|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wg. GK ktoś z tria Gikiewicz, Gostomski i Bieszczad przyjdzie do Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Bieszczad jak wiadomo ma Wiślackie DNA
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
To nie ten Bieszczad.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jak tu Gikiewicz przyjdzie (za co trzymam kciuki) to bedzie cyrk na kolkach
skonczy sie legendia i klepanie po fiutkach |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
serio ? to nie wiedziałem
zakładałem że nie ma dwóch pilkarzy o tak nietypowym nazwisku którzy są oboje bramkarzami... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Gikiewicz pod względem sportowym sztos.
Przecież chłop bodajże 2 lata temu był wyróżniającym się bramkarzem Bundesligi, ocierał się o reprezentację Polski. W dodatku od wielu wielu lat, nie licząc epizodu w Turcji był pierwszym bramkarzem tam gdzie grał, nie żadnym ławkowiczem. Pytanie tylko czy charakter nie za trudny, bo chłop jest specyficzny - nie gryzie się w język. Ja bym się tym nie przejmował, jeśli tylko pokaże odpowiednią jakość. 36 lat to jeszcze z 2-3 lata może pograć na poziomie, jeśli się będzie odpowiednio prowadził. Ale moim zdaniem to chłop prędzej zagra w jakieś Legii, Lechu czy chociaż w takiej Pogonii niż u nas. Trochę to dla mnie sci-fi. Niestety. Gostomski to ciut gorsza opcja, ale na tle naszego Ręcznikona to sztos.Wyróżniający się bramkarz 1 ligi od lat będący 1 bramkarzem w swoim klubie. Bieszczad - nie mam pojęcia jaki poziom prezentuje, ale od Ratona gorszy nie będzie. Chociaż miałbym nadzieję, że to jednak nie on przejdzie - pozostali kandydaci są dużo ciekawszą opcją.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.02.2024 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gostomski? według statystyk to najbardziej efektywny bramkarz w I lidze nie pamiętam już czy takie liczby wyszły na X (dawniej Twitter) od kogoś z Wisły czy może jednego z tych kont-satelit od podcastów i wykresików w pythonie, ale to na pewno byłby wybór data-driven ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bieszczad byłby słabym ruchem, bo to kolejny kiepski bramkarz co najwyżej na poziomie Brody i Ratona. Jeśli kogoś sprowadzamy, to powinniśmy sprowadzać kogoś lepszego niż jeden i drugi, inaczej znów będzie to bezmyślne kupowanie na sztuki, by ilość bramkarzy do gry mogła się zgadzać.
Obawiam się jednak, że jak zwykle wygra tu najtańsza i najmniej wartościowa opcja czyli właśnie on. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ta zobaczycie Gikiewicza jak swinia niebo.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Myślę, że byłby to sensowny ruch, kontrakt do czerwca i w przerwie letniej można siąść do rozmów o dalszej współpracy, o ile oczywiście będzie pole do tego typu negocjacji. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bieszczada nie znam, Gikiewicz nie wiem czy już nie za stary (nie każdy bramkarz będzie grał OK do czterdziestki, już to przerabialiśmy), Gostomski myślę że mógłby być z miejsca jedynką.
Pytanie na kogo nas stać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja pier...to forum juz przechodzi ludzkie pojecie. A to za stary a to atmosferę zepsuje. Tu nawet jakby kontaktowali Messiego czy Ronaldo, zdarzylyby się głosy, że za stary. OMG
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to że wg mnie Gikiewicz nie przyjdzie nie znaczy, że nie można sobie podyskutować o jego wadach i zaletach charakteru Gostomskiego nie znam, a algorytm niekoniecznie przewidzi, że ktoś jedną plotką albo postawieniem się niewłaściwej osobie w niewłaściwym momencie w klubie może zacząć efekt domina o którym dowiemy się za pół roku, rok w jakimś losowym wywiadzie gdy już dawno będzie po ptakach - tutaj już może się przydać opinia kompletnie analogowa, jak by to Jarek powiedział, z PRLu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.02.2024 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdyby Wisła sprowadzała rówieśnika Gikiewicza z czwartej ligi hiszpańskiej, który w ostatnich dziesięciu lat zagrał zaledwie kilka spotkań, to taki Markusik wzdychałby jak kiedyś do Lameya.
Tu mamy zawodnika poważnego, który przez kilka lat dawał radę w Bundeslidze, czyli nie miał kłopotów z grą na pastwiskach hiszpańskich. Jego CV w ogóle nie można porównywać do wynalazka Ratonika. I co? Są głosy niezadowolenia. Gikiewicz w obecnej konfiguracji Wisły ma jedną zasadniczą wadę. Jest Polakiem. Wstyd. Według niektórych, lepiej grać wynalazkami zagranicznymi i właśnie ta polityka spowodowała spadek, a potem brak awansu. Ilu Hiszpanów było w Puszczy? Czy Tomasz Tułacz jest Hiszpanem?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 11.02.2024 o godz. 14:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie bedzie jakis Bieszczad no name. Zapchajdziura po taniości. To już wolę Ratona
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy trener Mariusz Lewandowski był Hiszpanem? A może Mamrot, Górak, Ulatowski, Banasik, Grabowski itd? Awansowali ostatnio z pierwszej ligi?
Ilu Hiszpanów grało w Stali Rzeszów, Resovii, Termalice, Odrze Opole, GKS Katowice, w Tychach, Chrobrym Głogów, Podbeskidziu? Skoro to Hiszpanie są problemem, dlaczego te kluby opierające się głównie na polskich ligowcach nie grają jeszcze w Ekstraklasie? Co gorsza, dlaczego niektóre z nich spadają regularnie do drugiej i trzeciej ligi? Dlaczego awansować do Ekstraklasy udaje się tylko niektórym i zwykle kończy się szybkim spadkiem tak jak skończy się za parę miesięcy w przypadku ŁKS czy Ruchu? Ja to wiem, większość z Was również, ale jak zawsze nie wie funkcjonujący w świecie absurdów komunistyczny umysł Koalika. A co do bramkarzy: każdy golkiper, który będzie lepszy i potrafiący więcej niż Raton czy Broda będzie wzmocnieniem dla Wisły. Obojętnie czy będzie to Polak, Murzyn, Eskimos, czy Żyd.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.02.2024 o godz. 07:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Tu jest artykuł GK z wczoraj: https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18302477 Maciej Gostomski - G. Łęczna (35 lat) - rozmawiali i ponoć nie do wyjęcia na szybko Kacper Bieszczad - Zagłębie L./Raków 2 (21 lat) - trochę skomplikowane ale jakby się prezesi dogadali to do zrobienia Rafał Gikiewicz - bez klubu (36 lat) B. Karcz pisze, że z pierwszymi dwoma już się kontaktowano.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 11.02.2024 o godz. 16:53.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Czy są jakiekolwiek szanse na Gikiewicza czy to taka sama bzdura jak z Papszunem w lecie ub.roku?
Dlaczego Łęczna miałaby puścić Gostomskiego za czapkę gruszek (pół roku kontraktu) do ligowego rywala? Na chłopski rozum to będzie ten trzeci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Rozumien że to algorytm tych bramkarzy podsunal.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
B. Karcz ma zazwyczaj dobre informacje i skoro to napisał to znaczy, że coś jest na rzeczy.
Łęczna już z nami nie zagra (dlatego był sparing) a Gostomski ma 35 lat. Bieszczad jest na wypożyczeniu w Raków 2 więc 1 liga to dla niego awans. Poza tym i tak miało by być wypożyczenie. Gikiewicz był dobrym bramkarzem ale szczyt kariery miał chyba w 2020. Z jakiegoś powodu kontrakt z MKE Ankaragücü wygasł mu początkiem tego roku. https://www.transfermarkt.pl/rafal-g.../spieler/78339 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pepe72 : polecam wywiad z Gikiewiczem na weszlo https://weszlo.com/2024/02/06/rafal-...ywiad-kariera/
Nie uważam, żeby to była kwestia jego podejścia czy zestarzenia się. Były limity obcokrajowców, był świeżo po operacji po przyjściu do zespołu. To jest raczej typ, którego podejrzewam o bycie zbyt profesjonalnym, który od razu podnosił larum jak ktoś coś odwalał i potrafił iść z tym do prasy (co było nieakceptowalne dla wielu). Ot taki kabel, który kabluje jak ktoś odpierdziela manianę. Ale to moja teoria- tak go czuję - m.in. po tym co mówi właśnie. Nie trzeba się z nią zgadzać - bo sam nie mam pewności czy jest prawdziwa - możliwe, że mówi jedno a robi drugie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jakiś łebek miał mieć sprawę w sądzie za skrót myślowy że bierze za to materialnie pieniądze, a każdy wie że relacje mediów z klubem polegają raczej na barterze (no i symbiozie) dlatego co transfer albo nowego trenera Karcz wymienia nazwiska, które robią dobrze ludziom nadal żyjącym wielką Wisłą albo przynajmniej sygnalizują otoczeniu "żyjemy, mamy ambicje i być może też kasę" (Gikiewicz), takie które zadowolą odrobinę większych realistów, ale nadal optymistów (Gostomski), no i opcje pewnie najbliższe rzeczywistości (Bieszczad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A tą bramkę wczoraj nie puścił czasem Gostomski?:
https://twitter.com/Wojtek23698922/s...92493295903080 |
|
|