|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze Kiko znajdzie jeszcze dobrego stopera i kocura do ataku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Była zmiana trenera, mamy dość mocny zespół jak na 1 ligę.
Nie bardzo jest sens kupować "całego wagonu" zawodników, bo nie zdążą się zgrać, a musimy wygrać 11 meczów (w najgorszym razie 9 wygrać i 5 zremisować). Więc może jakieś "promocje" jak się udało z Dejvi Bregu ale na coś więcej to raczej bym nie liczył. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ja liczę zarówno na jakąś promocje na rynku, jak i że kogos z wyższym kontraktem odpalimy. Choć poza Fazlagiciem chyba nikogo nie chcemy ewidentnie wypchnąć. Nie liczę tych z kontraktem do czerwca, bo i tak nikt ich nie chce. I jeszcze jeden aspekt: lepiej wyrwać jakąś perełkę i zgrywać ja już od wiosny, niż dopiero od lata, gdzie na 100% czeka nas duża rewolucja kadrowa i to bez względu na to w której będziemy grać lidze.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.01.2024 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przypominam, że nie zadziałał przy Hyballi (jeśli brać pod uwagę tylko ostatnie lata). Mam nadzieję, że przy Rude, jeśli okaże się takim trenerem jak to wybrała SI i jak to na razie nieśmiało wygląda, piłkarze będą lepiej pod nim wyglądali w miarę im więcej będą pracowali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A tak bardziej serio to fizycznie to już zeszłej zimy sztab pokazał, że potrafi postawić zawodników na nogi. Nie wiem co się stało w lecie, że sp...no przygotowanie. Zakładam, że po to mamy nowy sztab by "efektu wisły" nie było. A należy mieć na uwadze to, że budżet Wisły nie jest z gumy. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Efekt Wisly to stan emocjonalny. Powodowany przez obecnosc pewnych ludzi w strukturach klubu. Te osoby nadal sa i nadal beda powodowac problemy i w efekcie "wyjebanie" zawodnikow na wszystko.
Tym jest "efekt Wisly". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oczywiście, że masz racje. Cała nadzieje w tym, że ci ludzie kolejny raz nie zrobią wariata z osoby profesjonalnie podchodzącej do swoich obowiązków. Kluczem jest stawianie sprawy jasno i konkretnie. Mam nadzieję że Rude nie będzie się pieścił z takim Sapałą który wchodzi i drepce w miejscu. Tylko pokaże na forum drużyny jako przykład negatywny. Wtedy za krzywdzonym ujmie się Kaziu bo on ma gołębie serce. Jeżeli Rude da sobie z takimi sytuacjami radę, a da sobie, bo celem jest awans, a nie dobre samopoczucie leserów. To "efekt Wisły" zniknie w momencie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Zobaczymy. Legenda przezyla wszystkich trenerow, ktorzy w Wisle byli. Ale nie tylko Kazia chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rude po wczorajszym meczu do piłkarzy: "Nie chcę widzieć więcej Was grających tak, jak w pierwszych 5 minutach drugiej połowy. Tak było z Katowicami, Termalicą. 5 minut. To za nami, nie chcę tego więcej widzieć". Koniec opi...... To za nami !!!!
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.01.2024 o godz. 21:39.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak, tak, na pewno żaden trener wcześniej nie mówił nic podobnego
Ciekawsza kwestia jest podchodzenie na poważnie do sparingów, tego nie było przy poprzednikach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja powiem więcej, Kmiecik zostanie opluty przez Rude i Królewskiego, zwolnią go, a później odkryją na terenach TS złoża ropy. Wszystko sie tak dobrze ułoży, że będziemy jeszcze sami miastu płacić więcej za stadion bo nie będziemy wiedzieli co z kasą robić.
Drozd, wymyśl coś bardziej utopijnego ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie ja piszę, że nikt podobnie wcześniej nie mówił? Ja tylko zwracam uwagę, że po wygranym meczu była zwyczajna zjeba za opieprzanie się. Pośrednio wyjaśniająca przyczynę niektórych wyników z poprzedniej rundy. Czyli olewactwo i brak koncentracji.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podobnie z koncentracją. Albo potrafisz się skoncentrować przez 90 min albo nie i to trenujesz. Albo nie chcesz tego zmienić. To są tak absolutne podstawy że nie sądzę że jakikolwiek trener czy sztab nie zwracał na to uwagi/nie dawał bury piłkarzom. Nie róbmy sobie jaj. Tym bardziej że było o co |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To jest właśnie to podejście miłośników PMS że zawodnicy powinni wszystko sami, trener za nic nie odpowiada i nie jest niczemu winien. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy dobrze mi się wydaje, że nasz mega talent został wypożyczony do hameryki za frajer?
Czy może jeszcze do tego dopłaciliśmy?![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
Przecież od blisko dwóch lat nasza polityka wypożyczeń sprowadza się wyłącznie do błagalnego poszukiwania kogoś, kto weźmie na siebie chociaż część wynagrodzenia ludzi i ulży w ten sposób naszej liście płac. Dlaczego akurat Biegański miałby być tu wyjątkiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przewidywałem że za Mikołajem szybko zatęsknimy.
Wobec dzisiejszej "usterki" Brody na treningu, szybciej niż sądziłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
Nawet by pasowało jako podsumowanie naszej polityki transferowej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jarek szkoda ze sztuczna inteligencja nie wzięła pod uwagę takiego rozwoju wydarzeń, że zostaniemy teraz w najważniejszym momencie sezonu z hiszpańska ....ą między słupkami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Prosiaczek włączył laptopka i ta jego sztuczna kreatura podpowiedziała mu że opier-dolimy wszystkich jak ssaki leśne opier-dalaja truckerom kolbę kukurydzy, więc panowie spokojnie awans mamy w kieszeni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Brak Dudy w podstawowej 11stce to napewno dobry prognostyk przed rundą.
Ciekawe ile Sapała wytrzyma bez kontuzji lub odpału. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym nie ma pewności czy Gogół nie wygrał rywalizacji z Dudą. W sobotę nie grał przez uraz kolana.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2024 o godz. 22:43.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Carbo, Sapała, Gogół - ci są przed naszym Xavim xD Pozniej Duda ewentualnie Basha (ale jego ciezko liczyć) Talar Fazlagic Będzie miał KD cięzko o plac. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to bardzo dobrze że jest wybór na "pozycję" młodzieżowca, można wpuścić aż trzech którzy nie są oczywistym proszeniem się o kłopoty. Ale nie dziwi mnie że Krzyżanowski wygrał z Dudą, jest po prostu lepszym piłkarzem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2024 o godz. 13:24.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|