The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2024, 10:23
No fajnie - została udowodniona. Teraz tylko przekażcie mu, że gramy głownie w 1 lidze.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.05.2024, 10:42
Jeśli coś na razie zostało udowodnione, to wszystko co wynikało z pracy Alberta Rude w poprzednich klubach. Czyli bardzo dobra, albo świetna gra z podobnym lub faworyzowanym przeciwnikiem oraz regularne głupie wpadki w sytuacjach kiedy to jego drużyna jest faworytem. Zajebiście, że to pierwsze zostało wczoraj wspaniale potwierdzone. Teraz czas na obalenie drugiej części tezy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.05.2024, 15:20
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie została. Wszystkie mecze, które rozegraliśmy były dosyć otwarte. I to jest najistotniejszy czynnik w tej kwestii. Ekstraklasowcom nie za bardzo wypadało murować w meczach z pierwszoligowcem. Może niektórzy myśleli, ze mecze wygrają się same. Nie chcę wszystkiego zwalać na brak zaangażowania z ich strony, bo wykonaliśmy kawał świetnej roboty, ale... Wracając do tematu liczą się jeszcze 2 słowa "respekt" i "rutyna". Otóż mecze w ekstraklasie byłyby tak otwarte, jak te w pucharach tylko do momentu pojawienia się respektu (z którym mamy do czynienia w 1 lidze). Potem w wielu spotkaniach zaczęłoby się murowanie. Rutyna to 2 kwestia, mecze w PP były jak święta Bożego Narodzenia, niezwykłe wydarzenia, dla których chce się żyć i da się wykrzesać niezwykłą energię. Chcąc nie chcąc gra, nawet w ekstraklasie, szybko zmienia się w rutynę. I to na rutynie trzeba wychodzić na boisko i wygrywać mecze co tydzień. Różnicę pomiędzy piłkarską przygodą i otwartą piłką a rutyną i murowaniem mamy okazje obserwować co tydzień.
Super, tylko jeżeli ktoś pamięta Wisłę Kasperczaka czy Skorży to w meczach które kończyły się 3:0 dla Wisły, do 80 minuty bywało 0:0. Mimo, że przewaga potencjału drużyn była znacznie większa niż dzisiaj. Tak wygląda gra z murarzami i trudno mieć pretensje do trenera,że tak to wygląda. Jest tak na każdym poziomie. Mecz City Real najlepszym dowodem. Dlatego po takim meczu jak w Pruszkowie czy w Resovii, należało by gratulować że bramkę udało się strzelić i rozumieć dlaczego gra wygląda tak, a nie inaczej, a nie wieszać psów na trenerze. Zwłaszcza że najczęściej bramki tracimy po indywidualnych wielbłądach.

Jagul napisał(a):Wyświetl post
No fajnie - została udowodniona. Teraz tylko przekażcie mu, że gramy głownie w 1 lidze.
Nie mu, tylko zawodnikom, bo to ich postawa decyduje o efektach. Trener może im tylko powiedzieć jak, a że wie jak to wczorajszy mecz udowodnił. To zawodnikom musi chcieć się chcieć. Jak im się chce to wyniki są.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.05.2024 o godz. 15:25.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.05.2024, 16:00
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak wygląda gra z murarzami i trudno mieć pretensje do trenera,że tak to wygląda.
Nie mam o to pretensji do trenera, czemu często daję wyraz. W ogóle na tym etapie jeszcze go nie oceniam. Chodzi mi tylko o to, żeby nie dać się zwariować. Jeśli awansujemy do ekstraklasy, potrzebujemy solidnych wzmocnień, żeby tu nie wrócić. Start w eliminacjach to jeszcze poziom wyżej, jeśli chodzi o kadrę. Nie wiem ile będzie trwała nasza przygoda, ale gra na kilku frontach niemal zawsze odbija się na postawę pucharowiczów w lidze. Bez awansu do ekstraklasy, nie ma nawet sensu zawracać sobie głowy pucharami.

Cieszę się ze zdobycia pucharu, oby to był jakiś dodatkowy impuls i punkt zwrotny, ale boję się, ze dwumecz z na przykład oboma GKSami będzie o wiele trudniejszą przeprawą niż przygoda z Widzewem, Piastem i Pogonią. Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 03.05.2024, 17:12
Puchar Polski to super rzecz dla klubu i wielki sukces trenera. Co by nie było dalej, na pewno będziemy pisać, że ten Puchar zdobył i odniósł sukces. Mam nadzieję, że będziemy po tym zdaniu dodawać "oraz", a nie "ale".

Nie mam nic przeciwko, gdyby okazało się, że to dobry trener, po prostu potrzebował czasu, aby drużyna zaczęła grać, jak tego od niej chce.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.05.2024, 17:27
No cóż... Rude zaczął zdecydowanie teraz grać systemem z dwoma stoperami i dwoma skrajnymi obrońcami z zadaniami ofensywnymi, czyli czwórką z tyłu, a nie trójką z dwoma wahadłowymi.

Wydaje się, że takie ustawienie jest najskuteczniejsze w naszej lidze (czy to I czy to ekstraklasie) więc może na razie się tego trzymać bez szukania kwadratowych jaj?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.05.2024, 19:47
Garść statystyk dotycząca gry Wisły przedstawiona przez Ćwiąkałę. Warto zwrócić uwagę jak wypada Wisła na tle drużyn z Ekstraklasy w PP.

Również statystyki dotyczące ofensywy na tle pierwszoligowych rywali wyglądają bardzo dobrze.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg statystyki puchar.jpg (157 Bajtów, 15 wyświetleń)
Typ pliku: jpg statystyki liga.jpg (157 Bajtów, 7 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez Markus : 04.05.2024 o godz. 19:58.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 05.05.2024, 11:25
Głos w dyskusji panowie eksperci, piękne podsumowanie kilku inteligentnych inaczej iberofilów

https://twitter.com/sportowy_kanal/s...XgE2-lGmhwv6Ow

Mocno śmiechłem jak mi się przypomniało to wzmożenie pseudo znawców gdy ktoś zasugerował coś w tym stylu.
Ostatnio edytowane przez BCGorlice : 05.05.2024 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2024, 14:43
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Głos w dyskusji panowie eksperci, piękne podsumowanie kilku inteligentnych inaczej iberofilów

https://twitter.com/sportowy_kanal/s...XgE2-lGmhwv6Ow

Mocno śmiechłem jak mi się przypomniało to wzmożenie pseudo znawców gdy ktoś zasugerował coś w tym stylu.
A skąd on może wiedzieć jaka jest rola Mariusza Jopa w sztabie? Możesz wyjaśnić o czym niby świadczy taki głos w dyskusji? Kogo niby podsumowuje?

Teraz pojawi się kabaretowa narracja, że puchar to zasługa Jopa, a liga to wina Rude. Jakoś trzeba umniejszyć sukces Królewskiego który na Rude postawił.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.05.2024 o godz. 14:45.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.05.2024, 16:20
Ogromny sukces w postaci zdobycia PP a niektórzy tylko szukają okazji do jechania po Królewskim i Rude. Może poczekacie chociaż do końca sezonu?
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 05.05.2024, 16:34
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A skąd on może wiedzieć jaka jest rola Mariusza Jopa w sztabie? Możesz wyjaśnić o czym niby świadczy taki głos w dyskusji? Kogo niby podsumowuje?

Teraz pojawi się kabaretowa narracja, że puchar to zasługa Jopa, a liga to wina Rude. Jakoś trzeba umniejszyć sukces Królewskiego który na Rude postawił.
Ale nikt nie tworzy żadnej narracji kolego. Może poza Tobą.

Ja tylko wrzuciłem wypowiedź najlepszego trenera najlepszej drużyny tej ligi, który powiedział, iż ucieszył się że Albert zastąpił Mariusza bo w przeciwnym przypadku miałby trudniejszego konkurenta.

Chłop raczej wie co mówi. Wnioski każdy wyciąga sobie sam. Tabela I ligi póki co pokazuje, że trener mówiący te słowa odjechał Albertowi o 9 punktów w 11 meczach.

Ja to akurat nie mam zdania w tej dyskusji bo o ile Albert jest jaki jest to trudno go porównać do Jopa który praktycznie nie miał okazji się dłużej pokazać.

A linka wrzuciłem bo pamiętam jak iberofile rzuciły się tu na kogoś kto śmiał zasugerować, że Jop ważny jest czy coś w tym stylu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2024, 17:34
Oszołomy otrząsnęły się z szoku i znowu kąsają. Widać jak bardzo boli sukces Rude niektórych "kibiców" Wisły.

Wracamy do cyrku p.t. "trener pozorant, asystent mistrz" z czasów duetu Stolarczyk - Sobolewski.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.05.2024 o godz. 17:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.05.2024, 17:45
Jak któryś z PMSow chwalił Rude po jakimś meczu to były ochy i achy jakiego mamy trenera i jak PMSy mówią prawdę. Jak się wypowiedział jakis PMS inaczej to już źle, wszyscy źli i głupoty gadają typowe kółko wzajemnej adoracji. Tak samo jak udawanie, że Rude jest super bo jest PP a że w I lidze na 7 kolejek przed końcem padły szansę na top 2 to nieważne, to że nam podjeżdżały Arki, Lechie, Katowice - i to oni zrobili wlansie taka robotę jaka się wymagało od Rude - to nieważne. To że Wisła z pucharów to zupełnie inna Wisła już w lidze to nieważne. Rude top i tyle, wszystko inne nieważne.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2024, 17:50
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Ale nikt nie tworzy żadnej narracji kolego. Może poza Tobą.

Ja tylko wrzuciłem wypowiedź najlepszego trenera najlepszej drużyny tej ligi, który powiedział, iż ucieszył się że Albert zastąpił Mariusza bo w przeciwnym przypadku miałby trudniejszego konkurenta.

Chłop raczej wie co mówi. Wnioski każdy wyciąga sobie sam. Tabela I ligi póki co pokazuje, że trener mówiący te słowa odjechał Albertowi o 9 punktów w 11 meczach.

Ja to akurat nie mam zdania w tej dyskusji bo o ile Albert jest jaki jest to trudno go porównać do Jopa który praktycznie nie miał okazji się dłużej pokazać.

A linka wrzuciłem bo pamiętam jak iberofile rzuciły się tu na kogoś kto śmiał zasugerować, że Jop ważny jest czy coś w tym stylu.
Raczej nie tyle wie co mówi, bo skąd niby miałby wiedzieć? Co wydaje mu się co mogło by być.

A Ty piszesz że to :

"piękne podsumowanie kilku inteligentnych inaczej iberofilów".

Faktycznie ta Twoja inteligencja jakaś inna.

Rude, od początku mówił o tym, że ceni sobie doświadczenie Jopa, korzysta z jego uwag i podpowiedzi. Antagonizowanie Rude i Jopa może mieć dokładnie taki sam efekt jak antagonizowanie Polaków i Hiszpanów. Czyli naruszenie jedności drużyny. Komu na tym zależy? Dlaczego? To są pytania na które odpowiedź można łatwo znaleźć przeglądając większość tematów na tym forum.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jak któryś z PMSow chwalił Rude po jakimś meczu to były ochy i achy jakiego mamy trenera i jak PMSy mówią prawdę. Jak się wypowiedział jakis PMS inaczej to już źle, wszyscy źli i głupoty gadają typowe kółko wzajemnej adoracji. Tak samo jak udawanie, że Rude jest super bo jest PP a że w I lidze na 7 kolejek przed końcem padły szansę na top 2 to nieważne, to że nam podjeżdżały Arki, Lechie, Katowice - i to oni zrobili wlansie taka robotę jaka się wymagało od Rude - to nieważne. To że Wisła z pucharów to zupełnie inna Wisła już w lidze to nieważne. Rude top i tyle, wszystko inne nieważne.
To, że nam poodjeżdżały jakieś drużyny nie wynika z błędów Rude tylko patologicznego podejścia do swoich obowiązków niektórych naszych piłkarzy. Oraz przekrętów sędziowskich, które czasem kosztowały nas cenne punkty.

Warsztat Rude można oceniać właśnie po meczach w PP, bo tam piłkarze prezentowali się wolicjonalnie tak jak powinni w każdym meczu, a taktyka i pomysł na grę Rude pozwalał im wygrywać z drużynami o teoretycznie większym potencjale.

Teraz czeka nas 6 meczów, które odpowiedzą czy nasi piłkarze potrafią się skoncentrować i zmobilizować, bo jeżeli tak to wygramy wszystko do końca.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.05.2024 o godz. 18:03.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.05.2024, 18:09
Aha. Czyli drozd jest tym słynnym algorytmem Królewskiego, który ocenia trenerów. Algorytm drozd ocenia tylko wygrane, jak przegrywamy to jest wina piłkarzy. Zgodnie z algorytmem drozdem Sobolewski był nie do ruszenia i to samo jest z Rude, on niczemu niewinien
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Stary 05.05.2024, 18:10
https://www.youtube.com/live/WWx58xs...38QC6-g&t=4895

Wypowiedź jest trochę ucięta. Jakoś mam podejrzenia, że właśnie w ten sposób, żeby wzbudzić dodatkową polemikę/wsadzić kij w mrowisko. Witamy w internetach. W całości nabiera jednak trochę innego kontekstu i w sumie jest ciekawsza. Grabowski nie twierdzi, że Jop jest lepszy od Rudego. Nie twierdzi, że puchar jest zasługą Mariusza. Stwierdza natomiast, że uważał, iż w momencie zmiany trenera między rundami na takiego, który nie zna pierwszoligowej rzeczywistości Wisła z dużym prawdopodobieństwem wypisała się z walki o bezpośredni awans. Natomiast w przypadku pozostawienia Jopa drużyna jego zdaniem lepiej weszłaby w rozgrywki i walczyła o awans do samego końca.

Coś co mielimy tutaj od trzech miesięcy. O tym, że Rude powinien zacząć pracę tam gdzie skończył ją Jop, że można mieć wątpliwości czy w pełni wykorzystał znajomość ligi i drużyny przez swojego asystenta, że brnął w pomysły, które zaprowadziły Sobolewskiego donikąd. Proste jak 2+2. Kto miał zrozumieć, ten zrozumiał. Wałkowanie tego po raz nty nie ma sensu.

Swoją drogą, przewinął mi się na sb jakiś durny wysryw - kto to w ogóle jest ten Grabowski? No więc jest to chłop, który w niższych ligach zrobił trzy, cztery awanse. I właśnie tak to działa. Bierzesz drużynę z niższych lig, pakujesz w nią parę baniek, zatrudniasz chłopa, który zna rzeczywistość tych rozgrywek i regularnie robi w nich awanse i...awansujesz. Proste? Proste.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.05.2024, 18:12
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą, przewinął mi się na sb jakiś durny wysryw - kto to w ogóle jest ten Grabowski? No więc jest to chłop, który w niższych ligach zrobił trzy, cztery awanse. I właśnie tak to działa. Bierzesz drużynę z niższych lig, pakujesz w nią parę baniek, zatrudniasz chłopa, który zna rzeczywistość tych rozgrywek i regularnie robi w nich awanse i...awansujesz. Proste? Proste.
A w następnym sezonie spadasz na ryj z Ekstraklasy, bo zamiast grać w piłkę to grałeś pod pierwszą ligę. Klasyczne .......olo miłośników PMS.

Trzeba zwolnić Rude, bo prześladuje bąbelkuff jak Krzyżanowski i nie jest taki zajebisty jak Jop. BTW, wyjaśnisz mi skąd Jop ma doświadczenie w pierwszej lidze? Bo prowadził drużynę tylko w czwartej
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.05.2024 o godz. 18:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.05.2024, 18:16
Przedstawiciel PMS propsuje PMS - nowe nie znałem.
Juz moglibyście dać sobie na wstrzymanie do konca sezonu.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.05.2024, 18:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A w następnym sezonie spadasz na ryj z Ekstraklasy, bo zamiast grać w piłkę to grałeś pod pierwszą ligę. Klasyczne .......olo miłośników PMS.
Bo jak się bierze zadaniowca, to się go bierze tylko do wykonania tego konkretnego zadania i potem nie powierza mu się czegoś, na czym niekoniecznie się zna. Strażaka bierze się do ratowania przed spadkiem, specjalistę od awansów do walki o awans, a faceta od budowania zespołu od podstaw na lata do budowania zespołu od podstaw na lata kiedy się ma na to odpowiedni spokój i czas.

Oczywiście zakładając, że w ogóle bierze się zadaniowca.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 05.05.2024, 18:19
https://www.youtube.com/live/WWx58xs...38QC6-g&t=4895

Wypowiedź jest trochę ucięta. Jakoś mam podejrzenia, że właśnie w ten sposób, żeby wzbudzić dodatkową polemikę/wsadzić kij w mrowisko. Witamy w internetach. W całości nabiera jednak trochę innego kontekstu i w sumie jest ciekawsza. Grabowski nie twierdzi, że Jop jest lepszy od Rudego. Nie twierdzi, że puchar jest zasługą Mariusza. Stwierdza natomiast, że uważał, iż w momencie zmiany trenera między rundami na takiego, który nie zna pierwszoligowej rzeczywistości Wisła z dużym prawdopodobieństwem wypisała się z walki o bezpośredni awans. Natomiast w przypadku pozostawienia Jopa drużyna jego zdaniem lepiej weszłaby w rozgrywki i walczyła o awans do samego końca.

Coś co mielimy tutaj od trzech miesięcy. O tym, że Rude powinien zacząć pracę tam gdzie skończył ją Jop, że można mieć wątpliwości czy w pełni wykorzystał znajomość ligi i drużyny przez swojego asystenta, że brnął w pomysły, które zaprowadziły Sobolewskiego donikąd. Proste jak 2+2. Kto miał zrozumieć, ten zrozumiał. Wałkowanie tego po raz nty nie ma sensu.

Tak tak, to nowy polski mourinho. Weźmy Peszkę bo zrobi awans z Wieczystą. Znając polskie realia października nie doczeka. Poczytaj sobie komentarze jak go zatrudniali:
http://www.90minut.pl/news/326/news3...em-Lechii.html
To bufonowaty noname
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.05.2024, 18:20
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Bo jak się bierze zadaniowca, to się go bierze tylko do wykonania tego konkretnego zadania i potem nie powierza mu się czegoś, na czym niekoniecznie się zna. Strażaka bierze się do ratowania przed spadkiem, specjalistę od awansów do walki o awans, a faceta od budowania zespołu od podstaw na lata do budowania zespołu od podstaw na lata kiedy się ma na to odpowiedni spokój i czas.

Oczywiście zakładając, że w ogóle bierze się zadaniowca.
Czyli najpierw bierzesz zadaniowca, a do Ekstraklasy to już jakiegoś magika który o zera przebuduje zespół na utrzymanie. Genialne.
Szkoda że się nie sprawdza w praktyce.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2024, 18:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Aha. Czyli drozd jest tym słynnym algorytmem Królewskiego, który ocenia trenerów. Algorytm drozd ocenia tylko wygrane, jak przegrywamy to jest wina piłkarzy. Zgodnie z algorytmem drozdem Sobolewski był nie do ruszenia i to samo jest z Rude, on niczemu niewinien
Jak sobie piłkarze strzelają swojaki to jest to wina piłkarzy, proste.

Winien jest tego, że mimo faktu, że jeden z drugim sobie strzela swojaka, to dalej w niego naiwnie wierzy i wpuszcza go do gry. Może w przyszłości da to jakieś korzyści drużynie, ale na razie przyniosło kolejne straty punktów.

Miej świadomość koleżko, że już pozamiatane. Cel nie zostanie osiągnięty. Nawet jak nie wejdziemy do ligi, to Rude na 99% poprowadzi nas w kolejnym sezonie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Stary 05.05.2024, 18:28
Świat się nie kończy, ani nie zaczyna na Moskalu.
Tworek z Wartą.
Banasik z Radomiakiem.
Niedźwiedź z Widzewem.
A to tylko najbardziej wyraziste przykłady ludzi, którzy po awansie mieli świetne sezony z beniaminkami.
Znów zrobiłeś z siebie debila.

Z drugiej strony. Patrząc na Urfera to nie byłbym zaskoczony gdyby pożegnał się z Grabowskim po awansie. Bierzesz zadaniowca, ten wykonuje powierzoną robotę i do widzenia.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.05.2024, 18:31
Świat się nie kończy, ani nie zaczyna na Moskalu.
Tworek z Wartą.
Banasik z Radomiakiem.
Niedźwiedź z Widzewem.
A to tylko najbardziej wyraziste przykłady ludzi, którzy po awansie mieli świetne sezony z beniaminkami.
Znów zrobiłeś z siebie debila.
dla uczciwości wypada przyznać, że każdy jeden potem i tak wypadł za wiraż, podałbym jeszcze Brosza z Górnikiem, który po odejściu też przeżywa tzw. ciężary
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2024, 18:32
Czyli najpierw bierzesz zadaniowca, a do Ekstraklasy to już jakiegoś magika który o zera przebuduje zespół na utrzymanie. Genialne.
Szkoda że się nie sprawdza w praktyce.
Śmiejesz się, a to faktycznie jeden z głównych paradoksów walki o awans z I ligi - ta rozbieżność celów w praktyce. Drużyna zdolna do spokojnego awansu znacząco rozmija się z drużyną zdolną do spokojnego utrzymania się. Najmniej problemów z utrzymaniem się w ostatnich latach miały zespoły, które awans wywalczyły w mocno przypadkowych okolicznościach. Bo takie drużyny mają problem żeby z I ligi w ogóle awansować - abstrahując już od naszych dokonań.

Problem w naszym przypadku jest jeden - nie za bardzo mamy czas na to, żeby czekać kilka sezonów aż kiedyś mniej lub bardziej przypadkowo zaskoczy. PP i kasa z tego tytułu dodały trochę oddechu, ale jednocześnie postawiły przed nami nowe wyzwania finansowe i sportowe związane z pucharami europejskimi.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2024, 18:35
Watts napisał(a):Wyświetl post
dla uczciwości wypada przyznać, że każdy jeden potem i tak wypadł za wiraż, podałbym jeszcze Brosza z Górnikiem, który po odejściu też przeżywa tzw. ciężary
Dla uczciwości warto też przyznać, że rzadko kiedy w ogóle jakiś trener w polskim klubie jest w stanie przetrwać dłużej niż półtora sezonu, nieważne czy mowa o trenerze awans + beniaminek czy trenerze "normalnego" ligowca.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.05.2024, 18:36
Dla uczciwości warto też przyznać, że rzadko kiedy w ogóle jakiś trener w polskim klubie jest w stanie przetrwać dłużej niż półtora sezonu, nieważne czy mowa o trenerze awans + beniaminek czy trenerze "normalnego" ligowca.
tak, można uśrednić że najpopularniejsze są dwa scenariusze, albo sezon miodowy po awansie, albo szybkie zwolnienie poprzedzające spadek z hukiem
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Stary 05.05.2024, 19:17
ale jednocześnie postawiły przed nami nowe wyzwania finansowe i sportowe związane z pucharami europejskimi.
Trochę off top, ale mam bardzo mieszane uczucia z tym związane. Wiem, że teraz mamy euforie i ciężko polemizować, ale...

Same eliminacje to granie przez prawie 2 miesiące 2x w tygodniu. No chyba, że będziemy pauzować jak to jest ostatnio w modzie, ale te mecze też kiedyś trzeba jednak później rozegrać. Załóżmy, że robimy awans do ESA, czyli drugiego czerwca wyjaśnia nam się jak możemy budować ekipę na przyszły sezon. Czyli zostaje niewiele ponad miesiąc na urlopy, budowę kadry i nawet nie jakieś zgrupowanie, tylko kilkanaście treningów. Do tego warunki gry w Krk ze względu na kontynentalne upały potrafią być w lipcu/sierpniu naprawdę parszywe.

Nawet miałem napisać. Eeee...to może tak wygrać jeden dwumecz w LE i jeden w LK i do widzenia. Zrobić coś do rankingu krajowego i własnego na przyszłość, zarobić na koszty licencyjne itd.itp. Tylko, że nawet taki scenariusz to i tak 8 dodatkowych meczy przez 2 miesiące. Moim zdaniem pułapka jak cholera. Zwłaszcza w naszej sytuacji.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.05.2024, 19:40
Trochę off top, ale mam bardzo mieszane uczucia z tym związane. Wiem, że teraz mamy euforie i ciężko polemizować, ale...

Same eliminacje to granie przez prawie 2 miesiące 2x w tygodniu. No chyba, że będziemy pauzować jak to jest ostatnio w modzie, ale te mecze też kiedyś trzeba jednak później rozegrać. Załóżmy, że robimy awans do ESA, czyli drugiego czerwca wyjaśnia nam się jak możemy budować ekipę na przyszły sezon. Czyli zostaje niewiele ponad miesiąc na urlopy, budowę kadry i nawet nie jakieś zgrupowanie, tylko kilkanaście treningów. Do tego warunki gry w Krk ze względu na kontynentalne upały potrafią być w lipcu/sierpniu naprawdę parszywe.

Nawet miałem napisać. Eeee...to może tak wygrać jeden dwumecz w LE i jeden w LK i do widzenia. Zrobić coś do rankingu krajowego i własnego na przyszłość, zarobić na koszty licencyjne itd.itp. Tylko, że nawet taki scenariusz to i tak 8 dodatkowych meczy przez 2 miesiące. Moim zdaniem pułapka jak cholera. Zwłaszcza w naszej sytuacji.
Pocalunek śmierci, dobrze że chociaż jest lotnisko w Krakowie.
Bez awansu do eklapy nie ma co budować druzyne na puchary, wyciągnąć ile sie da $ i pięknie podziękować.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.05.2024, 19:46
Albert Rudé wygrał pierwszy raz mecz o coś.
A mógł przegrać.
Albert Rudé wyp... zawodnika za coś tam.
A mógł odesłać do Kazka Kmiecika na konsultacje i wsparcie.
Kro(cz)ki w dobrym kierunku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów