|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pomijasz ewentualne różnice w składach rywali i wszelkie inne różnice, jakie mogą mieć wpływ na końcowy wynik i bierzesz pod uwagę, spośród wielu innych zmiennych, jedynie osobę trenera? Mógłbym też przytoczyć inną statystykę: w porównywalnym okresie od 18 lutego do 17 marca drużyna prowadzona przez Sobola zdobyła 15 punktów - 3 pkt na mecz, czyli o całe 5 punktów więcej niż drużyna Rude obecnie. Grając z Arką, Odrą, Katowicami, Tychami i Skrą. Żeby nie było: od początku popierałem osobę nowego trenera i nie mam zamiaru udowadniać, że Sobolewski był, lub byłby dzisiaj lepszym wyborem. Natomiast, żeby go bronić nie szukam "statystyk" które mają pokazać, że Sobolewski był gorszy.
Nie wiem, jak koledzy wymienieni przez Ciebie, ale podejrzewam, że się wybronią, ale ja nigdzie nie napisałem, ani nie orzekłem, że nie ma różnicy między Sobolewskim i Rude. Co najwyżej pisałem, że nie widać, po przyjściu Rude, żeby styl gry (męczenie buły, daremny atak pozycyjny, walenie głową w mur) za końcowego Sobolewskiego i wczesnego Rude był znaczaco różny. A spodziewałem się rewolucji. Tylko tyle. Ponownie wkładasz w usta swych adwersarzy poglądy, których ci nie głoszą, żeby tym łatwiej się z nimi rozprawić. Budujesz chochoła, którego potem atakujesz, Napisz następnym razem: "Eksperci tacy jak wymyślone przez mnie chochoły orzekli już że nie ma różnicy między Sobolewskim i Rude, więc mogę wyśmiać wymyślonych przez mnie ekspertów." |
||
|

|
||||||
|
|