The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2024, 15:47
Nie wszystko tylko to co jest piętą Achillesową, czyli stosunek piłkarzy do kontraktowych obowiązków. Choć i tak już widać dużą zmianę, mianowicie świadomość problemu ze strony piłkarzy. Zrozumienie że bez podjęcia walki przewaga w wyszkoleniu i organizacji gry nie da pozytywnych rezultatów. Oczywiście sama świadomość nie wystarczy, muszą się teraz nauczyć motywacji wewnątrz drużyny, oby szybko się tego nauczyli. Bo od tego zależy awans.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 03.04.2024, 19:20
@Jaroo1
No ja tam się nie znam , fakt po padalcu jadę ,bo za to co odpierdziela to mu się zwyczajnie należy.
Ale jeżeli chodzi o rudego to wydaje mi się że się mocno mylisz i puki co ogarnia temat.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.04.2024, 19:24
Rude sie juz chyba ligii nauczył bo sam podkreślił na konfie ze 2:0 to niebezpieczny wynik xDD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.04.2024, 19:31
Cytat:
No ja tam się nie znam , fakt po padalcu jadę ,bo za to co odpierdziela to mu się zwyczajnie należy.
Ale jeżeli chodzi o rudego to wydaje mi się że się mocno mylisz i puki co ogarnia temat.
Ja Rude oceniam przez pryzmat famy jaka tu o nim szła i Królewskiego, który go wybrał do ratowania losów Wisły. Uważam, że nie jest trenerem jakiego w tym czasie potrzebowała Wisła. Ogólnie uważam go za średniego trenera, ba, jeszcze analityka bardziej niż trenera, gościu prowadzi 3ci klub, nawet 2 sezonów pracy jeszcze nie ma w karierze. To śmieszne, że taki człowiek przyszedł ratować losy 118 letniego klubu. I to mnie w....ia.

Ogólnie ocenią go wyniki. Dla mnie chłop pokroju Sobola, tylko, ze się zna na piłce. Średnia punktowa z meczów go oceni, teraz ma 1,67 czyli dramat bo ani on, ani Wisła nie powinni być z takiego czegoś zadowoleni. Dla nas około 2,0 w pierwszej lidze to powinno być minimum.

A już na ekstraklasę to myślę, że zupełnie się nie będzie nadawał, nie te progi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.04.2024, 19:32
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
@Jaroo1
Pełna zgoda Paweł. Zatrudnienie Rude było bardzo dobrym posunięciem. Umie odpowiednio reagować podczas meczu i odpowiednio ustawić zawodników.

Miejmy nadzieję, że będzie umiał także odpowiednio zaradzić ich skłonności do olewactwa niektórych spotkań. Zadanie ma bardzo trudne, bo od wielu lat żadnemu innemu trenerowi to się u nas nie udało.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 03.04.2024, 19:41
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja Rude oceniam przez pryzmat famy jaka tu o nim szła i Królewskiego, który go wybrał do ratowania losów Wisły. Uważam, że nie jest trenerem jakiego w tym czasie potrzebowała Wisła. Ogólnie uważam go za średniego trenera, ba, jeszcze analityka bardziej niż trenera, gościu prowadzi 3ci klub, nawet 2 sezonów pracy jeszcze nie ma w karierze. To śmieszne, że taki człowiek przyszedł ratować losy 118 letniego klubu. I to mnie w....ia.

Ogólnie ocenią go wyniki. Dla mnie chłop pokroju Sobola, tylko, ze się zna na piłce. Średnia punktowa z meczów go oceni, teraz ma 1,67 czyli dramat bo ani on, ani Wisła nie powinni być z takiego czegoś zadowoleni. Dla nas około 2,0 w pierwszej lidze to powinno być minimum.

A już na ekstraklasę to myślę, że zupełnie się nie będzie nadawał, nie te progi.
Ja wolałem aby to Jop został . Ale tak patrząc na chłodno to widać że rudy ogarnia i witać po kopaczach że jest jakiś team, ale taki naturalny a nie sztuczny w huj jak to padalec tworzyw wpadając do szatni z megafonem i wszyscy sztucznie jak czubki podskakiwali no przecież to było sztuczne w huj.

Wydaje mi się że zaczyna powstawać drużyna, taka prawdziwa.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.04.2024, 20:00
Cytat:
Ja wolałem aby to Jop został . Ale tak patrząc na chłodno to widać że rudy ogarnia i witać po kopaczach że jest jakiś team, ale taki naturalny a nie sztuczny w huj jak to padalec tworzyw wpadając do szatni z megafonem i wszyscy sztucznie jak czubki podskakiwali no przecież to było sztuczne w huj.

Wydaje mi się że zaczyna powstawać drużyna, taka prawdziwa.
Z tym, ze powstaje drużyna to bym polemizował. Gramy w kratkę i praktycznie od początku co 1-2 kolejki jest pisane, że własnie powstaje druzyna i dany mecz to szansa na to. Tak było po Widzewie, tak jest teraz, i po tej wygranej w ostatniej minucie ze Stala.
A w nastepnej kolejce jest łomot. Tychy nas zlały u siebie, mecz z Chrobrym to po prostu żenada.
W dwie strony to może iść. Albo być może nawet wygrana w PP i awans przez baraże, albo klapa w PP i kopacze bez ambicji zajebią sezon kolejny bo im się nie będzie chciało jak w Głogowie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.04.2024, 20:15
Rude jak najbardziej ogarnia swoją ulubioną taktykę, ona pasuje do meczy z równorzędnymi rywalami, niestety w 1 lidze się ona sprawdza średnio przeciwko zaparkowanym autobusom, a że elastyczne podejście u niego leży, pewnie w następnym meczu znów wyjdziemy próbować grać to samo co teraz z Piastem.

Oby tym razem udało się przepchnąć.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 03.04.2024, 20:22
Wszystko okaże się po ostatniej kolejce. Będzie wiadomo czy „Oni „ Mają pazur albo miękkimi fajami na parapecie robieni
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.04.2024, 22:26
Rude na pewno ma wiedzę z zakresu taktyki i potrafi uczyć drużynę gry w piłkę.

Naprawdę z przyjemnością się patrzyło jak Wisła rozwija grę pozycyjną, jak się krok po kroku buduje akcja.

Problem jest jednak w I lidze, ponieważ my nie mamy piłkarzy, którzy będą rywalizować na takim poziomie fizyczności. Wystarczy na nas wsiąść z krótkim kryciem, pressingiem, bezpośrednimi podaniami na pozycje ofensywne - i leżymy i kwiczymy.

Niestety my prędzej byśmy się teraz utrzymali w Ekstraklasie, niż do niej awansujemy.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.04.2024, 23:40
oni nie mają motywacji do gry w 1 lidze, a nie że sobie nie radzą.nam się należą 3pkt za samo wyjście na boisko, a na nas każdy się spina.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 03.04.2024 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 07.04.2024, 14:18
Kolejny kur wa kolejnyy gol po podaniu obrońcy do bramkarza, jakim trzeba być debilem żeby tego nie widzieć
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.04.2024, 14:23
Bilans Rudego 3-1-3. Średnia pkt na mecz 1,43.
Sobol bilans w tym sezonie 6-7-4, śr. 1,47. Ogólna średnia Sobola z 2 sezonów 1,75.

Rude już do wyjebania czy jeszcze nie? Zapraszam do dyskusji naczelnych hejterów Sobola oraz wyznawców poł boga-pół trenera Rudego, czyli wolfika, markusika, drozdzika i lesia. Chocia lesiu raz jebie Rude i Królewskiego więc można go wykreslić z tej listy.
drozd:
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.04.2024, 14:23
obstawiam, że po finale PP Jop będzie ratował końcówkę sezonu. Zostaną wtedy 4 mecze - może się uda załapać do baraży.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.04.2024, 14:53
Elendil napisał(a):Wyświetl post
obstawiam, że po finale PP Jop będzie ratował końcówkę sezonu. Zostaną wtedy 4 mecze - może się uda załapać do baraży.
Tak, idiota z tego Rude że złapał czerwoną kartkę. Acha.

Stawiasz że Królewski po tourne medialnym "AI wybiera trenera Wisły!" i "doradzaniu Barcelonie" zwolni Rude. A jakie pieniądze stawiasz, bo może się skuszę? Jestem przeciwny hazardowi, ale to w sumie pewne pieniądze.

Pomijam gdzie tu wina Rude, bo autentycznie nie widzę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.04.2024 o godz. 17:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.04.2024, 15:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, idiota z tego Rude że złapał czerwoną kartkę. Acha.
.
Bo przecież za Sobola nikt nie łapał u nas czerwonych kartek.
Tylko teraz gracze na Rude się uwzięli, żeby mu psuć średnią.

Żeby nie było: nie tęsknię za Sobolem.
Ty za Brzęczkiem też chyba nie?

Jednak nawet przed czerwoną Jarocha było widać, że nie ma w Wiśle takiego zaangażowania i agresji jak było to w meczach pucharowych.
Od początku wyglądało, że będzie trudno, a ja spodziewając się tego obstawiałem optymistycznie na SB 2:2.

Skoro Rude nie potrafi zmotywować drużyny (bo chyba widać, że motywuje ich tylko perspektywa PP) to znaczy, że słabo się sprawdza.

Pora chyba przyznać, że niezależnie od trenera (Gula, Brzęczek, Sobolewski, Rude) gracze wybierają sobie mecze, w których umierają dla wyniku.

Niech ktoś mądry powie mi dlaczego tak jest.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.04.2024, 15:09
Wow, jaka odmiana Już nie ma porównywania średniej Rude do Sobola. Wolfy no dawaj, uracz nas jak to teraz wygląda.
Kurde, tu teraz źle bo czerwona karta była, pewnie dlatego przez ten jeden mecz średnia 1,43. Tak to by było z 2,8 pkt na mecz.
Miejcie honor lizusy. Przeproście i będzie po temacie. Nagle Polacy źli, to złe, tamto złe. Ale jak trzeba było Polaka jebać, Sobola, to nie było wyliczanek o Polakach w składzie czy czerwonych kartkach. Rude to taki sam parodysta co reszta trenerów. A jak myśleliście inaczej, to po prostu za dużo bajeczek JK na głowę przyjęliście. Ewentualnie kompleksy no bo przecież wiadomo, ze hamerykańskie to lepsze niż polskie.
drozd:
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 07.04.2024, 16:05
Cygany w 10 wygrały z Lechią. Ktoś przypomni jaką stratę mieli do nas i jaką teraz mają przewagę ?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.04.2024, 16:29
Jakie Al zadecydowało o wyborze Albercika?

Kikuś wcisnął swojego kolegę turystę z Kostaryki do Wisły.

A idioci uwierzyli w Al.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.04.2024, 17:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bo przecież za Sobola nikt nie łapał u nas czerwonych kartek.
Tylko teraz gracze na Rude się uwzięli, żeby mu psuć średnią.

Żeby nie było: nie tęsknię za Sobolem.
Ty za Brzęczkiem też chyba nie?

Jednak nawet przed czerwoną Jarocha było widać, że nie ma w Wiśle takiego zaangażowania i agresji jak było to w meczach pucharowych.
Od początku wyglądało, że będzie trudno, a ja spodziewając się tego obstawiałem optymistycznie na SB 2:2.

Skoro Rude nie potrafi zmotywować drużyny (bo chyba widać, że motywuje ich tylko perspektywa PP) to znaczy, że słabo się sprawdza.

Pora chyba przyznać, że niezależnie od trenera (Gula, Brzęczek, Sobolewski, Rude) gracze wybierają sobie mecze, w których umierają dla wyniku.

Niech ktoś mądry powie mi dlaczego tak jest.
Ja widze postęp ostatnio wyciągnąłeś wnioski po 3 sekundach tym razem po siedmiu minutach a że dalej widzisz co chcesz to już jest inna sprawa.

Jak się spodziewaleś że z drużyną ktora miała 6 dni na regeneracje nasi wyjdą na pełnej (po ciężkim meczu pucharowym) to rozumiem że mozesz czuć się zawiedziony ale pisanie pod teze jest bardzo niesmaczne.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2024, 17:42
Grupa narzekaczy widzi wszędzie winę trenera, ale za to ewidentny przekręt z czerwoną kartką w 4 minucie usprawiedliwia. "Sędzia się wybroni" . I faktu, że grając cały mecz w jednego mniej daliśmy radę wyrównać też nie widzą. Sprawę zawalił Raton bo gdyby nie jego lekkomyślne podejście była szansa na remis.

Per aspera ad astra.

Nic nie jest stracone.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2024, 17:44
co się dzieje że w drugim meczu nie wychodzimy na 2 połowę?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2024, 18:04
Pary brakowało już w pierwszej, na drugą wyszli cofnięci i chcieli przetrzymać początek, a pod koniec coś szarpnąć, niestety najpierw Vilar odpuścił swojego, a potem Raton podciął skrzydła do końca. Gra w taką pogodę w południe przy pierwszym tak gorącym dniu w roku musi zabierać siły. Dodając, że w tygodniu był mecz z Piastem to obraz się dopełnia. Wystarczy popatrzeć na Sobczaka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2024, 18:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pary brakowało już w pierwszej, na drugą wyszli cofnięci i chcieli przetrzymać początek, a pod koniec coś szarpnąć, niestety najpierw Vilar odpuścił swojego, a potem Raton podciął skrzydła do końca. Gra w taką pogodę w południe przy pierwszym tak gorącym dniu w roku musi zabierać siły. Dodając, że w tygodniu był mecz z Piastem to obraz się dopełnia. Wystarczy popatrzeć na Sobczaka.
Można było wyjść Żyro Baeną i Kutwą, w razie zmian byłby Miki Sobczak Duda. Wiem, ze czerwo zniszczyło cały plan i tego, że skompromituje się Szot nikt się nie spodziewał . Dodatkowo mieliśmy Goku który znów znikał na boisku.
Tu uważam, że trener mógł trochę zmian wprowadzić.
Czy Duda ma faktycznie abonament na granie a ten Kutwa jest taki słaby? Dziś Duda miał dwie okazje na strzał i co? tradycyjnie drybling i nic z akcji. Duda czuje się pewnie i może dlatego odwala kaszanę w ofensywie.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 07.04.2024, 18:23
Gość na konferencji mówi że będzie uparcie trwał w naszym sposobie gry a jak se piłkarze nie radzą to się ich najwyżej kiedyś wymieni i huj tiki sraka między obrońcami a bramkarzem przez którą tracimy co mecz bramki to szczyt piłkarskiego rzemiosła.
Dla mnie facet jest delikatnie mówiąc spalony
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.04.2024, 18:27
Czyli ten wielki analityk, teoretyk i taktyk ogólnie ma jedną taktykę do gry i drużyna ma się dostosować, a nie, że on znajdzie najlepsza taktykę dla drużyny i na każdy mecz najlepsza taktykę aby pokonać rywala? Aha
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2024, 19:08
Nie jedną taktykę tylko jedną filozofię gry, czyli próba prowadzenia gry. Zresztą kiedy w pierwszej połowie Szot był już zagotowany to graliśmy długą piłką na Sobczaka więc elastyczność jest. To podane do Ratona nie wynikało z planu tylko z radosnej twórczości Łasickiego, który zagrał do Ratona stojąc do niego tyłem czym pewnie go zaskoczył i Alvaro dał ciała.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.04.2024, 19:24
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja widze postęp ostatnio wyciągnąłeś wnioski po 3 sekundach tym razem po siedmiu minutach a że dalej widzisz co chcesz to już jest inna sprawa.

Jak się spodziewaleś że z drużyną ktora miała 6 dni na regeneracje nasi wyjdą na pełnej (po ciężkim meczu pucharowym) to rozumiem że mozesz czuć się zawiedziony ale pisanie pod teze jest bardzo niesmaczne.
A ty widziałeś zmotywowanie w tym meczu?
Widziałeś choćby próbę wstawienia przez trenera zawodników mniej zmęczonych po pucharze?
Fajnie, że będziemy w finale PP - o to można było powalczyć.
Niefajnie, że nie mamy takiej samej motywacji w meczach dużo dla nas ważniejszych
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.04.2024, 19:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A ty widziałeś zmotywowanie w tym meczu?
Widziałeś choćby próbę wstawienia przez trenera zawodników mniej zmęczonych po pucharze?
Fajnie, że będziemy w finale PP - o to można było powalczyć.
Niefajnie, że nie mamy takiej samej motywacji w meczach dużo dla nas ważniejszych
A których to zawodników nie zmęczonych PP miał wystawić? Olejarkę, Bashę czy Sapałę?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.04.2024, 19:28
Może takich jak ogarnął zimą z Kiko i JK, Bregu, Omrani, Dziedzic + rozwijające się talenty Krzyżanowski + inni super grajkowie.
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów