The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2023, 13:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, używam określenia SI bo w odróżnieniu od Ciebie wiem o czym piszę. Algorytmy uczące się to nie Skynet, ale potrafią dać zaskakujące rezultaty przy odpowiednim know how, czasie i środkach. I tak, algorytmy SI to "tylko" uczenie się sieci neuronowych na gigantycznych wolumenach danych, niemożliwych dla ludzi do ogarnięcia. Oczywiście, w praktyce to jest bardziej skomplikowane, jak zawsze, ale na tym polega budowanie sieci neuronowych. Taki algorytm wspomagania decyzyjnego potrafi znaleźć wzorce niedostępne dla człowieka. Wszystko co powiedział Królewski jest prawdą. Nie wiem ile danych tam mają i na ile są miarodajne. Przepraszam że zabiłem Twoje wyobrażenia odnośnie SI W pracy budowaliśmy SI z mniejszych ilości danych do rozwiązania konkretnego problemu jeszcze przed boomem popularności który wziął się stąd że przeciętny człowiek zobaczył że SI może mu wygenerować obrazek albo napisać tekst, a to je fajne. Większość nie ma dość naturalnej inteligencji żeby zauważyć że ta sztuczna jest w stanie zastąpić jego pracę swoją.
Pominę te wątki personalne i nie odpowiem tym samym. Zwrócę tylko uwagę, że każdy student informatyki AGH już w latach 90-tych „budował SI” trenując sieci neuronowe na zaliczenie. Bo wbrew temu co ludzie myślą, cała teoria tego co się teraz dzieje w branży była znana już 30 lat temu. Przy czym również każdy student wiedział, że ten cudzysłow jest na miejscu bo to wszystko co się dzieje poza labolatoriami za setki milionów czy miliardy dolarów można nazywać co nawyżej jakimś poziomem nauczania maszynowego ale nie żadnym SI. Bo „inteligencja” tych rozwiązań bierze się z ilości danych i mocy obliczeniowej nieosiągalnych nawet za miliardy dolarów te kilka lat temu jeszcze.

I tu dochodzimy do sedna sprawy, czyli ilości, wiarygodności i dokładności danych. Piłka nożna to nie Starcraft czy generowanie obrazków, tutaj potrzeba gigantycznej ilości danych na temat meczu czy piłkarza bo tak naprawdę nie wiemy które są ważne. Te dane nie są dostępne w formie elektronicznej. Jeżeli np. my bierzemy "groźne ataki" polegające na tym że doszliśmy pod pole karne i nie mieliśmy pomysłu co dalej i na tej podstawie wychodzi nam że mecz był dobry, tylko wynik nie pykł i tak w połowie przypadków... No nie brzmi to przekonująco. Co więcej, Jaro uznaje że skoro ich algorytm tak mówi, to mecz był zajebisty. Czyli ten ich algorytm jest już wyrocznią. No słabo to wygląda z jego opisu...
Ale może robią coś bardziej spektakularnego.
Wydaje mi się, że rozmawiamy o czymś innym. Ty chyba piszesz o jakichś opowieściach prezesa Jarosława a ja piszę o konkretnym dokumencie, który wysłał na grupę Socios na FB. I ten konkretny dokument jest opisem wyszukiwania w bazie danych, a nie żadnego modelu nauczania maszynowego, o SI nie wspominając.

Ale, przepraszam za lekką złośliwość, może mój mały rozumek nie ogarnia tego dokumentu i nie odnalazłem właściwych fragmentów (to aż 5 stron fontem 24 z czego o metodologii jedna) więc może mógłbyś je nam wskazać? Może być kłopot bo nawet autor używa sformułowań „filtering” zamiast choćby „training” nie mówiąc o „learning” ale co ja tam wiem. Chętnie poczytam analizę tego „modelu” w każdym razie.

Tyle że to tylko narzędzie, podczas gdy Królewski sprzedaje ciemniakom wizję że tu i teraz, po roku pracy ten algorytm to w sumie może zastąpić i trenera, i menadżera. Trener nie jest taki ważny Ćwiąkała słucha z otwartymi ustami, dla pepe72 ma to sens, pewnie jakbym nie miał zielonego pojęcia o co chodzi to też bym miał radochę.
Jestem sceptyczny, jak wspomniałem, czy to w interesie klubu.
I to jest przerażające nie sądzisz? Ty naprawdę zakładasz, że w Wiśle dzieje się cokolwiek związanego z nauczaniem maszynowym (umówmy się proszę, że nikt w Polsce nie ma środków na coś zbliżonego do SI) a mimo to jesteś sceptyczny. A prawda jest taka, że jest znacznie gorzej. Poczytaj dokumencik opublikowany na FB.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 28.12.2023, 13:39
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Jak już wiecie z poprzedniego posta ja również zacząłem używać SI analizując sytuacje naszej Wisełki, stąd nie rozumiem dalszych dyskusji rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki :
Ja po przeczytaniu dokumentu opisującego metodologię procesu wyszukiwania trenera opublikowanego na forum Socios na FB jestem głęboko przekonany, że zaprezentowana przez Kolegę analiza zawiera znacznie wyższy pierwiastek AI niż to co robi klub.

Dlatego mając na względzie dobro nas wszystkich zachęcam do kontynuacji działań. Warto przepytać sztuczną inteligencję również o rynki zagraniczne.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.12.2023, 14:13
Wiadomo, że Królewski musi nadal udawać i kłamać, że ma jakiś pomysł na klub i wizję rozwoju. Bo na takim patencie ciągle działa. Od początku budował sobie opinie człowieka, który ma pomysły, rozwiązania, wie coś więcej i umie to wprowadzić w życie.
Także teraz jedzie na patencie, ze AI uratuje Wisłę i że ma już takie możliwości dzięki AI, że o ja .......e, nawet z 5 ligi chorwackiej przefiltrowuje trenerów.

A jak niby ten algorytm działa? Przecież on nic więcej oprócz suchej statystyki nie powie. Po prostu jakiś typ z 5 ligi chorwackiej np mimo młodego wieku jako trener ma spory procent meczów wygranych, może zna jakiś język obcy, może gdzieś był na jakichś kursach na zachodzie, może lubi grać ofensywnie. Wow, dojebane informacje. Takie info to można zebrać o każdym w 10 minut a i tak na koniec nikt tu nie będzie sprowadzał jakiegoś no namea z 5 ligi chorwackiej, nie wiadomo po co i z jakiej racji, nie będzie ryzykował, że chłop wypluty przez algorytm się sprawdzi, tylko postawi na kogoś kto jest znany z realnego świata, o kim ma się realnie jakieś rozeznanie, a nie to, że ma 5% więcej meczów wygranych niż inny trener z Polski.

Jaro tworzy kolejne teorie dla idiotów, którzy zamiast zapierdalać to wolą pogadać o legendach i się łudzić, że kasa do budżetu z nieba spadnie albo, ze nagle AI uratuje Wisłę.

Gościu, który nie rozumiał i nie widział, że Sobol od pół roku jest do zwolnienia, .......i, że AI mu wypluła trenera z 5 ligi chorawckiej i że to jest ogromny potencjał tej sztucznej inteligencji he he he
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 28.12.2023, 15:31
Nie no, nie można nie docenić wagi tego materiału, który wrzucił Jaro na grupę socios.

Wynika z niego jednoznacznie, że Wolfy ma rację i Sobolewski faktycznie wypełniał wszystkie te kryteria statystyczne (albo zdecydowaną większość), które ten... hmmm... algorytm? filtr? sztuczny inteligent? jak zwał, tak zwał, zakładał.

xG na 90 minut? No pewnie, narąbane w każdym meczu, bez generalnego przełożenia na wyniki, najczęściej w ten sposób, że tam gdzie przeciwnik pękł, to było tyle okazji, że statystycznie zapełniało to kilka pozostałych kolejek.
xG na strzał? No pewnie, dlatego piłkarze jak te ciołki próbowali wejść z piłką do bramki, bo im bliżej bramki tym wyższe xG z założenia.
posiadanie piłki? no pewnie, wszyscy się nauczyli, że przeciwko nam oddaje się piłkę i czeka aż popełnimy błąd, więc pozwalali nam tak grać
gra po skrzydłach? książkę można napisać o tym, jak marnowaliśmy w ten sposób czas
krótka piłka? no przecież, krakoska piłka to podstawa
budowanie alkcji od stoperów? podstawa za Sobola
xG przeciwnika? wynik wyżej wymienionych założeń
statystyki trenera vs statystyki jego poprzednika? no cóż, wszyscy pamiętamy jakim punktem odniesienia były statytstyki Brzęczka
powytywny wpływ? jak wyżej
wiek? no pasuje
liczba rozegranych meczów? no zaliczona
ostatni mecz? no zaliczony
znajomość języków? (dlaczego do cholery nie ma tam tego mitycznego hiszpańskiego) - tu nie mam pojęcia, ale zakładam, że ten angielski jakoś ogarnia przynajmniej w podstawie

No, na podstawie tak dobranych kryteriów, to algorytm musiał wypluwać pozytywną ocenę Sobolewskiego.

A że nie było tam takich nieistotnych kryteriów jak jakieś tam punkty, awanse, wygrane w kluczowych meczach, elastyczność taktyczna, umiejętność wprowadzania zmienników, wystawianie zawodników na pozycjach zgodnych z predyspozycjami...?

No, to już nie jest wina algorytmu, tylko tego, kto go stworzył.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.12.2023, 18:03
Jak już wiecie z poprzedniego posta ja również zacząłem używać SI analizując sytuacje naszej Wisełki, stąd nie rozumiem dalszych dyskusji rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki :

--------------

Oto kilka ogólnych cech, które mogą być pożądane u trenera, mając na uwadze cel awansu drużyny do Ekstraklasy:

Doświadczenie w Pracy z Drużyną:

Trener z doświadczeniem w prowadzeniu zespołów w konkurencyjnych ligach może być bardziej świadomy wyzwań i wymagań związanych z osiągnięciem awansu.
Zdolności Taktyczne:

Trener o silnych zdolnościach taktycznych, potrafiący dostosowywać się do różnych stylów gry przeciwników, może mieć kluczowe znaczenie w osiągnięciu sukcesu.
Umiejętność Rozwoju Młodych Talentów:

Trener zdolny do rozwijania potencjału młodych zawodników może pomóc w tworzeniu trwałego fundamentu dla drużyny.
Dobra Komunikacja i Motywacja:

Komunikacja i zdolność do motywowania zawodników są kluczowe dla utrzymania pozytywnej atmosfery w zespole.
Zarządzanie Presją i Stresu:

Liga, zwłaszcza walka o awans, może być stresująca. Trener powinien być w stanie efektywnie zarządzać presją i stresującymi sytuacjami.
Zrozumienie Kultury Klubu:

Trener, który zna i szanuje historię i kulturę klubu, ma większe szanse na zrozumienie oczekiwań kibiców i zarządu.
Skuteczna Praca z Zarządem:

Dobry związek z zarządem klubu jest kluczowy dla efektywnej współpracy i wspólnego dążenia do celów.

--------

oczywiście jako osoba poważna podam moją metodologie: narzedzie to chat gpt (wersja darmowa) prompt "kto powinien zostać nowym trenerem wisły kraków aby awansowała do ekstraklasy"

w kolejnym poście dopytałem o konkretne nazwiska

----------

jeśli szukasz konkretnych nazwisk trenerów, którzy są znani w polskim futbolu, mogą być rozważani tacy doświadczeni szkoleniowcy jak:

Franciszek Smuda: Doświadczony trener, który prowadził polską reprezentację narodową oraz wiele klubów w Polsce.

Waldemar Fornalik: Były trener reprezentacji Polski, który zdobył doświadczenie w pracy zarówno w kraju, jak i za granicą.

Piotr Stokowiec: Trener, który prowadził kilka polskich klubów, w tym Lechię Gdańsk i Zagłębie Lubin.

Radosław Mroczkowski: Doświadczony trener, który pracował zarówno w Polsce, jak i za granicą, prowadząc m.in. Cracovię.

Dariusz Żuraw: Młodszy trener, ale zdobywający uznanie, prowadził z powodzeniem Lechię Gdańsk.

Zawsze jednak ważne jest, aby zarząd klubu dokładnie przeanalizował swoje potrzeby

--------------

panowie powiem tak: jeśli Jaro zatrudni kogoś z tej piątki to sie zesram ze śmiechu
Arkadiuszu w związku z tym, że widzę tu, że jesteś za pan brat z SI mam prośbę żebyś zadał jej pytanie ode mnie: czy drużyny które są w tabeli nad nami złapią wiosną zadyszkę? Dziękuję.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.12.2023, 19:07
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Pominę te wątki personalne i nie odpowiem tym samym. Zwrócę tylko uwagę, że każdy student informatyki AGH już w latach 90-tych „budował SI” trenując sieci neuronowe na zaliczenie. Bo wbrew temu co ludzie myślą, cała teoria tego co się teraz dzieje w branży była znana już 30 lat temu. Przy czym również każdy student wiedział, że ten cudzysłow jest na miejscu bo to wszystko co się dzieje poza labolatoriami za setki milionów czy miliardy dolarów można nazywać co nawyżej jakimś poziomem nauczania maszynowego ale nie żadnym SI. Bo „inteligencja” tych rozwiązań bierze się z ilości danych i mocy obliczeniowej nieosiągalnych nawet za miliardy dolarów te kilka lat temu jeszcze.

Wydaje mi się, że rozmawiamy o czymś innym. Ty chyba piszesz o jakichś opowieściach prezesa Jarosława a ja piszę o konkretnym dokumencie, który wysłał na grupę Socios na FB. I ten konkretny dokument jest opisem wyszukiwania w bazie danych, a nie żadnego modelu nauczania maszynowego, o SI nie wspominając.

Ale, przepraszam za lekką złośliwość, może mój mały rozumek nie ogarnia tego dokumentu i nie odnalazłem właściwych fragmentów (to aż 5 stron fontem 24 z czego o metodologii jedna) więc może mógłbyś je nam wskazać? Może być kłopot bo nawet autor używa sformułowań „filtering” zamiast choćby „training” nie mówiąc o „learning” ale co ja tam wiem. Chętnie poczytam analizę tego „modelu” w każdym razie.

I to jest przerażające nie sądzisz? Ty naprawdę zakładasz, że w Wiśle dzieje się cokolwiek związanego z nauczaniem maszynowym (umówmy się proszę, że nikt w Polsce nie ma środków na coś zbliżonego do SI) a mimo to jesteś sceptyczny. A prawda jest taka, że jest znacznie gorzej. Poczytaj dokumencik opublikowany na FB.
Ja też miałem na studiach, na szczęście nie 30 lat temu SI, uczenie maszynowe to koncepcje które wyprzedziły rozwój technologi i dopiero wzrost dostępnej mocy, źródeł danych, przesył jak i powstanie megakorporacji informatycznych z niemal nieograniczonymi zasobami umożliwiło praktyczne zastosowania.

Nie ma mnie na grupie FB, opieram się tylko i wyłącznie na wywiadzie. To co mówi w nim Królewski w ogólności jest OK, dopiero kiedy zaczyna opowiadać o swoich wyobrażeniach jak to ma u nas działać tu i teraz... Cóż, nie kupuję tego, bo dla mnie to nie czarna magia.

Zakładałem możliwość np. uczenia algorytmu z pomocą nagranych meczy (np. np z drona) albo na podstawie czujników umieszczonych w opaskach piłkarzy. Byłoby to nietrywialne, miało pewnie jakąś wartość. Brak szczegółów można wytłumaczyć chęcią ukrycia pomysłów przed konkurencją.
Jeśli naprawdę byłoby tak jak piszesz (głupia kwerenda na bazie z kryteriami z dupy) to nie mam pytań, ale mielibyśmy odpowiedź na pytanie które postawiłem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.12.2023 o godz. 19:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.12.2023, 19:19
@MaLk - niestety. Coś mi zaiskrzyło w środku rundy kiedy Królewski zaczął bredzić o statystykach na X w połączeniu z kuriozalnym stylem gry jaki prezentowaliśmy za Sobolewskiego. Może być, że chłop tylko robił co mu kazali...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.12.2023 o godz. 19:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.12.2023, 21:14
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Arkadiuszu w związku z tym, że widzę tu, że jesteś za pan brat z SI mam prośbę żebyś zadał jej pytanie ode mnie: czy drużyny które są w tabeli nad nami złapią wiosną zadyszkę? Dziękuję.

prosze bardzo:

Przewidywanie obniżki formy drużyn w danym sezonie zawsze jest trudnym zadaniem, ponieważ wiele czynników może wpływać na wyniki sportowe. Fortuna 1 Liga w Polsce to rywalizacyjna liga, w której drużyny mogą przejawiać zmienną formę w różnych etapach sezonu. Oto kilka czynników, które mogą wpływać na stabilność wyników drużyn:

Zmiany Kadrowe:

Przejścia zawodników, zarówno do jak i z drużyny, mogą wpływać na dynamikę zespołu. Nowi zawodnicy mogą potrzebować czasu na dostosowanie się, podczas gdy utrata kluczowych graczy może wpłynąć na jakość gry.
Zarządzanie Kontuzjami:

Kontuzje kluczowych zawodników mogą znacząco wpływać na wyniki drużyny. Jeśli zespół doświadcza serii kontuzji, może to wpłynąć na jego wyniki.
Forma Kluczowych Zawodników:

Indywidualna forma kluczowych zawodników, zwłaszcza strzelców bramek i liderów zespołu, może mieć decydujący wpływ na wyniki.
Zmiany Taktyczne:

Zmiany taktyczne wprowadzane przez sztab szkoleniowy mogą wpływać na wyniki drużyny. Niektóre drużyny mogą dostosowywać się lepiej do nowych taktyk niż inne.
Warunki Atmosferyczne:

Trudne warunki atmosferyczne mogą wpływać na styl gry i wyniki drużyn, zwłaszcza w zimowych miesiącach.
Motywacja i Psychologia:

Aspekty psychologiczne, takie jak motywacja i atmosfera w zespole, mogą wpływać na wyniki. Kluby, które utrzymują pozytywną atmosferę, często osiągają lepsze rezultaty.
Runda Wiosenna vs. Runda Jesienna:

Niektóre drużyny lepiej radzą sobie w jednej z rund sezonu. Zmiany w składzie, taktyce czy formie mogą wpływać na wyniki w rundzie wiosennej.
Warto również pamiętać, że sportowe prognozy zawsze mają pewien stopień niepewności, a każdy sezon jest unikalny. Drużyny, które są obecnie powyżej Wisły Kraków w tabeli Fortuna 1 Ligi, będą starając się utrzymać lub poprawić swoją pozycję w rundzie wiosennej. Ostateczne wyniki zależą od wielu czynników, a sytuacja może ewoluować w trakcie sezonu.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.12.2023, 11:31
Naprawde łudzicie się na awans, z tym prezesem, z tym zarządzaniem? To ja wam powiem jak bedzie.
Zapewne zostawi Jopa lub jakaś inna tania opcja- brak awansu- Kiko się zawinie w przyszlym sezonie plus hiszpanie- jesli w ogole bedzie hajs na dalszą I ligową grę, bedziemy sciagac ogórów typu Młyński i szorować w drugiej części tabeli. To cała rzeczywistość.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 29.12.2023, 12:40
Niektóre drużyny lepiej radzą sobie w jednej z rund sezonu. Zmiany w składzie, taktyce czy formie mogą wpływać na wyniki w rundzie wiosennej.
Warto również pamiętać, że sportowe prognozy zawsze mają pewien stopień niepewności, a każdy sezon jest unikalny. Drużyny, które są obecnie powyżej Wisły Kraków w tabeli Fortuna 1 Ligi, będą starając się utrzymać lub poprawić swoją pozycję w rundzie wiosennej. Ostateczne wyniki zależą od wielu czynników, a sytuacja może ewoluować w trakcie sezonu.
Rewelacja. Dzięki temu tekstowi złapałem wreszcie połączenie pomiędzy prezesem Jarosławem i SI. Obydwa te źródła tworzą równie mądrze brzmiące i równie nic nie wnoszące teksty.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.12.2023, 12:54
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Naprawde łudzicie się na awans, z tym prezesem, z tym zarządzaniem? To ja wam powiem jak bedzie.
Zapewne zostawi Jopa lub jakaś inna tania opcja- brak awansu- Kiko się zawinie w przyszlym sezonie plus hiszpanie- jesli w ogole bedzie hajs na dalszą I ligową grę, bedziemy sciagac ogórów typu Młyński i szorować w drugiej części tabeli. To cała rzeczywistość.
To bardzo prawdopodobny scenariusz. Przy czym Młyński jest za drogi
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.12.2023 o godz. 12:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 29.12.2023, 20:07
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Eee dla Kiko nie ma żadnej roboty w Hiszpanii więc będzie tu siedział dopóki się da. Na bezrobocie się nie zawinie, a markę trenera ma tam bliską zeru.
Też mi się wydaje, że Jop pozostanie trenerem. A nuż mu się uda awansować.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.01.2024, 14:50
Jak ktoś chce posłuchać jak chce J. Królewski prowadzić Wisłę, to polecam ten wywiad w Prawdzie Futbolu:
https://www.youtube.com/live/P1sLyHH...jC79ZHa9I2UdQT

Przy okazji Jaro komentuje niektóre wpisy na forum
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.01.2024, 15:41
a jak ktoś nie chce ?

zróbże resume i podaj jakie wpisy bo zaciekawiłeś (ale nie na tyle żeby traciś 2 lata życia)
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.01.2024, 15:43
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Przy okazji Jaro komentuje niektóre wpisy na forum
Bez urazy, ale pod tym względem Jaro to taki internetowy mięczak. Komentuje tylko tak, żeby nikt poważny nie mógł wejść w nim w dyskusję merytoryczną. Na X wybiera tylko najsłabsze i wypowiedzi żeby się "odnieść" i uciec, a najbardziej wrażliwe tematy porusza w komfortowych warunkach ex cathedra, przedstawiając tylko jedną stronę medalu, bez możliwości bezpośredniego odniesienia się.

Nie raziłoby to tak bardzo, gdyby nie to, że w social mediach jest akurat hiperaktywny, co więcej, jak widać podczytuje także fora.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.01.2024, 16:21
Gościu, który załatwił spadek, większe długi, a teraz już się asekuruje, ze może nie awansujemy - szczeka

Niech powie jasno kiedy Wisła się z gówna wygrzebie, chociaż żeby w tej ekstraklasie grać na najniższym poziomie, bez spadania, kiedy długi zmniejszy itd albo przestanie debila z siebie robić. Bo narazie to jest tak, ze nieudacznik kreuje się na znawce i wizjonera.

Bajkę o sprzedaży klubu i awansie, zamienił na bajkę o długoterminowym budowaniu klubu, opartym na nowinkach, choćby to miało mieć latami miejsce w I lidze.

Jak się można podniecać gościem, który z Wisłą Kraków nie umie awansować z I ligi? Ja rozumiem gdyby Wisła miała problem w ekstraklasie żeby zakwalifikować się do pucharów, ale typ nie umie z I ligi wyjsć, a tu podnieta i on sam podjarany, że gasi "petów" z internetu gdzie jego jedyne osiągnięcie w Wiśle to to, że jeszcze ona istnieje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 07.01.2024, 20:23
Hiszpańska Marca o Królewskim.
Po hiszpańsku ale przeglądarki tłumaczą:
https://www.marca.com/primera-plana/...94f8b45c7.html

Marca napisał(a):
"Nuestra decisión de contratar espanoles está respaldada por la Inteligencia Artificial"
"Naszą decyzję o zatrudnieniu Hiszpanów wspiera sztuczna inteligencja"
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 07.01.2024 o godz. 20:34.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2024, 21:01
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Gościu, który załatwił spadek, większe długi, a teraz już się asekuruje, ze może nie awansujemy - szczeka

Niech powie jasno kiedy Wisła się z gówna wygrzebie, chociaż żeby w tej ekstraklasie grać na najniższym poziomie, bez spadania, kiedy długi zmniejszy itd albo przestanie debila z siebie robić. Bo narazie to jest tak, ze nieudacznik kreuje się na znawce i wizjonera.

Bajkę o sprzedaży klubu i awansie, zamienił na bajkę o długoterminowym budowaniu klubu, opartym na nowinkach, choćby to miało mieć latami miejsce w I lidze.

Jak się można podniecać gościem, który z Wisłą Kraków nie umie awansować z I ligi? Ja rozumiem gdyby Wisła miała problem w ekstraklasie żeby zakwalifikować się do pucharów, ale typ nie umie z I ligi wyjsć, a tu podnieta i on sam podjarany, że gasi "petów" z internetu gdzie jego jedyne osiągnięcie w Wiśle to to, że jeszcze ona istnieje.
I to jest duże osiągnięcie bo kubuś ze swoją familią prowadził nas prostą drogą w niebyt. To Jakub załatwił nam spadek, Królewski tylko stał na czatach.

Jaro ma dotychczas jedną dobrą decyzję czyli zatrudnienie Kiko, jedną głupią i naiwną czyli zostawienie Sobolewskiego po wtopie z Puszczą. Teraz znowu na coś się zdecydował, co z tego wyniknie zobaczymy. To że płaczesz już kilka dni jak to będzie strasznie nie znaczy że tak będzie.

Zacząłeś się przypieprzać do nowego trenera na zapas jak nawiedzony, teraz dalej ryjesz. Czy "typ" umie awansować to zobaczymy. Zeszły rok to było sprzątane po truskolaskich, a i tak niewiele brakło więc przestań już bredzić bo coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać drugie dno w tej twojej egzaltowanej aktywności.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.01.2024, 21:39
Jesteś chory więc ci wybaczam obrażanie mnie. Tobie wiele nie trzeba, wystarczy trochę pościemniać, dać trenera z zagranicy i jesteś podniecony, że tym razem musi się udać. A o Królewskim, który miał jedną dobrą decyzję i jedną złą póki co, to nawet nie ma co komentować
drozd:
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.01.2024, 21:58
2h... nie jestem w stanie sluchac tego bufona.
Moze ktos powiedziec, do jakich postow sie odnosil?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2024, 22:20
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jesteś chory więc ci wybaczam obrażanie mnie. Tobie wiele nie trzeba, wystarczy trochę pościemniać, dać trenera z zagranicy i jesteś podniecony, że tym razem musi się udać. A o Królewskim, który miał jedną dobrą decyzję i jedną złą póki co, to nawet nie ma co komentować
Tobie się wydaje, że jesteś zdrowy?

Wystarczy poczytać te twoje inteligentne wywody. Jaro jest jaki jest ale się uczy i drugiego Sobola nie zatrudnił. Moim zdaniem dobrze wybrał trenera, ale przekonamy się o tym po kilku meczach. W swoim huraoptymizmie liczę na puchar w tym roku. Ale byś dukał

skarabeus napisał(a):Wyświetl post
2h... nie jestem w stanie sluchac tego bufona.
Moze ktos powiedziec, do jakich postow sie odnosil?
Do tego co ktoś tam napisał na czacie. 1 godzina bez konkretów choć kilka słów prawdy o PMS i środowisku powiedział. Wisła ma mieć swój styl bez względu na rotacje trenerów i zawodników. Trochę utopia, ale w normalnych klubach tak to działa.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.01.2024 o godz. 22:26.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 07.01.2024, 23:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zacząłeś się przypieprzać do nowego trenera na zapas jak nawiedzony, teraz dalej ryjesz. Czy "typ" umie awansować to zobaczymy. Zeszły rok to było sprzątane po truskolaskich, a i tak niewiele brakło więc przestań już bredzić bo coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać drugie dno w tej twojej egzaltowanej aktywności.
Pomijam błędy logiczne i intelektualne w twierdzeniu, że Jarosław „sprząta po truskolaskich”. Są jeszcze ludzie pamiętający kto nazwał się pomysłodawcą powołania Dawida B. na prezesa, kto uzasadniał osadzenie Jerzego B. na stanowsku trenera i kto wojował w sieci uzasadniając jego pozostawienie po spadku. Pamiętają też kto postanowił zostawić Sobola po braku awansu i dla kogo najważniejsze wtedy było „wiślackie DNA” (wymieniłem tylko najważniejsze punkty zwrotne których Jarosław był autorem lub współautorem). Tacy ludzie nie będą traktować Twoich ocen przesadnie poważnie.

Ale wracając do trenera to ja nie zauważyłem jakiejś szczególnej jazdy po nim w wykonaniu Kolegi Jaroo1. On raczej jedzie po osobie, która trenera wybrała i po sposobie argumentacji tego wyboru.

I ma rację. Ta cała inba o sztucznej inteligencji, żeby uzasadnić wybór chłopa którego Kiko wyciągnął ze „swojego” klubu to jest ponura farsa dla naiwniaków. Kto w to wierzy wystawia sobie świadectwo. Świadectwo inteligentnego inaczej.

Ale ten kto to rozumie wcale nie musi być jednocześnie przeciwko trenerowi. Ja np. uważam że ten Rude mimo początkowego etapu kariery ma większe doświadczenie niż Jop. Wiedzę teoretyczną pewnie też. Czyli wszystko wskazuje na to, że szanse na awans wzrosły. Pewnie również dlatego, że nasi Hiszpanie wreszcie zrozumieją co trener do nich mówi/krzyczy na odprawie przedmeczowej czy w przerwie.

Te szanse wzrosły by jeszcze bardziej gdyby zamiast Rude przyszedł trener z jeszcze większym doświadczeniem, który coś już w życiu wygrał. Przynajmniej ja tak uważam. Nie znaczy to, że nie będę kibicował Hiszpanowi. Teraz chłop jest z Wisły. To jednak nie oznacza, że mam szczytować po kolejnych bredniach o AI puszczanych przez prezesa dla uciechy naiwnego tłumu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.01.2024, 23:22
Naiwny droździk mówi że Jaro się uczy, po czym zauważa że ten w wywiadzie przejechał się po PMS. Hmmm ale jak sam bronił nawet nie tyle PMS co przebierańców Wuja i Sobola, to wtedy PMS (chociaż mówię, przedstawicielami owej Wuja i Sobola to bym nie nazwał, to są po prostu półprodukty, poltrenerzy) do upadłego bronił, wszyscy wykonywali kawał świetnej roboty, byli nie do zwolnienia, algorytmy ich bronily - to wtedy było dobrze.

Drozd, Królewski powie wszystko co takie debile jak ty, chca usłyszec. Były już takie bajki, m.in.:
- koniec z bylejakością
- przejmujemy klub aby go uratować i sprzedać inwestorowi
- tylko Wuja, fachowiec nie z tej ziemi
- Gula i Pasieczny, takich trzech jak ich dwóch to nie ma ani jednego
- Sobol profesjonalista, z nim awans pewny bo na to wskazują algorytmy
- brifing zrobię i popłaczę że odchodzę
- kolejnego dnia: TJ oddej mi udziały to zostanę i sam będę rządził żeby z inwestorem się dogadać
- gadam z inwestorem, wszystko zostanie zamknięte do kwietnia. Tak będzie wszystko rozpisane w umowie że nawet jak odejdę to będzie się Wisła rozwijała tak jak powinna
- dobra, przestańcie .......ić o tym inwestorze bo sezon trwa i piłkarze nie mogą się skupic na grze
- nie będzie żadnego inwestora bo intuicja mi mówi że to zły ruch
- coraz bliżej ekstraklasa Wiselko nasza! Lalallalalal!
- jest pełno inwestorów, jakiś się niedługo znajdzie
- w sumie to teraz już nie chce sprzedać, mam plan na kilkuletni rozwój klubu
- AI, statystyki, wszędzie algorytmy - to jest to

To jest cyrk dla idiotów i debili. Niedziwne więc że ci się podoba

I jeszcze jedna refleksja. W sumie wiele mówi zachowanie Królewskiego odkąd ma już większość władzy. Przez pięć lat nic nie osiągnięto więc raczej wskazana byłaby pokorą i trzymanie języka za zębami. Póki było 3 właścicieli to udawał wesołego, pokornego naukowca. Odkąd ma już sam klub to nagle zaczęło się obrażanie wszystkich, wyzywanie ludzi od idiotów, że nikt się na niczym nie zna, że on wie lepiej a Polaczki cebulaczki mu kłody pod nogi rzucają - i przypominam, to jest w sytuacji gdzie długo rosną, drugi rok jest I liga i teraz nawet nie jesteśmy na miejscu dającym awans. Wychodzi na to że od początku grał. Wiadomo że musiał udawać zaangażowanego w Wisle, zakochanego, popłakać nawet, żeby zyskać sympatię ludzi i przejąć stery samemu.
Teraz jak już te stery ma to się w język nie gryzie. Gościu jest taka bogata i inteligentna wersja Meresinskiego. Wyruchał wszystkich bez mydła
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.01.2024 o godz. 23:29.
drozd:
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 08.01.2024, 00:08
Cytat:
To jest cyrk dla idiotów i debili.
Rzadko się z Tobą Jaroo zgadzam, ale w tym przypadku trafiłeś w samo sedno.
Mi to nawet nie chce się nic pisać. Mam wrażenie, że to jakiś Truman Show, albo Bajera w XXI wiecznej formie.

Już wolałem jak gangusy kradły, teraz mamy wariata, który za pomocą klubu robi swoje deale i podtrzymuje swoją upadłą firemkę przy życiu.
To się po prostu nie dzieje.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 08.01.2024, 00:16
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
teraz mamy wariata, który za pomocą klubu robi swoje deale i podtrzymuje swoją upadłą firemkę przy życiu.
To się po prostu nie dzieje.
Dzieje się, dzieje. Przy aplauzie mas zresztą. Na Synerise już się nie da ciągnąć bajery bo rzeczywistość dogoniła to jedziemy z cyfryzacją futbolu i AI w jego kontekście. Myślisz, że stowarzyszenie, które ma powstać to jest w interesie Wisły? No ja też nie myślę Wisła to co najwyżej będzie finansować organizacyjnie ten twór promujący Jarosława.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.01.2024, 14:17
Justyna Krupa o Jaro w Marce
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...sno-na-swiecie

Justyna Krupa napisał(a):
Technologiczna rewolucja. O polskim klubie głośno na świecie
Hiszpańska "Marca" poświęciła obszerny materiał Wiśle Kraków. Dziennikarz Alberto Barbero w rozmowie z WP SportoweFakty zdradza kulisy powstania tekstu. Mówi też, jak odbiera Jarosława Królewskiego i jego miłość do nowych technologii.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.01.2024, 09:57
chwileczke, ubraliście Drozda w bronienie Królewskiego, a on tylko słusznie zauważył niepokojącą przedwczesną krytyke nowego trenera
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 09.01.2024, 14:11
Czy moglibyście napisać, jakie to "deale" robi Królewski na Wiśle?
Odpowiedz cytując
Jerry1986
Junior Member

Stary 09.01.2024, 14:34
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Czy moglibyście napisać, jakie to "deale" robi Królewski na Wiśle?
Możemy sie skupic na tym, aby wylaczyc mu Twittera i przemowic do rozsadku w kwestii udzielania sie publicznie a nie na tym, aby wykazywac to co jest bzdurne?

On to potem wykorzystuje i pokazuje jako nasz idiotyzm. Mowi, ze musi odpisywac i madrze wykorzystuje takie debilne teorie. Juz widze jak inPost, Carefour, Orange, Decathlon, Zabka czy Nike kupuja AI czy Synerise od Krolewskiego bo jest prezesem Wisly i wlascicielem. Przeciez na dzien dobry jego jako kibica Wisly pol polski nie znosi. Ale to nie jest klu.

Dzieki temu ze pokazuje jakie glupoty tu sie wypisuje, pokazuje ze kibice Wisly Ci sensowniejsi są matołami. Zamiast punktowac rzeczy rzeczywiste robimy z dupy teorie spiskowe i on to sprawnie tego uzywa.

BMGorlice, tobie chyba jakas dziewczyne zajumał, bo probujac go wiecznie zdyskredytowac idziesz o krok za daleko. Badz obiektywny, mBank korzysta od dawna z Synerise u siebie, raportuja to publicznie:

https://www.fxmag.pl/attachments/esp...12-31-pl.xhtml

"Analityki Synerise w IB 3.0. Wdrożyliśmy system analizy danych o klientach oraz modelowania ich profili behawioralnych w internetowym serwisie transakcyjnym. Projekt realizowaliśmy wspólnie z firmą Synerise."

Dostają za to nagrody. Sami sie pod tym podpisują, rozumiem ze Krolewski ich przekupil. Podobnie innych klientow. Poza tym, kto jest klientem Synerise mozna latwo sprawdzic po kodach w zrodlach strony. Tylko w tym roku dolaczyl wspomniany inPost i Empik.

Wracajac do meritum. Naszym celem powinno byc rozliczanie za Wisle - a tu jest dramat za dramatem, za kazdym razem jak wchodzimy na jego grunt on potem to stosuje udowadniajac ze jak sie w jednej rzeczy mylimy to w innych tez. A tu sie dzieje zle. Komunikacyjnie dramat. Zero kampanii karnetowej. Zero strategii transparentnej na temat finansow, my sie skupiamy na tym na czym on chce bysmy sie skupiali. Nie wiemy nic o planach na druzyne.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 09.01.2024, 14:45
Jakie deale robi krolewski na Wisle?

Kiedy krolewski wlaczyl sie w ratowanie Wisly?

Od kiedy samodzielnie "prowadzi" Wisle?

Kiedy pozyskal mBank?
Kiedy pozyskal Empik?
Kiedy pozyskal InPost?

Trzeba byc totalnym debilem, zeby nie widziec korelacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów