|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Ludziom się wydaje, że awans rozwiąże wszystko. A to będzie początek problemów tylko innych.
Ten skład zaliczy spadek, bo ich fizycznie wszyscy zjedzą, tempo ESY jest kilkukrotnie wyższe. Zatem tu na start będą potrzebne inwestycje w drużynę, do tego większe koszty obecnych zawodników, część kasy jest zapewne już rozpisana na długi. Dlatego pisałem, że dziwi mnie, że w momencie poproszenia o pieniądze (nie mówię, że Socios miało powiedzieć nie), przynajmniej nie spytano o przedstawienie ramowego planu na klub. Wydaje się to uczciwym postawieniem sprawy, ok pomożemy, ale co dalej? Co ze sponsorem strategicznym, co z zapowiadanymi rozwiązaniami AI, które miały być wypuszczone na rynek, czy klub prowadzi jakieś rozmowy z inwestorami, o których mówił Królewski, a jeśli tak to na jakim poziomie zaawansowania - generalnie jak to widzi wszystko w najbliższych miesiącach czy drugiej połowie 2024.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 27.03.2024 o godz. 12:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Cytat:
moze podnosic kapital zakladowy ![]() Ale... jesli pozycza nie swoje pieniadze to nie sa one w zaden sposob wtedy zabezpieczone... wiec neiwykluczone, ze w zaden sposob nie moze wniesc pieniedzy do klubu poza pozyczka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ale obaj po katalońsku mówią. A to jest pomocne. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jedyna normalna opcja po awansie to rozpisać ile kasy wpadnie z praw tv, założyć ile damy rade kasy od sponsorów wyciągnać i z dnia meczowego.
Później rozpisać ile musi iść na długi przez rok oraz na jakie pensje dla x zawodników możemy sobie pozwolić. A później nawet o złotówkę poza te ramki, które mamy w zasięgu nie wychodzić. I wyszedłby ten sezon na zero, może dało by radę się utrzymać. Królewskie oczywiście tego nie zrobi. Prze.......i x kasy na ciamajdy, szrot, kaleki i kolezków agentów. Zapewne wkradnie się chaos jak co pół sezonu - bo np mamy za szeroką kadrę, a po pięciu kolejkach rundy się okazuje, ze nie ma kto grać więc w panice ściąga się kolejny szrot - przepali x milionów, spadniemy, a długi wrócą ze zdwojoną siłą po 1-2 latach. Królewski nie ma żadnego pomysłu na ten klub. Miało być posiłkowanie się Hiszpanami, po ostatnim letnim zaciągu szrotu hiszpańskiego, zaczęliśmy zimą ściągać szrot niehiszpański, ciągle ściągamy młode polskie niesamowite talenty, z których później żaden nawet na ławkę się nie nadaje. Od 5 lat odchudzamy kadrę i pozbywamy się kalek - efekt zerowy Z tym człowikiem jedyne na co można liczyć to bylejakosć i brak profesjonalizmu. Zresztą przyszły sezon niezależnie czy w I lidze czy ekstraklasie to kolejna rewolucja. Kontakty kończą się wielu piłkarzom. Większosć tej kadry nie nadaje się nawet na I ligę, tym bardziej na ekstraklasę. Chcąc nie chcąc albo nas czeka kolejne przetasowanie połowy kadry pod budowe na ekstraklasę, albo co najlepsze w I lidze stagnacja (przedłużanie tych którym kontrakty się kończą) a co najgorsze wywalanie nawet tego szrotu w ramach oszczędności i rewolucja, czyli ściąganie jeszcze większego szrotu. 3,5 roku rządów trio i 1,5 roku rządów Królewskiego. Bo się zachciało Wuja zrobić menadżerem, trzymać go za długo, a później to samo zrobić z Sobolem ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dieta i trening, i wróciłem do wagi z przed 10 lat. A mam znajomych rówieśników, co mają starsze dzieci niż Omrani ![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To że przyszedł taki Bregu czy Omrani, w naszej aktualnej sytuacji to okazja. Która może nam pomóc w awansie. Skoro Omraniemu doliczasz odżywki i pracę fizjo to dwa razy tyle dolicz Sapale. Bo chop leczy się już 1,5 roku za miesięcznie tyle co cały kontrakt Omraniego do czerwca. A i odżywek dużo więcej potrzebuje z wiadomych względów. Możesz dać konkretny przykład tej rozpasanej polityki zaskrońca? Jeżeli to jest Omrani to wybacz, w porównaniu do polityki poprzedników to jest poważne zaciskanie pasa. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ja jebie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Włosy stają dęba,cała reszta opada....
Drozd,wałkowany przez ciebie od miesiąca temat Sapały to jest właśnie ta rozpasana polityka Królewskiego.Masz przykład pierwszy z brzegu...
Ostatnio edytowane przez krysztal : 27.03.2024 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Królewskiego? A jak się nazywał prezes który go podpisywał? Jak się nazywał dyrektor sportowy który dał mu taki kontrakt? I takich Sapałów jest więcej, dlatego teraz kasy brakuje, bo trzeba im płacić, a grać nie potrafią. Królewski za to odpowiada? W jakimś stopniu tak bo zachowywał się jak marionetka. Teraz zatrudnienie Kiko i Rude pozwala mieć nadzieję, że zerwał sznurki.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ja jebie zeczywiscie okazja. ....a padalec nie ma jak zapłacić za obiady dzieciaków, gdzie to jest groszowa sprawa, a tutaj lekka ręka wypier.dala 100 koła i jest miód malina.
A crema de la creme to jest twierdzenie niektórych userow że padalec zrobił interes życia. Ja jebie jakiś nowy diler na mieście? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już nie zaskroniec?
![]() Ta groszowa sprawa to 80 000, to nic w porównaniu do 100 koła. .Dalibyście sobie już spokój.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.03.2024 o godz. 21:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd, typowy hejter. Non stop pieprzy o Sapale... Ciekawe, ciekawe. Anty PMS, antypolak
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jasne... ty się na tym znasz. Markus dobitnie pokazał do czego jesteś zdolny. Rynsztok. Też jestem ciekawy który więcej zarabia. Coś mi się nie wydaje żeby przyszli w tym samym czasie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Idźże chłopie na jakieś pasiaste forum, skoro już wiesz, że właściciel sobie nie poradzi nawet po awansie! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie radzi sobie teraz, skad wniosek, ze poradzi sobie po awansie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
Igor Sapała dołączył do Wisły 13.12.2022. Kontrakt dał mu dyrektor sportowy Kiko Ramirez (w Wiśle od 5.12.2022) a podpisał go prezes Jarosław Królewski (prezes Wisły od 23.11.2022). Czego nie rozumiesz? Partia łykających jest generalnie zabawna ale Ty kolego już dawno przebiłeś dno autokompromitacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież drozd jest opętany. Jemu się nie wydaje żeby Sapała i Junca przychodzili w tym samym czasie - po co to sprawdzać? Przecież wtedy by się okazało jak jest ale jemu się nie wydaje więc prawdopodobnie przyszli kiedy indziej. Tak samo kto inny podpisywal Sapalę i tak samo Omrani to nie problem, ba, to dobry interes. Bo jemu się wydaje, że tak jest.
Sekta Węża trzyma się bardzo mocno. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Zawsze używałem określenia padalec. Bo uważam że podczas zagrożenia jako beznoga jaszczurka â odzuciâ ogon i poleci dalej.
Po drugie to tam padały o wiele mniejsze kwoty za wyżywienie niż 80 koła. Po trzecie jak już zostało tobie napisane sapała to autorski pomysł padalca i konkludując jeśli jest to kaleka o kulach do odbudowy to wedle padalca do Wisły nadaje się idealnie.
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 28.03.2024 o godz. 04:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety, ale to nie jest wróżenie.. Od tylu lat sobie nie radzą i nagle sobie zaczną radzić? Te same osoby nie zaczną nagle podejmować trafnych decyzji, opartych na intuicji czy wyczuciu, bo tego nie mają po prostu. I to nawet nie jest hejt, po prostu nie każdy się do tego nadaje i nie ma się co obrażać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Oczywiście po przejęciu władzy Zaskroniec cały czas miał szansę uwalić temat ale Sobolewski rekomendował ten transfer i pewnie JK mu uwierzył. O Kiko to nie ma co się wypowiadać, bo on owszem został ogłoszony 5.12.2022 ale w Krakowie pojawił się dopiero 15.12.2022. Pewnie mógł prześwietlić temat ale miał na to wyjebane. Nawet jeśli to zrobił to i tak Kiko się zna na rynku polskim jak Sobolewski na trenerce, więc efekt końcowy w ogóle mnie nie dziwi.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 28.03.2024 o godz. 11:57.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro Kiko jest taki fachowiec to powinien mieć pogląd już na sprawę Sapały. Tak samo powinien blokować Omranich, młodych Polaków czy innych połamanych Ghańczyków. Nie tylko w kwestii poziomu sportowego ale finansów klubu.
Wisła to jest dojna krowa i każdy ma tutaj wyjebane. Plusem Kiko było jedynie to, że kilka nazwisk na początku rzucił dobrych. Oprócz tego idealnie się wpisał w realia wiślackie tj: - za szeroka kadra, a i tak nie ma kto grać - ściąganie kalek - ściąganie szrotu - przepłacona kadra Dzięki m.in. działanom Kiko, mamy to co mamy i nijak Kiko nie panuje tu nad niczym. ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Anton Chiczkan - trenuje z drużyną, ale ze względu na kwestie prywatne związane z formalnościami uprawniającymi do stałego przebywania w Polsce nie może znaleźć się w składzie."
Czy ja dobrze rozumiem, że Wisła nie sprawdziła wszystkich formalności przed podpisaniem kontraktu?! I teraz płacimy pensje zawodnika, który nie ma papierów na to by móc grać?! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przestań narzekać
Lizodupy, znowu jest co lizać. Ostatnio tak chyba co 3-4 dni jest taka krzywa akcja, która wychodzi w klubie, że ło ja pierniczę. AI by takiego czegoś nawet nie wymyśliło. Chwała Jarkowi za ten cyrk. Najlepszy cyrk na świecie. ![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
O Sapale to bajdurzą od wielu dni przy jednoczesnym bronieniu grubasa Omraniego i kolejnego wynalazka - tym razem z Białorusi.
A kopacz z Białorusi nie powinien grać w Polsce, bo to kraj wrogi Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo grubas zarabia ułamek tego co Igor "geisza" Sapała i jest nadzieja, że na swoją pensję zapracuje, której to w przypadku Sapały nie ma już dawno.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rude właśnie powiedział na konfie, że Omrani dalej niegotowy do gry...
Nie wiem jaki sens ma ten transfer skoro nawet na ławkę po miesiącu czasu się nie nadaje. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już ktoś powyżej zauważył, że Igor to ostatni projekt rodzinki...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
Piszesz takie bzdury i potem kolega Drozd kwituje sprawę, że to „projekt rodzinki” a prezes jego umiłowany i dyrektor sportowy prześwietny nic z tym nie mają wspólnego. Mega słabe. To tak pod spotkanko z prezesem? Trzeba się wykazać? Jak widać taktyka prezesa Jarosława jak zawsze działa bez zarzutu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|