|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja pitole jacy my słabi jesteśmy, jak łatwo nas ograć, przeskoczyć, wyprzedzić...
Uparliście się na tego Rude, ale razem z nim do wywalenia jest przecież pół składu, z Dudą i Urygą na czele.. Dejcie już tego Jopa i niech sobie robi skład na następny sezon w 1 lidze ![]() :
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jedno trzeba mu przyznać: Albercik umie w zmiany.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Trener się ligi nauczył. Przy milionie wrzutek potrzeba dobrego dośrodkowania i wysokiego napastnika. Pal licho, że Żyro głową nie strzelił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Albert to mistrz. Wygrał z wielkim Zniczem, podniósł drużynę po 0:2.
Nic dodać, nic ująć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Albert Rude TOP. Ależ ta drużyna ma mental! Nieprawdopodobny
sukces nad potężnym Zniczem! ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przynajmniej zareagował i wyciągnął wnioski
Już ma więcej dobrych zmian niż Sobolewski Może niech Jop wybiera pierwszy skład ? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jak ten mecz nie zbuduje tej drużyny to nic jej nie zbuduje.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Mam w dupie czy mistrz czy nie. Wynik się liczy. Krakoską piłkę to możemy grać z innym składem i innym trenerem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Albert Rude bohatersko rozwiązał problemy które sam stworzył.
Nasza obrona to jakaś kompromitacja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przynajmniej Rude nie czeka ze zmianami do 80-tej minuty. I zmienia tych co trzeba.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jak napisał wyżej Karherop. Problemy w pierwszej połowie to miedzy innymi wina trenera. Zmiany byłyby niepotrzebne, gdyby Rude od początku miał jakikolwiek pomysł na ten mecz. Z odrobinę lepszą drużyną niż wielki Znicz (no choćby z Chrobrym czy z Motorem) - już by nie przeszło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Wygląda to bardzo słabo. Przecież nie wygraliśmy dziś dzięki trenerowi, tylko temu, że Znicz się cofnął i pozwolił dośrodkowywać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cofnął się bo nie mieli siły biegać.
Wiadomo, że nie wygraliśmy dzięki trenerowi. Dzięki trenerowi to tylko przegrywamy. ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Równie dobrze można napisać, że trener przewidział, że Znicz się cofnie, zrobił zmiany i zadziałało.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
I w ogóle zaordynował puszczenie dwóch bramek bo jak wiadomo 2:0 to niebezpieczny wynik.Tylko,że to by oznaczało powolne przesiąkanie PMS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Brawo Albert, świetnie reaguje na to co sie dzieje na boisku.
Przejscie na bezposredni futbol jakim gra wiekszosc i cyk, 3 bramki wpadly. Wrzutki na afere to zawsze jakas reka. Tego nam brakowalo za Sobolewskiego gdy gonilismy wynik. Brawo. Mamy trenera ktory umie reagowac i uczy sie ligi. Szkoda tylko ze przyszedl w polowie sezonu bo moze braknac czasu. #TeamRude XD |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mariusz Misiura napisał(a):
Wywiad pomeczowy z trenerem Znicza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2024 o godz. 09:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Od strony taktycznej Wisła jest dziś poukładanym zespołem, mającym jednak problem ze stabilizacją swojej gry za sprawą mentalnego podejścia do niej większości polskich zawodników.
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.04.2024 o godz. 10:35.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Od meczu z Płocku zmienili obywatelstwo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Rzeczywiście najsłabszymi zawodnikami Wisły są w tej chwili głównie Polacy, ale to przypadek (w tym sensie, że tak akurat poukładaliśmy drużynę, że mamy Polaków, i to słabych w obronie, a Hiszpanów w ataku, trochę lepszych - a do tego gorzej gramy w obronie niż w ataku) - zdanie wyżej traktuję jako prowokację bądź zaślepienie. Z jednym i drugim nie ma sensu dyskutować.
W mojej ocenie graliśmy praktycznie to samo w 1. i 2. połowie. Zmienił się wykonawca wrzutek i opadł z sił przeciwnik. Nie świadczy to dobrze o trenerze. Choć oczywiście jestem otwarty na jego sukcesy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przecież Markusik nie skrytykuje żadnego Hiszpana bo mu się narracja zawali.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak, to zdecydowanie była naprawdę wartościowa i konkretna wypowiedź Misiury. Taka powiedziałbym, że ni ch.ja nie mająca nic współnego z rzeczywistością. Człowieku, przecież gdyby nie dwa złote dotknięcia Junki to dzisiaj milibysmy tu pogrzeb. A Ty orgazmów dostajesz, bo jakiś noname ze Znicza pochwalił Wisłe, ze klepie tikitake jak Barcelona. Gośc jest tak samo odklejony jak ty.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 20.04.2024 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
za każdym razem jak ktoś nazywa nasze klepanie w poprzek potem do bramkarza potem na skrzydło z daremną wrzutką atakiem pozycyjnym gdzieś na świecie umiera panda
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markusik, który na każdym kroku jebie PMS teraz nagle zaczął się powoływać na ich wypowiedzi, bo mu zaczęły pasować do narracji.
To się powinno leczyć. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy obu golach Raton niewiele miał do powiedzenia, trzeba być niezłym farmazoniarzem żeby winić bramkarza za sam na sam przy bardzo mocnym mierzonym strzale. Przechodzisz sam siebie w lansowaniu polskiego drewna, aż tak Cię boli dupa bo wunderkidy Krzyżanowski z Olejarką nie grają? Uryga gra tragicznie w obronie któryś mecz z rzędu. Wolny, niezwrotny, źle się ustawia i przynajmniej raz na mecz odwala coś ekstra. Jakby po jego stracie z Petrochemią w naszym polu karnym padł gol to może niektórzy przejrzeliby na oczy. Niestety, ale najsłabsze elementy w składzie to te polskie. Dobrze że Żyro dzisiaj uratował honor. Ale nie musi tak być. Niech w najbliższym meczu Jaroch z Łasickim dadzą jakościowe zmiany. Niech Duda ruszy dupę. A najbardziej liczę na Gogóła że wróci do formy, bo to zawodnik który naprawdę może robić różnicę. P.S. Żyro oddał trzy groźne strzały, z czego padł jeden gol. Sobczak to nawet nie wiem co robił na boisku. Kto przeszedł obok meczu? P.S. 2 Takiego kaca jak Ty z FraMatem po odwrócenia meczu na korzyść Wisły to ja mam po frajerskich przegranych, albo gdy nas sędzia skręci. Co to o Was mówi?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2024 o godz. 11:43.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Popatrz na zachowanie Coleya. Odwrócił się dupą do przeciwników i truchtra na spokoju ch.j wie gdzie. Nie chodzi mi żeby jego obwiniać, a raczej pokazać zjawisko panujące w naszej grze "to treba na spokojnie, bez nerwów, nie ma się gdzie spieszyć"
Ostatnio edytowane przez ciacho : 20.04.2024 o godz. 11:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nie no, moim zdaniem trzeba mieć dużo złej woli, żeby nie widzieć zmiany taktyki w drugiej połowie. Wisła była konsekwentna, cierpliwa; było więcej małej gry, rozciągania formacji przeciwnika. No ale okej, transmisja taka sobie, piątek wieczór.
Ale żeby obwiniać Ratona za pierwszą bramkę, a za drugą Villara z Carbo, to już trzeba mieć trochę przeżarty mózg. XD ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Duda co chwile kółeczko i do stoperów, to samo Łasicki i Szot. Reszta chowała się za zawodnikami Znicza żeby przypadkiem piłki nie dostać. Ja piszę jak straciliśmy bramki, a nie że to były jedyne beznadziejne zachowania, bo cała pierwsza połowa to było naplucie w twarz kibicom, właścicielowi i trenerowi. Nie ma sensu się oszukiwać i szukać wytłumaczeń. Albo któryś trener z rzędu dotrze wreszcie do tych mentalnych zjebów, albo trzeba będzie powymieniać kilka legend i wunderkidów (większości Hiszpanów kończą się kontrakty, a odpowiedni mental mają tylko Junca, Carbo, Rodado i Alfaro). Sugeruję przeczytać wypowiedź pomeczową Rude. Któryś raz mówi że zawodnicy przeszli obok meczu. Za Sobolewskiego było to samo. Dlatego nie wiem czy przedłużanie z Łasickim to taki super pomysł.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2024 o godz. 12:00.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@wolfy to powiedz mi na co liczyl Ratón zostają w bramce przy pierwszym golu? Przecież to nie jest prawidłowe zachowanie bramkarskie przy wychodzącym napastniku sam na sam. Gdzie skrócenie kąta? Ratón myślał że Uryga do niego dojdzie, ale nie wiem na jakiej podstawie, skoro był wolny jak czołg i już od połowy boiska miał do niego 3 metry straty. Stracone bramki to przeważnie sekwencja błędów i nie inaczej było tym razem.
Słabi Polacy nie przysłonią słabych Hiszpanów. Każda inna narracja to jest jakaś chora fobia antypolska. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|