|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale jedno trzeba przyznać - po pięciu latach burdelu Jarek ma jeszcze chęci atakować zamiast przepraszać za obecną sytuację.
Szkoda, że nie był taki mądry, gdy trwał sezon spadkowy (zresztą wcześniejsze też) lub zeszły w pierwszej lidze. Jarek chce być kimś w stylu Boga, Stwórcy, a jest po tych pięciu latach Vanną Ly. Tylko Vanna był teoretyczny, a Jarek praktyczny. Sytuacja finansowa coraz gorsza, sytuacja sportowa od pięciu lat dramat - najgorsza w historii. Na tym forum jeszcze opozycja ma resztki głosów przeciwko, bo na forum odnowionych jest jak w Rosji Putina albo jak w TVPiS za poprzednich rządów z Danutą Holecką, bokserem Michałem Adamczykiem, Miłoszem Kłeczkiem i resztą tego tatałajstwa pisowskiego - 100% na tak. Zero sprzeciwu. Jarek, gdzie te inwestycje Pinokia Morawieckiego?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.01.2024 o godz. 00:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Po tym jak przeczytałem tego jego twitta już całkowicie zwątpiłem.. Ludzie, każdy jeden dzień, w którym to zapewne ponadprzeciętnie inteligentne, ale zakompleksione i całkowicie skrzywione psychicznie duże dziecko BAWI SIĘ NASZYM KLUBEM, jest dniem, który...
...no właśnie nie dniem, który nas przybliża do jakiejś przepaści, tylko dniem zmarnowanej szansy na to by WIELKI KLUB WRÓCIŁ TAM GDZIE JEGO MIEJSCE. A kolejne lata tej zabawy mogą nas bardzo drogo kosztować. Nic nie jest dane raz na zawsze. Cieszmy się, że niewłaściwa strona Błon upada, ale nigdy nie jest powiedziane, że nie skorzysta z okazji ktoś inny. Pomijając już, że naszą ambicją nie jest (a raczej nei powinna być) sama tylko dominacja w mieście czy regionie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Zaprzeczam. Nie mam X.
Komuś żyłka pękła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Fakty są jednak takie, że w ciągu tych pięciu lat spadliśmy z ligi, zrobiliśmy z siebie pośmiewisko kilkukrotnie i prawdopodobnie powiększyliśmy zobowiązania względem punktu startowego.
Także Panie Jarosławie Królewski, który zamierzasz odwiedzić to forum. Byliśmy przed Panem, jesteśmy i będziemy po Panu. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Niech odwiedza, na x jest bardzo dużo hałasu, tu mam nadzieję, będzie można (?) porozmawiać bardziej rzeczowo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak jak pisalem wcześniej. Z grzecznego, binarnego, ułożonego chłopca kiedy jeszcze było trio, gdy już wszystkich wykiwał, zagrał swoją grę i przejął klub, stał się pyskaty, chamski i wszechwiedzący - a my nadal w I lidze i z większymi długami, co mu nie przeszkadza jechać po kibicach, Bonkach, dziennikarzach i innych Listkiewiczach.
Ciekawa przemiana ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Więc na żadną rzeczową dyskusję bym nie liczył.To będą jakieś wrzutki ala Koalik i ucieczka za winkiel.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Tego naszego asa to już mocno popier.doliło "czyli sponsoruje możliwości pisania przez was głupot."
Ku.wa muszę się z nim spotkać i mu podziękować. Ja pierd.ole szok, że ktoś jeszcze stoi za tym pajacem i mu przyklaskuje jaki jest genialni i świetny. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dokladnie tak bedzie. Ewnetualnie bedzie wchodzic w dyskusje z forumowymi pajacami wiedzac z gory, ze spokojnie da sobie rade. Na merytoryczne, trudne pytania pewnie nie odpowie, podobnie jak na X czy fb.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Prawda jest taka, że forum by padło bo komu by się chciało tworzyć nowe profile, a tak to zostało bezboleśnie przeniesione więc komuś podziękować wypada. Nikt nie twierdzi, że jest genialny czy świetny, ale jest dużo lepszy samodzielnie niż był za plecami Kubusia. Ruchy następujące w klubie też są dużo lepsze niż za rządów rodzinki z Truskolasów. Dzięki zatrudnieniu Kiko mamy teraz skład dużo silniejszy niż reszta buraczanej pierwszej ligi. Czyja to zasługa? No Królewskiego. Dzięki zatrzymaniu Sobolewskiego po kompromitacji z Sosnowcem i Puszczą mamy skład, ale nie mamy drużyny. Czyja to wina? No Królewskiego. Teraz mamy kolejny etap, zbudowanie z najsilniejszego składu, najsilniejszej drużyny. Czyli nauczenie poszczególnych zawodników jak współpracować na boisku. Królewski powierzył to zadanie trenerowi, który jak to robić uczył innych trenerów. Można więc założyć, że w teorii wie jak to zrobić. Czy praktyka to potwierdzi, czy jego zatrudnienie będzie zasługą czy winą Królewskiego to się dopiero okaże. Biadolenie i przysrywanie się do Królewskiego już dzisiaj na zapas, bo jak Rudemu wyjdzie to przecież nie będzie jego, ani Królewskiego zasługa tylko mocnego składu to Himalaje manipulacji i hipokryzji. Osobną sprawą są algorytmy. Jest to temat modny i fakt, że Królewski chce z Wisły zrobić, czy faktycznie czy bardziej medialnie, klub nowoczesnych technologii w różnych aspektach to dla Wisły bardzo dobrze. Bo to może na nas zwrócić uwagę środowisk dla których obecne długi Wisły to jałmużna dla bezdomnego.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.01.2024 o godz. 12:22.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
https://twitter.com/StrefaR22 jeśli tak, Królewski je "uratował", w sensie zgłosił roszczenia do domeny która korzystała z zapewne zarejestrowanej nazwy Wisły, w związku z czym ktoś tam sobie o nim przypomniał i je przeniósł (równie dobrze mógł wyjąć z niego wtyczkę), dlatego nie wiem za co mu dziękować chyba za to że jak spadliśmy to skoczył tutaj ruch do dawno niewidzianych poziomów, w dodatku siłą rzeczy jest tutaj wyższy poziom niż na X gdzie masz cały przekrój fandomu i dlatego zawsze będzie tam więcej ludzi, których JK niezmiennie kupuje swoją bajerą
Ostatnio edytowane przez Watts : 13.01.2024 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrodziej spod Gorlic.Ciekawe co jest więcej warte?Serwer obecnego forum czy domena wislakrakow.com?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jasne że domena, ja wiem że jak jeszcze jeździła strona wislakrakow.com to Better Collective tam mocno pozycjonował treści z goal.pl żeby naganiać ruch, ale forum to nie wiem po co im jest potrzebne (tylko im nie mówcie, bo nam serio odłączą metawersum)
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Macie racje... podziękujmy JK, gdyby nie on to forum by nie istniało.
![]() Nie dziwie się, że te farmazony, które posika JK w prasie przechodzą. Gość w wywiadzie mówi o setkach milionów przychodu w momencie, gdy ma całe 3 miliony ![]() Szkoda strzępić ryja, jak Was nie przekonuje to co czarno na białym jest oszukane, to w sprawie forum Was też nie przekonam. Podziękujcie JK na X (bo mnie tam nie ma) za ten jego gest dobrej woli, od razu podziękujcie mu za pierwszą ligę. EDIT: Właściciel domeny forumwisly.pl firma: Rasmussen Christian Better Collective A/S ulica: Sankt Annae Plads 28 miasto: 1250 Copenhagen K lokalizacja: DK Ten sam co goal.pl
Ostatnio edytowane przez nero : 13.01.2024 o godz. 13:17.
![]()
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Janoszek z siebie gwiazdę kina zrobiła i do pewnego momentu nikt się nie połapał.A teraz to już celebrytka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Słabo to widzę. ![]() Bardziej poważnie: Wisła dziś potrzebuje spokoju, zmiany wizerunku, kompetentnych ludzi w pionie sportowym, planu, idei na dalsze funkcjonowanie i powrót do Ekstraklasy. Potrzebuje wizji opartej na jakiś merytorycznych podstawach i niestety również zaufaniu oraz cierpliwości. Wreszcie potrzebuje wyciągnięcia wniosków z błędów z przeszłości, także przez samego Królewskiego, odejścia od wielu pustych haseł środowiska typu stawiania na młodych zdolnych Polaków czy legendy, jakby w świecie sportu cokolwiek to zapewniało. Ku większości tych spraw Królewski stara się dziś wyjść naprzeciw (może poza refleksją w sprawie legend). Mamy ruchy w pionie sportowym, które mogą okazać wartościowe i które mają sensowne uzasadnienie, mamy bardzo mocną zmianę wizerunku, która cały czas trwa, mamy przedstawiony plan i wizję nowej Wisły, która nie ma prawie nic wspólnego z tym, co było realizowane wcześniej, ani z błędami, które były wówczas popełnione, mamy jakąś strategię kadrową itd. Teraz czego Wisła nie potrzebuje i co jej może tylko szkodzić: to właśnie postawa takich Koalików czy Jaroo, którzy ze wszystkich sił próbują gdzie tylko się da, z determinacją godną lepszej sprawy, to wszystko zwalczać i atakować Królewskiego za przyjętą strategię, uwalać jego pomysły w przestrzeni publicznej, mobilizować przeciwników, kreować atmosferę klęski i kłamstw, zabijać wszelkie przejawy zaufania i cierpliwości w stosunku do podjętych działań, ignorować ich merytoryczny wymiar - czyli w kółko tylko jak w amoku niszczyć, niszczyć, jeszcze raz niszczyć, buntować się, sprzeciwiać wobec wszystkiego, co robi Królewski i Hiszpanie. Do czego, co było po Cupiale i przed przyjściem Kiko chcecie wracać? To nie jest recepta na dobrą przyszłość Wisły czy na uratowanie jej przed czymkolwiek, na jakąkolwiek poprawę. To jest recepta na pogłębienie problemów, przegranie awansu już teraz, dalszy upadek klubu. Tak to wygląda. Dlaczego więc tak im czy takiemu Białońskiemu lub Bońkowi na tym zależy? Myślę, że każdy sam może sobie odpowiedzieć.
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.01.2024 o godz. 15:38.
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Żyjemy w tej samej rzeczywistości? Hasła kto ma być to będzie są sprzed paru miesięcy czy może lat?
Tak ja wiem, ktoś dał dupy w marketingu nie wina JK, tylko te dupy wszyscy dają w około tylko ta sprawa po prostu wyszła na światło dzienne i pokazała jakich ludzi mamy pozatrudnianych. Kmiecik to też tak naprawdę wisienka na torcie, zajebista zmiana, a nie wróć przecież to nie zmiana gość od lat jest niezatapialny na tym stanowisku. Niewykluczone, że z hakował Al wróć sztuczna inteligencja wypluła JK, że warto go zostawić. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus z Królewskim walczą o godnośc i byt Wisły. Świetnię bawią się w I lidze - na pewno jak szybko nie awansujemy to przyszłość Wisły będzie wspaniała.
W tym klubie część kibiców osiągnęła już poziom jak w Idiokracji. Jakoś łatwo przyszło od ery Cupiałowej i sierot po Cupiale przyjęcie statusu, że w Wiśle wszystko idzie ciężko, pod górkę, że I liga to nasz poziom i chwała Królewskiemu, że tak pracuje i dzielnie walczy o Wisłę i dla Wisły. Masakra. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaro bronił układu w Polszy z PMS do upadłego. Brzęczek top, świetna praca, Sobol to już w ogóle top topów, wszystkie algorytmy go broniły, nie do zwolnienia póki Jaro pracuje.
Teraz beton w postaci drozda broni betonu w postaci Królewskiego, który uwielbia PMS. Ale dał drozdom Hiszpana, żeby się jarali, że PMS zła. Jak widać, dla każdego coś dobrego w obecnej Wiśle. Także teraz Jaro mówi, że PMS zła, Boniek zgred co broni PMS. Teraz zagranica lepsza nagle Debile jak drozd jarają się Jarkiem bo on nie PMS. Ale Hyballę i Gulę umiano pogonić, jedynie Brzeczek i Sobola (PMS) nie chciano zwalniać ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
Czy odwiedzi oficjalnie? To raczej mało prawdopodobne. W normalnym trybie odwiedzić się nie da. Wiem bo znajoma z branży na początku „sagi o AI” bardzo chciała coś o tym tutaj napisać, ale próba rejestracji kończy się podobno na informacji, że przyjdzie mail, który nigdy nie nadchodzi. Zapewne w tym stanie jest teraz konto jaroslaw.krolewski. To się oczywiście kupy nie trzyma z pohukiwaniem o omnipotencji, utrzymywaniu forum z łaski i możliwością zmiany hasła, ale umówmy się, że w tych bajeczkach nigdy nic się kupy nie trzyma. Ale nawet gdyby ktoś te konta aktywował to czy jest szansa na wizytę? Moim zdaniem nikła. Środowisko jest niesprzyjające. Na forum jest sporo osób, które potrafią podyskutować o szczegółach i nie dadzą się zbyć bajeczkami dla inteligentnych inaczej naiwniaków. Oczywiście koledzy tacy jak pepe72 czy Markus idealnie do grona wyznawców z X pasują, ale na forum stanowią mniejszość i nie da się ich podpuścić do zakrzyczenia reszty. Tzn podpuścić się da niebyt nawet skomplikowanym kitem, ale jako mniejszość nie dadzą rady. Także nie jestem optymistą. Choć byłoby elegancko gdyby np. prezes Królewski rozstrzygnął mój spór z kolegą MaLk opisując nam jaki przełomowy system za 100 baniek ukrywa w Synerise i kiedy wreszcie nastąpi jego premiera. Wtedy kolega MaLk mógłby sobie ze mnie dworować do końca świata. Ewentualnie prezes wywinąłby się jakimiś ogólnikami/tajemnicą czy inną bajką i wtedy pewnie nawet kolega MaLk miałby temat do przemyśleń. Poczytanie komentarza do tych wszystkich szacunków stanu finansów Wisły jakie się na forum pojawiały bez możluwości ucieczki w uogólnienia i zaokrąglenia też byłoby ciekawe. Ale to się nie zdarzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ze spokojem czekam na efekty pracy nowego trenera. Skoro teraz tak propagandziście sraka tryska to bardzo jestem ciekawy co się będzie działo po dwóch kolejkach. Kiedy wskoczymy na miejsce dające bezpośredni awans i walniemy Widzew w pucharze. Będzie się działo. ps. W Polszy? To wiele wyjaśnia towarzyszu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.01.2024 o godz. 19:29.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd a co powiesz o przekrętasie Królewskim, który do ostatniej kropli krwi bronił PMS w postaci Sobolewskiego, aż ta PMS nie dała rady i się sama do dymisji podała?
Dlaczego Jaro bronił układu? ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
My to możemy zmieniać co tydzień trenera ze sztabem.Nas to nic nie kosztuje. Królewski musi jednak zwalnianym trenerom zapłacić kontrakty. Inna sprawa jaki był sens przedłużania umowy z Sobolewskim po przegraniu baraży.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest wtopa Królewskiego, bo dzięki 7 wygranym z rzędu meczom algorytmowi popaliło styki i pokazywał Królewskiemu, że nawet po stratach punktów z ostatnimi drużynami w tabeli Sobolewski dobrze punktuje.
Każde dziecko wie, że to durne podejście ale co zrobić. Sam Sobolewski powinien podziękować wcześniej.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Jaroo1, dlaczego Królewski jest "przekrętasem"? Podaj choćby jedną istotną przesłankę, która prowadzi do podejrzeń, albo przymknij się, bo tą bezmyślną paplaniną zaśmiecasz każdy temat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego?
- popłakał się na swoim brifingu, ze będzie zmuszony odejść z klubu - przejał udziały od TJ (po to były te łzy?) mówiąc, że musi sam rządzić żeby sprawniej prowadzić rozmowy z inwestorem - mówił, że inwestor super i temat będzie domknięty (sam mówił, że pieniądze by stawiał na to, że do przejecia dojdzie) - nagle wymyślił, że intuicja mu mówi, że inwestor ble - przejmował klub po to aby dopiąc te rozmowy. Miał sprzedawać Wisłę jak najszybciej, m.in. dlatego, że sam nie da rady finansować klubu w I lidze - już nie ma tematu sprzedaży, jest temat AI i rozwoju długoterminowego, własnie pod to AI - już w 2019 roku mówił, jakie to ma znajomosci i że inwestorzy będa pukać drzwiami i oknami, on to ogarnie - transparentność. Miała być w klubie transparentność, że hoho, skończyło się na Kasi z Marsa. I o ile jak jeszcze było trio to coś tam Jaro mówił, o tyle jak jest sam to stwierdził, że to nie ma sensu, bo jak widać taka polityka się nie sprawdziła więc on się nie będzie tłumaczył i rozwijał zbyt wiele Jeśli nie widzisz jak ten gościu manipuluje, oszukuje, wymyśla różne wersje to chyba ślepy jestes Czy z takim człowiekiem może coś pójść w dobrym kierunku, jeśli jego priorytetem nie jest Wisła tylko jakieś jego ukryte cele? A jakie to są cele? Wydaje mi się, że promocja siebie, zabawa w coś nowego (prowadzenie klubu, wiadomo, już niejeden się w tym zatracił, taka zabawa w Boga, w posiadanie czegoś dużego, czego nigdy przeciętny człowiek nie spróbuje), atencja, którą kocha, a którą dzięki Wiśle ma zaspokojoną, nagłaśnianie swojej osoby i swojego głównego biznesu (kasa, kasa) a teraz być może nawet stworzenie algorytmów poprzez AI, na których się chce dorobić. Serio nie widzisz, że ten człowiek jest śliski? Jest choć jedna rzecz, którą on powiedział i się sprawdziła? ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Szach i mat. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|