|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...z-honduraninem
Przedłużenie Jarocha i Talara oceniam na plus, co do Łasickiego myślę, że nie będzie chciał być rezerwowym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na pierwszym miejscu przydałaby mu się inny klub, a nam nowy bramkarz.
Apropo plotki Koźmińskiego: Każdy z tych 3 piłkarzy pewnie przydałby się na ławke w ekstraklasie, ale realnie brak tylko Jarocha byłby odczuwalny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Łasicki grał w Napoli ?!?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Całe 12 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co do wzmocnień to zdecydowanie bramka.
Mam dość tracenia co chwilę punktów ze względu na niekompetencję między słupkami. Reszta pozycji wydaje się być dobrze, równomiernie obstawiona. Dlatego też poza transferem bramkarza, nie siliłbym się na jakieś wielkie wzmocnienia, chyba, że trafiłby się ktoś kto zdecydowanie przerasta naszych obecnych piłkarzy umiejętnościami. Transfer bramkarza to priorytet, mamy do wyboru pomiędzy turystą, a dwoma dzieciakami. Taki wybór to żaden wybór. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z Lecha Poznań będzie chciał odejść Ksawery Kukułka .Lewy obrońca. chłopak od nas z Nowej Soli. nie znalazł wspólnego języka z trenerem Rumakiem. Jako konkurencja dla Junci i Krzyżanowskiego jak znalazł.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
3 nominalnych lewych obrońców w kadrze (a dodatkowo Szot,Eneko, i Wiśniewski którzy tam też grali) to jak na 1 ligowa Wiśle chyba jednak zbyt dużo.
Kadra Wisły jest tak opasła ilościowo, że chyba tylko jakis jeden gracz do ofensywy mógłby być sprowadzony bez konieczności zluzowania kadry z innych kontraktów. A i to jest więcej niż konieczne. Marzy mi się sytuacja jak jeszcze do niedawna w Rakowie, gdy płynnie wymieniano jednostki gorsze na lepsze, bez specjalnej rewolucji w systemie gry i bez żadnych spadków jakości. Pomijając oczywiście ich letnie okno i działań Szwargi, bo w pewnych kwestiach tam poszli o krok za daleko.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 15.01.2024 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W ogóle dziwi mnie to, że chcą przedłużyć kontrakt temu fajtłapie Łasickiemu, przecież to poziom najwyżej na powiedzmy lidera 3 ligi... kompletnie niezrozumiała decyzja, bo myślałem że będziemy się pozbywać przeciętniaków.
Do skutecznej walki o awans potrzebujemy kogoś na zmianę na skrzydło, bo jak wypadnie Villar i Alfaro to leżymy, no i potrzebujemy kozaka na bramkę, bo nazywanie tych parodystów którymi obecnie dysponujemy bramkarzami to obraza dla tego 'zawodu'. ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Biegański podobno jedzie za ocean. Wszystkiego dobrego życzę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobrze.
Skoro znika jeden z bramkarzy to oznacza, że kogoś zatrudnimy. Miejmy nadzieję, że kompetentnego. A co do Mikołaja to on jeszcze prędzej czy później wypłynie. Widać, że chłopak jest ambitny i grzanie ławy go nie interesuje. Dlatego nie ufam bramkarzom co większość kariery grzali ławy. To, że grzali ławę to był ich wybór. Proszę o bramkarza, który jest podstawowym zawodnikiem swojego obecnego zespołu i jest pierwszym bramkarzem przynajmniej 2-3 lata tam gdzie gra. Może byc z 2 ligi polskiej, naprawdę. Byle nie kolejny ex-ławkowicz.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.01.2024 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
https://sport.tvp.pl/75449232/nowy-t...-puchar-polski
Mateusz Miga napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I bardzo dobrze
Odchodzi od nas 3 bramkarz, jeden z ostatnich na ekstraklasowym kontrakcie. Obie strony skorzystają na jego odejściu. Mam tylko wątpliwości czy warto inwestować w kolejnego bramkarza nr 3. Najlepiej byloby znaleźć wartościowego numer 1 albo nie ściągać nikogo ma ten moment. Tym bardziej że ciężko kogoś sensownego znaleźć zima. To tylko 16 spotkań.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.01.2024 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Oczywiście, dobrze byłoby mieć wreszcie porządnego bramkarza, pytanie czy nas na takiego stać. Może mieć nawet 38 lat, byle dobrze bronił przez te 16 kluczowych dla naszej przyszłości spotkań, dawał spokój reszcie obrony i miał silny charakter. U nas pozycja bramkarza to od lat tragifarsa, albo beznadziejny emeryt albo beznadziejny młody. Chciałbym zobaczyć kogoś kto będzie miał równą formę, może być bez genialnych obron, ale też bez niewymuszonych strat. Ale fakt, kolejny wynalazek jest nam zbędny, zwłaszcza jakiś kolejny szemrany "talent". Prawdziwe talenty to trafiają do Legii Warszawa, do nas tylko trzeciego sortu fujary z jakimiś poważnymi brakami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.01.2024 o godz. 02:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak mówiłem.
Niech to będzie gość, który gra na poziomie 1-2 ligi od paru lat regularnie i jest ceniony w swoim obecnym klubie. Nie facet co ma znane nazwisko za wysiadywanie ławki lub gdzieś ją wysiadywał w jakimś lepszym niż nasz klubie. Nie dzieciak, nie emeryt po przejściach. Nie gość po kontuzji. Nie kot w worku z zagranicy. Zwykły ligowy bramkarz - nie obchodzi mnie czy z jakiegoś Chrobrego, Polonii Warszawa czy innej Chojniczanki. Mamy scoutów od czegoś, niech sprawdzą kto na tle naszych lig broni równo i nie jest zbyt znany. Nie powinno być trudno znaleźć gościa, który gra regularnie i nie ma tendencji do wrzucania sobie piłki do bramki co któryś mecz. Wątpię, żeby to był aż taki straszny wydatek, że miałoby nas nie stać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.01.2024 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Biegański musi zrobić miejsce dla kolejnego Hiszpana.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby Biegański robił miejsce dla kolejnego Hiszpana takiego jak Carbo. byłaby to wspaniała wiadomość dla Wisły.
Niestety, nie słyszymy, by zespół miał być w jakiś sposób wzmocniony podczas tego okienka. Uważam to za błąd. Nie mamy drużyny kompletnej i bez słabszych punktów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja tam liczę na trenera który został wybrany do naszej taktyki i naszego profilu zawodników. Dobrze gdyby jeszcze doszedł jakiś ofensywy pomocnik lub napastnik do pierwszego składu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Może już naprawdę doszliśmy do ściany finansowej i AI albo żona powiedziała JK że już go nie stać na kolejne 300-400 tys rocznie x iluś nowych kopaczy.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 20.01.2024 o godz. 07:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Finanse to jedno i na pewno lepiej zejść z pensji, bo skoro mieliśmy 3 bramkarzy w tym powiedzmy Broda i Raton na jednym poziomie i zaraz za nimi ale jednak niżej Biegański. A tak na prawdę żaden do gry się nie nadaje, to bez sensu było trzymać 3 jednocześnie. Przecież na tej pozycji nawet 2 to o jednego za dużo i na pewno nikomu miło na ławie nie jest siedzieć. A tym bardziej bramkarzowi nr 3, który w głowie ma "przecież ja ....a nigdy się nie dobiję do tego 1 składu" więc co za pożytek z takiego człowieka? Jedynie kwasów może narobić.
Bo bramkarz nr 2 to jeszcze sobie może myśleć, że wskoczy do bramki jak nr 1 kontuzje złapie albo jakąś gorszą formę itp. No ale jeśli nie planujemy wzmocnień to raczej ta ściana już jest i już zapobiegawczo "tniemy" koszty (tniemy tzn. nie zwiększamy póki co). Bo nie oszukujmy się, gdyby była możliwość sprowadzić 1-2 kozaków, to na pewno by się dla nich miejsce znalazło na boisku. I na pewno by pomogli bardzo, przyczyniając się do zdobywania punktów. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Ja liczę, że jednak przynajmniej jeden jakościowy transfer in będzie, nawet jeśli to miałby być bramkarz.
Wydaje mi się, że to nawet psychologicznie na drużynę mogłoby pozytywnie wpłynąć, że poza nowym trenerem jest w drużynie jakaś nowa krew, która daje poczucie że jesteśmy mocniejsi niż jesienią.
Argumentum ad żonum doktora granata tez mnie przekonuje ![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 20.01.2024 o godz. 09:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Jako, że większość meczów gramy przeciw drużynom, które bronią się w 11 w polu karnym to jednak przydałby się wysoki napastnik. Dziwi mnie, że takiego nie ma i klub nie widzi, że 99% wrzutek wybijają obrońcy przeciwnika.
Ktoś taki powinien przyjść nawet na ławkę jako po prostu opcja kiedy mecz wymaga zmiany sposobu gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A ja uważam, że jeszcze będziemy kiedyś żałowali, że wypuściliśmy Biegańskiego.
Jego słabsze ostatnio występy w rezerwach były, moim zdaniem, spowodowane tym, że odstawiono go na boczny tor z jakichś powodów (być może nawet leżących po jego stronie - chęć wyrwania się z klubu, gdzie na niego nie stawiają). Wiem jednak, że większość tego forum uważa go za słabego bramkarza, a i ja zdaję sobie sprawę z jego niedostatków, więc tylko wyrażam swoją opinię. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co innego jak masz zawodnika który po prostu potrafi grać dobrze głową. Brożek był wzrostu Sobczaka czy Rodado a 1/4 swoich bramek strzelił głową. Miał świetny instynkt strzelecki. Z kolei do SFG i tak możesz wysłać ŚO, którzy tam wzrostem mogą zrobić robotę. Jakbyśmy mieli w tym oknie zrobić jeden transfer to o.wiele bardziej wolałbym kogoś na 10, kto potrafi dobrze grać w piłkę i mieć ten błysk jak kilku poprzedników na tej pozycji, Fernandeza, Imaza czy z dawnych lat Stillicia. Kogoś kto zdecydowanie może zrobić różnice ma boisku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
A tak poważnie to wszystkie drużyny zostawiają nam boki wolne bo gramy tym atakiem pozycyjnym i co chwila tracimy piłkę bo ktoś nam ją dziabnie albo przetnie podanie. Brak wysokiego zawodnika w przodzie pozwala trenerowi przeciwników przeczytać plan meczu Wisły zanim trener Wisły ogłosi skład. Żeby nas przeczytać wystarczy spojrzeć na kadrę w Transfermarkt. Gdyby był wysoki napastnik to silą rzeczy musiałby bronić również boków i zwiększenie przestrzeni między zawodnikami broniącymi co dałoby więcej miejsca na grę kombinacyjną w środku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
My mamy całkowicie inaczej zbudowaną drużynę więc należy znaleźć inny sposób niż dojście skrzydłem i wykop w tłum. Przy okazji, Wisła dogadała się z Łasickim i Jarochem https://www.goal.pl/1-liga/kiko-rami...-wisle-krakow/ ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Tylko że Hoeneness pozyskiwał Kaneâa, Lewandowskiego, Mandzukica, Lukę Toniego, Tristana, Elbera, Pizarro.. nie chce mi się więcej wymyślać, którzy potrafią (-ili) poza tym grać w piłkę, a my to nie wiem czy jesteśmy w stanie znaleźć tego typu gracza powyżej poziomu Ondraska, który moim zdaniem w piłkę grać nie umiał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Chodzi o ściągnięcie w miarę ogarniętego chłopa, który wejdzie w 65 minucie i da dodatkową opcję rozegrania w ataku. Tylko przykładowo taki ktoś w typie Brown Forbes’a. Duży, silny, za słaby na mocne drużyny ale w sam raz 1 ligę bo nie wymagający finansowo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Absolutnie nie twierdzę, że Wisła ma się przestawić na taktykę “siłą razy ramię”. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|