|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Do klubu kokosa z tego co pamiętam trafiali za brak chęci przedłużenia umowy. Czyli inna forma tego co teraz Napoli robi z Zielińskim. Różnica jest zasadnicza. To co ja proponuję to jedynie rodzaj motywacji do wywiązywania się z kontraktowych zobowiązań. Bo jeden z drugim nie zarabia 40 000 miesięcznie za to, że łaskawie trzeźwy przyjdzie na trening. Na 2 h dziennie. Nie podoba Ci się? Zaproponuj jak spowodować żeby leser nie psuł atmosfery w szatni. Bo to co widzimy na boisku to nie cały wpływ takiej postawy na drużynę. Skoro jeden może mieć w dupie i nie ma żadnych konsekwencji to zaraz znajdą się kolejni. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie ma też żadnego otyłego napastnika. Ta bajka została już dawno zweryfikowana podczas testów medycznych. Dla Wisły tu i teraz oraz tego, aby awansowała do Ekstraklasy i na przykład już za pół roku nie zaczynała od czwartej ligi po bankructwie, dużo ważniejsze jest zakontraktowanie tego potrzebnego napastnika, niż finansowanie wyżywienia w jakiejś szkółce, co teoretyczne efekty (i to niepewne) może dać najwyżej za kilkanaście lat. Zresztą Królewski ogłosił już że ta sprawa została też załatwiona, więc nie ma tematu. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziś mnóstwo kibiców chciałoby, aby te gwiazdy Valckxa znów grały przy Reymonta jak wtedy i zdobywały te trofea. Robiły z Wisłą Mistrzostwo Polski. Aby pisać na przykład o Meliksonie, że był wypalonym oldbojem i źle prowadzącą się gwiazdą, to trzeba mieć umysł Koaliczka. Większą bzdurę i kompromitację ciężko wymyślić, chodź akurat znając Koaliczka wkrótce zdoła jeszcze bardziej przesunąć granicę absurdu. Hiszpanie z Fernandezem uratowali Wiśle poprzedni sezon do końca będąc w grze o awans, mimo beznadziejnego trenera na ławce, przedstawiciela polskiej myśli szkoleniowej, który swoimi decyzjami sabotował ich wysiłki zwłaszcza z Ruchem, ŁKS, Zagłębiem i właśnie Puszczą. A także pomimo wcześniejszych kompromitacji bazującego na polskich ligowcach zespołu Brzęczka, takich jak Wachowiak, Młyński, Starzyński, Niewiadomski, Jaroch, Łasicki, Żyro, Szot, Szywacz, Biegański. Era holenderska była świetnym czasem dla Wisły uwieńczonym sportowymi sukcesami, a czasy rządów Marzenki zakończone wyprowadzaniem pieniędzy z klubu i próbą sprzedaży go jakiemuś słupowi z Kambodży dramatem. Znak równości między nimi może stawiać jedynie chory umysł, który zresztą dalej aktywnie wychwala też czasy rządów Jaruzelskiego i Jerzego Urbana. Obecność takich ludzi i poglądów w wiślackim środowisku jest wstydem dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.03.2024 o godz. 09:33.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Faktem jest że Sapała przyszedł przed Kiko. Niektórzy tutaj byli zachwyceni że "wreszcie jakiś Polak".
@ciacho - ale takich ciężkich frajerów jak my to ze świecą szukać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Pokażesz mi tego typu ewenement w jakimkolwiek klubie na świecie? Jednostronne rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika, z winy tego że się opierdziela? Takich Sapali w środowisku piłkarskim jest mnóstwo i zakładam, że takie postępowanie jest po prostu nieopłacalne dla klubu, biorąc pod uwagę konsekwencje prawne. Może dlatego nikt tego nie stosuje? „Drozd. Managerowie klubów go nienawidzą, znalazł jeden prosty sposób…” Po raz kolejny rzuciłeś kretynską teorie, pewnie nawet się zorientowałeś że jest durna, ale brniesz dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To efekt tego, że w odróżnieniu od większości klubów Wisła Kraków to marka medialnie, więc każda menda próbuje się do nas przykleić.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dokładnie,tak było,jest i będzie dlatego trzeba wiedzieć co się mówi i warzyć słowa bo wystarczy pierdnięcie i już cała piłkarska Polska o tym klepie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety, Królewski ma parcie na szkło.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Drozd ale dlaczego sapała ma trenować tylko 8 h dziennie? Ma w kontrakcie zapisaną pracę na jeden etat czy jak? Moze niech trenuje 20 h dziennie, zostanie mu tylko 4 h na spanie. Od razu by sam z klubu odszedł.
No a ratowanie się tym, że jego ściągnął Wuja z JB, tylko pokazuje jaki jesteś głupi. No spoko, jego ściągnął Kuba, a teraz Jaro chciał ściągnąć połamańca z Ghany i ściągnął typa, który Sapałę to o dwie długości wyprzedza w waleniu w chuja, skoro ważył ponad 100 kg, czyli nasz nowy nabytek Omrani. JB przedłużył też kontakt Wujkowi bez sensu itd itd. Jakoś wszystkie patologiczne działania z wtedy, gdy rzekomo Jaruś był tylko pionkiem, są powtarzane gdy rządzi samodzielnie. Basha/Sapała - Omrani/Boateng. Ogólnie ściąganie kalek Wuja brak zwolnienia i trzymanie na siłę - Sobol to samo. Także ty i markus, jesteście takimi idiotami, że nie widzicie nic co sie w tym klubie dzieje. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pijar polega również na umiejętnym sprzedaniu kompletnego fałszu i robi to niemal każdy szef firmy czy klubu sportowego. Polega na umiejętnym wymyślaniu i sprzedawaniu jakiejś idei, wizji, nawet teoretycznie utopijnej. Królewski sprzedaje wiele bzdur, ale dopóki są ludzie którzy je kupują i działają one korzystnie, jest to dla niego i Wisły opłacalne. Jak chcesz słuchać prawdy i tylko prawdy, zapisz się np. do Świadków Jehowy. Będziesz mógł wtedy słuchać tylko tego, co oni uważają za obiektywną prawdę. W sporcie i biznesie tak to nie działa. PS. Jaroo, na razie idiotami okazali się jedynie ci, którzy ogłosili już wiele tygodni temu, że zatrudnienie Rude to strzał w kolano. Przypomnisz, kto tak mówił?
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.03.2024 o godz. 16:19.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
To samo było za wczesnego Sobola, później też Wisłą miała przebłyski i wysoko umiała wygrać. Póki co mogą cieszyć jedynie zwycięstwa ale każdy mecz jest przepychany. Ze Stalą zagraliśmy cienko, z Tychami tragicznie, z Widzewem nieskutecznie ale dobrze, z Odrą bez szału, na szczęście coś wpadło. Każdy mecz to jest brak pomysłu, brak skuteczności, walenie głową w mur. Rude nie ma żadnego pomysłu na ten klub. Myślałem, że Rude przyszedł po to aby Wisłą zrobiła progres, a nie kopała się po czole i na farcie przepychała mecze. Jak ciebie takie coś podnieca to spoko, tylko w takim razie to mógł Jop dalej być trenerem. Na plus Krzyżanowski, Duda ale to chyba za mało aby powiedzieć, że zawodnicy pod wodzą Rude się rozwijają. Za to na minus Goku, Alfaro, Olejarka, Jaroch. Jak chcesz to podniecaj się bylejakością dalej. Ja nadal uważam, że w dłuższej perspektywie wyjdzie tak jak pisałem. Aczkolwiek dla mnie realny sprawdzian to gra w ekstraklasie, o czym też pisałem. Bo awansować z I ligi (i to jeśli juz to najpewniej przez baraże), składem ponad większosć tej ligi, z budżetem wielkim itd to nie jest nic nadzwyczajnego. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie tylko czy damy radę przepchnąć jeszcze z 9 meczów, czy się jakoś sytuacja odwróci i w ilu meczach będziemy mieli mega pecha i kreując grę, będąc lepsi, dostaniemy 1-2 kontry i będzie lipa.
Mnie sposób zdobywania punktów przez Wisłę nie satysfakcjonuje. Tu wielkiej różnicy ani w grze, ani w kunszcie trenerskim nie widać. Jeśli Rude był zatrudniany po to aby mecze przepychać i co mecz się martwić czy wygramy, to spoko. Jeśli był zatrudniony jako zbawca dla Wisły - a tak odbierałem jego zatrudnienie - to nie spoko. To, że lepiej wygrać na farcie, nawet być wiele gorszym ale wygrać, to każdy wie. Ja już tyle widziałem w Wiśle, ze oczekuję czegoś więcej i się nie napalam jak głupi bo w męczarniach wygrywamy. Tu nawet Wuja zaczął dobrze 1 sezon w I lidze, Sobol miał serię 7 wygranych, Jop wszedł z marszu i 3 razy wygrał. Także tym bardziej nie będę się jarał, że gdzieś na farcie nam wychodzi. Na krótką metę zajebiście, na dłuższa Stal - na farcie, Tychy - tragedia, Widzew - dobrze ale i tak na farcie, Odra - męczarnie i też dużo szczęścia bo gole przy pomocy ich obrońców. Także ja tutaj przyszłościowo póki co cudów nie widzę.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 02.03.2024 o godz. 19:56.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Postęp w grze jest widoczny względem późnego Sobola. Nie wspominam o "game managment" bo reagowanie na to co sie dzieje na boisku jest nieporównywalne. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo to jest sabotażysta zasrany. Od pierwszych godzin po ogłoszeniu Rude mąci i podjudza.
Jak się piłka odbija od kolana i wychodzi z bramki to nie pech tylko trener i drużyna słaba. Jak się piłka odbija i wpada do bramki to trener i drużyna dalej słaba, ale ma fuksa. Filozofia kretyna. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Agresywny Chomik ma rację . Za Sobolewskiego po straconym golu głowy w dół i oby do końca meczu. a tak przepchnęliśmy mecz w Rzeszowie i z Widzewem. Dziś też gra byle jaka ale są 3 pkt. Zmienił się mental i to się liczy. Chociaż dalej uważam , że nie za wiele trener Rude zmienił poza tym. P.S Wynalazł Kutwę, który nie pęka i daje fajną zmianę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można zauważyć, że generalnie wszyscy młodzi prezentują się lepiej niż jesienią i robią jakieś postępy, nie tylko Duda. Krzyżanowski i Kutwa coraz lepiej reagują. Wyjątkiem Olejarka. Praca z Rude i jego zajęcia taktyczne bardzo im służą. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Olejarka wyglądał jakby miał nogi z ołowiu. Może po tej kontuzji za szybko nadrabiał zaległości. Inna sprawa, że ma problemy z ustawieniem w asekuracji. Lewą stroną jechali z nim jak z furą gnoju.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Trollujesz, prawda?
1. Rude wie co i dlaczego się działo na boisku. I dużo z tego mówi na konferencjach prasowych. Proponuję posłuchać co powiedział po meczu z Odrą. 2. Rude wie co się dzieje na boisku i reaguje. Polecam posłuchać urywki, które są wrzucane przez oficjalną. Tu przykład: https://twitter.com/Chlopak1906/stat...06906446663735 3. Rude reaguje na to co się dzieje podczas meczu ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tak, to co robi kolega to intencjonalne przygotowywanie gruntu pod "a nie mówiłem?"
ale żeby nie być taki jedno stronny, to jego adwersarze w przypadku poprzedniego trenera robili to samo ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja nie widzę żadnych zmian względem tego co graliśmy za Jopa. Jeśli już to na minus. Jop wygrał po świetnej grze dwa mecze i przepchnął jeden. Rude dwa przepchnął i jeden przerżnął. Na razie jest za mało meczy, aby oceniać Rudego - to oczywiste, ale na siłę wynajdować pozytywy, podczas gdy gramy chałę? Nie zamierzam.
Na tą chwilę jestem lekko rozczarowany naszą grą, liczyłem na większy progres i zmianę stylu gry. A mi tu styl śmierdzi Sobolem i grą ty do mnie, ja do Ciebie. Jedyny mecz, w którym mi się Wisła Rudego podobała to byl ten pucharowy. W dalszym ciągu nie wiem jak można inaczej oceniać naszą grę w ataku z Tychami i Odrą. Zagraliśmy niemal identycznie, tylko z Odrą rykoszety zamazują obraz meczu. Jedyna różnica w naszej grze to jakość przeciwnika. GKS nie kiksował na potęgę i wyprowadzał groźniejsze kontry. My graliśmy ten sam szit. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeśli ostatni mecz "przepchnął", to proponuję poczekaj z komentowaniem w necie aż kac minie.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Oprócz tego jest masakra z Tychami i dwa brzydkie mecze, jeden wygrany na farcie w Rzeszowie, drugi po męczarniach z Odrą. To, że on coś mówi i jakoś reaguje to zmienia niewiele co do obrazu gry i naszego stylu. Póki co, lepiej wyglądała gra za Jopa. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moge Ci kupić karnet na Kałużę jak ladnie poprosisz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pepe: e? Ze co?
Z Tychami dostaliśmy w trąbę i tak samo zagraliśmy z Odrą, z tymże w jednym meczu mieliśmy pecha (Tychy), a w drugim wygraliśmy dzięki dwóm, a w zasadzie to trzem fartownym rykoszetom. Jesli to nie jest przepchanie meczu kolanem to ja nie wien co jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chomiku ale po co ten hejt. Jak jesteś taki bystry na jakiego się kreujesz to napisz konkretnie z czym się nie zgadzasz a nie głupoty .......isz.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że chwalenie trenera tylko za to, że jest Hiszpanem, podobnie jak atakowanie go tylko dlatego, że zatrudnił go Królewski i dokleił do swojej decyzji jakieś bajki o AI, wywołuje spory i uniemożliwia wielu osobom naturalną reakcję - cieszenie się, że dryżyna zgarnęła 3 pkt.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|