|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Albo to .......enie że Polakom bardziej zależy. To jest dobre. Tylko jak ktoś na boisku człapie albo ma wywalone to zwykle jest to Młyński, Żyro albo Sapała a nie Carbo, Rodado czy Baena. Na boisku widać komu się chce biegać i kto ma jaja, kto gra z ochraniaczem na łokciu i kto wraca szybciej po kontuzji żeby grać... Dla odmiany - podejście że ma grać lepszy bez względu na narodowość jest normalne w klubowym futbolu. Tylko Wy chcecie wymyślać piłkę na nowo, jarać się wynikami rezerw a w pierwszej drużynie rozwijać piłkarzy. Dla mnie to jest chore. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wolfy:
Już totalnie odleciałeś w swoich własnych teoriach spiskowych.. Dla Ciebie każdy kto uzna Ratona za gorszego bramkarza od Brody z automatu zostaje obrońcą młodych Polaków I o co chodzi z tą teorią spiskową nt Sobczaka? Co ty znowu wymyślileś Generalnie brakło ci argumentów i ponownie próbujesz dyskredytować rozmowcę. Tylko, że w tak infantylny sposób, ze zaczynam się zastanawiać o co w tym wszystkim chodzi. Czy to zasłona dymna, by przykryć to jak podważam twoje argumenty, czy naprawdę masz aż taki syndrom oblężonej (hiszpańskiej) twierdzy? Ale spoko specjalnie dla ciebie : Rodado jest naszym najlepszym napastnikiem. Carbo jest naszym najlepszym środkowym pomocnikiem, a moim zdaniem jechany tu (m.in przez Ciebie) Colley - jest naszym najlepszym środkowym obroncą na tą chwile. Na skrzydłach tylko zagraniczni piłkarze prezentują jakikolwiek poziom w naszej kadrze - to jest dla mnie oczywiste. Ale spoko, to wszystko pewnie i tak nie ma dla ciebie znaczenia. Ty dobrze wiesz, że nie jestem przeciwko zagranicznym piłkarzom, tylko akurat uznałeś, ze jest to racjonalny argument w dyskusji (nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy, ale OK). Powód: pl znaki
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.02.2024 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapytaj Ogryzka kto uważał że Hiszpanie sabotują Sobczaka
Acha.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.02.2024 o godz. 16:18.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nadal nie przeczytałeś ze zrozumieniem. Oczywiście, że Raton ma u Rudego pewien handicup, ale daleki jestem od stwierdzenia, że Rude będzie forował Ratona nawet jeśli uzna, że jest słabszy. Za to uważam, że jeśli ma do wyboru porownywalny dla niego materiał to pewnie zdecyduje się na kogoś z kim może się łatwiej komunikować. Ale ty jesteś tak popaprany, że dla ciebie to jedno i to samo pewnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Taa z pewnością decydująca o wystawieniu bądź nie Ratona będzie komunikacja z trenerem. Zaraz się okaże, że ten sam kolor oczu stanowi handicup.
![]() Takie insynuacje że Rude będzie forował Hiszpanów to robienie kwasu w zespole. Takie opinie kto zyskał czy stracił oparte jedynie na widzimisie piszących ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie ma czego dodawać. Obok tej trójki nicków zabrakło Ci tylko jeszcze Koalika, który dokłada do tego wszystkiego, że to nie tylko spisek Hiszpanów, ale i zakamuflowanych pisowców. ![]() Jak piszemy o patologii to i o tym trzeba pamiętać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.02.2024 o godz. 18:34.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Albercik Rude przyszedł w dziwnych i kontrowersyjnych okolicznościach.
Jak się okazało w ramach znajomości z Kikuśkiem, a nie w wyniku dogłębnych analiz przy wykorzystaniu najnowszych technologii. Wiemy doskonale jak to wyglądało w ciągu ostatniego roku. Hiszpanie musieli grać bez względu na formę, umiejętności, zaangażowanie. Najbardziej widocznym przykładem jest udający bramkarza Ratonik, bo jego bramkarzem nie mogę nazwać. Sytuacja jest prosta. Jeżeli Ratonik będzie grał, to będzie oznaczało, że najważniejsze są względy menedżerskie, zarabianie na prowizjach, na występach określonych przebierańców, a nie rozwój Wisły. Królewicz w mediach cały czas fantazjuje, zajmuje się analizą i wyborem nowego trenera Barcelony. A nad sytuacją w Wiśle nie panuje. Zresztą, nie on jeden. Po odejściu Leśnodorskiego i Obidzińskiego jest jeden wielki syf. Najpierw układ truskolaski i pamiętna gorąca konferencja z Obajtkiem. Wizje pucharów, poważnego zaangażowania Obajtka, do tego ofensywa czechosłowacka z udziałem duetu Gula&Piaseczny. Wiadomo jak się to skończyło i wiadomo, kto dokonał ostatecznego aktu spadkowego. Gwiazda pisowskiej TVPiS Jurek Brzęczek, który za publiczne pieniądze pojechał na kosztowną wycieczkę do Kataru. Rok temu Królewicz postanowił zatrudnić skompromitowanego Kikuśka z pastwisk. Pamiętamy jak to się skończyło. Puszcza i 1:4. Zgadzam się z byłym premierem Leszkiem Millerem. Lepiej zlikwidować urząd prezydenta niż mieć takiego ,,prezydenta" jak obecnie. Czyli lepiej grać bez bramkarza niż wystawiać kogoś takiego jak Ratonik. Wystarczy też zacytować pamiętne słowa nieodżałowanego Andrzeja Iwana. Lepszych piłkarzy znalazłoby się w telezakupach Mango. A do Kikuśka i Ratonika dołączył Albercik. Burdel.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 06.02.2024 o godz. 19:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd jak zwykle przydroździł. Jemu łopatologicznie coś wytłumaczyć to nawet szufli w ryju nie zrozumie.
Kochany Droździe, odesłałbym cię do mojego poprzedniego posta, ale ewidentnie go nie zrozumiałeś, więc napiszę jak do debila - mam tu na myśli nie inwektywę - tylko iloraz IQ w przedziale 55-69 : HANDICUP oznacza DROBNĄ PRZEWAGĘ. HANDICUP sam w sobie o niczym NIE decyduje. HANDICUP może coś rozstrzygnąć tyllko wtedy, gdy w ocenie trenera jest dwóch równorzędnych piłkarzy. Oczywiście, że łatwość komunikacji z trenerem jest zaletą Ratona. To nie jest żadna kontrowersja, tylko niepowtarzalny fakt. A skoro mamy do czynienia z zaletą, to ta zaleta daje drobny handicup. Bo jakby trenerem był np. Polak to by tego handicupa nie było! Ja się wcale nie zdziwię jak Rude postawi na Ratona. Sam fakt, że Sobol na niego stawiał, świadczy o tym, że najprawdopodobniej Raton bardzo dobrze wygląda na treningach. Ewidentnie mamy do czynienia z typowo treningowym grajkiem. Zobaczymy ile zajmie Rudemu rozszyfrowanie, że prędzej Raton mu pozawala mecze niż Broda. /edit : O widzę, leszekpw kolejna odklejka. O ile miałem nadzieje na pozostanie Jopa zanim poznałem kandydatury kandydatów na trenerów (myślałem, że głównym kandydatem będzie Moskal, którego tak jak Sobola - nie do końca cenię) to kandydatura Rude bardzo mi przypadła do gustu. Nie mam pojęcia czy to wypali, ale mnie facet kupił zarówno wiedzą jak i sposobem wypowiedzi. Mamy do czynienia z bardzo inteligentnym i wygadanym człowiekiem, pytanie tylko jak to wyjdzie w praktyce. Trzymam za niego mocno kciuki. Także kolejne pudło leszekpw. I to bardzo daleko od tarczy. Bólu d*py nie stwierdzono żadnego. Jedynie kolejne infantylne wrzucanie wszystkich do jednego wora w stylu Wolfiego. Ale cóż jak nie można na argumenty.... to wrzućmy wszystkich do wora, a wór do jeziora, tak prościej
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.02.2024 o godz. 19:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wszyscy którzy tu twierdzą że Raton jest słabszy od Brody i chcieliby by grał w 1 jedenastce to mają jeszcze ból dupy który jeszcze nie przeminął po zatrudnieniu Rude, zamiast PMS. I przerzucili swoje zacietrzewienie na parę Raton- Broda.
Miód na moje oczy czytać wypowiedzi obroncow niewątpliwie gorszego Brody, a jeszcze większy będzie, gdy się okaże, że Raton będzie 1 bramkarzem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Bo takie coś jak handicup nie istnieje. Chciałbym przy okazji zapytać jaki masz iloraz IQ ale takie coś też nie istnieje. Jest albo IQ (intelligence quotient) albo iloraz inteligencji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, masz mnie na dość powszechnym błędzie - zarówno jednym i drugim.
Coś jak w 'książce pisze', a 'w książce jest napisane'.... chociaż w tym wypadku coś słyszałem, że obydwie formy są już uznawane za poprawne. Co ciekawe, posiadam certyfikat Advanced jak i Toefla z angielskiego/american english. To coś jak z hasłem public relations, gdzie tak się osłuchałem kolegów na studiach głoszących PUBLIK zamiast PABLIK że ciągle tak właśnie mówię, choć wiem że jest to błędne. Mój angielski jest na takim poziomie, że takie drobiazgi nie powodują u mnie wstydu - ale plusik dla Ciebie Framat za dbałość o drobiazgi ![]() A ten potrójny błąd - mega popularny - zostawiam dla potomności zamiast edytować - niech sobie wisi W końcu to tylko zwykły ort, w dodatku w języku obcym. Zdarza się.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.02.2024 o godz. 20:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Buchacacha...
Ale jaja. Ma cie na błędzie? Problemem jest to, że nie literki są twoimi zasadniczymi błędami, nie masz zwyczajnie bladego pojęcia o meritum. Bo jeżeli Rude zwraca uwagę na komunikację bramkarza to nie ze sobą, tylko z obroną i resztą drużyny. A, że w obronie mamy Szweda, Polaków i Hiszpanów to czy bramkarzem będzie Polak czy Hiszpan to wychodzi że komunikacyjnie jeden pies. Natomiast sugestia, że możliwość pogadania sobie po Hiszpańsku z trenerem miałaby być przewagą Ratona to sugestia, że trener będzie forował każdego Hiszpana, chyba, że któryś Hiszpan nie mówi po Hiszpańsku. Taki pomysł nie za dobrze świadczy o iloczynie, czy jak to tam... ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do meritum, zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Ponadto uważam że w większości wypadków zwyczajnie bredzisz. Ale to jest nic. Najgorsze, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, co sprawia, że oceniam cie jak oceniam. W sumie tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To raczej sam nie rozumiesz co piszesz. Twierdzisz, że Raton ma lepiej niż Broda bo trener jest Hiszpanem iobaj mówią po Hiszpańsku. Nie oceniaj innych swoją rasistowską miarą
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Rzygam już tym wątkiem i całkowitym zatraceniem w swoich wywodach pewnych osób i tak jak pisał @simeone, nie macie argumentów to dyskredytujące rozmówców, typowe zagrywki kolegów wolfy i Markusa No i gnojcie sobie dalej Brodę, może chłopak jeszcze wam cos udowodni, życzę mu tego, bo jeśli pokładzie większe nadzieję na lepszą przyszłość w Ratonie to życzę wam najzwyczajniej w świecie powodzenia. I powodzenia Rude, jeśli będzie go wystawiał (albo będzie zmuszony). Jedną rundę już nam zawalil, zawali też kolejne. Jak widać przykłady Szota czy Gogóła nic was nie nauczyły, że może czasem warto kogoś tak szybko nie skreślać. Szczególnie gdy ktoś ma przed sobą jeszcze trochę lat grania, w przeciwieństwie do 30 letniego wiecznego rezerwowego parodysty.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.02.2024 o godz. 21:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Najlepsi są piłkarze którzy akurat nie grają i nie popełniają błędów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja już zatykam uszy bo jak ten balon pierd.olnie to po nowej elewacji na stadionie zostanie kupka szkła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Szach i mat xD
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
To w sumie ciekawe, jak bardzo słowo handicap w języku polskim odeszło od źródła, ale... w sumie zabawne w kontekście tej dyskusji i tego, że adresatem ma być Raton
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Broda wraca do normalnych treningów!
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Sam Sobolewski odpowiedział dziennikarzom że "przecież nie jestem głupi i celowo nie stawiałbym na gorszego bramkarza" ![]() No i przecież Raton to najgorszy bramkarz w historii Wisły. Chcesz powiedzeć że Broda to porównywalny materiał? @Karherop - akurat Szota to zwykle broniłem (poza okresem kiedy grał bardzo źle). Ale broniłem go bo zwykle był przyzwoity z tyłu i konkretny w ataku. A Ci "najgorsi" Polacy byli tutaj mocno pompowani, w niektórych przypadkach przez Ciebie. Jakoś na niemal wszystkich pozycjach to Hiszpanie są najlepsi. No tak się jakoś ułożyło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2024 o godz. 21:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dlaczego Jop stawiał na Brodę?
Już dawno pisałem, że Raton pewnie dobrze wygląda w treningach. Krąży wiele opowieści o piłkarzach treningowych, którzy w meczach o punkty nie potrafią pokazać umiejętności. Jop pewnie bardziej decydował na podstawie rozegranych meczy. Z resztą ja nie za dobrze oceniam warsztat Sobola. Tym bardziej, że Raton nie usiadł na ławie po meczu z Odrą. Każdy bramkarz po takim meczu powinien usiąść choćby na mecz, tak dla samej zasady. Podczas, gdy Raton, co by nie odwalił, był u Sobola świętą krową. A co do ostatecznego wyboru Sobola, widocznie uznał, że Raton jest lepszy. Tyle, że on też uważał, że Tachi jest materiałem na klasowego defensywnego pomocnika i go forował, mimo ciągłych błędów Co do samego handicapu - możliwe, że jakiś był albo i nie. My Polacy czesto mamy kompleksy względem Zachodu. Wystarczy popatrzeć na Markusa, czy na to jak się zachowujemy (jako naród) względem Polaków na obczyźnie. Hiszpanie mają zupełnie inną mentalność, oni tu przyjechali jak Leo wyprowadzić nas z naszych drewnianych chatek ) Może lekko koloryzuję, ale Hiszpanie przede wszystkim szanują i cenią swój własny futbol. Jakby nie patrzeć mają ku temu solidne podstawy. Oczywiście oprócz narodowości czy umiejętności też ważny jest charakter. Rodak co do zasady powinien mieć pewien handicap w dogadywaniu się z trenerem, tylko że czasem ludzie się po prostu nie dogadują. To, że Raton ma łatwiej aby się dogadać z Rude, nie znaczy, że koniecznie to zrobi. Handicap jednak ma. Ma po prostu łatwiej na starcie, a czy to wykorzysta? Równie dobrze może wkurzać Rudego sposobem bycia i z tego powodu wylądować na ławce. A wracając do Sobola : czy on nie cenił Brody, czy go zwyczajnie nie lubił tego się nie dowiemy pewnie nigdy. Trzeba by zapytać jego, dlaczego mu nie dawał szansy mimo nieustannych błędów Hiszpana.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.02.2024 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@s1mone - Sobolewski powiedział wprost dlaczego grał Raton a nie Broda - bo Broda był słabszy. Zasugerował że przecież nie sabotowałby sam siebie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jedno małe ale.Sobol tylko myślał,że nie sabotuje sam siebie,rzeczywistość była zupełnie inna.Nie podawałbym wyborów Sobola jako dowód na cokolwiek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Skąd w ogóle teza, że "stawiał"?
Czy wpuszczenie chłopaka na trzy mecze, żeby pokazać, że będzie robił trochę coś innego niż Sobolewski jest juz "stawianiem"? Poza tym, gdyby nawet Jop naprawdę "stawiał" na Brodę, to nie jest to żadnym argumentem w jakiejkolwiek dyskusji o tym, który z bramkarzy jest słabszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wolę by Wisła stawiała na Hiszpanów z niższych lig takich jak Carbo, niż na takich słabych Polaków jak Sapała lub Plewka, bo ci Hiszpanie są lepsi i lepiej szkoleni, niż nasi ligowcy. Tylko i wyłącznie dlatego jestem za Hiszpanami, a nie dlatego, że mam jakieś kompleksy dotyczące Polaków. Wybieram towar lepszy jakościowo, lepiej prowadzony i wyszkolony, o większych możliwościach. Za trudne? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niech broni Raton, bo Carbo jest lepszy od Plewki, którego już w Wiśle nie ma
Logika zaślepieńców. Markus farmazonie, miałeś moje wpisy negatywne na Hyballę znaleźć. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szukanie Twoich wpisów z dawnych lat jest zwykłą stratą czasu Jaroo1. Mam znacznie lepsze rzeczy do roboty. A bronić powinien ten, kto jest lepszy, co oceniają trenerzy, a nie kibice, mówiący o nich, że są strzałem w kolano i obrażający Królewskiego na każdym kroku.
Na razie Broda nie pokazał absolutnie nic, co uprawniałoby do stwierdzenia, że jest lepszym bramkarzem od Ratona i potrafi więcej. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|