|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
wolfy,
Ja nie jestem Tobą żeby chować się w norze po kompromitacji ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czyli nie masz nic na pokrycie swoich naukowych odkryć tzn wyobrażeń
Jeśli zestawienie 3 czy 4 parametrów z 5 spotkań to dla ciebie praca na kilka dni to nie wiem o jakim analitycznym umyśle mówiłeś, bo na pewno nie swoim. Cóż, nie pierwszy raz nie czuje się zaskoczony. Zupełnie jak wtedy gdy chciało ci się liczyć średnia z konkretnych spotkań Rude vs RS bo wiedziałeś że pasują pod twoją tezę. Teraz nie pasuje pod nią nic, więc mówisz o pracy na kilka dni. Stand up Polska - otwierajcie nabór, taki talent nie może się marnować.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.05.2024 o godz. 13:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@Karherop - tu nie chodzi o ocenę 3-4 parametrów w 5 meczach. Jak te mecze w ogóle wybierzesz? I jaki byłby tego cel? To nie numerologia...
Porównywanie meczy Rude vs Sobolewski to od początku była zabawa, nie moja wina że zareagowałeś na nowego trenera tak histerycznie... @Ogryzek - zaciekawiło mnie (i tylo to w Twoim poście, wybacz) co rozumiesz przez "nie będzie litości". Rozumiem że chodzi Ci o to że będziesz obrażał trenera w internecie i (być może) na stadionie? Zdaje się że nie nazywasz się Jarosław Królewski, o ile się nie mylę. Jednak, na wszelki wypadek - bądź człowiekiem, okaż litość ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2024 o godz. 13:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Widzę, że Jerry1986 przelogował się z konta Markusa i drozda oraz lesiapw na konto wolfyego, po czym zaczął odzywać mordę przez to konto i się kompromituje.
Wolfy, lepiej wracaj pod kamień, bo ktokolwiek z sekty Zaskrońca zacznie się tu udzielać to się kompromituje. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W tej rundzie interesuje mnie tylko wynik.
Tak naprawdę klasyfikacja Wolfy'ego to faktycznie była tylko zabawa, tyle że - jak rozumiem - Wolfy dobrze się przy niej bawił tylko do momentu, w którym pokazywała, że Rude jest jakimś skokiem jakościowym w porównaniu do Sobolewskiego. Teraz już się przy niej nie bawi tak dobrze. A ponieważ najważniejszy jest wynik, Wolfy ma rację, że póki co Rude może go jeszcze zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
To tak dla sprostowania. Dla większości (pewnie 99%) kibiców na tym forum wynik jest najważniejszy - czyli awans. Tak, poczekamy (oby pomyślnie) 2 tygodnie jeszcze żeby móc się cieszyć z awansu albo przy braku moc sobie swobodnie "poużywać" na Królewskim, Rude i piłkarzach. ja wolę te pierwszą opcję.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.05.2024 o godz. 14:44.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- rozliczenie Rudego jako takiego - tutaj mnie osobiście od początku rundy interesuje tylko i wyłącznie wynik i tylko z tego będę chłopa rozliczał; - rozliczenie bajań forumowiczów z tego, co to niby miał Rude wnieść do gry Wisły i co się faktycznie sprawdziło. Tutaj można się bawić do woli. Byle tylko nie mieszać tych dwóch różnych systemów walutowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To co Ciebie interesuje to już kwestia indywidualna. Zdajesz sobie sprawę że to też bajania, skoro tak tytułujesz moje posty? Mam nadzieję. Inaczej sugeruję przerwę na forum. @Ogryzek - Możesz mi wyjaśnić o czym Ty piszesz? Napisałem przecież że wynik NIE jest dla mnie jedynym punktem w sezonie ratunkowym w kwestii oceny Rude. Nie jest nawet najważniejszy. Szkoda czasu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2024 o godz. 15:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Cytat:
Po drugie - oczywiście. Chodzi mi o rozliczanie według tego, co każdy tutaj indywidualnie deklarował, że oczekuje po Rude. Więc - pomijając główny aspekt, czyli to, że jak sądzę każdy oczekiwał awansu - jeśli ktoś deklarował, że spodziewa się krakowskiej piłki, to teraz go będzie pod tym kątem rozliczał, jeśli ktoś poprawy gry obronnej, to z tego, jeśli z rozwijania młodych zawodników, to z tego, jeśli z uwolnienia potencjału drzemiącego w Hiszpanach, to z tego, jeśli z wymyślenia sposobu na autobus stawiany przez przeciwnika, to z tego. A nie, że nagle się okaże, że może i kompletnie nie wprowadził tego, co miał zdaniem danego forumowicza wprowadzić, ale ostatecznie np. awans wywalczył, więc się sprawdził Cytat:
Ostatnio edytowane przez MaLk : 22.05.2024 o godz. 18:36.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tylko, że poprawę gry widać. Problem w tym, że indywidualne obcinki niby poważnych członków drużyny sprawiają, że wyników nie ma.
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
podsumowując
Rude to zajebisty trener (podobnie jak wszystkie jarosławy świata to świetne prezesy są) tylko DETAL nie ma wyników żadnych ps. puchar pasztetowej w naszym przypadku to właśnie takie puchar pełen pasztetu, który do niczego się nie nada skoro zgnijemy w tej I lidze dzięki geniuszowi trenerskiemu
Ostatnio edytowane przez emjot : 22.05.2024 o godz. 16:44.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to jakim cudem jesteśmy na 9 msc? w I lidze a w tabeli za wiosnę na 10 z niesamowitym dorobkiem aż 19 pkt i bredzisz jak potłuczony, to nie nasi kopacze sabotują grę, oni są tak przekonani o swojej wyższości (vide słynny wywaid sobczaka dla gk) nad resztą ligi że uważają, że mecze wygrają się same i rolą trenera i sztabu jest ich ....a obudzić z tego snu powtarzam, Rude może i to dobry trener ale po pierwsze raczej asystent, a po drugie wyników nie ma i mieć nie będzie bo zarządzą tą szatnią asów z super hiper pierwszej ligi jak przedszkolak
Ostatnio edytowane przez emjot : 22.05.2024 o godz. 19:27.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z drugą częścią tego co napisałeś się zgadzam, oni mają popieprzone w głowach, ale to niemożliwe żeby takie zaburzenia wyleczyć w trzy miesiące. Rude ma taki sam problem jak miał Gula, nie może pojąć że piłkarza trzeba jakoś zachęcać żeby wchodząc na boisko starał się i walczył. W normalnych ligach leserów zdarza się 3/20. Można ich łatwo zastąpić i po problemie. U nas leserów jest 15/20 i nic z tym nie zrobisz. Taką sytuacje klub sam sobie wyhodował. Zwalniając Hyballę poprzez sabotaż wyników. Skład po kilku latach jest inny, ale klimat w którym "wcale nie trzeba wygrywać żeby prezes się cieszył" dalej ten sam. Teraz Łasickiemu obiecuje umowę, bo go nie zostawi, a co Łasicki pokazał na boisku, że zasługuje na przedłużenie? Daje pewność jako obrońca? A co do sabotażu. Od początku była silna grupa przeciwników zatrudnienia kogoś z zewnątrz. To co zrobił ostatnio Uryga czy Sobczak nie daje się tłumaczyć zmęczeniem czy zbytnią pewnością siebie, takie tłumaczenie to zamykanie oczu na rzeczywistość. Stąd tyle straconych punktów. A mogło być więcej co było w Pruszkowie? W Płocku? To jest patologia i sam trener i sztab nic nie wskóra dokąd piłkarzyki nie zobaczą, że za wyniki odpowiada nie tylko trener. A to jest rola prezesa, że po takiej kompromitacji wyp... leserów, a nie trenera. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Na czysto?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powtarzam, Bogu dziękować za Rude bo dzięki niemu nie spadliśmy i dzięki średniej 1,35 na mecz udało się nawet do końca ligi być w grze o baraże.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Zachorowałeś na coś czy uderzyłeś się w głowę ? Bo zaczynam się martwić.
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 23.05.2024 o godz. 05:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie no.. Jaroo1 ma rację.
Skoro teraz obowiązuje narracja, że mamy nieudolnych piłkarzy to tylko geniuszowi Rude zawdzięczamy, ze pozostał cień cienia szansy na baraże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Żeby był jakiś cień szansy należy spełnić warunek: wygrać z niecieczą w ostatniej kolejce, a w 3 poprzednich meczach zdobyliśmy 1pkt.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 23.05.2024 o godz. 08:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Który tak się pruł, że Rude gra asekuracyjnie bo coś tam trójką zostaje w tyle? Chyba s1mone
Niby cała drużyna broni: Rodado ora z jednego końca na drugi, Alfaro póki ma siły też dużo wraca i pomaga, Duda fajnie odbiera, Carbo wiadomo... no tutaj ewidetnie widać, że ostatnia linia kopie się po czole z dodatkiem taktyki trenera.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.05.2024 o godz. 10:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Łukaszu Nikodemie
nie kompromitujcie się |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dla grajków ważniejszy był puchar pod kątem prestiżu, awans mieli w dvpie bo nie mieli gwarancji że będą tu dalej.Po drugie przez cały sezon nie zagrali żadnego meczu na tym poziomie jak z Widzewem, Piastem czy Pogonią.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W lidze tak się nie da, pomijając już oczywiście to, że w lidze sytuacja była akurat odwrotna - to na nas się spinali, nie odwrotnie. A że od roku nie mamy trenera, który potrafiłby wymyślić skuteczny sposób na typową I-ligową młóckę to tylko pogłębiło problem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problem polega na tym ze o ile w PP grali na 120% mozliwosci to wydaje sie ze w lidze na 50%. Zauwaz tez ze np w takim meczu z Pogonia Wislacy oprocz anbicji i zaangazowania pokazali pilkarskie umiejetnosci. Ci zawodnicy potrafia grac w pilke.
Ostatnio edytowane przez RAF : 23.05.2024 o godz. 14:40.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Może i piłkarze potrafią grać w piłkę, ale trener nie potrafi tego zespołu ustawić pod grę w 1 lidze. Inna sprawa jest postawa naszych rywali w PP, którzy podeszli do Wisły mniej więcej tak jak Wisła podchodzi do większości rywali w 1 lidze. Czyli nie dość że za bardzo ich nie interesowała ich nasza taktyka to doszedł element lekceważenia z powodu poczucia wyższości nad rywalem.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.05.2024 o godz. 15:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Oczywiście, że każda z drużyn w PP wychodziła do nas jak na pierwszoligowca, co pomogło. Dodatkowo Widzew chciał wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Piast dostał szybko gonga i musiał grać przez całe spotkanie coś czego nie potrafi, a Pogoń albo się obsrała albo przemotywowała. Te trzy mecze łączy jeden element, z którym mamy rzadko do czynienia w 1 lidze. Wszystkie drużyny grały w miarę otwarte mecze. Nie broniły się całym zespołem przed pierwszoligowcem, tylko próbowały narzucać swoje warunki. I tak jak Legii grało się przyjemniej z Aston Villą niż Puszczą, tak nam zdecydowanie fajniej z ekstraklasowcami niż pierwszoligowcami. W pierwszej lidze musimy grać zazwyczaj atak pozycyjny i od razu widać różnicę. Można mieć najlepsze podejście, ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Mamy tu swoją renomę, kluby się na nas specjalnie nastawiają i większość z nich wie, ze nawet na moment nie można zostawić nam miejsca. Takie granie, jak nasze jest zawsze dużo trudniejsze, ale nawet nie to nas zgubiło. Drużyna z aspiracjami, która chce awansować do ekstraklasy nie może stracić 47 bramek. I żeby nie było, iż jest to grzech tylko w tym sezonie. Od lat za łatwo i w zbyt banalnych sytuacjach tracimy bramki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do PP. Przeanalizujcie to na spokojnie. W PP gra była ambitna, była walka , mecze wyglądały zupełnie inaczej. Były szybsze, otwarte i o dziwo to Wisla prowadziła grę. I to tyle z plusów.
Minusy: brak skuteczności. Realia: wygraliśmy z Piastem i po męczarniach zaliczyliśmy w podstawowym czasie gry 2 remisy, z Widzewem i Pogonią. Graliśmy dobrze ale ugraliśmy tam 5 pkt w 3 meczach, z czego te remisy były na farcie bo w ostatnich minutach. Dwa mecze były u siebie więc to też była przewaga. Także mimo dobrej gry, to nie sa jakieś niesamowite punktowe zdobycze. Co do wyniku, okoliczności spotkań to można te mecze włożyć do jednego worka z tymi I ligowymi. Czyli trochę walenia głową w mur, trochę nieskuteczności, na koniec zdobycze punktowe małe i ratowanie wyników na koniec meczu. Różnica jedynie taka, że te mecze były szybsze, ładniejsze dla oka, a w I lidze jest kopanina i koniec końców albo ktoś nam wali bramy z kontry albo nie wiem, z braku koncentracji cały mecz tracimy jakieś bramki z dupy. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Więc dlatego ja nie rozumiem dlaczego Rude nie spróbuje w I lidze ustawić zespołu inaczej:
- wycofać się na swoją połowę, sprowokować rywala do ataku, kontrować. Takie mecze pewnie byłyby brzydkie, ale może bardziej skuteczne? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Takiej gry nie ma w wiślackim DNA.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|