The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2024, 10:44
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jasne że wina Sobola, tzn tak w 40 procentach a w 60 Królewskiego. Jasne, że byłby to sukces i trenera i klubu ale moim zdaniem to nie powód do chluby ani coś nadzwyczajnego. Mamy mocny skład, duże możliwości, liga jest śmieszna więc my musimy awansować. A wyczynem to będzie za rok spokojne utrzymanie się w eklapie.

Gdybyśmy w cuglach awansowali rok temu to bym powiedział że może to wzbudzać podziw. A tak to...

Jak na Wisle i politykę klubu to porażka że nie awansowaliśmy rok temu, a teraz jesteśmy ciągle na miejscu które tego awansu nie daje i czeka nas kolejna nerwowa runda.
A wcześniej napisałem, że prawdziwa weryfikacja Rude to będzie w ekstraklasie. Bo tutaj to jest drużyna ponad ligę praktycznie, liga słaba więc wyzwanie prawdziwe to będzie dla niego w mocnej (do czego to doszło żeby pisać że eklapa jest mocna) lidze, ze słabszym składem niż mają inni, np na spokojnie się utrzymać.

Paradoksalnie każdy trener jest weryfikowany szybko. Albo od początku żre lub widać jakieś zalążki że coś z tego będzie albo to się nie uda. Chyba nie było u nas przed długi czas trenera co źle zaczynał a nagle wystrzeliło w górę. Wręcz odwrotnie, każdy z czasem zaczynał notować wręcz fatalne wyniki i żadne przełamanie, wzięcie kryzysu na przeczekanie nie następowało.
Mogę się zgodzić że cała sytuacja Wisły nie jest powodem do chluby, zwłaszcza że mamy powtórkę z rozrywki z poprzedniego sezonu. Sobolewski, forowany przez wielu kibiców, dziennikarzy i właściciela klubu się skompromitował. Sytuacja w tabeli jest zła. Punktowo jesteśmy na styk, Rude musi z miejsca świetnie punktować (gdzie Sobolewskiego co o rusz rozgrzeszano z kolejnych strat punktów).

Wszystko to jednak nie może zaciemniać jak trudne zadanie ma nasz nowy trener. Osobiście średnio wierzę że da radę awansować, jeśli mu się uda - czapki z głów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.01.2024 o godz. 10:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.01.2024, 16:05
Dokładnie tak. Zadanie ma trudne przez zmarnowane pół sezonu, niekorzystny układ gier i pójście pod prąd. Co się może dziać na wyjazdach to pokazało Bielsko. Nadzieje daje fakt że mamy skład o dużo większych możliwościach niż dotychczas prezentowane.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.01.2024, 16:13
Co robi w takiej sytuacji normalny prezes? Zatrudnia jak najlepszego fachowca z DOSWIADCZENIEM bo tylko ono daje jakaś nadzieję że taki trener wejdzie od razu w ligę, bo już w różnych sytuacjach jako trener był więc nie będzie tracił tyle czasu aby się odnaleźć w kolejnej nowej sytuacji, a jak będzie coś nie tak, jakiś kryzys to prędzej mu zaradzi niż chłop co się dopiero uczy.
Jak ten doświadczony trener awansuje to spoko, niech sobie w eklapie zostanie pod warunkiem że do np połowy sezonu będzie miał x punktów.
Jak mu się nie uda w eklapie albo awansować z I ligi to wtedy wjeżdża przykładowy Rude i niech sobie kombinuje po swojemu.

Co zrobił Jaro? No właśnie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.01.2024, 19:44
A co rozumiesz przez doswiadczenie?
Rude jest wielka niewiadoma, ale pracowal w klubach ktore w swojej lidze byli najbogatsi i najlepsi a to wiazalo sie z ogromna presja. Lekcja ktora nauczyl sie gdy nie wyszlo mu dwa razy moze byc bardziej wartosciowa niz zatrudnienie mysliwca ktory juz nie radzi sobie w widzewie, jak zakladano, lub zatrudnienie niedzwiedzia, ktory trenowal pod presja Widzew, oparty o prosta pilke (ktorej nie umie u nas pol skladu z racji na hiszpanskie wyszkolenie) a reszta to uczenie sie na rowniez niszowych klubach, dla ktorych liczy sie przetrwanie
No chyba ze wolalbys papszuna albo brosza, ale zapominasz ze umowa jest obustronna wiec jak Wisla chce to musi tez chciec pracowac trener tutaj.

Rude to niewiadoma, ale na pewno ma duzo wieksza wiedze taktyczna niz nie jeden ananas z naszej Polski. Przynajmniej czujemy dreszczyk emocji przed runda, a nie jak w przypadku Nawalki, Niedziwiedzia czy Skrobacza to bysmy polozyli juz krzyzyk
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.01.2024, 19:49
Przez doświadczenie rozumiem to, że prowadził kluby w wielu meczach i miał jakieś sukcesy, jego drużyny grały dobrą piłkę.
Każdy trener jest niewiadomą. Niestety w przypadku Rude jest to niewiadoma do kwadratu bo naturalnie nie wiemy jak sobie tu poradzi i nie mamy pojęcia czy on w ogóle się do trenowania nadaje. O Sobolu też można mówić, ze prowadził wielki klub więc się wiele nauczył...

Już bym wolał trenera mniej wykształconego ale takiego, który swoją wiedzę umiał przełożyć na piłkarzy, boisko i wyniki.
Wybrano człowieka, który ma wiedzę ale póki co zawiódł w 2 klubach. I to myślę, ze na tyle mocno zawiódł, że dlatego nie przedłużano z nim kontraktów.
Gdyby był taki super jak się prezentuje i się go przedstawia to podejrzewam, ze z chęcią by go zatrzymali w trzecim świeci piłkarskim jakim jest Kostaryka, albo w raptem III lidze hiszpańskiej.

Oprócz wiedzy teoretycznej, zbyt wiele plusów ten człowiek nie ma, a idzie za nim wiele minusów. I to niepokoi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.01.2024, 20:40
Mam nadzieje ze to Jaro prezes ma racje a nie Jaro random z forum xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.01.2024, 21:53
To ilu Hiszpanów przyjdzie przed rundą wiosenną?

Pięciu, dziesięciu czy piętnastu?

Może więcej?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.01.2024, 21:55
Oby, oby, dla dobra Wisły. Póki co Jaro prezes jeszcze ani razu nie miał racji w niczym No miał raz, zatrudniając Kiko czyli oczywisty wybór, który tutaj nawet na forum był przyzywany do Wisły

A tak to:
- mylił się z Wujem
- rodziną i legendami w klubie
- Sobolem (podwójna kompromitacja, czyli zostawienie po braku awansu i brak zwolnienia podczas zawalania tego sezonu)
- inwestorem - sam mówił, że kasę by stawiał, ze w kwietniu Wisłę sprzeda

Zobaczymy, może teraz przypadkowo uda mu się trafić z decyzją
drozd:
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.01.2024, 21:59
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
To ilu Hiszpanów przyjdzie przed rundą wiosenną?

Pięciu, dziesięciu czy piętnastu?

Może więcej?
Wymienie Koalila na 10 Hiszpanow, dopłace xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 11.01.2024, 08:23
Jeszcze tak nakreślę sytuację, że prawdopodobnie obecnie większość trenerów starej daty życzy nam by ten projekt upadł.
Starzy nie potrafią się przystosować do nowej technologii i nie będą tego akceptować.
Obecny Vibe na model językowy zwany chwytliwym terminem AI, oraz sukces tego projektu spowoduje że te dziadki w przyszłości będa co najwyzej trenowac zabetonowane, biedne kluby z 1 ligi i nizej.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2024, 09:59
Ale po komu trener analityk? Przecież AI całej roboty nie zrobi. Koniec końców musi być ktoś w postaci mentora, który to będzie spajał i tak widzę rolę trenera.
Statystyka i algorytmy sa obecne w piłce od dawna. Przecież wszystkie badania, przygotowania do sezonu itd opierają się na statystyce.
To, że Jaro sobie wymyślił, że wszystko obliczy, później wybierze najlepszych piłkarzy, trenerów, taktykę, z tych obliczeń to głupota, bo ani tak się nie da, ani nic to nie da.
On jedynie bazuje na tym, że w teorii jak dana taktyka jest dobra 6 czy 9 razy na 10 razy, albo dany junior będzie lepszy w przyszłości bo już dzisiaj biega o 1 km szybciej sprintem niż reszta, to to da sukces.

Tylko gdyby tak było to ten świat byłby nudny i już dawno ktoś by to rozkminił poniekąd "na nosa", bo by wymyslił, że np bierze najszybszych piłkarzy do klubu i mu szybkością wszystko wygrają itp.

Jaro buja w obłokach myśląc, że wszystko się da zrobić lepiej bo powybiera sobie tych statystycznie najlepszych.
Czy teoretycznie najlepszy skład piłkarski, najdroższy, z teoretycznie najlepszym trenerem, w praktyce da co roku wygranie ligi krajowej i LM? No nie.
Także to jest myślenie pokroju Jarka, ani najdrożsi i najlepsi piłkarze obecnie na świecie, włożeni w jedną drużynę nie dadzą co roku sukcesu ani AI nie da sukcesu.

Także myślę, że trenerzy i starsi i młodsi, bez tej wiedzy statystycznej nadal będą niezastąpieni. Bo oni będą mieli to coś co niekoniecznie będzie miał statystyk/analityk więc takiemu trenerowi wystarczy aby się otoczył dobrą ekipą, własnie m.in. z analitykami i może działać.

Rola AI myślę, ze jest przeceniana co do sportu. To może pomagać ale nic nie zagwarantuje. Tak samo bez sensu jest podejście z obsadzaniem każdego stanowiska jakimiś ludźmi co te statystyki i algorytmy kumają. Bo tak jak mówię, trener będzie dobry i mu wystarczy u boku dobry analityk i to zagra. A np sam trener bez analityka, czy ten sam analityk w roli trenera już nie zagra.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.01.2024 o godz. 10:02.
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.01.2024, 10:03
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Wymienie Koalila na 10 Hiszpanow, dopłace xD
Jego to nawet Aborygeni czy inni Zulusi nie chcieliby wymienić na odchody kangurów, więc rynkowy pomysł. W sumie gdyby znalazł się ktoś, kto płaciłby choć jeden grosz za każdy absurd, manipulacje i wyrzyg hejtu Koalika, Wisła byłaby bogatsza niż Manchester City

A w temacie Rude, doradzam wszystkim spokój i cierpliwość, a nie uleganie histerii i nagonce Jaroo, który już wie, co będzie za pół roku i że na pewno będzie tragicznie. Nowy Nostradamus . Pod względem merytorycznego przygotowania Hiszpan nie wydaje się gorszy od innych dostępnych obecnie Wiśle trenerów. Ani na krajową, ani na zagraniczną czołówkę szkoleniowców nas przecież nie stać, więc wybór siłą rzeczy musiał być ograniczony do tego typu kandydatów.
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.01.2024 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2024, 10:17
Też byłeś spokojny jak Sobol zostawał po braku awansu rok temu?
Rude jeśli chodzi o wyniki to jest poziom plus minus Sobola. Gościu na trenerce się nie zna, o czym świadczy jego przygoda w dwóch poprzednich klubach.

Także śpij spokojnie, daj mu szanse. Zobaczymy czy jemu dalej do Sobola czy mi bliżej do Nostradamusa
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.01.2024, 10:32
Też byłeś spokojny jak Sobol zostawał po braku awansu rok temu?
Rude jeśli chodzi o wyniki to jest poziom plus minus Sobola. Gościu na trenerce się nie zna, o czym świadczy jego przygoda w dwóch poprzednich klubach.

Także śpij spokojnie, daj mu szanse. Zobaczymy czy jemu dalej do Sobola czy mi bliżej do Nostradamusa
Sobolewski od początku był beznadziejnym trenerem, którego słabość i mankamenty były u nas doskonale znane. Nic go nie łączy z Rude: ani poziom wiedzy, ani doświadczenia (tak, tak), ani wizja gry, ani podejście do zawodników, ani metody szkoleniowe, ani sposób wyboru na to stanowisko, ani jakość osób, z którymi współpracował i od których się uczył fachu. Nic Nostradamusie.

Kibice dziś mają powody do optymizmu, a nie pesymizmu, choćbyś nie wiem jak ten optymizm próbował zwalczać. Już ktoś zauważył, że gdzieniegdzie atmosfera nadziei na coś nowego i wartościowego jest taka, jak była przed przyjściem Hyballi czy nawet Kasperczaka. I bardzo dobrze, bo korzysta na tym Wisła, a także wartość jej marki. Dlatego tak usilnie próbujesz ten trend odwrócić i zniszczyć?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2024, 10:36
Jaki trend, jakie niszczyć? Masz problem z tym, ze mam prawo się wypowiedzieć jak ja to widzę?
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.01.2024, 10:46
Jaki trend, jakie niszczyć? Masz problem z tym, ze mam prawo się wypowiedzieć jak ja to widzę?
Masz problem ze zrozumieniem, że każde słowo niesie za sobą jakieś konsekwencje? Ty nie mówisz swojego zdania, Ty w każdym temacie urządzasz hejt na Królewskiego i Rude właśnie niczym Koalik, wymyślając sobie różne zależności i w oparciu o różne kasandryczne czy nostradamusowe wizje. Dlatego Drozd i nie tylko on nie może już tego wytrzymać i dlatego skala tej nagonki sprawia, że ludzie zastanawiają się, o co Ci tak naprawdę chodzi? Co chcesz tą nagonką osiągnąć i czemu z takim zapałem i determinacją wszędzie, gdzie się da próbujesz im zaszkodzić, a więc i Wiśle?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2024, 10:53
To, że Twoim zdaniem to jest jakaś nagonka i szkodzenie Wiśle, to jest tylko Twoje zdanie.
A co chcesz osiągnąć mówieniem źle o PMS i promowaniem Hiszpanów? Też mam wymyślac, że chcesz zniszczyć polską piłkę i masz jakiś interes w tym aby Hiszpanów tu promować?

Generalnie gardzę sposobem zarządzania Wisłą przez Królewskiego, jego kłamstwami, bajkami, krętactwem więc o tym mówię.
I odwrotnie do Ciebie, uważam, że obecnie jest od grabarzem Wisły, że z nim kierunek jest tylko jeden czyli szybszy lub wolniejszy rozkład klubu.

A w Rude jako trenera po prostu nie wierzę, bo dla mnie to żaden magik, który tu zdziała cuda w 15 meczach - a kogoś takiego teraz potrzebujemy. W większy rozwój Wisły z nim też nie wierzę, bo tego jeden człowiek nie zrobi, trzeba całego sztabu i tym bardziej jeśli on lubi pracę, działanie to w takim syfie jaki stworzył Królewski się nie odnajdzie, on się jedynie w....i na to, będzie to samo co z Hyballą, który chciał pracować chyba jako jedyny w tym klubie, a jeszcze jak zobaczył z jakimi debilami z zarządu ma do czynienia, to tym bardziej go ....ica brała.

Mogę mieć swoją opinię i mówić co chcę czy mi zabronisz?
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2024, 14:36
Możesz sobie mówić co chcesz.

Tylko każdy może sobie to twoje szczekanie ocenić jako propagandową szkodzącą Wiśle sraczkę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2024, 14:58
Póki co paradoksalnie jedyną osobą, która szkodzi Wiśle jest Jarosław Królewski. Człowiek odpowiedzialny za każdy cyrk, który dzieje się w tym klubie i robiący wszystko aby tych cyrków było jak najwięcej.

Debile jak ty jarają się jego bajeczkami. Teraz jest bajka o Rude. Bodajże wczoraj wrzucał super dane o wartości medialnej Wisły, która wzrosła względem poprzedniego roku o kilkanaście milionów zł.

Opowiada bajeczki i podaje statystyki dla idiotów, może dlatego tak trafia w twoje gusta.
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.01.2024, 15:00
To, że Twoim zdaniem to jest jakaś nagonka i szkodzenie Wiśle, to jest tylko Twoje zdanie.
A co chcesz osiągnąć mówieniem źle o PMS i promowaniem Hiszpanów? Też mam wymyślac, że chcesz zniszczyć polską piłkę i masz jakiś interes w tym aby Hiszpanów tu promować?

Generalnie gardzę sposobem zarządzania Wisłą przez Królewskiego, jego kłamstwami, bajkami, krętactwem więc o tym mówię.
I odwrotnie do Ciebie, uważam, że obecnie jest od grabarzem Wisły, że z nim kierunek jest tylko jeden czyli szybszy lub wolniejszy rozkład klubu.
Produkowanie już dziesiątek postów o Królewskim i Rude z takim samym przesłaniem, jako o krętaczeu, kłamcy, czy grabarzu (pod adresem pierwszego) czy o marnym trenerze, który jest najwyżej analitykiem i który wszystko przegrywa, a wiosną znów przegra oraz oznacza "strzał w kolano", to nie nagonka? To co to w takim razie jest, urocze poklepywanie ich po plecach?

Ty się czasem czytasz?

A o PMS nie trzeba mówić źle, bo jaki jest koń każdy widzi, kto umie trzeźwo spojrzeć na jej osiągnięcia, jak szkoli piłkarzy i jakie zespoły z nich robi. Ma zasłużone niskie miejsce w Europie, nieprzypadkowo z etykietą zacofanej, nie potrafiącej uczuć piłkarzy techniki.

Hiszpanów też nikt nie musi promować, sami to najlepiej robią zarówno w Wiśle, jak i w całym piłkarskim świecie, gdzie są cenieni jako zwykle dobrze indywidualnie wyszkoleni zawodnicy, włącznie z tymi grającymi w ich niższych ligach. jak widać po namacalnych przykładach z naszego kraju.Przyjeżdżając stamtąd często są dużo lepsi niż to, co biega na tej pozycji na polskich boiskach. Byłbym idiotą, gdybym pisał, że tak nie jest, bo nie byłaby to prawda.

Twój problem polega na tym, że nie dostrzegasz, iż ostatnie działania Królewskiego SKUTECZNIE zmieniły i nadal zmieniają dzisiejszy wizerunek Wisły, na obraz klubu nowoczesnego i stawiającego na innowacje w sporcie, będącego tu w Polsce absolutnym prekursorem. Ba, On próbuje taki obraz Wisły sprzedać również za granicą. Wartość marki Wisły dzięki temu wzrosła i dalej wzrasta, to się akurat mu udało. Obok zatrudnienia Kiko.

Dziś już nikt nie mówi o Wiśle jako klubie wewnętrznie skłóconym, w stanie rozkładu, bez wizji i planu, z przestępcami czy bandytami u steru, jedynie zwijającym się i płaczącym za Cupiałem. Pompowany przez ostatnie lata przez niektóre środowiska i media wizerunek kibiców Białej Gwiazdy jako bandytów też jakby znalazł się gdzieś w głębokim cieniu, już tak mocno nie rzutuje, bo teraz tematem są te tak zwane przez Ciebie utopie Królewskiego. Dla klubu to dobrze. Ale Ty tego nie dostrzegasz.

Atmosfera teraz jest inna, lepsza, znów gości w niej nadzieja i szansa, że w końcu uda się zrobić przy Reymonta coś wartościowego, bo po raz pierwszy od lat jest jakiś konkretny plan, jakaś idea, zainwestowano w jakieś narzędzia mające pomóc w jej realizacji. Ty jednak cały czas to próbujesz zwalczać i prowadzisz osobistą nagonkę przeciwko temu. Shame.
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.01.2024 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.01.2024, 15:10
Markus napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski od początku był beznadziejnym trenerem, którego słabość i mankamenty były u nas doskonale znane. Nic go nie łączy z Rude: ani poziom wiedzy, ani doświadczenia (tak, tak), ani wizja gry, ani podejście do zawodników, ani metody szkoleniowe, ani sposób wyboru na to stanowisko, ani jakość osób, z którymi współpracował i od których się uczył fachu. Nic Nostradamusie.
Daj może lepiej popracować Rude, bo tak go zachwalając nie widząc ani jednego treningu, sparingu czy czegokolwiek tylko mu szkodzisz. To nie pierwsza piękna konferencja i nie piękne CV jakie wpadło do tego klubu. Na razie mamy opowieści i pięknego motywatora. Za 2 miesiące pójdziesz w retorykę że jednak mamy słabych piłkarzy do tego co oczekuje Rude, byle go obronić.

Byłeś na treningu? Skąd wiesz jakie ma podejście do piłkarzy? Ktoś już się o tym wypowiedział?

Na razie papier wszystko przyjmie. Hyballa też się chwalił że podchodzi indywidualnie i rozmawia z ludźmi.

A co do tej jakości współpracowników/osób od których się mógł uczyć Sobolewski to pracował z absolutnym topem który pracował w Polsce:
Nawałka, Skorza, Kasperczakiem, Probierzem, Petrescu, Carillo, Kiko, Wdowczykiem, Brzeczkiem, Radolskym, Engelem, Maaskantem, Janasem czy w końcu Beenhakkerem (kolejność przypadkowa).

A Rude? Alonso i ktoś jeszcze? A i tak Alonso to mógł nosić buty za Leo, patrząc na dokonania tego drugiego.

I tylko wina samego RS że wyciągnął od nich tak mało. Zarówno jako piłkarz, jak i asystent.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.01.2024, 15:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Daj może lepiej popracować Rude
Taki mam zamiar, bez nieustannego krytykowania go na zapas i przesądzania spraw, które dopiero zweryfikuje życie - w przeciwieństwie do niektórych. Dokładnie to im doradzam.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2024, 15:19
Póki co paradoksalnie jedyną osobą, która szkodzi Wiśle jest Jarosław Królewski. Człowiek odpowiedzialny za każdy cyrk, który dzieje się w tym klubie i robiący wszystko aby tych cyrków było jak najwięcej.

Debile jak ty jarają się jego bajeczkami. Teraz jest bajka o Rude. Bodajże wczoraj wrzucał super dane o wartości medialnej Wisły, która wzrosła względem poprzedniego roku o kilkanaście milionów zł.

Opowiada bajeczki i podaje statystyki dla idiotów, może dlatego tak trafia w twoje gusta.
Widzisz, to że propagandzista twierdzi, że coś jest bajeczką, sprawia, że bardziej w to wierzę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2024, 15:23
Markus, a Ty produkujesz dziesiątki postów o Hiszpanach, że musi być trener z Hiszpanii i że Królewski robi super. No i co?
Myślisz, ze Ty wiesz coś albo rozumiesz lepiej bo?

Takie .......enie. Nie podoba Ci się to nie czytaj albo nie dyskutuj. Albo na poziomie to rób bo udawanie, że ktoś ma za zadanie kruszyć inną niż PMS myśl szkoleniową, przez jakieś śmieszne forum dokonać przewrotu to jest żałosne po prostu.

Cytat:
Twój problem polega na tym, że nie dostrzegasz, iż ostatnie działania Królewskiego SKUTECZNIE zmieniły i nadal zmieniają dzisiejszy wizerunek Wisły, na obraz klubu nowoczesnego i stawiającego na innowacje w sporcie, będącego tu w Polsce absolutnym prekursorem. Ba, On próbuje taki obraz Wisły sprzedać również za granicą. Wartość marki Wisły dzięki temu wzrosła i dalej wzrasta, to się akurat mu udało. Obok zatrudnienia Kiko.
Wartość Wisły to wzrasta co pół roku. Do mementu aż przyjdą mecze i te gadki szmatki Królewskiego są wyjasniane przez wyniki sportowe oraz finansowe budowanie klubu.
Także jak Ciebie satysfakcjonuje, ze klub sie zadłuża co raz bardziej, tkwi w I lidze ale Jarek dużo nagadał, naobiecywał i gdzies statystyce można wpisać, ze wartość Wisły wzrosła to...

Ja przypominam, że Królewski miał sprzedać Wisłę, a nie budować coś od nowa żeby sprzedać i że już 5 lat temu mówił, że inwestor na luzie się znajdzie bo on to ogarnie, bo on wie, że tu inwestorzy będa walic drzwiami i oknami, jedynie trzeba odciąć tę łątkę bandyterki itp.
Może lubisz być robiony w chuja, ja nie lubię.

Cytat:
Atmosfera teraz jest inna, lepsza, znów gości w niej nadzieja i szansa, że w końcu uda się zrobić przy Reymonta coś wartościowego, bo po raz pierwszy od lat jest jakiś konkretny plan, jakaś idea, zainwestowano w jakieś narzędzia mające pomóc w jej realizacji. Ty jednak cały czas to próbujesz zwalczać i prowadzisz osobistą nagonkę przeciwko temu. Shame.
Co Ty brednisz? Przecież w 2019 roku był post, że koniec z byle jakoscią i czas na profesjonalizm.
Później była era Guli i Pasiecznego - hard reset.
Później Hyballa gegenpressing
Później Wuja, który wszystko uratuje a w I lidze znowu nowe otwarcie i mówienie, że liga jest trudna więc budujemy Wisłę długofalowo a nie jedynie, ze musimy awansować w tamtym sezonie
Później Sobol i stawianie na niego bo on się nauczy.

Ty chłopie ślepy jesteś?
Jaro co pół roku robi hard reset, wie co i jak, wie jak działać, buduje i chuja z tego jest. No nie powiem, jest, jest tylko gorzej.

A to, że teraz sobie w mediach pobryluje bo jest martwy sezon to nic nie zmienia. Nikt nie przyjdzie kupować klubu bo właściciel farmazonów nagadał.
To, że on Ci kity wali o AI a Ty to łykasz, to tylko o Tobie świadczy.
To super AI
- twierdziło, że Sobol musi zostać
- na trenera wybrało gościa od Kiko - dziwny zbieg okoliczności, dziwne, że takie AI super nie znalazło lepszego trenera
- nie znalazło trenera bramkarzy, nie wiem, takich algorytmów nie ma? Więc jest trenerem kolejna zagadka, Załuska.
itp.

Jaro Ci napierdala bajki a Ty się cieszysz jak głupi. A na trenera wybrał gościa co nawet 70 meczów nie rozegrał jako trener więc to dopiero są jaja. No ale Ty się jarasz bo gościu jest z Hiszpanii. Oprócz tego, że ma przygotowanie teoretyczne to go nic nie różni od naszych no nameów typu Skowronek, Stolarczyk czy Sobol. Jakby takiego trenera wybrano, typa co ma 1,5 sezonu w życiu rozegranego jako trener, to byś się zesrał. Nie srasz bo gościu jest z Hiszpanii więc udajesz, ze jest super.

Cytat:
Widzisz, to że propagandzista twierdzi, że coś jest bajeczką, sprawia, że bardziej w to wierzę.
Ale ja twierdziłem też, ze Sobol do wywalenia a te algorytmy co go bronią można sobie w d wsadzić.
Też wtedy byłeś po stronie Królewskiego?

Cytat:
Taki mam zamiar, bez nieustannego krytykowania go na zapas i przesądzania spraw, które dopiero zweryfikuje życie - w przeciwieństwie do niektórych. Dokładnie to im doradzam.
No ja czekam niecierpliwie. Niech mu się wiedzie, bo to będzie z korzyścią dla Wisły. Tylko coś m się wydaje, ze on już jest zweryfikowany przez słabą ligę kostarykańską i III ligę hiszpańską. Także wątpię że tutaj sobie poradzi. Ale najbardziej wkurza mnie sposób przedstawienia jego wyboru jako wielkiego projektu i jakiegoś nowego otwarcia.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.01.2024 o godz. 15:26.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2024, 15:38
Co Ty brednisz? Przecież w 2019 roku był post, że koniec z byle jakoscią i czas na profesjonalizm.
Później była era Guli i Pasiecznego - hard reset.
Później Hyballa gegenpressing
Później Wuja, który wszystko uratuje a w I lidze znowu nowe otwarcie i mówienie, że liga jest trudna więc budujemy Wisłę długofalowo a nie jedynie, ze musimy awansować w tamtym sezonie
Później Sobol i stawianie na niego bo on się nauczy.

Ty chłopie ślepy jesteś?
Jaro co pół roku robi hard reset, wie co i jak, wie jak działać, buduje i chuja z tego jest. No nie powiem, jest, jest tylko gorzej.
Jak ty twierdzisz że Hyballa był trenerem po Guli to znaczy, że nie masz bladego pojęcia co się w klubie dzieje. Królewski ma realny wpływ dopiero od ponad roku. Wcześniej dawał się manipulować, ale o niczym nie decydował. Więc przestań bredzić.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2024, 15:58
Nie pierdziel i sie nie czepiaj, ze coś nie pokolei napisałem.
Ty nie umiesz rozmawiać, nie odnosisz się nigdy konkretnie do tego co ja pisze, tylko mówisz wg swojej tezy postawionej, ze jest cukierkowo i ja źle myślę.

Twierdzenia w stylu, że Jaro się dawał manipulować ale o niczym nie decydował - po co takie głupoty .......isz? Byłeś tam? Widziałeś to?

Poza tym ten rok z Królewskim idealnie pasuje do tego co było 4 lata wcześniej.
Chaos i zamieszanie, ciągle nowe otwarcia.
Nowe otwarcia były wtedy i są teraz. Udawanie, że wszystko jest pod kontrolą było wtedy i jest teraz.
Trzymanie na siłę Wuja skompromitowanego było wtedy i jest teraz (Sobol). Farmazony i cyrki były wtedy i są teraz (o inwestorze)
Olewanie swojego nieudacznictwa i nawet zero wyjaśnien było wtedy i teraz - wtedy było zajebałem po spadku, a teraz było 40 sekund podsumowania po braku awansu na konfie przez Sobola i to w sumie tyle z bicia się w pierś.

Także ten model bardziej pokazuje, że wtedy praktycznie w 100% był realizowany schemat działania Królewskiego, bo nic się w tym klubie nie zmieniło.

Odnieś się merytorycznie albo wiesz co zrobić... wyp... Idź sobie
drozd:
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 11.01.2024, 17:43
Jaroo1 a ty byles tam? Widziales to?
Nie ma zadnego resetu. Jarek nie chcial zwalniac Sobolenki
Sobolenko sam nie wytrzymal presji bo juz dziennikarze szydzili, z trybun lecialy obelgi, liczne wpisy osmieszajace Radka, ktore zapewne czytal itp.

Jeszcze ponad rok temu bylo 3 wlascicieli. Nie ma co tutaj obwiniac o wszystkie decyzje Jarka. Jarek samodzielnie rzadzi terz wiec wez notes i spisuj wszystkie dobre i zle rzeczy ale na przestrzeni roku. I tutaj wrzuc. Wtedy mozemy sie zastanawic czy masz racje czy straciles prace pezez AI i nie mozesz tego przegryzc.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2024, 17:58
No nie widziałem, tylko mogę przypuszczać, ze logicznie się to układa tak jak napisałem.
Otóż jest reset bo miało być sprzedanie klubu a jest nastawienie na rozwój długofalowy poprzez AI - wcześniej jakoś nie mówił, że Sobol dostanie takie narzędzie super, AI i będzie wymiatał.

Także jest kolejne nowe otwarcie, coś nowego, co ma zmienić wszystko.
drozd:
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 11.01.2024, 19:12
Model jest tworzony pod wodzą Piotrka od kilku miesiecy. Wczesniej robil to na poziomie serie A przez dwa sezony. Jest to bardziej jako narzedzie do analizy.
Brzmi chwytliwie AI - dzieki temu jest wiele szumu wokol nas. Albert to trener jak kazdy inny z zagranicznej lapanki. Moze wypalic a moze nie. Zadanie ma o tyle latwe ze my mamy najelpszy sklad w lidze. Wystarczy pewnie zeby nie przegrywac…. Taka mam nadzieje
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 11.01.2024, 19:20
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy pewnie zeby nie przegrywac…. Taka mam nadzieje
No niestety nie wystarczy.
Teraz juz nie
Sobolenka po burzy mózgów w sztabie przed sezonem.oglosil tryumfalnie, ze "najważniejsze to nie przegrywać spotkań".
W efekcie przegrał 3 a wygrał 6.
Rude musi wygrywac od samego poczatku
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów