The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2024, 15:05
Jezeli zawodnik jest do odbudowania to nie powinien do nas przychodzic w obecnej sytuacji, ja rozumiem taki Bregu przyszedl potrenowal i gra juz w 2 meczu rundy ale jak ktos ma przychodzic teraz po czy. 4 tygodnie trenowac żeby mógł grac po 20 minut to chyba nieno to chodzi.

@jaro.

Jestes chlopie nierefolmowalny. Problemem w sciaganiu mlodych Polakow co bylo poruszane jest to ze kazdy w tym zagadnieniu (pilkarz, manago, klub) jak slyszy Wisla to rzuca +30% albo i wiecej do kontraktu, transferu, prowizji etc.
Mozemy albo ogrywac naszych, szukac okazji (cos jak Olejarka - konflikt z klubem chcial u nas grac) lub przebierac w szambie odrzutow innych klubow.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.02.2024, 15:08
Cytat:
Jaroo, Ty jesteś zaślepioną nienawiścią osobą, co pokazujesz na każdym kroku i w każdym poście. Srasz na wszystko, co robi Królewski, obojętne co to.
Tak, tak. Nie masz argumentów, wiec wymyślasz.
Moja wina, ze Królewski wszystko robi źle?

On Sobolewskiego nie zwolnił, tylko Sobol sam uciekł. Wcześniej z Wuja była taka sama sytuacja. Po spadku z eklapy sami prosili go zeby został haha Zarówno odejście Wuja, spadek z eklapy, odejście Sobola i brak awansu, nie zostało w najmniejszym stopniu podsumowane, omówione, ani Jaro, ani obaj trenerzy nie wytłumaczyli się ze swojej porażki. Było wręcz odwrotnie, 42 sekundy konferencji i dziękuję. A za "miesiąc" mówienie, że ja sie na trenerce znam, ja tu zrobię potwora, a taktyka to mój konik.

Królewskiemu zalezy na rozgłosie. Jest to bogaty człowiek i on ma inne problemy w życiu niż my. Znalazł sobie zabawkę/projekt, gdzie pewnie sam sobie chce coś udowodnić, sprawdzić się jako właściciel. Do tego rozpoznawalnością Wisły robi marketing dla swojego biznesu podstawowego. Dzięki Wiśle też może świecić w internecie. Jest to człowiek, który nie m w sobie pokory w piłce siedzi od 5 lat, jego osiągnięcia to pasmo porażek, nie przeszkadza mu to w wymądrzaniu się i kłóceniu z najbardziej rozpoznawalnymi ludźmi w polskiej piłce jak Listkiewicz czy Boniek. On się tym jedynie ośmiesza i pokazuje jaki jest głupi. Nie przeszkadza mu to też, co pół roku piać w przerwie letniej i zimowej, że teraz to rozjebie bo jest hard reset, nowe otwarcie, jakościowa zmiana itd
Prawdopodobnie nie sprzedał Wisły dlatego żeby mógł dalej się na niej lansować.

Królewski nie ma żadnej wizji rozwoju klubu. Wisła to finansowy trup. Już nie robimy transferów, szukamy jakichś totalnych odpadów, bez klubów, takich, którzy nie grali od x miesięcy, z problemami bo albo kontuzje mieli albo imprezowy styl życia i najlepiej żeby grali za 2 tys euro. To jest zwijanie interesu.
Nie ma żadnej nowoczesnej przyszłości dla klubu. To, że poopowiada jak to algorytm znalazł trenera itp to sa bajki dla idiotów aby kupić sobie czas.

Jego podstawowym celem od 2019 roku było nie spaść, jego podstawowym celem od 2 lat jest awansować do ekstraklasy. Lizodupy takie jak ty podniecają się jego gadkami a cel jest tylko jeden, tego celu zrealizować kompletnie Królewski nie umie.

Jedyny ratunek dla Wisły i jej dobra to jest aby albo się Jaro ogarnął - co jest raczej niemożliwe, albo spakował manatki i wypierdalał. Szkoda tylko, że WSH zostawiło Wisłę w ruinie, a Królewski sprowadził ją jeszcze do większej ruiny, ligę niżej, z większymi długami, z gorszym potencjałem kadrowym (na Wislę po wsh można było jeszcze zarabiać z transferów). Prawdopodobnie czeka nas scenariusz startu od nowa od IV ligi, bo inaczej się pewnie z tego nie wyplączemy.

Mówisz, że to co ja pisze to są domysły i wymyślanie pod swoje tezy. Zastanów się co sam napisałes od tych myślników. Wymyślasz tylko po to aby tego szkodnika wybielać. Nie masz pojęcia żadnego czy jest tak jak to opisałeś.
Za to moja opis zdarzeń jest na 99% celny i to wszystko krok po kroku się sprawdza i układa w całość.
Jest to mitoman, oszust, człowiek kłamiący na każdym kroku i takich przykładów by można wymianić już pewnie w setkach:
- mam inwestora, super, do kwietnia klub sprzedam, stawiałbym na to pieniądze. W maju mówi, żeby nie gadac o inwestorze bo tylko głupi podsycają temat i piłkarzy rozkojarzają. Później mówi, że intuicja mu powiedziała, ze inwestor ble - na jego niekorzyść inwestor wziął Lechię i pokazuje, ze się da
- miało być transparentnie, że hoho. Gościu dużo gadal, mydlił oczy, a jak zauwazył, że ludzie się nie dają okłamywać (po części) to już nie ma mowy o transparentności. Już to jest niepotrzebne Wiśle.

PS. Uczy się na błędach więc zwolnił Sobola i postawił na trenera bez doświadczenia, bez sukcesów, który 3 razy przegrał baraże. Ja pierdziele, co za idiotyzm.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 25.02.2024, 15:14
Nie mam czasu ostatnio za dużo pisać, ale sobie obserwuję forum w tym nierówną walkę kolegi Jaroo1 z nienachalną inteligencją jego rozmówców. Co do zasady jest to zabawne, ale czasem aż się prosi wypunktować te brednie jakie w tych dyskusjach padają.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Ja go bronić nie mam zamiaru, popełnił wiele błędów, ale widać trzy rzeczy:
- uczy się na tych błędach, a przynajmniej próbuje. Ostatecznie zwolnił Sobolewskiego, koryguje swoje wcześniejsze decyzje.
- zależy mu na Wiśle. Gdyby było inaczej, już dawno by go tu nie było. Na razie nie widać, by wyciągnął z tego interesu więcej niż włożył, jest pasjonatem naszego klubu.
- ma konkretną wizję rozwoju klubu, którą próbuje realizować. Jest to wizja klubu nowoczesnego, korzystającego ze zdobyczy technologii, nawet jeśli znaczna część tej wizji jest tylko marketingowym gadaniem.
Tak więc po kolei:

- prezes Jarosław wprost potwierdził w wywiadzie, że gdyby Sobol wytrzymał nerwowo i nie podał się do dymisji to on by go nie odwołał. Nie była to sugestia czy aluzja tylko informacja wprost. Każdy kto zmianę trenera podaje za przykład uczenia się prezesa na błędach robi z siebie publicznie przygłupa

- jakby go tu nie było to by o nim świat zapomniał co przy takim a nie innym tempie rozwoju jego podstawowego biznesu oznaczałoby poważne kłopoty. Pewnie bycie gdzie indziej oznaczałoby też stratę pożyczonych milionów a ich jest dzięki fenomenalnemu zarządzaniu już bardzo dużo

- wizję ma to pewne. I pięknie ją komunikuje. Sztuczna inteligencja nas poprowadzi. Dlatego trenerem został ziomek z klubu rodzinnego Kiko, na bramkarza chcieliśmy akurat najgorętsze nazwisko na rynku, na młodzieżowca sprowadzamy chłopaka z klubu zza miedzy a napastnikiem ma zostać zapuszczony podopieczny agenta naszego innego napastnika. A to wszystko przez przypadek, że ta sztuczna inteligancja tak powiela te standardowe metody działań. Wiesz, że po tych kilku numerach pisząc o realizacji nowej wizji w Wiśle robisz z siebie publicznie półgłówka?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.02.2024, 15:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sorry Markus, fantazjujesz na temat Omraniego opierając się jedynie na swoim widzimisię.
Już to pisałem: opieram się na jego prawie 50 bramkach i ponad 40 asystach, które strzelił i zrobił w Rumunii. Są pokazujące je filmiki, gdzie widać jak gra i że był skutecznym napastnikiem potrafiącym dobrze grać głową. Na tym, że bilans ten zrobił pod ręką Petrescu, który nie tolerował żadnego lenistwa, lekceważenia obowiązków i dopuszczenia do gry piłkarzy z nadwagą.

Ja mam za sobą liczby i jego dorobek bramkowy w Rumunii, Ty słowa działaczy jego ostatnich klubów z którymi miał konflikt i ich obraz rzeczywistości. Ja chcę, by został zweryfikowany przez naszych trenerów, bo to co Rumunii mówią i piszą, to mogą być zwykłe bajki, albo już zupełnie nieaktualne opowieści. Ty cały czas się tego boisz. Dlaczego?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.02.2024, 15:31
Już to pisałem: opieram się na jego prawie 50 bramkach i ponad 40 asystach, które strzelił i zrobił w Rumunii. Są pokazujące je filmiki, gdzie widać jak gra i że był skutecznym napastnikiem potrafiącym dobrze grać głową. Na tym, że bilans ten zrobił pod ręką Petrescu, który nie tolerował żadnego lenistwa, lekceważenia obowiązków i dopuszczenia do gry piłkarzy z nadwagą.

Ja mam za sobą liczby i jego dorobek bramkowy w Rumunii, Ty słowa działaczy jego ostatnich klubów z którymi miał konflikt i ich obraz rzeczywistości. Ja chcę, by został zweryfikowany przez naszych trenerów, bo to co Rumunii mówią i piszą, to mogą być zwykłe bajki, albo już zupełnie nieaktualne opowieści. Ty cały czas się tego boisz. Dlaczego?
Znowu kłamiesz piszesz o konflikcie.
Jeśli jakiś konflikt był to został wywołany postawą piłkarza:
- zapuścił się fizycznie (ta nadwaga to nie żaden wymysł)
- wolał spędzać noce w klubach z panienkami zamiast przykładać się do pracy
- są filmy pokazujące Omraniego w "stanie wskazującym"
-
To wszystko fakty.

I te fakty spowodowały, że działacze zaczęli z niego rezygnować.
Możesz to nazywać konfliktem, ale to zwykle pudrowanie rzeczywistości.
Zawinił piłkarz nie dzikałacze.

Jeśli natomiast masz jakieś linki do tego, gdzie pisze się, że Omrani był niesprawiedliwie oceniany i tępiony przez działaczy - pokaż.
Jeśli nie, to zamilcz już na ten temat

Co do statystyk.
Nie przeczę, że miał niezłe w Cluju - około 7 bramek w roku i około 6 asyst.
Nie powalają prawda?

Już raz przejechaliśmy się na Beciraju

Może sprowadźmy Maćka Żurawskiego?
Kilka lat temu tez miał dobre statystyki.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.02.2024, 15:56
Jeśli jakiś konflikt był to został wywołany postawą piłkarza:
- zapuścił się fizycznie (ta nadwaga to nie żaden wymysł)
- wolał spędzać noce w klubach z panienkami zamiast przykładać się do pracy
- są filmy pokazujące Omraniego w "stanie wskazującym"
-
To wszystko fakty.
Dlaczego bronisz wersji przedstawianej przez rumuńskich działaczy jako jedynie prawdziwej i nazywasz faktami to, o czym mówią, nie mając bladego pojęcia o tym jak było w rzeczywistości?

Na którym z tych ujęć Omrani ma dużą nadwagę i nie trenuje?

https://www.instagram.com/p/CwiGfdNIbEi/

Odpowiesz na pytanie dlaczego nie chcesz, by oceniali go nasi trenerzy i boisz się tego?

Na jakiej podstawie wyrokujesz jak wygląda w chwili obecnej i że nie ma żadnych szans na odzyskanie dawnej dyspozycji?

W jaki sposób historia Baciraja oddziałuje na tego zawodnika i sprawia, że w jego przypadku musi być tak samo? Uprawiasz czystą demagogię powołując się na takie przykłady.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.02.2024, 16:55
Już to pisałem: opieram się na jego prawie 50 bramkach i ponad 40 asystach, które strzelił i zrobił w Rumunii.
Czekaj, jeszcze raz - swoją tezę o tym, że skonfliktował się z działaczami opierasz na tym, że strzelił prawie 50 bramek i zaliczył ponad 40 asyst?

Przyznaję, to forum nie przestaje mnie zaskakiwać...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.02.2024, 17:10
Markus to juz ma urojenia. Pisanie w stylu, dlaczego się boisz żeby klub zweryfikował Omraniego?
Tak, urwa FraMat się boi, cały Kraków się boi, cały świat sie boi, że jakiś kopacz przyjedzie na testy do Wisły. Może to jakis efekt motyla i jak on tu przyjedzie to na drugim końcu świata dziecko jakieś umrze? Nie wiem ale bardzo dobre pytanie, dlaczego FraMat się boisz żeby klb sprawdził Omraniego? Co masz do stracenia? Po czyjej stronie stoisz? Może masz jakieś powiązania z rumuńskimi działaczami i chcesz tu przez forum zapobiec temu transferowi, zeby Omrani nie udowodnił w Wiśle swojej wartości?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2024, 17:17
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markus to juz ma urojenia. Pisanie w stylu, dlaczego się boisz żeby klub zweryfikował Omraniego?
Ja na ten przykład boję się, że nawet zapuszczonemu gościowi na zakręcie kariery trzeba płacić. Nawet jeśli są to stosunkowo niewielkie pieniądze.

Dopiero co, cudem zeszliśmy z (podobno) połowy kosztów utrzymania Fazlagicia. Co chwilę łazimy i prosimy, żeby ktoś od nas wziął kogoś drogiego na utrzymanie.

A potem radośnie zaoszczędzone pieniądze (których i tak nie mamy) "inwestujemy" w kolejny ryzykowny transfer. Kończy się tak, że ani nie mamy pieniędzy, ani piłkarzy do grania.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.02.2024, 17:20
Ta wersja jest przedstawiana przez działaczy klubów, dziennikarzy i kibiców.
Nie ma natomiast żadnego miejsca w mediach, które wspierałoby twoją wersję.
Jeśli jest - pokaż.
Wiem, że nie pokażesz - tak więc kłamiesz i manipulujesz biorąc swoje pobożne życzenia za rzeczywistość
Cytat:
Odpowiesz na pytanie dlaczego nie chcesz, by oceniali go nasi trenerzy i boisz się tego?

Na jakiej podstawie wyrokujesz jak wygląda w chwili obecnej i że nie ma żadnych szans na odzyskanie dawnej dyspozycji?

W jaki sposób historia Baciraja oddziałuje na tego zawodnika i sprawia, że w jego przypadku musi być tak samo? Uprawiasz czystą demagogię powołując się na takie przykłady.
1. Nigdzie nie napisałem, że nie chcę by oceniali go nasi trenerzy i boję się tego. Czemu kłamiesz o manipulujesz?
2. Nigdzie nie wyrokowałem jak wygląda w chwili obecnej i że nie ma żadnych szans na odzyskanie dawnej dyspozycji - znowu kłamiesz i manipulujesz
3.Historia Beciraja jest przykładem piłkarza, ktory przychodził do nas będąc w podobnej sytuacji.

Zadam ci pytanie w twoim stylu: Przyznaj Markus ile będziesz brał miesięcznie z tych 2 tys euro?
Jesteś żywotnie zainteresowany?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.02.2024 o godz. 17:22.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.02.2024, 17:35
Cytat:
Ja na ten przykład boję się, że nawet zapuszczonemu gościowi na zakręcie kariery trzeba płacić. Nawet jeśli są to stosunkowo niewielkie pieniądze.

Dopiero co, cudem zeszliśmy z (podobno) połowy kosztów utrzymania Fazlagicia. Co chwilę łazimy i prosimy, żeby ktoś od nas wziął kogoś drogiego na utrzymanie.

A potem radośnie zaoszczędzone pieniądze (których i tak nie mamy) "inwestujemy" w kolejny ryzykowny transfer. Kończy się tak, że ani nie mamy pieniędzy, ani piłkarzy do grania.
Ja nie mówię, bo może ten Algierczyk by był ok, może, może bo przecież zawsze można powiedzieć może. Ani ja tego nie wiem, ani Ty, jak będzie wyglądać przyszłość. Jeśli chłop np się odbuduje, złapie formę, to skoro w ekstraklasie rumuńskiej coś strzelał, startował w Marsylii i w Cluj coś tam sobie pograł, to na pewno jak na I ligę byłby dobry.

Problem jest właśnie taki, że my mamy już takich ludzi z 10. Piłkarze widmo. Żyro, Junca, Basha, Sapała, dołączyli do nich Talar, Gogół, Broda i Villar - z naszym sztabem medycznym, nie wiadomo czy ci piłkarze prędko wrócą do gry, do szrotu który już w Wiśle zagrać już nie powinien można śmiało zaliczyć Eneko czy Łasickiego, goni ich Jaroch.

Po co więc nam kolejny transfer na zasadzie a może się sprawdzi? A jak nie to będzie dobry na ławkę.

My mamy w uj piłkarzy, szkoda, ze z tych 30 nazwisk ciężko wystawić 11 na mecz. Nasz obrona to Uryga, reszta to strach, mogliby grać rotacyjnie, nigdy nie wiadomo kiedy np. Colley zacznie się przewracać co minutę w ciągu meczu. Pomoc to Carbo, rezszta z Hiszpanów straciła formę i już nic nie pokazuje, Duda zrobił jakiś progres więc jest nadzieja, że mógłby grać i nie przeszkadzać - ale też nie, że coś da od siebie super. Atak to Rodado, który byłby dobry na ławkę jako joker, ogólnie jest nieskuteczny.

Także 3-4 piłkarzy można uznać za kręgosłup drużyny. Reszta gra bo ktoś musi grać. Jedni grają na stałe w składzie, bo ich zmiennicy albo mają kontuzję albo się odbudowują, albo są jeszcze gorsi.

To jest dramat. Ale budujmy, Markus mówi, ze budujemy. Nie ściągajmy graczy na już do 1 składu. Szukajmy takich z grupą inwalidzką i może oni się rozwiną i się wedrą do tego 1 składu.
drozd:
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2024, 17:48

Co do statystyk.
Nie przeczę, że miał niezłe w Cluju - około 7 bramek w roku i około 6 asyst.
Nie powalają prawda?

Już raz przejechaliśmy się na Beciraju

Może sprowadźmy Maćka Żurawskiego?
Kilka lat temu tez miał dobre statystyki.
Jak dla mnie to moga nawet dwumetrowego fikusa sprowadzic. No cokolwiek zeby zmusic trenerow druzyn przeciwnych do odsuniecia linii obrony kilka metrow od ich bramki i do zwiekszenia przestrzeni pomiedzy ich zawodnikami.

Poza tym wrzucajac pilke na dwumetrowego fikusa istnieje szansa, ze sie od niego pilka odbije i wpadnie do bramki albo spadnie pod nogi wbiegajacemu Goku albo Rodado.
Czyli rozwizanie taktyczne milion razy lepsze niz obecne wrzucanie i oddawanie pilki za darmo.

Szydze juz, bo jestem sfrustrowany nasza gra.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2024, 17:51
Ja nie mówię, bo może ten Algierczyk by był ok, może, może bo przecież zawsze można powiedzieć może. Ani ja tego nie wiem, ani Ty, jak będzie wyglądać przyszłość. Jeśli chłop np się odbuduje, złapie formę, to skoro w ekstraklasie rumuńskiej coś strzelał, startował w Marsylii i w Cluj coś tam sobie pograł, to na pewno jak na I ligę byłby dobry.

Problem jest właśnie taki, że my mamy już takich ludzi z 10.
Ano. Nie wiem ile jeszcze razy nasi włodarze muszą się sparzyć, żeby się zorientować, że nawet sprowadzanie stosunkowo tanich piłkarzy do odbudowania, w sytuacji, gdy sprowadza się ich wagonami, wcale nie oznacza, że ma się tanią kadrę.

Trzech grzejących ławę (lub krzesełka w poczekalni przychodni ortopedycznej) graczy kosztujących 2 tys. euro za miesiąc kosztuje klub dokładnie tyle samo, co jeden piłkarz za 6 tys. euro. Ale my się dalej będziemy ekscytować, że sprowadziliśmy zaje*istą okazję za taniochę.

Inna sprawa, że w naszym przypadku nawet jakiś okaz zdrowia najdalej za dwa-trzy miesiące też się, dziwnym trafem, rozsypie, potem, równie dziwnym zrządzeniem losu, zostanie źle zdiagnozowany i wróci do gry trzy razy później niż powinien.

Za te dwa tysiaki euro może udałoby się nawiązać współpracę z kimś, kto jako tako ogarnia fizjoterapię.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2024, 17:53
As napisał(a):Wyświetl post
Czyli rozwizanie taktyczne milion razy lepsze niz obecne wrzucanie i oddawanie pilki za darmo.
Ale przecież statystyka mówi, że im więcej wrzucania, tym większa szansa na bramkę!

(Ja szydzę już od dawna, bo nic innego mi nie zostaje)
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.02.2024, 18:13
Można wydać te 2 tys euro na sztab, można nie wydawać nic, nie ściągać nikogo i się po prostu skupić na pracy z tymi ludźmi, którzy już są.
A na ściąganie patałachów, kontuzjowanych, do dobudowy, to powinien być jakiś limit ustalony, np możemy miec jednoczesnie w kadrze 5 takich i koniec. Mamy do wywalenia ponad 5 piłkarzy na teraz. Zapychanie się kolejnym, który będzie zagadką to jest kolejna głupota Królewskiego.
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.02.2024, 19:16
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Czekaj, jeszcze raz - swoją tezę o tym, że skonfliktował się z działaczami opierasz na tym, że strzelił prawie 50 bramek i zaliczył ponad 40 asyst?

Przyznaję, to forum nie przestaje mnie zaskakiwać...
Nie. Dorobek prawie 50 bramek i ponad 40 asyst w czołowym rumuńskim klubie, z którym zdobył pięć tytułów mistrzowskich pokazuje jedynie, że w piłkę potrafił grać na dobrym poziomie.

Czy ma już zamkniętą drogę do tego poziomu gry, lub poziomu znacznie lepszego na przykład od Sobczaka, na którym mógłby grać za znacznie mniejsze pieniądze niż zarabia ów Sobczak, nie wiem, od tego są trenerzy i testy medyczne, by to ocenić i sprawdzić, Na pewno nie są tu wyrocznią rumuńscy dziennikarze czy wypowiedzi działaczy sprzed kilkunastu tygodni lub miesięcy. To, że nie układała im się współpraca z zawodnikiem pokazuje rozwiązanie z nim kontraktu.

Jeśli mamy lepszego kandydata w zasięgu możliwości finansowych, proszę bardzo niech kontaktują lepszego. Jestem jak najbardziej za tym.
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.02.2024 o godz. 20:20.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.02.2024, 19:17
Ta wersja jest przedstawiana przez działaczy klubów, dziennikarzy i kibiców.
Tak, tą wersję kolportują rumuńscy działacze, sprzedając ją między innymi rumuńskim dziennikarzom, tak jak np. Królewski sprzedaje swoje opowieści polskim dziennikarzom. Mamy zatem zakładać że każda z tych opowieści zawiera w sobie 100% prawdy i nie ma w nich żadnych bajek czy z przekłamań, tak w przypadku opowieści Królewskiego jak i rumuńskich działaczy? W ogóle jakichkolwiek działaczy? Dobre.

To jest moja wersja: sprawdźmy na miejscu i dokładnie jak naprawdę wygląda sytuacja, oglądając zawodnika i przeprowadzając testy medyczne. Bo są i takie wypowiedzi kibiców na jego temat:

Nick 30gdy: "wszyscy zawodnicy, których przyjął Becali po przeprowadzce do CFR, byli rozczarowaniem w Bukareszcie".

Simlane_tmz: "Brawo Bilal, byłeś wspaniały.. a przyszłość jest jeszcze przed tobą"

ictenzanclaudiu: "Come back to CFR!"

Jak widać są osoby, które nie zarzucają mu lenistwa, lekceważenia obowiązków i które chętnie widziałyby go ponownie w Cluj. Są osoby, które pokazują że problemy tworzyła polityka Becaliego, źle działająca na klub i na dyspozycję zawodników.

A ile ja będę miał z tych 2 000 euro? Okrągłe zero. Czyli dokładnie tyle, ile jest konkretów w Twoich odpowiedziach na moje pytania. Możemy oczywiście udawać, że jesteś orędownikiem przyjazdu Algierczyka do Krakowa, dokładnego przetestowania go przez naszych trenerów, czy że nie pisałeś o nim per "Pączuś" nie widząc kompletnie jak wygląda w chwili obecnej. Możemy udawać, że ani przez moment nie zakładałeś, iż może nie odzyskać dawnej dyspozycji, a o Beciraju wspomniałeś ot tak, absolutnie nie w kontekście, że mógłby on mieć jakikolwiek związek z tym przypadkiem, no skąd.

Jaka tragedia się stanie jeśli Rude powie, że chce tego zawodnika i zarekomenduje podpisanie z nim kontaktu?
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.02.2024 o godz. 20:21.
(...)
"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2024, 19:23
Nie. Dorobek prawie 50 bramek i ponad 40 osób w czołowym rumuńskim klubie, z którym zdobył pięć tytułów mistrzowskich pokazuje jedynie, że w piłkę potrafił grać na dobrym poziomie.
Nie nie nie, podałeś to jako przesłanki, z których wywnioskowałeś, że powodem jego odejścia z klubu był konflikt z działaczami.

Dlatego usiłuję zrozumieć głębię takiego rozumowania.

Gdybyś to ubrał w tezę, że kiedyś coś tam potrafił i może jest szansa za parę miesięcy mieć z niego pożytek, nawet bym przyklasnął. W sensie tezie, nie samemu potencjalnemu transferowi, bo w naszej sytuacji wielkiego sensu w takim ruchu nie ma.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:16
Nie nie nie, podałeś to jako przesłanki, z których wywnioskowałeś, że powodem jego odejścia z klubu był konflikt z działaczami.

Dlatego usiłuję zrozumieć głębię takiego rozumowania.

Gdybyś to ubrał w tezę, że kiedyś coś tam potrafił i może jest szansa za parę miesięcy mieć z niego pożytek, nawet bym przyklasnął. W sensie tezie, nie samemu potencjalnemu transferowi, bo w naszej sytuacji wielkiego sensu w takim ruchu nie ma.
Nie. Rozmawiam z Fra Matem o Algierczyku już od kilku dni i powtórzyłem to na czym bazuję oceniając zasadność sprowadzenia go do Krakowa nie tylko na testy medyczne. Zapoznaj się z wcześniejszymi postami, całymi. Przerabialiśmy już uprzednio wątek pt. "na czym się opieram", do którego po prostu znów nawiązałem.Taki jest pełen kontekst.
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.02.2024 o godz. 20:19.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:26
Według najnowszych informacji Omrani jest na testach medycznych. Jeśli Fra Mat miał rację ufając swoim rumuńskim źródłom, nie ma szans by je zaliczył. Jeśli zaliczy, może to oznaczać, że Fra Mat jedynie kolportował bajeczki rumuńskich działaczy i dziennikarzy.

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...sze-informacje
(...)
"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2024, 20:29
Według najnowszych informacji Omrani jest na testach medycznych. Jeśli Fra Mat miał rację ufając swoim rumuńskim źródłom, nie ma szans by je zaliczył.
Fakt, w końcu od paru lat słyniemy z tego, że testy medyczne u nas to prawdziwe sito, przez które żaden nieprzygotowany do gry albo podatny na kontuzje piłkarz się nie przeciśnie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:31
Markus musi być jakoś związany z Królewski, bo inaczej by takich kocopolów nie .......ił.

Być może jest też tutaj syndrom fajnopolactwa i uważania Polski za zaścianek, bo dla niego wszystko co zagraniczne to lepsze.
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:34
Nie. Dorobek prawie 50 bramek i ponad 40 osób w czołowym rumuńskim klubie, z którym zdobył pięć tytułów mistrzowskich pokazuje jedynie, że w piłkę potrafił grać na dobrym poziomie.
To przypatrzymy się temu dorobkowi w superlidze w Cluj
sezon 16/17 - 28 meczów na 30 kolejek od 7 kolejki - 5 bramek 4 asysty
sezon 1718 - 30 meczów na 36 kolejek - 8 bramek 5 asyst
sezon 18/19 - 32 mecze na 36 kolejek - 6 bramek 11 asyst
sezon 19/20 - 30 meczów na 36 kolejek - 7 bramek 3 asysty
sezon 20/21 - 12 mecżów na 36 kolejek 3 bramki 2 asyst
sezon 21/22 - 26 meczów na 36 kolejek - 5 bramek 9 asyst

16/17 -1 bramka co 5,6 meczu
17/18 - 1 bramka co 3,75 meczu
18/19 - 1 bramka co 5,3 meczu
19/20 - 1 bramka co 4,3 meczu
21/21 - 1 bramka co 4 mecze
21/22 - 1 bramka co 5,2 mecze

Razem 158 meczów - 34 gole - 1 bramka co 4,64 meczu
Żeby nie fałszować obrazu nie podaję bramek z innych rozgrywek, bo z innymi drużynami gra się w pucharze Rumunii i w kwalifikacjach lig europejskich

Mógłbym jeszcze policzyć minuty co z pewnością podniosłoby trochę średnio. Ale tak czy owak nie jest ona powalająca.

Nam zostało do końca rundy 13 spotkań, czyli przy najwyższych lotach Omraniego możemy liczyć na 3 jego gole.
Zajebiście.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:38
Według najnowszych informacji Omrani jest na testach medycznych. Jeśli Fra Mat miał rację ufając swoim rumuńskim źródłom, nie ma szans by je zaliczył. Jeśli zaliczy, może to oznaczać, że Fra Mat jedynie kolportował bajeczki rumuńskich działaczy i dziennikarzy.

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...sze-informacje
Jeśli je zaliczy, nie będę zdziwiony.
W końcu Fatos też zaliczył, zaliczył też Pereira.
Ciekawe w jaki sposób zaliczył je Basha przed obecnym powrotem.

Pytanie za 100 punktów: jaki interes mieli rumuńscy działacze w pozbywaniu się tak wartościowego piłkarza?
Przecież kiedy strzelił 34 bramki w 158 meczach Superligi.
I dziennikarze powielający opinie działaczy o nim?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.02.2024 o godz. 20:40.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:40
Fakt, w końcu od paru lat słyniemy z tego, że testy medyczne u nas to prawdziwe sito, przez które żaden nieprzygotowany do gry albo podatny na kontuzje piłkarz się nie przeciśnie
Uważasz, że jeśli zawodnik rzeczywiście będzie miał kilkanaście kilogramów nadwagi, będzie tym pączkiem, to nikt nie zauważy? I wszystkie parametry wyjdą spoko? Jeśli rzeczywiście będzie coś z nim nie tak, waga nie będzie się zgadzać, nawet Urban powinien dać radę to zobaczyć - zwłaszcza po takim larum jak niektórzy kibice zrobili w mediach społecznościowych
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:42
Uważasz, że jeśli zawodnik rzeczywiście będzie miał kilkanaście kilogramów nadwagi, będzie tym pączkiem, to nikt nie zauważy? I wszystkie parametry wyjdą spoko? Jeśli rzeczywiście będzie coś z nim nie tak, waga nie będzie się zgadzać, nawet Urban powinien dać radę to zobaczyć - zwłaszcza po takim larum jak niektórzy kibice zrobili w mediach społecznościowych
Beciraj, Pereira, Basha

To przykłady z ostatnich 2 lat - nikt niczego nie zauważył.

Oczywiście, trzymam kciuki, żeby Omrani okazał się super zdrowym, wydolnym, bramkostrzelnym napastnikiem.
Ale tak samo trzymam kciuki za swoją wygraną w Lotto.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:43
Markus musi być jakoś związany z Królewski, bo inaczej by takich kocopolów nie .......ił.

Być może jest też tutaj syndrom fajnopolactwa i uważania Polski za zaścianek, bo dla niego wszystko co zagraniczne to lepsze.

Nie. A Tobie się tym razem myli polityka ze sportem. No cóż, nie jestem zdziwiony.

Oczywiście, trzymam kciuki, żeby Omrani okazał się super zdrowym, wydolnym, bramkostrzelnym napastnikiem.
Ale tak samo trzymam kciuki za swoją wygraną w Lotto.
Pożyjemy, zobaczymy. Na razie jeszcze żadnych testów nie zaliczył. Być może jak zobaczy go Rude też szybko go skreśli.
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.02.2024 o godz. 20:46.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:47
Markus, ale jak to jest... jak możemy budować skład na obecnych graczach i to długofalowo, skoro mamy AI, które umie wyszukać IDEALNYCH graczy dla nas, pod nasze potrzeby, pod taktykę, graczy nieoczywistych, których inne kluby przegapią bo nie mają AI.

To po co my mamy budować na przepłaconych i niesprowadzanych pod algorytm i taktykę graczach, skoro powinniśmy własnie już teraz ściągnać z 5-10 tanich graczy, utalentowanych i oni by nam dali awans już teraz, później by błyszczeli w ekstraklasie, a później byśmy na nich zarobili.

Gdzie to zajebiste AI, ktory tak się jarałeś jak Ci Królewski sciemę puścił?

Mamy przecież trenera analityka, trenera przyszłości, prezesa przyszłości, klub przyszłości, mamy algorytmy, które nam pomagają (np zatrudnić trenera, nie zwalniać poprzedniego trenera, wybierać trenera Barcelonie oraz oceniać piłkarzy). To dlaczego się nie posługujemy AI w ściąganiu perełek z całego świata i graczy idealnie pasujących pod nas? Dlaczego ściągamy znowu polskie młode talenty, Hiszpanów od Kiko albo szrot z Algierii po znajomości od agenta Rodado? No cholera, coś mi się tutaj nie klei.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.02.2024 o godz. 20:50.
drozd:
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2024, 20:51
Uważam, że przejście testów medycznych w naszym przypadku nie jest wyznacznikiem kompletnie niczego.

Abstrahując już od tego, że akurat kwestia ewentualnej wagi może być dla nas akceptowalną, jeśli zawodnik jest brany na "odbudowanie" w ciągu paru miesięcy - tak jak kiedyś np. zrobiła Legia z Vadisem - i nawet zauważenie ewidentnego nadmiaru kilogramów nie będzie przeszkodą do przejścia testów medycznych.

W ostatnich latach wielokrotnie braliśmy graczy, którzy nie byli przygotowani do gry i wymagali indywidualnego okresu przygotowawczego, niezależnie od tego czy potrafiliśmy prawidłowo zdiagnozować ich stan zdrowia oraz podatność na kontuzje.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.02.2024, 20:56

Gdzie to zajebiste AI, ktory tak się jarałeś jak Ci Królewski sciemę puścił?

Kiedy się "jarałem" tą sztuczną inteligencją w Wiśle? Kiedy popierałem oddanie jej polityki transferowej? Pokaż post. I przestań wreszcie kłamać, bo nienawiść do Królewskiego już całkiem pada ci na mózg. Podpowiem: chwalenie marketingowej akcji z "Marcą" nie oznacza poparcia dla oddawania sztucznej inteligencji rządzenia klubem!
(...)
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów