The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2024, 11:58
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że trochę się pogubiła Wisła i zaczynają się ruchy w panice.
W lidze, gdzie ważne jest danie z serducha, motywacja, wybieganie, co widzimy od ponad roku - ściągamy 32 latka, który cały ostatni sezon był kontuzjowany... Przecież to się wszystko nie ma prawa udać.

Zaczynamy wyglądać jak losowy klub, w którym swoich zawodników upychają różni agenci i agencje.

W pierwszym zdaniu wykreśl słowo "trochę". W ostatnim zdaniu wykreśl słowo "Zaczynamy wyglądać" a wstaw "jesteśmy".

Reszta się zgadza.
Wisła jako klub to całkowity mem, niestety. Tutaj już nic się nie zgadza.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.02.2024, 12:00
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że trochę się pogubiła Wisła i zaczynają się ruchy w panice.
W lidze, gdzie ważne jest danie z serducha, motywacja, wybieganie, co widzimy od ponad roku - ściągamy 32 latka, który cały ostatni sezon był kontuzjowany... Przecież to się wszystko nie ma prawa udać.

Zaczynamy wyglądać jak losowy klub, w którym swoich zawodników upychają różni agenci i agencje.
Przepraszam, "zaczynamy wyglądać"? Jeżeli odłożymy na bok pic z AI, to my ostatni raz poważnie wyglądaliśmy gdzieś za Cupiała, jak jeszcze dawał dużo pieniędzy na klub. I to tylko dlatego że reszta ligi była dużo mniej poważna.

@Karherop - myślę że prostowanie Twoich bredni nie zestarzeje się nigdy W tym temacie Rude powinien się pojawiać tylko w kontekście tego czy zawodnik mu pasuje do taktyki, podczas gdy Ty nieudolnie przelewasz tutaj swój hejt z tematu meczowego. Co jest bez sensu...
Chyba że naprawdę tak bardzo nie rozumiesz co czytasz.

@Watts - dokładnie. Fakt że Rude musi podpowiadać piłkarzy źle świadczy o tym AI i rzekomo przygotowanych listach piłkarzy. Jak przychodzi co do czego to pytają trenera do kogo ma telefon. A że większość do których ma jest poza zasięgiem finansowym, to dzwonią do czarnego Żyro
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.02.2024 o godz. 12:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.02.2024, 12:11
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że gdybyśmy chcieli i myśleli, to w II polskiej lidze, byśmy znaleźli graczy do gry, zdrowych, którzy nawet na ławce by jakąś jakosć dawali, a nie byli wiecznie w gabinetach lekarskich i pod szyldem "narazie musi się odbudować".
Masz 100% racji.
W takiej Kotwicy jest https://www.transfermarkt.com/jonath...spieler/599259 Jonathan Junior, napastnik, który co prawda ma tylko 1,73 wzrostu, ale oglądając mecze Kotwicy widziałem jak robi różnicę w sposobie gry, dynamice i skuteczności.
13 bramek w 17 meczach czyli bramka co 1,3 meczu.
A tak naprawdę co 87 minut
Dużo lepiej niż Omrani - bramka co 7 spotkań
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2024, 12:11
Nazwisko piłkarskie.... Boateng i Welbeck... w jednym.

To tyle z plusów...

Na prawdę nie dało się znaleźć jednej sensownie wyglądającej ósemki?

Zanim ten gość będzie do gry, to Gogół wróci a może i Talar.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.02.2024, 12:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Masz 100% racji.
W takiej Kotwicy jest https://www.transfermarkt.com/jonath...spieler/599259 Jonathan Junior, napastnik, który co prawda ma tylko 1,73 wzrostu, ale oglądając mecze Kotwicy widziałem jak robi różnicę w sposobie gry, dynamice i skuteczności.
13 bramek w 17 meczach czyli bramka co 1,3 meczu.
A tak naprawdę co 87 minut
Dużo lepiej niż Omrani - bramka co 7 spotkań
A Kotwica oddałaby go nam za darmo. Acha.
Za takiego Wachowiaka zapłaciliśmy jak za zboże, a Kotwica odda nam za grosze swojego czołowego napastnika.
Jasne.

Wiesz ile zapłaciliśmy za Hiszpanów Kiko ich klubom? 0 euro. To raczej nie jest przypadek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.02.2024, 12:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Kotwica oddałaby go nam za darmo. Acha.
Za takiego Wachowiaka zapłaciliśmy jak za zboże, a Kotwica odda nam za grosze swojego czołowego napastnika.
Jasne.
A czy ja pisałem o czymś darmowym?
Pisałem tylko, że nawet w II lidze są piłkarze, którzy mogliby być dla nas bardziej pomocni niż przeterminowani afrykańczycy.
Czy temu z Ghany i temu z Algierii nie zapłacimy nawet za podpis na umowie?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.02.2024, 12:45
A czy ja pisałem o czymś darmowym?
Pisałem tylko, że nawet w II lidze są piłkarze, którzy mogliby być dla nas bardziej pomocni niż przeterminowani afrykańczycy.
Czy temu z Ghany i temu z Algierii nie zapłacimy nawet za podpis na umowie?
Człowieku, każdy wie że w niższych ligach są perełki. Problem w tym że "niższa liga" nie oznacza tego sanego co "w naszym zasięgu finansowym". Dotyczy to ZWŁASZCZA młodych Polaków.

Dla odmiany Ci których ściągamy są w takiej dupie że raczej nie, nic im nie płacimy. Przecież Omrani zgodził się podobno na 2 tys. euro podstawy - nasi juniorzy dostają więcej. Jak myślisz, co takiego może dostać za podpis? Talon do Biedronki? Adres MOPS-u?

My bierzemy piłkarzy za darmo, ew. za grosze, najlepiej na raty i procent od sprzedaży. Alfaro przyszedł pół roku później bo klub nie chciał rozwiązać z nim umowy...

Więc skoro nas na kolesia raczej nie stać, to po co o nim pisać? Żeby hejt się kręcił?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.02.2024 o godz. 12:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 26.02.2024, 12:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dla odmiany Ci których ściągamy są w takiej dupie że raczej nie, nic im nie płacimy. Przecież Omrani zgodził się podobno na 2 tys. euro podstawy - nasi juniorzy dostają więcej. Jak myślisz, co takiego może dostać za podpis? Talon do Biedronki? Adres MOPS-u?

My bierzemy piłkarzy za darmo, ew. za grosze, najlepiej na raty i procent od sprzedaży. Alfaro przyszedł pół roku później bo klub nie chciał rozwiązać z nim umowy...
Każdy kij ma dwa końce. Tego typu polityka też prowadzi do błędnego koła.

Co z tego, że płacimy im indywidualnie mniej, jeśli zawodników mamy przez to o połowę więcej niż przeciętny rywal i sumarycznie proporcje nie są już takie korzystne? Co z tego, że płacimy im indywidualnie mniej i przychodzą za darmo, jeśli stale płacimy wielu zawodnikom za przesiadywanie w gabinetach lekarskich? Co z tego, że bierzemy ich za darmo, skoro musimy czekać na samym końcu kolejki aż upadną wszystkie inne opcje i trafiają do nas po okresie przygotowawczym i niegotowi do gry? Jak mamy choćby spróbować odłożyć na transfer gotówkowy, skoro każdą wolną (lub, co gorsza, wcale nie wolną) złotówkę natychmiast wydajemy na kolejną "okazję"?

Oszczędności takiej polityki są pozorne.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2024, 12:58
Widać, że jak zwykle okienko zostało przespane i wszyscy w klubie są jakby zdziwieni, że klub potrzebuje wzmocnień. I to sensownych.

Podobne zdziwienie występowało na wiosnę przed spadkiem i potem też odbywała się łapanka.
W tym klubie nie są wyciągane żadne sensowne wnioski.
Jesteśmy po prostu memem.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.02.2024, 13:03
przecież nie dalej jak w weekend Wisła KUPIŁA młodego, perspektywicznego Polaka z reprezentacji młodzieżowej.
A dzisiaj już kontraktuje na jego pozycję chłopa po dwóch kontuzjach kolana
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.02.2024, 13:14
Watts napisał(a):Wyświetl post
jest spora różnica między tym że trener aktywnie wyszukuje, doradza, ocenia i pracuje przy każdym transferze a tym, że ktoś najwyraźniej powiedzial "słuchaj stary, pali nam się w dupie, nie znasz kogoś o takiej a takiej charakterystyce" i akurat ktoś taki tu trafi
I nigdzie nie napisałem że wykonuje w/w czynności, więc tu kłania się jedynie czytanie ze zrozumieniem które u kolegi wilczka kuleje. A co może nawet bardziej martwi, to Kiko powinien te drużynę znać na wylot i być dwa kroki przed tym.

To że nam się pali to oczywiste, sam bym tak zrobił na miejscu Rude, co jedynie rzuca się w oczy to ta jego znajomość drużyny/ligi/poziomu sportowego jest na mniejszym poziomie niż wielu chciałoby sobie wmówić i jak paru na tym forum starało się udowodnić że nie ma żadnego znaczenia.

Może gdyby długo nie byl budowany przekaz "kadra jest zajebista, nie potrzebujemy transferów" to inaczej bym to oceniał. Tak to oceniam dość miernie.

A i spokojnie, z przyjemnością to wszystko odszczekam jak dwa nowe murzynki odpala a gra nam się zacznie kleić dając nam awans do esa. Na dziś to my szukamy formy, a rywale już ją mają. Tak samo jak mają przewagę punktowa i korzystniejsze terminarze.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.02.2024, 13:15
Statystycznie któryś z nich musi wypalić
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2024, 13:20
W sumie to od 5 lat ściagamy polskie talenty. Gdyby tak ktoś z nimi poparcował to dzisiaj byśmy mieli praktycznie calą kadrę 20-25 latków, "wyszkolonych" u nas, z doświadczeniem, układanych pod nasz klub, rozwijanych pod nasze potrzeby.
No ale coś nam nie pykło i przykładowy Młyński siedzi na wypożyczeniu, Biegańskiego już nie ma, a my w ich miejsce ściągamy kontuzjowane albo grube odpady z zachodu, 30+ letnie

To jest polityka. W zalewie tych transferów wszystkich może by się zebrała jedna dobra 11 na eklape.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Parzony
Junior Member

Od: 02.2024

Stary 26.02.2024, 13:45
Wszystkie komentarze krytykujące działania Wisły zestarzeją się szybciej niż Wam się wydaje. Moim zdaniem za chwilę Wisła odpali. Powalczy jak równy z równym w środę w pucharze a pierwsza lige wygra w cuglach. Można robić screeny.
Ostatnio edytowane przez Parzony : 26.02.2024 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.02.2024, 14:03
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Każdy kij ma dwa końce. Tego typu polityka też prowadzi do błędnego koła.

Co z tego, że płacimy im indywidualnie mniej, jeśli zawodników mamy przez to o połowę więcej niż przeciętny rywal i sumarycznie proporcje nie są już takie korzystne? Co z tego, że płacimy im indywidualnie mniej i przychodzą za darmo, jeśli stale płacimy wielu zawodnikom za przesiadywanie w gabinetach lekarskich? Co z tego, że bierzemy ich za darmo, skoro musimy czekać na samym końcu kolejki aż upadną wszystkie inne opcje i trafiają do nas po okresie przygotowawczym i niegotowi do gry? Jak mamy choćby spróbować odłożyć na transfer gotówkowy, skoro każdą wolną (lub, co gorsza, wcale nie wolną) złotówkę natychmiast wydajemy na kolejną "okazję"?

Oszczędności takiej polityki są pozorne.
Ale ja nie twierdzę że to dobra polityka transferowa. Tyle że jesteśmy już, że tak to ujmę, w jej finalnej fazie. Także na korekty już za późno.

krysztal napisał(a):Wyświetl post
Statystycznie któryś z nich musi wypalić
Statystycznie to któryś z nich musi się rozsypać.
No chyba że Talar i Gogół wyczerpali limit.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.02.2024 o godz. 14:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2024, 14:06
Parzony napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie komentarze krytykujące działania Wisły zestarzeją się szybciej niż Wam się wydaje. Moim zdaniem za chwilę Wisła odpali. Powalczy jak równy z równym w środę w pucharze a pierwsza lige wygra w cuglach. Można robić screeny.
Jarek to Ty?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2024, 14:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I nigdzie nie napisałem że wykonuje w/w czynności, więc tu kłania się jedynie czytanie ze zrozumieniem które u kolegi wilczka kuleje. A co może nawet bardziej martwi, to Kiko powinien te drużynę znać na wylot i być dwa kroki przed tym.
okej, myślałem że teza wyjściowa to "Rude ma gówno do gadania przy transferach", więc zasadniczo dla mnie jesteśmy cały czas bliżej gówna tak czy owak to trochę gorzej świadczy o dyrektorze sportowym, a końcówka okienka jeszcze gorzej o naszym potężnym algorytmie
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 26.02.2024, 14:29
To jest świetne.

Nie wiedziałem, że piłkarze też używają linkedina, żeby opisywać swoje talenty boiskowe:

https://www.linkedin.com/in/richard-...um=android_app
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2024, 14:29
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Bajka za bajką dla debili leci.
Przecież chyba każdy doskonale wie, że to, co mówi Królewski, to w większości bajki, a jego opowieści są jedynie chwytem marketingowym. Wyraźnie o tym pisałem. Mówi to dla własnych korzyści oraz dla wykreowania nowego wizerunku Wisły właśnie jako klubu nowoczesnego, rzekomo stawiającego na sztuczną inteligencję i tego typu inne nośne hasła. To jest ta jego marketingowa wizja. Kit, który jednak odpowiednio sprzedany może służyć Wiśle, Poprawiać jej wizerunek.

Każdy wie, że w praktyce on nic nie zrobił poza zatrudnieniem jednego czy dwóch nowych osób do działu analitycznego i dołożenie im jakiegoś tam programu pomagającego sortować dane. I rozpuścił plotki, że robi rewolucje nawet w hiszpańskiej prasie, korzystając z hiszpańskich znajomości w klubie.

To tylko gadanie i pijar, ale takie gadanie nie jest problemem, dopóki przykrywa czy wymazuje poprzedni wizerunek Wisły, który był wizerunkiem klubu na wskroś patologicznego, rządzonego przez bandytów, którego kibice rzekomo jedynie napadają innych kibiców - klubu totalnie przegranego, rozkładającego się, bez pomysłów i jakiegokolwiek planu czy idei dalszego funkcjonowania, który pogodzony z losem i upadkiem czeka na niechybne bankructwo, bo nic innego spotkać go nie może

Ten wizerunek, nie służył Wiśle jeszcze bardziej. Więc nie będę atakował Królewskiego za kreowanie fikcji w mediach, która o dziwo trochę zmienia postrzeganie klubu na zewnątrz.

Kreowanie wizerunku klubu nowoczesnego nawet jeśli jest on tylko marketingowym chwytem nie godzi w interes Wisły. Złe jest to, że za tymi gładkimi słowami nie idzie żadna poważna treść i realne działania, szeroka rozbudowa struktur, itd. Zła jest jego upartość w niektórych sprawach, którą widzieliśmy zwłaszcza przy Sobolewskim, przecenianie znaczenia baz danych dla funkcjonowania klubu, Złe było odrzucenie oferty MADY - znalazłaby się wiele takich spraw, które były jego błędami.

Zrobił też jedną bardzo dobrą rzecz czyli zatrudnił Kiko i otworzył klub na możliwości sprowadzenia wartościowych zawodników z hiszpańskich niższych lig. Niestety teraz faktycznie ewidentnie zabrakło mu pieniędzy, by kontynuować ten kurs i stąd musimy sięgać po uzupełnienia braków w składzie Algierczykami za 2000 € i pewnie również niezwykle tanimi Welbeckami.

Też mam mnóstwo wątpliwości odnośnie tego zawodnika z Ghany. Kiedyś miał dobre statystyki i dużo grał, ale w ostatnim roku ewidentnie posypało mu się zdrowie, co sprawia, że jest to bardzo ryzykowny transfer. Tutaj nie ma gadania o rzekomym roztyciu się, tu już mowa o dwóch bardzo poważnych kontuzjach, które przeszedł. Jedynym plusem, a nie minusem jest optowanie za nim przez znającego go Rude, o ile oczywiście to nie jest kolejna bajka.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2024, 14:53
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
To jest świetne.

Nie wiedziałem, że piłkarze też używają linkedina, żeby opisywać swoje talenty boiskowe:
Używają. Głównie ci, którzy mają problem nawet ze znalezieniem sensownego agenta i sami muszą spamować skrzynki.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2024, 14:56
Używają. Głównie ci, którzy mają problem nawet ze znalezieniem sensownego agenta i sami muszą spamować skrzynki.
to chyba dobrze, bo prowizja dla agenta będzie mniejsza ale według Transfermarktu jego menedżer ma w portfolio kilku podstarzałych Hiszpanów z niższych lig, a nasz Boateng na liście jest w sumie jednym z najmłodszych:
https://www.transfermarkt.pl/pedro-b...ma/berater/534
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2024, 14:58
Watts napisał(a):Wyświetl post
to chyba dobrze, bo prowizja dla agenta będzie mniejsza ale według Transfermarktu jego menedżer ma w portfolio kilku podstarzałych Hiszpanów z niższych lig, a nasz Boateng na liście jest w sumie jednym z najmłodszych:
https://www.transfermarkt.pl/pedro-b...ma/berater/534
Faktycznie, na tym na przykład spokojnie można budować długofalową strategię walki o europejskie puchary w przyszłości:
https://www.transfermarkt.pl/javi-la...spieler/119622
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.02.2024, 15:05
Markus napisał(a):Wyświetl post
Przecież chyba każdy doskonale wie, że to, co mówi Królewski, to w większości bajki, a jego opowieści są jedynie chwytem marketingowym. Wyraźnie o tym pisałem. Mówi to dla własnych korzyści oraz dla wykreowania nowego wizerunku Wisły właśnie jako klubu nowoczesnego, rzekomo stawiającego na sztuczną inteligencję i tego typu inne nośne hasła. To jest ta jego marketingowa wizja. Kit, który jednak odpowiednio sprzedany może służyć Wiśle, Poprawiać jej wizerunek.

Każdy wie, że w praktyce on nic nie zrobił poza zatrudnieniem jednego czy dwóch nowych osób do działu analitycznego i dołożenie im jakiegoś tam programu pomagającego sortować dane. I rozpuścił plotki, że robi rewolucje nawet w hiszpańskiej prasie, korzystając z hiszpańskich znajomości w klubie.

To tylko gadanie i pijar, ale takie gadanie nie jest problemem, dopóki przykrywa czy wymazuje poprzedni wizerunek Wisły, który był wizerunkiem klubu na wskroś patologicznego, rządzonego przez bandytów, którego kibice rzekomo jedynie napadają innych kibiców - klubu totalnie przegranego, rozkładającego się, bez pomysłów i jakiegokolwiek planu czy idei dalszego funkcjonowania, który pogodzony z losem i upadkiem czeka na niechybne bankructwo, bo nic innego spotkać go nie może

Ten wizerunek, nie służył Wiśle jeszcze bardziej. Więc nie będę atakował Królewskiego za kreowanie fikcji w mediach, która o dziwo trochę zmienia postrzeganie klubu na zewnątrz.

Kreowanie wizerunku klubu nowoczesnego nawet jeśli jest on tylko marketingowym chwytem nie godzi w interes Wisły. Złe jest to, że za tymi gładkimi słowami nie idzie żadna poważna treść i realne działania, szeroka rozbudowa struktur, itd. Zła jest jego upartość w niektórych sprawach, którą widzieliśmy zwłaszcza przy Sobolewskim, przecenianie znaczenia baz danych dla funkcjonowania klubu, Złe było odrzucenie oferty MADY - znalazłaby się wiele takich spraw, które były jego błędami.

Zrobił też jedną bardzo dobrą rzecz czyli zatrudnił Kiko i otworzył klub na możliwości sprowadzenia wartościowych zawodników z hiszpańskich niższych lig. Niestety teraz faktycznie ewidentnie zabrakło mu pieniędzy, by kontynuować ten kurs i stąd musimy sięgać po uzupełnienia braków w składzie Algierczykami za 2000 € i pewnie również niezwykle tanimi Welbeckami.

Też mam mnóstwo wątpliwości odnośnie tego zawodnika z Ghany. Kiedyś miał dobre statystyki i dużo grał, ale w ostatnim roku ewidentnie posypało mu się zdrowie, co sprawia, że jest to bardzo ryzykowny transfer. Tutaj nie ma gadania o rzekomym roztyciu się, tu już mowa o dwóch bardzo poważnych kontuzjach, które przeszedł. Jedynym plusem, a nie minusem jest optowanie za nim przez znającego go Rude, o ile oczywiście to nie jest kolejna bajka.
I co poprawiają ten wizerunek?Bo w mojej ocenie to jednak ośmieszają
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2024, 15:11
krysztal napisał(a):Wyświetl post
I co poprawiają ten wizerunek?Bo w mojej ocenie to jednak ośmieszają
Wisła nie ma już wizerunku klubu rządzącego przez bandytów i z bandytami u steru, który nie ma też na siebie żadnego kompletnie pomysłu, więc tak, wizerunek klubu moim zdaniem uległ poprawie. Oczywiście jeśli nie pójdą za nim dalsze konkrety, sukcesy i realne ruchy, to dla całej Polski, a nie tylko kibiców Wisły szybko stanie się on śmieszną karykaturą.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2024, 15:14
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wisła nie ma już wizerunku klubu rządzącego przez bandytów i z bandytami u steru, który nie ma też na siebie żadnego kompletnie pomysłu, więc tak, wizerunek klubu moim zdaniem uległ poprawie.
Ale uległ poprawie w tym zakresie po przejęciu klubu przez trio z wizerunkową rolą Kuby 5 lat temu czy wskutek obecnych działań marketingowych Królewskiego, bo znowu mam wrażenie, że naginasz rzeczywistość?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.02.2024, 15:29
Nie no tragedia. Zdaniem Markusa Jaro w grudniu 2023 wymyślał bajki o AI, żeby ocieplić bandydki wizerunek klubu - może po to żeby kibiców naszych wpuszczali na wyjazdy, to udajemy klub nowoczesny? A może po to aby ocieplać wizerunek w prasie hiszpańskiej?

Wizja, projekt, nowoczesny klub, a nagle nawet Markus dochodzi do wniosku, że to wszystko to kłamstwa.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.02.2024, 15:56
mamy to

30-letni napastnik Billel Omrani to kolejny zimowy nabytek Białej Gwiazdy. Zawodnik związał się z krakowskim klubem umową obowiązującą do 4 czerwca 2024 roku.

https://wislakrakow.com/posts/billel...ly-krakow/9221

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2024, 16:00
mamy to

30-letni napastnik Billel Omrani to kolejny zimowy nabytek Białej Gwiazdy. Zawodnik związał się z krakowskim klubem umową obowiązującą do 4 czerwca 2024 roku.
Długofalowa polityka transferowa sięgająca ponad kilka miesięcy z perspektywą na walkę w ekstraklasie o europejskie puchary. Czego nie rozumiesz?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.02.2024, 16:02
Własnie sprowadzilismy gościa nieprzygotowanego do gry. Za to, że będzie mógł u nas trenować i być może się odbudwać otrzyma 2 tys euro miesięcznie.
Jak się odbuduje to sobie gdzieś indziej znajdzie klub albo tu za lepsza kasę zostanie, a jak nie to zarobi sobie za treningi z 8 tys euro. Szanuję go za to, że jest cwany
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.02.2024, 16:03
Długofalowa polityka transferowa sięgająca ponad kilka miesięcy z perspektywą na walkę w ekstraklasie o europejskie puchary. Czego nie rozumiesz?
Chciałbym uprzejmie zameldować prezesowi, że jestem bardzo zadowolony.
Jakiekolwiek posądzenia na tym forum, że bałem się sprowadzenia Omraniego sa wyssane z czyjegoś brudnego palca.
Zawsze popierałem i będę popierał politykę sportową klubu mającą na celu przywrócenie Wielkiej Wiśle należnego jej miejsca.
Wiem, że stoimy nad przepaścią. Sprowadzanie takich piłkarzy to krok do przodu.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów