The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2023, 08:31
Jaka płaca taka praca Jagger ile zarabia, a ile nasi

Oczywiście żartobliwie..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.07.2023, 09:17
Smok napisał(a):Wyświetl post
Kwestia przygotowania.
Dzisiaj obchodzi urodziny Mick Jagger.
80 LAT !!!!!
Facet (wyliczone/zmierzone) w czasie jednego 90-cio minutowego koncertu przebiega na scenie DO 19 km (SIC!!)
Nasi sportowcy () po 65-70 minutach gry (do tego w trakcie 15 minut przerwy + dodatkowa przerwa kilku minut na napoje) i przebiegnieciu" 8-9 km () wygladają gorzej niz ja po zimowym wejściu na Kasprowy Wierch w pełnym sprzęcie narciarskim.
Czyli przebiega również więcej niż zawodnicy Bundesligi i Premier League.

Co to jest 12 km/h. Idź na bieżnie i zarzuc sobie takie tempo.

Dawno nie czytałem większej bzdury.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2023, 10:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czyli przebiega również więcej niż zawodnicy Bundesligi i Premier League.

Co to jest 12 km/h. Idź na bieżnie i zarzuc sobie takie tempo.

Dawno nie czytałem większej bzdury.
Fakt, słuszna uwaga. Musiałem pomylić 19 z 9 . Moja wina i szczekam pod stołem.
Co niewiele zmienia wynik z porównania, gdzie leciwy gość, który wciągnął nosem w swoim zyciu więcej niz waży i w tym czasie jeszcze śpiewa ma lepszą kondycję niż nasze wysportowane gwiazdy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.07.2023, 11:14
Co niewiele zmienia wynik z porównania, gdzie leciwy gość, który wciągnął nosem w swoim zyciu więcej niz waży i w tym czasie jeszcze śpiewa ma lepszą kondycję niż nasze wysportowane gwiazdy.
No nie ma lepszej kondycji. Natomiast spoko że przyznasz że rzuciłeś danymi z czapy, choć to raczej media rzucają fake newsy o tych 20 km podczas jednego koncertu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2023, 11:26
Jest szybszy od Młyńskiego? Jest.
Wystarczy za komentarz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.07.2023, 10:11
Jak można porównywać szybkie/energiczne kroki(być może czasami lekkie podbiegi) ze sprintami bieganiem lub truchtaniem zawodników ?
Ja czasami podczas dłuższej rozmowy przez telefon wykręcam 4000 kroków chodząc po pokoju
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.07.2023, 10:49
Tak czy siak, co trenują Polscy kopacze? Za granicę jedzie, ani techniki, ani przygotowania taktycznego, ani fizycznego nie ma.

Grać w Polsce w piłkę się nie nauczą, to chociaż by mogli być maszynami do zapierdalania, siłka, bieganie itp. Tymczasem oni trenują po 10-20 lat zawodowo, żeby i tak od przeciętnego kopacza z zagranicy odstawać, a i nierzadko od półamatorów dostać lanie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.07.2023, 13:15
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Jak można porównywać szybkie/energiczne kroki(być może czasami lekkie podbiegi) ze sprintami bieganiem lub truchtaniem zawodników ?
Ja czasami podczas dłuższej rozmowy przez telefon wykręcam 4000 kroków chodząc po pokoju
Jak mozna porównywac gościa, który ma 20-30 lat i porusza sie interwałami ( czasem biega, czasem chodzi, czasem stoi i sie patrzy) od kogoś, kto ma 80 lat , jest praktycznie w ciągłym ruchu i do tego w trakcie cały czas śpiewa

Dajmy sobie z tym spokój. Ja widze jedno. Od dobrych kilku lat jestesmy NAJWOLNIEJSZĄ drużyną w lidze w której gramy. Jesteśmy skazani na atak pozycyjny i wrzutki. Tyle, że tego nasi "trenerzy" nie potrafią nauczyć naszych "zawodników". Kiedys chociaz nadrabialiśmy wybieganiem (wolniejszym, ale jednak=> przy średnio
w lidze 105-110 km/mecz, nasi mieli 112 do nawet 120 km/mecz. EOT
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.01.2024, 16:56
#CzasNaBelek

https://wislakrakow.com/posts/czasna...ly-krakow/8961

8 stycznia 2024 roku drużyna Białej Gwiazdy rozpocznie w Myślenicach przygotowania do rundy wiosennej. Dwanaście dni później krakowianie udadzą się do Turcji, gdzie kontynuować będą pracę przed startem rozgrywek.

Zgrupowanie potrwa od 20 stycznia do 3 lutego. Gracze z R22 stacjonować będą w dobrze znanym im obiekcie IC Santai Family Resort, który posiada rozwiniętą infrastrukturę sportową z dwoma basenami, z siłownią, z centrum fitness, SPA & Wellness oraz przede wszystkim z czterema pełnowymiarowymi boiskami.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.01.2024, 09:49
ile tam dzisiaj mamy w myslenicach ?
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.01.2024, 12:54
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ile tam dzisiaj mamy w myslenicach ?

5 chłopa/m^2 i -22 na zewnątrz
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.01.2024, 16:38
To jeszcze trening czy już gang bang?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.01.2024, 14:00
Wisła ogłosiła daty sparingów:
24.1.2024 - FC Nassaji
27.1.2024 - FC Atyrau
30.1.2024 - Kolding IF
02.2.2024 - FC Arda

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...2478929830383/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.01.2024, 14:01
To są klubu przez AI wyszukane?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.01.2024, 14:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To są klubu przez AI wyszukane?
A potem dziwisz się, że ludzie mają cię za trolla/idiotę

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.01.2024, 14:40
No proszę jaka powagą jak się o AI zazartuje. Przepraszam że uraziłem najświętsza AI.
A co do idioty to z całym szacunkiem ale jeśli twierdzisz np że Królewski nie miałby czasy na forum pisać, gdzie chłop jest znany z tego że musi się w mediach społecznościowych udzielać i lubi dyskusje z oponentami to...
No idiota Cię nie chce nazywać ale poziom odklejenia jest konkretny. Czy u ciebie czy i drozda i Markusa.
O tym wpisie w stopce że celem jest awans w lutym nie wspominam bo już o tym pisałem jak na nie idiotę to słabo to wygląda
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.01.2024, 15:05
poziom odklejenia jest konkretny. Czy u ciebie czy i drozda i Markusa.
A propos odklejenia, podsumujmy Twoje:
- Dyrektor sportowy taki jak Kiko musi mieć nad sobą niańkę, jakąś zwierzchność, która może wetować jego ruchy. Dostałeś AL - cholera też źle. Sam chcesz to niańką zostać?
- PMŚ może być wartościowa i generalnie stanowi lepsze rozwiązanie niż zachodnia (a przynajmniej dla takich klubów jak Wisła), bo na zachodzie nie trenują szkoleniowcy pochodzący z innych krajów niż rodzime za wyjątkiem Portugalii, Hiszpanii i Włoch.
- Rude to nie jest trener, tylko analityk, który dotychczas jedynie przegrywał i którego zatrudnienie będzie strzałem w kolano. Wiesz o tym jeszcze zanim odbył pierwszy trening i powiedział pierwsze dzień dobry.
- Królewski to fatalny właściciel klubu, podejmujący niemalże wyłącznie złe decyzje i kompromitujący Wisłę. prawie nigdy nie mówi prawdy, nie ma sensownej idei, żyje w sferze utopii etc. Naprawdę czekam, aż napiszesz, że Kiko zatrudniły krasnoludki, a nie on, nie zdziwiłoby mnie to. To, że robi błędy: zgoda, tego akurat nikt nie neguje.
- Odklejeni są wszyscy poza Tobą i czasem zgadzającym się z Tobą Koalikiem. A przynajmniej ci, którzy mają inne zdanie i nie kupują Twoich bajek i absurdów.

Wiele spraw pominąłem, bo to nie wszystko w temacie, kto tu jest naprawdę odklejony, ale nie chce mi się już dalej wyliczać absurdów którymi nas raczyłeś w ostatnich tygodniach. Szkoda czasu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 10.01.2024 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.01.2024, 15:22
O kurde AI niańka Kiko PMS lepsza niż trenerzy zachodni Jaro wielki właściciel klubu, prawdomówny i nieomylny niemal

Ja z Tobą już nie gadam bo to sensu nie ma. Może dlatego nic nie rozumiesz że jesteś zaślepiony Hiszpanami i Królewskim więc trochę mózg nie działa jak trzeba.

Z tym super Królewskim w I lidze drugi rok, który na siłę bronil PMS to dobre
Myślę że wystarczy spojrzeć z boku na ten cyrk w Wiśle, który trwa 5 lat, a wręcz od roku się nasilił, żeby wiedzieć czy rację mam ja, w krytyce tego gówna, czy ty w udawaniu że jest ok.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.01.2024, 15:42
No proszę jaka powagą jak się o AI zazartuje. Przepraszam że uraziłem najświętsza AI.
A co do idioty to z całym szacunkiem ale jeśli twierdzisz np że Królewski nie miałby czasy na forum pisać, gdzie chłop jest znany z tego że musi się w mediach społecznościowych udzielać i lubi dyskusje z oponentami to...
No idiota Cię nie chce nazywać ale poziom odklejenia jest konkretny. Czy u ciebie czy i drozda i Markusa.
O tym wpisie w stopce że celem jest awans w lutym nie wspominam bo już o tym pisałem jak na nie idiotę to słabo to wygląda
Ty zwyczajnie masz zadanie ośmieszać wszystko co się dzieje w klubie. Myślisz, że tego nie widać? Żeby ktoś potraktował te majaki poważnie potrzeba mieć odrobinę wyczucia i rozumu. To co prezentujesz jest tak nachalne i siekierą ciosane, że wzbudza tylko politowanie i przynosi efekt odwrotny do zamierzonego. Działaj dalej towarzyszu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.01.2024, 15:46
To się powinieneś cieszyć że wzbudza efekt odwrotny bo w takim razie swoimi wpisami uwiarygadniać Jarosława Królewskiego.
Także powinnaś mnie chwalić zamiast ganić. No chyba że tobie zależy aby ośmieszać Królewskiego i dlatego mnie tak wyjasniasz
drozd:
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.01.2024, 02:05
Jaro pisze głównie z komórki, w każdym razie tak to wygląda w mediach. Twitter na komórce działa poprawnie, forum na komórce mi nie działa.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.01.2024, 09:22
To się powinieneś cieszyć że wzbudza efekt odwrotny bo w takim razie swoimi wpisami uwiarygadniać Jarosława Królewskiego.
Także powinnaś mnie chwalić zamiast ganić. No chyba że tobie zależy aby ośmieszać Królewskiego i dlatego mnie tak wyjasniasz
Cieszę się bo jesteś w swoim działaniu nieudolny. Jednak to co robisz jest godne stanowczego potępienia, bo pod płaszczykiem troski siejesz ferment, dokładnie tak jak za Hyballi. Całe szczęście układ jest już inny.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 11.01.2024, 10:12
OFFTOP:

@pepe72: na Android (ver. 13) forum działa na komórce normalnie
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.01.2024, 10:18
tomytom napisał(a):Wyświetl post
OFFTOP:

myślisz że Jarek ma dziadroida?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.01.2024, 23:31
tomytom napisał(a):Wyświetl post
OFFTOP:

Mam 13 i "nie działa". Tj. otwiera się strona, a nawet kiedyś skomentowałem, ale układ strony nie jest zoptymalizowany pod komórkę więc zarówno czytanie, a zwłaszcza pisanie jest mocno upierdliwe.

A wracając do tematu.
Wisła wrzuciła filmy z treningów:
T1:
https://youtu.be/Z0b1uTODkxo?si=EWRjjsvLCHbGKcMl
T2:
https://youtu.be/TpH6MCBB26c?si=Ja_wfDP5atTwliQ_

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.01.2024, 23:58
Wisła leci do Turcji w sobotę:
https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...row_54768.html
Cytat:
Kadra na obóz w Beleku

Albert Rude zabiera do Turcji trzech bramkarzy, ale nie ma wśród nich Mikołaja Biegańskiego, który wkrótce może opuścić Wisłę. W jego miejsce wskoczył 17-letni Jakub Stępak, golkiper z drużyny Centralnej Ligi Juniorów, w której rozegrał w tym sezonie 16 meczów i zachował dwa czyste konta.

Wśród młodych zawodników w samolocie znalazło się także miejsce dla 19-latków: pomocnika Karola Tokarczyka i obrońcy Mariusza Kutwy. Obaj jeszcze nie zadebiutowali w barwach Wisły w Fortuna 1. Lidze. Rude nie zabiera natomiast mających w tym sezonie ligowe epizody ich rówieśników Dominika Sargi czy Kuby Wiśniewskiego.

W składzie Wisły nie ma żadnych nowych piłkarzy. Do Beleku leci także odstawiony pod Wawelem na dalszy tor Enis Fazlagić. Pochodzący z Macedonii Północnej pomocnik po powrocie do Wisły z wypożyczenia ze słowackiej Dunajskiej Stredy nie zagrał ani jednego meczu, był pomijany zarówno przez Radosława Sobolewskiego, jak i Mariusza Jopa. Nie było jednak na niego chętnych innych klubów, nie zgodził się także na rozwiązanie umowy.

U nowego trenera może dostać czystą kartę w walce o miejsce w składzie. Z drugiej strony jego obecność jest też uzasadniona - klub musi zapewnić zawodnikowi warunki do treningu. Pośród trzech napastników w kadrze znalazł się w końcu Michał Żyro, który całą rundę jesienną leczył kontuzję kolana. O grę powalczy z Szymonem Sobczakiem i Angelem Rodado.
Lista zawodników Wisły Kraków na zgrupowanie w Belek
Bramkarze: Kamil Broda, Alvaro Raton, Jakub Stępak.
Obrońcy: Joseph Colley, Bartosz Jaroch, Jakub Krzyżanowski, Mariusz Kutwa, David Junca, Igor Łasicki, Eneko Satrustegui, Dawid Szot, Alan Uryga.
Pomocnicy: Jesus Alfaro, Angel Baena, Vullnet Basha, Marc Carbo, Kacper Duda, Enis Fazlagić, Patryk Gogół, Roman Goku, Igor Sapała, Bartosz Talar, Karol Tokarczyk, Dawid Olejarka, Miki Villar.
Napastnicy: Angel Rodado, Szymon Sobczak, Michał Żyro.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.01.2024 o godz. 00:25.

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 19.01.2024, 09:12
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jaro pisze głównie z komórki, w każdym razie tak to wygląda w mediach. Twitter na komórce działa poprawnie, forum na komórce mi nie działa.
Tytuł idioty roku został właśnie przyznany a mamy dopiero styczeń
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.01.2024, 11:14
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Wisła leci do Turcji w sobotę:
https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...row_54768.html

Lista zawodników Wisły Kraków na zgrupowanie w Belek
Bramkarze: Kamil Broda, Alvaro Raton, Jakub Stępak.
Obrońcy: Joseph Colley, Bartosz Jaroch, Jakub Krzyżanowski, Mariusz Kutwa, David Junca, Igor Łasicki, Eneko Satrustegui, Dawid Szot, Alan Uryga.
Pomocnicy: Jesus Alfaro, Angel Baena, Vullnet Basha, Marc Carbo, Kacper Duda, Enis Fazlagić, Patryk Gogół, Roman Goku, Igor Sapała, Bartosz Talar, Karol Tokarczyk, Dawid Olejarka, Miki Villar.
Napastnicy: Angel Rodado, Szymon Sobczak, Michał Żyro.
Co do kadry to trzeba wierzyć, że Junca się ogarnie, bo opierać się na Szosie, który zagra fajnie dwa mecze by w trzech nie dojechać to wiecie, rozumiecie.

Osoba Fazlagicia zaskakuje, ciekawe czy to będzie prawdziwą szansa dla niego czy tylko formalność by nie iść do FIFA, UEFA, PZPN, NBA, NFL itd.

Brakuje jednego na skrzydło do rotacji, Starzyńskiego nie chcieliśmy z powrotem czy nie możemy.

Zdrowy Żyro i grający z przodu może nam się przydać.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 19.01.2024, 12:33
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Co do kadry to trzeba wierzyć, że Junca się ogarnie, bo opierać się na Szosie, który zagra fajnie dwa mecze by w trzech nie dojechać to wiecie, rozumiecie.
Wiemy, rozumiemy, należy opierać się na Junce, który ostatni dobry mecz zagrał wiele miesięcy temu i od tego czasu ani razu nie dojechał, a nie na Szocie, który dobre mecze przeplata złymi. To ma sens.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.01.2024, 13:46
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Wiemy, rozumiemy, należy opierać się na Junce, który ostatni dobry mecz zagrał wiele miesięcy temu i od tego czasu ani razu nie dojechał, a nie na Szocie, który dobre mecze przeplata złymi. To ma sens.
No właśnie dlatego piszę o "wierzę" w Junkę, a nie że to będzie rzeczywistość, raczej się skłaniam, że to Szot będzie jedynką na lewej, choć wolałbym Junkę z rundy wiosennej ubiegłego sezon.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów