|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mamy teraz 3 mecze z dnem tabeli. Jeżeli nie zdobędziemy w nich 9 punktów, to jesteśmy po prostu frajerami.
Czas działa na naszą korzyść. Odbudowuje się Junca, odbudowuje się Omrani (może schudnie na baraże), Żyro też będzie mógł grać w szerszym wymiarze czasowym. Kto wie, czy to nie zaważy w ewentualnych barażach. Awans bezpośredni to sfera marzeń (nierealnych), baraże z grą, jaką zaprezentowaliśmy z Płockiem, nie napawają mnie optymizmem. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ktoś tu pisze o SERII wygranych Wisły?
Widzę, że kac po weekendzie męczy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Junca może się odbuduje jak zdrowie pozwoli, ale wiązanie nadziei z dwoma pozostałymi jest moim zdaniem naiwnością. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Zdobędziemy max 4 pkt w koeljnych 3 meczach, jestem o tym przekonany. Już znicz za tydzień nas wyjaśni, potem remis w Rzeszowie i może, MOŻE wygrają z PBB.
Nie rozumiem skąd na tym forum za każdym razem dzień/dwa po kolejnym beznadziejnym spektaklu odwala się festiwal myślenia życzeniowego, a niektórzy piszą o seriach 7 wygranych z rzędu XDDDDD Chyba kibicowanie Wiśle ma taki sam wpływ na człowieka jak toksyczny związek, w którym strona poszkodowana ciągle sobie wmawia, że teraz ta druga osoba to już na pewno się zmieni i będziemy żyć długo i szczęśliwie "Teraz to już na pewno się uda, Clepardia ma trudniejszy terminarz, wystarczy ojebać Tramwaj, Zwierzynieckiego i Orła Piaski Wielkie i mamy autostradę do 4 ligi" ~ kibic Wisły w 2043 roku, ciągle oszukujący się, że klub któremy kibicuje teraz to już na pewno wraca do elity XDDD |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zabawa statystyka. Tylko tyle i az tyle. Nikt o zdrowych zmyslach nie bierze pod uwage wygrania siedmiu meczow z rzedu przez Wisle.
![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
7 wygranych pod rząd, odlecieliście na całego
![]() Obyśmy mieli chociaż 7 wygranych do końca roku. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Hmh, w sumie poruszyles ciekawy watek. Sobol w tamtym roku dysponowal jakby nie bylo lepsza kadra, kopaczami w lepszej formie i mniej skazonymi Wisla. Nie wiem jednak czy Rude, bedac w tym samym czasie i tym samym miejscu, wykrecilby serie siedmiu zwyciestw. Jakos nie jestem do tego przekonany szczerze mowiac.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Wtedy Sobol dysponował lepszą ekipą ale już w tym sezonie Sobol dysponował taką samą ekipą co Rude. A Rude ma jeszcze lepiej/łatwiej bo wszedł na spokojnie, w okres przerwy, mógł przygotować zespół, i letnie transfery były już zgrane i zaaklimatyzowane, do tego JK, Kiko i Rude mieli do dyspozycji okienko zimowe - wszyscy jak jeden mąż (tak to widzę) zażyczyli sobie do zespołu jako wzmocnienia kilka kalek, dzieci i potencjalnych kombatantów wojennych jak Omrani, Dziedzic, bramkarz z Białorusi, którego nazwiska nawet mi się nie chce uczyć, jest jeszcze kozak Bregu, który nie łapie się do wyjściowego składu w obliczy plagi kontuzji, kartek i niedyspozycji innych (wydolność dojebana).
Także tu duży kamyczek do ogrórdka idealnego trenera, Pana Trenera Alberta Rude, bo niewątpliwie mimo, że przyszedł na gorąco, ratować zespół na 15 końcowych meczów i to było trudne zadanie, to były też aspekty tego, że miał sytuację lepszą do punktowania niż Sobol (zgrany skład z lata i okienko zimowe) Rude to poziom Sobola. A żeby nie spamować ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Jaroo1,
Odkąd wprowadzono baraże: 3m. 60-63-61-61 4m. 57-60-56-60 5m. 51-58-51-58 6m. 50-56-50-51 To które zajmujemy miejsce na 7 spotkań do końca to rosyjska ruletka choć przy tak wyrównanej czołówce to dolne wartości powinny być bardziej prawdopodobne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Znowu manipulacja. Jak miał przepłacony skład to mu kilku pilkarzy wyciągnęło wynik. Co było potem pamiętamy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Obecny sezon 1 ligi najbardziej przypomina sezon 20/21,
Wtedy po 27 kolejkach zespoły z miejsc 1-6 miały odpowiednio: 59,47,47,47,47,46, Aktualna stawka :53,52,45,45,45,45 To był dokładnie ten sezon, gdy Radomniak wygrał 7 ostatnich kolejek i nie dość że odrobił dystans 12 pkt do liderującego BBT, to jeszcze ich wyprzedził o 3 oczka. Liga kończyła się rozkładem punktów: 68,65,63,60,58,56. Nie wiem o co w ogóle chce walczyć drużyna Rude, ale jak nie wygramy 4 a nawet może 5 z 7 ostatnich spotkań to nawet nie mamy co myśleć o barażach. Takie mamy realia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak,że wydaje się,że w obecnej sytuacji 2.0 punktu na mecz to będzie 6 miejsce ale tak "na żyletki" Może się zdarzyć tak,że 5 zwycięstw nie da nam baraży. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
2 pkt na mecz to jest bilans 4-2-1. Ci co są w tabeli przed nami wystarczy, że zrobią bilans 3-2-2 żebyśmy ich nie przeskoczyli.
Generalnie meczów już zostało na tyle mało, a my gramy na tyle chujowo, że teraz te 3 pkt straty mogą już być strata nie do odrobienia. Przecież my mogliśmy być liderem w tym roku, po meczu z Tychami czy tam Arką, tymczasem z walki o top2 i bycie liderem walczymy o top6. To też wiele pokazuje na ile możemy pkt liczyć w tych 7 meczach. I o ile te nasze 2,0 w 7 meczach wydaje się nierealne. To już 3-2-2 czyli 11 pkt w 7 meczach wszystkich rywali, czyli srednia raptem 1,57 wydaje się jak najbardziej realna. My w sumie niepostrzeżenie a znaleźliśmy się w takiej dupie, że szkoda gadać. Po tym 1 pkt w 3 meczach jest dramat. Jedyną szansę to już chyba można sobie upatrywać w tym, że mamy 4 słabych rywali teraz. Ale nawet jeśli wpadną 4 wygrane to przecież później jest Lechia, GKS i TBB więc może się tam skończyć na 1 pkt. No dramat. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podzieliłem sobie jeszcze pracę Rude na okresy po 10 meczów bo akurat tyle zagrał na razie w Wiśle i nie oddzielałem meczów pucharowych licząc zwycięstwo w takim jako 3 punkty(gdybym tego nie zrobił bilans byłby jeszcze gorszy)
Sezon 21/22, 40 meczów w sam raz 4 okresy po 10 (1-10)- 23 punkty 2,3 pkt/mecz (11-20)- 16 punktów 1,6 pkt/mecz (21-30)-20 punktów 2,0 pkt/mecz (31-40)- 14 punktów wiadomo 1,4 pkt/mecz Sezon 22/23, 23 mecze (1-10)-18 punktów 1,8pkt/mecz (11-20)-13 punktów 1,3pkt/mecz Pozostałe 3 mecze średnia 1,33 Sezon 23/24 10 meczów 17 pkt(tak jak mówię nie odliczam pucharowych bo można się załamać) Wygląda na to,że im dalej w las to ciemniej i Rude najlepiej idzie na początku pracy. Tych przegranych baraży w poprzednich klubach nie ma co na razie roztrząsać bo my musimy skokowo poprawić wyniki żeby się do nich załapać.
Ostatnio edytowane przez krysztal : 15.04.2024 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Za PP za Widzew jak już to 1 pkt się powinno liczyć bo w regulaminowym czasie gry był remis.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak pisałem już nie chcę wszystkich dobijać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
GRAMY SWOJE na 8 miejsce tabeli, także git
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ponieważ chwilowo dołują mnie wystarczająco wyniki pierwszej drużyny to tylko info o rezerwach i znów uciekam z forum. Wykresy aktualizuję na bieżąco, linki w sygnaturce.
Co prawda Rezerwy zremisowały ale #2 Orzeł też więc nadal mamy 5 punktów przewagi (i mecz mniej bo już pauzowaliśmy) niż 2 i 3 drużyna (obie tyle samo punktów). Kod:
Wisła II Kraków razem dom wyjazd pauza
kolejka 25 12 11 2
punkty 58 29 29
średnia 2,52 2,42 2,64
Procent kolejek 66%
2 miejsce (pkt) 53
zostało kolejek 13
przewaga 5
możemy tracić 0,38
awans 88
Brakuje 30
średnia na mecz 2,73
najwcz. w kolejce 35
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pepe72 więcej wiary, algorytmy AI wszystko policzyły
28 kolejka: 6 miejsce 29 kolejka 5 miejsce 30 kolejka 4 miejsce 31 kolejka 3 miejsce 32 kolejka 2 miejsce 33, max 34 kolejka, awans z 1 miejsca |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Statystycznie potrzebujemy jeszcze 6 zwycięstw.
Mogą strzelać dupą, chu*em, byleby strzelili jedną więcej niż przeciwnicy Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd
kolejka 28 14 14
punkty 45 25 20
średnia 1,61 1,79 1,43
Procent meczów 82%
Baraże 52
Brakuje 7
średnia na mecz 1,17
awans vice 63
Brakuje 18
średnia na mecz 3,00
najwcz. w kolejce 34
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@MaLk - zrobisz Rude Watch? Wygraliśmy więc hejterzy mają je w dupie, ale skoro masz już rozpisane... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zmieniło się niewiele bo za Sobola rozjebaliśmy Znicz 6:2 ale dla porządku z tymi samymi drużynami Sobol 1,44/mecz,Rude 1,55 na mecz.Po następnej kolejce bilans Alberta też wiele się nie poprawi tak ,że do wtorkowego wieczoru proszę nas nie wywoływać do tablicy
![]()
Ostatnio edytowane przez krysztal : 20.04.2024 o godz. 07:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chciejstwo na tą kolejkę
Tychy - Resovia 2 - goście są dość mocno "zmotywowani" przez "kibiców", pewna 2 Łęczna - Lechia 1 - Lechia gra na farcie, Młyński w gazie. Tu wynik może być jeden Odra - Chrobry 2 - Odra ostatnio wygrała więc teraz przegra, tak działa 1 liga Arka - Płock 2 - podrażniona ostatnia strata punktów Petrochemia zje Arkę Miedź - Motor 1 - Miedź ostatnio przegrywa ciągle więc kiedyś musi się przelamac TBB - GIEKSA 1 - goście już się na wygrywali, limit punktów wyczerpany, pewna jedynka Można stawiać domy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
^^ To jak rozumiem jest chciejstwo na scenariusz "idziemy na mistrza"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest ciekawy temat dla lubiących numerki.
Obecnie (po przegranej Tychów) drużyny z miejsc 3 do 7 mają 45 punktów. Tabela wygląda tak: 3. GKS Katowice (5 meczów małej tabeli) 4. My (7m) 5. Górnik Łęczna (6m) 6. Motor Lublin (8m) 7. GKS Tychy. (6m) Jeśli GKS K, Górnik lub Motor zdobędą punkty to się ta tabela przesortuje. W szczególności jeśli zostaniemy tylko My i GKS T. to zamienimy się miejscami. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale że Tychy z Resowią przegrały i to tak wysoko to jestem zaskoczony.
Oglądałem drugą połowę Górnika z Lechią. Mecz na remis, Młyński ładne podanie na gola, Starzyński zepsuł setkę beznadziejnym strzałem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
To jest aż niepojęte, że Lechia taką grą przepycha te mecze i idzie po pewny (na ten moment) awans.
Z Górnikiem cały mecz grali piach i mecz powinien się skończyć remisem. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Teraz trzeba kibicować Lechii żeby ograli Arkę i Tychy. Awans mają właściwie pewny. Jeśli Arka wygra w tej kolejce to właściwie bezpośredni awans mamy rozstrzygnięty.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|