The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2024, 12:50
wolfy,
Ja nie jestem Tobą żeby chować się w norze po kompromitacji
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.05.2024, 13:08
Czyli nie masz nic na pokrycie swoich naukowych odkryć tzn wyobrażeń

Jeśli zestawienie 3 czy 4 parametrów z 5 spotkań to dla ciebie praca na kilka dni to nie wiem o jakim analitycznym umyśle mówiłeś, bo na pewno nie swoim.

Cóż, nie pierwszy raz nie czuje się zaskoczony. Zupełnie jak wtedy gdy chciało ci się liczyć średnia z konkretnych spotkań Rude vs RS bo wiedziałeś że pasują pod twoją tezę. Teraz nie pasuje pod nią nic, więc mówisz o pracy na kilka dni. Stand up Polska - otwierajcie nabór, taki talent nie może się marnować.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.05.2024 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2024, 13:13
@Karherop - tu nie chodzi o ocenę 3-4 parametrów w 5 meczach. Jak te mecze w ogóle wybierzesz? I jaki byłby tego cel? To nie numerologia...
Porównywanie meczy Rude vs Sobolewski to od początku była zabawa, nie moja wina że zareagowałeś na nowego trenera tak histerycznie...

@Ogryzek - zaciekawiło mnie (i tylo to w Twoim poście, wybacz) co rozumiesz przez "nie będzie litości". Rozumiem że chodzi Ci o to że będziesz obrażał trenera w internecie i (być może) na stadionie? Zdaje się że nie nazywasz się Jarosław Królewski, o ile się nie mylę.
Jednak, na wszelki wypadek - bądź człowiekiem, okaż litość
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2024 o godz. 13:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2024, 13:30
Widzę, że Jerry1986 przelogował się z konta Markusa i drozda oraz lesiapw na konto wolfyego, po czym zaczął odzywać mordę przez to konto i się kompromituje.

Wolfy, lepiej wracaj pod kamień, bo ktokolwiek z sekty Zaskrońca zacznie się tu udzielać to się kompromituje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 22.05.2024, 14:34
W tej rundzie interesuje mnie tylko wynik.

Tak naprawdę klasyfikacja Wolfy'ego to faktycznie była tylko zabawa, tyle że - jak rozumiem - Wolfy dobrze się przy niej bawił tylko do momentu, w którym pokazywała, że Rude jest jakimś skokiem jakościowym w porównaniu do Sobolewskiego. Teraz już się przy niej nie bawi tak dobrze.

A ponieważ najważniejszy jest wynik, Wolfy ma rację, że póki co Rude może go jeszcze zrobić.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.05.2024, 14:41
MaLk napisał(a):Wyświetl post
W tej rundzie interesuje mnie tylko wynik.

Tak naprawdę klasyfikacja Wolfy'ego to faktycznie była tylko zabawa, tyle że - jak rozumiem - Wolfy dobrze się przy niej bawił tylko do momentu, w którym pokazywała, że Rude jest jakimś skokiem jakościowym w porównaniu do Sobolewskiego. Teraz już się przy niej nie bawi tak dobrze.

A ponieważ najważniejszy jest wynik, Wolfy ma rację, że póki co Rude może go jeszcze zrobić.
Ale problem jest taki że wynik jest najważniejszy to wolfy sobie przypomniał "teraz" na skutek tego że poprawy gry nie widać i inne "mierniki" postępu poszły sie jebać i Sobolewski (o zgrozo) jest lepszy. Wczesniej miała być mityczna poprawa gry. Miernik - czyli awans - to wielu kolegów w tym ja postulowałem od początku kariery Rude. Sam piszac często że niech Rude i zajmie i 6 miejsce - ale awansuje w barażach.

To tak dla sprostowania.

Dla większości (pewnie 99%) kibiców na tym forum wynik jest najważniejszy - czyli awans. Tak, poczekamy (oby pomyślnie) 2 tygodnie jeszcze żeby móc się cieszyć z awansu albo przy braku moc sobie swobodnie "poużywać" na Królewskim, Rude i piłkarzach. ja wolę te pierwszą opcję.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.05.2024 o godz. 14:44.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2024, 14:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale problem jest taki że wynik jest najważniejszy to wolfy sobie przypomniał "teraz" na skutek tego że poprawy gry nie widać i inne "mierniki" postępu poszły sie jebać i Sobolewski (o zgrozo) jest lepszy. Wczesniej miała być mityczna poprawa gry. Miernik - czyli awans - to wielu kolegów w tym ja postulowałem od początku kariery Rude. Sam piszac często że niech Rude i zajmie i 6 miejsce - ale awansuje w barażach.
Są dwa aspekty:
- rozliczenie Rudego jako takiego - tutaj mnie osobiście od początku rundy interesuje tylko i wyłącznie wynik i tylko z tego będę chłopa rozliczał;
- rozliczenie bajań forumowiczów z tego, co to niby miał Rude wnieść do gry Wisły i co się faktycznie sprawdziło. Tutaj można się bawić do woli.

Byle tylko nie mieszać tych dwóch różnych systemów walutowych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2024, 15:17
Są dwa aspekty:
- rozliczenie Rudego jako takiego - tutaj mnie osobiście od początku rundy interesuje tylko i wyłącznie wynik i tylko z tego będę chłopa rozliczał;
- rozliczenie bajań forumowiczów z tego, co to niby miał Rude wnieść do gry Wisły i co się faktycznie sprawdziło. Tutaj można się bawić do woli.

Byle tylko nie mieszać tych dwóch różnych systemów walutowych.
Mylisz się. W rozliczeniu Rude rozumianym jak decyzja o pozostawieniu go lub nie awans będzie tylko jedną ze składowych, niekoniecznie najważniejszą. Zgaduję że najważniejsze będą kwestie finansowe (a przynajmniej powinny być).

To co Ciebie interesuje to już kwestia indywidualna. Zdajesz sobie sprawę że to też bajania, skoro tak tytułujesz moje posty? Mam nadzieję. Inaczej sugeruję przerwę na forum.

@Ogryzek - Możesz mi wyjaśnić o czym Ty piszesz? Napisałem przecież że wynik NIE jest dla mnie jedynym punktem w sezonie ratunkowym w kwestii oceny Rude. Nie jest nawet najważniejszy.
Szkoda czasu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2024 o godz. 15:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2024, 17:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mylisz się. W rozliczeniu Rude rozumianym jak decyzja o pozostawieniu go lub nie awans będzie tylko jedną ze składowych, niekoniecznie najważniejszą. Zgaduję że najważniejsze będą kwestie finansowe (a przynajmniej powinny być).
Ale decyzja o pozostawieniu go rozpatrywana z perspektywy użytkowników tego forum czy z perspektywy osób faktycznie podejmujących taką decyzję? Bo spodziewam się dosyć drastycznej rozbieżności między jednym i drugim rozliczeniem.

Cytat:
To co Ciebie interesuje to już kwestia indywidualna. Zdajesz sobie sprawę że to też bajania, skoro tak tytułujesz moje posty?
Po pierwsze - w tej słabo zawoalowanej "żaluzji" akurat chodziło mi o innego użytkownika tego forum.

Po drugie - oczywiście. Chodzi mi o rozliczanie według tego, co każdy tutaj indywidualnie deklarował, że oczekuje po Rude. Więc - pomijając główny aspekt, czyli to, że jak sądzę każdy oczekiwał awansu - jeśli ktoś deklarował, że spodziewa się krakowskiej piłki, to teraz go będzie pod tym kątem rozliczał, jeśli ktoś poprawy gry obronnej, to z tego, jeśli z rozwijania młodych zawodników, to z tego, jeśli z uwolnienia potencjału drzemiącego w Hiszpanach, to z tego, jeśli z wymyślenia sposobu na autobus stawiany przez przeciwnika, to z tego.

A nie, że nagle się okaże, że może i kompletnie nie wprowadził tego, co miał zdaniem danego forumowicza wprowadzić, ale ostatecznie np. awans wywalczył, więc się sprawdził

Cytat:
Napisałem przecież że wynik NIE jest dla mnie jedynym punktem w sezonie ratunkowym w kwestii oceny Rude. Nie jest nawet najważniejszy.
Ja jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że od początku pisałem, że wynik jest najważniejszy. Mam łatwiej, niech się teraz inni męczą z ocenianiem jak się Rude wpasował w ich oczekiwania, szukając ratunku w spiskowych teoriach dziejów o sabotowaniu gry, spisku sędziów, fatalnych obrońcach czy statystykach (o ile akurat jakiekolwiek będą przemawiały na jego korzyść)
Ostatnio edytowane przez MaLk : 22.05.2024 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.05.2024, 14:54
Tylko, że poprawę gry widać. Problem w tym, że indywidualne obcinki niby poważnych członków drużyny sprawiają, że wyników nie ma.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.05.2024, 16:40
podsumowując
Rude to zajebisty trener (podobnie jak wszystkie jarosławy świata to świetne prezesy są)
tylko DETAL
nie ma wyników
żadnych

ps. puchar pasztetowej w naszym przypadku to właśnie takie puchar pełen pasztetu, który do niczego się nie nada skoro zgnijemy w tej I lidze dzięki geniuszowi trenerskiemu
Ostatnio edytowane przez emjot : 22.05.2024 o godz. 16:44.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.05.2024, 17:00
emjot napisał(a):Wyświetl post
podsumowując
Rude to zajebisty trener (podobnie jak wszystkie jarosławy świata to świetne prezesy są)
tylko DETAL
nie ma wyników
żadnych

ps. puchar pasztetowej w naszym przypadku to właśnie takie puchar pełen pasztetu, który do niczego się nie nada skoro zgnijemy w tej I lidze dzięki geniuszowi trenerskiemu
Ma wyniki, w rozgrywkach w których piłkarze nie sabotują gry. Taki puchar pasztetowej to 5 baniek na czysto.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 22.05.2024, 18:21
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ma wyniki, w rozgrywkach w których piłkarze nie sabotują gry. Taki puchar pasztetowej to 5 baniek na czysto.
skoro ma wyniki (w pp najpierw nas promował marny sędzia z Widzewem, potem nas Piast zlekcewazył, a Pogoń w finale tak była pewna wygranej, że myśleli jak wielka Wisła w I lidze, że mecz wygra się sam)
to jakim cudem jesteśmy na 9 msc? w I lidze

a w tabeli za wiosnę na 10 z niesamowitym dorobkiem aż 19 pkt?

i bredzisz jak potłuczony, to nie nasi kopacze sabotują grę, oni są tak przekonani o swojej wyższości (vide słynny wywaid sobczaka dla gk) nad resztą ligi że uważają, że mecze wygrają się same

i rolą trenera i sztabu jest ich ....a obudzić z tego snu

powtarzam, Rude może i to dobry trener
ale po pierwsze raczej asystent, a po drugie wyników nie ma i mieć nie będzie
bo zarządzą tą szatnią asów z super hiper pierwszej ligi jak przedszkolak
Ostatnio edytowane przez emjot : 22.05.2024 o godz. 19:27.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.05.2024, 20:58
emjot napisał(a):Wyświetl post
skoro ma wyniki (w pp najpierw nas promował marny sędzia z Widzewem, potem nas Piast zlekcewazył, a Pogoń w finale tak była pewna wygranej, że myśleli jak wielka Wisła w I lidze, że mecz wygra się sam)
to jakim cudem jesteśmy na 9 msc? w I lidze

a w tabeli za wiosnę na 10 z niesamowitym dorobkiem aż 19 pkt?

i bredzisz jak potłuczony, to nie nasi kopacze sabotują grę, oni są tak przekonani o swojej wyższości (vide słynny wywaid sobczaka dla gk) nad resztą ligi że uważają, że mecze wygrają się same

i rolą trenera i sztabu jest ich ....a obudzić z tego snu

powtarzam, Rude może i to dobry trener
ale po pierwsze raczej asystent, a po drugie wyników nie ma i mieć nie będzie
bo zarządzą tą szatnią asów z super hiper pierwszej ligi jak przedszkolak
Nas promował marny sędzia z Widzewem? Nie dając nam dwóch karnych i dwóch czerwonych kartek Widzewowi? Wypadało by trochę obiektywniej. Piast nas zlekceważył, Pogoń była pewna. No w czepku urodzony ten Rude.

Z drugą częścią tego co napisałeś się zgadzam, oni mają popieprzone w głowach, ale to niemożliwe żeby takie zaburzenia wyleczyć w trzy miesiące. Rude ma taki sam problem jak miał Gula, nie może pojąć że piłkarza trzeba jakoś zachęcać żeby wchodząc na boisko starał się i walczył. W normalnych ligach leserów zdarza się 3/20. Można ich łatwo zastąpić i po problemie. U nas leserów jest 15/20 i nic z tym nie zrobisz. Taką sytuacje klub sam sobie wyhodował. Zwalniając Hyballę poprzez sabotaż wyników. Skład po kilku latach jest inny, ale klimat w którym "wcale nie trzeba wygrywać żeby prezes się cieszył" dalej ten sam. Teraz Łasickiemu obiecuje umowę, bo go nie zostawi, a co Łasicki pokazał na boisku, że zasługuje na przedłużenie? Daje pewność jako obrońca? A co do sabotażu. Od początku była silna grupa przeciwników zatrudnienia kogoś z zewnątrz. To co zrobił ostatnio Uryga czy Sobczak nie daje się tłumaczyć zmęczeniem czy zbytnią pewnością siebie, takie tłumaczenie to zamykanie oczu na rzeczywistość. Stąd tyle straconych punktów. A mogło być więcej co było w Pruszkowie? W Płocku? To jest patologia i sam trener i sztab nic nie wskóra dokąd piłkarzyki nie zobaczą, że za wyniki odpowiada nie tylko trener. A to jest rola prezesa, że po takiej kompromitacji wyp... leserów, a nie trenera.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.05.2024, 17:09
Na czysto?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.05.2024, 17:17
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Na czysto?
A nie? Wszędzie podają że 5 baniek.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.05.2024, 21:27
Powtarzam, Bogu dziękować za Rude bo dzięki niemu nie spadliśmy i dzięki średniej 1,35 na mecz udało się nawet do końca ligi być w grze o baraże.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 23.05.2024, 05:42
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Powtarzam, Bogu dziękować za Rude bo dzięki niemu nie spadliśmy i dzięki średniej 1,35 na mecz udało się nawet do końca ligi być w grze o baraże.
Zachorowałeś na coś czy uderzyłeś się w głowę ? Bo zaczynam się martwić.
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 23.05.2024 o godz. 05:45.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2024, 07:33
Nie no.. Jaroo1 ma rację.
Skoro teraz obowiązuje narracja, że mamy nieudolnych piłkarzy to tylko geniuszowi Rude zawdzięczamy, ze pozostał cień cienia szansy na baraże.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.05.2024, 08:43
Żeby był jakiś cień szansy należy spełnić warunek: wygrać z niecieczą w ostatniej kolejce, a w 3 poprzednich meczach zdobyliśmy 1pkt.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 23.05.2024 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 23.05.2024, 10:08
Który tak się pruł, że Rude gra asekuracyjnie bo coś tam trójką zostaje w tyle? Chyba s1mone Zaraz po tym chwalił, że wreszcie podłączamy się pod ataki większą ilością zawodników i nagle posypały się liczby w obronie :]

Niby cała drużyna broni: Rodado ora z jednego końca na drugi, Alfaro póki ma siły też dużo wraca i pomaga, Duda fajnie odbiera, Carbo wiadomo... no tutaj ewidetnie widać, że ostatnia linia kopie się po czole z dodatkiem taktyki trenera.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.05.2024 o godz. 10:10.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.05.2024, 10:16
Łukaszu Nikodemie

nie kompromitujcie się
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.05.2024, 13:00
Dla grajków ważniejszy był puchar pod kątem prestiżu, awans mieli w dvpie bo nie mieli gwarancji że będą tu dalej.Po drugie przez cały sezon nie zagrali żadnego meczu na tym poziomie jak z Widzewem, Piastem czy Pogonią.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 23.05.2024, 13:58
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Dla grajków ważniejszy był puchar pod kątem prestiżu, awans mieli w dvpie bo nie mieli gwarancji że będą tu dalej.Po drugie przez cały sezon nie zagrali żadnego meczu na tym poziomie jak z Widzewem, Piastem czy Pogonią.
Bo na ambicji i 120% chęci oraz umiejętności można zagrać tylko raz na jakiś czas. Dlatego puchary pełne są niespodzianek, kiedy teoretycznie słabszy jest w stanie się zmobilizować i pokonać silniejszego.

W lidze tak się nie da, pomijając już oczywiście to, że w lidze sytuacja była akurat odwrotna - to na nas się spinali, nie odwrotnie. A że od roku nie mamy trenera, który potrafiłby wymyślić skuteczny sposób na typową I-ligową młóckę to tylko pogłębiło problem.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 23.05.2024, 14:32
Bo na ambicji i 120% chęci oraz umiejętności można zagrać tylko raz na jakiś czas. Dlatego puchary pełne są niespodzianek, kiedy teoretycznie słabszy jest w stanie się zmobilizować i pokonać silniejszego.

W lidze tak się nie da, pomijając już oczywiście to, że w lidze sytuacja była akurat odwrotna - to na nas się spinali, nie odwrotnie. A że od roku nie mamy trenera, który potrafiłby wymyślić skuteczny sposób na typową I-ligową młóckę to tylko pogłębiło problem.
MaLk,

Problem polega na tym ze o ile w PP grali na 120% mozliwosci to wydaje sie ze w lidze na 50%.
Zauwaz tez ze np w takim meczu z Pogonia Wislacy oprocz anbicji i zaangazowania pokazali pilkarskie umiejetnosci. Ci zawodnicy potrafia grac w pilke.
Ostatnio edytowane przez RAF : 23.05.2024 o godz. 14:40.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.05.2024, 15:01
RAF napisał(a):Wyświetl post
MaLk,

Problem polega na tym ze o ile w PP grali na 120% mozliwosci to wydaje sie ze w lidze na 50%.
Zauwaz tez ze np w takim meczu z Pogonia Wislacy oprocz anbicji i zaangazowania pokazali pilkarskie umiejetnosci. Ci zawodnicy potrafia grac w pilke.
To dlaczego wygraliśmy PP, a w lidze zajęliśmy 8 miejsce będzie jeszcze rozbierane tu przez miesiące.

Może i piłkarze potrafią grać w piłkę, ale trener nie potrafi tego zespołu ustawić pod grę w 1 lidze. Inna sprawa jest postawa naszych rywali w PP, którzy podeszli do Wisły mniej więcej tak jak Wisła podchodzi do większości rywali w 1 lidze.

Czyli nie dość że za bardzo ich nie interesowała ich nasza taktyka to doszedł element lekceważenia z powodu poczucia wyższości nad rywalem.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.05.2024 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.05.2024, 17:55
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To dlaczego wygraliśmy PP, a w lidze zajęliśmy 8 miejsce będzie jeszcze rozbierane tu przez miesiące.

Może i piłkarze potrafią grać w piłkę, ale trener nie potrafi tego zespołu ustawić pod grę w 1 lidze. Inna sprawa jest postawa naszych rywali w PP, którzy podeszli do Wisły mniej więcej tak jak Wisła podchodzi do większości rywali w 1 lidze.

Czyli nie dość że za bardzo ich nie interesowała ich nasza taktyka to doszedł element lekceważenia z powodu poczucia wyższości nad rywalem.

Oczywiście, że każda z drużyn w PP wychodziła do nas jak na pierwszoligowca, co pomogło. Dodatkowo Widzew chciał wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Piast dostał szybko gonga i musiał grać przez całe spotkanie coś czego nie potrafi, a Pogoń albo się obsrała albo przemotywowała. Te trzy mecze łączy jeden element, z którym mamy rzadko do czynienia w 1 lidze. Wszystkie drużyny grały w miarę otwarte mecze. Nie broniły się całym zespołem przed pierwszoligowcem, tylko próbowały narzucać swoje warunki. I tak jak Legii grało się przyjemniej z Aston Villą niż Puszczą, tak nam zdecydowanie fajniej z ekstraklasowcami niż pierwszoligowcami.

W pierwszej lidze musimy grać zazwyczaj atak pozycyjny i od razu widać różnicę. Można mieć najlepsze podejście, ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Mamy tu swoją renomę, kluby się na nas specjalnie nastawiają i większość z nich wie, ze nawet na moment nie można zostawić nam miejsca. Takie granie, jak nasze jest zawsze dużo trudniejsze, ale nawet nie to nas zgubiło. Drużyna z aspiracjami, która chce awansować do ekstraklasy nie może stracić 47 bramek. I żeby nie było, iż jest to grzech tylko w tym sezonie. Od lat za łatwo i w zbyt banalnych sytuacjach tracimy bramki.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.05.2024, 18:41
Co do PP. Przeanalizujcie to na spokojnie. W PP gra była ambitna, była walka , mecze wyglądały zupełnie inaczej. Były szybsze, otwarte i o dziwo to Wisla prowadziła grę. I to tyle z plusów.

Minusy: brak skuteczności.
Realia: wygraliśmy z Piastem i po męczarniach zaliczyliśmy w podstawowym czasie gry 2 remisy, z Widzewem i Pogonią. Graliśmy dobrze ale ugraliśmy tam 5 pkt w 3 meczach, z czego te remisy były na farcie bo w ostatnich minutach. Dwa mecze były u siebie więc to też była przewaga.

Także mimo dobrej gry, to nie sa jakieś niesamowite punktowe zdobycze. Co do wyniku, okoliczności spotkań to można te mecze włożyć do jednego worka z tymi I ligowymi. Czyli trochę walenia głową w mur, trochę nieskuteczności, na koniec zdobycze punktowe małe i ratowanie wyników na koniec meczu. Różnica jedynie taka, że te mecze były szybsze, ładniejsze dla oka, a w I lidze jest kopanina i koniec końców albo ktoś nam wali bramy z kontry albo nie wiem, z braku koncentracji cały mecz tracimy jakieś bramki z dupy.
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2024, 19:25
Więc dlatego ja nie rozumiem dlaczego Rude nie spróbuje w I lidze ustawić zespołu inaczej:
- wycofać się na swoją połowę, sprowokować rywala do ataku, kontrować.

Takie mecze pewnie byłyby brzydkie, ale może bardziej skuteczne?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2024, 19:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Więc dlatego ja nie rozumiem dlaczego Rude nie spróbuje w I lidze ustawić zespołu inaczej:
- wycofać się na swoją połowę, sprowokować rywala do ataku, kontrować.

Takie mecze pewnie byłyby brzydkie, ale może bardziej skuteczne?
Takiej gry nie ma w wiślackim DNA.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów