|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Hipokryzja Markusa w pigułce :
25.01.2024r. Markus napisał(a): Bramkarz, który potrafi mniej i gorzej broni zwykle puszcza więcej bramek, a nie mniej, niż ten, kto potrafi więcej i broni lepiej. 02.02.2024r. gdy Karherop powołuje się na tą samą statystykę, którą Markus przytacza 25.01.2024r. czyli ilości puszczonych goli. Markus napisał(a): Zaręczam Ci, że Broda ma np. znacznie lepsze statystyki ilości puszczonych w karierze bramek niż na przykład Buffon, Młynarczyk, Tomaszewski, Ederson, Donnarumma itd. W całej swojej karierze przepuścił ich znacznie mniej niż oni i popełnił o wiele mniej poważnych błędów. Domyślisz się w końcu dlaczego? Żenująca ucieczka w jakieś absurdalne argumentancje z Buffonem czy Donnarummą w roli głównej, gdy tylko przytoczona statystyka nie działała na jego korzyść. Czyli podejście sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Statystyka jest wtedy dobra, jak popiera mój punkt widzenia. Akurat szukałem posta nt solidności i mi się w oczy rzuciło. Nie znalazłem na szybko, bo po jakichś 8-10 postach zaczął mnie łeb boleć od czytania bredni. Albo pisałeś o tym wcześniej, albo któryś z twoich przydupasów typu leszek ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.02.2024 o godz. 01:12.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Markusik to by chciał, aby Wisła grała samymi odpadami i zgniłymi pomarańczami ósmego sortu z Hiszpanii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak Karherop dostanie wylewu, to będzie Twoja wina
Robisz to złośliwie.Broda to drewniany klocek przyspawany do linii. W dupie mam jego rzekomy i mocno wątpliwy "potencjał", który nic Wiśle nie daje. Loska był do wzięcia za darmo. To akurat dobry bramkarz, zdecydowanie lepszy niż Raton czy Broda. Nie wiem czy on ma taki gigantyczny kontrakt że nas nie było na niego stać, czy po prostu podejście do pozycji bramkarza mamy takie jak do trenera... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Oprócz żartobliwego wpisu leszkapw powyżej nie widzę w całym temacie trzymajacych kciuki za wygranie rywalizacji przez Ratona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Raczej głupota Simeone, który nie potrafiąc znaleźć tego, co twierdzi, że zostało przeze mnie powiedziane (nie może, bo tego nie ma i został wyjaśniony, że żyje w sferze urojeń i fobii) wymyśla nowe idiotyzmy. Argumentacją i hipokryzją wedle Simeone jest teraz wskazanie na prostą sprawę, że Raton bronił w Wiśle o wiele więcej niż Broda, a Broda puścił w swojej karierze mniej bramek niż na przykład nawet Dommarunna czy Ederson, bo grał kilkakrotnie mniej. ![]() Padło to, ponieważ Karcherop powołał się na statystyki puszczonych goli, więc wykazałem, dlaczego operowanie taką statystyką jest bez sensu. Widać na powyższym przykładzie iż nie jest tak, że bramkarz, który ich puścił mniej, bo nie grał, z automatu jest lepszy niż ten, który wpuścił ich więcej, bo grał. Koniec, kropka. Kłóćcie się dalej z tą oczywistością. To jest żałosne. Od dawna dostajesz .......ca na myśl, że może bronić Raton, a nie Broda i tyle. Próbujesz tylko dowartościować mało wartościowego Brodę. A moje zdanie od zawsze w tej sprawie jest takie same: Wisła powinna postarać się o jeszcze lepszego bramkarza niż jeden i drugi.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.02.2024 o godz. 13:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie tędy droga, jeśli poważnie myślimy o budowie silnej drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Raton nie jest słaby umiejętności ma dużo większe niż Broda tylko głowa mu nie dojeżdża. Coś tak jak z Coleyem. Potrafi grać super, aż nagle głupieje i robi rzeczy nie do pomyślenia. Jeżeli ktoś go zmusi albo nauczy utrzymywania koncentracji to Broda na aktualnym poziomie nie ma startu do Ratona. Broda musi popracować nad dynamiką, szybkością nóg, tego mu brakuje dlatego nie wykorzystuje warunków na przedpolu.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
||
Jak Sapała niby mógł ta piłke przyjąć? ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Online |
|
Zresztą Sapała i Sobczak, który w tym meczu zaprezentował pełnię swojej nieudolności, zdają się mieć zaskakująco "dobrą prasę" w obliczu ich postawy na boisku. Dokładnie tak samo jak swego czasu niejaki Biegański. Ciekawy jestem która stajnia za to odpowiada. A to kto tego Sapałę tak inaczej ustawił? Skoro pokazał gdzie chce piłkę i tam ją dostał to czyja wina że był źle ustawiony? Kto mu kazał wbiegać za napastnika? Chłop zamiast biegać jak piłkarz to drobi jak gejsza, jest rozkojarzony, ślamazarny jednym słowem irytujący i w dodatku swoim zachowaniem prowokuje kolegów do ryzykownej gry. Raton dał dupy, ale to Sapała był prowodyrem. Więc winni są obaj.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.02.2024 o godz. 12:35.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Na tę chwilę obaj bramkarze to leszcze, a wy tu od tygodni debatujecie nad wyższością różyczki nad świnką i vice versa.
Ja osobiście wolę, aby z dwóch leszczy grał Polak, bo jakbym chciał kibicować hiszpańskim leszczom, zainteresowałbym się jakimś prowincjonalnym klubem z kurortu w Katalonii, a nie Wisłą Kraków, ale oczywiście każdy ma prawo do swoich zboczeń. Tylko po co o tym dywagować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też bym wolał żeby grał Polak ale na szczęście nie ja decyduję kto powinien stanąć między słupkami tylko trener
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak chcesz oglądać Polaków, to oglądaj sobie Reprezentację a nie piłkę klubową, bo tutaj to Twoje podejście jest dewiacją. Ja przykładowo wolę żeby Wisła nie zbankrutowała tylko po to, żeby dogodzić jakimś oszołomom którzy doznają ekstazy oglądając absolutne dno pilkarskie, byle z polskim paszportem. Niech się Broda, Szywacz czy Młyński "budują" w rezerwach albo na wypożyczeniu, aż się nauczą (co wątpliwe). Sapała i Sobczak zaprezentowali beznadziejną formę we wszystkich sparingach, a promuje się ich na siłę w mediach. Jakby ktoś z zewnątrz obserwował ten cyrk to pewnie by pomyślał że to najlepsi zawodnicy na swoich pozycjach, a nie Carbo czy Rodado. Tylko taki Sobczak zmarnował wszystkie okazje wczoraj, a Rodado strzelił kolejnego gola, Sapała zawalił dwie bramki, a Carbo - uratował przed utratą gola. Ot, detale. @Drozd - chłopki z meczyków akurat tego gola nie zauważyli, bo przeglądali wtedy notatki w niezwykle ważnej kwestii kto miał więcej minut podczas sparingów Także ich opinia nie powinna być w ogóle przytaczana ani brana pod uwagę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2024 o godz. 15:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie darują Ci tego, bo uderzasz w interes takiego Szywacza, Brody czy Młyńskiego i ich menadżerów. Gdyby nie dostawali forów i ulgowego traktowania, musieliby iść w końcu na bezrobocie, a ich promotorzy zapłakaliby się jak Hołownia nad konstytucją. Dla nich najważniejsze, aby grali Polacy, a nie obcokrajowcy, nawet jeśli są od nich lepsi. A tych Polaków trzeba "budować" choćby byli największymi piłkarskimi drewnami. Wyniki Wisły są już drugorzędne. Dla Simeone najważniejsze, by miał Brodę w składzie i jak u Mickiewicza "jakoś to będzie".
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.02.2024 o godz. 15:57.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Wiem że nie zauważyli, ale nie przeszkodziło im to jechać po Ratonie do końca meczu, zupełnie nie dostrzegając, że współwinnym był Sapała i chwalić Sobczaka mimo, że co chwile marnował jakąś okazję. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A potem taki pepe pisze że "wszyscy krakowscy dziennikarze" cośtam i to jest niby argument za czym? Nie wiem czy to menedżerowie, instynkt stadny czy zwykła głupota, pewnie wszystkiego po trochu, ale trochę rozjeżdża się rzeczywistość i to co opisują media. Nawet bardziej niż trochę... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kółeczko wzajemnej adoracji się zamyka
Ja mam gdzieś Brodę, wolę każdego od Ratona bo takiego drugiego elektryka wśród bramkarzy na kontynencie ze świecą szukać. Dla mnie każdy będzie lepszy niż on. Także darujcie sobie te debilizmy o forowaniu Brody. Forowalbym każdego bramkarza w kadrze, ktory nie jest Ratonem. Nawet Rodado na bramce byłby dla mnie lepszym pomysłem... Sarnata z odlboyow bym wolał. Kogokolwiek.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
I tak się ten biznes kręci. Dlatego u nas jak na mecz przyjdzie 20 000 ludzi to jest święto. Bo to od razu widać czy jest gra, walka, chęci czy zaliczanie występu. Czy grają najlepsi, czy skład wyznaczają menagos i dziennikarzyny.
Dlatego taka panika wybuchła kiedy nagle decyzje ma podejmować ktoś z zewnątrz, na podstawie rzeczywistości, a nie wymysłów. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok wolfy pokaz mi drugiego bramkarza na kontynencie, który podczas jednej niepełnej rundy nawalił tyle baboli co Raton i przyznam ci rację. Jeden przykład bramkarza, który coś takiego odwalil i był dalej rozpatrywany w kategorii bramkarskiej jedynki.
Z reguły drugi wiekszy błąd w krótkim odstępie czasu w poważnych klubach oznacza odpoczynek od gry, u nas Raton odwalił 4 takowe w jednym meczu z Odrą i wybiegł w następnym w 1 składzie..... Moze jak za jakies 200min w 1 składzie zawali kolejną bramkę to przejrzysz na oczy. Gorzej jak będzie to oznaczać stratę punktów, bo sparingi to małe piwo. Ja jestem fanem selekcji negatywnej w bramce. Robisz błąd dostajesz zjebę, ponawiasz - czeka Cię ława. Nastepny wchodzi do klatki i dostaje takie same warunki. Ja nie rozpatruje bramkarza pod względem bliżej nieokreślonej aury pewności siebie, umiejętności gry nogami czy subiektywnych odczuć nt poziomu. Dla mnie częstotliwość popełniania dużych błędów jest tutaj kluczowa. Co z tego, że ktoś przez 90% czasu wygląda poważnie, skoro jest elektrykiem i głowa nie dojeżdża na mecze.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.02.2024 o godz. 17:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież wszyscy zgadzamy się że Raton jest słaby. Problem jest inny : Broda jest jeszcze słabszy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To tak jak z kierowcami zawodowymi. Masz gościa który opierdala ci trasę godzinę-dwie szybciej i drugiego wolniejszego, który zamula i czasem przedłuża trasę na nastepny dzień i Ci rozwala grafik. Tylko co z tego, że ten wolniejszy zamula jak ten szybszy już ci dwa samochody skasował na szrot. Ot taka prosta analogia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wg trenera Rude, Broda nie grał w sparingu bo złapał jakiś uraz na treningu.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
No właśnie mi zależy na wynikach i Broda według mnie jest pewniejszą opcją. I mam w dupie czy to będzie Broda czy jakiś wynalazek z wysp Samoa co uczył się bramkarskiego fachu łapiąc ryby gołymi rękoma. Po prostu dla mnie Raton jest leszczem, Broda jest mniejszym leszczem i tyle. Widocznie nie tylko ja uważam że gość jest słaby skoro całą karierę praktycznie przesiedział na ławie. I być może kwestia jest w jego słabej psychice tylko gówno mnie to obchodzi. Niech ją sobie naprawi i wtedy stoi między słupkami. Elektryk z Hiszpańskiej Galicji. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
wolfy napisał(a):
Najbardziej to bym chciał, żeby kompleksiarze doczytywali dwa zdania, które komentują. Moim zdaniem bramkarze są słabi i żaden nie jest lepszy. Nie zrozumiałeś? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Jak Rude postawi na Brodę to też zarzucisz mu że chce promować młodych Polaków i chce aby Wisła zbankrutowała? To akurat pytanie do kolegi @wolfy-iego, który o już w swoim stylu rzuca absurdem nie na temat
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.02.2024 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie zawsze musi grac lepszy zawodnik. Czasem musi grac ten, ktory lepiej wykonuje zadania. Umiejetnosci czasami sa drugorzedne.
Patrz na reprezentacje Anglii za czasow Beckhama. To byl samograj a ugral cale zero. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tylko nie dotyczy to bramkarza. Bo to dość specyficzna pozycja.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz nierówno pod kopułą w kwestii naszych wychowanków i od dawna z każdego leszcza robisz wunderkida którego trzeba promować - nawet kosztem wyników. Co okienko mamy nowe mega talenty typu Warczak czy Szywacz które MUSZĄ DOSTAĆ SZANSĘ. Większość fujar o które robiłeś raban w ostatnich latach jest już poza Wisłą. Większość definitywnie. Nie wygląda żebyś wyciągnął z tego jakiekolwiek wnioski... I tak to się kręci. Jop to żaden trener, tak jak Sobolewski. Ma zerowe doświadczenie i zerowe osiągnięcia w zawodzie. Może kiedyś zrobi karierę, może nie. To na kogo stawiał nie ma żadnego przełożenia na nic, tak jak pomysły Sobolewskiego na stałe fragmenty gry czy taktykę. Także odpuść sobie tanią demagogię. Rzygam już nią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2024 o godz. 15:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Inna sprawa jest taka, że każdy młody potrzebuje trenera. Kogoś kto mu jasno wytłumaczy co ma robić na boisku. Jeżeli tego u nas od lat nie było to trudno mieć do młodych pretensje. Kiedy Hyballa potrafił jasno opisać zadania, młodzi grali tak jak już nigdy później. Teraz może Rude będzie umiał młodzież odblokować. Postawa w sparingach na to wskazuje.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|