The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2024, 16:07
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Sukces to jedno. Drugie to sytuacja w tabeli i powtarzanie bzdur na temat MADA i Lechii.

Nic nam po PP jesli nadal bedziemy tkwic w 1 lidze.

A obecnie roznice miedzy Wisla a Lechia sa takie ze:

- Lechia w zasadzie juz awansowala
- Lechia nie ma dlugow
Wczoraj czytałem, że Lechia wisi jakiejś Łotewskiej drużynie 2 mln E za zawodników których stamtąd kupiła. Więc z tym brakiem długów to bym się nie rozpędzał.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.05.2024, 16:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj czytałem, że Lechia wisi jakiejś Łotewskiej drużynie 2 mln E za zawodników których stamtąd kupiła. Więc z tym brakiem długów to bym się nie rozpędzał.
nie przywiązywałbym się ani do tych "długów", ani kwot, bo oba kluby prowadzi jedna kamaryla, z Valmiery Lechia latem zawinęła sobie bodaj trzech kluczowych zawodników, w papierach pewnie jest jedno, a w rzeczywistości drugie - naturalnie żaden z chodzących na pasku Urfera i agentów dziennikarz tego nie zgłębi tak jak źródeł finansowania MADA (choć trzeba przyznać, że podobno trudno to udowodnić), te tematy wrócą już pewnie przed nowym sezonem z Lechią w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.05.2024, 16:19
Eee, tam.
Nie wrócą. Dziennikarze się zmienią?

Urfer postraszył pozwami, do tego Tusku z Adamowiczową nie kryją prolechijnich sympatii, więc dzbannikarze morda cicho.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.05.2024, 16:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To musisz czytać codziennie i wszystko bo Valmiera sama to zdementowała.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.05.2024, 16:55
Chcialem wyjasnic Drozda, ale krysztal to zrobil.

Wczoraj czytalem ze kibice Wisly zadzgali jakiegos chlopaka na festynie...

Drozd, jako kibic Wisly powinienes wystrzegac sie takich obrzydliwych manipulacji i poslugiwania sie fake newsami.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 06.05.2024, 20:11
Co do Lechii to polecam artykuł z Weszło z ostatnich dni:

"Po niespełna roku można już powiedzieć, że nowy właściciel Lechii Gdańsk nie jest hochsztaplerem, który obiecuje złote góry, a buduje zamki na piasku. Jego klub wygląda jak rozsądny projekt biznesowy.

W każdym razie w drużynie wylądowało kilku jakościowych piłkarzy, którzy znali się z boiska i z szatni, do których dokooptowano zdolnych młodych zawodników z innych krajów. Nawet jeśli Lechię sporo kosztowało sprowadzenie i utrzymanie ich wszystkich, to istniały spore szanse, że Elias Olsson, Maksym Chłań czy Tomas Bobcek w przypadku niepowodzenia zostaną spieniężeni, łatając budżet.
Można to nazwać poduszką bezpieczeństwa, pewnym zabezpieczeniem. Nie bez powodu jednak w Lechii Gdańsk zrobiono wiele, żeby mieć pewność, że Ekstraklasę uda się przywrócić."

https://weszlo.com/2024/05/06/lechia...lisy-historia/

Na razie decyzja o ich odrzuceniu się niestety nie broni. My drżymy o baraże i o byt na jakimkolwiek sensowym poziomie, tam jest najmłodsza drużyna w lidze, zainwestowane miliony i perspektywa zarobku po awansie. Można powiedzieć, że los na loterii na który Królewski się wysrał za przeproszeniem z jakiegoś mglistego powodu, który w Gdańsku nie przeszkadzał. Zobaczymy za kilka miesięcy jak poradzą sobie w ESA i gdzie z jakimi finansami wyląduje Wisła.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 06.05.2024 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 06.05.2024, 22:22
ALE KROLEWSKI WYGRAL PUCHAR POLSKI PRZECIEŻ!!!!! SZEFIE PROWADŹ! PATRZCIE SIE MARCA O NAS PISZE!!!

Zdobycie tego pucharu może się nam długofalowo odbić czkawka. Gdybyśmy byli normalnym klubem w normalnej sytuacji to oczywiście byłby niewątpliwy sukces. Sam mecz też był super i oglądając go poczułem się chociaz przez chwilę jak w starych dobrych czasach.

Niemniej zależy mi nie na przypadkowych sukcesach, a na rozwoju i budowie silnego klubu w ktorym sukcesy beda naturalna konsekwencja sensownej polityki. I w tym kontekście PP daje nam o wiele mniej niż awans. A wygranie go sprawi to samo co 7 wygranych sobolewskiego w poprzednim sezonie. Krolewski znowu dostanie kredyt zaufania od trybun NO BO PUCHAR POLSKI PRZECIEŻ i stracimy kolejny rok na gownogre w gownolidze zakończona wedle naszej tendencji na jeszcze niższym miejscu niż w tym i poprzednim roku...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 06.05.2024, 23:10
Cupiał właścicielem, Skorża trenerem i Wisła Kraków MP 2025.

To moja przepowiednia.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 07.05.2024, 21:13
A ja Tobie Koaliczku przepowiem że popier.doli.łeś leki i zielone masz brać wieczorem a nie z rana .
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2024, 14:48
Ważna sprawa: Wisła otrzymała licencję zarówno do uczestnictwa w rozgrywkach Ekstraklasy, jak i na występy w rozgrywkach klubowych UEFA:

https://pzpn.pl/federacja/aktualnosc...klubowych-pzpn

Niektórzy hejterzy chyba się zapłaczą z żalu, bo tym samym okazuje się, że sytuacja Wisły nie jest aż tak tragiczna pod rządami Królewskiego jak wielu z nich głosiło.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 09.05.2024, 15:14
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ważna sprawa: Wisła otrzymała licencję zarówno do uczestnictwa w rozgrywkach Ekstraklasy, jak i na występy w rozgrywkach klubowych UEFA:

https://pzpn.pl/federacja/aktualnosc...klubowych-pzpn

Niektórzy hejterzy chyba się zapłaczą z żalu, bo tym samym okazuje się, że sytuacja Wisły nie jest aż tak tragiczna pod rządami Królewskiego jak wielu z nich głosiło.
Komisja licencyjna w tym kraju to fikcja. I tak ją każdy dostaje, nawet jeżeli to ma miejsce w drugim terminie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.05.2024, 20:22
Czy Królewski umorzył swoją pożyczkę, że mamy licencję na puchary?

Super zarządzana Lechia nie dostała licencji nawet na ekstraklasę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.05.2024, 20:44
Lechia ma spłacić dwóch zawodników i rozliczyć się z jakąś firmą. W sumie 700 tysięcy zł. Mają 5 dni żeby sprawy wyprostować. To nie są jakieś tam ogromne pieniądze i w przyszłym tygodniu licencja będzie.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 09.05.2024, 20:56
Hmm na logikę jeśli obie licencje otrzymaliśmy przed umorzeniem pożyczek, to być może to umorzenie ma jednak związek z czymś innym (jakieś inwestycje?)? Nie znam się, ale miałoby to sens, bo wcześniej spekulowano, że będzie to konieczne do uzyskania licencji.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.05.2024, 21:04
A może pożyczki zostały już umorzone
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 09.05.2024, 21:29
Dziś coś mi mignęło, że już w marcu było chyba ok pod kątem wymagań na EU, a tak szybko chyba by nie umorzył.. zapowiadał koniec sezonu.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 10.05.2024 o godz. 07:58.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 11.05.2024, 10:42
Chwała, że uzyskano licencje. Pytanie w jaki sposob? Umorzone pozyczki? Przychylnosc PZPN?

Teraz tylko zrobic awans i autostrada do wyjscia z dlugow jest na wyciagniecie reki, bez sugar daddy. Mam nadzieje, ze pinokio sie nauczy na swoich bledach i drugi raz ich nie popelni, bo nic nie zdarza sie dwa razy...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.05.2024, 11:38
Tak, tak, nagle się wszystko odmieni Trochę jest tak, że porażka kroczy za sukcesem. Wisła kiedyś potężna dziś cienizna, Legia po awansie do LM zamiast iść w górę to spadła. I bardzo dziwne by było gdyby Zaskroniec, który .......i wszystko po kolei co się da, nagle zaczął dokonywać dobrych wyborów.
Nawet patrząc na ostatnie transfery z zimy to jeden grubas już odpalony Bregu wielka gwiazda i nadzieja, który miał podnieść poziom Wisły i odbudować kondycję, ani jednego, ani drugiego nie osiągnął (chłopa nie wytrenowali w 4 miesiące żeby był w stanie grać 90 minut ) i jak widać, po ostatnich meczach i składzie na dziś, jest juz odsuwany od klubu.
Także te wielkie sukcesy Zaskrońca szybko okazują się porażkami. Jeśli nie umiał zarządzać klubem, kadrą, kasą i długami to tym gorzej jak teraz będzie kasa z PP, rozgrywki LE itp bo jak się rzuci na wzmocnienia i różne kombinacje ze swoim pseudo sprytem, to dopiero możemy popaść w długi za rok czy dwa
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 11.05.2024, 11:57
Po spadku i po braku awansu było jedno wielkie samouwielbienie i bajeczki o ratowaniu.

Bądźmy poważni.

Tu z tymi nic się nie zmieni.

Wiadomo, klakierzy będą dalej uprawiać wazelinę, podobnie jak skompromitowani dziennikarze krakowscy, którzy chodzą na smyczy Jarka i reszty.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 11.05.2024, 13:23
Jaroo,

ja tez krytykuje i krytykowac bede.... kiedy jest do tego powod.
Ale nie brakuje mi tez obiektywizmu, i kiedy jest powod do powiedzenia czegos pozytywnego to to robie. Tobie brakuje rozsadku w tej krytyce.

Dostrzegam szanse dla Wisly, czy bedzie wykorzystana to zupelnie osobny rozdzial, ale trzymam kciuki, zeby tak sie stalo.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.05.2024, 13:40
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jaroo,

ja tez krytykuje i krytykowac bede.... kiedy jest do tego powod.
Ale nie brakuje mi tez obiektywizmu, i kiedy jest powod do powiedzenia czegos pozytywnego to to robie. Tobie brakuje rozsadku w tej krytyce.

Dostrzegam szanse dla Wisly, czy bedzie wykorzystana to zupelnie osobny rozdzial, ale trzymam kciuki, zeby tak sie stalo.
Widzisz dla niektórych, pozytywny obrót spraw to klęska. Zaraz okażesz się oszukanym.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.05.2024, 21:12
Jedna obserwacja na temat Zaskrońca.
1. Wchodził do Wisły, kreował się na wielkiego myśliciela i używał trudnego języka = patrzcie jaki jestem wybitny i mądry, na pewno sobie poradzę
- przestał już takiego języka używać i mówi bardziej przystępnie
2. Chciał odejść z Wisły bo jednak trio to zły pomysł, płakał bo już odchodził
- został jednak bo warto pobyć właścicielem
3. Nie mieli kasy w trio na Wisłę
- został sam bo jednak da radę
4. Miał sprzedać klub, chętnych miały być wręcz tysiące
- klub niesprzedany, chętnych nie ma
5. Odwiedził forum idiotów i primadonn aby nas powyjasniać
- już nie odwiedza odkąd kasa od Socios została przegłosowana
6. Był bardzo spokojny, pokorny i transparentny gdy było trio
- zaczął się rzucać, pyskować i wyzywać ludzi gdy już sam ma Wisłę dla siebie

To jaki to jest człowiek mały, z wybujałym ego, jaki zakłamany aby osiągać swoje cele ale w tym wszystkim mądry i sprytny, potrafiąc uśpić czujność innych, idealnie grać i manipulować. Szacun. Powtarzam, to jest Meresiński z wysokim IQ i kasą swoją (aczkolwiek jak na prowadzenie klubu z kasa niewielką)

Ale mimo wszystko szacun za umiejętnośc robienia w chuja takich mas ludzi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.05.2024, 21:23
Hmhm. Mnie sie wydaje, ze przez zbytnia pyche i wiare we wlasna nieomylnosc w chuja zrobil najbardziej samego siebie. Choc oczywiscie nigdy sie do tego nie przyzna.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 11.05.2024, 21:28
Bez bojek suche fakty są takie że
Królewski odrzucił Made która teraz nas rozjebała jak gnój po polu i wchodzi z buta do eklapy
my będziemy się kopać dalej w 1 lidze a bez Rodado w przyszłym sezonie walka o spadek :(
Zrezygnowaliśmy z hajsu z kuchni Wikinga która sponsoruje co drugi klub w tym kraju i reklamuje się na reprze bo przestraszył się hujka Jadczaka
Po tym wyciągnął ręke po hajsy od Socios bo brakło na wypłaty.
Walczymy o awans od którego zależy nasze życie a on ściąga Omraniego, Cziczkana bez pozwolenia, Bregu, Totalna porażka
Nikt się nie chce przyznac do tych transferów a miała być taka transparentność żę uhuhu
Trener wybrany przez EjAj to znajomek Kiko z jakichś tam pastwisk w HIszpani
Od 5 lat jesteśmy coraz niżej z każdym rokiem to jest równia pochyła
W przyszłym roku dostaniemy w ....e od Hutnika z Rakelsem i Hoyo Kowalskim w składzie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.05.2024, 21:38
Jedyny plus Królewskiego widzę w tym, że po tej akcji z Kewinem Komarem stworzył raport ile milionów wizerunkowo Wisła straciła.

No hmm, jego działalność to taka typowa korpomowa, .......enie o niczym, wieczne raporty, analizy, pajacerka, z której koniec końców nic nie wynika. Człowiek, który nigdy dnia w życiu nie przepracował normalnie, tylko usiadł przy kompie, na kompie robi i myśli, że excelem świat zawojuje.
drozd:
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 11.05.2024, 21:44
Czy już wiadomo, kto w tym sezonie wychodzi ogłosić, że zajebał czy jeszcze będą to ustalać?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 11.05.2024, 22:31
5 baniek z Pucharu pozwoli Królewskiemu bawić się w Wisłę jeszcze przez kolejny sezon.
Dodając do.tego kasę za sprzedaż Rodado i moze kogoś jeszcze, kase od.sponsorów, kolejny milion od Socios i karnety, skajboxy - jakoś to połata jeszcze na rok.
Natomiast biorąc pod uwagę degrengoladę sportową z roku na rok, w przyszlym sezonie będzie nas czekać walka o utrzymanie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.05.2024, 22:50
w ostatnim meczu tego komromitujacego sezonu z Nieciecza powinny w ruch pojsc biale chusteczki z napisem Krolewskim - albo wyjscie ze stadiomnu w 19 minucie
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 11.05.2024, 23:25
A ktoś tu jest chętny żeby to od niego przejąć? Dodam - kandydaci planujący prać ruskie pieniądze w Wiśle nie są preferowani z powodów, które nie są w mojej opinii, z perspektywy Polaka, dyskutowalne.

Tak tego Królewskiego nieudacznika tu na forum wszyscy wysyłają w diabły, widać, musimy mieć kilka lepszych opcji, które by nam zapewniły sportowy sukces. Gdyby tylko on, przekonany morzem białych chusteczek na meczu z popcornami, wsłuchawszy się w głos ludu, ukrócił swoją złośliwą tyranię i oddał po dobroci nasz klub-złote jajo jednemu z tłumu uczciwych i majętnych milionerów... Gdzież byśmy dziś byli!

Obejrzałem dziś mecz i dalej mi wstyd za to co zobaczyłem. Królewski poki co nie osiaga wyników jakie chciałbym zobaczyć i mam gruntowne zastrzeżenia do tego, jak komunikuje się z ludźmi i jak postrzega swoją rolę. Mimo to, próba walenia w niego, z intencją, żeby go wysadzić z siodła, a bez jakiejkolwiek racjonalnej alternatywy, jest działaniem na szkodę klubu.

Ja przepraszam, ale wystarczająco dużo siwych włosów mi przybyło, kiedy nie było wiadomo, czy znajdzie się ktokolwiek, kto Wisłę poratuje, jak się dobrodziej Cupiał zmył, a potem się zmieniali kolejni zarządzający, co jeden, to lepszy. I jak przyszło co do czego w 2017, to było przecież kilku takich, co chcieli, chcieli, a jakoś się nie zdecydowali zaangażować. Z dwojga złego, już wolę faceta, który może nie jest mistrzem świata w zarządzaniu, ale chociaż wiadomo, że jest i nie da Wisły utopić, bo mu zależy i czuje odpowiedzialność.

Jak ktoś ma lepszy pomysł, to przecież można go wyłożyć, może klub na tym zyska - póki co jednak, jakoś nie widać takich.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 11.05.2024, 23:40
Pier.dolenie. Dobrze wiemy, że po kluby piłkarskie nie są praktycznie kupowane chętnych prawie nie ma, zatem trzeba było to puścić MATA, ale nie… my wolimy się taplać w błocie. JK nie ma ani kasy, ani umiejętności do zarządzania klubem i nacisk ze strony kibiców być powinien by jak za następne 5 lat ktoś się zjawił nie miał on wątpliwości co zrobić.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów