|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Bawi mnie, bo jak się wynik w miarę zgadzał to byłeś wyszczekany, a teraz sobie gębę wycierasz miłością do klubu
Widzę, że generalnie z Polakami w Wiśle masz problem ale jedno przejąłeś od nich szybko - syndrom oblężonej twierdzy ![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Widać, kto tu na forum jest Twoim mentorem.![]() Dopingowanie Koaliczka by coś napisał na SB, bo przegrywa starcie ze mną też jest zabawne. ![]() Ale najbardziej bawi mnie, że uważasz, iż to ja mam problem z polskimi zawodnikami takimi jak Krzyżanowski, Szot, czy Uryga, a nie Wisła, regularnie tracąca przez ich popisy punkty. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Przeprosiłeś już Sapałę czy brak jaj przyznać, że uratował nam punkt? ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() W jakim świecie Ty żyjesz? A no tak, rojeń idola Koaliczka, który chciałby tylko robić dobrze polskim menadżerom... ![]() A Sapała po tym co odwalił w meczu z Odrą Opole na jesieni i po tym co pokazywał dotychczas w Wiśle jeszcze długo będzie musiał pracować na moje zaufanie. Ty oczywiście masz jakąś amnezję wsteczną?
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.04.2024 o godz. 14:10.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ej ale to ja napisałem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podstawowy cel to awans, co już teraz będzie bardzo trudne do zrealizowania. Myślałem, że dla tak kochającego Wisłę kibica jak Ty będzie to oczywiste, że awans jest kluczowy z punktu widzenia dalszego funkcjonowania klubu ale jak widać zaślepienie jest większe niż myślałem. Czyli jednak. Brakuje jaj, żeby pochwalić za ten występ. Typowe. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Fajnie. Gdyby to powiedział kibic Cracovii o Wiśle byłoby to w pełni zrozumiałe.Czyli właściwie Wisła mogła odpaść z pucharu już jesienią, tak jak odpadała wielokrotnie we wcześniejszych latach z jakimś pierdziszewem zanim przyszli ci wstrętni Hiszpanie? Bo to tylko dodatek bez znaczenia? ![]() Cieszący się w rytm bałkanicy kibice po meczu z Piastem to też idioci lub ludzie nie wiedzący co czynią, bo to nic nie znaczący dodatek? ![]() Koaliczek chyba lubi częstować was swoimi grzybkami. A awans do ekstraklasy ciągle jest jeszcze możliwy, Wisła go nie przegrała. Mamy trenera i zawodników, którzy nadal są w stanie po niego sięgnąć, pomimo iż głównie Polacy w składzie często nie dowożą. Sapałę za gola każdy może pochwalić. Za to, co wcześniej zrobił dla Wisły już nie. Jeden strzał nie czyni z żadnego piłkarza wielkiej gwiazdy i nie wymazuje jego wcześniejszych błędów. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no dojście do finału PP to już jest JAKIŚ wyczyn. Dużo drużyn i ekip chciałoby by być na naszym miejscu. Tylko jeśli go nie wygramy (szanse mamy małe ) to nie będzie dla nas zbyt dużo znaczył przy braku awansu do ekstraklasy.
Bo jeśli nie awansujemy..to lepiej było odpaść w PP i być bardziej swieżą drużyną w lidze czy jednak dojść do tego finału? Pokonanie Widzewa i Piasta to fajny dodatek do sezonu tylko oby nas nie kosztował porażki w pojęciu całego sezonu. Markusik czyli ogólnie uważasz że Rude w przypadku porażki czyli braku awansu i niezdobycia PP powinien zostać? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wcale nie awans jest kluczowy. Kluczowe jest uzdrowienie atmosfery w klubie, sprawienie żeby piłkarze czuli się w obowiązku walczyć w każdym meczu, żeby trening piłkarzy rozwijał. Jednym słowem przywrócenie sportowej normalności. Bez tego awans niewiele zmieni. Ale jeżeli uda się odnowa mentalna drużyny, to nawet z połowę tańszym składem możemy skutecznie WALCZYĆ o awans za rok. Oczywiście nic jeszcze nie jest stracone, ale decydujące jest to o czym napisałem wyżej. Jeżeli pojawi się poczucie obowiązku, ambicja i walka na boisku to awansujemy już teraz bez większych problemów. Pytanie czy w aktualnym składzie osobowym jest to możliwe.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.04.2024 o godz. 14:49.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No czyli zrobił to samo co Hiszpanie z trenerem nad którymi się spuszczasz regularnie.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybym był zaślepiony, np. jak Ty, to bym pisał, że awans jest już niemożliwy do osiągnięcia dla Rude i tego zespołu.
Byłaby to teraz kompletna bzdura i fałsz, dlatego nie będę bawił się w Koalika piszącego brednie, i to tylko dlatego, że Tobie takie brednie się podobają i Cię jarają Ja nie mam problemu z napisaniem, że Sapała dał dobrą zmianę. Ale pomysł bym go przepraszał za to, że generalnie jest bardzo słabym piłkarzem, który często lekceważył swoje obowiązki i przez którego straciliśmy punkty na przykład z Odrą Opole, jest równie śmieszny i żałosny jak opowiastki Koaliczka o Kiszczaku i Jaruzelskim. ![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.04.2024 o godz. 14:45.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus jaka jest odpowiedź?
Czy ogólnie uważasz że Rude w przypadku porażki czyli braku awansu i niezdobycia PP powinien zostać? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na tą chwilę nie mam zdania w tej sprawie. Jeszcze wiele może się wydarzyć w nadchodzących tygodniach. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Absolutnie podstawowy celem, dla którego realizacji został zatrudniony Albert Rude jest awans w lidze.
Puchar Polski to fajna przygodla dla kibiców i klubowej kasy, niemniej Albert nie umie pogodzić jej z zasadnicza pracą, czego dowodem klęski w Głogowie i z Motorem. Oczywiscie awans nadal jest mozliwy niemniej naprawde nic na to nie wskazuje. Dorobek ligowy Alberta Rude to 3-2-3 a zatem słabo, bardzo słabo. Na początku jego kadencji Wisła była o 3 pkt od awansu bezposredniego, teraz jest o 3 pkt od strefy barażowej z tendencją spadkowa. W tym kontekscie wspominanie o finale PP w konteġscie sukcesów Rude jest co najmniej niepoważne ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdy Albercik był zatrudniany, to strata do lidera wynosiła 4 pkt.
Dzisiaj wynosi 11. Ale to tylko statystyka. Awans bezpośredni znacząco oddalił się, a dzisiaj Wisła nie grałaby w barażach. To są fakty.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.04.2024 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Jesteś małym zacietrzewionym człowiekiem, który nie umie się do błędów przyznawać i nie umiesz przeprosić. Używasz pokrętnej logiki (udajesz, że logicznie myślisz) tu miłośc od klubu i trzeba wspierać JK, WSH też wspierałeś? Tu miłość do klubu więc kibicujemy Rude. Sobolowi też kibicowałeś? Tu miłość do klubu więc dajmy czas Rude. Średnia 1,375, gorsza od średniej Sobola. Wtedy też broniłeś Sobola jak miał średnią 1,4? Jestes tu na równi z koalikiem, on ciągle pieprzy o tym zaciągu holenderskim i super Polakach, ty z kolei o super Hiszpanach i super zaciągu hiszpanskim oraz dziadach Polakach. Pieprzyles tu wiele o Hiszpanach, trenerze z Hiszpani, z pół roku pieprzyleś, że wystarczy Hiszpanom dać trenera z Hiszpani i to już samo ruszy, bo on będzie wiedział jak ich trenować, bo to nie jest dziadowska PMS, tylko wyższa szkoła itd a jak się okazało, że przyszedł niby taki kozak, wyuczony, ba wielce doświadczony (taaaa) trener z Hiszpanii i wyniki są gorsze niż za Sobola to jeszcze masz czelność szczekać coś. Żenada. Jesteś przykładem na tym forum, co kompleksy i jakieś ideologiczne myślenie mogą zrobić z człowiekiem. Jakbyś miał jaja to byś powiedział, że racja, póki co na .... się ten Rude nadaje, nic nie zmienił w grze i nawet od Sobola ma gorsze wyniki. Fajnie było szczekać jak sezon nie trwał albo jak wpadło na farcie kilka zwycięstw z początku bo jeszcze ekipa grała na fali optymizmu) jak co kazdy poczatek sezonu, rundy, zmiane trenera itp w Wiśle), jak wtedy było pięknie, jaki trener super, zawodnicy się rozwijali. Ojej jak było słodko. Nagle jechanie po wszystkich, bo wyników nie ma, tylko nie po Hiszpanach Ciekawe przed, którą kolejką przeprosisz za całe chamstwo swoje ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hiszpanie w większości kiedy wychodzą na boisko poniżej pewnego poziomu nie schodzą, czego o wszystkich naszych piłkarzach powiedzieć nie można. Zresztą wolałbym żeby Polacy grali pierwsze skrzypce, niestety zdarza się to tak często jak bramki Sapały. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
A wykwity tego gościa z KAŁU ŻYci wystruganego można by nawet potraktować jako swego rodzaju humor absurdalny gdyby nie jedno ale.. Otóż to forum czytają także kibice innych klubów i mogą odnieść wrażenie, że wszyscy tutaj mają taki "poziom intelektualny" . Dlatego trzeba kontrować. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Cel - naprawić silnik i móc jeździć samochodem. Tymczasem (na ten moment) dzwoni do ciebie mechanik i mówi ci że naprawił ci klimatyzację. A jak silnik? Silnik? Aaaa zapomniałem, nie działa... ale klima jak hula że ho ho btw Rude jeszcze nie przegrał awansu. Pisałem już kilka kolejek temu. Że może zając 6 miejsce i awansować. Ale jak nie awansuje do eklapy... to będzie jak ten mechanik co nie potrafił naprawić silnika ale za to klime naprawił. Rude miał 1 cel - AWANS. Wszystko inne to dodatek. Walka jeszcze trwa i ja czekam cierpliwie licząc ze zespół jeszcze zacznie wygrywać. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W mojej ocenie słowa "sukces" w odniesieniu do pracy Rude będzie można użyć w przypadku spełnienia się przynajmniej jednej z dwóch okoliczności: 1) awans do ekstraklasy 2) ZDOBYCIE Pucharu Polski. Na dzień dzisiejszy realizacja pkt 1 jest co najmniej mocno wątpliwa. Co do pkt 2 - oczywiście, to piłka nożna, jeden mecz, wszystko się może zdarzyć gdy głowa pełna marzeń. Ale nie próbujcie zakłamywać rzeczywistości pisząc o sukcesach Rude w PP. Nie po to został on zatrudniony. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Awans do eklapy - przejscie na wyższy poziom finansowania. Nie zrównywałbym tych celów. Oczywiscie - kibicowsko zdobyć 5 PP byłoby super, ale gnicie kolejny sezon w I lidze jest gorsze nawet pomimo zdobytego PP. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast absolutnie nie zrownuję tych dwóch wyników. Cel jest tylko jeden-awans. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś próbuje przebijać walkę o awans grą w finale PP to znak, że absolutnie nie rozumie w jakiej sytuacji jest klub.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gra w finale PP nie jest żadnym sukcesem.
Co innego zdobycie Pucharu. Natomiast jedynym celem, ktory zostal postawiony przed Rude jesy awans. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dla Wisły brak awansu do Ekstraklasy może być końcem i tu Królewicz podjął spore ryzyko zatrudniając gościa z Erasmusa bez doświadczenia trenerskiego.
Strata już jest prawie trzy razy większa niż przed przyjęciem Albercika. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Puchar Polski jest miłym, PR-owo znaczącym, ale tylko dodatkiem do ogólnej sytuacji, która jest katastrofalna. Nie jest jeszcze bez wyjścia, ciągle można to uratować wynikiem sportowym, ale na tę chwilę katastrofalna. Na awans bezpośredni szans już nie ma, jesteśmy poza strefą barażową, a ostatni mecz ligowy wygraliśmy miesiąc temu. Nie mamy sponsora, nie mamy bogatego właściciela, nie mamy zdolności kredytowej, ale mamy wielomilionowe długi i kilkunastomilionowy deficyt bieżącego sezonu, który powtórzy się jeśli nie awansujemy nawet jeśli mocno zetniemy koszty i nawet jeśli wygramy puchar. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ciekawe,że jak wynik jest na styku to na zmianę wchodzi Żyro a jak już jest pozamiatane to dopiero wpuszcza się Omraniego.Albo to człowiek do zadań specjalnych i odrabiania dwubramkowej straty albo wchodzi na boisko tylko po to żeby nie wkurzać tym transferem kibiców w meczach kiedy już pogodziliśmy się z porażką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Może nie tyle żeby nie wkurzyć kibiców, tylko po to żeby pokazać Jarusiowi czy innym markusikom jaki to dobry interes Wisła zrobiła i wcale nie było to wyjebanie Wisły Kraków na kasę z transferem tego grubasa.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|