|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Będą transmisje ze sparingów na YT Wisly.
vlog z Turcji: https://youtu.be/8NsU_phlnjk?si=Q6YBREMkeH2k-UOr
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.01.2024 o godz. 15:36.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.01.2024 o godz. 12:50.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skład wyjściowy:
Broda - Jaroch, Łasicki, Colley, Junca - Duda, Sapała - Villar, Gogół, Olejarka - Sobczak yalla, yalla, yalla, najmat bayda' (ci co oglądają transmisję to zrozumieją )30' Tokarczyk za Gogóła 35' Raton za Brodę 2 połowa: Raton - Szot, Uryga, Satrustegui, Krzyżanowski - Basha, Carbo - Tokarczyk, Alfaro, Goku - Rodado 73' Stępak za Ratona, Kutwa za Urygę i Fazlagić za Bashę 87' czerwona dla Szota
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.01.2024 o godz. 14:54.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Remis w pierwszym sparingu.
Ktoś wie czemu Baena i Talar nie zagrali? Bo w przypadku Żyro to żadne zaskoczenie że kontuzja. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Szkoda straconych 2 punktów, ale bardziej martwi gra zespołu.
PS. Im gorszej wyniki (a raczej gra) w sparingach tym większe parcie na poważne podejście do wzmocnień zespołu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Skończyło się klepanie piłeczki na treningach i Rude już wie, z jakim składem węgla i papy ma do czynienia.
Nie wiem czemu ale oglądałem pierwszą połowę tego widowiska - po prostu tragedia, jak za najbardziej mrocznych czasów Brzęczka lub Sobolenki. Zero dokładności, zero pomysłu a do tego okrzyki Rude pomieszane z pojękiwaniami sztabu Persów. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To mieli 2 tygodnie nad ogarnięciem taktyki i wszelkich piłkarskich aspektów przez algorytmy i nic to nie dało? Wow
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo że to pierwszy sparing, w pomieszanych składach. Zagrał nawet trzeci bramkarz.
Jeśli następne, z pierwszym składem będą tak wyglądać to możemy zacząć się martwić. Albo nie - ja wiedziałem że raczej nie awansujemy kiedy zostawili Sobolewskiego. Punkty trzeba było ciułać z leszczami i u siebie, a on je masowo tracił. Teraz oczekiwanie że nowy trener będzie wszystko wygrywał żeby przykryć wyniki poprzedniego nieudacznika - jasne ![]() Winny jest jeden - Jarosław Królewski. Na starcie sabotował tą drużynę, a później próbował pokazać że jest najmądrzejszy i trzymał "najlepszego taktyka" mimo żenujących wyników. Próbował pokazać wszystkim że wie i widzi więcej. Wyszło jak zwykle. Jak Rude awansuje to czapki z głów, bo to by znaczyło że jest trenerem spoza naszej półki albo mega farciarzem. Osobiście wątpię.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.01.2024 o godz. 16:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Najlepsze jest to co już nie raz tu pisałem. Nie uda się awansować znowu mamy powtórkę z dwóch sezonów. Zostawić na nowy sezon Rude czy nie? A jak nie będzie po x meczach miejsca 1-2 to zwalniać czy jeszcze nie? Tak to tylko umie wielki wizjoner rządzić. Wisłę to jeszcze ratuje nie tyle honor czy resztki rozsądki Wuja i Sobola, co ludzka psychika, która im zapewne najzwyczajniej w świecie siadła po tym parodiowaniu pracy trenera w Wiśle i się podali do dymisji. Bo gdyby nie te ich ruchy to zapewne byśmy grali już w II lidze. Jaro by ich trzymał do usranej śmierci, a oni jakby nie uciekali to by tak srubowali te swoje wyniki w średnich punktowych na mecz zbliżając się do wyników poniżej 1 pkt/mecz Także Jerry top! A cod o Rude to jeśli tylko mu kilka meczów z początku nie wyjdzie, zacznie się robić strata do miejsc 1-2, albo zaczniemy spadac na miejsca 5-8, to szybko zobaczy jaka tu jest presja. A wtedy sraka w majtkach gwarantowana i byc moze nawet do barazy nie dojedziemy. Takze pewnie jak nie ruszy z kopyta to juz nic nie uratuje jego i tego sezonu. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwszy z czterech sparingów na obozie (piąty w Polsce), a tu płacz o "straconych 2 punktach" czy o tym, że nie będzie awansu.
Czy wam sople przypadkiem na głowy nie pospadały? Zwłaszcza, że na razie powinni bardziej dbać o przygotowanie fizyczne. Jedyne o co można mieć ale to fatalna realizacja transmisji, jak rozumiem przez firmę z Turcji.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.01.2024 o godz. 17:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Pierwszy mecz i to na szczęście sparing - nic złego się jeszcze nie stało.
Za miesiąc zacznie się czas na zamartwianie się albo (oby) radość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Niezmiennie średnio co pół roku jestem zszokowany wysypem lamentu po pierwszym sparingu na obozie przygotowawczym. Tak jakby gra w tym sparingu miała jakiekolwiek znaczenie, po tym jak dostali ostro w d.upę na początku obozu. Pierwszy sparing to zawsze jest dodatkowa jednostka treningowa z ciężkimi nogami i nie ma co na niego zwracać uwagi. Tylko głąby kapuściane wyciągają z niego jakiekolwiek wnioski.
Powiem więcej : Widziałem sezony przygotowawcze z samymi zwycięstwami, a potem bryndzę w lidze. Widziałem sezony przygotowawcze z samymi zwycięstwami, a potem super grę w lidze. Widziałem sezony przygotowawcze z samymi porażkami i remisami, a potem bryndzę w lidzę. Widziałem sezony przygotowawcze z samymi porażkami i remisami, a potem super grę w lidze. Jaki z tego morał? - Nie stawiaj pralki koło lodówki, bo Ci rower zap.ierd.olą. Wymiennie z drugim : - Nie żuj gumy w lesie, bo obijesz sobie kolano. I tyle w temacie obozów przygotowawczych. Pierwsze śliwki robaczywki. Jedziemy dalej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to było wiadomo że będzie biadolenie . Brakuje żeby któryś napisał, że teraz to już 5 pkt straty do Arki jest .Sparing jak sparing, mogliśmy wygrać mogliśmy przegrać ważne że bez kontuzji, bo Persowie nie udawali. No i to nie są ogórki tylko jeden z lepszych Irańskich klubów.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.01.2024 o godz. 18:43.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale z tym cudownym trenerem z Kostaryki o którym Markusik marzył od lat cel jest jeden: wygrać wszystkie mecze na wiosnę.
Wygrać w cuglach pierwszą ligę i wygrać Puchar Polski. Żaden mamy remisik nie wchodzi w grę. Skoro Skorża był zły, Papszun zły, Nawałka też, o reszcie nie wspominając, to od Alberta należy wymagać samych zwycięstw. Każda strata punktów będzie wstydem. Za ten napompowany balonik przez Królewicza i jego klakierów sociosów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przecież tu nie chodzi o wynik tylko o grę.Jest mi ktoś w stanie powiedzieć co w tej naszej grze drgnęło ku lepszemu?
Bo pier.dolenie że to tylko sparing i nie ma co wyciągać z niego daleko idących wniosków to ja już słyszę od kilku sezonów a jakoś dziwnie wnioski wyciągnięte po sparingach pokrywają się z tym co potem widzimy w lidze w wykonaniu naszych orłów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ale smiesznie sie to czyta xD strach pomyslec co bedzie po drugim sparingu. Dobrze ze Rude nie zna polskiego to pewnie nie bedzie mu sie chcialo czytac forumowych ekspertow
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Nie jestem za ani przeciw, dla mnie wyciąganie wniosków po 1 sparingu jest daleko przedwczesne. Ale jak kto chce.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 24.01.2024 o godz. 19:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więcej... https://gazetakrakowska.pl/wisla-gra...ar/c2-18253747 Kluczowe jest to, że są w trakcie sezonu, a nie w trakcie przygotowań. Więc na pytanie z artykułu moim zdaniem odpowiedź jest twierdząca, a nasza postawa w tym meczu zadowalająca. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Oby Raton wygrał rywalizację, na złość niektórym forumowym malkontentom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Na razie widać, że Rude pracuje z nimi nad wychodzeniem spod pressingu.Nie widać póki co za wiele nowego w ofensywie, zobaczymy, co pokażą kolejne mecze i czy ten zespół zostanie jednak jakoś wzmocniony. Obecnie za wcześnie na formułowanie jakichkolwiek głębszych ocen na podstawie zaledwie jednego sparingu. W moim odczuciu zaprezentował się lepiej niż Broda i potwierdził, że jednak potrafi więcej. Oczywiście, że teoretycznie powinien bronić na wiosnę zamiast niego. Jestem bardzo ciekaw czy podobnie będzie uważał Załuska.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.01.2024 o godz. 21:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
leszekpw napisał(a):
Podejrzewam, żę do mnie pijesz ![]() No widzisz, a ja bardzo bym chciał by mi Raton w końcu 'zrobił na złość' i zaczął bronić NA POZIOMIE. Nie mam nic przeciwko temu, żeby bronił jak przestanie odpierdzielać karygodne błędy praktycznie w co drugim ligowym meczu. W przeciwieństwie do tego co myśli Markus, nie przeszkadza mi jego narodowość, tylko jego PIERDOŁOWATOŚĆ. Jak przestanie być pierdołą i turystą, to niech broni - z BOGIEM ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Możesz wytłumaczyć czemu akurat wolisz mu kibicować w starciu z wychowankiem klubu?
Czy nie warto życzyć Brodzie aby wskoczył na wyższy poziom? Żeby stawał się lepszym bramkarzem? Zresztą, jeśli Ratón sobie nie radzi w starciu z Brodą i przegrywał z nim rywalizację końcem jesieni to o czym to świadczy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Tu nie chodzi o żadną narodowość, chodzi o to, by grał ten, kto sumarycznie popełnia mniej błędów oraz jest lepszy. I ten, którego gra będzie kosztowała zespół mniejszą stratę punktów, bo żaden z nich nie jest wybitny. Broda w niczym nie przewyższa Ratona, jest za to na odwrót. Teraz żaden z nich nie będzie pracował z obniżającym ich dyspozycję Łaciakiem, więc jest prawdopodobne, że ta różnica możliwości szybko się uwidoczni na boisku na korzyść Ratona. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym chciał by rywalizacja Raton-Broda była głównym problemem Wisły na wiosnę
![]() Po meczu ciężko coś powiedzieć, choć faktycznie Raton wybronił 100%. Ale Jop posadził Ratona na ławce nie za to, że jest Hiszpanem tylko za sprowokowanie i stratę gola w Niecieczy. Kto powinien bronić na wiosnę? Nie mam pojęcia, niech się tym martwi trener. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|