The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2024, 15:51
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Chomiku ale po co ten hejt. Jak jesteś taki bystry na jakiego się kreujesz to napisz konkretnie z czym się nie zgadzasz a nie głupoty .......isz.
1. Na nikogo się nie kreuje, nie musze.

2. Ze wszystkim co na tym forum przez ostatnie pare tygodni insynuujesz, nie jest mi po drodze z takim toksycznym, negatywnie nastawionym typem jak Ty.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.03.2024, 17:14
Cytat:
2. Ze wszystkim co na tym forum przez ostatnie pare tygodni insynuujesz, nie jest mi po drodze z takim toksycznym, negatywnie nastawionym typem jak Ty.
A co jest toksycznego w tym, że napisałem, że Odrze i Stali bliżej do strefy spadkowej, sa to cienkie zespoły. I wygraliśmy z nimi na farcie/w męczarniach. Gdzie tu masz jakąs nieprawdę?

Dla mnie to jest śmieszne na siłę robienie z Rude nie wiadomo jakiego fachowca, tym bardziej, że sam Sobol miał swego czasu podobne wyniki, nawet lepszą grę, drużyna Jopa też grała lepiej.
Także na takie pieprzenie to jestem uczulony. Podniecanie się na siłę, podobne do tego jak przy serii Sobola.

Odra po 12 kolejkch, lider, 27 pkt, bilans 8-3-1,średnio 2,25 pkt na mecz
Stal po 12 kolejkach, 12 miejsce, 12 pkt, 4-2-6, 1,0 pkt/mecz
Tychy po 12 kolejkach, 4 miejsce, 22 pkt, 7-1-4, 1,83 pkt/mecz

Ostatnie 10 kolejek - przyjmijmy, że te 10 kolejek to jest taki w miarę ok wyznacznik formy na czas teraźniejszy:

Odra, 16 miejsce, 7 pkt, 2-1-7, 0,7 pkt/mecz
Stal 14 miejsce, 9 pkt, 2-3-5, 0,9 pkt/mecz
Tychy 5 miejsce, 18 pkt, 6-0-4, 1,8 pkt/mecz

Jak więc widać w praktyce, a nie w teoretycznym .......eniu, zagraliśmy z dołem tabeli i z mocnymi I ligowymi Tychami. Z dołem wymęczyliśmy wygrane, Tychy z górnej części tabeli nas zniszczyły.

Obydwa wygrane mecze miały taki sam obraz gry jak za czasów Sobola.

Chcesz się tym podniecać, Twoja sprawa ale nie pierdziel głupot w moją stronę, jak robię jakąś logiczną ocenę tego.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 03.03.2024, 17:21
Liczą się 3 pkt.
To jest liga siepaczy i najważniejsze że takie mecze potrafimy przepychać na swoją korzyść

A teraz podajcie płaczki przykład „ładnego meczu „ obojętnie jakiej ekipy z 1 ligi w tym lub w poprzednim sezonie który z ręka na sercu dało się oglądać ?
Jęczycie kur.wa jak takie cipy z kałuży.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.03.2024, 19:22
Tychy nas zniszczyly
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.03.2024, 19:48
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Tychy nas zniszczyly
Co sie czepiasz, logika no nie xDDD

Niechce mi się reezty tych wypocin pod teze komentować.

Jaroo ignor, to nie ma sensu z mojej strony.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 03.03.2024, 20:24
Ale płacz na brak kasy i kolejny sezon "niekochanych" w obliczu faktu, że odrzuciło się kilka miesięcy temu inwestora z konkretną kasą jest trochę dziwaczny...
Tak, tak reputacja, audyty i te sprawy. W Lechii jakoś cisza w tym temacie, sponsor się wycofał i jaki problem z tym mają? A drużyna kilkukrotnie bardziej perspektywiczna od Wisły i przypomnę, że w pierwszym sezonie po awansie mogą wrócić. Bez całej otoczki o uczeniu się ligi, budowie drużyny, ktoś się zna i działa.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.03.2024, 00:26
Cytat:
Tychy nas zniszczyly
Już się jedno słówko nie spodobało i przypierdalanie się

Znowu zero merytoryki
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.03.2024, 12:55
Markus napisał(a):Wyświetl post
Pokaż więc prezesa pierwszoligowego czy ekstraklasowego klubu, który nigdy nie kłamie. Jest nawet mnóstwo takich, którzy ukrywają prawdę o sytuacji we własnych klubach przed dziennikarzami, czy zaległościach płacowych u siebie, a ponieważ zwykle są to kluby mniejsze i mniej medialne niż Wisła, czasem nawet im się to udaje.

Pijar polega również na umiejętnym sprzedaniu kompletnego fałszu i robi to niemal każdy szef firmy czy klubu sportowego. Polega na umiejętnym wymyślaniu i sprzedawaniu jakiejś idei, wizji, nawet teoretycznie utopijnej. Królewski sprzedaje wiele bzdur, ale dopóki są ludzie którzy je kupują i działają one korzystnie, jest to dla niego i Wisły opłacalne.

Jak chcesz słuchać prawdy i tylko prawdy, zapisz się np. do Świadków Jehowy. Będziesz mógł wtedy słuchać tylko tego, co oni uważają za obiektywną prawdę. W sporcie i biznesie tak to nie działa.

PS. Jaroo, na razie idiotami okazali się jedynie ci, którzy ogłosili już wiele tygodni temu, że zatrudnienie Rude to strzał w kolano. Przypomnisz, kto tak mówił?
Już pisałem ale powtórzę-co mnie obchodzą prezesi innych klubów,co to w ogóle za logika,że jak jeden kłamie to drugiemu tez wolno.Jak jeden ukradnie to inny też może?
Nie widzę aby prezesi innych pierwszoligowych klubów biegali jak kot z pęcherzem od jednego do drugiego dziennikarza z wyświechtanym już hasłem "transparentność"
Dla mnie transparentność jest tożsama z prawdomównością no bo jaki jest sens bycia transparentnym w mówieniu kłamstw?A przecież nasz kochany okularnik co rusz jest łapany nie tylko nie mówieniu całej prawdy ale wręcz mijaniu się z nią.
Odpowiedz cytując
roki9
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 05.03.2024, 16:57
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Ale płacz na brak kasy i kolejny sezon "niekochanych" w obliczu faktu, że odrzuciło się kilka miesięcy temu inwestora z konkretną kasą jest trochę dziwaczny...
Tak, tak reputacja, audyty i te sprawy. W Lechii jakoś cisza w tym temacie, sponsor się wycofał i jaki problem z tym mają? A drużyna kilkukrotnie bardziej perspektywiczna od Wisły i przypomnę, że w pierwszym sezonie po awansie mogą wrócić. Bez całej otoczki o uczeniu się ligi, budowie drużyny, ktoś się zna i działa.
W Lechii zaległości są jeszcze większe niż u nas - jeżeli nie zapłacą choć części pensji do 10. marca, to zawodnicy będą mogli rozwiązywać kontrakty z winy klubu. Więc ta "konkretna kasa" i wymarzony inwestor wygląda po prostu na gołodupca. I tak, to że Jaro nie sprzedał im klubu, to jedna z jego najlepszych decyzji jako właściciela (co prawda poprzeczka nie wisi wysoko, ale jednak)
Odpowiedz cytując
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Stary 05.03.2024, 20:39
A to, że Królewski tak mocno twierdził, że "sprzeda klub" też świadczy o tym jak rozpoznaje partnerów biznesowych.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.03.2024, 12:02
roki9 napisał(a):Wyświetl post
W Lechii zaległości są jeszcze większe niż u nas - jeżeli nie zapłacą choć części pensji do 10. marca, to zawodnicy będą mogli rozwiązywać kontrakty z winy klubu. Więc ta "konkretna kasa" i wymarzony inwestor wygląda po prostu na gołodupca. I tak, to że Jaro nie sprzedał im klubu, to jedna z jego najlepszych decyzji jako właściciela (co prawda poprzeczka nie wisi wysoko, ale jednak)
to może Luisa przygarniemy ?

oczywiscie za 25% pensji maks
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.03.2024, 11:00
Dobrze, że odcięliśmy się od Kuchni Vikinga

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.03.2024, 11:04
roki9 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, skad takie informacje i czy dotycza jednego grajka ktorego moze Lechia chce sie pozbyc, czy wszystkich?
Odpowiedz cytując
tadek90
Banita

Od: 12.2018

Stary 09.03.2024, 21:16

Wcześniej miałem do niego negatywny stosunek, nie chciałem, żeby nadal zarządzał Wisłą, ale:
-za to, jak zaczęliśmy tę rundę,
-za to, jak dobrze sprowadzenie zawodnicy się prezentują
-za to, jak trafnym wyborem okazał się nowy trener
-i za to, jakiego ducha walki prezentuje drużyna,

To szacuneczek z mojej strony!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.03.2024, 21:33
tadek90 napisał(a):Wyświetl post

Wcześniej miałem do niego negatywny stosunek, nie chciałem, żeby nadal zarządzał Wisłą, ale:
-za to, jak zaczęliśmy tę rundę,
-za to, jak dobrze sprowadzenie zawodnicy się prezentują
-za to, jak trafnym wyborem okazał się nowy trener
-i za to, jakiego ducha walki prezentuje drużyna,

To szacuneczek z mojej strony!
https://www.youtube.com/watch?v=KhlHHyLBFPg
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.03.2024, 16:57
Cytat:
Wstępne kalkulacje finansowe meczu@WislaKrakowSA z @RTS_Widzew_Lodz w@PZPNPuchar

Przychód z biletów (wraz z VIPem):
781 259,79 PLN brutto (bez karnetów)

Koszty organizacji meczu:
495 005,61 PLN brutto

495 005,61 PLN brutto (oczywiście proszę pamiętać, że to jeszcze nieaudytowane)
- koszt stadionu: 202 244,13 PLN (41%)
- catering: ~ 126 000 PLN (26%)
- ochrona: ~ 111 000 PLN (23%)
- reszta : 10%

Na cateringu nie zarabiamy. Na punktach gastro tak - jesli jednak policzymy obsługę VIP to praktycznie wynik jest na zero. Jeśli widzimy gastro + catering jako jedno to nie jest to istotna pozycja przychodowa względem kosztów. Dodatkowo nie jest tak, że jest wielu chętnych być WK…
https://twitter.com/jarokrolewski/st...39073925153036
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.03.2024, 17:16
Czyli jako klub dopłacamy 126 000 do cateringu na meczu? Coś tutaj jest chyba nie tak. Czy może na żarciu wychodzimy na 0, a wtedy nie powinno się ich wliczać do kosztów meczu. Wtedy koszt to nie 495 000 tylko 365 000. Co wygląda już trochę lepiej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.03.2024 o godz. 17:25.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2024, 17:54
Z tym cateringiem to jakiś żart? Płacimy prywatnej firmie żeby mogła rozstawić na stadionie swoje stoiska i jeszcze zarabiać na żarciu?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.03.2024, 17:59
To jest optymalizacja przychodów. Klub bidny jak mysz kościelna, oddał catering w czyjeś ręce, na zasadzie takiej, że abyśmy wyszli na zero, w sytuacji gdy co mecz jest więcej chętnych na żarcie i picie niż towaru dostępnego.

Sytuacja trwa od 2019 roku. Czyli w sumie zamiast dać więcej żarcia, stoisk i nawet jakieś grosze zarabiać, to lepiej oddać w czyjeś ręce takie coś i się tematem nie interesować, nie chcieć zarobić, no bo i po co w sumie zarabiać?
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.03.2024, 18:12
Pytanie kto i na jak długo podpisał takie umowy. Żeby nie klub zdzierał z kibiców na żarcie tylko nie wiadomo kto to już jest skandal.

Dawniej chodził precel z całym towarem który nie zszedł w poprzedzającym mecz tygodniu i jakoś było. Teraz by go nie wpuścili bo taki precel to niebezpieczny przedmiot .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.03.2024 o godz. 18:14.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.03.2024, 18:37
Oj pamiętam te czasy z preclem w dłoni jeszcze na betonowej dziesiątce.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 10.03.2024, 18:48
Jak się nic nie zmieniło to catering jest obsługiwany w programie "Rodzina na swoim".

P.S. Oczywiście zestawienie kosztów dobre dla Kowalskiego, który robi na produkcji. Przychód liczony tylko z biletów, a catering wpisany jako koszt? Nawet szkoda strzępić ryja na dalsze dywagacje w tej sprawie...
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.03.2024, 18:58
Ja się zastanawiam czy od strony stricte organizacyjnej ciężko jest ogarnąć catering tak, żeby z produktów, które trzeba sprzedać w dniu meczowym, nic nie zostało.
Napoje, chipsy, słodycze mogą przecież leżeć tygodniami, a to, ile trzeba zamówić giętej w zależności od liczby sprzedanych biletów, to chyba po tylu latach mogliby mieć opanowane.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.03.2024, 19:11
nero napisał(a):Wyświetl post
Jak się nic nie zmieniło to catering jest obsługiwany w programie "Rodzina na swoim".

P.S. Oczywiście zestawienie kosztów dobre dla Kowalskiego, który robi na produkcji. Przychód liczony tylko z biletów, a catering wpisany jako koszt? Nawet szkoda strzępić ryja na dalsze dywagacje w tej sprawie...
Ale o to można z naciskiem pytać i oczekiwać odpowiedzi.

Bo albo na żarciu jesteśmy faktycznie kilkaset tysięcy w pałę na każdym meczu. I to jest gigantyczny skandal.

Albo wychodzimy na 0 i to jest mniejszy skandal, ale wtedy nie wliczamy tego do kosztów.

Może Socios mogłoby zająć się tym tematem i zarobić trochę kasy dla klubu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.03.2024, 19:23
Raczej żarcie do kosztów nie jest jako tako wliczane, bo jak sie odejmie koszty cateringu z tego co podał Jaro i zostanie tych kosztów około 350 tys zł na mecz, podzieli to na 15 tys kibiców, które są wymagane aby mecz wychodził na zero, to średnia cena biletu wyjdzie 23 zł. I teraz pozostaje pytanie, jak to jest liczone, ile realnie wychodzi taka cena biletu, czy on w te wymagane 15 tys widzów wlicza też tych co wchodzą za darmo, za kilka zł na rodzinny, czy liczone to jest z karnetami czy bez.

Generalnie transparentność na poziomie obiecanym przez Królewskiego. Wiadomo tyle, że nic nie wiadomo. Dużo pieprzenia o Sarapacie i jej długach, uczenie się, łapanie doświadczenia, a od 5 lat nikt nie rozkminił - mając AI i samemu binarny mózg - że w sumie na cateringu to może by jakoś można było zarabiać nawet, że może skoro ciągle jest większy popyta niż podaż, to warto to w statystyki powstawiać i zamówić więcej żarcia itd.

I tak to się właśnie kręci. Udawanie profesjonalizmu - i może się mylę i jest to wielka magia i nie do przeskoczenia temat - ale w najłatwiejszym z możliwych tematów sprawa zajebana po całości. Amatorka co do organizacji cateringu oraz możliwości zarabiania na nim. Chociażby można było 20 tys zarobić, to się to wykorzystuje bo 20 x 20 meczów i jest 400 tys - i już można szkołę opłacić...
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.03.2024, 19:41
Skoro nie jest wliczane to dlaczego zostało podane jako koszt?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.03.2024, 20:31
W sumie spróbuję to jakoś ogarnąć swoim małym mózgiem jeszcze raz:

Twet Jaro:

Cytat:
Wstępne kalkulacje finansowe meczu
@WislaKrakowSA
z
@RTS_Widzew_Lodz
w
@PZPNPuchar
��⚪️��

Przychód z biletów (wraz z VIPem):
781 259,79 PLN brutto (bez karnetów)

Koszty organizacji meczu:
495 005,61 PLN brutto
Czyli już widać, że manipuluje, kłamie. Do kosztów wliczany catering, no wszystko do kosztów trzeba wliczyć żeby wyszła dojebana suma. Do przychodów same sprzedane bilety, bez karnetów, bez przychodów z cateringu.

Na tej podstawie już można powiedzieć, że nie ma co liczyć xd Gościu podaje takie statystyki aby mu wychodziła taka rzeczywistość jaką chciałby kreować.

Tu jedynie dzieląc te 780 tys z biletów, na 20 tys kibiców (odliczyłem karnetowiczów) wychodzi, że średnia cena biletu to 39 zł - chyba coś za dużo. Nie opłaca się kupować karnetów bo później wychodzi, że klub biedny, że musi się w połowie stadion zapełnić aby cokolwiek się zwróciło.
Gdyby doliczyć 39 zł X 6700 karnetów + koszty cateringu, który wychodzi na zero więc rozumiem, że te 120 tys wpłynęło za jedzenie i picie od kibiców to = kolejne 381 tys. I to już zmienia optykę bo wydatków jest 0,5 mln, a przychodu ponad 1,16 mln

Nie wiem, dziwne liczby powychodziły. Można to teraz policzyć tak, że skoro na meczu potrzebne 15 tys kibiców - 6700 karnetów, powiedzmy, że trzeba 9 tys kibiców x 39 zł średnia cena biletu = 351 tys. I tutaj znowu, gdzieś pod koszty ochrony, wynajmu stadionu + te inne, to by się zgadzało. Ale doliczając catering już się nie zgadza, z kolei jeśli doliczymy catering i to, że ludzie to sfinansują zakupami jedzenia, to się wyzeruje ta suma, i znowu się zgadza. Ale jak dodamy te 250 tys z karnetów (tam przesadziłęm z ceną, bo karnety sa tańsze niż pojedyncze bilety więc to nie będzie cen 39 zł za pojedynczy mecz, tylko sporo niższa, ale już mi się tego nie chce przeliczać) to już wychodzi, że przy tych 15 tys biletów i karnetów jest spora nadwyżka za mecz.
A może 780 tys przychodu podzielić jednak na bilety i karnety, wyszła by śr cena biletu 29 zł. I wtedy na meczu ligowym 9 tys biletów x 29 zł = 260 tys czyli już się to prędzej kalkuluje pod wynajem + ochronę, ale brakuje na catering. Ale jak się weźmie 15 tys widzów x 29 zł to jest 440 tys czyli wynajem 200 tys, ochrona 100 (chociaż powinno być dużo mniej skoro widzów praktycznie połowa mniej niż na Widzewie) + inne 10% = 330 tys - czyli znowu sporo zarabiamy, no ale jak się doda catering 100 tys, to wtedy wyjdzie na zero taki mecz - no nic, widocznie na cateringu jednak nawet złotówki nie zarabiamy

Jedno to ja wiem na pewno. Jaro pięknie kręci, tak żeby wychodziło jak to cięzko jest klub utrzymać, jak jest pod górkę. Tu się nic nie opłaca, statystyka to pięknie pokazuje, a jak się tę statystykę wywali do kosza i zobaczy jak jest liczona, albo że np nie zarabiamy na cateringu, to się okazuje, że jedyne co tu się nie zgadza to sposób prowadzenia klubu i przepalania kasy.

On kiedyś wrzuca jakiś wpis, gdzie to sobie ładniej porozpisywał i jakoś się dodawało. Szkoda, że tutaj jakoś skrajnie się ot nie zgadza i specjalnie podał niepełne dane.

Jeśli on chce jakiekolwiek dane podawać, udawać transparentnego to najpierw powinien jasno określić
1. Prawdziwe koszty meczu
2. Ustalić czy catering wlicza w koszty.
3. Podać prawdziwe przychody, a nie te z karnetów i cateringu nie podaje
4. Napisać powiedzmy w skali sezonu, ile wychodzi średnia cena za bilet
5. Powiedzieć jak on to wszystko liczy, czy z biletów chce spłacić catering, a później pominąć, że w meczu też jest przychód na cateringu, powiedzieć ile biletów jest darmowych co mecz albo za kilka zł gdzie bez sensu to wliczać w pulę, bo będzie to rzutowało na rozstrzał cenowy, powiedzieć czy liczy z karnetami te 15 tys ludzi itp.

Generalnie kolejna kompromitacja. Udawanie transparentności, a tak na prawde kręcenie ludzi. I to robi typ co się kreuje na mózg ścisły. Nawet nie chce podać realnych kosztów meczu i przychodów. I teraz będzie na X prowadził z wybranymi ludźmi sztuczną rozmowę, pewnie tak żeby w ogóle nie wspominać o średniej cenie biletów, karnetach, kasie z cateringu itd. Beka.

Policzyłem, po.......iłem, oczywiście to jest głupie pisanie i głupiego robota - tylko po to tak zrobiłem, żeby pokazać jak on dowolnie może w temacie mieszać. Tak własnie to wygląda z transparentnością Królewskiego.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.03.2024 o godz. 20:40.
drozd:
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 10.03.2024, 21:58
Jak JK tak prowadzi klub jak podaje nam te zestawienia to ja się nie dziwie, że klub jest zadłużony.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.03.2024, 22:16
Jeszcze gorzej jest jeżeli rzeczywiście, suma sumarum na całościowej obsłudze gastronomicznej jesteśmy na każdym meczu w pałę 160 000, czyli dwumiesięczny koszt wypłat dla piłkarzy.

Niech mi ktoś wyjaśni co to jest :

- Catering na meczu do którego ponoć dopłacamy 160 000.

-Co to jest gastro na którym ponoć zarabiamy.

-Co to jest obsługa VIP która ponoć przeżera wszystko to co zarobimy na gastro.

Byłbym zobowiązany Panie Prezesie Królewski. Bo to co zostało przedstawione to jest potężna kompromitacja. Nie ma chętnych do obsługi? Niech Pan pogada z tymi co organizują wigilię dla bezdomnych, to szybko wyjaśnią jak przygotować ciepłe jedzenie i szybko je rozdać dla 20 000 ludzi. Pod gołym niebem, a nie w cieplarnianych warunkach stadionu. Może by sprzedawać bilety razem z kiełbasą, albo razem z żurem. żeby nie było problemu z płatnością. Możliwości jest wiele. Tylko trzeba się tym zając, bo to co jest teraz to marnowanie kasy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.03.2024, 22:31
Pisanie o kosztach meczu, podając niepełne dane, a jak ktoś spytał co z kasą z cateringu to odpowiedź "ogólnie to nie zarabiamy na tym" - no to podaje koszty i przychody, czy po kiego ch zaczyna sam jakieś dyskusje? 15 tys nie zarabiamy, przyszło 27 tys, nieważne, co do zasady nie zarabiamy więc na Widzewie też policzmy, że nie zarobiliśmy.

Bajeczki, głupoteczki i kompromitacja za kompromitacją.

A lekka różnica może być gdy przy 15 tys wychodzimy z tym na zero, a przyszło 12 tys więcej ludzi, powiedzmy, że na każdym klub zarobił 5 zł, no to 60 koła przychodu można by jednak mieć. A między 0 zł a 60 tys "lekka" różnica jest.
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów