The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2024, 17:32
Markus napisał(a):Wyświetl post
Świetne. Czyli wedle mojego sposobu myślenia "Kiko odpowiada tylko za sukcesy, a porażki są sierotami", bo Królewski podjął decyzję, by zamiast zatrudnić skautów postawić na sztuczną inteligencję realizując swoje wizje. To jest ta porażka i decyzja Kiko. Niby nie potrafił zorganizować sobie dziś współpracowników, mając tu pełną swobodę manewru. On sobie wymyślił sztuczną inteligencję zamiast skautów. Uhum.
Skąd spekulacja, że tam było jakieś "zamiast"? Skąd spekulacja, że poprzednio miał inną swobodę? Skąd spekulacja, że Królewski coś mu narzucił?

Cytat:
Jakim cudem wcześniej udało mu się dobrać w takim razie właściwych współpracowników?
Nie wiem. Ponieważ za kolejnym razem mu się nie udało, to nie jestem na tyle odważny, żeby z jednego udanego razu wyciągać jakiekolwiek całościowe wnioski o umiejętnościach Kiko w tym zakresie. Na tym polega różnica między nami i naszym podejściem. Nie oceniam po jednostkowych zdarzeniach. Nie pomijam innych jednostkowych zdarzeń. Jeśli już miałbym oceniać - to szukam tendencji, a nie wybieram tego, co pasuje pod tezę.

Cytat:
Drugą porażką Kiko, za którą musi odpowiadać
Nie, wcale nie musi. To znaczy nie musi, pod warunkiem, że ktokolwiek chce być w swoim wnioskowaniu logiczny.

Ale widzę, że w ogóle nie zrozumiałeś o czym piszę (albo zrozumiałeś, tylko kolejny raz usiłujesz odwrócić dyskusję w zupełnie inną stronę), więc trochę szkoda mi czasu na tłumaczenie tego trzeci raz.

Cytat:
Czyli nie mieliśmy zespołu, który mógłby i powinien wiosną wygrać z takim Zagłębiem Sosnowiec.

Poważnie?
Fakty są takie, że mieliśmy kadrę, która na początku wydawała się zaje*ista. A potem przyszły mecze z silniejszymi przeciwnikami i o realną stawkę. Ta kadra przerąbała wszystkie te mecze, niezależnie od tego, czy w danym meczu akurat grał Igbekeme (albo inny Iksiński) czy nie, więc sorry, ale nie ma tak łatwo.

Można się oczywiście spierać o to, ile procent było w tym zasługi Sobolewskiego, a ile samych zawodników, którzy w decydujących momentach mieli kupę w majtkach (co oznacza, że nie byli odpowiednio dobrani do stawki), ale ignorowanie obydwu aspektów uwłacza racjonalnemu rozumowaniu w świetle faktów. Faktów, nie spekulacji.

Jeszcze więc raz, może i zespół ten powinien, ale wszystkie decydujące i wtopione mecze pokazały, że niekoniecznie mógł awansować.

Cytat:
Kiko w tym elemencie swoją robotę zrobił: stworzył zespół, który był w stanie odrobić i odrobił straty
No wiem, wiem.

Odrobienie straty - zasługa Kiko.

Wtopienie wszystkich decydujących meczów - sierota.

Cytat:
Skoro sprowadzasz rzecz do absurdalnego udawania, że nie widzę jego porażek, tam gdzie rzeczywiście swoimi decyzjami przegrał, zadałem proste pytanie: jakie poważne błędy popełnił podczas swojego pierwszego okienka w Wiśle jako Dyrektor Sportowy?
Podkreślenia moje, tak żeby - tradycyjnie - pokazać gdzie manipulujesz słowem.

Otóż cała zabawa polega na tym, że Kiko jest tutaj dłużej niż jedno okienko.

A jaki błąd w tym jednostkowym wycinku czasu popełnił? To można ocenić po czasie. Stworzył kadrę graczy, którzy byli w stanie na luzie odrabiać straty dopóki nie pojawiła się realna presja. Kiedy nikt nie wierzył w awans wygrywali. Kiedy pojawiła się realna możliwość awansu - każdorazowo zawalali, i to w koncertowy sposób. Czy w ramach pier*yliarda super hiper jakościowych Hiszpanów (umiejętności większości z nich nie odbieram) mógł spróbować znaleźć choć jednego gracza zdolnego do uniesienia presji w decydującym meczu? Nie wiem. Może mógł, może nie mógł. Fakty pokazują, że takiego gracza w decydujących momentach tamtego sezonu nie było. Może Sobolewski go schował tak głęboko, że - pomimo zmian w składzie pomiędzy Ruchem / ŁKS-em / Sosnowcem / Puszczą akurat pechowo ten jeden jedyny zawodnik nie miał możliwości objawić się światu i kibicom.

Aha, przypominam, że Kiko był zwolennikiem pozostawienia Sobolewskiego, na którego usiłujesz teraz zrzucić całość odpowiedzialności za wyniki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów