The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2024, 11:10
A Karcz ma Twittera?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 17.03.2024, 20:43
Dawno mnie tu nie bylo, ale jak krolewicz zebrze u Socios o pieniadze to nie moge sobie darowac.

Mial mozliwosc sprzedac klub. Sprzedal? Nie sprzedal. Twierdzil, ze stac go na Wisle i udzwignie? Twierdzil. Robil dalsze koszty sciagajac kolejnych zawodnikow? Robil. Podejmowal bledne decyzje trzymajac nieudacznika na stolku? Podejmowal.

Chcial byc wiekszosciowym udzialowcem? Chcial.To teraz niech ponosi tego koszty i konsekwencje.
Kibice juz raz wyciagneli reke do klubu dajac mu kilka milionow zlotych. Jesli nie pod 10 mln z wszystkimi akcjami koszulkowymi etc.
Klub wtedy pod nadzorem Jazdzynskiego i Obidzinskiego redukowal dlugi i byl blisko wyjscia na prosta. Kiedy przejal wiekszosciowe udzialy zaczelo sie niekontrolowane zadluzanie klubu.

Wprowadzil ostatnio zmiany ograniczajace kontrole przez czlonkow rady nadzorczej (co pisalem, ze jest na reke socios, bo zdejmuje z nich odpowiedzialnosc serus sie bardzo wtedy plul, ze wcale tak nie jest).

A teraz jarus skomla w mediach, ze jego polityka zadluzania klubu doprowadzila do tego, ze nie ma pieniedzy na biezace wydatki. Chociaz sie odgrazal, ze bedzie sprzedawac udzialy syneris i finansowac dzialalnosc klubu. To czemu nie sprzeda jakies 0,5 proc udzialow i nie wrzuci kolejnej pozyczki do klubu? Nie ma chetnych ? Hmmm

Powinien dostac 0. Bo sam doprowadzil do obecnej sytuacji swoimi decyzjami. Bo powinien teraz wypic piwo, ktorego nawazyl. I bo te pieniadze beda zaraz potrzebne w IV lidze.
Ale znajac klakierowatosc wladz socios to dostanie te pieniadze.

Miejcie chociaz jaja i uzyskajcie cos przy tej okazji. Skoro klub bez tych 1,5 mln nie dostanie licencji to postawcie ultimatum. Kasa z socios bedzie pod warunkiem spelnienia dwoch rzeczy:
1) "zarzad komisaryczny" Socios nad wydatkami klubu poprzez
2) czlonka zarzadu spolki.

Ale wtedy bierzecie odpowiedzialnosc, bo juz nie powiecie, ze nie byliscie w zarzadzie, nie wiedzieliscie, nie mogliscie zareagowac.

Starczy jaj socios? Miec realny wplyw na klub? I przestac twierdzic, ze organizacja kibicowska nic nie moze?
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.03.2024, 20:51
Widząc co się dzieje w Lechii pod kątem finansowym to tak bardzo bym nie podnosił tematu sprzedaży bo poza tym że na razie dobrze punktują to różowo tam też nie jest

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 17.03.2024, 21:06
Wiesz czym rozni krolewskiego od wlascicieli Lechii?
Oni dokapitalizuja klub a nie go zadluzaja dalej

Lechia juz miala byc chlopcem do bicia. Tak przed sezonem na forum pisano, a ja mowilem, ze oni sie szybko poorganizuja i jesli na poczatku sezonu nie bedzie dotkliwych strat to spokojnie beda w czubie. Sa liderem.

Mowilem tez, ze pieniadze sa i nie beda miec takich problemow jak Wisla, chociaz tez odziedziczyli garb kilkunastu milionow po sezonie spadkowym. Tych dlugow juz nie ma, sa biezace, na tle tych, ktore splacono niewielkie.

Robienie gownoburzy z miesiecznych zaleglosci, kiedy u nas sa kilkuletnie to jest jakis smiech na sali, zeby nie napisac, ze skur^#%^(8stwo w wyjatkowej podlej wersji.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.03.2024, 21:10
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A Karcz ma Twittera?
Tu ma redakcyjnego: https://twitter.com/sportmalopolska
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.03.2024, 21:22
Po pierwsze nie miesięczne zaległości bo według informacji dziennikarzy prawie trzy miesiące wobec większości zawodników, zresztą ograniczanie pojemności stadionu też o czymś świadczy. Po drugie to ty właśnie robisz gówno burze bo nikt tych pieniędzy JK nie przyznaje tylko po to właśnie jest głosowanie. Jeśli większość będzie na nie to JK musi sobie radzić bez nich więc nie wiem o co się plujesz

Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 17.03.2024, 21:26
skarabeus napisał(a):
Miejcie chociaz jaja i uzyskajcie cos przy tej okazji.
Ale przecież wiadomo, że nic nikt nie uzyska bo głosowanie jest bezwarunkowe a zarząd Socios odstąpił nawet od wydawania opinii. Z tego co widać na grupie FB niby nie komentują ale głosem swojego przedstawiciela w RN nawołują do tego bezwarunkowego głosowania na tak. Dawniej myślałem, że kolega przesadza z tymi wszystkimi zarzutami. Teraz zaczynam się mocno zastanawiać.

Z tego co widzę to ktoś spoza zarządu Socios okazał się kumaty i próbował ratować sytuację propnując pożyczkę zamiast darowizny. Ale dostał mokrą szmatą tak, że dalej słychać uderzenie.

Prezes Jarosław napisał(a):
Klub TS Wisła Kraków S.A nie jest zainteresowany pożyczką zewnętrzną skierowaną do klubu w zaproponowany sposób. Spośród wielu powodów bardziej lub mniej formalnych, kluczowy dotyczy wymogów licencyjnych narzuconych przez PZPN dotyczący wskaźników kapitałowych, które sprawiają, że właściciele w tym głównie ja jako Jarosław Królewski z dużym prawdopodobieństwem będę dokonywał umorzeń części swoich pożyczek przed końcem sezonu 2023/2024 w celu poprawienia istotnych wskaźników finansowych. Klub musi posiadać elastyczność w kontekście takich umorzeń, ze względu na dynamiczną sytuację finansową oraz uwarunkowania polityki transferowej.
Te wskaźniki to pewnie kit jak zawsze ale zarząd Socios milczy i przyklepuje. Ciekawe co zrobią jak sezon się skończy a żadne długi umorzone nie będą. To już tylko 3 miesiące.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.03.2024, 21:41
To jak to jest, Jaro chce kasę ale nie na pożyczkę i tę kasę ma dać Socios. A jak nie da, to skąd weźmie 1,5 mln nie pożyczając od nikogo? Bezdomny z Torunia da czy jak to może być rozwiązane skoro pożyczka nie wchodzi w grę?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.03.2024, 21:45
To sprawa prosta. Niech właściciele umorzą część pożyczek. Wtedy dostaną darowiznę i wskaźniki kapitałowe będą jeszcze lepsze.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 17.03.2024, 22:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To jak to jest, Jaro chce kasę ale nie na pożyczkę i tę kasę ma dać Socios. A jak nie da, to skąd weźmie 1,5 mln nie pożyczając od nikogo? Bezdomny z Torunia da czy jak to może być rozwiązane skoro pożyczka nie wchodzi w grę?
Wszyscy wiemy, że da bo wszyscy wiemy, że ma tyle, a nawet więcej na koncie. Druga sprawa- w socios są w ogromnej większości ludzie, którzy zagłosują tak. A trzecia - jeśliby nie dali to znaleźliby się pod ciężkim ostrzałem tzw. opinii publicznej, że mogli, a nie pomogli. Nie ma w tym momencie innego wyjścia niż dać.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 17.03.2024, 22:10
Przykro to pisac, ale obecne wladze socios beda historycznie staly w jednym rzedzie z skwk, sarapata i dukatem.
Podobnie jak krolewicz, jesli nie uda mu sie awansowac.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 17.03.2024, 22:14
BCGorlice,

Ty z tych bardziej kumatych. Zastanow sie nad kilkoma faktami. Jest inwestor, ktory jest odpowiedzia na problemy klubu. krolewicz zapewnia, ze klub bedzie mial swietnego nowego wlasciciela. Nagle dochodzi do zwrotu o 180 stopni. A prawie rok pozniej dowiadujemy sie, ze catering to koszt rzedu 160 tysiecy co mecz.
Ciekaw jestem ile jeszcze takich pozycji jest w budzecie. I kto jest beneficjentem rzeczywistym

I czy decyzja o odrzuceniu oferty Paolo nie wyglada w tym kontekscie juz zupelnie inaczej?
Zycie wszystko zweryfikuje. Historia uczy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2024, 22:15
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Przykro to pisac, ale obecne wladze socios beda historycznie staly w jednym rzedzie z skwk, sarapata i dukatem.
Mógłbyś to uzasadnić?
Czy socios są właścicielem klubu i maja decyzyjny głos co do jego prowadzenia?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 17.03.2024, 22:24
Sa blisko klubu. Maja czlonka w radzie nadzorczej. Mogli przy okazji obecnego "datku" uzyskac znacznie wiecej. Uzyskac realny wplyw na to jak klub jest zarzadzany. Ale tego nie zrobili, bo lepiej pozostac z boku, udawac, ze sie nic nie moze, i na nic nie ma wplywu. Przeciez taka narracje przedstawiaja tutaj na forum, glownie serek. Oni nic nie moga, oni wyrazaja swoje zdanie po cichu i tyle moga.
No teraz mogli i nie zrobili nic zeby to wykorzystac
Grzech zaniechania nie jest wcale lzejszy od grzechu pychy czy kradziezy.

Tak jedni jak i drudzy doprowadza do upadku klubu. Jedni swoja pazernoscia, drudzy biernoscia i klepaniem wszystkiego jak leci, brakiem sprzeciwu.
Gdyby socios mieli jaja i w odpowiednim momencie powiedzieli "dosc zadluzaniu klubu" to byc moze dzisiaj nie trzeba byloby darowac krolewskiemu 1,5 mln zlotych tylko dlatego, ze ma rozbujane ego i wydaje pieniadze, ktorych nie ma.
Ale to trzeba bylo miec jaja publicznie sie temu sprzeciwic. A ani serek, ani reszta klakierow jaj nie ma cokolwiek powiedziec publicznie.
Dlatego z Wisla jest tak jak jest. Bo cale srodowisko bedace blisko klubu nie ma odwagi nic powiedziec poczawszy od tub medialnych przez socios
Przykre, ale prawdziwe.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.03.2024, 22:25
Ja jestem socio i gdzies od dwoch lat mowie WSZYSCY WON. Zatkało kakao?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 17.03.2024, 22:31
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Mówisz za cicho.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 17.03.2024, 23:01
Zapewne jesteś z takim zdaniem w ogromnej mniejszości w socios, zresztą wyniki głosowania to dużym stopniu pokażą.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2024, 06:29
Wszyscy won!
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2024, 08:12
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Zapewne jesteś z takim zdaniem w ogromnej mniejszości w socios, zresztą wyniki głosowania to dużym stopniu pokażą.
Oczywiscie. Zdaje sobie z tego sprawe.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2024, 10:34
Socios nie są od zarządzania klubem, ani od kreowania ogólnej strategii jego polityki finansowej czy sportowej. Nie ma czegoś takiego w ich statucie. Są od pomagania klubowi w różnych sprawach, a każda forma tej pomocy podlega głosowaniu ogółu. Nie ma powodu, by prośba o pożyczkę stanowiła przyczynek do zmiany tej formy działalności i większego zaangażowania się w zarządzanie klubem, do czego Socios nie mają ani sił, ani środków, ani zdolności organizacyjnych.

W Polsce nie ma klubów nie zadłużonych, nie korzystających z różnego rodzaju pożyczek, nie mających długów lub okresowo czy regularnie nie zwiększających ich. Stąd prośba Królewskiego nie jest niczym niezwykłym, ani nieuzasadnionym.

Głosowanie nad nią i teraz się odbywa. Socios wypowiedzą się czy półtora miliona zł zostanie przekazanych klubowi. Każdy głosuje jak chce. Ja oczywiście popieram przekazanie tych pieniędzy, bo nie zrobienie tego byłoby obecnie szkodą dla Wisły. Cały czas jesteśmy w grze o awans do ekstraklasy, klub tego potrzebuje i wspieranie go na tej drodze również w formie finansowania bieżącej działalności jest w zgodzie zarówno z interesem Wisły jak i moimi oczekiwaniami osiągnięcia sportowego wyniku w obecnym sezonie jako kibica.

Niektórzy chcąc zaszkodzić Królewskiemu byliby gotowi nawet zaszkodzić Wiśle, ja do nich nie należę.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2024, 10:38
Najwieksza szkoda dla Wisly jest od kilku lat to w jaki sposob sie nia zarzadza.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 18.03.2024, 10:39
A czemu miałoby zatkać? Rozmawiamy tu o postawie „władz” i tego czy one robią dobrze czy źle. Twoja opinia, podobnie jak mojego kumpla który mi pozwala czasem poczytać co tam na tej grupie FB, jest kompletnie nieistotna i jako taka nie jest argumentem w dyskusji. To, że kilka osób w Socios ma odmienne zdanie nie wpływa na ocenę działań zarządu Socios czy ogólne wrażenie jakie się odnosi czytając kabaret na FB.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2024, 10:46
Życie ponad stan to chleb powszedni w tym klubie ale jak widać większości to nie przeszkadza i są gotowi dosypywać do tego burdelu bez końca.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2024, 11:11
Każdy polski klub żyje ponad stan, bo każdy w większym lub mniejszym stopniu jest zadłużony i każdy okresowo to zadłużenie zwiększa. Gdyby ta sprawa miała stanowić argument za nie dosypywaniem pieniędzy do bieżącej działalności jakiegokolwiek klubu, nie pomagania mu, należałoby rozwiązać zawodową piłkę nożną w Polsce, bo żaden klub nie mógłby funkcjonować.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.03.2024, 11:39
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Sa blisko klubu. Maja czlonka w radzie nadzorczej. Mogli przy okazji obecnego "datku" uzyskac znacznie wiecej. Uzyskac realny wplyw na to jak klub jest zarzadzany.
Dobra, a teraz zejdźmy na ziemię. Jaki Twoim zdaniem mógłby być realny wpływ na zarządzanie klubem na tym etapie sezonu? Przecież w tej chwili nic się nie da zmienić. Kadra zamknięta, budżetowanie zamknięte, sztaby zamknięte, zobowiązania zaciągnięte, kasy nie ma i nie za bardzo jest skąd wziąć...

Jedyne co ktoś mógłby sobie zrobić wchodząc w tym momencie do klubu, to spieprzyć papiery i wziąć na siebie odpowiedzialność za to, co już spieprzyli inni bez żadnej realnej możliwości zmiany czegokolwiek. Najgorszemu wrogowi nie życzyłbym teraz próby jakiegokolwiek wchodzenia w struktury zarządzania Wisłą. Może na koniec sezonu, teraz na pewno nie.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2024, 11:56
Markus napisał(a):Wyświetl post
...

Niektórzy chcąc zaszkodzić Królewskiemu byliby gotowi nawet zaszkodzić Wiśle, ja do nich nie należę.
O to to właśnie, dobrze to ująłeś
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.03.2024, 12:09
masada napisał(a):Wyświetl post
O to to właśnie, dobrze to ująłeś
Jasne,nie to co Królewski który dla atencji i fejmu jest w stanie zatopić ten klub.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2024, 12:13
.. więc lepiej nie czekać aż on to zrobi i utopić go wcześniej samodzielnie
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 18.03.2024, 12:24
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Życie ponad stan to chleb powszedni w tym klubie ale jak widać większości to nie przeszkadza i są gotowi dosypywać do tego burdelu bez końca.
Bo wszyscy jesteśmy "zwolennikami zadłużenia"
Odpowiedz cytując
jaroslaw.krolewski
Junior Member

Od: 01.2024

Stary 18.03.2024, 12:24
Jak czytam te historie spiskowe z krypty to az mnie na smiech zbiera. Ogarnijcie sie ludzie bo to juz przybiera forme wielkiego standupu.

Argument o wyciagniu jakichkolwiek pieniedzy z cateringu jest tak zabawny ze tylko pokazuje jakosc procesow umyslowych w tym watku a raczej glupot wypisywanych.

PS. Lechia (tak mi sie wydaje) uzyskuje pozyczki do klubu od nowych inwestorow a nie wklad na kapital (BUM!)
PS2. Regulamin o wskaznikach PZPN odnosnie straty i kapitalow ujemnych jest JAWNY - sekcja 12.3 oraz 12.4.
PS3. Socios nie jest od zarzadzania klubem - nie to jest celem stowarzyszenia.

Zaproponowalem Panstwu z tego forum spotkanie po meczu z Motorem osobiste - FACE to FACE. Jak macie "te jaja" o ktorych tu tak czesto piszecie to zalecam sie pojawic, zebrac pytania, a jak nie to bawcie sie dalej w te swoje gierki i zabawne oraz infantylne teorie. Ja sie nie bede odnosic do tych bajeczek. No chyba, ze sobie nie dacie rade poradzic merytorycznie z programistą z Gorlic twarzą w twarz i stchórzycie i Wasz wplyw na Wislacka rzeczywistosc to dalej będą no-nameowe wpisy na forum.

serdecznosci
Ostatnio edytowane przez jaroslaw.krolewski : 19.03.2024 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów