The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2023, 10:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Skoro awansowały takie kluby jak Puszcza czy Ruch - wciąż uważam że wystarczą dobrzy rzemieslnicy z dobrym trenerem do awansu. Nie musimy mieć coraz to lepszych Iberyjczyków zeby awansowac do ekstraklasy. Nawet ci mogą dać radę z lepszym trenerem.
I co z tego, że chwilowo awansowały, m.in. dlatego, że Wisła im ten awans podarowała swoją postawą i koszmarnymi błędami trenera? Zaraz spadną ponownie i tyle z tego będzie. To nie jest żadna recepta ani przykład na budowę solidnego zespołu. Zaraz z tą swoją polityką wrócą całkiem tam gdzie ich miejsce, do bagna przeciętności i zerowej jakości.

Wisła ma wiele problemów, ale obecnie głównym jest z pewnością sztab i koszmarny trener. Z tego wynika gro innych kłopotów, które coraz częściej widzimy na boisku. To jest wręcz niewyobrażalne i skrajnie chore, że od niemal pół roku dosłownie każdy piłkarz notuje gigantyczny zjazd formy pod ręką tego sztabu. W tej sytuacji choćby Kiko sprowadził kolejnych Fernandezów, nic to nie da i trwale nie zmieni, a wszyscy, którzy tu trafią będą grać zaledwie na kilka procent swoich możliwości.

Od zmiany tego trzeba zacząć. Nie od zmiany filozofii polegającej na czerpaniu zawodników z półwyspu iberyjskiego, bo to akurat zadziałało i ma potencjał na stworzenie drużyny lepszej niż kiedykolwiek będzie miał Ruch czy Puszcza.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.05.2024, 09:45
Najnowszy wywiad Kiko:

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...dejmie-decyzje
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 04.05.2024, 16:51
Kiko nie ma prawa odejsc w czerwcu. Musi zbudowac zespol na gre w europejskich pucharach i jesli bedzie nadal chcial odejsc to niech odejdzie. Ale letnie okienko musi jeszcze ogarnac.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.05.2024, 18:13
Prawo ma ale nie wydaje mi się by chciał.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.05.2024, 18:16
Jeśli awansujemy, to ma prosty wybór: dyrektor sportowy w klubie ekstraklasowym, albo trenowanie jakichś noname'ów na 3-4 szczeblu w Hiszpanii. Myślę, że finansowo pozostanie tutaj miażdży opcję hiszpańską.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.05.2024, 09:10
Ewentualne odejście Kiko z klubu byłoby ogromną stratą dla Wisły. Już teraz za sprawą zdobycia pucharu Polski ma jako Dyrektor Sportowy znacznie większe osiągnięcia niż na przykład Pasieczny, Brzęczek czy Głowacki w tej roli. Pomimo bardzo ograniczonych środków finansowych miał znacznie więcej udanych transferów niż oni, a może nawet procentowo i więcej niż Bednarz czy Mielcarski, choć oni dysponowali pieniędzmi Cupiała, funkcjonując w zupełnie innej rzeczywistości sportowo-finansowej naszego klubu.

Można sobie wyobrazić, jaką drużynę mógłby zbudować nam Kiko z hiszpańskich zawodników, gdyby miał pieniądze Cupiała, które oni mieli do dyspozycji. O ile Cupiał nie sprawi niespodzianki i nie postanowi wrócić, niestety nigdy nie będziemy mogli się o tym przekonać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 05.05.2024, 11:54
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Kiko nie ma prawa odejsc w czerwcu. Musi zbudowac zespol na gre w europejskich pucharach i jesli bedzie nadal chcial odejsc to niech odejdzie. Ale letnie okienko musi jeszcze ogarnac.
Ale czemu? Przecież od letniego okienka transfery robi sztuczna inteligencja.

W sumie to ja pamiętam zapowiedź z grudnia, że już w zimowym okienku wszystko miało być zatwierdzane przez ejaj ale naściągaliśmy szrotu więc wódz zmienił narrację, żeby lemingi nie miały problemu z ogarnianiem świata.

Tak czy siak po co nam Kiko w lecie?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.05.2024, 14:35
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Ale czemu? Przecież od letniego okienka transfery robi sztuczna inteligencja.

Tak czy siak po co nam Kiko w lecie?
Nie "robi" tylko wskazuje kandydatów spełniających warunki "statystyczne". Z tej grupy wybierani są kandydaci mogący potencjalnie do nas przyjść. Z tej grupy powstaje kolejna, potencjalnie zainteresowanych przyjściem do nas. Dopiero na tym etapie pojawia się Kiko i reprezentuje klub w negocjacjach. Czy to takie trudne do pojęcia?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 05.05.2024, 16:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie "robi" tylko wskazuje kandydatów spełniających warunki "statystyczne". Z tej grupy wybierani są kandydaci mogący potencjalnie do nas przyjść. Z tej grupy powstaje kolejna, potencjalnie zainteresowanych przyjściem do nas. Dopiero na tym etapie pojawia się Kiko i reprezentuje klub w negocjacjach. Czy to takie trudne do pojęcia?
To jest bardzo łatwe do pojęcia. Przy czym opisałeś sposób poszukiwania zawodników przez wszystkie średnio ogarnięte kluby w tym zakresie w dzisiejszych czasach. O ile pamiętam dokładnie tak proces szukania wzmocnień opisywał dyrektor Pasieczny w czasach gdy pracował dla Wisły Kraków. On korzystał z baz danych i zestawień StatsBomb o ile pamiętam.

Wydwało mi się, że Wisła prezesa Jarosława ma tu być klubem wyjątkowym, wyznaczającym standardy. Nie takim jak inne.

PS. Ja p..le, gdyby to nie dotyczyło Wisły to byłby to najleoszy kabaret tej pięciolatki.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 05.05.2024, 16:41
Mi się marzy dyrektor sportowy, który będzie wyznaczał politykę sportową całego klubu, ktoś kto zbuduje pion sportowy, pożeni to z kierunkiem analitycznym jaki ma być, ale nie zaniedba też obserwacji "live", ktoś kto ma rozeznanie i dobre relacje z agentami w różnych krajach w tym w Polsce, a nie tylko na jednym rynku.
Kiko to rozwiązanie na "już", kiedy potrzeba sięgnąć do notesu po ciekawe nazwiska, w tym jest dobry. Ale do rozwoju klubu potrzeba kogoś o znacznie większym doświadczeniu w tej roli.
Ja bym się osobiście nie zdziwił gdyby odszedł po sezonie, bo nie wiem czy on dobrze będzie się czuł w Wiśle opartej na AI, procesach, automatyzacji. To jest jednak trener przede wszystkim, jak sam często podkreśla więc nie do końca może to "czuć".
Tak czy inaczej czeka nas chyba przeciekawa przerwa, zważywszy na liczbę kończących się kontraktów, zmian w samym klubie itp.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2024, 17:34
To jest bardzo łatwe do pojęcia. Przy czym opisałeś sposób poszukiwania zawodników przez wszystkie średnio ogarnięte kluby w tym zakresie w dzisiejszych czasach. O ile pamiętam dokładnie tak proces szukania wzmocnień opisywał dyrektor Pasieczny w czasach gdy pracował dla Wisły Kraków. On korzystał z baz danych i zestawień StatsBomb o ile pamiętam.

Wydwało mi się, że Wisła prezesa Jarosława ma tu być klubem wyjątkowym, wyznaczającym standardy. Nie takim jak inne.

PS. Ja p..le, gdyby to nie dotyczyło Wisły to byłby to najleoszy kabaret tej pięciolatki.
Wyjątek polega na tym, że wstępny etap selekcji to nie notesy z nr telefonów, tylko baza danych i algorytm EI, który tą bazę przeszukuje uwzględniając takie parametry jakie mu założy Królewski. Parametry statystyczne, a nie wzrost, wagę, wiek i lateralizację.

Nie masz zielonego pojęcia JAK TAKI ALGORYTM FUNKCJONUJE, ale szydzisz z tego od samego początku. Efekt działania algorytmu na dzisiaj jest taki, że w przyszłym roku gramy w pucharach. Zobaczymy nie długo czy w ekstraklasie również. Więc może się nie ośmieszaj.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.05.2024, 18:43
Wyjątek polega na tym, że wstępny etap selekcji to nie notesy z nr telefonów, tylko baza danych i algorytm EI, który tą bazę przeszukuje uwzględniając takie parametry jakie mu założy Królewski. Parametry statystyczne, a nie wzrost, wagę, wiek i lateralizację.

Nie masz zielonego pojęcia JAK TAKI ALGORYTM FUNKCJONUJE, ale szydzisz z tego od samego początku. Efekt działania algorytmu na dzisiaj jest taki, że w przyszłym roku gramy w pucharach. Zobaczymy nie długo czy w ekstraklasie również. Więc może się nie ośmieszaj.
Wydaje mi się, że - przynajmniej jesienią - Królewski inaczej to przedstawiał, czyli do wyselekcjonowanych piłkarzy przykładany był algorytm, który miał niejako "zatwierdzić" potencjalny cel transferowy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2024, 19:17
Nie upieram się, ale ja pamiętam, że AI to wstępna selekcja, czyli największy zbiór. Teraz na wiosnę Królewski wspominał o około 600 nazwiskach. I narzekał, że stało się to powodem do żartów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 05.05.2024, 19:38

Oczywiście, że szydzę bo akurat wiem jak takie rzeczy działają. I wiem, że budżet na stworzenie najmniejszego w miarę rozsądnego modelu AI to kasa porównywalna z rocznym budżetem Wisły, liczba osób zaangażowanych w trenowanie takiego mikromodelu idzie w dziesiątki (a nie opiera się na jednym koleżce bez większych dokonań w branży), a zestaw danych potrzebnych do takiego trenowania to kilka rzędów wielkości więcej niż to do czego potencjalnie dostęp ma Wisła.

Może jakby prezes Jarosław uczciwie powiedział, że tworzą reguły przeszukiwania baz danych na autorskich zestawach parametrów i zapytań do powszechnie dostępnych baz danych to bym się nie odzywał, bo to zapewne usiłują robić. Ale z halucynacji o sztucznej inteligencji trudno nie kpić.

Ty z kolei jesteś zielonym jak koperek laikiem i łykasz opowieści dla naiwnych.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 05.05.2024, 19:44
Może Jarosław angażuje w to jakoś zasoby Synerise żeby zapewnić kapitał ludzki i intelektualny? Tez wyobraziłem sobie coś takiego jak opisano wyżej, natomiast trudno mi aż uwierzyć, żeby zbudowano całą narrację medialną wokół Wisły, odnosząc się tylko do tak ograniczonych co do skali działań.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.05.2024, 19:52
Oczywiście, że szydzę bo akurat wiem jak takie rzeczy działają. I wiem, że budżet na stworzenie najmniejszego w miarę rozsądnego modelu AI to kasa porównywalna z rocznym budżetem Wisły, liczba osób zaangażowanych w trenowanie takiego mikromodelu idzie w dziesiątki (a nie opiera się na jednym koleżce bez większych dokonań w branży), a zestaw danych potrzebnych do takiego trenowania to kilka rzędów wielkości więcej niż to do czego potencjalnie dostęp ma Wisła.

Może jakby prezes Jarosław uczciwie powiedział, że tworzą reguły przeszukiwania baz danych na autorskich zestawach parametrów i zapytań do powszechnie dostępnych baz danych to bym się nie odzywał, bo to zapewne usiłują robić. Ale z halucynacji o sztucznej inteligencji trudno nie kpić.

Ty z kolei jesteś zielonym jak koperek laikiem i łykasz opowieści dla naiwnych.
Przecież Jaro od zawsze mówi, że buduje aplikację i testuje ją na Wiśle.
Nie wiem czego nie rozumiesz, że pi...szesz takie bzdury. Zwłaszcza, że Prezes powtarza to od dość długiego czasu.
I zgaduję, że jest to jeden z powodów dla których Synerise chce mieć Wisłę u siebie. Przetestowanie takiego systemu będzie wymagać kilku okienek transferowych.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 05.05.2024, 19:57
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Może Jarosław angażuje w to jakoś zasoby Synerise żeby zapewnić kapitał ludzki i intelektualny? Tez wyobraziłem sobie coś takiego jak opisano wyżej, natomiast trudno mi aż uwierzyć, żeby zbudowano całą narrację medialną wokół Wisły, odnosząc się tylko do tak ograniczonych co do skali działań.
Więcej wiary w zdolności pr-owe prezesa!

Sam kiedyś mówił, że Synerise ma inne priorytety i nie ma takiej dotacji. Zresztą na logikę gdyby była to byłoby to bardzo korzystne wizerunkowo i dla niego i dla Synerise więc byłoby to podkreślane na każdym kroku.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 05.05.2024, 20:05
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Jaro od zawsze mówi, że buduje aplikację i testuje ją na Wiśle.
Nie wiem czego nie rozumiesz, że pi...szesz takie bzdury. Zwłaszcza, że Prezes powtarza to od dość długiego czasu.
I zgaduję, że jest to jeden z powodów dla których Synerise chce mieć Wisłę u siebie. Przetestowanie takiego systemu będzie wymagać kilku okienek transferowych.
Dyskusja o oprogramowaniu z ludźmi nie ogarniającymi podstaw nie jest szczególnie rozwijająca. Przeczytaj post na który odpowiadasz, postaraj się zrozumieć. Jak się nie uda to jeszcze raz. Ja nie mam nic do dodania.

No i nie deprecjonuj geniuszu, który działa w Wiśle. Pierwsze efekty tego softu przyszłości miały być już, a w kilku wywiadach podczas wzmożenia przedfinałowego prezes publicznie obiecał, że upubliczni efekty tych przełomowych dla cywilizacji prac na koniec tego sezonu. Skąd wziąłeś te kilka okienek? Ja jestem gotowy na dyskusję o tym przełomie technologicznym w czerwcu.

PS. A tak już nie ironicznie to poczytaj sobie, jak potrafisz znaleźć, co robią startupy naprawdę usiłujące wdrożyć nauczanie maszynowe do piłki, jakie mają budżety i dla jakich klubów pracują. To może być szokujące odkrycie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.05.2024, 20:11
Będzie podkreślane jak przyniesie wymierne efekty. Jeden już jest, szósty raz w 70-letniej historii PP wygrała go drużyna z niższej klasy rozgrywkowej. Wsparta jedynie trenerem wytypowanym przez algorytm.

Po sezonie zobaczymy kogo sprowadzą, bo zmiana będzie duża.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.05.2024, 20:13
Dyskusja o oprogramowaniu z ludźmi nie ogarniającymi podstaw nie jest szczególnie rozwijająca. Przeczytaj post na który odpowiadasz, postaraj się zrozumieć. Jak się nie uda to jeszcze raz. Ja nie mam nic do dodania.
...
Powiedz mi jakim trzeba być zadufanym w sobie b*** by pi...sać takie rzeczy?
Nic nie wiesz o mnie, a zakładasz, że "nie wiem o oprogramowaniu".

Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 05.05.2024, 20:40
Przede wszystkim Wisła nie ma czasu na "kilka okienek".. Oni nie wygrali 50 baniek tylko 5, które pójdą jak było mówione na łatanie dziur. Nie wiem skąd mieliby mieć kasę na tworzenie algorytmów i spokojną budowę przez kilka okienek.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 05.05.2024, 20:44
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi jakim trzeba być zadufanym w sobie b*** by pi...sać takie rzeczy?
Nic nie wiesz o mnie, a zakładasz, że "nie wiem o oprogramowaniu".
Od razu takie wyzwiska? Coś nadepnąłem? Bez emocji. Znać Ciebie nie znam, ale widzę co wypisujesz i wyciągam wnioski. Jeśli coś kumasz to robisz tu bardzo złą robotę racjonalizując halucynacje płynące z biur przy Reymonta. Przekonasz się już wkrótce, chyba, że rzeczywiście planujesz czekać kilka okienek bo tak wygodniej.

Żeby nie przeciągać dyskusji o teorii oprogramowania dodam, że pomiędzy procedurkami w PHP czy JS ewentualnie funcjami VB w excellu a prawdziwym oprogramowaniem (w tym poważnymi modelami AI) jest istotna różnica. To drugie mnóstwo kosztuje i ostatnio jest robione praktycznie wyłącznie za oceanem i w Chinach.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 05.05.2024, 20:52
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim Wisła nie ma czasu na "kilka okienek".. Oni nie wygrali 50 baniek tylko 5, które pójdą jak było mówione na łatanie dziur. Nie wiem skąd mieliby mieć kasę na tworzenie algorytmów i spokojną budowę przez kilka okienek.
Póki co wiele to nie kosztuje. Jeden etat i to zapewne znacznie tańszy niż wielu naszych gwiazd z boiska.

Przy okazji przypomniała mi się deklaracja (na szczęście się nagrało więc można wrócić) z grudnia/stycznia, że za rok o tej porze prezes Jarosław chce mieć 20-30 osób w dziale data science w klubie. Taka rekrutacja w dzisiejszych czasach, gdzie moda na AI wyczyściła rynek doszczętnie, to nie przelewki. Na pewno trwają już masowe rekrutacje, rozmowy, testy a internet jest pełen ogłoszeń, prawda? Prawda?

Pewnie Ci specjaliści będą z tego stowarzyszenia do którego rozemocjonowany prezes prowadził w internetach zapisy. Setki ludzi się zgłosiły. Pewnie po spotkaniu założycielskim prace ruszyły pełną parą! Nie było jeszcze założycielskiego? No popatrz. Komedia.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 05.05.2024, 21:19
Bo ja mam cały czas wrażenie, że wiele tych słów czy inicjatyw pada, aby zrobić określony i pozytywny PR w biznesie (sponsorzy, inwestorzy), że Wisła daje na coś nadzieje, wyróżnia się z tej szarej zbieraniny polskiej piłki, ma coś swojego do zaproponowania. Stąd pewnie za wieloma z nich nie idą na razie czyny, bo te będa możliwe dopiero jak kasa się zapełni.

Pamiętajcie jak niejaki Jerry tu kiedyś pisał, że Królewski poszedł w AI żeby ktoś ten klub wziął...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.05.2024, 09:33
Królewski jedyne co ogarnia to umiejętność grania na czas i rzucania tematów zastępczych w nadziei że jakoś się wszystko samo ułoży. Dzięki zdobyciu PP ma kolejna kasę i czas na kombinowanie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.05.2024, 10:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ewentualne odejście Kiko z klubu byłoby ogromną stratą dla Wisły. Już teraz za sprawą zdobycia pucharu Polski ma jako Dyrektor Sportowy znacznie większe osiągnięcia niż na przykład Pasieczny, Brzęczek czy Głowacki w tej roli. Pomimo bardzo ograniczonych środków finansowych miał znacznie więcej udanych transferów niż oni, a może nawet procentowo i więcej niż Bednarz czy Mielcarski, choć oni dysponowali pieniędzmi Cupiała, funkcjonując w zupełnie innej rzeczywistości sportowo-finansowej naszego klubu.

Można sobie wyobrazić, jaką drużynę mógłby zbudować nam Kiko z hiszpańskich zawodników, gdyby miał pieniądze Cupiała, które oni mieli do dyspozycji. O ile Cupiał nie sprawi niespodzianki i nie postanowi wrócić, niestety nigdy nie będziemy mogli się o tym przekonać.
Ewentualne odejście Kiko byłoby naturalną konsekwencją modelu JK w którym Wisła jest niezależna od tego czy innego człowieka. A czytając wywiady z Kiko to ma raczej ochotę wrócić do pierwotnego zawodu (co generalnie uważam za błąd, bo był przeciętnym trenerem).

Co jednak do tej wielkiej straty to warto może jednak wspomnieć:

Rodado - zawodnik od Brzeczka
Fernandez - zawodnik od Pasiecznego (ciągnął nas cały zeszły sezon, więc warto napomknąć)
Colley - Pasieczny
Sobczak, Szot, Uryga, Goku, Duda, Żyro, Gogół, Jaroch mieli w Kiko praktycznie nic wspólnego, a byli również bohaterami 2 maja.

Oczywiście nie można ująć Kiko że ściągnął do nas fajnych Hiszpanów i obrana droga ma sens (o ile awansujemy do esa), ale tylu Hiszpańskich zawodnikow biega po polskich boiskach że to tylko utwierdza w przekonaniu że to nie jest sekretna kraina za 7 górami, tylko rynek z którego każdy może czerpać.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.05.2024, 12:10
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Królewski jedyne co ogarnia to umiejętność grania na czas i rzucania tematów zastępczych w nadziei że jakoś się wszystko samo ułoży. Dzięki zdobyciu PP ma kolejna kasę i czas na kombinowanie.
Niech gra co roku na czas to my będziemy musieli dokupić gablotę na puchary. No i znowu świętowanie na rynku.
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 06.05.2024, 12:57
Drozd, nie wiem jak bardzo ograniczonym trzeba być żeby wierzyć.w te brednie o AI. Tak samo jak te teksty że AI wybrało Rude na trenera. Każdy teraz ciśnie wszędzie AI jako tekst reklamowy, nie wiem jak można w to wierzyć
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 06.05.2024, 13:00
Będzie podkreślane jak przyniesie wymierne efekty. Jeden już jest, szósty raz w 70-letniej historii PP wygrała go drużyna z niższej klasy rozgrywkowej. Wsparta jedynie trenerem wytypowanym przez algorytm.

Po sezonie zobaczymy kogo sprowadzą, bo zmiana będzie duża.
Uwielbiam jak ludzie którzy nie mają pojęcia o programowaniu używają.haseł "algorytm" "ai" żeby sobie rekompensować.braki w wiedzy. Poczytaj sobie tematy na forum i o znajomości Kiko z Rude, bo może przestaniesz bredzić.o algorytmach. Chyba że mowa o algorytmie opartym na parametrach:

brak_kasy_w_budzecie x znajomości_kiko[random()] = NonameTreneiro.Rude
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2024, 13:41
ramzes190 napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam jak ludzie którzy nie mają pojęcia o programowaniu używają.haseł "algorytm" "ai" żeby sobie rekompensować.braki w wiedzy. Poczytaj sobie tematy na forum i o znajomości Kiko z Rude, bo może przestaniesz bredzić.o algorytmach. Chyba że mowa o algorytmie opartym na parametrach:

brak_kasy_w_budzecie x znajomości_kiko[random()] = NonameTreneiro.Rude
Ojtam... kiedyś na tym forum za takie stwierdzenie/przypuszczenie JK mnie zjebał.
Kiko i Rude, wg Królewskiego wcześniej się nie znali.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów