The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2024, 15:10
paweł napisał(a):Wyświetl post
tytuł idioty roku został właśnie przyznany A mamy dopiero styczeń :d
?

123456789
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.01.2024, 16:38
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Wiemy, rozumiemy, należy opierać się na Junce, który ostatni dobry mecz zagrał wiele miesięcy temu i od tego czasu ani razu nie dojechał, a nie na Szocie, który dobre mecze przeplata złymi. To ma sens.
Czytaj ze zrozumieniem.Kolega nie chce opierać się na "SZOSIE" a ty już się pultasz
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 19.01.2024, 17:09
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
?

123456789
Arkadiuszu Arkadiuszu ja Ciebie proszę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.01.2024, 17:30
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Co do kadry to trzeba wierzyć, że Junca się ogarnie, bo opierać się na Szosie, który zagra fajnie dwa mecze by w trzech nie dojechać to wiecie, rozumiecie.

Osoba Fazlagicia zaskakuje, ciekawe czy to będzie prawdziwą szansa dla niego czy tylko formalność by nie iść do FIFA, UEFA, PZPN, NBA, NFL itd.

Brakuje jednego na skrzydło do rotacji, Starzyńskiego nie chcieliśmy z powrotem czy nie możemy.

Zdrowy Żyro i grający z przodu może nam się przydać.
No właśnie też nie wiem co ze Starzyńskim? Niepotrzebny, nie możemy go wyciągnąć z powrotem?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.01.2024, 14:34
Będą transmisje ze sparingów na YT Wisly.

vlog z Turcji: https://youtu.be/8NsU_phlnjk?si=Q6YBREMkeH2k-UOr
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.01.2024 o godz. 15:36.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.01.2024, 14:55
Pierwszy sparing jutro (środa) o 13.
Link:
https://www.youtube.com/live/kHdT9IL...Zg_jCQzcq20A1S
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.01.2024 o godz. 12:50.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.01.2024, 13:11
Skład wyjściowy:
Broda - Jaroch, Łasicki, Colley, Junca - Duda, Sapała - Villar, Gogół, Olejarka - Sobczak

yalla, yalla, yalla, najmat bayda' (ci co oglądają transmisję to zrozumieją )

30' Tokarczyk za Gogóła
35' Raton za Brodę

2 połowa:
Raton - Szot, Uryga, Satrustegui, Krzyżanowski - Basha, Carbo - Tokarczyk, Alfaro, Goku - Rodado

73' Stępak za Ratona, Kutwa za Urygę i Fazlagić za Bashę
87' czerwona dla Szota
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.01.2024 o godz. 14:54.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.01.2024, 14:58
Remis w pierwszym sparingu.
Ktoś wie czemu Baena i Talar nie zagrali? Bo w przypadku Żyro to żadne zaskoczenie że kontuzja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.01.2024, 14:59
Szkoda straconych 2 punktów, ale bardziej martwi gra zespołu.

PS. Im gorszej wyniki (a raczej gra) w sparingach tym większe parcie na poważne podejście do wzmocnień zespołu.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.01.2024, 15:44
Skończyło się klepanie piłeczki na treningach i Rude już wie, z jakim składem węgla i papy ma do czynienia.
Nie wiem czemu ale oglądałem pierwszą połowę tego widowiska - po prostu tragedia, jak za najbardziej mrocznych czasów Brzęczka lub Sobolenki.
Zero dokładności, zero pomysłu a do tego okrzyki Rude pomieszane z pojękiwaniami sztabu Persów.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.01.2024, 16:07
To mieli 2 tygodnie nad ogarnięciem taktyki i wszelkich piłkarskich aspektów przez algorytmy i nic to nie dało? Wow
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.01.2024, 16:18
Wiadomo że to pierwszy sparing, w pomieszanych składach. Zagrał nawet trzeci bramkarz.
Jeśli następne, z pierwszym składem będą tak wyglądać to możemy zacząć się martwić.

Albo nie - ja wiedziałem że raczej nie awansujemy kiedy zostawili Sobolewskiego. Punkty trzeba było ciułać z leszczami i u siebie, a on je masowo tracił. Teraz oczekiwanie że nowy trener będzie wszystko wygrywał żeby przykryć wyniki poprzedniego nieudacznika - jasne

Winny jest jeden - Jarosław Królewski. Na starcie sabotował tą drużynę, a później próbował pokazać że jest najmądrzejszy i trzymał "najlepszego taktyka" mimo żenujących wyników. Próbował pokazać wszystkim że wie i widzi więcej. Wyszło jak zwykle.

Jak Rude awansuje to czapki z głów, bo to by znaczyło że jest trenerem spoza naszej półki albo mega farciarzem. Osobiście wątpię.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.01.2024 o godz. 16:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.01.2024, 17:05
Cytat:
Albo nie - ja wiedziałem że raczej nie awansujemy kiedy zostawili Sobolewskiego. Punkty trzeba było ciułać z leszczami i u siebie, a on je masowo tracił. Teraz oczekiwanie że nowy trener będzie wszystko wygrywał żeby przykryć wyniki poprzedniego nieudacznika - jasne
To też nie jest do końca tak, ze Rude musi tu jakiegoś cudu dokonać. Oczywiście mamy większość wyjazdów w tej rundzie, tylko 15 meczów zostało ale ta strata do miejsca 2 nie jest ogromna. Z drugiej strony właśnie ot o chodzi, ze wyjazdów dużo, że trener nowy itd także może walka o drugie miejsce nie jest bardzo realna ale zajęcie miejsca w 6 i awans przez baraże to już powinien być obowiązek - inaczej bez sensu była zmiana trenera.

Najlepsze jest to co już nie raz tu pisałem. Nie uda się awansować znowu mamy powtórkę z dwóch sezonów. Zostawić na nowy sezon Rude czy nie? A jak nie będzie po x meczach miejsca 1-2 to zwalniać czy jeszcze nie?

Tak to tylko umie wielki wizjoner rządzić.

Wisłę to jeszcze ratuje nie tyle honor czy resztki rozsądki Wuja i Sobola, co ludzka psychika, która im zapewne najzwyczajniej w świecie siadła po tym parodiowaniu pracy trenera w Wiśle i się podali do dymisji. Bo gdyby nie te ich ruchy to zapewne byśmy grali już w II lidze. Jaro by ich trzymał do usranej śmierci, a oni jakby nie uciekali to by tak srubowali te swoje wyniki w średnich punktowych na mecz zbliżając się do wyników poniżej 1 pkt/mecz

Także Jerry top!

A cod o Rude to jeśli tylko mu kilka meczów z początku nie wyjdzie, zacznie się robić strata do miejsc 1-2, albo zaczniemy spadac na miejsca 5-8, to szybko zobaczy jaka tu jest presja. A wtedy sraka w majtkach gwarantowana i byc moze nawet do barazy nie dojedziemy. Takze pewnie jak nie ruszy z kopyta to juz nic nie uratuje jego i tego sezonu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.01.2024, 17:39
Pierwszy z czterech sparingów na obozie (piąty w Polsce), a tu płacz o "straconych 2 punktach" czy o tym, że nie będzie awansu.
Czy wam sople przypadkiem na głowy nie pospadały? Zwłaszcza, że na razie powinni bardziej dbać o przygotowanie fizyczne.

Jedyne o co można mieć ale to fatalna realizacja transmisji, jak rozumiem przez firmę z Turcji.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.01.2024 o godz. 17:41.

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.01.2024, 17:40
Pierwszy mecz i to na szczęście sparing - nic złego się jeszcze nie stało.
Za miesiąc zacznie się czas na zamartwianie się albo (oby) radość.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.01.2024, 17:47
Niezmiennie średnio co pół roku jestem zszokowany wysypem lamentu po pierwszym sparingu na obozie przygotowawczym. Tak jakby gra w tym sparingu miała jakiekolwiek znaczenie, po tym jak dostali ostro w d.upę na początku obozu. Pierwszy sparing to zawsze jest dodatkowa jednostka treningowa z ciężkimi nogami i nie ma co na niego zwracać uwagi. Tylko głąby kapuściane wyciągają z niego jakiekolwiek wnioski.

Powiem więcej :
Widziałem sezony przygotowawcze z samymi zwycięstwami, a potem bryndzę w lidze.
Widziałem sezony przygotowawcze z samymi zwycięstwami, a potem super grę w lidze.
Widziałem sezony przygotowawcze z samymi porażkami i remisami, a potem bryndzę w lidzę.
Widziałem sezony przygotowawcze z samymi porażkami i remisami, a potem super grę w lidze.

Jaki z tego morał?
- Nie stawiaj pralki koło lodówki, bo Ci rower zap.ierd.olą.
Wymiennie z drugim :
- Nie żuj gumy w lesie, bo obijesz sobie kolano.

I tyle w temacie obozów przygotowawczych.

Pierwsze śliwki robaczywki.

Jedziemy dalej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.01.2024, 18:34
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy z czterech sparingów na obozie (piąty w Polsce), a tu płacz o "straconych 2 punktach" czy o tym, że nie będzie awansu.
Czy wam sople przypadkiem na głowy nie pospadały? Zwłaszcza, że na razie powinni bardziej dbać o przygotowanie fizyczne.

Jedyne o co można mieć ale to fatalna realizacja transmisji, jak rozumiem przez firmę z Turcji.
Plus mecz rozgrywany na kartoflisku, sędzia wyraźnie nadpobudliwy w jedną stronę.

Ale to było wiadomo że będzie biadolenie . Brakuje żeby któryś napisał, że teraz to już 5 pkt straty do Arki jest .

Sparing jak sparing, mogliśmy wygrać mogliśmy przegrać ważne że bez kontuzji, bo Persowie nie udawali.

No i to nie są ogórki tylko jeden z lepszych Irańskich klubów.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.01.2024 o godz. 18:43.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 24.01.2024, 18:35
Ale z tym cudownym trenerem z Kostaryki o którym Markusik marzył od lat cel jest jeden: wygrać wszystkie mecze na wiosnę.

Wygrać w cuglach pierwszą ligę i wygrać Puchar Polski.

Żaden mamy remisik nie wchodzi w grę.

Skoro Skorża był zły, Papszun zły, Nawałka też, o reszcie nie wspominając, to od Alberta należy wymagać samych zwycięstw.

Każda strata punktów będzie wstydem.

Za ten napompowany balonik przez Królewicza i jego klakierów sociosów.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.01.2024, 18:39
Przecież tu nie chodzi o wynik tylko o grę.Jest mi ktoś w stanie powiedzieć co w tej naszej grze drgnęło ku lepszemu?
Bo pier.dolenie że to tylko sparing i nie ma co wyciągać z niego daleko idących wniosków to ja już słyszę od kilku sezonów a jakoś dziwnie wnioski wyciągnięte po sparingach pokrywają się z tym co potem widzimy w lidze w wykonaniu naszych orłów.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.01.2024, 18:55
Ale smiesznie sie to czyta xD strach pomyslec co bedzie po drugim sparingu. Dobrze ze Rude nie zna polskiego to pewnie nie bedzie mu sie chcialo czytac forumowych ekspertow
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.01.2024, 19:02
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Przecież tu nie chodzi o wynik tylko o grę.Jest mi ktoś w stanie powiedzieć co w tej naszej grze drgnęło ku lepszemu?
Bo pier.dolenie że to tylko sparing i nie ma co wyciągać z niego daleko idących wniosków to ja już słyszę od kilku sezonów a jakoś dziwnie wnioski wyciągnięte po sparingach pokrywają się z tym co potem widzimy w lidze w wykonaniu naszych orłów.
Po pierwsze ciężko było coś zobaczyć bo poziom transmisji był dramatyczny, po drugie graliśmy na pastwisku dziurawym tak że gra z pierwszej piłki była niemożliwa, po trzecie przeciwnikiem był niezły personalnie zespół w środku sezonu, a nie w trakcie przygotowań. Mimo to byliśmy raczej stroną dominującą z kilkoma okazjami do strzelenia bramki, stracić też mogliśmy choćby po podaniu do przeciwnika we własnym polu karnym. Raton wybronił sytuację 200%. Reasumując moim zdaniem wyglądało to nieźle jak na etap przygotowań.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.01.2024, 19:14
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Ale z tym cudownym trenerem z Kostaryki o którym Markusik marzył od lat cel jest jeden: wygrać wszystkie mecze na wiosnę.

Wygrać w cuglach pierwszą ligę i wygrać Puchar Polski.

Żaden mamy remisik nie wchodzi w grę.

Skoro Skorża był zły, Papszun zły, Nawałka też, o reszcie nie wspominając, to od Alberta należy wymagać samych zwycięstw.

Każda strata punktów będzie wstydem.

Za ten napompowany balonik przez Królewicza i jego klakierów sociosów.
Jaki Skorża, jaki Papszun, skąd pomysł, że chciałoby im się choćby odebrać telefon od JK nie mówiąc o czymkolwiek więcej?
Nie jestem za ani przeciw, dla mnie wyciąganie wniosków po 1 sparingu jest daleko przedwczesne. Ale jak kto chce.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 24.01.2024 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 24.01.2024, 19:57
Drozd napisał(a):Wyświetl post
No i to nie są ogórki tylko jeden z lepszych Irańskich klubów.
Że jak? Aż drugi raz sprawdziłem.

Goście są na półmetku ligi na 15 miejscu na 16 drużyn. 10 punktów w 15 meczach. Jeden z lepszych klubów… Może w „zapieprzaniu” bo w piłkę nożną nie bardzo.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.01.2024, 20:21
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Że jak? Aż drugi raz sprawdziłem.

Goście są na półmetku ligi na 15 miejscu na 16 drużyn. 10 punktów w 15 meczach. Jeden z lepszych klubów… Może w „zapieprzaniu” bo w piłkę nożną nie bardzo.
Ale w zeszłym roku zdobyli puchar Iranu, grają w azjatyckiej lidze mistrzów, a w kadrze mają 9 reprezentantów Iranu w kategoriach od u-18 do u-23. Poza tym są klubem z tradycjami jednym z najstarszych w Iranie.

Więcej...

https://gazetakrakowska.pl/wisla-gra...ar/c2-18253747

Kluczowe jest to, że są w trakcie sezonu, a nie w trakcie przygotowań. Więc na pytanie z artykułu moim zdaniem odpowiedź jest twierdząca, a nasza postawa w tym meczu zadowalająca.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.01.2024, 20:42
Oby Raton wygrał rywalizację, na złość niektórym forumowym malkontentom.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.01.2024, 21:08
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Jaki Skorża, jaki Papszun, skąd pomysł, że chciałoby im się choćby odebrać telefon od JK nie mówiąc o czymkolwiek więcej?
Nie jestem za ani przeciw, dla mnie wyciąganie wniosków po 1 sparingu jest daleko przedwczesne. Ale jak kto chce.
Mam dobrą radę: nigdy nie słuchaj tego, co pisze Koalik, bo to zawsze stek bzdur, kłamstw i manipulacji, tak jak stwierdzenie o wygraniu przez Wisłę wszystkich meczów na wiosnę. Rojeń chorego umysłu nie należy komentować, choćby tylko dla osobistej higieny.

Na razie widać, że Rude pracuje z nimi nad wychodzeniem spod pressingu.Nie widać póki co za wiele nowego w ofensywie, zobaczymy, co pokażą kolejne mecze i czy ten zespół zostanie jednak jakoś wzmocniony. Obecnie za wcześnie na formułowanie jakichkolwiek głębszych ocen na podstawie zaledwie jednego sparingu.

leszekpw napisał(a):Wyświetl post
W moim odczuciu zaprezentował się lepiej niż Broda i potwierdził, że jednak potrafi więcej. Oczywiście, że teoretycznie powinien bronić na wiosnę zamiast niego. Jestem bardzo ciekaw czy podobnie będzie uważał Załuska.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.01.2024 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.01.2024, 21:16
leszekpw napisał(a):

Podejrzewam, żę do mnie pijesz

No widzisz, a ja bardzo bym chciał by mi Raton w końcu 'zrobił na złość' i zaczął bronić NA POZIOMIE.

Nie mam nic przeciwko temu, żeby bronił jak przestanie odpierdzielać karygodne błędy praktycznie w co drugim ligowym meczu. W przeciwieństwie do tego co myśli Markus, nie przeszkadza mi jego narodowość, tylko jego PIERDOŁOWATOŚĆ.

Jak przestanie być pierdołą i turystą, to niech broni - z BOGIEM !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.01.2024, 21:18
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Możesz wytłumaczyć czemu akurat wolisz mu kibicować w starciu z wychowankiem klubu?

Czy nie warto życzyć Brodzie aby wskoczył na wyższy poziom? Żeby stawał się lepszym bramkarzem?

Zresztą, jeśli Ratón sobie nie radzi w starciu z Brodą i przegrywał z nim rywalizację końcem jesieni to o czym to świadczy?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.01.2024, 21:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Możesz wytłumaczyć czemu akurat wolisz mu kibicować w starciu z wychowankiem klubu?
Dlaczego mamy kibicować wystawianiu bramkarza słabszego zamiast lepszego tylko dlatego, że jest wychowankiem klubu?

Tu nie chodzi o żadną narodowość, chodzi o to, by grał ten, kto sumarycznie popełnia mniej błędów oraz jest lepszy. I ten, którego gra będzie kosztowała zespół mniejszą stratę punktów, bo żaden z nich nie jest wybitny.

Broda w niczym nie przewyższa Ratona, jest za to na odwrót. Teraz żaden z nich nie będzie pracował z obniżającym ich dyspozycję Łaciakiem, więc jest prawdopodobne, że ta różnica możliwości szybko się uwidoczni na boisku na korzyść Ratona.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.01.2024, 21:35
Ja bym chciał by rywalizacja Raton-Broda była głównym problemem Wisły na wiosnę
Po meczu ciężko coś powiedzieć, choć faktycznie Raton wybronił 100%.
Ale Jop posadził Ratona na ławce nie za to, że jest Hiszpanem tylko za sprowokowanie i stratę gola w Niecieczy.
Kto powinien bronić na wiosnę? Nie mam pojęcia, niech się tym martwi trener.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów