The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2024, 11:08
Jak odbieracie "humorystyczną" scenkę kiedy to drużyna w szatni skandowała coś o premii do prezesa, a Jaroch na jednym z filmików dzielił łupy na stoliku "jeden dla prezesa, dwa dla drużyny" - no nie powiem trochę śmieszne, ale w obliczu kompromitacji ligowych i potencjalnego wypadnięcia ze strefy barażowej takie żarty nie są na miejscu, tym bardziej, że mamy przepłaconą kadrę od lat i nie kopią za friko...

Jak to widzicie? Nie poruszałbym tego tematu, gdyby Wisła zajmowała obecnie miejsce 1-2.

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.05.2024, 11:10
Lucku ale co tu odbierać.
Premia tylko za awans, a awans to sci-fi.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.05.2024, 11:36
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Lucku ale co tu odbierać.
Premia tylko za awans, a awans to sci-fi.
Dokładniej premia za puchar będzie pod warunkiem awansu.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.05.2024, 12:06
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jak odbieracie "humorystyczną" scenkę kiedy to drużyna w szatni skandowała coś o premii do prezesa, a Jaroch na jednym z filmików dzielił łupy na stoliku "jeden dla prezesa, dwa dla drużyny" - no nie powiem trochę śmieszne, ale w obliczu kompromitacji ligowych i potencjalnego wypadnięcia ze strefy barażowej takie żarty nie są na miejscu, tym bardziej, że mamy przepłaconą kadrę od lat i nie kopią za friko...

Jak to widzicie? Nie poruszałbym tego tematu, gdyby Wisła zajmowała obecnie miejsce 1-2.
Dlatego po meczu z Sosnowcem sytuacja wygląda następująco:dwie sztabki prezes,jedna dla drużyny,dwie sztabki prezes,jedna dla drużyny...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 07.05.2024, 12:13
Chodzi mi o to, że takie śmieszne wyliczanki mogliby robić po ewentualnym awansie, a nie będąc w dupie w lidze, tym bardziej, że zarabiają najwięcej na tym poziomie rozgrywkowym.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.05.2024, 12:15
Oni tam dzielili frytki a nie sztabki złota
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.05.2024, 12:32
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Oni tam dzielili frytki a nie sztabki złota
W Sosnowcu sobie podzielili...

Powiązanie premii za puchar z awansem to był mistrzowski ruch Królewskiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 07.05.2024, 12:44
Drozd napisał(a):Wyświetl post
W Sosnowcu sobie podzielili...

Powiązanie premii za puchar z awansem to był mistrzowski ruch Królewskiego.
Mistrzowskie to było sprowadzenie Omraniego, bo jak słusznie zauważył wolfy pozwalało to zbudować autorytet Rude.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.05.2024, 12:53
Mistrzowskie to było sprowadzenie Omraniego, bo jak słusznie zauważył wolfy pozwalało to zbudować autorytet Rude.
Jakie sprowadzenie? Przyszedł za darmo, bo nas nie stać na sprowadzanie kogokolwiek. A Ty zamiast trzymać kciuki żeby się pozbierał bo w ataku mamy samo drewno to wyzywałeś go od grubasów. Zadowolony teraz jesteś?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 07.05.2024, 12:55
Jakie sprowadzenie? Przyszedł za darmo, bo nas nie stać na sprowadzanie kogokolwiek. A Ty zamiast trzymać kciuki żeby się pozbierał bo w ataku mamy samo drewno to wyzywałeś go od grubasów. Zadowolony teraz jesteś?
Nie za darmo tylko za wynagrodzenie i czas, który trzeba mu poświęcać żeby go odgruzować - a ten czas mógłby być dużo lepiej spożytkowany.

Ps. Omrani to ulana świnia. I to jest fakt, a nie wyzwisko.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 07.05.2024 o godz. 12:58.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.05.2024, 13:05
Omrani to nie pierwsza i nie ostatnia transferowa klęska Wisły.
Niestety w naszej sytuacji musimy przebierać w piłkarzach, którzy mają duże lub bardzo duże mankamenty (po kontuzjach, podatni na kontuzje, zapuszczeni, starzy). Próbujemy budować na grajkach z hiszpańskich pastwisk, bo oni dają chociaż cień nadziei na posiadanie minimalnym umiejętności piłkarskich, mając na sobie jednocześnie metkę z Lidla.

Nie mam złudzeń co do letniego okienka. Wymienimy słabych piłkarzy na innych słabych piłkarzy, którzy jeszcze się u nas nie mieli okazji skompromitować.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.05.2024, 13:08
Nie za darmo tylko za wynagrodzenie i czas, który trzeba mu poświęcać żeby go odgruzować - a ten czas mógłby być dużo lepiej spożytkowany.

No nie, wyzywać muzułmanina od ulanych świń?
Podwójna obelga.

A jak cytowałem opinie kibiców, dziennikarzy i działaczy z Rumunii to Markus zrobił aferę, że zrobiłem to wybiórczo.
Macie teraz moją wybiórczość.

Z wielkim żalem przyznaję, że się nie myliłem w swoich ocenach na podstawie tych cytatów.
No może w jednym: "trochę grubszy Sobczak". Powinno być "znacznie grubszy niż Sobczak".
No, ale Sobczak tylko tak wygląda, w gruncie rzeczy nie ma żadnej nadwagi.
A Omrani... bez komentarza
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.05.2024, 14:21
Ale co wy się o Omraniego martwicie. Od Widzewa Sobczak tylko przeszkadza na boisku, z Pogonią zmarnował wszystko, z Sosnowcem zmarnował wszystko, a zarabia ze trzy razy tyle co Omrani. Mając takiego Sobczaka nic dziwnego, że byle grubas jawi się jako wzmocnienie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.05.2024, 15:41
Ale co wy się o Omraniego martwicie. Od Widzewa Sobczak tylko przeszkadza na boisku, z Pogonią zmarnował wszystko, z Sosnowcem zmarnował wszystko, a zarabia ze trzy razy tyle co Omrani. Mając takiego Sobczaka nic dziwnego, że byle grubas jawi się jako wzmocnienie.
Ja wiem że pamięć słaba, ale żeby nawet nie chciało się w livescore spojrzeć?

Sobczak strzelił na 1-0 z Piastem, 1-1 z Arka oraz strzelił gola i zaliczył asystę z Chrobrym. I tak, wszystko było po meczu z Widzewem.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.05.2024 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.05.2024, 16:03
Sobczak dziki, Sobczak zły, Sobczak ma bardzo ostre kły...

Gdyby to był Sobczakez z Hiszpanii to Panie, inna rozmowa.

Przecież, jak to sam napisał, Drozd nienawidzi Polski i wszystkiego, co z nią związane.
Nie da się tego traktować poważnie, zwykły trolling. Albo choroba psychiczna.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.05.2024, 16:04
Strzelił z Piastem i przegrał w tym meczu wszystkie pojedynki to już był czas kiedy zamiast grać w piłkę to "walczy" bo za to go chwalą dziennikarze. To, że napastnik czasem strzeli bramkę to nie jest powód do pochwał tylko jego obowiązek. Wczoraj jak i z Pogonią był całkowicie bezproduktywny To, że przy takiej przewadze miał jedną porządną sytuację, którą koncertowo spieprzył mówi o nim wszystko.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.05.2024, 16:20
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Przecież, jak to sam napisał, Drozd nienawidzi Polski i wszystkiego, co z nią związane.
Nie da się tego traktować poważnie, zwykły trolling. Albo choroba psychiczna.
Napiszę jeszcze raz.

Nienawidzę tego kraju całym sercem, a przede wszystkim ludzi, którzy tu mieszkają. Jestem tu tylko dlatego, że na mojej rodzinnej Ukrainie lotnisko zostało zamknięte – napisała na Instagramie Włada Nikołczenko, 20-letnia medalistka mistrzostw świata w gimnastyce artystycznej.

A stadko hejterów z SB tej drugiej części cytatu wygodnie nie zauważa.

I Ty mówisz coś o chorobie psychicznej?

Macie odchyły na punkcie Królewskiego i modlicie się o wszystko co mogłoby Królewskiego pogrążyć. Nawet kosztem Wisły, Królewski wybrał Rude to Rude zły, Socios dało kasę Królewskiemu,Socios złe. Sędzia nie uznał prawidłowej bramki dla Wisły trzeba go bronić, bo Rodado dotknął piłki. .

Problem jest Sobczakiem, jak tu bronić chłopa, który przez cały mecz kopał się po czole, a w ostatniej minucie strzelił karnego jak w rugby. Jak tu winnym zrobić Królewskiego.

Bardzo mi przykro, że ten Puchar wygraliśmy...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.05.2024, 16:35
Ale po co bronić Sobczaka jak w obronę wziął go trener.Wiem,zjebał wam Rude wczorajsze tezy o samowoli ale żeby aż tak się zacietrzewić.Zaraz dojdzie do tego że my Alberta będziemy musieć bronić przed wami.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.05.2024, 17:09
W tym przypadku zdecydowanie, bo dawać karne Sobczakowi kiedy Rodado jest na boisku to czysty kretynizm. Całe szczęście, że skoro Sobczak strzelał bo miał najlepsze statystyki to teraz na pewno najlepszych już nie ma.

Co do obrony zawodników, na bronieniu Krzyżanowskiego kilka punktów straciliśmy, zobaczymy ile jeszcze stracimy na bronieniu Sobczaka.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.05.2024 o godz. 17:11.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.05.2024, 17:35
No raczej jeden niestrzelony karny mu statystyk nie zjebał na tyle żeby jeśli nadal według tych statystyk Rude będzie wyznaczał strzelającego Sobczak nie był ciągle pierwszym wyborem.Chyba,że teraz trener weżmie pod uwagę też inne aspekty niż tylko suche liczby.
Co do bronienia zawodników takich jak Krzyżanowski czy Sobczak to rozumiem tez masz pretensje do Rude?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 07.05.2024, 17:39
Ja myślę, że aktualnie najlepsze statystyki ma Krzyżanowski jeśli chodzi o karne.
Na pewno żadnego nie zepsuł. Co prawda żadnego też nie strzelał ale statystyka rzecz święta.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.05.2024, 17:48
krysztal napisał(a):Wyświetl post
No raczej jeden niestrzelony karny mu statystyk nie zjebał na tyle żeby jeśli nadal według tych statystyk Rude będzie wyznaczał strzelającego Sobczak nie był ciągle pierwszym wyborem.Chyba,że teraz trener weżmie pod uwagę też inne aspekty niż tylko suche liczby.
Co do bronienia zawodników takich jak Krzyżanowski czy Sobczak to rozumiem tez masz pretensje do Rude?
A to jaki procent strzelonych karnych jest akceptowalny? Skoro jeden zjebany karny różnicy nie robi?

Mam pretensje do Rude, bo to nie jest czas na budowanie mentalu zawodników, którzy kopią się po czole. Krzyżanowski w Rzeszowie odpuścił chłopa dużo bardziej niż wczoraj Carbo, 2pkt poszły się paść, wczoraj dwa kolejne. Zaraz przyjdzie kolej na kretyńsko stracony punkt decydujący o awansie. Żarty się skończyły. Mam nadzieję że sytuacja z Omranim uświadomi reszcie, że czasy kiedy po wtopie było tak samo miło jak po wygranej się skończyły.

Ja myślę, że aktualnie najlepsze statystyki ma Krzyżanowski jeśli chodzi o karne.
Na pewno żadnego nie zepsuł. Co prawda żadnego też nie strzelał ale statystyka rzecz święta.
Oczywiście że lepiej wziąć kogoś nowego do strzelania niż takiego strzelca jak Sobczak, cwaniaczek. Szkoda, że piętą nie próbował.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.05.2024 o godz. 17:52.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.05.2024, 17:56
Ale co ty mnie pytasz o procenty,pytaj trenera.Ja sam oczy wywaliłem jak do karnego wartego 3 punkty podszedł były piłkarz naszego wczorajszego rywala.Jak widać na razie nauka ligi idzie w las.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.05.2024, 21:01
Cytat:
O Ty chamie, jak CI nie wstyd za ten bodyszejming?

Cytat:
Niestety w naszej sytuacji musimy przebierać w piłkarzach, którzy mają duże lub bardzo duże mankamenty (po kontuzjach, podatni na kontuzje, zapuszczeni, starzy). Próbujemy budować na grajkach z hiszpańskich pastwisk, bo oni dają chociaż cień nadziei na posiadanie minimalnym umiejętności piłkarskich, mając na sobie jednocześnie metkę z Lidla.
I to jest właśnie błąd. Patologiczne myślenie. Jest różnica w szukaniu w szambie i wyławianiu perełek, w braniu każdego gówna z myślą, ze odmieni się o 180 stopni i będzie u nas błyszczał. Polityka sprowadzania każdego doprowadziła do tego, że mamy w klubie szpital + kilku parodystów typu Omrani + nie wiem po co wiecznemłode polskie talenty, które się u nas nie rozwijają i na nikim ani nie zarabiamy, ani nawet nikt z tych młodych później nie gra i nie daje jakości.

To wszystko składa się na wielki chaos w klubie, niskie morale drużyny (kto by chciał być odpowiedzialny za wyniki i np zarabiać x, a w klubie jest 10-15 piłkarzy, od których się nic nie wymaga bo kontuzje, bo młody, bo musi się odbudować itp i może jeszcze niektórzy zarabiają 2x? To też prowadzi do chaosu, braku koncentracji na tym co najważniejsze, rozwój, trenowanie itp., bo po co w ogóle myśleć, zajmować się tymi kalekami, grubasami i dziećmi skoro lepiej, przy okrojonym sztabie szkoleniowym, by było się skupiać na realnych piłkarzach Wisły i z nimi tylko działać.

Cytat:
A jak cytowałem opinie kibiców, dziennikarzy i działaczy z Rumunii to Markus zrobił aferę, że zrobiłem to wybiórczo.
Macie teraz moją wybiórczość.
Markus powinien Cię przeprosić ale przecież on i jego koledzy od propagandy nie mają krzty honoru żeby to zrobić.
Generalnie to wg drozda trzeba być śmieciem żeby wyzywać Omraniego od grubasów i idiotą żeby w ogóle o nim gadać wcześniej/teraz. Wg wolfyego to Omrani był strzałem w dziesiątkę bo dzięki niemu trener za 2 tys euro miesięcznie zbudował swój autorytet itd.

Ja zrozumiałem, że osoby jak markus, lesiupw, drozd i wolfy to osoby z problemami i w sumie z nimi nie ma co dyskutować bo oni mają swój świat i swoje zabawki. Oni wszystko tak poprzekręcają, że zawsze mają racje. Jakby im Sobczak nasrał na łeb to by byli źli bo im polskie gówno spadło na twarz, jakby nasrał jakiś Hiszpan - nawet ten cienki, kontuzjogenny Junca to by było juppi bo to hiszpańska czekoladka na nich leci.

Wolfy - gościu udający, że trzyma poziom a wyzywający od idiotów, debili itp - sam, pierwsze, nie, że ktoś go sprowokuje
Markus - gościu piszący elaboraty o wszystkim. Umie wszystko rozpisać na czynniki pierwsze i napisać dowolną ilosć stron gdy trzeba bronić Rudego i Hiszpanów i gnoić Polaków
leszekpw - hipokryta, który podpierala ludzi za ubliżanie, dołączył do sekty hiszpańskiej ale chwilę wczesniej sam twierdził, że nie wierzy w tę drużynę a Kiko, Jaro i Rude mają wypierdalać. Ogólnie chorągiewka. Ostatnio się zamknął bo Rude zaczął w lidze dużo pkt tracić, ale jak Wisła wygra to się uaktywnia mówiąc jak jest super.
drozd - też bardzo ciekawy przypadek. Gościu nienawidzi polskiego bagienka i walczy dzielnie aby zmienić mentalność Polaków ale sam jest przedstawicielem sekty hiszpańskiej, czyli tworzy hiszpańskie bagienko. Oczywiście dla niego Królewski to pół Hiszpan-pół Bóg, prawdopodobnie uważa, że Królewski wyrzekł się obywatelstwa polskiego i tylko udaje Polaka - dlatego drozd uznaje go za spoko gościa, którego trzeba bronić. Jakby był Polakiem czystej krwi, to wiadomo - je bać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.05.2024, 14:53
Patologiczne myślenie skompromitowanego takimi tekstami hejterka...

Jaroo1 napisał(a):
do czego on się nadaje jako trener? Do tarcia chrzanu jedynie.
...znów próbuje sprowadzać ogromny sukces w Pucharze Polski do problemu, farta, czy szamba, bo przecież to nie może być efekt dobrej pracy Rude, który miał być strzałem w kolano, a nie autorem największego triumfu od 12 lat.

Wbrew manipulacyjnym kłamstwom hejterka, którego jedyną bronią i sposobem na życie na forum jest obrażanie innych, Wisła nie brała każdego rodzaju "gówna" do składu. Brała za to zawodników zarówno hiszpańskich jak i polskich, których gra doprowadziła do tego sukcesu. Nie brała byle kogo z listy graczy wciskanych tu nieraz na przykład przez Karheropa z grona tak zwanych uznanych polskich ligowców. Gdyby brała każde "gówno", mielibyśmy ich tu od dawna pełno, a nie mamy.

Omrani nie wykorzystał szansy, którą dostał od Wisły, więc nikt po nim płakać nie będzie. Żadna tragedia z tego tytułu się nie stała. Klub liczył się z taką możliwością, dlatego dostał tak śmiesznie niski, bezpieczny i krótkoterminowy kontrakt, który nie oddziaływał w istotny sposób na finanse. Skoro nie podjął rywalizacji, choć mógł, skazał się prawdopodobnie na koniec kariery.

Procent przydatnych transferów i wartościowych zawodników za czasów Kiko był zdecydowanie wyższy niż przydatnych i wartościowych transferów za czasów dysponujących większą kasą wcześniejszych trenerów i dyrektorów sportowych. Żaden z nich nie był też tak koszmarnie przepłacony jak Uryga, Młyński czy Fazlagić.

Natomiast niezwykle zdolne młode talenty są nimi tylko w pijarowych opowiastkach ich menadżerów, bo gdy potem taki wunderkind wychodzi na boisko, jego gra zwykle kosztuje nas utratę bramek, a nie zdobywanie ich.Te bajki i pijarowe gadanie ich managerów oraz niektórych dziennikarzy kupujesz oczywiście bezkrytycznie, oburza Cię tylko pijarowe gadanie i bajki Królewskiego. Nawet nie będę pisał jaka to jest hipokryzja.

I wskaż kiedy to Rodado, Carbo, Alf "nasrali wiślakom na twarz" bardziej niż w tym sezonie wiele razy Krzyżanowski, Szot, Jaroch, nawet Uryga? Skoro znów wracamy do podstawowej sprawy, jacy zawodnicy robią najwięcej błędów, a jacy najmniej? I skoro wskazywanie liderów zespołu i najbardziej wartościowych zawodników z grona Hiszpanów, a nie Polaków jest niby przejawem ojkofobi, a nie odbiciem dzisiejszej wiślackiej rzeczywistości?
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.05.2024 o godz. 14:56.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.05.2024, 14:56
azor napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu, durniem nazywam tylko Ciebie i to też dlatego, że nie da się z Tobą sensownie rozmawiać. Jesteś zacietrzewiony w swojej narracji i pomimo, że odbijasz piłeczkę i prowadzisz „dialog” to argumenty z zewnątrz do Ciebie nie docierają.
Jeśli ktoś uważa, że np. rojenia Koaliczka czy propaganda nienawiści Jaroo są "argumentami", które powinny do kogokolwiek dotrzeć, to nie wiem czy gratulować głupoty czy śmieszności.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.05.2024, 15:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście dla niego Królewski to pół Hiszpan-pół Bóg, prawdopodobnie uważa, że Królewski wyrzekł się obywatelstwa polskiego i tylko udaje Polaka - dlatego drozd uznaje go za spoko gościa, którego trzeba bronić. Jakby był Polakiem czystej krwi, to wiadomo - je bać.

To jest niezłe. Człowiek, który kłamliwie zarzuca Drozdowi, że nienawidzi tego, co polskie jakiś czas temu sam pisał tak:

Jaroo1 napisał(a):
Gardzę tymi kopaczami poprzepłacanymi, bez ambicji a jeszcze bardziej analitykiem-trenerem i ich szefem Zaskrońcem.
Hejterek to nie tylko manipulator, ale także skrajny cynik i hipokryta. Jak on gardzi przepłaconym Urygą czy Żyrą (bo to, że są przepłaceni to oczywiste), plus naturalnie Hiszpanami na czele z Rude, a także i Królewskim to jest okej, ale jak Drozd ich krytykuje, to jest chory.

Wirus Koaliczka jednak jest silny.
(...)
"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.05.2024, 15:38

Ile razy trzeba powtarzać, bo dotarło do wszystkich zakutych łbów?
Omrani przyszedł do Wisły tylko dlatego, że jego menadżerem jest menadżer Rodado.
Przyszedł tu za frytki i dostał szansę na odbudowanie się. Nawet został wpuszczony na boisko.
Nie wykorzystał szansy i został skreślony.
Wygląda, że Wisła swoją działkę umowy z menadżerem wypełniła.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.05.2024 o godz. 15:44.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2024, 15:40
Markus zobacz:

Cytat:
Markus - gościu piszący elaboraty o wszystkim. Umie wszystko rozpisać na czynniki pierwsze i napisać dowolną ilosć stron gdy trzeba bronić Rudego i Hiszpanów i gnoić Polaków
Cytat:
Ile razy trzeba powtarzać, bo dotarło do wszystkich zakutych łbów.
Omrani przyszedł do Wisły tylko dlatego, że jego menadżerem jest menadżer Rodado.
Przyszedł tu za frytki i dostał szansę na odbudowanie się. Nawet został wpuszczony na boisko.
Nie wykorzystał szansy i został skreślony.
Wygląda, że Wisła swoją działkę umowy z menadżerem wypełniła.
Szkoda, ze te zakute łby cały czas wmawiały sobie i innym jakiego grajka super mamy i jak się odbuduje to będzie ogień. Szkoda, ze te łby udawały, że ani on gruby, ani cienki, ani potrzebny.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.05.2024, 15:41
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

http://www.genezanazwisk.pl/content/sobczak
Cytat:
Nazwisko ma następujące potencjalne podstawy etymologiczne: 1. imiona złożone typu Sobiesław, 2. zaimek „sobie”, 3. imię Sobiestian = Sebastian, 4. rzeczownik sobek: a) samolub, egoista, b) żartobliwie pieniądze, które ktoś sobie uskładał podbierając kogo, szczególnie męża
Nie jestem na tyle biegły w hiszpańskim by to nazwisko przetłumaczyć

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów