrzejszy na tym forum, dlatego UMNIEJSZA innym żeby samemu się dowartościować.
(Jak to mówią o takich ludziach jak wolfy "wyżej sra niż dupe ma")

To takie proste u niego, umniejszyć innym znaczy jestem mądrzejszy/lepszy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 21.05.2024, 16:20
Nic, kompletnie nic nie tlumaczy Rude. Dno dna.

Jak sie ma wagony wegla w obronie, to nie ustawia sie ich na polowie boiska, szczegolnie jak przeciwnik ma szybkich zawodnikow i umie grac w pilke. Pisalem i sie bede powtarzal - nie ma analizy przeciwnika, nie ma refleksji jak ich gra bedzie korespondowala z nasza. My mamy grac wlasna pilke i nie patrzymy na przeciwnika. No to mamy w....... za w.......em z kazdym kto choc troche umie w pilke. Czego tu ktos nie rozumie?

A krolewski to kretyn czystej wody. Niczego sie nie nauczyl z historii z parodysta i tekstami "to trener na lata, bez wzgledu na awans lub brak bedzie trenerem". Teraz jest ten sam blad robiony. Chociaz to nie jest wielblad. To idiotyzm czystej wody. Pomijam juz brak presji i motywacji dla druzyny, bo przeciez nic sie nie zmieni jak nie awansujemy.

Obrzydzono mi Wisle skutecznie i na ostatni mecz sie nie wybieram. Obejrze 45 minut tak jak z GKSem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2024, 16:40
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy ma racje. Zatrudnijmy top obroncow z 1 ligi, jak Lechia bocznych. Kalahura z Resovii czy Pile z Chrobrego. Przeciez to nie w Lechii stali sie czolowymi obroncami, byli nimi wczesniej...

Ba, dodam do tego, ze Jaroch w tamtym sezonie znalazl sie w zestawieniu najlepszych bocznych obroncow, Lasicki w srodkowych, a Junca lewych
Jaroch czy zdrowy Junca to jest top pierwszej ligi, Łasicki raczej chyba dobrze wyglądał przy Muli. Przy czym to nie muszą być obrońcy z pierwszej ligi, ważne żeby nie odstawali poziomem.
Teoretycznie łatwiejsze niż ściągnąć kolejnego Rodado.

@Karherop - były przytaczane statystyki pierwszej ligi: liczba kontaktów z piłką w polu karnym, posiadania piłki w trzeciej tercji, podań otwierających etc. W niemal wszystkich Wisła była na pierwszym miejscu.
Ty weźmiesz gole i punkty i to są jedyne statystyki jakie ogarniasz. To jest dyskusja bez sensu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2024 o godz. 16:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2024, 17:02
.
@Karherop - były przytaczane statystyki pierwszej ligi: liczba kontaktów z piłką w polu karnym, posiadania piłki w trzeciej tercji, podań otwierających etc. W niemal wszystkich Wisła była na pierwszym miejscu.
Ty weźmiesz gole i punkty i to są jedyne statystyki jakie ogarniasz. To jest dyskusja bez sensu.
Jesli weźmiemy udział w zawodach kto więcej będzie miał posiadania czy kontaktów w polu karnym przeciwnika to bylibyśmy czołowa ekipa w Polsce. Pal licho, że akurat uczestniczymy w rozgrywkach w których liczą się inne wartości. Takie jak strzelone oraz tracone bramki.

Kuriozalne rozgrywki, prawda?

PS. Przytaczałem statystykę posiadanego prowadzenia w meczu jako dowód fatalnego zarządzania spotkaniami przez Rude to udajesz że nawet tego nie było 😂

PS.2. Od początku kadencji Rude, bardziej niż zdobywanie punktów interesowało go wprowadzanie swojego systemu gry. Mniej więcej po spotkaniu z Chrobrym się to skończyło, gdy się zorientował że nie stworzył samograja który na luzie będzie w czołówce i zespoły przeciwników przeciw Wiśle z łatwością potrafią się ustawić. Nie wiem czy dało się bardziej zlekceważyć te rozgrywki i przeciwników niż to co odwalił Rude na początku wiosny.

PS3. Trener Lechii powiedział że na ich szczęście Wisła zmieniła trenera i nie zostawiła Jopa, bo byłoby im trudniej wygrać ligę. Jakis komentarz?

Analizując postawę ligowych rywali Grabowski wspomniał o sytuacji Wisły Kraków. Zdradził, że jego zdaniem drużyna byłaby groźniejsza, gdyby pierwszym trenerem pozostał Mariusz Jop. Po odejściu Radosława Sobolewskiego prowadził on Białą Gwiazdę w trzech meczach, zaś wiosną postawiono na Alberta Rude, w którego sztabie znajduje się właśnie Jop.

– Wisła Kraków zasługuje na awans. Myślę, że rola sztabu jest kluczowa. Zwróciłbym tu uwagę na Mariusza Jopa w sztabie trenera Rude. Powiem szczerze, że cieszyłem się, że Mariusz nie został pierwszym trenerem Wisły Kraków bo wiedziałem, że mielibyśmy wtedy duże problemy, jeśli chodzi o tę rywalizację – przyznał Grabowski.

5 maja 2024
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.05.2024 o godz. 17:22.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.05.2024, 17:30
Trener Lechii chuja się zna
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.05.2024, 17:59
https://x.com/qubu01/status/1792961648975634672
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.05.2024, 18:15
Oczywiście, możemy ściągnąć trzeciego trenera (jak chce Karherop) żeby sprawdzić czy może jednak da się awansować bez obrony.

Ja bym jednak poszedł nowatorską drogą i ściągnął jakichś ogarniętych stoperów i bocznych obrońców. Takich o odpowiednich parametrach fizycznych i ogarniętych na poziomie pierwszej ligi.
Ta cała wypowiedź jest tak kuriozalna...

To po co było zmieniać trenera, skoro wyniki są(a nie są, bo są gorsze) jak za Sobolewskiego? Zmienia się po to, żeby było lepiej i nie lepiej minimalnie, ale znacząco lepiej, czyli przejście do punktowania na poziomie 1,9 i więcej.

Sobolewskiego trzeba było zwolnić, bo ch*ja się zna. Rude natomiast trzeba lepszych piłkarzy... kurtyna . Może trzeba było Sobolewskiemu lepszych sprowadzić, to i wyniki byłyby lepsze?

Kolejny forumowy "geniusz" obok Markusa.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.05.2024, 18:57
Czyli wg teorii Sobol powinien zostac ? Jprld ....wymiekam juz
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 21.05.2024, 19:05
Obawiam się, że nasza gra obronna leży także dlatego, bo nie poradził sobie trener. Za Sobolewskiego grali lepiej, chociaż skład obrony był podobny.

Zatrudnienie nowych piłkarzy do obrony jest bez sensu, bo nie mamy pieniędzy na gwiazdy, a solidnych ligowców zły trener (jeśli Rude jest zły, przynajmniej w zakresie gry obronnej) zamieni w patałachów w 2 miesiące.

Albo inaczej: nawet jeśli Rude nie sprawił, że Uryga wystawia kolegów na miny, Eneko daje prezenty rywalom, Raton robi pawełki, a Łasicki nie radzi sobie na boku, to nie zrobił też nic, aby bramkę przymurować. Może należało grać 5 z tyłu, może to, a może tamto. Koniec końców gra obronna leży.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2024, 20:00
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Teoria jest jedynie taka że Rude nie powinien zostać w ogóle zatrudniony. Chyba że Królewski chciał udowodnić, że można punktować gorzej niż Sobolewski. To mu się na pewno udało.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.05.2024, 20:14
Teoria jest też taka, że przyjście Rude niewiele zmieniło (no, może poza postawieniem na postawienie nowego pucharu w gablocie).
Zarówno Sobol jak i Rude kiepsko sobie radzą w normalnej ligowej młócce.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2024, 20:27
Prawdopodobnie gdyby nie Rude to właśnie spadalibyśmy z ligi. A tak to zrobił tę średnią 1,35 i jest nawet szansa do końca na baraże i awans.
Problemy z jakimi spotkał się Rude
- sabotowanie gry przez Polaczków. Specjalnie wsadzają na minę panów piłkarzy z Hiszpanii aby Wisła przegrywała
- słaby blok obronny. O wiele gorszy niż do dyspozycji miał Sobolewski
- morale psute przez Polaczków. Hiszpanie patrzą i im się odechciewa grać
- ogólny marazm drużyny. Dopóki im się chciało to były oszałamiające wyniki, odkad im się odechciało to nie wygrywają

I teraz niech każdy zrobi rachunek sumienia i odpowie czy Pan Trener Albert Rude jest do zwolnienia czy należy mu się pomnik za te wyniki.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.05.2024, 21:12
Cieżko to przełknąć, ale wszystko wskazuje na to, że dziś z Sobolem mielibyśmy lekko 6 punktów więcej

ale bylibyśmy bez PP
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.05.2024 o godz. 21:16.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2024, 21:17
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ergo, Rude właściwie nie zmienił niczego kluczowego w stosunku do parodysty.

Zaje*isty plan. Zatrudnijmy lepszych piłkarzy. Ze też nikt do tej pory na to nie wpadł, a to takie proste. Zwolnić 5 piłkarzy i znaleźć 5 lepszych.

No dobra, a teraz zejdźmy na ziemię.

W ogóle mnie nie interesuje plebiscyt Rude dobry/zły. Interesuje mnie w tej chwili Twoja konsekwencja. Za Sobolewskiego to wszystko była wina parodysty Sobolewskiego. Za Rudego, ci sami piłkarze grają w obronie jeszcze gorzej, ale Rude nie ma z tym nic wspólnego, to wina słabych piłkarzy, Tych samych piłkarzy.

Jesteś w tym równie konsekwentny, co Markus w ocenie Kiko.

Mnie nie zależy na żadnym dobry/zły/neutralny. Mnie zależy na tym, żeby obiektywnie i uczciwie, przy użyciu tych samych miar oceniać to, co Rude, Sobolewski, Kiko, Królewski itd. zrobił dobrze, a co zrobił źle. Krok po kroku. Bo każdy z nich zrobił coś dobrze, każdy coś źle. To, jaką sobie ktoś potem na tej podstawie wyrobi całościową opinię, to jego prywatna sprawa.

Apeluję po pierwsze o dokonywanie takich analiz, a po drugie o uczciwość w tych analizach, a nie co chwilę zmiany podejścia, że jak przy Sobolewskim byłem na nie, to wszystko jest jego winą i wszystko spieprzył, ale jak już Rude był na tak, to wszystko, co przy użyciu tej samej miary byłoby też i jego odpowiedzialnością, to nagle jest winą wszystkich innych tylko nie jego.
Ależ ja oceniam obu trenerów tak samo, ale nie na podstawie tak prymitywnych kryteriów jak Ty i Karherop.

Zadaniem trenera jest ustawienie piłkarzy tak żeby stwarzali sytuacje. U Sobolewskiego stwarzaliśmy ich śmiesznie mało, u Rude bardzo dużo w większości meczy. To że z takim Sosnowcem nie wygraliśmy 10-0 to już wina piłkarzy, setek było dość włącznie z jednym karnym i minimum jednym niepodyktowanym. Podobnie z Resovią.

Identycznie w obronie, kiedy piłkarz robi coś kretyńskiego (patrz ostatnie mecze) to trudno winić trenera. Można go winić że tak długo stawiał na Krzyżanowskiego, ale nie za to że Uryga jak kretyn zagrywa do zawodnika Katowic o Satrustegui go fauluje na czerwo. Albo za to że Sobczak udawał Lewandowskiego w 93 minucie meczu, albo za to że Colley który strzelił 0 goli w tym sezonie próbował w łatwej sytuacji strzelać piętą. Albo że piłkarze z Chrobrym mieli wywalone, co u nas jest już poniekąd tradycją w Wielką Sobotę. I mogę tak długo...

Ja oceniam grę, statystyki służą uzupełnieniu obrazu. Tylko w ten sposób można ocenić czy i jak trener wpływa na zespół.

Możecie sobie żonglować statystykami że Sobolewski zdobył 0.2 punktu na mecz (przy takiej próbie to tylko zabawa) albo że straciliśmy mniej goli, wasze prawo, ale dla mnie to nonsens. Staram się ocenić jak trener rozwija zespół w oderwaniu od rzeczy na które nie ma wpływu.

Można by dłużej i dokładniej, ale mi się nie chce bo wiem że i tak tracę czas. To jest rozmowa dziada z obrazem. Nie rozumiesz o czym piszę, stosujesz prymitywne metody oceny i szukasz innych informacji niż ja. Na dobrą sprawę to my mówimy o zupełnie innych rzeczach.

@LucjuszWielki - z Sobolewskim raczej nie mielibyśmy więcej punktów, bo im bliżej końca sezonu tym większa presja. My już wiemy jak radził sobie z nią Sobolewski...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2024 o godz. 21:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 21.05.2024, 21:23
Nie no sorry ale pamiętam jak za Sobola w którymś zremisowanym albo przegranym meczu mieliśmy chyba 80 grożnych ataków.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 21.05.2024, 21:28
My nie zmieniliśmy Sobola na Rude tylko Sobola na Jopa a Jopa na Rude.Sam nie byłem zwolennikiem postawienia na Jopa bo myślałem że znajdziemy kogoś naprawdę dobrego.Z perspektywy czasu myślę że z Jopem zakręcilibyśmy się koło bezpośredniego awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2024, 21:28
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nie no sorry ale pamiętam jak za Sobola w którymś zremisowanym albo przegranym meczu mieliśmy chyba 80 grożnych ataków.
A te groźne ataki polegały na tym że ktoś miał piłkę 20 metrów od bramki i nie kończyły się strzałem.
W przypadku Rude jest sytuacja w polu bramkowych, ale nasz piłkarz ładuje w bramkarza. Albo obok bramki.

Dlatego nie rozumiesz o czym mówisz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów