The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2022, 22:29
Głos kibiców Wisły: "Przekazujemy klubowi 1,5 mln zł rocznie. Tak dalej być nie może"

- Jestem zawiedziony tym, w jaki sposób zarządzano klubem. To jest moja złość - mówi Witold Ekielski, założyciel stowarzyszenia Socios Wisła w programie Sport.pl LIVE. Niezwykle ważny człowiek w społeczności kibiców Wisły Kraków, uważa, że Jakub Błaszczykowski, Jarosław Królewski i Tomasz Jażdżyński nie poradzili sobie z zarządzeniem zasłużonym klubem.

https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...l-rocznie.html
Ostatnio edytowane przez Cycu : 16.05.2022 o godz. 22:31.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Robich106i5
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2019

Stary 17.05.2022, 14:31
Witold był bardzo zdenerwowany i to było widać, słychać i czuć a i tak zachował zimną krew i wypowiedział się w sposób ulgowy dla zarządu i właścicieli. Najważniejsze co wyłowiłem z tej wypowiedzi to sposób traktowania NAS czyli Socioc przez właścicieli....tuż przed głosowaniem o przeznaczeniu pieniędzy. A4,parę zdań nijakich i przeświadczenie że nasz zarząd Socios pokieruje głosowaniem tak jak życzy sobie jaśnie państwo! I tak było i tak wyglądało głosowanie na jedyną i słuszną wytyczną. Zastanawiam się co zrobimy w przyszłym głosowaniu? Zapomnimy że w Wiśle są też inne sekcje? Znów zagłosujemy jak nam każą?
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 17.05.2022, 16:34
Hmmm, mnie nigdy nikt nie kazał głosować na jakąś opcję ani nic nie sugerował ...
Sponsorowaniem innych sekcji niż piłka nożna mnie nie specjalnie interesuje, poza jakimiś szczególnymi jednorazowymi akcjami.

Jeśli dobrze pamiętam założenia wstępne to chodziło o stworzenie szansy przetrwania piłkarskiej Wisły, choćby w IV lidze, więc teraz to jakby los powiedział: SPRAWDZAM ...
Albo się obrażamy albo walczymy o lepsze jutro. Tak czy inaczej, DUŻĄ prośba: byle zdroworozsądkowo (nie na fali emocji).
Odpowiedz cytując
Robich106i5
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2022, 04:42
Skoro zdrowo rozsądkowi to mam propozycję wpłacamy 50% tego co w exstraklasie a resztę zamrażamy do momentu powrotnego awansu.Taka forma premi za osiągnięcie czegoś a nie robienie z nas wała
Odpowiedz cytując
Gubernator
Member

Od: 08.2015

Stary 18.05.2022, 05:43
Ja to nierozumiem jak można oddawać swoje ciężko zarobione pieniądzę grajkom którzy s.......ili klub do 1 ligi xD Dla mnie to jest porównywalne frajerstwo z dawaniem kasy rydzykowi...
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 18.05.2022, 06:28
Gubernator napisał(a):Wyświetl post
Ja to nierozumiem jak można oddawać swoje ciężko zarobione pieniądzę grajkom którzy s.......ili klub do 1 ligi xD Dla mnie to jest porównywalne frajerstwo z dawaniem kasy rydzykowi...
Idąc twoim tokiem rozumowania to na mecze też nie warto chodzić, bo kupując bilet utrzymujesz tych grajków. Nie chcę nic mówić ale zalatuje trochę kibicem sukcesu.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 18.05.2022, 07:04
Kibice sukcesu? Na tym forum? Dobre
Obecnie zostali już tylko kibice blamażu, nieporadności, nieudolności i frajerstwa.
Odpowiedz cytując
Robich106i5
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2022, 17:24
Tak, to ja kibic sukcesu , resztka siwiejących włosów , 50 lat wierności Wiśle, przeżyłem dwa spadki , wyjazdy w drugiej lidze, mecz hańby z Legią ,0-6 , itd...Kupione akcje członkostwo w Socios od samego początku....szkoda gadać bo serce pęka jak pomyślę co oni zrobili z moim ukochanym klubem . Mam prawo żądać przeprosin a także konsekwencji co do właścicieli, to nie brat to nie wujek ani Viceprezes są winni upadku ....DOBRZE WIEMY KTO!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.12.2022, 15:38
Informacyjnie:

- przedstawiciel Socios Wisła, Oskar Niezabitowski, zostanie na najbliższym Walnym Zgromadzeniu TS Wisła Kraków SA członkiem Rady Nadzorczej spółki z ramienia stowarzyszenia,
- członkowie Socios otrzymali prawo do zniżek na zakupy w sklepie klubowym (8% na kolekcję Macron, 10% na resztę asortymentu).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.12.2022 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.01.2023, 13:58
Do kogo można się zgłosić o dodanie do pokoju Socios?
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2023, 16:48
Pokój od dłuższego czasu jest nieaktywny. Dyskusje w ramach Socios prowadzimy na grupie FB oraz na forum w Panelu Socios.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 07.06.2023, 19:26
Czy zarząd Socios ma zamiar wyjaśnić dlaczego nieładnie potraktował pana Nowaka?
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.06.2023, 20:35
Zgłaszam postulat abyśmy jako jeden z największych sponsorów Klubu , zażądali dymisji trenera Sobolewskiego. Z tym Panem u steru nie osiągniemy nic
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 08.06.2023, 06:56
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Czy zarząd Socios ma zamiar wyjaśnić dlaczego nieładnie potraktował pana Nowaka?
Nie zdziwiłbym się gdyby Prezes Socios powiedział do Nowaka "dzień dobry" a ten półgłówek nie zrozumiał i się obraził.
Proszę bardzo - wyjaśnione.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 09.06.2023, 16:42
Cycu napisał(a):Wyświetl post
https://socioswisla.pl/co-slychac-w-...a-socios-wisla
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2023, 21:54
Socios Wisła nadal wśród głównych sponsorów Białej Gwiazdy!

https://wislakrakow.com/posts/stowar...j-gwiazdy/8203

W planach Socios na najbliższy sezon m.in. przekazanie klubowi rekordowej kwoty - minimum 2 mln zł! Środki w głównej mierze mają być przeznaczone na wykup bazy treningowej w Myślenicach. Oczywiście, czy tak się stanie, zadecydują członkowie Stowarzyszenia w głosowaniu.

Więcej szczegółów członkowie Stowarzyszenia poznają w najbliższych dniach.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.07.2023, 15:02
Jest jakaś opcja, żeby skontaktować się z kimkolwiek w sprawie dołączenia do grupy Socios na facebooku?

Żeby nie było, mam fejkowe konto, którego nie używałem od blisko 8 lat, bo z social media po prostu nie korzystam, ale dwukrotnie podawałem wszystkie dane w wiadomości, kiedy wysyłałem prośbę o dołączenie do zamkniętej grupy i cisza - ani nie dostałem wiadomości zwrotnej, ani nie dołączono mnie do grupy.

Gdyby forum na stronie Socios było aktywne, to bym to olał, ale wygląda na to, że życie toczy się na FB, więc chciałbym mieć jakiś podgląd na aktualności.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.08.2023, 00:13
To napisz do serek.c2 , z tego co widzę to nie każdy jest tam pod imieniem i nazwiskiem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2023, 22:38
https://wislakrakow.com/posts/czlonk...we-boiska/8876
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2024, 22:27
daliśmy 1,5 mln PLN na Klub. dziś jego pracownicy napluli nam w twarz.......
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
GrassSnake
Junior Member

Od: 01.2024

Stary 29.04.2024, 19:40
Są tu jacyś Socios? Możecie mi wytłumaczyć skąd u was koncepcja, że możecie się wypowiadać za wszystkich kibiców Wisły? Ustaliliście to chociaż u siebie wewnętrznie? Zresztą nieistotne - wiem, że nie ustaliliście bo mój kumpel, jeszcze członek, właśnie mi napisał, że miałem rację z tą rezerwą do was i on kończy ze składkami bo się czuje wydymany SKWK style.

Wracając do tematu. Wam się wydaje, że normalni ludzie mają problem z policją? Wam się wydaje, że możecie za nas wszystkich decydować czy wejdziemy na stadion czy nie? Bo paru kolesi z racami czuje dyskomfort?

„My ze swojej strony informujemy, że w sytuacji kiedy na strefie kontroli Kibiców Wisły Kraków będą się znajdować funkcjonariusze Policji […] Kibice Wisły Kraków nie rozpoczną wchodzenia na teren imprezy masowej.

Podpisane: Stowarzyszenie Socios Wisła Kraków”

Co to jest? SKWK bis?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.04.2024, 20:58
Dokładnie. Chyba się komuś mocno styki przegrzały.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.04.2024, 21:08
Tak, Krolewski to Misiek vol.2. Przeciez to pismo do PZPNu poszlo min. w porozumieniu z klubem.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.04.2024, 21:11
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Tak, Krolewski to Misiek vol.2. Przeciez to pismo do PZPNu poszlo min. w porozumieniu z klubem.
Czy status statut stowarzyszenia Socios przewiduje zabieranie głosu w takich sprawach?
Ostatnio edytowane przez nero : 29.04.2024 o godz. 21:41.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.04.2024, 21:12
Chyba statut. W takich czyli w jakich?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 29.04.2024, 21:34
Chyba statut. W takich czyli w jakich?
No ja pier.dole w takich by podpisywać się pod oświadczeniem czy kibice wchodzą na mecz jak policja będzie o 200 metrów za blisko bramy czy nie wchodzą.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.04.2024, 21:37
ostatni raz gramy o cos - dajcie szanse sie pokazac i blysnac chlopakam na forum ogolnopolskim - bo po finale NAS juz nuie ma
Odpowiedz cytując
GrassSnake
Junior Member

Od: 01.2024

Stary 30.04.2024, 12:47
Miśkiem to on na pewno nie jest, ale trochę bardziej wygadaną i co tu ukrywać brzydszą Saraptą już jak najbardziej. Nie widzisz podobieństw? Pismo do „grup kibicowskich” w porozumieniu z klubem. Tylko ja widzę czystą patologię? Polecam temat o Metodyce zarządzania Zaskrońca - tam wpis na ten temat.

Najjaśniejszy prezes ledwie już ciągnie finansowo. Wyciąga ostatnią kasę z kibiców przy pomocy etycznie wątpliwych manewrów wspieranych przez koleżków z Socios.

Spokój na trybunach pomimo całego syfu utrzymuje dzięki skorumpowanym pismakom i opłaconym przywilejami decyzyjnym, których stał się ostatnio rzecznikiem prasowym. I nie rozwalaj mnie nawet pisaniem o walce prezesa o prawa zwykłych kibiców. Zwykłymi kibicami to sobie kumaci jak zwykle mordę wycierają jak im się dupa pali, a on się w ten taniec cynicznie się wpisał.

Klub jedzie na ścianę a on bryluje w mediach i łapie punkty dzięki biernej postawie ludzi, którzy powinni pełnić funkcje kontrolne. Zresztą Ci ostatni (o koleżkach z Socios piszę) właśnie się ujawnili jako słabo tylko zakamuflowane pochodne SKWK piszące żenujące kibolskie oświadczenia i dyktujące niekumatym co mogą a czego nie mogą.

Wszystko się zgadza. Rok 2018 wrócił w pełnej krasie. Niestety efekt będzie taki sam.u
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.04.2024, 13:29
Czyli jak ktoś się wyłamie i spróbuje wejść na stadion, to dostanie oklep do swoich?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 30.04.2024, 19:33
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak ktoś się wyłamie i spróbuje wejść na stadion, to dostanie oklep do swoich?
No tak, nie znasz zasad? A jak Ci nie pasuje to podejdź pod gniazdo

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów