|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Odstawił totalną olewkę i lekceważenie swoich obowiązków na równi z tym, co odstawiał na przykład wspomniany Uryga czy Duda. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie ma żadnej spójności logicznej w olewce Łasickiego. Jest po prostu słaby, a na prawej stronie jeszcze słabszy... W najbliższym meczu będziemy mieli okazję zobaczyć jak Łasicki zaprezentuje się w miejscu Urygi.
Póki co można śmiało stwierdzić, że Moltenis dawał nam dużo więcej niż Alan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
@Arkadiusz
Odpal proszę nowy temat meczowy, bo mecz z Resovią już we wtorek. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Frustracja FraMata nie wynikała z tego, że Wisła może nie przegrać, (Jak śmiesz w ogóle coś takiego mi zarzucać?!) ale z tego wszystkiego, co wypunktowałeś powyżej - olewactwa, słabej gry, gry na stojąco, katastrofalnych błędów, braku przygotowania Rude do meczu, braku zmotywowania przez niego piłkarzy, itd. Szydercze komentarze, które wrzucałem i tu i na SB to właśnie wyraz takiej frustracji. Jeśli chodzi o próby obrażania innych to gdybyś był choć na poziomie przedszkola zauważyłbyś, że to wolfy zaczął obrażać (tak działa asperger) pisząc: wolfy;1620874& napisał(a):
Czemu mu tego nie zarzucasz? |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jak chcesz poszukać kto sabotuje grę to w ostatnich meczach nasza rodzima młodzież. Co jest dość smutne. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Widze, że nie tylko ja uważam, że Łasicki na prawej obronie to pomyłka. Prędzej wystawiłbym tam skrzydłowego. Po co stopera pchać na bok obrony w meczu, gdzie linia obrony jest najniżej na 40. metrze?
Ile daje wybiegany obrońca z dośrodkowaniem to pokazał Junca. U nas przy naszej taktyce boki obrony to muszą być ludzie świetni piłkarsko. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja mam gorsze podejrzenia, to co wyprawiają ostatnio niektórzy na boisku to może być celowy sabotaż. To jak Szot i Duda zostawili Majewskiego przy drugiej bramce to nie jest normalne. To co Szot wyprawiał z Motorem, Krzyżanowski w Głogowie i w Płocku. To ne są normalne boiskowe zachowania. Fakt że w mediach kryją im dupy i są usprawiedliwiani, że tutaj za ich olewactwo winny ma być trener każe przypuszczać, że to jest cała operacja. Co ma na celu? Wszyscy dobrze wiedzą. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Graja teraz 3 mecze w tydzień, może oni sie oszczedzali w pierwszych 45 minutach?
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Cieszy powrót do żywych Junki, Żyry i Gogoła.
Pierwsza bramka dla Znicza to kompromitacja Urygi, naprawdę dałbym mu odpocząć z Resovią, chłop dwa lata nie grał i teraz gra wszystko, nie wiem może powinien być prowadzony bardziej indywidualnie? Nie znam się, ale się wypowiem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby nie Twoje występy czy raczej szarże na innych użytkowników na SB podczas pucharowego meczu z Piastem, może byłyby osoby, które kupiłyby tą Twoją oficjalną wersję powodów frustracji, ale na Twoje nieszczęście tamta Twoja akcja miała miejsce, mleko się wylało. Oczywiście możesz również próbować przekonywać, że i wtedy obrażałeś użytkowników i byłeś zdenerwowany, bo wynikało to z obserwowanego "olewactwa, słabej gry, gry na stojąco, katastrofalnych błędów, braku przygotowania Rude do meczu, braku zmotywowania przez niego piłkarzy" - albo, że to wszystko przez Wolfiego, który Cię wcześniej zaczepiał - ale jeśli myślisz, że ktoś to kupi, to nawet Koaliczek jednak jest mądrzejszy od Ciebie. ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Już raz wyjasniłem, co było powodem mojej agresji na SB podczas meczu z Piastem. Gdybyś miał odrobinę inteligencji, przeczytałbyś to, zapoznał się z faktami i przestał bredzić o powodach mojego zdenerwowania. Każdy kolejny twój post jest wręcz krzykiem: "Patrzcie jaki ze mnie idiota. Niczego nie rozumiem z tego co się do mnie pisze, ale musze się przypieprzyć". |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Kolejny raz okazuje się, że nie panuje nad szatnią. Niektórzy piłkarze mogą wybrać sobie, że zagrają na stojąco, co zmienia się dopiero po 0:2 i zdrowym opieprzem w czasie przerwy. Kto odpowiada za podejście graczy do meczu? Tylko oni? Trener nie ma żadnej władzy? Kto tu bredzi? Pomijam fakt, że dopiero po przerwie Rude zaczął reagować na taktykę rywala i jego ustawienie, bo przed meczem pewnie nawet nie wiedział, że ktoś taki jak Majewski istnieje i może samodzielnie rozklepać naszą, pożal się Boże, obronę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niedługo przestanie, a wtedy będziesz płakał, że się uwziął na Polaków.
. Ale wtedy Rude powie. "Dostawali szansę ne raz i zawodzili" czym pozamyka dziennikarskie jadaczki. Te szmatławe pajace mają czelność winę za bramkę w sytuacji sam na sam zrzucać na Ratona. Banda kretynów.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Po drugie: i tak zmieniacie sobie co chwilę zdanie. Raz Krzyżanowski jest super, raz jest leserem. Raz Duda gra świetnie, raz jest nieudacznikiem. To samo z Olejarką i to samo z Gogołem czy Szotem. Do niedawna Żyro był obciążeniem, teraz jest mesjaszem. Kilka tygodni temu Sobczak był panem piłkarzem teraz jest zbędny na boisku. Mógłbym zabawić się w wyszukanie na tym forum waszych przeciwstawnych opinii o polskich i nie tylko polskich piłkarzach. Po trzecie: idąc dalej twoim tropem myślenia powinieneś napisać, że Królewski zaraz zwolni Rude. No bo "dostawał szansę i tyle razy zawiódł. Dobrze, że Rude was nie czyta. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kto odpowiada? PANUJĄCY OD LAT KLIMAT W KLUBIE. W KTÓRYM MOŻNA SIĘ OPI.RDALAĆ I NIE ZAKŁÓCA TO ŚWIETNEJ RODZINNEJ ATMOSFERY. Tego się nie zmieni w trzy miesiące, mając ciśnienie na wyniki. Można by leserów wykopać do rezerw i stamtąd wziąć zastępstwo, ale dzennikarzyny by się chyba wściekły. A kto odpowiada za podejście gracza do pracy jak nie gracz? Już całkiem z tej chęci przypieprzenia się o cokolwiek do trenera wariujecie. Co oni nie kumają, że dali już dupy tyle razy, że więcej nie można? To ich nie motywuje? To chcą awansować czy nie chcą? Rude ma ich namawiać? Prosić? Jak swego czasu Gula? Bez jaj. A Ty insynuując, że to nie tylko ich odpowiedzialność wpisujesz się w klimat rodzinnej atmosfery, który Wisłę zabija. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Naprawdę trener nie ma wpływu na postawę piłkarzy?
Nie ma nad nimi żadnej władzy? Podejrzewam, że teza typu "sorry, taki mamy klimat" jest tylko wygodnym tłumaczeniem bez szukania prawdziwych przyczyn. Można by leserów wykopać do rezerw i stamtąd wziąć zastępstwo, ale dzennikarzyny by się chyba wściekły. No weź... kogo obchodzą dziennikarzyny? Czy zaraz zaczniesz udowadniać tezę, że dziennikarzyny rządza w klubie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A pamiętasz jak się zaczęło zwalnianie Hyballi? Basha poszedł do gazety i zaczął napieprzać na trenera. Więc nie bądź śmieszny, drugim elementem jest podburzanie kibiców. "Raton znowu wczoraj zawalił bramkę" a Rude cały czas go wystawia. Kolejnym jest sabotowanie gry przez piłkarzy, za Hyballi niby byli przetrenowani, teraz też po Głogowie pojawiały się tego typu sugestie, mimo, że każdy widział to co wczoraj w pierwszej połowie. To, że z tygodnia na tydzień zawodnik potrafi zmienić swoją postawę o 180 stopni, potwierdza tezę, że nie jest to kwestia formy, bo w tydzień formy się nie traci. Tylko kwestia podejścia do obowiązków. Powodem może być lenistwo, przyzwyczajenie do opie.dalania, ale może być też inny powód i obawiam się, że się nie mylę. Może być grupa żyjących dobrze na relacjach z klubem, która ma wpływ na zawodników, a której aktualne układy świetlanej przyszłości nie wróżą. Dlatego "awans do finału PP to nie żaden sukces." Ważniejsza była oprawa. Dziwnym trafem najbardziej ostatnio dołują nasi młodzi, tacy na dorobku, najłatwiejsi do manipulowania. A taki Żyro czy nawet Sapała wchodzą i dają coś drużynie. Teraz ważą się losy Wisły na najbliższe lata, deklarując się kibicem wypadało by dobrze życzyć. Czyli awansu i zdobycia Pucharu. Rude tyle razy zawiódł, że mamy poważne szanse i na jedno i na drugie. Rzeczywiście, należy się spodziewać... Zwolnienia ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.04.2024 o godz. 17:21.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Swoją drogą dla nas to chyba dobrze, że mecz jest już we wtorek. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak wtedy, gdy wyjaśniałeś, że Omrani to tylko grubszy Sobczak, a Rude prawdopodobnie nie słucha Jopa?
Rzeczywiście Twoje wyjaśnienia mają wielką wartość i są w 100% zawsze zgodne z prawdą. A że czasem przeczą im czyny, które dziś zauważa coraz więcej osób? To tylko drobny, nieistotny szczegół. ![]() Niektórzy jak widać uważają, że klawiatura podobnie jak niegdyś papier wszystko przyjmie Czy jak Wisła wygra z Resovią (ja mam nadzieję, że to nastąpi, temu kibicuję) zdobędziesz się choć raz na pokazanie tu radości ze zdobycia trzech punktów wiosną i choć w jednej sprawie pochwalisz za coś ten zespół? Czy też jak zwykle będziemy oglądać Twój tradycyjny spektakl zakończony "wyjaśnieniami"?
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.04.2024 o godz. 18:06.
![]()
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Przypomina mi się anegdota o wielkim księciu Konstantym, który uważał się za chodząca doskonałość do tego stopnia, że w pewnym momencie uwierzył, że to Bóg przez niego przemawia. Pewnego razu w trakcie wydawania poleceń oficerom umilkł nagle i gdy trwał w niemym zachwycie, zapytano go o powody tego milczenia i zachwytu na co odpowiedział, że skoro sam Bóg przez niego przemawia to on z szacunku do niego musi wypowiedziane przez siebie słowa podziwiać. Wypisz-wymaluj Markus. Co do głupiego pytania o zwycięstwo z Resovią, to odpowiedź jest prosta. Jeśli to będzie kolejne przepchnięcie meczu jak wczoraj w Pruszkowie, gdzie okaże się, że lekceważymy obowiązki, ustawienie, taktykę, odpowiedzialność a zaczynamy grać dopiero jak nam się w dupie pali to NIE. Nie będzie powodu do żadnej radości. Trzy punkty? Dla Wisły to psi obowiązek. Tylko głupi by się cieszył z przypadkowego zwycięstwa, które o niczym nie świadczy i po raz kolejny obnaża słabość tej drużyny i tego projektu. Jeśli natomiast zwycięstwo będzie przekonujące, nie przypadkowe, nie przepchnięte kolanem to TAK: okażę radość. Spróbujesz zrozumieć różnicę, czy będziesz nadal zadowalał się punktami zdobytymi przypadkowo, lub przepchnietymi kolanem w wyniku słabości rywala? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Nawet gdybysmy wygrywali po 5:0 to będą psioczyć. Sam nie byłem na początku pewien tego trenera, ale przekonal mnie swoją pracą. A że przyszedł zbyt pozno, moze się awans nie udać. Masz zdrowie, żeby użerać się z tymi hejterkami, jeszcze jezdzacymi bluzgami po innych. Ja juz dawno dałem ich do ignorowanych, trzech uzutkownikow. Błogi spokój. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dostał czwartą żółtą więc nie zagra.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Sytuacji kiedy traciliśmy bramki nie chcę analizować, bo niektóre rzeczy można tam zinterpretować niejednoznacznie. Ciekawsza jest akcja, w której Uryga dostał żółtą kartkę. Tydzień temu po meczu z Płockiem Rude stwierdził, że przy straconej bramce zachowaliśmy się źle idąc trójką do pressingu, że zespół potrzebuje automatyzmów w takich sytuacjach, naturalnych zachowań - ten do pressingu, ten asekuruje, ten wraca. No i padło stwierdzenie, że będzie dużo rozmów na ten temat z piłkarzami. Mamy mecz ze Zniczem. W pierwszej połowie strata w środku pola. Nagamatsu biegnie z piłką w kierunku naszej bramki. Czterech naszych twardo wraca. Biegną w pięknej tyralierze 4-5 metrów przed Japończykiem. 20 metrów do pola karnego. Nasi wracają. Nagamatsu ma w uj miejsca. 15 metrów. Nasi wracają. 10 metrów. Cały czas piękny powrót w naszym wykonaniu. 5 metrów. Urydze jako jedynemu zapala się lampka - te krwa, zaraz nam się skończy boisko i wycina Japończyka. Gdyby Uryga się nie odwiesił, to by krwa do Krakowa dobiegli z tym Nagamatsu pędzącym ich jak stado bydła. Czy zachowali się jak idioci z orlika? Zdecydowanie tak. Bardziej przerażające jest, że zrobili to po tygodniu treningów i odpraw, które miały eliminować takie problemy. O uj tu chodzi? Co on do nich gada? Nie wiem, ale ta sytuacja pokazuje, że coś tu zdecydowanie nie bangla i raczej nie jest to kwestia gry na zwolnienie trenera. Można każdy z takich kabaretów rozpatrywać indywidualnie i stwierdzić - ten do wyjebania, tamten do wyjebania, ten się nie nadaje. Tylko na tej zasadzie zaczynając od Stali i baboli Carbo to z tej kadry nie zostałoby już za wiele. Patrząc globalnie to cała drużyna od początku rundy ma problemy z pozycjonowaniem, decyzyjnością i rozkojarzeniem na boisku. Powiedzmy, że chcę wierzyć, że Rude wie co robi, a czasem, żeby wykonać 2 kroki do przodu najpierw trzeba zrobić jeden w tył. Pozostaje się modlić, żeby schemat/system, który gdzieś tam mamy docelowo osiągnąć zaczął trybić w ciągu 2-3 tygodni, a piłkarze zaczęli się w nim odnajdywać, a nie wyglądać jak dzieci we mgle popełniając juniorskie błędy. Bo na razie patrząc na zbliżenia kamery w pierwszej połowie to ja widziałem ludzi, którzy albo niespecjalnie wiedzą co mają grać, albo nie wierzą w to co mają grać. Z absencji Urygi to aż tak bym się nie cieszył. Bez niego na boisku szanse na stratę bramki po wrzutce w defensywnym sfg niestety drastycznie wzrastają. I jeszcze jedno. Już w połowie rundy jesiennej ględziłem, że podstawowym problemem tej drużyny jest jakość dośrodkowań, zwłaszcza u skrzydłowych. Za co zostałem zjechany przez forumowych "ekspertów", że bronię Sobolewskiego. To mogliście sobie wczoraj drodzy "eksperci" zobaczyć jak wyglądają dośrodkowania. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Mądrego miło poczytać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Z Urygą w obecnej formie fizycznej, ryzyko utraty bramki po zagraniu piłki za linię obrony jest pod sufitem. Już nawet nie mówię o szybkich akcjach rozgrywanych w naszym polu karnym, gdzie Alan często jest tylko statystą.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@Cymes - acha, nie wiedzieli co grać. Na szczęście Rude w 15 minut przerwy im wyjaśnił, w drugiej połowie już wiedzieli i zagrali zupełnie inaczej.
To tak jak z Piastem i Chrobrym - z Piastem każdy wiedział i dawał z siebie 120%, z Chrobrym nie wiedział już nikt i nic. Na bank wina Rude. Ta sytuacja z żółtą Urygi to wyglądała IMO troszkę inaczej. Chciałbym też przypomnieć że z Miedzią straciliśmy gola po wrzutce jak Uryga i Szot zaspali. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Gula zły, Brzęczek dobry, Sobolewski zły, Rude dobry - Wilczku rozumiem że następny trener będzie przez Ciebie hejtowany?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|