The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2024, 09:15
Cytat:
Przyznam, że mnie zaciekawiła ta koncepcja (z którą zresztą w dużej mierze się zgadzam, że "zagraniczny trener musi się uczyć ligi, poznać, kraj, specyfikę kraju, ligi, Wisły no i to nasze bagno polsko-wiślackie."
Po pierwsze to bym nie porównywał tamtej Wisły do obecnej, tamtych realiów do obecnych i tamtych trenerów do obecnych. Wszystko to jest mieszanka i gdzies prawda leży po środku.
Ale tamte czasy na pewno były inne, Wisła była inna, problemy były inne ale i możliwości klubu były inne. Wtedy nawet jak były problemy w gabinetach, to byłą kasa, która tworzyła możliwosci, dzisiaj z możliwosci został nam jedynie potencjał, a jeśli się og nie umie wykorzystać to wychodzi na to, że nie mamy nic.
Zobacz sobie nawet na przykład Legii. Ten sam klub, kilka lat różnicy, a zupełnie inaczej działał za Leśnodorskiego, a inaczej za samego Mioduskiego.

Uważam, że ludzie trzymający stery w klubie wiele mogą zrobić dobrego i wiele zepsuć i to ich polityka prowadzenia klubu daje możliwości, albo chociaż spokój, normalność, w której może wykazać się trener i zawodnicy.

W Wiśle od 2019 roku - i tylko na tym okresie bym się skupiał bo jest bardzo jednorodny, tzn. zarząd klubu jest całkowicie roztrzepany, amatorski itd. żaden trener się nie sprawdził. Mało tego, śmiem twierdzić, że każdy trener osiągał gorsze wyniki niż ma na to potencjał i wszyscy od Guli, po Hyballe na Rude kończąc oraz od Skowronków, Stolarczyków, Wujów na Sobolu kończąc mógł osiągnać lepszą średnią gdyby w Wiśle miał normalne warunki do pracy.

Na pewno im lepszy trener to lepiej ogarnie ten chaos. Na pewno w normalnym klubie trener jak się zna na robocie to wejdzie w nową ligę bez wielkiego poznawania jej. Ale jak trener słaby - a Rude jest po prostu słaby - a do tego w klubie dosłownie burdel i cyrk w jednym, to mamy idealny przepis na katastrofę. I jak w klubie jest syf, to właśnie wtedy trener też ma dużo do nauki, musi zrozumieć i nauczyć się całej patologii tego klubu.

Przecież nawet kwestia transferów zimowych musiała być dla niego niezłą zagadką. Klub, który chciał się wzmocnić ściąga dzieci, grubasa, Bregu bez kondycji itp. No to normalny człowiek, który nie zna Wisły i Królewskiego ma pewnie w głowie niezłego kręcioła, ze o co tu chodzi...

Podsumowując, powiedziałbym, że im lepszy trener i normalniejsze warunki w klubie i lidze, tym ten proces nauki przebiega lżej i nawet jak się odbywa to może mieć zerowy wpływ na wyniki, nie zaniżać ich.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.04.2024, 10:09
Cytat:
I dalej tak uważam, wszystko się potwierdziło i było prawdą. Jak fatalnie Sobolewski wpływał na piłkarzy, pokazała cała runda jesienna i ich gra choćby w meczach z Starą Rzeszów, Odrą Opole, Zagłębiem Sosnowiec, Niecieczą, Podbeskidziem.

Prawie całe forum i środowisko kibiców Wisły chciało zwolnienia Sobolewskiego, hejterek też się cały czas pluł, że jak to możliwe, iż ciągle jest na tym stanowisku, a teraz próbuje robić zarzut z tego, że ktoś to widział i jego zły wpływ na piłkarzy?

Kompletna kompromitacja Jaroo.Trzeba być totalnym idiotą, żeby coś takiego napisać.

Jak Rude wpływa na Hiszpanów? Alf, Rodado, Carbo, Junca, Raton grają lepiej niż w niektórych meczach jesienią.
No i to jest właśnie takie gadanie. Sobol źle wpływał ale dalej udawanie, że Rude wpływa dobrze
Rodado to jest cień tego zawodnika co wcześniej. Za Wuja i Sobola Rodado był widoczny przez cały mecz, robił dużo wiatru, do tego strzelał gole. Teraz on jest właściwie niewidoczny, zostają tylko jego przebłyski, które dają bramki. Ale nawet bilans bramkowy w tym sezonie to:
Za Sobola i Jopa: 17 meczów, 11 bramek w lidze
PP 3 mecze, 2 bramki - łatwiejsi rywale niż w dalszych fazach

Za Rude: 8 meczów, 4 gole w lidze
PP 1 mecz 1 bramka

Średnia w lidze za Rude 0,5 gola na mecz
Średnia za Sobola i Jopa 0,65 gola na mecz
Dobra, odejmę 1 mecz ligowy co za Jopa zagrał i 2 bramki zdobył, bo się zaraz zesrasz z wściekłości. Także za samego Sobola średnia goli Rodado w lidze 0,56 na mecz
Do tego 3 asysty w lidze za Sobola, za Rudego 0 asyst.

Cytat:
Alf, Rodado, Carbo, Junca, Raton grają lepiej niż w niektórych meczach jesienią
Wow, w niektórych grają lepiej hehehe
Raton początek rundy ok. Ogólnie już wrócił na swój cienki poziom.
Junca gra lepiej Ja .......e... Bez komentarza.

Tak jak na przykładzie Rodado. Liczby są jakąś wykładnią. Widać, że nawet pod tym względem jest gorzej. O wrażeniach nie ma co dyskutować bo to już są jedynie twoje urojenia i chore wizje.

No jeszcze Ratona ci mogę z liczbami dorzucić.
14 goli straconych w 10 meczach za Rudego, 1,4 na mecz
21 goli straconych w 17 meczach za Sobola 1,235 na mecz

Cytat:
Nie wiesz hejterku? Spójrzmy na liczby: Wisła w lidze zdobyła dotychczas 53 bramki, ciągle będąc najskuteczniejszym zespołem Fortuna Pierwszej Ligi. Hejterek myśli, że mnie wyjaśnia, a tymczasem wyjaśnia i ukazuje jedynie swoją nieprawdopodobną tępotę.
Tu jestem w szoku. Ja mówię o wiośnie, a ten mi o całym sezonie. Ja chce porównać Sobola do Rudego, i to Sobola z tego sezonu, a nie tamtego gdzie miał lepszy skład i dobrą serię wygranych, a ten się cieszy, że super idzie Wiśle, ma 53 gole w tym sezonie i udaje, że nie rozumie o co mi chodzi. Beka.

Bilans bramek w tym sezonie 53:36
Już odrzucę 2 mecze Jopa bo tam w bramkach było 6:1 więc zaraz będziesz płakał, że ktoś cię chce zmanipulować

Po 17 kolejkach za Sobola bramki 32-21, średnio na mecz 1,88-1,235
Po 10 meczach za Rude bramki 15-14, średnio 1,5-1,4

W punktach Wisłą Rude 1,5 na mecz, Wisła Sobola 1,47

Dalej nie komentuję bo spieranie się, że Omrani coś umie i odpali albo może nie odpali, że w dobrych klubach grał i wcale już nie jest gruby itp To już tylko urojenia i manipulacje Markusa. Tak samo jak ciągłe bronienie Rude w lidze, bo w PP poszło dobrze, albo mówienie, że on wygrał z Miedzią i Odrą a Sobol tego nie umiał xd hahaha

Ja się tutaj skupiłem na liczbach żeby pokazać na faktach jak wygląda forma zespołu, punktowanie za Rude i Sobola, ilość bramek zdobywanych i traconych, forma w liczbach Rodado i Ratona.

Generalnie Rude jest jedynie lepszy od Sobola (Z TEGO SEZONU) o 0,3 pkt na mecz. W statystykach bramkowych jest klapa. Do Sobola z poprzedniego sezonu nie porównuję bo to by było przekłamanie trochę. To jest porównanie do SCHYŁKOWEGO Sobola.
I w tym porównaniu Rude wychodzi gorzej. Także powinien mieć taki hejt jak Sobol pół roku temu.
Tymczasem według Markusa to jest niesamowity trener ze wspaniałymi umiejętnościami.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.04.2024 o godz. 10:13.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.04.2024, 10:33
"Dobry trener ale wyników nie ma"
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.04.2024, 10:39
Cytat:
"Dobry trener ale wyników nie ma"
Jeśli mówimy o polskim piekle, bagnie, mówimy o PMS to mamy właśnie idealny przykład tego bagna i (nie)PMS gdzie jacyś ludzie zaściankowi, z kompleksami, idealni przedstawiciele cebulactwa, bagna i piekła, tak próbują czarować, że jest inaczej niż fakty na to wskazują, że aż głowa mała.
Ogólnie jest źle ale jest dobrze Ogólnie to wyniki nie sa ważne ale to, że mamy w końcu konkretnego trenera.

Chorzy ludzie i ich chore wizje świata życia i oceny Wisły.
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.04.2024, 17:27
Jaroo dalej manipuluje i opowiada baśnie z mchu i paproci. Nic innego najwyraźniej nie umie.

Napisał głupotę o dobrej jakości gry Wisły za Sobolewskiego i teraz nie wie jak się z tego wycofać. Wówczas wszyscy zawodnicy się zwijali i z każdym miesiącem grali tylko coraz gorzej, a ten nagle próbuje wykazać, że jednak tak nie było i bardziej zwijają się przy Rude.

Na dowód tego przytacza zmanipulowane liczby, bo nie uwzględniające na przykład faktu,że Rodado wiosną w kilku meczach nie grał już w ataku, tylko jako ofensywny pomocnik, więc miał zupełnie inną rolę niż jesienią u Sobolewskiego. Dodatkowo parę musiał odpuścić z powodu kontuzji.

Mimo to i tu podołał, będąc kluczowym elementem zespołu, strzelając bramki. Więc w tym kontekście liczby, na które powołuje się Jaroo są o kant dupy potłuc, ale hejterek tego nie rozumie i kompromituje się dalej.

Raton wiosną zawalił dwie bramki (z Odrą i Motorem). Jesienią więcej. Wiosną miał kilka świetnych interwencji obok błędów, jesienią tych świetnych interwencji miał mniej, ale według hejterka gra gorzej u Rude niż u Sobolewskiego. Popiera to średnią puszczonych bramek po 10 meczach w odniesieniu do średniej po 17 meczach jesienią. Kij tam też, że jesienią aż tylu prezentów nie rozdawał Krzyżanowski czy Szot. Raton teraz gra gorzej, bo nie wszystkie może naprawić. To nawet nie jest śmieszne, to żałosne.

Statystyki odbiorów i progresywnych podań Carbo wiosną są w wielu meczach wyższe niż miał jej jesienią u Sobolewskiego, ale według hejterka na niego też Rude działa gorzej niż Sobolewski.

Alf odzyskał dynamikę i niemal w każdym meczu należy do najbardziej ruchliwych wiślaków na boisku, w przeciwieństwie do innych bocznych pomocników wygrywa bezpośrednie pojedynki, strzelił ważnego gola z Piastem. Teraz regularnie wychodzi w podstawowym składzie, jesienią za Sobolewskiego był czas, gdy to miejsce utracił. Ale hejterek będzie dowodził, że Sobolewski działał na niego lepiej...

Jaroo1 napisał(a):
Junca gra lepiej Ja .......e... Bez komentarza
Przypomnij mecz jesienią, w którym zaliczył dwie asysty i równie dobrze zaprezentował się na boisku jak ze Zniczem?

"Ja .......e... Bez komentarza"

Czekam hejterku. Podobnie jak na inne sprawy od wczoraj, od których nieudolnie próbujesz uciekać. Miałeś napisać, który z polskich piłkarzy błysnął w meczu wyjazdowym ze Stalą Rzeszów? Czekam aż wymienisz też ten brak pozytywów w grze Wisły w meczach z Widzewem i Piastem, pokażesz jak broniłem na przykład trzymania przez Królewskiego Sobola itd. Czyżbym zapytał o coś niewygodnego, pokazującego absurdy twojej narracji?

Wymieniaj. Nie chowaj się.

Jaroo1 napisał(a):
Ja mówię o wiośnie, a ten mi o całym sezonie.
A ja przypominam, że po wiosennych meczach dalej mamy najwięcej zdobytych bramek w lidze. W każdym wiosennym meczu strzelaliśmy przynajmniej jednego gola poza Tychami, w tym drużynom z Ekstraklasy. Od Wisły wiosną z pierwszoligowych zespołów wyraźnie więcej goli strzeliły jedynie Lechia i Katowice. Tak źle wygląda ta ofensywa za Rude. Ale według tego oderwanego od rzeczywistości hejterka "w statystykach bramkowych jest klapa". Klapa to jest tylko w jego umyśle.

Dalej też hasełka, z których można mieć tylko bekę, typu pisanie, iż Omrani "w dobrych klubach grał" to "już tylko urojenia i manipulacje Markusa". Czyli Algierczyk w tych klubach nie grał, to tylko urojenia?

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=24281

"Ja .......e... Bez komentarza". "Chory człowiek i jego chore wizje świata, życia i oceny Wisły."

Poziom intelektualny Jaroo najlepiej oddaje to sformułowanie podawane jako kolejny przykład rzekomych urojeń: Omrani "odpali albo może nie odpali". Tu już całkiem się zaplątał i chyba zrozumiał po niewczasie, że cały czas próbuje podważać oczywistość, bo trzeciej opcji już nie ma: albo odpali albo nie odpali. Nie jest tą opcją na przykład sytuacja w której nie stanie się ani to, ani to, za to np. Omrani przyjdzie do hejterka i zgwałci go kebabem. Wszak jak ktoś nie widzi tej innej opcji to są według niego urojenia.

Nowy Jaś Fasola objawił się na forum. Oczywiście zaraz napisze, że nie o to mu chodziło, a jakże.

Jaroo1 napisał(a):
ciągłe bronienie Rude w lidze, bo w PP poszło dobrze, albo mówienie, że on wygrał z Miedzią i Odrą a Sobol tego nie umiał
Pokaż cytaty na ciągłe bronienie przeze mnie Rude w lidze, bo w PP mu dobrze poszło manipulatorze. Tak go ciągle bronię jak tu? https://forumwisly.pl/showthread.php...83#post1621283

Kolejne nic nie warte fantazje i rojenia hejterka, który od wielu miesięcy uprawiania nagonki nie może znieść, że ktoś nie hejtuje Rude tak jak on i widzi także jego dobre decyzje.

Nawiasem mówiąc, Sobol wygrał w jesienią z Miedzią i Odrą? Kolejna kompromitacja hejterka.

Jaroo1 napisał(a):
Tymczasem według Markusa to jest niesamowity trener ze wspaniałymi umiejętnościami.
Dawaj manipulatorze te cytaty, w których mówię, że Rude to niesamowity trener ze wspaniałymi umiejętnościami. Czekam, nie ociągaj się znów dwa dni. Pokaż raz wtóry ile twoje słowa i projekcje są warte.
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.04.2024 o godz. 17:38.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.04.2024, 17:33
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Markusik to kojarzy od lat z legendarnym duetem błaznów z Holandii: Lamey&Jaliens, których Valckx sprowadził w celu wydojenia Wisły.

Albercik i Kikuś to od początku było wiadomo, że to kompromitacja, ale cóż...
"Legendarny duet" Lamey&Jalliens zdobył dla Wisły Mistrzostwo Polski i zapewnił jej możliwość udanej gry w Lidze Europejskiej w tamtym świetnym dla klubu czasie, o którym dziś możemy tylko sobie pomarzyć. Byli to piłkarze lepsi i grający na kilkakrotnie wyższym poziomie niż duet, a nawet trio Szot-Jaroch-Uryga, za których podpisy prowizje kasowali polscy menadżerowie.

Żaden Holender nie był tu sprowadzony w celu wydojenia Wisły. A praca Kiko nie tylko jako dyrektora sportowego od początku była wartościowa i dała Wiśle znaczącą poprawę gry i znacznie więcej sensownych zawodników niż wcześniejsza praca takich ludzi jak Pasieczny, Głowacki czy Brzęczek - i to za dużo mniejsze pieniądze.
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.04.2024 o godz. 17:40.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.04.2024, 17:34
Problemem nie jest tu trener Rude. Gdyby był tak słaby, to w PP też szybko bysmy polegli.
Problemem jest wybiórcze podejście piłkarzy jeśli chodzi o zaangażowanie. W PP gryzą trawę, mająć świadomość, że wygrana tej rywalizacji umożliwi start europejskich pucharach, a tam można być zauważonym przez kluby zagraniczne. Szybka droga do ewentualnego wybicia się wyżej.

Nie braliście przypadkiem pod uwagę, że gro piłkarzy wyrobników jak Jaroch, Szot, Duda, Uryga itp... którzy są marni piłkarsko- może im tak nie zależy na tym awansie do ekstraklasy?
Przecież tu mają ciepełko, dobrą pensję, gdy Wisła zostanie w I lidze, wielu z nich ma szanse grać w przyszłym sezonie. Może mają tego swiadomość, że są za ciency na ekstraklasę i po awansie chcąc nie chcąc potrzebne będą realne wzmocnienia aby utrzymać się. A nikt nie chce stracic miejsca w składzie na rzecz kogoś lepszego. Może to siedzi w ich głowach?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.04.2024, 17:51
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Nie braliście przypadkiem pod uwagę, że gro piłkarzy wyrobników jak Jaroch, Szot, Duda, Uryga itp... którzy są marni piłkarsko- może im tak nie zależy na tym awansie do ekstraklasy?
Przecież tu mają ciepełko, dobrą pensję, gdy Wisła zostanie w I lidze, wielu z nich ma szanse grać w przyszłym sezonie. Może mają tego swiadomość, że są za ciency na ekstraklasę i po awansie chcąc nie chcąc potrzebne będą realne wzmocnienia aby utrzymać się. A nikt nie chce stracic miejsca w składzie na rzecz kogoś lepszego. Może to siedzi w ich głowach?
Szot, Duda, Uryga już mieścili się w kadrze na Ekstraklasę, więc dlaczego mają obawiać się, że po awansie klub się z nimi pożegna?
Gdyby w innych klubach było, jak pisze leszekpw to nikt by nie grał na awans.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.04.2024, 18:07
Cytat:
Na dowód tego przytacza zmanipulowane liczby, bo nie uwzględniające na przykład faktu,że Rodado wiosną w kilku meczach nie grał już w ataku, tylko jako ofensywny pomocnik, więc miał zupełnie inną rolę niż jesienią u Sobolewskiego. Dodatkowo parę musiał odpuścić z powodu kontuzji.
W kilku meczach w lidze Rodado nie zagrał przez kontuzje? No tak, dwa mecze to w sumie już kilka.
I co z tego? Czy ja mu licze średnia z 10 meczów czy 8?
Liczbami manipuluje? Takie sa liczby. A jeśli Rude go wysatwia na pozycje inne niż napastnik, to jest skończonym debilem skoro jedynego chłopa co umie strzeać bramki odcina od możłiwości ich zdobywania. Tak grał na innej ofensywnej pozycji niz napastnik, że nawet asysty jednej nie ma na wiosnę, u Sobola miał 3

Czyli Rude się nie zna. Wystawia Rodado na inne pozycje. U Sobola Rodado miał więcej goli i asyst.

O Junce serio piszesz? Podniecasz się tym, że chłop wszedł na jedną połowę i zaliczył w niej dwie asysty i to jest dla ciebie wykladnik, ze lepiej gra?

To jeszcze powiedz, że Gogół gra wyśmienicie bo na 50 minut w tym roku zagranych ma asyste, a u Sobola mial asyste jedną na 5 czy ileś godzin gry

Cytat:
Raton wiosną zawalił dwie bramki (z Odrą i Motorem). Jesienią więcej. Wiosną miał kilka świetnych interwencji obok błędów, jesienią tych świetnych interwencji miał mniej, ale według hejterka gra gorzej u Rude niż u Sobolewskiego. Popiera to średnią puszczonych bramek po 10 meczach w odniesieniu do średniej po 17 meczach jesienią. Kij tam też, że jesienią aż tylu prezentów nie rozdawał Krzyżanowski czy Szot. Raton teraz gra gorzej, bo nie wszystkie może naprawić. To nawet nie jest śmieszne, to żałosne.
Aha. Czyli obrona gra źle, gorzej niż za Sobola. Brawo dla Rudego, że nie umie ustawić obrońców dobrze i że nie umie wpłynąć na lepszą formę Krzyżanowskiego i Szota hahaha

Samozaoranie dobre. Wijesz się niczym wąż

Ja porównuję Sobola do Rude, a ten mi wyskakuje, ze no my to w lidze na wiosnę i tak strzelamy dużo, tyle czy więcej niż inni.

Podsumowując. Za Sobola strzelaliśmy więcej, za Sobola traciliśmy mniej, za Sobola skuteczniejszy był atak i Hiszpanie oraz polska obrona. Brawo dla Rude i Markusa za rozkład Wisły.

Mówimy tu o schyłkowym Sobolu. Jeśli by odliczyć kilka pierwszych meczów Rude, uznać je jako efekt nowej miotły i zacząć liczyć statystyki od 30 marca, bo uznamy, że to jest schyłkowy Rude, to już w ogóle Sobolowi mógłby jedynie buty czyścić hahaha

Brawo za krytykę Sobola wtedy, jeszcze większe brawo teraz za bronienie gorszego niż Sobol Rudego.

Cytat:
Tak Lesiu, wzięliśmy to pod uwagę i dlatego, że polskie buractwo z obrony chce aby Wisła nie awansowała, to Villar i koledzy specjalnie źle dryblują, przestali strzelać i ogólnie nasza hiszpańska ofensywa nie strzela bramek.

Zabawne to jest jakie fikołki lesie i markusiki stworzą po to żeby lizać rowa wszystkiemu co nie jest polskie i o wszystko obwiniać Polaków.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.04.2024 o godz. 18:09.
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.04.2024, 18:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Szot, Duda, Uryga już mieścili się w kadrze na Ekstraklasę, więc dlaczego mają obawiać się, że po awansie klub się z nimi pożegna?
Gdyby w innych klubach było, jak pisze leszekpw to nikt by nie grał na awans.
Duda tak się mieścił na poziomie Ekstraklasy, że został wypożyczony do Garbarni.

Jaki Ekstraklasowy klub chciałby mieć obecnie w swojej jedenastce takiego bocznego obrońcę, jakim jest dziś Szot, czy takiego przeraźliwie nieruchawego stopera, jakim obecnie jest Uryga (który zapewne nigdy szybszy i żwawszy już nie będzie)?
(...)
"
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.04.2024, 18:11
Za ostatnie 5 lat to może tylko Gula był gorszy od Sobola jako 1wszy trener nikt inny od tactico Radoslavo nie jest gorszy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.04.2024, 18:16
Ale to na co patrzymy przy ocenie trenera? Na wrazenia artystyczne czy na jakieś dane? PPkt zdobyte, bramki, pojedyncze wyniki itp? Generalnie Rude w statystykach o 0,0,3 pkt na mecz lepszy od Sobola, tak to na każdej linii gorszy.

A jak chcemy udawać, że np Rude lepiej pilkarzy w obronie umie ustawic alb lepiej rozgrywamy pilke itp no to fajnie, ze mniej bramek traciła Wisla Sobola i strzelała wiecej niż Wisła Rude.

Rude to jest przysłowiowy markusowy strzal w kolano i tyle.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.04.2024, 19:19
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale to na co patrzymy przy ocenie trenera? Na wrazenia artystyczne czy na jakieś dane? PPkt zdobyte, bramki, pojedyncze wyniki itp? Generalnie Rude w statystykach o 0,0,3 pkt na mecz lepszy od Sobola, tak to na każdej linii gorszy.

A jak chcemy udawać, że np Rude lepiej pilkarzy w obronie umie ustawic alb lepiej rozgrywamy pilke itp no to fajnie, ze mniej bramek traciła Wisla Sobola i strzelała wiecej niż Wisła Rude.

Rude to jest przysłowiowy markusowy strzal w kolano i tyle.
Ale masz świadomość że Sobol z Podbeskidziem dostał w papę, a z Sosnowcem u siebie wywalczył punkt? Więc to prawdopodobnie ostatnie godziny kiedy możesz swoje propagandowe ataki opierać na średniej punktowej.

Większość straconych punktów w tej rundzie jest konsekwencją zachowań takich jakie zaprezentował przy straconej w Rzeszowie bramce Krzyżanowski, czy przy drugiej straconej w Pruszkowie bramce Szot i Duda. Czyli całkowity brak poczucia odpowiedzialności za wynik, za dobro drużyny, za cel do którego niby dążą. Teorie, że to konsekwencja taktyki zaproponowanej przez trenera są tragikomiczne. Taktyka zabroniła Krzyżanowskiemu pomóc Gogułowi w walce z murzynem? Nie, to zwyczajne olanie sprawy trudno stwierdzić z czego wynikające. Ze zmęczenia po 20 minutach gry? No raczej nie. Więc z czego? Słaby jest? No jest, ale jak by mu zależało to by wrócił i pomógł, taki jest słaby że podbiec 15 metrów nie umie? Tylko stoi i się przygląda. A potem z takiego zachowania piłkarza rozliczany jest trener . Przestańcie się panowie ośmieszać.

W normalnie funkcjonującym klubie Krzyżanowski za taką postawę dostałby w szatni liścia od kapitana.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.04.2024, 19:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
jeśli Rude go wysatwia na pozycje inne niż napastnik, to jest skończonym debilem skoro jedynego chłopa co umie strzeać bramki odcina od możłiwości ich zdobywania. Tak grał na innej ofensywnej pozycji niz napastnik, że nawet asysty jednej nie ma na wiosnę, u Sobola miał 3

Czyli Rude się nie zna. Wystawia Rodado na inne pozycje.

Tylko tępy hejterek może wmawiać, że Rodado nie sprawdził się w roli ofensywnego pomocnika. Jak najbardziej się sprawdził, strzelał w niej gole choćby w meczu z Miedzią, dawał tam nawet więcej drużynie niż Goku. Była to jak najbardziej trafna decyzja. Dzięki takiemu jego ustawieniu, więcej też mógł pograć Sobczak.

U Sobola w znacznie większej ilości rozegranych meczów miał więcej asyst i bramek? Być może. Teraz z powodzeniem pełni często na boisku inną rolę, mając z kolei więcej udanych interwencji w defensywie, na czele z tą również z meczu z Legnicą.

Rodado gra bardzo dobrze u Rude i stanowi bardzo mocny punkt zespołu, Takie są fakty. Walcz z nimi dalej powołując się tylko na statystyki bramek i asyst, pokazujące rzekomo jego załamanie formy czy gorszą grę.

A skoro o nich mowa: przypomnij też hejterku, kto obecnie jest liderem strzelców pierwszej ligi? Nie Rodado przypadkiem, tak niby fatalnie ustawiany i źle wykorzystywany przez Rude? Był nim po rundzie jesiennej?

Jaroo1 napisał(a):
O Junce serio piszesz? Podniecasz się tym, że chłop wszedł na jedną połowę i zaliczył w niej dwie asysty i to jest dla ciebie wykladnik, ze lepiej gra?

Pokaż mecz z jesieni za Sobolewskiego w którym zagrał lepiej, a nie gorzej niż w tych dwóch wiosną za Rude zamiast bełkotać.

Walnąłeś kolejną głupotę, strzelając sobie popisowo w kolano, tak jak uwielbiasz robić. Jakże to urocze samozaoranie.

Przypomnę jeszcze, że dla ciebie Junca to beznadziejny "połamaniec". Tak pisać może jedynie ktoś zaślepiony głupotą i nienawiścią lub kibic Cracovii próbujący robić tu na forum z ludzi idiotów.

Jaroo1 napisał(a):
Aha. Czyli obrona gra źle, gorzej niż za Sobola. Brawo dla Rudego, że nie umie ustawić obrońców dobrze i że nie umie wpłynąć na lepszą formę Krzyżanowskiego i Szota
Pokazałem tylko ile warte są twoje opinie o grze Ratona oparte na podpieraniu się tymi statystykami, które nie pokazują na przykład większej ilości jego udanych interwencji wiosną.

A pretensje do Rude, że nie zrobił jeszcze z Szota i Krzyżanowskiego nowego Roberta Carlosa czy choćby tylko jakiegoś nowego Piszczka... Jak wpływali na ich formę i świetną grę inni trenerzy na czele Sobolewskim? Jak pięknie ich rozwijali? Może były tego tak oszałamiające efekty po prostu dlatego, że to jednak bardzo słabi piłkarze, a nie żadne mega talenty?

Choć raz pomyśl przez chwilę hejterku.

Jaroo1 napisał(a):
Ja porównuję Sobola do Rude
Bez uwzględniania postawy i gry Wisły w Pucharze Polski w porównaniu do tego, co było wcześniej za Sobolewskiego takie porównanie jest niekompletne, tendencyjne i niewiele warte. Bo tamte mecze pokazują na jaki poziom sportowy i jakościowy może wznieść się maksymalnie Wisła Rude, a nie te mecze, o których piłkarze wprost mówią, że nie grają w nich na 100%, nie wkładają nogi czy nie skaczą do główek.

Tak, Rude przegrywa na odcinku związanym z mentalem. ale tutaj akurat przegrywał również Sobolewski, Brzęczek,Skowronek, Wdowczyk, Stolarczyk, a Hyballę piłkarze za walkę na tym polu zwolnili przy aprobacie Błaszczykowskiego.

Jaroo1 napisał(a):
Brawo dla Rude i Markusa za rozkład Wisły.
Widać Koailczek zaczął handlować grzybkami i znalazł nowego, wiernego klienta kupującego hurtowe ilości towaru. W sumie to wiele wyjaśniałoby...
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.04.2024 o godz. 19:56.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.04.2024, 21:48
Klasyfikacja wg wolfy'ego

Rude- średnia - 1,64 Sobolewski - średnia - 1,45
Bramki odpowiednio- 1,2 do 1,77

Rude z przodu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.05.2024, 18:12
Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości, że Rude jest bardzo dobrym trenerem!?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.05.2024, 18:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Klasyfikacja wg wolfy'ego

Rude- średnia - 1,64 Sobolewski - średnia - 1,45
Bramki odpowiednio- 1,2 do 1,77

Rude z przodu
Dopisz jeszcze Puchar Polski.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.05.2024, 18:56
Jest dobry prognostyk przed (ewentualnymi) barażami , bo potrafimy udźwignąć jeden ważny mecz , mamy misje do wykonania i ją realizujemy !
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.05.2024, 19:05
o jak tu kuurwwaa cicho
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.05.2024, 19:08
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
o jak tu kuurwwaa cicho
Jaki tu spokój, nananana!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 02.05.2024, 19:14
No nie ma co porównywać wychodzenia na mecze "o coś" za Sobola a Rude nawet. Tutaj z nikim nie pękamy, za Sobola to mieliśmy paraliż w każdym meczu o stawkę.

Rude w ciągu 3 meczy pucharowych zapisał się do historii Wisły. Mam nadzieje, że niedługo będzie święcił kolejny triumf.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.05.2024, 19:40
I tak ustawia drużynę, że Pogoń bez sztycha. Z napastnikiem deczko lepszym niż Sobczak byłoby 2:0 do przerwy na bidę. Mieliśmy tyle bramkowych sytuacji, że w głowie się nie mieści. Nasze PMSowskie bagienko w szoku. Hajto miał minę jakby mu ktoś furę zaiwanił.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.05.2024, 20:03
Drozd napisał(a):Wyświetl post
I tak ustawia drużynę, że Pogoń bez sztycha. Z napastnikiem deczko lepszym niż Sobczak byłoby 2:0 do przerwy na bidę. Mieliśmy tyle bramkowych sytuacji, że w głowie się nie mieści. Nasze PMSowskie bagienko w szoku. Hajto miał minę jakby mu ktoś furę zaiwanił.
No nie bez sztycha. Swoje okazje mieli. Tym bardziej szacunek dla Wisły za walkę do końca i ofiarność. Jakby tak grali w lidze, to awans byłby pewny.
Odpowiedz cytując
mieczuu
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 02.05.2024, 20:13
Nie wierzę w to, że ta drużyna może przegrać baraże..
Tak, wiem wszystko, nie chcę tego słuchać, po prostu nie wyobrażam sobie innego scenariusza...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.05.2024, 20:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jaki tu spokój, nananana!
Przyznam, że trochę brakuje mi dziś tu takich "mądrości", że to wszystko przez to, iż Rude nie słucha Jopa, albo że trener, który wcześniej nie znał realiów polskich lig nie powinien być w Wiśle zatrudniony, bo dobre wyniki może tu robić jedynie trener, który te realia wcześniej znał...

Hiszpański "szrot" jednak dał radę i okazał się w kolejnym meczu lepszy niż szrot, który biega na co dzień po boiskach Ekstraklasy. Również Rude taktycznie i pod względem przygotowania zespołu do meczu zjadł kolejnego ekstraklasowego trenera.

No i zasadnicze pytanie: gdzie jest Azor?
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.05.2024 o godz. 20:38.
(...)
"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.05.2024, 20:36
Na początku transmisji było powiedziane, że "hiszpańska" Wisła ma więcej Polaków w składzie niż Pogoń.

Jak Rude wygra ostatnie dwa mecze (w barażach) to sobie odwinę ten temat dla zabawy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.05.2024, 21:08
Każdy trener jest rozliczany z wyników, więc jest oczywistym, że gdy Rude robi złe wyniki to jest słaby, a gdy robi dobre to jest dobry.

Markus odkrył Amerykę, że wystarczy wygrywać, żeby nie było krytyki

Chłop nawet jednego dnia nie potrafi odpuścić, bo by się posrał w gacie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.05.2024, 21:16
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Każdy trener jest rozliczany z wyników, więc jest oczywistym, że gdy Rude robi złe wyniki to jest słaby, a gdy robi dobre to jest dobry.

Markus odkrył Amerykę, że wystarczy wygrywać, żeby nie było krytyki

Chłop nawet jednego dnia nie potrafi odpuścić, bo by się posrał w gacie.
Ale trzeba być debilem żeby czekać na złe wyniki z nadzieją. A taką postawę prezentuje część wypowiadających się tutaj. Twoje kretyńskie wpisy są tego najlepszym dowodem.

Zamiast przyznać, że Rude wykręcił wynik nie do pojęcia dla narzekaczy, przypieprzasz się do Markusa. Czym dowodzisz swojego pożałowania godnego nastawienia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.05.2024, 21:29
Ale w czym?
Wchodzę na forum pocieszyć się z wygranej w pucharze Polski i widzę te pseudo intelektualne wysrywy Markusa z 30 linijkami cytatów, które widać że chłop cyzelował z godzinę czasu i powiedz mi, jak mam do tego podchodzić inaczej?

Rude ciężko ocenić jednoznacznie teraz.
Z jednej strony całkowicie skrewił w lidze - chociaż może uratować sezon wygrywając baraże. Jednakże osiąga najgorsze wyniki w lidze ze wszystkich naszych byłych trenerów bodajże z Brzęczkiem na czele.

Z drugiej strony ewidentnie chłop ma farta. Wygrana z Widzewem i teraz w finale rzutem na taśmę. Ja się bardzo cieszę, że gramy do końca - uważam to za wielki plus. Rude sprawił mi wiele radości dzisiejszym meczem. Jednakże czy nazwę go świetnym fachowcem?
Cholera, raczej bym tego nie powiedział. Głównie patrząc przez pryzmat tego, że w jedynym sukcesie znacząco pomogli mu sędziowie.

Prędzej napiszę, że to trener, który osiągnął sukces. Widzę w tym bardzo dużo szczęścia, ale szczęście w przypadku trenera też jest ważne.

Jak Rude wygra baraże uznam, że zatrudnienie go to była świetna decyzja. Tylko niech najpierw się do nich zakwalifikuje, a potem je wygra. Bo jak na razie to spierdzielił na całego ligę i osiągnął świetny wynik w pucharze. Na tą chwilę moja ocena Rudego zmieniła się z miernego na 4 minus. Dzięki jednemu meczowi i jednej ladze na bałagan Cziczkana. Ciężko to nazwać oceną opierającą się na jakichś mierzalnych czy logicznych przesłankach. Czysto emocjonalno-wynikowa ocena. Zobaczymy co będzie dalej - czy Rude zrobi wynik w lidze. Jak nie zrobi awansu to ponad tróję na szynach u mnie nie wyjdzie na koniec sezonu, chociażby wysrał hipopotama uszami.

Tak czy siak nie chciało mi się o tym pierdzielić po tak fajnym meczu, ale skoro dekle mnie wywołują do tablicy, to zamiast się cieszyć muszę polemizować z idiotami. No cóż, takie życie. Może powinienem rozważyć po prostu ignora.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.05.2024 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 02.05.2024, 21:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dopisz jeszcze Puchar Polski.
To akurat by... zaniżyło wynik Rudego i zawyżyło Sobolewskiego, jeśli liczyć by zgodnie z ligową metodologią (w 90 minutach Rude miał 2 remisy i 1 zwycięstwo, Sobolewski 1 remis i 1 zwycięstwo), a przede wszystkim - nie spełnia podstawowego kryterium "klasyfikacji Wolfy'ego", czyli porównywania meczów z tymi samymi klubami

Statystyka czasem lubi płatać figle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów