The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2023, 20:27
Jak Ty sobie pozwalasz w stosunku do Moskala to czym się to różni? Tak samo żenujące.

Moskal wyszedł z grupy ligi europy jakbyś nie pamiętał. I odpadł po dwóch remisach wywalczonych w 10. Co Brosz zwojował w pucharach? Moskal po awansie nie dostawał żadnych wzmocnień mimo to grali dalej w piłkę. A że włąściciele ŁKS są tak samo głupi jak nasi to go zwalniali i z nowym trenerem dostawali jeszcze bardziej w pałe.

Drużyny Moskala grają w piłkę to jest jego główna przewaga nad Broszem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2023, 20:27
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
A no faktycznie Przepraszam mój bład! Zwracam honor Brzęczkowi

Czyli w takim razie każdy trener miał okres dobrych wyników

To z kolei oznacza, że nie ma co przywiązywać uwagi do obecnych wyników Jopa

Bo kryzys jak to w Wisle musi przyjść... i wtedy zobaczymy jak poradzi sobie trener Jop.

Z Jopem do eklapy
Przypomniała mi się ta scena z "Monty Python i Święty Graal":

https://youtu.be/4PEqB8IZxDo?si=m8fPv7NK86i20XdS
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 10.12.2023, 20:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo, ale Brzęczek na początku w pierwszej lidze miał serię-marzenie.
ale gra była tragiczna. Było jasne, że passa szybko się skończy.

Tym niemniej, nie chciałbym być odpowiedzialny za wybór trenera.
Będzie Jop i nie awansuje - będzie afera, że mógł wziąć bardziej doświadczonego
Będzie Brosz/Moskal/Niedźwiedź/ktokolwiek i nie awansuje - będzie afera, że za Jopa grali jak z nut, a na wiosnę prawie tak jak za Sobola.

Dobrze, że to nie moja decyzja
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Stary 10.12.2023, 20:40
Cała dyskusja nie ma sensu bez dodatkowych argumentów.

Nikt z Was nie podał jakiegoś sensownego argumentu, typu, ale wiecie co ta porażka z Beskidem Andrychów... oglądałem ten mecz, to była jakaś taktyczna żenada, nasi nawet nie umieli wyjść spod pressingu ;-) ;-)

I to jest moim zdaniem wiedza zakulisowa... Coś sprawiło, że taki Hansi Flick dostał szansę w Bayernie. Może tutaj są odpowiednie, w swojej skali, odniesienia, żeby Jop dostał szansę? Mecz z Łęczną wyglądał dobrze, różnica między wysokimi wygranymi za Sobola a tym meczem to było znacznie łatwiejsze szukanie wolnych przestrzeni, tutaj wynik mógł wyglądać 8-0 gdyby pod bramką nie zabrakło zimnej krwi. Czy to jest przypadek, bo Jop zwyczajnie piłkarzom nie przeszkadza i oni sami to robią, czy to jest ręka trenera to powinniśmy to wiedzieć na podstawie stylu II zespołu.

Idąc dalej to zarząd, właściciele, dyrektorzy powinni wiedzieć czy Jop żyje trenerką, rozwija się, potrafi zbudować styl drużyny, powtarzalność, jakiekolwiek automatyzmy, SFG, reprezentuje jakąkolwiek filozofię grę (nie musi to być "krakowska piłka"), a nie my - chyba, że ktoś tutaj jeździ za Wisłą II to proszę o wypowiedź.

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale mam wrażenie, że oprócz Papszuna to w Polsce żaden trener nie ogląda takiej Premierleague, nie insipruje ich ta pogoń za rozwiązaniami, żonglerka między posiadaniem piłki, gegenpressingiem i szybkim atakami - są pogodzeni z tutejszym niedasizmem i cieszą się, że mają miejsce w karuzeli.

Idąc dalej, prywatnie, gdyby mnie było stać na kolejny sezon na zapleczu ekstraklasy + Mariusz Jop rokowałby swoją pracą w klubie, jakąś fascynacją futbolem, to pewnie dałbym mu szansę.
Osobiście nienawidzę takich argumentów, że drogi juniorze musisz mieć 8 lat doświadczenia pracy na tym stanowisku, żeby dostać pracę, ale fakt - szefostwo musi mieć na dawanie szans pieniądze.

Kolejna sprawa, przypominam, że w/w kandydaci do posady mogą zwyczajnie nie być zainteresowani pracą w Wiśle (poczekają na lepsze czasy) i może siłą rzeczy zostać z Jopem jako jedynym realnym zainteresowanym i mającym wyniki.
Jakby nie było, być może wystarczy przygotować ich fizycznie + SFG + zbytnio im w reszcie nie przeszkadzać i nagle może się to okazać wystarczające do awansu. Czy Jop to zrobi? Kolejne nie wiadomo.

Reasumując, nic nam do tego, bo nie mamy jakichkolwiek danych, czy Jop ma talent czy nie. Przynajmniej nie w tym momencie.
Ostatnio edytowane przez Curvaldinho : 10.12.2023 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2023, 20:47
Cytat:
Pokaż mi tymczasowego trenera w jakimkolwiek klubie, który wygrał wysoko 3 mecze z rzędu bez straty pumktu i nie został zostawiony na stanowisku. Z jakiejkolwiek ligi, kiedykolwiek w czasie. Powodzenia w szukaniu. Z reguły trenerzy tymczasowi odnoszą słabe wyniki i są wymieniani bez żalu.

A idioty to sobie w domu poszukaj.

Czasem widać, że coś zatrybi od początku. Jeżeli Jop powtórzy w trzecim meczu z rzędu taką samą grę to będzie większym pewnikiem niż dajmy na to Moskal. Zmienia się trenerów za słabe wyniki, nie za dobre. Jak coś w piłce działa, to się tego nie zmienia, bo przy kimś innym też może zadziałać

I tak jak mówię, Jop jeszcze nie wygrał 3 meczu, chociaż pewnie już teraz dał Krolewskiemu do myślenia. I wcale mnie to nie dziwi.
Różnica w grze jest widoczna gołym okiem.
Jak ty na prawdę idiotą jesteś, który mózgu nie używa to co ja poradzę? Najpierw mi pokaż drugą taką drużynę jak Wisłą, która:
1. Ma przewagę możliwości i kasy nad resztą/większością drużyn
2. Gra w śmiesznej I lidze
3.Musi awansować na już, a nie bawić się w eksperymenty
4. Ma takie długi i jak nie awansuje to może upaść

I nauczony doświadczeniami:
1. Sobol miał super serię
2. Właściwie każdy miał super serię na początku w Wiśle
3. Jak widać kilka meczów nic nie znaczy bo weryfikacja następuje po 10-30 kolejkach

I przede wszystkim, napisaleś, że jeśli Jop wygra kolejny mecz to nie widzisz żadnych przeciwwskazań aby został.

Wymieniłem ci x rzeczy, ktore czy wygra czy nie wygra świadczą o tych przeciwwskazaniach i znakach zapytania, które nadal pozostaną.
Jeśli tego nie rozumiesz to jesteś idiotą i po prostu tak działasz jak Królewski - podejmowanie ważnych decyzji tak o, z dupy. Bo mnie się wydaje, że tak będzie dobrze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2023, 20:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo, ale Brzęczek na początku w pierwszej lidze miał serię-marzenie.
Sobol wiosną 2023 wykręcił rekordową średnią 2,25
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.12.2023, 20:58
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Brosz powinien być pierwszym wyborem. Jeśli tylko jest zainteresowany - kontraktować.

Jeśli mamy zatrudniać pociesznego Moskala to już lepiej zostawić Jopa. Obaj się nie nadają, ale skoro cyrk ma trwać dalej to po co przepłacać…

Zwycięstwo z rezerwami stali Rzeszów i leczna i niektórym się wydaje ze mamy Guardiole na ławce. Sukcesem królewskiego jest to, ze po brzeczyszczykiewiczu i sobolence kibice maja tak nisko zawieszona poprzeczkę, ze ona praktycznie leży na glebie. Ludzie, to jest Wisła a nie żadna Garbarnia czy Hutnik. Żadnych Jopow póki rzeczywiście czegoś nie osiągnie.
Generalnie z tym, że Pan Trener Mariusz Jop to nie jest trener na dziś dla Wisły się zgadzam.
Ale co do tego, czy Moskal czy Brosz to już jest więcej dylematów.

W temacie "kto po Sobolu" wrzuciłem m.in. tą analizę M.Treli:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=435
i polecam przeczytać.
Na dziś, na awans do e-klapy to są argumenty za jednym i drugim, i nie bardzo "pocieszny" to jest coś co bym o nim napisał.
Zarówno jeden i drugi zrobili awanse do e-klapy, oraz jeden i drugi są do wzięcia więc ich e-klapa z różnych powodów wypluła.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.12.2023, 21:12
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
różnice widać gołym okiem , Jop umie dotrzeć do piłkarzy, nie jest prostackim gburem jak Sobol , ostatni mecz taki jak dzisiaj widziałem za Hyballi
Dobrze, że Hyballa nie był prostackim gburem

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.12.2023, 22:10
Curvaldinho napisał(a):Wyświetl post
Cała dyskusja nie ma sensu bez dodatkowych argumentów.

Nikt z Was nie podał jakiegoś sensownego argumentu, typu, ale wiecie co ta porażka z Beskidem Andrychów... oglądałem ten mecz, to była jakaś taktyczna żenada, nasi nawet nie umieli wyjść spod pressingu ;-) ;-)

I to jest moim zdaniem wiedza zakulisowa... Coś sprawiło, że taki Hansi Flick dostał szansę w Bayernie. Może tutaj są odpowiednie, w swojej skali, odniesienia, żeby Jop dostał szansę? Mecz z Łęczną wyglądał dobrze, różnica między wysokimi wygranymi za Sobola a tym meczem to było znacznie łatwiejsze szukanie wolnych przestrzeni, tutaj wynik mógł wyglądać 8-0 gdyby pod bramką nie zabrakło zimnej krwi. Czy to jest przypadek, bo Jop zwyczajnie piłkarzom nie przeszkadza i oni sami to robią, czy to jest ręka trenera to powinniśmy to wiedzieć na podstawie stylu II zespołu.

Idąc dalej to zarząd, właściciele, dyrektorzy powinni wiedzieć czy Jop żyje trenerką, rozwija się, potrafi zbudować styl drużyny, powtarzalność, jakiekolwiek automatyzmy, SFG, reprezentuje jakąkolwiek filozofię grę (nie musi to być "krakowska piłka"), a nie my - chyba, że ktoś tutaj jeździ za Wisłą II to proszę o wypowiedź.

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale mam wrażenie, że oprócz Papszuna to w Polsce żaden trener nie ogląda takiej Premierleague, nie insipruje ich ta pogoń za rozwiązaniami, żonglerka między posiadaniem piłki, gegenpressingiem i szybkim atakami - są pogodzeni z tutejszym niedasizmem i cieszą się, że mają miejsce w karuzeli.

Idąc dalej, prywatnie, gdyby mnie było stać na kolejny sezon na zapleczu ekstraklasy + Mariusz Jop rokowałby swoją pracą w klubie, jakąś fascynacją futbolem, to pewnie dałbym mu szansę.
Osobiście nienawidzę takich argumentów, że drogi juniorze musisz mieć 8 lat doświadczenia pracy na tym stanowisku, żeby dostać pracę, ale fakt - szefostwo musi mieć na dawanie szans pieniądze.

Kolejna sprawa, przypominam, że w/w kandydaci do posady mogą zwyczajnie nie być zainteresowani pracą w Wiśle (poczekają na lepsze czasy) i może siłą rzeczy zostać z Jopem jako jedynym realnym zainteresowanym i mającym wyniki.
Jakby nie było, być może wystarczy przygotować ich fizycznie + SFG + zbytnio im w reszcie nie przeszkadzać i nagle może się to okazać wystarczające do awansu. Czy Jop to zrobi? Kolejne nie wiadomo.

Reasumując, nic nam do tego, bo nie mamy jakichkolwiek danych, czy Jop ma talent czy nie. Przynajmniej nie w tym momencie.
Właśnie z tą wiedzą i świadomością zarządu, właścicieli itd. mamy duży problem czego dowodem jest przedłużenie i trzymanie na siłę Sobolewskiego. Więc jeśli coś wreszcie im się uda to raczej przez przypadek.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.12.2023, 23:23
Idąc tropem wyników to nasze rezerwy pod wodzą Jopa rozegrały 18 meczy zdobywając 45 punktów (statystyki to zwycięstw 14, remisów 3 i porażek 1). Bramkowo wygląda to fajnie bo 53-19.
Ale jakby nie spojrzeć to tylko IV liga...

Bardzo dobrze zaczął pracę z pierwszą drużyna ale to może być efekt tej mitycznej nowej miotły. Sobolewski też miał kilka bardzo dobrych meczy, punktował aż milo... Zawalił awans w Sosnowcu...

Tak, czy inaczej, pożyjemy zobaczymy.
Według mnie ten trener to spore ryzyko... i tak naprawdę wszystko zweryfikuje czas...
Przy czym my zmieniamy trenerów jak rękawiczki i dla nas każdy trener to jest ogromne ryzyko

Liczy się awans, oby wybór okazał się słuszny.
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 10.12.2023 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2023, 23:25
Z postem @Curvaldinho trudno się nie zgodzić, z tym założeniem że nie wyobrazam sobie scenariusza w którym nas nie stać (lub nie jest zainteresowany pracą w Wiśle) jeden z dwóch głównych kandydatów, czytaj Moskal. Nawet dzisiaj był na stadionie, choć oficjalnie z innego powodu.

Jakby jednak i Brosz i Moskal mieli nam odpaść, Niedźwiedzia wzięła powiedziały sąsiadka (o czym się mówi) to wtedy ewentualnie można rozważyć Jopa.

Na polskim rynku dostępnych (nie topowych) trenerów jest taka posucha, że ciężko wyobrazić sobie sytuację ze nie przejmie nas ktoś z dwójki Brosz/Moskal. Na wylocie raczej też nie ma ciekawego trenera, można by jedynie gdybać o Szulczku i Urbanie, ale cholera wie jaki klimat panuje obecnie w ich klubach i czy są blisko wylotu.

W rynki zagraniczne - nie wierzę. Za duże ryzyko.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.12.2023 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Stary 11.12.2023, 00:18
To, że powinniśmy mieć (zacząć budowę drużyny od trenera) top trenera, sztab, a zespół budować jakością trenera (czytaj kosztem ilości drogich Hiszpanów w składzie) jest dla mnie oczywiste - ale jest jak jest, sytuacja jest, że tak ujmę, rozwinięta, a nie początkowa. Zresztą taki trener przyciągnąłby swoim nazwiskiem (naprawdę zdolnych) juniorów, którzy chcieliby rozwijać się pod jego kuratelą. O tym, że takich juniorów byłoby łatwiej sprzedać to też nie trzeba szczególnie tłumaczyć.

Natomiast jeśli w plotce dziennikarskiej o Molinie jest choć trochę prawdy, to byłby to spory minus dla Kiko, bo Jose nie dość, że karierę zawodniczą prowadził w taki sposób, że zapowiada się jako hiszpański odpowiednik Hyballi, to jednocześnie ma już 53 lata, więc spokojnie mógł już zaistnieć w futbolu. Ja już bym wolał postawić na jakiegoś Fernando Gago, czyli pokolenie, dwa pokolenia(?), młodsze od Moliny - większe prawdopodobieństwo nowoczesnego futbolu.

Z polskich kandydatów wolałbym Brosza, casus Moskala jest specyficzny, unikałbym teraz "mentalnych" tematów, więc jeśli nie Brosz, to Jop i tyle.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 11.12.2023, 02:09
W rezerwach wyniki ma dobre, dwa mecze pierwszej drużyny i wynik też świetny. A co jeśli Jop jest jednak drugim Papszunem?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 11.12.2023, 13:55
nero napisał(a):Wyświetl post
A co jeśli Jop jest jednak drugim Papszunem?
Hehe.
A co jeśli "nie jest"?
Zresztą to ciekawe że jakieś parę lat temu tu na tym forum mówiło się (pewnie ironizując z brzmienia nazwiska) że Raków to Papszuny ekstraklasy (czy jakoś tak).
A teraz Papszun marka sama w sobie , obiekt pożądania.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 11.12.2023, 14:19
Zaczelismy wspolprace z Thomases Gronnemarkiem. To dla mnie zaskoczenie.
Pamietam material o nim
https://newonce.net/artykul/telefon-...lczesnej-pilce
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.12.2023, 14:24
Jaro-idiota-co-szuka-idiotów-u-siebie-w-domu napisał(a):
Jak ty na prawdę idiotą jesteś, który mózgu nie używa to co ja poradzę? Najpierw mi pokaż drugą taką drużynę jak Wisłą, która:
1. Ma przewagę możliwości i kasy nad resztą/większością drużyn
2. Gra w śmiesznej I lidze
3.Musi awansować na już, a nie bawić się w eksperymenty
4. Ma takie długi i jak nie awansuje to może upaść

Wszystko poza 1 ligą i grą o awans się zgadza (masz grę o mistrzostwo), masz Barcelonę sprzed zatrudnienia Pepa Guardioli On też został najpierw trenerem tymczasowym.

A gdzie twój przykład wywalenia trenera tymczasowego, który osiąga świetne wyniki i mimo wyników zostaje zwolniony?
MASZ DO WYBORU CAŁY ŚWIAT, a nie jesteś w stanie nawet 1 przykładu podać.
Wiesz dlaczego?
BO GO NIE MA.
Wniosek jest dwojaki.
Wniosek A ) Jaro jest mądrzejszy niż cały świat
Wniosek B ) Jaro jest głupszy niż większość cywilizowanego świata - czyli de facto nazywa oponentów w dyskusji epitetem, który najbardziej pasuje do niego samego.

Jeszcze parę kwiatków sprostuję :

1. Sobol miał super serię
- TAK, ale po okresie przygotowawczym - nie od razu
2. Właściwie każdy miał super serię na początku w Wiśle - BZDURA
3. Jak widać kilka meczów nic nie znaczy bo weryfikacja następuje po 10-30 kolejkach - kolejna BZDURA. Generalnie u nas trenerom albo żarło od początku (a potem przestało), albo nie żarło w ogóle. Mówiąc żarło - nie mam na myśli wygrywania iluś tam meczy pod rząd, poza serią Sobolewskiego nie było czegoś takiego.

I przede wszystkim, napisaleś, że jeśli Jop wygra kolejny mecz to nie widzisz żadnych przeciwwskazań aby został.

Wymieniłem ci x rzeczy, ktore czy wygra czy nie wygra świadczą o tych przeciwwskazaniach i znakach zapytania, które nadal pozostaną.
Jeśli tego nie rozumiesz to jesteś idiotą i po prostu tak działasz jak Królewski - podejmowanie ważnych decyzji tak o, z dupy. Bo mnie się wydaje, że tak będzie dobrze.

Znaki zapytania są zawsze przy zmianie trenera. Zobacz jak 'żarło' Skorży w Pogoni. Ryzyko jest _ZAWSZE_. Jeżeli - powtarzam po raz kolejny _JEŻELI_ - Jop wygra przy dobrej grze 3 mecz z rzędu to daje większą szansę na kontynuację takiej gry po zimie, niż ktoś obcy - komu może wyjść, a może nie wyjść. Fachowi trenerzy też mają spory odsetek stanowisk pracy na których zawiedli.

I nie, nie wymieniłeś mi niczego, co by o czymkolwiek zaświadczało. Wymyśliłeś na poczekaniu argumenty, które mają wspierać twoją _OPINIĘ_. To co ty uważasz to nie jest żadna prawda objawiona tylko twoja _OPINIA_. Mnie wyzywasz, bo uważam, że się mylisz i mam odmienne zdanie.
Jest w płacie czołowym ciało migdałowate, ono opowiada m.in. za agresję jaką człowiek okazuje, gdy czyta opinie, które się nie zgadzają z jego światopoglądem. Im prostszy człowiek, tym większa agresja na odmienny punkt widzenia. Patrząc na twoje wypowiedzi względem mnie - wniosek jest tylko jeden.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.12.2023 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.12.2023, 15:13
odleciałeś
jaka to jest próba statystyczna w tzw. dorosłym futbolu?

no żadna koło 20 spotkań

niech on poprowadzi te rezerwy ze dwa sezony, przejdzie ze 4 okresy przygotowawcze, wejdzie do II ligi
wtedy można się zastanawiać
teraz...
trzy mecze i dziękujemy za ratunek
pora wrócić do rezerw
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.12.2023, 16:51
s1mone ale cię dupa zabolała.
Ja dalej twierdz, że jesteś tak samo mądry jak Królewski i tak samo jak on byś działał.
Typ porównuje Wisłę do Barcelony czy Guardiolę do Jopa

Wisła albo się zepnie na awans albo byt jej jest zagrożony za pół roku.

Cytat:
Generalnie u nas trenerom albo żarło od początku (a potem przestało), albo nie żarło w ogóle.
Cytat:
1. Sobol miał super serię - TAK, ale po okresie przygotowawczym - nie od razu
Czyli generalnie u nas Sobolowi zarło później

Na prawdę jesteś tak głupi, ze nie rozumiesz co się do ciebie mówi? Te 3 mecze to żdna weryfikacja, ani oznaka czegokolwiek, może to być zarwówno oznaka kunsztu Jopa, jak i zwykłego farta i przypadku, efektu nowej miotły, zejścia stresu i podniesienia morale po odejściu Sobola.
Nie rozumiesz tego jaki skład i potencjał ma Wisła, jakie pieniądze a w jakim jest miejscu? Tzn śmiesznej I lidze. Dlatego jedyną weryfikacją każdego trenera tutaj będzie 20-30 kolejek i zrobiony awans. Kazdy inny wynik jak seria 7 wygranych pod rząd Sobola nadaje się do dupy, jeśli na koniec się przegrywa awans z ZS czy Puszczą.
Cytat:
A gdzie twój przykład wywalenia trenera tymczasowego, który osiąga świetne wyniki i mimo wyników zostaje zwolniony?
Typowy Królewski. U nas to nawet Sobol osiągał świetne wyniki, wykonywał kawał świetnej pracy. Teraz Jop osiąga świetne wyniki.
No po chuju świetne te wyniki, wygrana w PP z juniorami Stali, czy teraz z kalekami z Łecznej, którzy 1 mecz na 10 wygrali.

Weź się ogarnij i się nie podniecaj tak, bo tu praktycznie każdy trener miał moment, przeważnie na początku gdzie jawił się niczym objawienie dla Wisły.

Cytat:
Jaro-idiota-co-szuka-idiotów-u-siebie-w-domu napisał(a):
Ja w domu nie szukam, bo tutaj znalazłem ciebie.

Cytat:
I nie, nie wymieniłeś mi niczego, co by o czymkolwiek zaświadczało. Wymyśliłeś na poczekaniu argumenty, które mają wspierać twoją _OPINIĘ_. To co ty uważasz to nie jest żadna prawda objawiona tylko twoja _OPINIA_. Mnie wyzywasz, bo uważam, że się mylisz i mam odmienne zdanie.
Jest w płacie czołowym ciało migdałowate, ono opowiada m.in. za agresję jaką człowiek okazuje, gdy czyta opinie, które się nie zgadzają z jego światopoglądem. Im prostszy człowiek, tym większa agresja na odmienny punkt widzenia. Patrząc na twoje wypowiedzi względem mnie - wniosek jest tylko jeden.
Przecież to ty idioto wyzywasz ludzi od malkontentów bo mają inną opinię i nie sa tak głupi jak ty, zeby twierdzić, że jak Jop wygra z 3 pokrakami to nie ma żadnych przeciwwskazań aby nie został na dłużej. To ci mowie, ze skoro tak twierdzisz i jeszcze obrażasz innych, to jesteś idiotą, bo przeciwwskazania żeby został na dłużej są dokładnie takie same jak 2 tygodnie temu.

PS Być może Jop ma zadatki na super trenera i zrobi karierę w tym fachu. Pytanie czy np zostając teraz na dłużej trenerem pierwszej drużyny, podejmując się na starcie z wieksza przygodą w trenerce, takiego wyzwania, i przy niepowodzeniu, nie zniszczy mu to tej potencjalnej kariery? Takie porażki mogą złamać człowieka i pogrzebać jego rozwój dalszy. Uważam, że np Wuja mógł sobie trenować kluby typu Wisła Płock, gdzieś na mniejszym ciśnieniu, kręcił by sie na tej karuzeli trenerskiej eklapy z drużynami z miejsc 5-15. Wzięcie go do kadry zniszczyło mu karierę. W Wiśle się jedynie upodlił, bo był to kolejny zbyt duży klub jak na jego możliwości.
Sobol to samo. Mógł sobie pracować w jakimś mniejszym klubie I ligi lub ekstraklasy. Powoli się rozwijać. Trenować tam gdzie celem będzie walka o środek tabeli, utrzymanie, a nie porywać się na klub, który MUSI wygrywać, dominować, awansować.
Zostawienie Jopa teraz, może być wjebaniem go na minę, bo być może za 1, 2 czy 5 sezonów by sobie w Wiśle bez problemu poradził, a może teraz zadanie go przerośnie i cofnie go to w rozwoju o x lat. Tak jak własnie Sobola, którego zdanie przerosło, on się tu skompromitował i kto go teraz zatrudni? A mógł byle jaki klub trenować, uczyć się i na spokojnie pracować, tak aby tylko te 6 czy 15 miejsce w I lidze mieć i jakoś by to było.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.12.2023 o godz. 17:00.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.12.2023, 16:55
manson777 napisał(a):Wyświetl post
odleciałeś
jaka to jest próba statystyczna w tzw. dorosłym futbolu?

no żadna koło 20 spotkań

niech on poprowadzi te rezerwy ze dwa sezony, przejdzie ze 4 okresy przygotowawcze, wejdzie do II ligi
wtedy można się zastanawiać
teraz...
trzy mecze i dziękujemy za ratunek
pora wrócić do rezerw
No popatrz taki Siemieniec rok prowadził rezerwy i pół roku był asystentem w ekstraklasie .Szulczek półtora sezonu w 2 lidze .Idąc Twoim tokiem rozumowania nie mieli prawa dostać posady w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.12.2023, 17:10
Ludzie, Wy nie porównujcie normalnych klubów do Wisły. Bo tam taki Papszun, Szulczek czy Guardiola to najpierw jest rozwijany, sondowany, oceniany, do tego ma sztab ludzi obok siebe, nad sobą i pod sobą. W Wiśle jest amatorka, nieodpowiedni ludzie na stanowiskach i nadzieja, że znajdzie się jakiś trener, który sam sobie poradzi i sam zdziała cuda, da mu się Kmiecika, Zająca i łaciaka i niech awansuje.
To jest rzucenie trenera, jednego człowieka, na głęboką wodę, mimo że pływać nie umie lub pływa słabo.
I to zrobiono Brzęczkowi, który do pracy w dobrym klubie się nie nadaje. Wmówiono mu jeszcze żeby w ogóle menedżerem został. Nie ogarniał trenerki to jeszcze za transfery się wziął.
I to zrobiono z Sobolem, gdzie chłop bez doświadczenia miał sobie poradzić, a jak nie wyszło w tamtym sezonie i nie wychodziło w tym, to został i nie chciał Jaro go zwolnić, robiąc mu dalej krzywdę.

W normalnych klubach jest plan, na klub, na trenera, na rozwój. U nas jest jedynie przypadek. Zero planu, pomysłów. Trafił się teraz Jop, bo Sobol uciekł. I jako, ze nigdy nie ma planu co dalej, to jeśli wypali mu kolejny mecz, to być może z tego przypadku zostanie trenerem na stałe. Nie dlatego, że ktos tak wczesniej myślał, przygotowywał go, liczył na niego, tylko dlatego, ze się nawinął więc reszta amatorów w klubie pomyśli, że mamy okazaka co wygrał 3 mecze po 4:0, 4:1, po co mamy nie wiadomo kogo szukać, jak nawet nie umiemy szukać?

U nas nie ma pomysłu jak juniora rozwinąć, nauczyć grać, opchnąć za dobry hajs, kogo na trenera bramkarzy zatrudnić itd No ale głównym trenrerm się zrobi byle kogo bo się nawinął i przez 2 tygodnie wygląda to ok więc będzie dobrze
drozd:
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.12.2023, 17:22
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, Wy nie porównujcie normalnych klubów do Wisły. Bo tam taki Papszun, Szulczek czy Guardiola to najpierw jest rozwijany, sondowany, oceniany, do tego ma sztab ludzi obok siebe, nad sobą i pod sobą. W Wiśle jest amatorka, nieodpowiedni ludzie na stanowiskach i nadzieja, że znajdzie się jakiś trener, który sam sobie poradzi i sam zdziała cuda, da mu się Kmiecika, Zająca i łaciaka i niech awansuje.
To jest rzucenie trenera, jednego człowieka, na głęboką wodę, mimo że pływać nie umie lub pływa słabo.
I to zrobiono Brzęczkowi, który do pracy w dobrym klubie się nie nadaje. Wmówiono mu jeszcze żeby w ogóle menedżerem został. Nie ogarniał trenerki to jeszcze za transfery się wziął.
I to zrobiono z Sobolem, gdzie chłop bez doświadczenia miał sobie poradzić, a jak nie wyszło w tamtym sezonie i nie wychodziło w tym, to został i nie chciał Jaro go zwolnić, robiąc mu dalej krzywdę.

W normalnych klubach jest plan, na klub, na trenera, na rozwój. U nas jest jedynie przypadek. Zero planu, pomysłów. Trafił się teraz Jop, bo Sobol uciekł. I jako, ze nigdy nie ma planu co dalej, to jeśli wypali mu kolejny mecz, to być może z tego przypadku zostanie trenerem na stałe. Nie dlatego, że ktos tak wczesniej myślał, przygotowywał go, liczył na niego, tylko dlatego, ze się nawinął więc reszta amatorów w klubie pomyśli, że mamy okazaka co wygrał 3 mecze po 4:0, 4:1, po co mamy nie wiadomo kogo szukać, jak nawet nie umiemy szukać?
Uważasz że w Warcie jest sztab ludzi pomagający Szulczkowi ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.12.2023, 19:33
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Zaczelismy wspolprace z Thomases Gronnemarkiem. To dla mnie zaskoczenie.
Pamietam material o nim
https://newonce.net/artykul/telefon-...lczesnej-pilce
Ale on tu przychodzi?
Jako kto?
Pierwszy trener?
Wspomaganie dla AI Królewskiego?
Konsultant?

Mamy pieniądze na konsultacje?
To ma sens?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.12.2023, 20:15
Jaro:
Jeżeli dla Ciebie nazywanie kogoś malkontentem stoi na tym samym poziomie, co wyzywanie od idiotów to ja nie mam pytań. Z ludźmi na ulicy też tak rozmawiasz? W ryj zbierasz regularnie czy może jednak jesteś trochę grzeczniejszy?

Ja uważam, że 3 mecze za sterem daje jakiś tam materiał do analizy. I to taki twardy, tyczący się pracy z tą konkretną grupą ludzi. Nowy trener może potrzebować czasu by poznać drużynę, wypracować własny styl, niekoniecznie musi mieć od kopa dobre wyniki. Dobry trener w srednio w co 3 pracy daje dupy. Poco zmieniać coś co już działa?

Oczywiście jest ryzyko, że Jop wygra 3 mecze a potem jego drużyna zacznie grać słabiej. Tylko jeżeli z wynikami w parze idzie dobra gra to bardzo rzadko się tak dzieje.
Moim zdaniem, patrząc jakie mamy szczęście do trenerów na przestrzeni ostatnich 5 lat, to ryzyko jest dużo mniejsze niż wpuszczanie świeżaka z karuzeli.

Wybrechtałeś mój przykład, mimo że był trafny. Skoro w lepszym klubie niż nasz, w klubie w którym było ich stać na dowolnego trenera zdecydowano się dać szansę trenerowi tymczasowemu, bo od razu poprawił wyniki i grę to czemu u nas miałoby być inaczej

Nadal wolisz bulgotać jak indor, niż podać mi przykład jakiegokolwiek trenera tymczasowego zwolnionego po 3/3 wygranych i +10 golach strzelonych. Czekam na przykład, śmiało, nie krępuj się.

Znając życie znowu bedziesz wolał gulgotać na zasadzie 'moja prawda jest bardziej mojsza niż twojsza'.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.12.2023 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.12.2023, 21:35
Drużyna w kilka dni pokazała oblicze niewidziane od lat. Nawet seria Sobola z zeszłej wiosny nie była poparta tego typu postawą zespołu. Może to efekt zrzucenia z pleców wora kamieni, ale to nie tłumaczy kolosalnego postępu w organizacji gry, współpracy na boisku, asekuracji. Bez dyskusji Jop wprowadził zmiany, szokuje łatwość przyswojenia ich przez drużynę no i ich efektywność. Łęczna traciła dotąd najmniej bramek w lidze, a przy deczko lepszej skuteczności zebrałaby z 8. Piszecie że słabo bronimy, może słabo broniliśmy ale Łęczna mała jedną patelnię zablokowaną w drugiej połowie przez Szota. Przez większość meczu nie stwarzali zagrożenia. To są fakty.

Jeżeli podobnie to będzie wyglądało z Polonią. A moim zdaniem będzie, to nie wiem czy nie warto zaryzykować z Jopem.

Inną opcją jest wziąć Moskala, Jop awansuje sobie z rezerwami i będzie pomagał Moskalowi jako asystent.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.12.2023, 22:24
To czy rozniesie Polonię czy nie to nic nie zmienia.
NIE WARTO wrzucać M. Jopa na głęboką wodę. Musi przejść przez normalną ścieżkę rozwoju, a samodzielnym trenerem był w Wśle U19 i Rezerwach.

To, że wygrał 3 mecze to jest owszem efektem lekkiego przestawienia taktycznego drużyny. Cała reszta, w tym przygotowanie fizyczne , jest taka jak była za Sobola.

Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.12.2023, 07:13
raz do roku to i ślepej kurze się trafi złote ziarno

statystycznie szansa na taki wystrzał jak Siemieniec jest żadna lub prawie żadna

chcesz to powtarzać z Jopem bez doświadczenia? żadnego doświadczenia? bo nawet roku nie trenował rezerw....

no na szczęście to nie ty decydujesz w tej sprawie
ale bekę zawsze możesz kręcić madralo....

ps. zobaczymy co z tym Siemieńcem będzie po zimie
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.12.2023, 07:59
Jeśli Jop utrzyma dobry styl i wygra z Polonią to trzeba go zostawić na runde wiosenna. Zatrudnienie kogoś innego przynosi takie samo ryzyko jak zostawienie Jopa. A doświadczenie? Przerabialiśmy też doświadczonych trenerów i jeden kij. Od 2015 każdy sezon coraz gorszy. Równie dobrze może się nie udać z Jopem jak i np z Broszem.
Dać Mariuszowi 2-3 wzmocniena, zostawić trenera od przygotowania bo robi dobrą robotę a reszta niech się dzieje.

W tym sezonie czołówka notorycznie gubi pkt, więc walka będzie do samego końca i to przez połowe drużyn o awans
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.12.2023, 11:33
s1mone, twoja logika jest tak pokraczna, ze mi się nie chce juz z tobą dyskutować. Jeśli nie widzisz przeciwwskazań do zostawienia Jopa bo wygra 3 mecze z cieniasami, to prawdopodobnie te przeciwwskazania zobaczysz, jeśli tylko zostanie na wiosnę w roli pierwszego trenera - chociaz, ta liga jest tak cienka i tak śmieszna, że byle kto może sobie w niej poradzić, tym bardziej mając taki skład jak ma Wisła.

W tym klubie nic się nie zmienia. Znowu to samo. Pijanie z zachwytu bo gościu wygrał 2 mecze - Z BYLE KIM - nie wiadomo czy to jest jego zasługa chociaż w 50%, czy farta, czy morale podskoczyło po odejściu Sobola. Sztab dalej niezmieniony. No ale dajmy tego Jopa bo wygra 2-3 mecze i się bawmy.
Zero analizy, zero wyciągania wniosków z przeszłości, z porażek. Po prostu, jak wiatr zawieje to tak chorągiewki myślą.

I to jest dokładnie podejście Królewskiego. No i później nadchodzi ta weryfikacja radosnej polityki klubowej na każdym polu i się okazuje, że jednak robienie pochopnych ruchów, nieprzemyślanych, albo na siłę trzymanie trenerów, wybieranie ich z przypadku, a bo z rodziny, a bo był asystentem to na pewno sobie poradzi, a bo w rezerwach mu dobrze idzie (w IV lidze hehehe) i wygrał 2-3 mecze to na pewno da radę na dłużej.

Jak tu ma być dobrze, jak tu w tak ważnychs prawach następuje aż tak "dogłębna analiza"?
drozd:
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2023, 11:53
Odnoszę wrażenie, że niektóre osoby wypowiadające się tutaj nie zdają sobie sprawy, jakie finansowe reperkusje będzie mieć brak awansu w tym sezonie.
Ten sezon jedziemy na oparach, w kolejnym duże cięcia będą praktycznie w każdej dziedzinie. Nie ma tutaj czasu na dawanie komuś szansy, bo może wypali, tutaj musi być totalna minimalizacja ryzyka.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.12.2023, 12:09
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Odnoszę wrażenie, że niektóre osoby wypowiadające się tutaj nie zdają sobie sprawy, jakie finansowe reperkusje będzie mieć brak awansu w tym sezonie.
Ten sezon jedziemy na oparach, w kolejnym duże cięcia będą praktycznie w każdej dziedzinie. Nie ma tutaj czasu na dawanie komuś szansy, bo może wypali, tutaj musi być totalna minimalizacja ryzyka.
Niestety, wielu tutaj fantastów i mitomanów. Ludzie myślący trzeźwo są prześladowaną mniejszością.

Jeden z drugim idiota postawiliby na kolesia z zerowym doświadczeniem, bo w ich małych móżdżkach to takie same ryzyko jak trener który zrobił dwa awanse.

Ręce opadają...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów